![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mniej doświadczony partner.
Mam 27 lat i miałam 5 partnerów seksualnych były to związki nie przygodny sex. Byli oni doświadczeni w sprawach łóżkowych przez co wiele mnie nauczyli i troszkę poeksperymentowaliśmy. Wszyscy byli ode mnie starsi 3-7 lat. Obecnie spotykam się z facetem dwa lata młodszym ,wszystko układa się super wiele nas łączy . Jednak mam dylemat, on był w dwóch związkach i wydaje mi się że nie ma za dużego doświadczenia . Nie chciałabym abym wyszła na taką dla której sex jest najważniejszy ale uważam że jest ważną stroną związku. Wiem że w każdym związku sex jest inny i trzeba wzajemnie poznać się i swoja ciała , jednak zawsze trafiałam na doświadczonych partnerów i to oni uczyli mnie . Tu jednak wydaje się że to ja będę tym nauczycielem. Nie bardzo wiem jak się zachowywać aby nie urazić męskiego ego. Czy może któraś z was była w takiej sytuacji? Proszę o swoje rady i swoje doświadczenia.
Edytowane przez mmuffinkaa Czas edycji: 2017-07-06 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mniej doświadczony partner.
Cytat:
Rozmawiajcie, mówcie o swoich fantazjach. nie widzę większego problemu. Może nie różnic się od docierania z każdym nowym partnerem po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Spokojnie. Na razie niewiele wiesz na temat jego doświadczenia. Czasem dwa związki mogły go nauczyć więcej niż dziesięć innych
![]() w zależności od charakteru i preferencji może mu się nawet spodobać, że przynajmniej początkowo przejmiesz rolę mentorki. Urazić męskie ego? Jeśli tylko nie będziesz się nadto wymądrzać w stylu: ,,Nieee, nie tak, zrób to w ten sposób" ale raczej delikatnie naprowadzać, nawet bez słów, będzie wszystko OK. ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli seks jest dla Ciebie ważny to widzę powodu dla którego miałąbyś to ukrywać, mówić że jest inaczej. Wut xD Jak koleś będzie normalny, a nie z napompowanym ego, to to Ci nie grozi. Byłam w związkach z mniej doświadczonymi, nie miałam takich rozkmin. Jednak trochę mnie irytowała funkcja nauczycielki. (Ale oni nie mieli żadnego doświadczenia, Twój ma. I to niekoniecznie mniejsze niż Twoje).
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ludzie są różni. kiedyś się wkręciłam i zaczęłam opowiadać swoje fantazje, aż doszłam do opowieści jak kiedyś bawiliśmy się w trójkącie z koleżanką i jej mężem, mój facet zbaraniał i powiedział, że nie chce być z dziwką i ze mną zerwał. więc ten tego, dziwnie wyszło, ale miałam nauczkę na przyszłość - zawsze szczerze i dobitnie powiedzieć co się oczekuje i co się oferuje - wtedy nie ma niespodzianek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zależy od człowieka - mój obecny partner nie miał przede mną żadnego doświadczenia, ja miałam za sobą jeden kilkuletni związek i dobrze wiedziałam o co chodzi, a mimo to on szybko mnie prześcignął jeśli chodzi o umiejętności. Jak to mój facet mówi - jeśli facet jest pracowity, lubi się uczyć nowych rzeczy i stawia sobie wysoko poprzeczkę, a na dodatek kocha seks to bardzo szybko dojdzie do wręcz "boskiego" poziomu
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;75163161]Zależy od człowieka - mój obecny partner nie miał przede mną żadnego doświadczenia, ja miałam za sobą jeden kilkuletni związek i dobrze wiedziałam o co chodzi, a mimo to on szybko mnie prześcignął jeśli chodzi o umiejętności. Jak to mój facet mówi - jeśli facet jest pracowity, lubi się uczyć nowych rzeczy i stawia sobie wysoko poprzeczkę, a na dodatek kocha seks to bardzo szybko dojdzie do wręcz "boskiego" poziomu
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Chyba nie da się tematu lepiej ująć!!!
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Jeżeli ma małe doświadczenie to powiedz mu że jesteś specyficzna i chciałabyś mu dać instrukcję obsługi.
Nie będzie miał jak porównać a i może będzie zadowolony bo ja tam wolę jak kobieta jest otwarta i mówi jak co na nią działa. Ona nie musi się rozkojarzać jak robię coś inaczej, a ja mam radochę że to co robię jest dla niej najlepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Moi pierwsi partnerzy seksualni byli o wiele bardziej doświadczeni niż ja, a nie dali mi kompletnie żadnej satysfakcji. Potem spotkałam mężczyznę, który był o wiele mniej doświadczony, odbył tylko jeden nieudany stosunek, mimo to seks z nim był niezapomnianym, cudownym, najpiękniejszym przeżyciem.
Wiele zależy od chęci, upodobań, fantazji, ukrytych pragnień, uczuć żywionych wobec partnera, wzajemnego wobec siebie zaufania, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jest bardzo przytuliński całuśny ale w łóżku widać że jeszcze trochę musi się nauczyć. Ciężko mi się przestawić bo ostatni mój związek był z 7 lat starszym facetem a ten jest rok młodszy ode mnie, więc wyrażnie widzę tą różnicę pod każdym względem, poprosty mniej doświadczenia w każdej dziedzinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Może się chłopak wdroży i wyjdzie z niego ogier xd
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Urazić? W jaki sposób? Chcesz się ponabijać z jego prącia czy co? Chyba obchodzisz się z nim jak z jajkiem.
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Porozmawiaj z nim. Pokaz mu. To naprawdę nie takie trudne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Urazić? Czym?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Przestań naprowadzać, a zacznij mówić wprost czego chcesz.
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gazela inteligencji
|
Wydaje mi się tez, ze jesteś trochę w gorącej wodzie kąpana
![]() Doczytałam, ze wręcz "wiele cię nauczyli" - zdajesz sobie chyba sprawę, ze sama byłaś kiedyś tak nieumiejętna jak obecny? Wiec albo go zostaw, albo nieco cierpliwości. Edytowane przez kalor Czas edycji: 2017-07-11 o 06:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Co za głupi temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Uwierz, doświadczenie też się przydaje. ..ale fakt, trzeba je zdobywać, żeby je mieć. Ty, autorko też nie byłaś doświadczona od pierwszego razu, prawda?
A może powiedz konkretnie z czym problem, to coś poradzimy też konkretnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajona pantera
|
Myślę że powinnaś zainicjować rozmowę, pogadać z nim o tym i po prostu go podszkolić. Wychowaj go sobie w tej kwestii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Ale niby do czego doświadczenie ma się przydać w tej kwestii? Każda para musi się i tak "dotrzeć", dowiedzieć się co lubi, jak lubi, czego nie lubi - coś co rewelacyjnie działa u jednego człowieka, u innego się w ogóle nie sprawdza. Ludzie są różni, mają różne preferencje, a związek to nie tylko przyjemność, ale też praca - skoro jej się nie chce tego faceta nawet bliżej poznać, wysilić się na rozmowę, zapytać co lubi, powiedzieć co ona lubi - tylko chce przyjść na gotowe i mieć perfekcyjnego kochanka - no to nie wróżę udanych związków. Koleżanka chyba powinna się nauczyć werbalnie wyrażać czego potrzebuje - nikt nie czyta w myślach drugiej osoby. Gdyby każdy miał takie podejście do seksu to nie istnieliby ludzie doświadczeni, bo przecież każdy by powiedział "nie chce mi się jej/jego uczyć! Niech się domyśli, albo spływa!".
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Każdy związek musi się dotrzeć i dopasować, ale doświadczenie pomaga i przyspiesza ten proces. Będąc doświadczonym wie się czego się chce, czego się oczekuje.
Tak czy siak najważniejsza jest komunikacja.
![]() |
#29 |
lokalna gwiazda
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;75388946]Ale niby do czego doświadczenie ma się przydać w tej kwestii? Każda para musi się i tak "dotrzeć", dowiedzieć się co lubi, jak lubi, czego nie lubi - coś co rewelacyjnie działa u jednego człowieka, u innego się w ogóle nie sprawdza. Ludzie są różni, mają różne preferencje, a związek to nie tylko przyjemność, ale też praca - skoro jej się nie chce tego faceta nawet bliżej poznać, wysilić się na rozmowę, zapytać co lubi, powiedzieć co ona lubi - tylko chce przyjść na gotowe i mieć perfekcyjnego kochanka - no to nie wróżę udanych związków. Koleżanka chyba powinna się nauczyć werbalnie wyrażać czego potrzebuje - nikt nie czyta w myślach drugiej osoby. Gdyby każdy miał takie podejście do seksu to nie istnieliby ludzie doświadczeni, bo przecież każdy by powiedział "nie chce mi się jej/jego uczyć! Niech się domyśli, albo spływa!".[/QUOTE]
Dokładnie. Autorka sprawia wrażenie osoby, która oczekuje, że nowy facet zaspokoi ją tak jak ona lubi. A nie tędy droga. Pytanie, jaką przyjemność z seksu ma partner i czy ją to obchodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Powiedz mu co i jak lubisz ☺moj maz tez byl niedoświadczony jak sie poznalismy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.