![]() |
#4231 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
Cytat:
Z miejscem to zawsze jest krucho ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- To badanie robili mi ze względu na te duszności. Pobiera się krew w tętnicy i bada poziom tlenu i dwutlenku węgla w krwi. Mi wyszło wyszyli poniżej normy. Tak na chłopski rozum mi tłumaczyli ze poprostu krew słabo natleniona. Co bezpieczne nie jest Wiec się zmartwiłam. Ale nigdzie nie znalazłam sposobów na dotlenienie krwi. Pytałam lekarza i mówi ze żeby dotlenić to by trzeba było marszem pochodzić po dworze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
Dwakolory ja nie dostalam luteiny dopochwowo bo bralam gyno pevaryl codziennie dlatego dostalam duphaston teraz mam co 3 dzien dziś mam wizyte ale chyba nic sie nie zmieni. Trzymaj się oby plamienie minęło. A czujesz pessara przy chodzeniu? Moze źle zalozony i stad te otarcia?
#4233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli dziś nie ustąpią wymioty i ból to idź. W ciąży wszystko może być groźne ( przykład mojego zatrucia ). Mogą to być zwyczajne bóle z przeforsowania. Ale mogą być nerki np. Obserwuj się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Nie czuje. Wogole. Wielu lekarzy go sprawdzali i mówią ze dobrze siedzi. Moja szyjka po operacji może dlatego wrażliwsza? Nie wiem. Może za dużo tych tabletek dopochwowych miałam ostatnio i to podrażniło? Nie mam pojęcia. Pozostaje czekać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w 24. Tygodniu
![]() Ja dzisiaj mam ta krzywą badaną, już wypilam glukoze, pomiar startowy- 101- podobno 146 czy cos takiego wiec spoko. Teraz czekam... Edytowane przez Nadezhda Czas edycji: 2017-07-05 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
Co do rogala, to jeszcze z nim nie śpię, ale przydaje się bardzo. Jak długo muszę przy komputerze siedzieć to zaczyna kość ogonowa boleć i wtedy zwijam rogala w gniazdo i na nim siadam. Od razu pomaga. A już do masażu od męża niezastąpiony. Kładę się na nim i mam miejsce na brzuch. Bo z moim bębenkiem inaczej się na brzuchu nie dam rady położyć ☺️
Dzień dobry wszystkim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4236 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja ostatnio bylam w szoku bo juz druga wizyta na ktorej mam idealne cisnienei 110/60. A wczesniej caly czas o wiele nizsze. Ale to moze kwestia tego ze zaczelam pic kawe z powrotem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zakorzenienie
|
Listopadówki 2017 cz. 2
Cytat:
![]() Ale za miesiąc już wszystko będzie w 1 miejscu. Aż się zastanawiam co zrobię z tą powierzchnią ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Powodzenia ! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Dwakolory, czy ta ciaza przestanie Cie stresowac
![]() Co do łóżeczek to zdecydowanie polecam dostawke. Mieliśmy lozeczko ale nasze dziecko bylo nieodkladalne i.niemożliwym bylo dzwignac je , przelozyc.przez barierki i.bez szwanku odlozyc. zawsze po drodze mdlaly mi rece i zrzucalam dziecko ![]() ![]() A lozeczko bylo z szuflada, ktora i tak byla pusta. Kurz zbieral sie niemilosiernie, roomba tam nie docierala. Dwakolory ja mam 60pare metrow i za chwile drugie dziecko ![]() ![]() Na fb jeszcze nie zajrzalam. Tu mi dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
już mi cos lepiej zasnęłam na chwilę, plecy też lepiej, idę coś zjeść bo głodna jestem więc mam nadzieję że wszystko jest ok.
#4240 |
Wtajemniczenie
|
my mamy dom 120 m2 i już jest mał miejsca
![]() ![]() Łóżeczko mamy po synku z szufladami i ja sobie chwalę. Miałam tam zapas pieluch, chusteczek i pieluch tetrowych. Fakt kurz się zbierał ale to nie problem. Mam odkurzacz samosprzatający więc mnie wyręcza ![]() ![]() Widzę że dzisiaj tu nas jest więcej niż na fb ![]()
#4241 |
Zadomowienie
|
widzę że większość z was mieszka w domku lub niedługo się do niego wprowadza. Zazdroszczę Wam, my póki co mieszkamy u teściów, mamy tu dużo miejsca, kończymy swój domek ale jesteśmy dopiero na etapie instalacji, najwcześniej wprowadzimy się na koniec przyszłego roku....
![]() |
#4242 | |
patrysina
|
Cytat:
![]() byłam dziś na wizycie - z usg znów nici widać pani doktor się nie śpieszy więc nadal nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka, badanie ok, serduszko mocno bije i tyle, na szczęście już umówiłam się prywatnie na połówkowe to drugie badanie pranetarne na za 3 tygodnie więc najpóźniej wtedy dowiemy się co i jak, a za tydzień glukoza - podobno warto zabrać cytrynę bo wtedy bardziej to znośne do wypicia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nie. Wczoraj aż się u lekarza rozpłakałam. Z tego strachu i bezsilności Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() My też na siłę nie chcemy kupować, dlatego pewnie pobujamy się parę miesięcy na wynajmie zanim się na coś zdecydujemy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Rozeznanie
|
Zazdroszczę wam tych metraży ☺ Ja mam 36 m i daje radę 😀 Póki byliśmy we dwoje to nie było źle lecz teraz gdy się mała pojawi to się robi kłopot. My jesteśmy jeszcze w trakcie remontu kuchni, później zabieramy się za naszą sypialnię którą przerobimy na pokój dziecięcy a my się wyniesiemy do salonu. W zeszłym roku zastanawialiśmy się czy nie kupić większego mieszkania ale musimy to przenieść w czasie.
Najbardziej mi żal moich książek - tych co mam to pochowane już są w kartonach a na nowe nie ma miejsca ☹ I dlatego kupilam czytnik e-book- to nie to samo co książki ale.... Wole czytnik niż w ogóle nie czytać ☺
#4246 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny które nie udzielają się na fb, melduje będzie dziewczynka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że lekarzowi trzeba powiedzieć wprost, że to już najwyższy czas żeby spocząć ![]() Jak zaczęłam kiedyś temat z moją lekarką (w pracy bardzo chcieli żebym określiła się do kiedy będę) to powiedziała, że jeśli nie będzie medycznych przeciwskazań, będę się dobrze czuła i chciała to jak dla niej mogę pracować i do 9 miesiąca. A jeśli będzie potrzeba to wystawi zwolnienie. W przyszłym tygodniu powrócę do tematu ![]() Cytat:
Dziś zabieramy Małą na jej pierwszą bajkę do kina - Minionki! Chociaż sobie posłucha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Melduję się po wizycie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje. I jaka waga imponująca ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Super Mi już tez tętna słuchają na wizytach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
My tez planujemy ślub na przyszły rok. Ale my tylko cywilny bo ja po rozwodzie. I my to raczej coś skromnego będziemy robić. Tz obstaje tylko za obiadem. Ja bym chciała malutkie wesele tak na 30 osób Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My też ostatnio słuchaliśmy serducha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4252 | |
Wtajemniczenie
|
gratuluję wizyt dziewczyny!
Cytat:
![]() My w zeszłym roku też się rozglądaliśmy i trochę żałuję że się nie zdecydowaliśmy, w tym momencie już bym była na wyremontowanym mieszkaniu i nie musiałabym się o nic martwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej nieobecności.. przepraszam że nic nie pisałam ale miałam dość intensywny miesiąc,dwa wesela w czerwcu i jeszcze 18-stka pomiędzy nimi,wesele były w bardzo bliskiej rodzinie więc trochę było latania i pomagania rodzinie..troche Was podczytywalam ale w którymś momencie już odpuściłam bo teraz bym miała ponad 800 postów do nadrobienia🤤od dziś już postaram się regularnie czytać i czasami coś od siebie naskrobac😊napiszcie tylko czy u wszystkich dziewczyn wszystko w porządku i czy skład mamusiek sprzed początku czerwca jest nadal taki sam czy coś się zmieniło,a ja trochę napiszę co u mnie..jestem obecnie w 23tc,polowkowe wyszło super,chłopiec jest dalej chłopcem,wczoraj byłam na echo serduszka i też jest wszystko w porządku,maluch waży już 585gr i lekarz powiedział że ma długie nóżki bo jeszcze raz bo mierzył i mówił że kosci udowe ma dlugie😊poza tym wszystko ok,wyniki póki co mam wzorowe,szyjka też ok.bo ma 3.7cm.teraz będę robić obciążenie glukoza i mam nadzieję że wyjdzie ok.maluch wieczorami daje popalić,czasami tak się wypnie że aż brzuch mam znieksztalcony😉dziewczynk i mam nadzieję że u wszystkich polowkowe również wyszło dobrze i nie napotkalyscie przez ten czas co mnie nie było na jakieś niespodzianki..whenee dziękuję za wiadomość i troskę,u nas wszystko ok i tak jak pisałaś nieobecność była spowodowana tylko brakiem czasu😘pozdrawiam wszystkie listopadowki😙😙
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, gratuluję wizyt!
Co do metrażu, to my mamy 3 pokoje i 64 metry, ale za chwilę będzie nas piątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
patrysina
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ja bym chciała jak najmniej zmian w mieszkaniu tzn. myśleliśmy o szafie pod zabudowę ale dla mnie to już za dużo bo jednak koniec końców w niedalekiej przyszłości mimo wszystko chcemy się przeprowadzić u nas metraż może i nie jest najgorszy w całej tej sytuacji najbardziej przeraża mnie 3 piętro bez windy bo od kiedy jestem w ciąży to wchodzę na dwa razy, dlatego wolę jednak wykorzystać maksymalnie te meble co już mamy oczywiście odmalować przy tym mieszkanie i zakupić łóżeczko i komodę na ciuszki dla dzidzi i tyle, w rodzinie mieliśmy sytuację gdzie wyremontowali sobie całe mieszkanie łącznie z meblami w zabudowie po czym zamienili mieszkanie na dom a wiadomo że w całości kasa z remontu już się nie wróciła |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Rozeznanie
|
Gratulacje! Super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napisz coś więcej bo ciekawa jestem po tych Twoich przebojach z ginekologiem... jak tam wyglądało połówkowe etc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, że się odezwałaś i najważniejsze ze wszystko u Ciebie i dzidzi dobrze. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluje wszystkim udanych wizyt!!! Ja melduję, że od dziś jestem pania magister i teraz będę się zajmować już tylko wyprawką dla małej 😁 i w końcu będę mogła odpocząć od wszystkich stresów 😁
Co do metrażu my mamy mieszkanie i jakieś 100 m więc jest co zagracać 😉 a że mieszkamy dopiero rok to tym bardziej mamy pole do popisu 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4259 | |||
Rozeznanie
|
Gratuluję!!! A przy okazji wszystkich udanych wizyt
Dwa kolory jesteś baaardzo dzielna ja bym juz chyba sie załamana Jesli chodzi o metraz to chyba mamy najmniejszy 28metrów ale calkiem fajny rozklad kuchnia jakies 6 m z oknem pokoj 16 metrow reszta to łazienka i malenki przedpokoj nie zamierzamy sie przeprowadZać kochamy to miejsce przyszlosciowo zrobimy w pokoju aneks kuchenny a w kuchni malej pokoik tak aby miala swoj kacik a do tego jeszcze pies i kot no ale za nim mala urosnie to naszej psinki juz pewnie nie bedzie z nami mysle ze zostalo jej jakies 2-3 lata nie wiem jak ja to przezyje bo to moja ukochana mala myszka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Konto usunięte
|
Polowkowe o dziwo trwało 30 minut.. wszystko ładnie pomierzone i wytłumaczone, ale gdybym nie zapytala o płeć to by nic nie powiedział ani nie zapytał czy chce wiedzieć więc jak kończył to zapytałam i sprawdził. Zwolnienia nie dostałam... mało tego powiedział ze dopiero da mi 20 września więc 5 tygodni przed terminem... Ale będę od końca sierpnia go nachodzila i prosiła a teraz jeszcze ratowala się rodzinną do której idę jutro dowiedzieć się czy może mi wypisać zwolnienie na miesiąc... ostatnia nadzieja w niej. Infekcji według niego nie ma. Mała waży 584g (jutro 24tc) imię zostaje bez zmian Francesca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.