|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
gratuluję! wstaw później zdjęcia
najzwyklejsze, na tej aukcji kupiłam: http://allegro.pl/paski-papierki-lak...MzJhOTE2MTI%3D |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
królikoholiczka
|
Wstawię na pewno!
![]() W sobotę rano przyjeżdża mój brat i się śmieje że będzie mnie kto miał zawieźć na porodówkę. A w niedziele pełnia to i porody będą ![]()
![]() |
#3573 | |
Wtajemniczenie
|
U mnie na szczęście z zasypianiem i spaniem jest ok. Tylko raz budzę się do wc, ok 5/6 rano.
Za to coraz większe mdłości mam wieczorem i rano ![]() ![]() Uff w weekend zamówiłam chyba już wszystko co chciałam. Teraz czekam na kilku kurierów i stado paczek w paczkomacie. No i muszę jeszcze dokupić małą wodę z dozownikiem i mentosy na poród... Dzięki kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakbyś się bardzo martwiła i ciągle o tym myślała, to dzwoń do gin, pewnie Cię uspokoi. My też mamy fazę na przytulanki, ale stwierdziliśmy, że poczekamy chociaż do środy, żeby bliżej 38t było ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często ostatnio czuje takie bablowanie z pochwy i czuje ze mi coś wypływa. Mówiłam położnej a on aze to wydzielina. Następnym razem se papierek użyje i zobaczę. Może mam tak dużo wód ze nie trzymają już . Z drugiej strony skoro czop nie wypadł to jak te wody się sączą? Nie ogarniam tej całej budowy tam na dole i jak to działa Hmm ![]() Cytat:
![]() Jezu ja już bym na IP była dawno. Patrz bo urodzisz Hugo przez sen ![]() Chociaż powiem ze można się do skurczów przyzwyczaić . Ja tez mam przez sen i poprostu śpię . Czuje ze boli okropnie ale śpię dalej. Super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- W dzień mały był taki spokojny ze musiałam merdac brzuchem mocno żeby go obudzić, a teraz mam z brzucha jesień średniowiecza . On już jest wszędzie w śledzionie i wątrobie i płucach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie z Ali dwie musliny w trójkąty i literki bo mam tylko dwie.
Mam tylko 4 pieluchy tetrowe wiec jutro zejdę do garażu i wyjmę więcej ich i mam chyba jeszcze jakieś flanelowe bo jak Was czytam to stwierdzam , ze mało mam tych pieluch. Look what I found on AliExpress http://s.aliexpress.com/qMZBNZJJ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie jak mnie to wkurza u tych położnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już po takim długim poście stwierdziłam że skoro mam donoszoną ciążę to nie będę się hamować, ale ciągle miałam w głowie myśl, że nie mam wydrukowanego planu porodu i nie włożyłam wszystkich wyników i wypisów do teczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nulka no nie mogę :brawo: idziemy wg listy ![]() Mała wisiała pół nocy na piersi. 2h teraz rano. Ale zaczęła denerwować i marudzić. Jak nie ona. Musiałam dać jej jeść. Dałam tylko trochę i zwrocila ![]() Czekam nas wyzyte pediatryczna. Pisałam, że nie wiem co z zolt a czka. Dostałamb zapytanie o badania posiewowe. Myślę Czekam na pediatrę
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Jestem po ktg i badaniu. Na ktg skurcze slabe teraz max 20% a w nocy do 55% dochodziło. Na badaniu lekarz ze krew zwiastuje poród ale kiedy nastapi to nie wiem. Znów leżę nie nacieszyłam się wolnością.
![]() Akada możesz wpaść niestety kawą i ciastkiem nie poczestuje bo nie mam a tu raczej nie serwują. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Xzora ostatnie pytanie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | ||
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam napisać, że gbs mam ujemny
![]() Morelle przytulam ![]() Kciuki za wizytę pediatry i żółtaczkę - żeby była mała albo żeby wcale jej nie było i żebyście mogły wyjść do domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Plan porodu mam z poprzedniej ciąży, ale zrobię nowy, bo tamten jest strasznie długi i wyidealizowany ![]() Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-07-03 o 09:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Xzora moja terminowa siostro jak się czujesz?
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Sill ![]()
#3585 |
Wtajemniczenie
|
Darietta za to wkrótce zobaczysz swoje maleństwo, a o tym leżeniu i wszystkich nerwach w ciąży z czasem zapomnisz!
Kciuki żeby akcja w miarę szybko się rozkręciła i za pomyślny przebieg porodu! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Mnie jest od rana tak duszno i słabo, że chyba się zaraz przekręcę. Jakby ktoś ze mnie wszystkie siły do zera wypompował
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3587 |
Zakorzenienie
|
Była u mnie położna: zrobiła zastrzyk w brzuch. Pow, że max. Przystawiac po 40 min do każdej piersi. Jak będzie dalej płakać to mm. Nosić Aż Jej się odbije.
Co do żółtaczki to podobno co dziennie spr. Jak nic nie mówią to jest ok. Spytam na wizycie pediatrę.
#3588 |
Zakorzenienie
|
Akada, gratuluję
![]() Darietta, no i mąż usg dzisiejszego nie doczekał? Kciuki ogromne za Was trzymam! Informuj nas! Morelle, brawa za uruchomienie mleczarni ![]() Ja nie spałam do 2 chyba więc teraz jeszcze nie wstalam-.- Emilia, super że wózek jest. Zrób foty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia, obybszybko bezbolesnie poszlo!!! ![]() Cytat:
![]() Mnie sie śpi w miare ok, najgorzej znalesc wygodna pozycje do spania. potem juz ok. super! to czekamy na fotki Cytat:
a mnie dziś obudził tel. kolegi: "mogłabyś mi wysłać opis trasy jaką jechalismy w zeszlym roku do chorwacji? jedziemy za tydzien..." aaaaaaaaaaaaaa chorwacja... juz mialam po spaniu ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje ze pytasz ![]() ![]() Tyle ze o 13tej tez mam byc w szpitalu u mojego lekarza, wiec trzeba bedzie 2 razy jechać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Morelle - trzymam kciuki za spotkanie z pediatra! Zeby wszystko było ok i żebyście mogły szybko do domu wrócić! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Skurczy brak nic nie czuje. Właśnie pytałam lekarki czy mogę chodzić. I co uslyszałam nie tylko do łazienki i spowrotem. Tak że jak się nie rozkręci to sobie tu poleze nie wiadomo do kiedy.
Już mam trochę dość wszystkiego. Wiem że nie powinnam tak pisać ale dobija mnie już to. |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje się trochę że mały straci dużo na wadze i wyjde na wyrodna matkę która go nie chce nakarmić ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() plan porodu też mam długi, ale nie wymyślałam za bardzo w nim, bo i tak chcę się słuchać położnych, zależało mi tylko na takich najważniejszych sprawach a i tak wyszło dużo :/ Xzora nie zacytowało mi Ciebie - dziękuję po raz kolejny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Z tym odbijaniem aż odbije to dla mnie bzdura kolejna. Mój mały nie odbijał nigdy. Mogłam go nosić godzinami i on nie odbił.
Na moje skoro ulewa mała po mm to jego nie toleruje poprostu. Kciuki za wizytę pediatry ![]() Minini - fajny kolega ![]() Darietta - No ale dlaczego nie możesz chodzić No wtf?! Przecież jak będziesz się ruszać to szybciej urodzisz bo chyba o to chodzi. Chyba nie zamierzają wstrzymywać porodu ![]() Devilek - dlatego weź laktator i w kryzysie ściągnij mleko swoje. Będziesz wiedziała ile mu podałaś. Bo nie ma czegoś takiego , ze mleko matki jest za chude naprzyklad. Mleko jest takie jak być powinno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3595 |
Wtajemniczenie
|
Hej u nas wieczorem chyba pierwsze kolki jak tylko klade sie z malym do lozka to nerwy placz za cholere nue chce ssac piersi prezy sie denerwuje niczym go uspokoic nie moge i ma mega czkawki ja go nie odbijalam po karmieniu bo odrazu sie budzil i ani chwili dla siebie ale widze ze chyba musze zapytam poloznej dzis co i jak dzis w nocy pierwszy raz cgwycil piers o 2 jestem nietomna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3596 |
Zakorzenienie
|
Ja znów mam popieprzone ze spaniem . Znów 4 prawie i dopiero leżę w łóżku. Brzuch twardy mam. Nic nie robię jutro tzn.dzis już. Chyba do końca będę tylko leżeć bo mój kręgosłup wymięka.
Muszę znów masaż. Wbijam paznokieć w okolicy pempka i nie czuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3597 |
Raczkowanie
|
Emilia A jaki wózek kupilas? Pochwal się😄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Siil - brawa za GBS
Chilli - próbowałaś masować brzuszek? Sam - współczuje, spróbuj moze sie rozluźnić, skupić na oddychaniu i jakoś sen przyjdzie. Dobrze, ze juz nie duzo zostało. W ogole kiedy masz sie zglosic do lekarza, szpitala? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Wtajemniczenie
|
My po wizycie . Jestem bardzo nie zadowolona. USG miała rozwalone , chciałam się na za tydzień umówić żeby wiedzieć ile mała waży to nie ma potrzeby . Teraz wizytę mam dopiero sobie wyobraźcie 31.07 czyli 2 dni po terminie 😤
Jedyne co to powiedziała że ciąża jest wysoko ,mała nie napiera , żadnego rozwarcia nie ma więc ona nie wie co ta położna mi naopowiadala . I jej zdaniem 31.07 się jeszcze zobaczymy 😱 Z dobrych informacji to GBS ujemny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj go kłaść na swoją klatę na brzuszku główka bokiem i możesz tak spać na czuja. Zawsze coś :/ ![]() A próbowałaś go zawijać w pieluchę tak "ścisnąć" żeby mu raczki nie latały? Do 3mca życia dzieci są jakby dalej w brzuch matki. Musza mieć właśnie ciasno i ten dźwięk szuszanie bo to odgłosy z brzucha. Nazywa się to ze to jest dalej jakby ciąża ale poza brzuchem już. Spróbuj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.