|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4052 |
MerDer 4ever
|
Xzora Tz go jeszcze maluje bejca wiec dopiero jak skończy to wstawię fotkę
![]() My na początek mamy kosz Mojżesza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nie już ale dosyć blisko :P chociaż różnie to bywa, może jeszcze przenoszę ![]() Cytat:
U mnie tak samo ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#4054 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pocieszam się, że mamy terminy prawie miesiąc za niektórymi dziewczynami. Żeby tylko młody się nie spieszył... Ja się czuję przy Was skrzywiona, że nie mam dość brzucha i ciąży Cytat:
![]() Z pępuszkiem też szybciutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez mam skręcone łóżeczko, w sumie to dwa. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Moja współlokatorka tak chrapie że zaraz oszaleje!!!! $@#&+??!*
![]() |
#4056 |
Raczkowanie
|
Samantha dasz radę, już tak niewiele zostało. Twarda z Ciebie babka. Wiem, że się nastawilas na SN, ale najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka a jak ono się urodzi to nie ma znaczenia.
Co do brzucha już raz go zgubilas to i znowu Ci się uda. Nonie też mam taką nadzieję, że nie będę wiedzieć. Szczegolie, ze oni tego używają jak jest problem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała ciąże czułam się fantastycznie. Pracowałam poniekąd fizycznie do 6mca ciąży bo procz paznokci robię tez masaże hobbystycznie w tym masaz polinezyjski , przy którym są elementy tańca i trzeba się Niezle nawyginać. W ogóle miałam inne podejście, więcej siły i ciąża sprawiała mi radość wielka . Cytat:
Współczuje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Sam, widzę jak Ci jest ciężko, ale już naprawdę jesteś na finiszu. Zrzucisz brzuch i poczujesz się lepiej, a na poród nic nie poradzimy, ja też bym wolała sn, ale już się pogodziłam z tym, że będę cięta, nie ja pierwsza nie ostatnia, mowię sobie, że to będzie ciężki, ale bardzo krótki moment w moim życiu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4059 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z dobrych wieści - mąż pocisnął ostatnie dni z łazienką i w poniedziałek przychodzi fachowiec kłaść płytki! w ten sam poniedziałek przyjadą meble do kuchni! czyli jednak mamy szanse zdążyć zanim urodze!! ![]() aa dzis po ostatnich zajecizch w sr rozmawialam z instruktorką jogi do ktorej kiedys chodzilam. zaprosila mnie na darmowe zajecia w przysszlym tygodniu. mowila ze bedzie m.in. o przyspieszaniu porodu cwiczeniami, o łagodzeniu bólu itp. oczywiście ide!!
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pierwsza proba karmienia i porazka mam za male sutki i mloda nie chwyci podaje mm. W szpitalu nikt nie pomaga sama musiałam przewinąć nakarmic itp. Mimo że jeszcze dobrze nie chodze. Przeniesli mnie na oddział położniczy i sama musialam wszystko spakować. Po drodze slabo mi sie zrobilo a tu dziecko sama musze nosic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi. Masz laktator odciagaj, próbuj wyciągnąć sutka laktatorem i wtedy daj małej . Nie poddawaj się dasz radę. Wrócisz do domu i będzie lepiej ![]() A mąż nie może być z Tobą trochę i Ci pomoc? Rodzice Twoi wyjechali już? Tule ![]() Emmos - tak wiem ale ja już przez to przechodziłam i wiem, ze będzie przeje*ne. Jest to dla mnie prawie takie uczucie paniki jak przed lataniem samolotem. Ja wytarlam kurze, odkurzylam i wytarlam podłogę. Zjadłam pół kg czereśni i nie wiem jak Wy mogliście zjeść kg a dwa to już kosmos bo ja zaraz chyba pęknę albo zwrócę . Powiedziałam na piłce powyciągałem się , polezalam żeby naprostować kręgosłup. Powyginalam się na czworakach żeby mały zszedł niżej i niżej choć niżej to już chyba jest po drugiej stronie brzucha w tym przypadku ![]() Starszak rozłożył swój dywan w pokoju który był zwinięty i nasyfil śmieciami z niego wiec musiałam odkurzyć powtórnie bo mu śmieci na puzzle się nasypaly ![]() ![]() A prosiłam Tz żeby dywan wytrzepać i żeby zwinął go i schował do garażu czy coś skoro przeszkadza im w budowaniu tych ich torów to usłyszałam "po co niech leży nikomu nie przeszkadza" Wywalilam dywan na balkon niech tam gnije se . Nie mam siły już. A z tym chudnieciem to nie każdy ma tak łatwo. Ja długo nie mogłam zrzucić brzucha. Do tego zrobił mi się taki obwisły flak skory i tłuszczu. Nie mogłam zrzucić wszystkiego do prawie roczku bo kp na mnie tak wpływało , ze waga się utrzymywała w miejscu . W większości kp wyciąga wagę i się chudnie a u mnie było inaczej. Jak przestałam kp to i tak miałam mleko jeszcze. Dopiero jak mi znikło całkiem i hormony się zmieniły to zaczęłam chudnąc naprawdę, plus dieta i ćwiczenia. Mam nadzieje , ze teraz będzie lepiej. Teraz będę po miesiącu szła na dietę i będę ostro ćwiczyć procz brzucha. Na brzuch już tylko operacja plastyczna chyba ![]() Jezu niech ktoś za mnie wykąpie moje dziecko i da mu kolacje bo ja nie mam siły już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Jak urodzę to chce być w ruchu i wrócić szybko do normalności. Mam nadzieje , ze będzie mi dane bo będę musiała się zająć dwójka dzieci. Lubię mieć schemat jakiś. Będę musiała starszaka wysłać do szkoły i go zabrac. Tz chce żeby go autobus woził, a ja się boje. Mam jakiś zrąbany mózg ze coś może mu się stać. Jakieś mam skrzywienie i zawsze podajerzanie patrzę na nauczycieli facetów. Tz mi mówi , ze nie mogę w każdym facecie widzieć potencjalnego pedofila ze to chore ![]() ![]() Mam nadzieje jednak , ze starszak będzie chodził do tej szkoły do której chodził wcześniej. Jutro idzie na summer school na miesiąc. Najgorsze będą wieczory chyba żeby mieć jeszcze sile położyć dwójkę dzieci spać i nie paść na koniec na twarz. Myśle, ze koło 18stej będę kapać ze starszakiem maluszka. Potem cyc i maluszek siup spać ![]() Potem o 19stej kąpiel starszaka i kolacja i mam plan ze jak starszak będzie jadł to ja szybko wskoczę pod prysznic . Potem czytanie książki i ustanie starszaka i obym sama z nim nie padała w kimono bo napewno będzie jeszcze milion rzeczy do ogarnięcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4062 |
Zadomowienie
|
Przepowiadacze nie dają mi spać 😔 bezsenność to coś czego najbardziej bez kitu w tej ciąży nie cierpię 😔
#4063 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie moge spac!!!! Ciagnie mnie szew i boli rana po nacieciu. Dostalam przeciwbólowe ok północy i znowu boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
Współczuje dziewczyny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja jestem tak ubita ze ledwo chodzę . Myślałam ze nie zdarze siku do łazienki. Starszak nie mógł zasnąć bo znów te petardy cholerne. Nienawidzę petard ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4065 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sam, ambitne masz plany po porodzie. Mam nadzieję że uda Ci się je zrealizować. Myślę że szybciej dojdziesz do siebie bo przy dwójce dzieci będziesz się uwijać jak w ukropie. Jaka ja jestem glooooodna. Wzięłam eutyrox i czekam-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Straszne, ze nikt nie pomógł. ✊✊ za szybki powrót sił. A rodziłaś sama czy rodzinnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne ze zwierzęta musza przezywać takie traumy przez nasze jakieś głupie zachcianki ![]() ![]() Mojej ciotki kot już tydzień przed z domu nie wychodzi bo ludzie tu musza już przed tym 4th of july wcześniej trenować ![]() A jeszcze w stanie Indiana jest najwiecej tych sklepów z petardami i ludzie tam jeżdżą stad i kupują . Mam nadzieje , ze moje plany choć w połowie się udadzą . Najważniejsze żebym miała sile się zajmować dzieciakami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam że nie pisze ale nie mam kiedy. Na wizycie stwierdził po prostu ze wyśle mnie do szpitala zeby porobić badania bardziej szczegółowe. Bo tez nie mógł dobrze zmierzyć malej, Tak już jest ustawiona do.wyjscia. powiedział.ze.dzis lub jutro zrobią ciecie. Mnoe ogarnął paniczny strach i zaczynam odczuwać bóle więc myślę że to bedzie dzis już! Jeszcze mąż.mnoe wkurzył bo powiedział że na południe będzie ze niby mu tak powiedziałam.a ja mu powiedziałam.ze do południa zrobią cesarska. No ale.w.koncu ma być wcześniej.
Że.szpitala.odezwę się jak będę miała chwilę a potem siłę. Więc nie martwcie się jak późno się odezwę. Trzymajcie proszę kciuki za.nas. Spalam.chyba tylko 3 h z emocji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki ![]() ![]() ![]() Darietta nie było męża przy Tobie do pomocy albo rodziców? Już pojechali rodzice? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Ja na 8 mam wizytę. Boję się że mnie zabierze do szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o 4 rano nawywijałam. Poszłam do wc i padłam mam wielkiego guza na czole i prawa stopa mnie boli. Oczywiscie polozna do mnie ze za szybko wstalam a nie posiedziałam. A było odwrotnie tylko jak ktos tyle leżał i stracił tyle krwi to jest osłabiony.
Wystraszyly się bo na ich zmianie wypadek. Całe szczęście że małej nie mialam na rekach. Małą zabrali i jest u noworodków. Bede prosić o konsultacje ortopedyczna bo ta noga mnie martwi niby ruszam a boli jak cho.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Darietta mów w prost do personelu jakiej pomocy oczekujesz po to są żeby nam pomagać. Co do sutków nam położna mówiła że ich kształt nie ma znaczenia i zeby próbować, próbować ale ile w tym prawdy nie wiem.
![]() Sam ![]() ![]() Karolina ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki wielkie ![]() ![]() Kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze bedzie wszystko w porządku ze stopa ![]() Cytat:
Dziękuje ![]() Znów się pokłóciłam z Tz ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Samantha, też mnie to energia strasznie że jak idzie sylwester to petardy muszą być odpalane tydzień przed i tydzień po:/
Karolina, kciuki mocne zaciskam!! Będzie dobrze ![]() Emilia, czemu mają Cię do szpitala brać już? Darietta, jejku dobrze że na guzie się skończyło a nie rozbitej głowie! Położne może staną się po tym wszystkim bardziej pomocne:/ oby z nogą nic się poważnego nie działo:/ Nie śpię od 4. Poddaje się i wstaję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
Aha o 11 wizyta więc trzymać kciuki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślicie że dobrym pomysłem będzie to żeby przyjechała do mnie do szpitala?? Czy lepiej nie? ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana pros o pomoc w opiece nad mała. Po tylu miesiącach leżenia wiadomo ze nie masz siły poród tez wyczerpuje l Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4079 | ||
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
✊za wizytę. A czemu do szpitala? Cytat:
Cytat:
Ja to się martwię trochę, skąd ja mam wiedzieć jak ubrać dziecko 😬 niby wiem, ze się sprawdza na karku, ale przecież mi nie powie czy mu za ciepło, albo za zimno hmm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.