Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 18:10   #2971
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usunięte

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Tulipana a jakiej mniej więcej długości masz teraz włosy. Super pomysł z tym tłumaczeniem
Może już to pisałaś, ale ja jak zwykle nie doczytałam (już od pewnego czasu śledzę wątek)
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:47   #2972
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Po miesiecznej kuracji nisimem brakowalo im centymetra zeby przykryc czesc piersi zwana pospolicie sutkiem
na mokro do piersi czy w kreconych?

patrzcie co znalazlam http://allegro.pl/item356504642__glo...i_wlosow_.html
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:54   #2973
saszulek23
Raczkowanie

dziewczyny a moge zbeltac jakas maseczke bez jajka?? bo mi zabraklo a dzis sklepy pozamykane poprosze o jakies rady

Moge np polaczyc drozdze z olejkiem rycynowym i miodem, albo dodac do tego mleka czy nafty??
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:55   #2974
tulipanna.
Zakorzenienie

Dziewczynom wyslalam PW, zeby nie ciagnac OT

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
na mokro do piersi czy w kreconych?

patrzcie co znalazlam http://allegro.pl/item356504642__glo...i_wlosow_.html

Na mokro. Ale skret byl wtedy zniszczony, wiec niewiele krotsze sie robily, kiedy wyschnely.
Ten produkt przyjemny. Czytalam juz o MSM. Ale cena mi sie nie podoba.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 18:56   #2975
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:

Moze sobei kupie

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:00   #2976
tulipanna.
Zakorzenienie

Sprawdzilam. 60 kapsulek samego MSM kosztuje ok. 30zl. Wydaje mi sie, ze nie warto kupowac ten suplement z aukcji, ale niech sie nasze moderatorki wypowiedza
Stary 2008-05-11, 19:18   #2977
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynom wyslalam PW, zeby nie ciagnac OT

Na mokro. Ale skret byl wtedy zniszczony, wiec niewiele krotsze sie robily, kiedy wyschnely.
Ten produkt przyjemny. Czytalam juz o MSM. Ale cena mi sie nie podoba.
no wlasnie ja mam taki skret niesety, 20 cm prawie proste od dolu, "alien " pomaga ale i tak boje sie isc do fryzjera ze mi kaze to sciac ja chce osiagnac wlosow za piersi i wtedy bede sukcesywnie powoli scianac te 20 cm, dlatego chce je maxymalnie przyspieszyc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 19:35   #2978
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja mam taki skret niesety, 20 cm prawie proste od dolu, "alien " pomaga ale i tak boje sie isc do fryzjera ze mi kaze to sciac ja chce osiagnac wlosow za piersi i wtedy bede sukcesywnie powoli scianac te 20 cm, dlatego chce je maxymalnie przyspieszyc
A nie lepiej sciac i zapuszczac zdrowe? Wyjdzie na to samo, a pozbedziesz sie zniszczonych klakow. Polecam
Stary 2008-05-11, 19:40   #2979
przykre
Raczkowanie

kurde... któraś z Was jeszcze używala tego Nisima?
przykre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:44   #2980
kitay
Raczkowanie

Cytat:
A nie lepiej sciac i zapuszczac zdrowe? Wyjdzie na to samo, a pozbedziesz sie zniszczonych klakow. Polecam
ale ja wlasnie boje sie ze bede zalowala i przezyje szok z porownaniu dlugosci, dlatego wole to robic stopniowo, tym bardziej ze te koncowki nie sa zniszczone czy rozdwojone tylko im najwiecej razy dostalo sie rozjasnianie itp wiec moze spodoba mi sie efekt prostych koncow? ogolnie to mam juz odrost 3,5-5cm (nie wiem juz sama czemu taka roznica) postanowilam ze nie zafarbuje wlosow do konca wakacji (czyli do pazdziernika) od jutro zaczynam program chodzenia w luzno spietym koku zeby nie bylo widac odrostu, jednoczesnie wciaz stosuje nisim ost tydz, a potem 2 tyg przerwa i powrot do nisimu, na konce obowiazkowo jakies silikony, lub olejek kokosowy-nie bedzie widac ze mam dol tlusty bo i tak bedzie w koku:P jak dostane odp odnosnie skladu INCI wella sp na koncowki to go zamowiei bede aplikowac taki jest moj plan na najblizszy czas odnosnie porostu i dbania o wlosy

rece juz mnie bola od tych masazy , czy myslicie ze mozna zamienic lapki na http://allegro.pl/item361860241_masa...ich_hurt_.html i za pomoca tego wciera odzywki i wcierki?
Stary 2008-05-11, 19:51   #2981
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja wlasnie boje sie ze bede zalowala i przezyje szok z porownaniu dlugosci, dlatego wole to robic stopniowo, tym bardziej ze te koncowki nie sa zniszczone czy rozdwojone tylko im najwiecej razy dostalo sie rozjasnianie itp wiec moze spodoba mi sie efekt prostych koncow? ogolnie to mam juz odrost 3,5-5cm (nie wiem juz sama czemu taka roznica) postanowilam ze nie zafarbuje wlosow do konca wakacji (czyli do pazdziernika) od jutro zaczynam program chodzenia w luzno spietym koku zeby nie bylo widac odrostu, jednoczesnie wciaz stosuje nisim ost tydz, a potem 2 tyg przerwa i powrot do nisimu, na konce obowiazkowo jakies silikony, lub olejek kokosowy-nie bedzie widac ze mam dol tlusty bo i tak bedzie w koku:P jak dostane odp odnosnie skladu INCI wella sp na koncowki to go zamowiei bede aplikowac taki jest moj plan na najblizszy czas odnosnie porostu i dbania o wlosy

rece juz mnie bola od tych masazy , czy myslicie ze mozna zamienic lapki na http://allegro.pl/item361860241_masa...ich_hurt_.html i za pomoca tego wciera odzywki i wcierki?

Rozumiem
Czyli olejek kokosowy odpada na ochrone koncowek...Kurcze, a chcialam go kupic jako serum. Nie chce wygladac, jakbym miala tluste wlosy, musze sie chyba rozejrzec za czyms innym. Wyslij mi prosze na PW sklad tej Welli, jak dostaniesz odpowiedz od sprzedawcy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-11, 19:56   #2982
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem
Czyli olejek kokosowy odpada na ochrone koncowek...Kurcze, a chcialam go kupic jako serum. Nie chce wygladac, jakbym miala tluste wlosy, musze sie chyba rozejrzec za czyms innym. Wyslij mi prosze na PW sklad tej Welli, jak dostaniesz odpowiedz od sprzedawcy

ok wysle, nie kieruj sie mna odnosnie tego olejku, moze ja za duzo daje? zreszta stosowalam go na noc i rano ni ebylo tego widac na koncach!

a co sadzisz o tym masazu?

czy vatika przyciemnia wlosy?
Stary 2008-05-11, 20:04   #2983
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
ja stosuję kokos z powodzeniem- na początku trzeba tylko dojść do wprawy z ilością. Teraz testuję olej z avocado- też jest fajny, ale do wprawy jeszcze nie doszłam

Kitay masażer fajny, ale czy coś tym wetrzesz? Trzeba by się było solidne nagimnastykować
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:13   #2984
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
ja stosuję kokos z powodzeniem- na początku trzeba tylko dojść do wprawy z ilością. Teraz testuję olej z avocado- też jest fajny, ale do wprawy jeszcze nie doszłam

Kitay masażer fajny, ale czy coś tym wetrzesz? Trzeba by się było solidne nagimnastykować
myslam ze bede nakladac substancje na glowe a potem masowac tym masazerem
Stary 2008-05-11, 20:22   #2985
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
myslam ze bede nakladac substancje na glowe a potem masowac tym masazerem
Czemu nie- powinno się sprawdzić
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:29   #2986
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie- powinno się sprawdzić
To ja tez chce taki masazer
Stary 2008-05-11, 20:33   #2987
kitay
Raczkowanie

to mam jeszcze jedno pyt, lepiej chodzic dluzej w reczniku z mokrymi wlosami czy pozwwolic im samym schnac?

mysle ze zakup tego masazera sie oplaca , bo jeszcze w czasie sesji kosztowal 35zl!
oby tylko nie zardzewial od masazu na mokrej glowie:P
Stary 2008-05-11, 21:04   #2988
noell88
Rozeznanie

ten masazer jest straszny....z czego on jest zrobiony? jakis metal? zwlaszcza te koncowki?

nie wiem czemu od razu w wyobrazni zobaczylam strupy na skorze i poplatane wlosy...

taka mokra kura pod prysznicem ze sciekajaca odzywka z krwia i zaplatanym masazerem we wlosach...

ja ze swoimi zdolnosciami bym go nie kupowala. dla mnie raczej wyglada jak narzedzie tortur...

kitay pewnie ze niech schna bez recznika! pisza ze mokre wlosy sa bardziej wrazliwe na uszkodzenia mechaniczne.

Edytowane przez noell88
Czas edycji: 2008-05-11 o 21:06 Powód: dopisek
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:57   #2989
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kolejne optymistyczne informacje n/t przyspieszania porostu(nie moglam sie powstrzymac )

1."Dla włosów
Seks ma poprawiać wygląd włosów? Otóż to prawda - intensywne życie seksualne pobudza cebulki włosów do wzrostu - kobietom włosy gęstnieją i nabierają blasku, a mężczyznom szybciej rośnie zarost - stąd zapewne mit macho i moda na lekko niedogolony zarost - po prostu w ten sposób każdy facet wygląda jakby przed chwilą uprawiał seks. A wszystko to za sprawą hormonów, których dodatkowe porcje uwalniają się podczas seksu - to one pobudzają wzrost włosów i osuszają gruczoły łojowe."

2." Aktywne życie seksualne pobudza wydzielanie hormonów i stabilizuje ich stężenie we krwi. Ten skomplikowany proces ma pozytywny wpływ na urodę włosów i paznokci: lepiej rosną, są zdrowe, błyszczące, nie łamią się i nie rozdwajają."
I nasi Panowie, będą mogli w końcu pomyśleć pozytywnie o wizażu

Cytat:
Chyba pierwszy raz w zyciu TZ zareagowal na info odnosnie wlosow z ozywieniem

Cytat:
Coraz bardziej intryguje mnie ta firma- z waxa jestem bardzo zadowolona- teraz kusi mnie to http://www.lbiotica.pl/?sub=produkt&pr=1 w sumie włosy mi nie lecą jakoś bardzo [wszystko w granicach zdrowego rozsądu] ale wzmocnienie im nie zaszkodzi
Brzmi kusząco (trzeba by przeanalizować skład) i zastanowić się czy nie będzie efektu, że po odstawieniu problem powróci...

Cytat:
Dla mnie avocado jest fenomenalny w użyciu... po przedawkowaniu oliwy z oliwek

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 07:19   #2990
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ten, wiec nie wiem czym sie nasze oleje moga roznic, skoro na allegro sa do nabycia tylko takie
ja mam taki http://www.allegro.pl/item356583922_...polyskiem.html
wersja ze skrzypem

jest jeszcze taki http://www.allegro.pl/item358963787_...y_i_skora.html

Cytat:
Coraz bardziej intryguje mnie ta firma- z waxa jestem bardzo zadowolona- teraz kusi mnie to http://www.lbiotica.pl/?sub=produkt&pr=1 w sumie włosy mi nie lecą jakoś bardzo [wszystko w granicach zdrowego rozsądu] ale wzmocnienie im nie zaszkodzi
ma taki sklad ten tonik

Aqua, Alcohol (and) Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Silanediol Salicylate (and) Triethanolamine (and) Butylene Glycol, Yeast Extract, Decarboxy Carnosine HCL, Parfum, Citric Acid.
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 08:35   #2991
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:

Mam cos podobnego w kuchni
ale niewiem obawiam sie ze jak bedzie sie tym po glowie jezdzic to bedzie smiech Mnie to by chyba łaskotało

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-05-12, 08:47   #2992
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
ja mam taki http://www.allegro.pl/item356583922_...polyskiem.html
wersja ze skrzypem

jest jeszcze taki http://www.allegro.pl/item358963787_...y_i_skora.html

ma taki sklad ten tonik

Aqua, Alcohol (and) Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Silanediol Salicylate (and) Triethanolamine (and) Butylene Glycol, Yeast Extract, Decarboxy Carnosine HCL, Parfum, Citric Acid.

a zauwazylas jakis wpluw tego oleju na kolor wlosow? z drugiej str TY nie masz farbowanych to zadnych interakcji nie powinno byc.
myslisz ze im wiekszy odrost tym lepsze dzialanie nisimu?

czy jak mam jakas wcierke i jest napisane zeby wcierac codziennie to musze codziennie myc wlosy czy moge wcierac codziennie a myc np co 2 dni?
Stary 2008-05-12, 08:50   #2993
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Kitay rzepa zwieksza dzialanie nisimu
ale napewno im wiekszy odrost tym wieksze dzialanie nisimu.
Bo moja kolezanka miala odrost malutki i ten nisim stosowac zaczela.Potem przy nasadzie tak jej zmatowialy ze ich tapirowac nie musi

a olej łopianu bedzie w zielarskim ?

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-05-12, 09:19   #2994
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Bo moja kolezanka miala odrost malutki i ten nisim stosowac zaczela.Potem przy nasadzie tak jej zmatowialy ze ich tapirowac nie musi

w jakim uzyciu rzepa wplywa korzystnie na nisim? uzyta przed nim? o co chodzi z ta kolezanka bo nie do knca rozumiem

olej powinien byc w dobrych aptekach, zielarskim a na pewno jest na allegro
Stary 2008-05-12, 15:28   #2995
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

Cytat:
rozpuszczone wlosy sa bardziej narazone na urazy mechaniczne, koncowki moga sie scierac. zdrowiej nosic spiete miekka frotka czy w warkoczu. ale nie popadajamy w paranoje
wlos jest martwy- nie musimy go dotleniac, on nie oddycha.
przypomniala mi sie dziewczyna, ktora bronila sie przed ciemnymi lakierami do paznokci "bo paznokcie pomalowane na ciemno nie oddychaja", myslalam, ze padne

a moze Nisim by cos dal? kusic nie chce, ale nie mam juz innych pomyslow
A co to jest nisin? Nie chodzi mi o oddychanie włosów, ale skóry głowy. W domu mam zawsze spięte, wychodząc na dwór- lubię jak swobodnie latają . Poza tym spięte "luźno" wyglądają smętnie, natomiast kiedy zrobi się końsko ogon- to jednak cebulki an tym cierpią, czyż nie? Czy to nie jest jednak aż tak wielka szkoda dla włosów?

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
ten masazer jest straszny....z czego on jest zrobiony? jakis metal? zwlaszcza te koncowki?
nie wiem czemu od razu w wyobrazni zobaczylam strupy na skorze i poplatane wlosy...
Och, właśnie metal- na pewno nie powinno się traktować włosów metalowymi-plastikowymi narzędziami
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 15:40   #2996
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
w jakim uzyciu rzepa wplywa korzystnie na nisim? uzyta przed nim? o co chodzi z ta kolezanka bo nie do knca rozumiem

olej powinien byc w dobrych aptekach, zielarskim a na pewno jest na allegro
uzyta przed.
Chodzi o to ze uzywala nisimu na maly odrost i wlosy jej tak zmatowialy potargaly sie

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-05-12, 18:47   #2997
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

nie jestes tego w stanie stwierdzic skoro kolezanka nie robila dwoch podejsc: raz bez niczego, dwa z rzepa, aby porownac efekt. byc moze bylby taki sam bez rzepy

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość
A co to jest nisin? Nie chodzi mi o oddychanie włosów, ale skóry głowy. W domu mam zawsze spięte, wychodząc na dwór- lubię jak swobodnie latają . Poza tym spięte "luźno" wyglądają smętnie, natomiast kiedy zrobi się końsko ogon- to jednak cebulki an tym cierpią, czyż nie? Czy to nie jest jednak aż tak wielka szkoda dla włosów?
poczytaj wątek- temat Nisimu przewija sie non stop.
zalezy jak robisz ten konski ogon, jezeli upinasz wlosy wysoko i bardzo ciasno, ze oczy wylaza na wierzch to cebulki moga ucierpiec. a miekka frotka nie uszkodzi wlosow, a zapobiegnie nadmiernemu ocieraniu sie koncowek o ubranie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 18:54   #2998
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
nie jestes tego w stanie stwierdzic skoro kolezanka nie robila dwoch podejsc: raz bez niczego, dwa z rzepa, aby porownac efekt. byc moze bylby taki sam bez rzepy
Troche nie rozumie ale dobra moja kolezanka stosowała tylko na farbowane.Dwa to nie ona stosowała rzepe o rzepie wposminala blondeee bodajze

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-05-12, 19:00   #2999
effella
Przyczajenie

O bożeno.. A ja dziś kupiłam naftę kosmetyczną.. Qrcze....
Może na mnie będzie dobrze działać.. czas pokaże

Miał ktos z Was jakieś problemy po nafcie z włosami? Piszcie, czekam z niecierpliwoscią
effella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:06   #3000
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Troche nie rozumie ale dobra moja kolezanka stosowała tylko na farbowane.Dwa to nie ona stosowała rzepe o rzepie wposminala blondeee bodajze
ale w jakim kontekscie...? tzn ze o czym wspominala[m]?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości