|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
|
|
|
|
|
#722 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Byłam prawie 3 tyg temu, to chyba 6 tydzień dopiero był
|
||
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Sorry szuuu ale, krew mnie zalewa kiedy lekarze gadają takie bzdury.
![]() ![]() W Polsce często nie spotykam się z czymś takim, ale jak słucham opowieści czasem znajomych z UK to nawet z naszym chorym NFZtem jesteśmy 100 lat do przodu. Tam do 12 tygodnia to jak nie ciąża. Nie ważne że na USG widać gdzie fasola ma głowę a gdzie nogi. I że serce bije. Cóż kraj z luksusem wysokiego przyrostu naturalnego. Zastanów się nad tym lekarzem. Bo jeśli pojawią się komplikacje w np 6 czy 7 miesiącu to co też nie będzie ratował Twojego dziecka?? Póki co odpoczywaj, leż i pachnij, jakkolwik to trudne. I nie dźwigaj choćby nie wiem co. I nie seksuj sie. Takie zalecenia miałam przy krwiakach w pierwszej ciąży. Plus 2x2 duphaston na przemian z 2x2 luteiną. Sorry musiałam się wygadać. Trzymaj się ciepło |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
W wiekszosci krajow ciaza do 12 tyg to nie ciaza niestety.
Uwazam ze ciazy trzeba pomoc czasami. Mi lekarz powiedzial ze mam zyc normalnie jak zylam do tej pory. Inny lekarz przy ciazy biochemicznej powiedzial mi ze jezeli przykladowo biegam marattony to mam to nadal robic i nie ma to znaczenia bo jak ciaza jest zdrowa to nic jej nie bedzie a jak ma sie cos stac to i tak sie stanie. Ja nie wiem co o tym myslec. Chyba musze uwierzyc bo nie ma opcji zadnego l4 tylko dlatego ze jestem w ciazy. Jedynie zakazal dzwigania. No i jak tak popatrzec to dzieci na okolo jest wiele po mimo pracowania do konca ciazy i braku jako takiej opieki do 12 tyg. Lekarz mi powiedzial ze w razie plamien mam natychmiast dzwonic wiec pewnie by mnie nie zostawil z niczym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze? Ja chyba bym zmieniła lekarza. To jest przecież jego obowiązek. Tak jakby nie ratował ludzi nieuleczalnie chorych bo i tak umrą. Mój nawet na 4mm płód mówi "mały czlowieczek" bo jest to już istota żywa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja już dostaje na głowę powoli.. jeszcze nie dawno marudził ze nie mam mdłości ani nic.. mdłości i wymioty przyszły w 6t1d i trwały tylko 4 dni..przez te 4 dni byłam na sucharkavh i wodzie bo nic nie mogłam jeść.. nagle mdłości ustapily, jak czułam się wykończona i taka wypluta tak teraz czuje się całkiem normalnie dobrze. Czy to jest normalne? Czy tam może być? Myślałam że te mdłości jak już przyjdą to trwają parę tygodni.. nie chodzi o to że za nimi tęsknię, ale trochę mnie stresuje ze że tak nagle się skończyły.. może mieć wpływ na to fakt że w czwartek w krytycznym momencie jak już nie mogłam się podnieść z łóżka wzięłam krople Imbifem (imbirowe krople na mdlosci) ich się bierze 3 razy dziennie przez 5 dni i wtedy mdłości mogą złagodzić się lub zamknąć. A możliwe ze mi już po jednym dniu pomogły? Przesadzam chyba już.. 😔ale to moja pierwsza ciąża i masa obaw towarzyszących..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się cieszę, skoro na usg wszystko ok to po co panikowac? Moja mama będąc w ciąży ze mną w ogóle czuła się idealnie, zero zachcianek, mdłości, wymiotów. Nic a nic, żadnych objawów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#728 |
|
Konto usunięte
|
Nie dał, ja się tez nie umierałam, bo jeśli ma być cos nie tak to i tak będzie, na przykładzie Mamyginekolog
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Odmówili mi zrobienia hiva bez skierowania |
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale przed chwilą najadłam się strachu! Podczas przygotowywania surówki na obiad, poczułam się słabo, za uszami czułam jakie jakby mrowienie... Narzeczony podał mi szklankę wody, zrobiło mi się słabiej, położyłam się i dosłownie na kilka sekund odjechałam. Boże jak ja się przestraszyłam. To jest normalne w ciąży?! (Dzisiaj jest 7t6d)
|
|
|
|
#730 |
|
Konto usunięte
|
W pierwszej ciąży raz mi się zdarzyło akurat w poczekalni jak stałam w kolejce na pobranie
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też dzisiaj było mega słabo. Dopiero jak zjadłam batonika to mi przeszło, nie powiem, tez się przestraszyłam. Po około 20 minutach minęło i wszystko wróciło do normy
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dalej mdlosci brak i chyba juz tak zostanie , mama i babcia tez lekkie ciaze mialy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie zachmurzone niebo i zimno, ale mi to odpowiada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć. ~P.Coelho <3 Edytowane przez sonnerin Czas edycji: 2017-07-02 o 11:52 |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis jest domowka u znajomych z grilem ale chyba nie pojde. Bedzie dziwne jak nawet piwa nie wypije. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#735 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
u mnie 7+1, mdłości zero póki co. Za to spać mogłabym całą dobę i zachcianki też pomału się pojawiają.
Na grille do znajomych chodzę normalnie, piję oranżadę helleny po prostu
|
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 8 tydzień i też mdłości nie ma
za to ciągle mogę spać i ciągle o czymś zapominam masakra jakaś zawsze byłam zorganizowana osoba a teraz wszystko mi się miesza:p czytałam gdzieś że niektóre kobiety tak mają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 6t2d i jak narazie też brak mdłości. Jedynie czasem mnie tak cycki bolą, że masakra. A no i dziś pół dnia przespałam. W środę wizyta u gina.
2 tygodnie temu TSH 1,820 i mimo że ok, to lekarz zwiększył dawkę a dodatkowo przepisał Jodid, wczoraj TSH 2,830. Więc pewnie znów zwiększenie dawki mnie czeka. Ale zastanawiam się czy to nie przez ten jod, bo już kiedyś zauważyłam, że jak brałam suplementy z jodem to mi TSH rosło a jak tylko zrezygnowałam to było niższe przy tej samek dawce Euthyroxu. Muszę o to lekarza zapytać. |
|
|
|
#738 |
|
gotowa do działania
|
Jejku ale Wam zazdroszczę, że nie macie mdłości. Ja jestem w takiej desperacji, że zamówiłam sobie tabletki Prevomit,ciekawe czy zadziała na mnie
![]() U mnie dziś 10t 4d i proszę o kciuki, b0 zaraz idę na wizytę
Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-07-03 o 08:30 |
|
|
|
#739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#740 |
|
gotowa do działania
|
Ale mam stresa
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ale ten weekend szybko minął. Odpoczywaliśmy z mężem i nawet nie miałam kiedy wejść dziś 6t5d, dalej zero wymiotów, chwilowe mdłości ale szybko przechodzą. Jedynie piersi mnie bolą bo są jakby opuchnięte. Dziś wróciłam po przerwie do ćwiczeń, co prawda tylko 30 min z yt, ale lepsze to niż nic.
|
|
|
|
|
#743 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Wychodzę po 9 do lekarza mam 5 minut piechotą, ale nie wiem ile posiedzę w kolejce, bo na FNZ idę ![]() Nam weekend też szybko zleciał, w sobotę jeszcze ogarnialiśmy balkon po remoncie, ja kwiatki sadziłam, a wczoraj byliśmy znowu nad morzem, ale to przy okazji ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Dobra dziewczynki ja uciekam na wizytę, proszę trzymajcie kciuki, żeby wswzystko z dzidzią było w porządku bo się strasznie martwię
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie mdłości nie odpuszczają, na szczęście z różną częstotliwością, ale staram sie o nich nie myśleć za wiele i trochę pomaga gorzej jak przychodzi pora żeby coś zjeść. No i witam się w dziewiątym tygodniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki
a co ćwiczycie? Ogólnie przed ciąża dużo ćwiczyłam ale teraz trochę się boję czy nic się nie stanie. Może poszukam dziś coś dla kobiet w ciąży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#746 |
|
gotowa do działania
|
Już wróciłam, dziękuję za kciuki kochane jesteście
Najważniejsze pomiary: crl: 4,5, nt (przezierność karkowa): 1, nb (kość nosowa): + czyli chyba jest obecna ![]() Gin powiedziała, że na daną chwilę wszystko jest z dzidzią w porządku ale martwi mnie położenie kosmówki.. pokrywa ujście wewnętrzne centralnie czyli mam się bardzo oszczędzać, zero sexów i mam leżeć, czyli ciąg dalszy zwolnienia.. Malutka tak pływała, machała rączkami, nóżkami, słodkie to było ![]() Z usg wychodzi mi 11t1d czyli a z om 10t4d Jestę w 12 tygodniu
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty się oszczędzaj i odpoczywaj kochana, będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam odklejoną kosmówkę, nie wiem jak bardzo, ale w czwartek mam nadzieję, że będzie już ok? Masz jakieś leki? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Malutka????? Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uważaj na siebie i odpoczywaj
|
|
|
|
|
#750 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Tak malutka - razem z mężem jesteśmy przekonani, że będzie dziewczynka i tak o niej mówimy, zresztą moja mama też już podłapała ![]() Jeden z większych stresów mam za sobą, ale kolejna wizyta dopiero za pełny miesiąc więc długo poczekam. Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-07-03 o 12:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Super, że wszystko okej 
może na ten wynik czeka się dłużej?
zreszta w ogóle mi po napojach jest niedobrze
jak pije wodę to momentalnie na wymioty mnie bierze, ale wmuszam w sobie te 1,5 litra dziennie
szczerze? Ja chyba bym zmieniła lekarza. To jest przecież jego obowiązek. Tak jakby nie ratował ludzi nieuleczalnie chorych bo i tak umrą. 

za to ciągle mogę spać i ciągle o czymś zapominam masakra jakaś