Mniej doświadczony partner. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-02, 23:10   #1
mmuffinkaa
Raczkowanie

Mniej doświadczony partner.

Mam 27 lat i miałam 5 partnerów seksualnych były to związki nie przygodny sex. Byli oni doświadczeni w sprawach łóżkowych przez co wiele mnie nauczyli i troszkę poeksperymentowaliśmy. Wszyscy byli ode mnie starsi 3-7 lat. Obecnie spotykam się z facetem dwa lata młodszym ,wszystko układa się super wiele nas łączy . Jednak mam dylemat, on był w dwóch związkach i wydaje mi się że nie ma za dużego doświadczenia . Nie chciałabym abym wyszła na taką dla której sex jest najważniejszy ale uważam że jest ważną stroną związku. Wiem że w każdym związku sex jest inny i trzeba wzajemnie poznać się i swoja ciała , jednak zawsze trafiałam na doświadczonych partnerów i to oni uczyli mnie . Tu jednak wydaje się że to ja będę tym nauczycielem. Nie bardzo wiem jak się zachowywać aby nie urazić męskiego ego. Czy może któraś z was była w takiej sytuacji? Proszę o swoje rady i swoje doświadczenia.

Edytowane przez mmuffinkaa
Czas edycji: 2017-07-06 o 09:27
mmuffinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-03, 06:52   #2
yuy90
Rozeznanie

Dot.: Mniej doświadczony partner.

Cytat:
Napisane przez mmuffinkaa Pokaż wiadomość
Mam 27 lat i miałam 5 partnerów seksualnych były to związki nie przygodny sex. Byli oni doświadczeni w sprawach łóżkowych przez co wiele mnie nauczyli i troszkę poeksperymentowaliśmy. Wszyscy byli ode mnie starsi 3-7 lat. Obecnie spotykam się z facetem dwa lata młodszym ,wszystko układa się super wiele nas łączy . Jednak mam dylemat, on był w dwóch związkach i wydaje mi się że nie ma za dużego doświadczenia . Nie chciałabym abym wyszła na taką dla której sex jest najważniejszy ale uważam że jest ważną stroną związku. Wiem że w każdym związku sex jest inny i trzeba wzajemnie poznać się i swoja ciała , jednak zawsze trafiałam na doświadczonych partnerów i to oni uczyli mnie . Tu jednak wydaje się że to ja będę tym nauczycielem. Nie bardzo wiem jak się zachowywać aby nie urazić męskiego ego. Czy może któraś z was była w takiej sytuacji? Proszę o swoje rady i swoje doświadczenia.

Rozmawiajcie, mówcie o swoich fantazjach.
nie widzę większego problemu.
Może nie różnic się od docierania z każdym nowym partnerem po prostu.
yuy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-03, 07:49   #3
heavyduty
Rozeznanie

Spokojnie. Na razie niewiele wiesz na temat jego doświadczenia. Czasem dwa związki mogły go nauczyć więcej niż dziesięć innych.
w zależności od charakteru i preferencji może mu się nawet spodobać, że przynajmniej początkowo przejmiesz rolę mentorki. Urazić męskie ego? Jeśli tylko nie będziesz się nadto wymądrzać w stylu: ,,Nieee, nie tak, zrób to w ten sposób" ale raczej delikatnie naprowadzać, nawet bez słów, będzie wszystko OK.
Stary 2017-07-03, 08:58   #4
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje Ci się - słowo klucz.
Jeżeli seks jest dla Ciebie ważny to widzę powodu dla którego miałąbyś to ukrywać, mówić że jest inaczej.
Wut xD Jak koleś będzie normalny, a nie z napompowanym ego, to to Ci nie grozi.

Byłam w związkach z mniej doświadczonymi, nie miałam takich rozkmin. Jednak trochę mnie irytowała funkcja nauczycielki. (Ale oni nie mieli żadnego doświadczenia, Twój ma. I to niekoniecznie mniejsze niż Twoje).

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-03, 09:26   #5
niunia2017
Przyczajenie

ludzie są różni. kiedyś się wkręciłam i zaczęłam opowiadać swoje fantazje, aż doszłam do opowieści jak kiedyś bawiliśmy się w trójkącie z koleżanką i jej mężem, mój facet zbaraniał i powiedział, że nie chce być z dziwką i ze mną zerwał. więc ten tego, dziwnie wyszło, ale miałam nauczkę na przyszłość - zawsze szczerze i dobitnie powiedzieć co się oczekuje i co się oferuje - wtedy nie ma niespodzianek.
niunia2017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-03, 09:39   #6
mmuffinkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heavyduty Pokaż wiadomość
Spokojnie. Na razie niewiele wiesz na temat jego doświadczenia. Czasem dwa związki mogły go nauczyć więcej niż dziesięć innych.
w zależności od charakteru i preferencji może mu się nawet spodobać, że przynajmniej początkowo przejmiesz rolę mentorki. Urazić męskie ego? Jeśli tylko nie będziesz się nadto wymądrzać w stylu: ,,Nieee, nie tak, zrób to w ten sposób" ale raczej delikatnie naprowadzać, nawet bez słów, będzie wszystko OK.
No po prostu widzę i czuję. Daleko mi do wymądrzania się ale ciężko przestawić mi role.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Jeżeli seks jest dla Ciebie ważny to widzę powodu dla którego miałąbyś to ukrywać, mówić że jest inaczej.

Byłam w związkach z mniej doświadczonymi, nie miałam takich rozkmin. Jednak trochę mnie irytowała funkcja nauczycielki. (Ale oni nie mieli żadnego doświadczenia, Twój ma. I to niekoniecznie mniejsze niż Twoje).

o to mi właśnie chodzi
Stary 2017-07-03, 10:31   #7
heavyduty
Rozeznanie

Cytat:

Ok. Rola nauczycielki może irytować, zwłaszcza jeśli się nadto przedłuża. Poza tym dlaczego zaraz nauczycielki. Może wystarczy hmmm... Konsultantka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 10:45   #8
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Zależy od człowieka - mój obecny partner nie miał przede mną żadnego doświadczenia, ja miałam za sobą jeden kilkuletni związek i dobrze wiedziałam o co chodzi, a mimo to on szybko mnie prześcignął jeśli chodzi o umiejętności. Jak to mój facet mówi - jeśli facet jest pracowity, lubi się uczyć nowych rzeczy i stawia sobie wysoko poprzeczkę, a na dodatek kocha seks to bardzo szybko dojdzie do wręcz "boskiego" poziomu

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-03, 13:16   #9
heavyduty
Rozeznanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;75163161]Zależy od człowieka - mój obecny partner nie miał przede mną żadnego doświadczenia, ja miałam za sobą jeden kilkuletni związek i dobrze wiedziałam o co chodzi, a mimo to on szybko mnie prześcignął jeśli chodzi o umiejętności. Jak to mój facet mówi - jeśli facet jest pracowity, lubi się uczyć nowych rzeczy i stawia sobie wysoko poprzeczkę, a na dodatek kocha seks to bardzo szybko dojdzie do wręcz "boskiego" poziomu

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk[/QUOTE]

Chyba nie da się tematu lepiej ująć!!!
Stary 2017-07-03, 13:29   #10
Frezja__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heavyduty Pokaż wiadomość
Ok. Rola nauczycielki może irytować, zwłaszcza jeśli się nadto przedłuża. Poza tym dlaczego zaraz nauczycielki. Może wystarczy hmmm... Konsultantka?
Nauczycielki, bo nie mieli praktycznie żadnego doświadczenia. Preferuję +/- równe doświadczenie

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-07-03, 15:04   #11
Clevland
Rozeznanie

Jeżeli ma małe doświadczenie to powiedz mu że jesteś specyficzna i chciałabyś mu dać instrukcję obsługi.
Nie będzie miał jak porównać a i może będzie zadowolony bo ja tam wolę jak kobieta jest otwarta i mówi jak co na nią działa.
Ona nie musi się rozkojarzać jak robię coś inaczej, a ja mam radochę że to co robię jest dla niej najlepsze.
Clevland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-03, 15:19   #12
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Moi pierwsi partnerzy seksualni byli o wiele bardziej doświadczeni niż ja, a nie dali mi kompletnie żadnej satysfakcji. Potem spotkałam mężczyznę, który był o wiele mniej doświadczony, odbył tylko jeden nieudany stosunek, mimo to seks z nim był niezapomnianym, cudownym, najpiękniejszym przeżyciem.
Wiele zależy od chęci, upodobań, fantazji, ukrytych pragnień, uczuć żywionych wobec partnera, wzajemnego wobec siebie zaufania, itp.
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-04, 19:38   #13
mmuffinkaa
Raczkowanie

Jest bardzo przytuliński całuśny ale w łóżku widać że jeszcze trochę musi się nauczyć. Ciężko mi się przestawić bo ostatni mój związek był z 7 lat starszym facetem a ten jest rok młodszy ode mnie, więc wyrażnie widzę tą różnicę pod każdym względem, poprosty mniej doświadczenia w każdej dziedzinie.
Stary 2017-07-04, 22:00   #14
Frezja__
Zakorzenienie

Może się chłopak wdroży i wyjdzie z niego ogier xd

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-07-04, 22:25   #15
mmuffinkaa
Raczkowanie

Cytat:
Może się chłopak wdroży i wyjdzie z niego ogier xd
Mam nadzieje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 09:28   #16
mmuffinkaa
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie wygląda to najlepiej , zdecydowanie widzę i czuję że marne doświadczenie u niego. Jestem otwartą osobą ale nie wiem co mam z nim robić bo nie chcę go urazić. Super facet mogłoby z tego coś fajnego wyjść ale ten sex. Jak rozwiązać problem?
Stary 2017-07-06, 11:21   #17
Frezja__
Zakorzenienie

Urazić? W jaki sposób? Chcesz się ponabijać z jego prącia czy co? Chyba obchodzisz się z nim jak z jajkiem.

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-07-06, 12:51   #18
yuy90
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie wygląda to najlepiej , zdecydowanie widzę i czuję że marne doświadczenie u niego. Jestem otwartą osobą ale nie wiem co mam z nim robić bo nie chcę go urazić. Super facet mogłoby z tego coś fajnego wyjść ale ten sex. Jak rozwiązać problem?

Porozmawiaj z nim. Pokaz mu. To naprawdę nie takie trudne
yuy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-09, 16:03   #19
mariamalaria
BAN stały

Urazić? Czym?
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-10, 20:30   #20
mmuffinkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Urazić? Czym?
Nie rozmawialiśmy o ilości partnerów bo nie grzebiemy w przeszłości, ale w łóżku słaby jest , coś próbowałam naprowadzać go ale słabym uczniem jest albo ja marną nauczycielką. Boję się ze stracę ochotę na sex. Co robić?
Stary 2017-07-10, 21:07   #21
Frezja__
Zakorzenienie

Przestań naprowadzać, a zacznij mówić wprost czego chcesz.

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-07-10, 21:41   #22
janekkozlowski90
Przyczajenie

Cytat:
Przestań naprowadzać, a zacznij mówić wprost czego chcesz.
Zgadzam się w 100%
janekkozlowski90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-11, 06:01   #23
kalor
Gazela inteligencji

Wydaje mi się tez, ze jesteś trochę w gorącej wodzie kąpana skoro wiesz, ze nie jest doświadczony, to w tydzień tego doświadczenia nie nabierze niestety. Nie musisz być nauczycielka, ale jeśli się decydujesz na pozostanie z nim, to uświadomić sobie, ze musisz mówić jasno o swoich wymaganiach i ze na wszystko potrzeba czasu. W końcu czy ty sama od razu byłaś taka super w łóżku? Sama piszesz, ze nabrałam doświadczenia dzięki byłym partnerom, czyli rozumiem, ze było to trochę rozłożone w czasie.

Doczytałam, ze wręcz "wiele cię nauczyli" - zdajesz sobie chyba sprawę, ze sama byłaś kiedyś tak nieumiejętna jak obecny? Wiec albo go zostaw, albo nieco cierpliwości.

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2017-07-11 o 06:03
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-11, 06:52   #24
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN stały

Co za głupi temat Sorry, ale gdzie ci twoi doświadczeni zdobywali doświadczenie? A do seksu żadnego specjalnego doświadczenia nie trzeba, wystarczy namiętność.
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-11, 07:11   #25
mariamalaria
BAN stały

Uwierz, doświadczenie też się przydaje. ..ale fakt, trzeba je zdobywać, żeby je mieć. Ty, autorko też nie byłaś doświadczona od pierwszego razu, prawda?
A może powiedz konkretnie z czym problem, to coś poradzimy też konkretnie.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-11, 07:29   #26
Izany
Przyczajona pantera

Myślę że powinnaś zainicjować rozmowę, pogadać z nim o tym i po prostu go podszkolić. Wychowaj go sobie w tej kwestii
Izany jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-11, 09:43   #27
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Uwierz, doświadczenie też się przydaje. ..ale fakt, trzeba je zdobywać, żeby je mieć. Ty, autorko też nie byłaś doświadczona od pierwszego razu, prawda?
A może powiedz konkretnie z czym problem, to coś poradzimy też konkretnie.
Ale niby do czego doświadczenie ma się przydać w tej kwestii? Każda para musi się i tak "dotrzeć", dowiedzieć się co lubi, jak lubi, czego nie lubi - coś co rewelacyjnie działa u jednego człowieka, u innego się w ogóle nie sprawdza. Ludzie są różni, mają różne preferencje, a związek to nie tylko przyjemność, ale też praca - skoro jej się nie chce tego faceta nawet bliżej poznać, wysilić się na rozmowę, zapytać co lubi, powiedzieć co ona lubi - tylko chce przyjść na gotowe i mieć perfekcyjnego kochanka - no to nie wróżę udanych związków. Koleżanka chyba powinna się nauczyć werbalnie wyrażać czego potrzebuje - nikt nie czyta w myślach drugiej osoby. Gdyby każdy miał takie podejście do seksu to nie istnieliby ludzie doświadczeni, bo przecież każdy by powiedział "nie chce mi się jej/jego uczyć! Niech się domyśli, albo spływa!".
c6b6756720a205d307becdde1d052a7f45362f96_64ed273165c68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 10:07   #28
Frezja__
Zakorzenienie

Każdy związek musi się dotrzeć i dopasować, ale doświadczenie pomaga i przyspiesza ten proces. Będąc doświadczonym wie się czego się chce, czego się oczekuje.

Tak czy siak najważniejsza jest komunikacja.

"Wiedźmikołaj"
Stary 2017-07-16, 17:36   #29
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;75388946]Ale niby do czego doświadczenie ma się przydać w tej kwestii? Każda para musi się i tak "dotrzeć", dowiedzieć się co lubi, jak lubi, czego nie lubi - coś co rewelacyjnie działa u jednego człowieka, u innego się w ogóle nie sprawdza. Ludzie są różni, mają różne preferencje, a związek to nie tylko przyjemność, ale też praca - skoro jej się nie chce tego faceta nawet bliżej poznać, wysilić się na rozmowę, zapytać co lubi, powiedzieć co ona lubi - tylko chce przyjść na gotowe i mieć perfekcyjnego kochanka - no to nie wróżę udanych związków. Koleżanka chyba powinna się nauczyć werbalnie wyrażać czego potrzebuje - nikt nie czyta w myślach drugiej osoby. Gdyby każdy miał takie podejście do seksu to nie istnieliby ludzie doświadczeni, bo przecież każdy by powiedział "nie chce mi się jej/jego uczyć! Niech się domyśli, albo spływa!".[/QUOTE]

Dokładnie.
Autorka sprawia wrażenie osoby, która oczekuje, że nowy facet zaspokoi ją tak jak ona lubi. A nie tędy droga.
Pytanie, jaką przyjemność z seksu ma partner i czy ją to obchodzi.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-01, 14:24   #30
panist25
Raczkowanie

Powiedz mu co i jak lubisz ☺moj maz tez byl niedoświadczony jak sie poznalismy
panist25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości