|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Poród super! Niesamowity finał Ja lubie ten stan.oczekiwania i brzuszek, z drugiej strony nie mogę się doczekac, ale tez z kolei przeraża mnie wizja dwojga dzieci, poród ... i tak w kółko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() ![]() Wincent - ![]() Chilli - ja przez polowe życia mojego syna nie wiedziałam co to są jakieś siatki centylowe. Dopiero mój Tz mnie uświadomił Zle się bardzo dziś czuje . Masakra jakaś jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Mała a Ty jak w końcu będziesz rodzic? Masz jakiś plan? Czekasz aż samo ruszy do 42tc czy jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4023 |
|
królikoholiczka
|
Tez tak mam
|
|
#4024 |
|
*sportaddict*
|
pocieszyłyście mnie, nie ukrywam
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam wczoraj odpadl pepuszek hurra😊 brzucha praktycznie nie mam wg mnie oczywiscie w luzniejszej koszulce nic nie widac bardzo szybko schodzi takze jestem w szoku jest taka oponka mieciutka ale opuchlizna zeszla mega szybko
.A Morelle ja dzis mam tyle pokarmu w cyckach ze nawet moj mlody wymieka hehe takze nie poddawaj sie !!dziewczyny kciuki kciuki kciuki za kolejne szybkie porody !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ja tak nie mam. Nie cieszą mnie okruszki i brzuszki. Mam jeden wielki strach w oczach . Zaczyna do mnie wracać poród z Misiem jak mi lekarz się wbijał w kręgosłup , jaka byłam nieprzytomna i zesrana ze strachu. Jak potem czułam się jak warzywo . Chce zamknąć oczy i obudzić się już po wszystkim najlepiej w domu już. Muszę sobie porobić jakieś wizualizacje i medytacje bo zwariuje chyba ze strachu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Super! 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 |
|
MerDer 4ever
|
Darietta dałaś rade!
Calineczka, Xzora -stolik do pokoju małego, zeby przy fotelu jak bede karmin postawić cos do picia/książę itp, koszyczki, ramki i kwiatka :p a reszta to jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y Tz :p patrzyliśmy za biurkiem dla Tz ale znaleźliśmy fajne w necie i juz tez zamówione ![]() Może trochę to pomoże w wykurzaniu młodego Gratki materaca ![]() Vadi u mnie jest - chce juz byc po, nie czuć sie jak kaleka i schudnąć z ud (przybrały więcej niż brzuch ) ale to znaczy koniec lenistwa mam tez tak jak Emmos, że jak czytam te słowa dziewczyn, które urodziły to nie moge sie doczekać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie. Jutro idę do szpitala. Jutro albo pojutrze cięcie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Olaboga! to super, będzie kolejny bobasek! Wystrzeliłyśmy jak z armaty powodzenia! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#4031 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4032 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już będzie tylko lepiej, jeszcze raz gratulacje!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A w ogóle to ja jeszcze nie ogarniam że za kilka lub kilkanaście dni będe trzymać w rękach synka i się nim opiekować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale akcje się tu kręcą no to będzie kolejna dzidzia będziemy trzymać kciuki ✊️✊️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aggs Ty już mówisz jesteś bobmba cykająca? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę ciężko tak.nic nie wiedzieć :/ Cytat:
Cytat:
![]() Jak się czujesz z tą wizją? Co w ogóle na wizycie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli fajnie, że piszesz. Super z pępuszkiem
Twój optymizm daje mi nadzieję, że też to wszystko ogarnę no i wielkie gratulacje za uruchomienie mleczarni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4037 |
|
MerDer 4ever
|
Oj Jon chciałabym :p uda zawsze najszybciej mi rosły :p
Karolinusia opowiadaj o wizycie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To 3mam kciuki za jutrzejszy dzien! Odnośnie pytania Vadi - mi trudno zdefiniować co czuje. Na pewno dziecko to bardzo nierealny obraz, jest tez spory strach przed porodem i tym, co bedzie pózniej. Wydaje mi sie ze najbezpieczniej dla mnie, zeby Klaudia jak najdłużej posiedziała w brzuchu, bo ten stan juz znam. Z drugiej strony jestem juz nim znudzona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zakupy udane, super wstaw pózniej zdjęcie stolika.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kilku dni jakoś tak się czuję ale nic nie kraczę bo mini mnie udusi obiecałam zaciskać nogi i grzecznie czekać na swoją kolej ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#4042 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
ale się dzieje!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4043 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak wygląda to przenikanie pecherza? Moja położna mówiła, że jak ktoś ma małe brodawki i dziecko ma problem ze zlapaniem. To dobrze jest użyć na początek tych nakładek. Karmisz aż wyciągnie się brodawka (mówiła, że czasem wystarcza parę minut) i wtedy przerywa się ściąga nakładkę i próbuje się normalnie karmić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Dziewczyny wszystkie macie już łóżeczka skręcone? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Meja u mnie łóżeczko nie jest skręcone, bo żeby je wstawić do sypialni muszę wynieść z niej toaletkę, z której na co dzień korzystam. Tż skręci łóżeczko jak ja będę w szpitalu. Na obecną chwilę elementy są wyjęte z kartonu i się wietrzą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4045 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zadomowienie
|
Darietta gratulacje! Cieszcie się sobą i wracajcie szybko do domku
![]() Morelka się dziś odzywała? Nie nadrobię od rana, cały dzień byłam zalatana. Karolinusia powodzenia jutro! Meja pytanie nie do mnie ale odpowiem o przebijaniu lekarz bierze taki jakby pręt? Z haczykiem na końcu, gmera Ci na dole i przebija błony pęcherza płodowego. Mnie nic nie bolało, nic nie czułam, potem nagle robi się cieplutko pod tyłkiem No bo wody odrazu odpływają zwykle tez wtedy akcja szybciej rusza, ale dodatkowo odrazu się pojawiają bolesne skurcze. Przed przebiciem nic nie czułam a potem odrazu z kopyta poszły takie bóle ze dopóki nie dostałam zzo to się zwijałam. Co do pytania Vadi - ja jestem zmęczona fizycznie, psychicznie nie, wiec chętnie już bym była po i wracała do formy, jestem tez ciekawa jak będzie z dwoma dzieciakami. Z drugiej strony chce jeszcze do końca wykorzystać czas tylko z córka, bo mam jakieś schizy ze jeszcze jest mała i sama potrzebuje dużo uwagi,a tu się zaraz pojawi brat... takie głupie uczucie jakbym jej coś miała odebrać. Więc oemdżi niech siedzi jeszcze synek w środku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4047 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiecie ja wygląda poród z kleszczemi lub proznociagiem. Niby wiem ale jakieś szczegóły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
🏻Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz No ja żałuje , ze dałam sobie nadzieje na poród SN . Było mi od razu się nastawić na cc i może by mi jakoś lepiej było, a tak czuje się ze wszyscy rodzą , a ja chodzę w ciąży już 22mce . Miało być inaczej. Miałam mieć mniejszy brzuch , miałam urodzić SN itd. A tym czasem wyglądam gorzej , mam większy brzuch i znów będę pocięta ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Jak mi przebijali pęcherz to wiem ze gin miał coś długiego ale nie patrzyłam co to. Nie chciałam . Mi za to bardzo bolał. Przebijał mi pęcherz kilka razy i nie dał rady . Wody w końcu mi same odeszły nagle jak sobie leżałam na łóżku. Nic to mi nie dało , skurcze miałam takie jakie miałam wcześniej i rozwarcie mi nic nie postępowało. Jednym słowem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2017-07-04 o 22:34 |
||
|
|
|
#4049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przy pierwszym porodzie coś aktywnie próbowałaś czas spędzić czy leżałaś raczej? Może lekarz miał jakaś rękę nie wprawioną i dlatego bolało i nie dał rady Ci przebić. Cytat:
Tez się wystraszyłam co lekarz mi tam chce włożyć ale wytłumaczył i trwało to dosłownie sekundę. ![]() Nie mam pojęcia jak wyglada taki poród i mam nadzieje ze się nie dowiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4050 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tym bardziej ze termin na niedzielę czyli już zaraz widziałam noworodka ostatnio w szpitalu i nie wierzyłam ze mam takiego w brzuchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

? 
brzucha praktycznie nie mam wg mnie oczywiscie w luzniejszej koszulce nic nie widac bardzo szybko schodzi takze jestem w szoku jest taka oponka mieciutka ale opuchlizna zeszla mega szybko
🏻

) ale to znaczy koniec lenistwa
to super, będzie kolejny bobasek! Wystrzeliłyśmy jak z armaty 

a reszta to jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y Tz
"prawdziwe dziecko" chyba jeszcze nie dociera do mnie
no to będzie kolejna dzidzia
będziemy trzymać kciuki ✊️✊️
Twój optymizm daje mi nadzieję, że też to wszystko ogarnę 
obiecałam zaciskać nogi i grzecznie czekać na swoją kolej 
zwykle tez wtedy akcja szybciej rusza, ale dodatkowo odrazu się pojawiają bolesne skurcze. Przed przebiciem nic nie czułam a potem odrazu z kopyta poszły takie bóle ze dopóki nie dostałam zzo to się zwijałam.
🏻
ale.lepiej wiedzieć niż mam się stresować bardziej bo mnie zaskoczą czymś