|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
A w ogóle odnośnie tych ćwiczeń z piłka tej laski z filmiku to ćwiczę od dawna właśnie jej wygibasy i fajnie mi na kręgosłup robią.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolinusia wielkie brawa! Gratulacje! Dobrze czytać, że czujesz się bardzo dobrze. Uściskaj małą od ciotek i pochwal się zdjęciem ![]() Cytat:
Waga zacna ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cudnie się czyta takie pozytywne wieści ![]() ![]() Sam, ✊️✊️ za wizytę. Morelle, współczuję sytuacji ☹️ ja bym chyba na zawał padła, moj tż jest opanowany, ja nie☹️ kiedyś znalazłam moją mamę nieprzytomną w nocy☹️od razu zasłabłam jak ją zobaczyłam, a moj brat opanował wszystko. Takich sytuacji boję się panicznie. Super, że sobie poradziłaś! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4293 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Myszowata sto lat! Cashmere super ze jestescie juz w domku 😉 buziaki dla Przemka 😙 Saaaaamanthaa bolą mnie juz ręce od zaciskania kciuków za Twój rychły poród! Na swój tak nie czekam jak na Twój tak mi Cie szkoda 😢 Ja dzis zrobilam rundke po galeriach w pozyskiwaniu ostatnich rzeczy do szpitalnej torby. Kupilam małej komplet na wyjście ze szpitala w Tesco za cale 17 zl 😊 i pare drobiazgów do domu i nie bylo mnie caly dzien prawie. Wpadła wieczorem teściowa na herbate i moja siostra tez na chwilę i jestem wykończona. A Wy znowu tylw naskrobalyscie 😂 dziecko mi robi masaż brzucha od wewnątrz calkiem to przyjemne 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Aaaa znikło mi cytowanie ;(
Morelle, super że już w domku ![]() Heviranu mi lekarka nie zleciła. Kazała zakleić plastrem albo maścią posmarować i powiedziała że groźne mogłoby to być gdybym przy porodzie miała i to narządów rodnych... Precious, nie swiruj. Będzie dobrze ![]() Myszowata, wszystkiego najlepszego ![]() Chilli, sama słodycz ![]() Morelle, fajnie że opieka nad dzieciaczkami dobra na Brochowie. Masz pewność że z małą wszystko ok! Też słyszałam o metodzie 7,5,3 bardzo dużo dobrego. Na Fejsie jest też grupa mam karmiących we Wrocławiu i tam mnóstwo porad. Calineczka, herbatę z liści maliny to już nawet od 34 chyba. Ja piję już jakiś czas. Jon Snow, nie zapytałam o wagę przy porodzie. Lama że mnie w sumie Aggs, dobre rady już dostałaś. Zawsze w ostateczności można czopek glicerynowy... Karolina, gratulacje ogromne!!!! Matko morelle, dobrze że malutkiej po zakrztuszeniu nic się nie stało. Chwilę grozy faktycznie... Vadi, czyli Twój większy niż mój ![]() ![]() Cashmere, super że już w domku. Spokojnej nocy! Samantha, czasem mi tak brzuch drętwieje faktycznie go nie czuje. Kombinuj z tym porodem ile się da ![]() Ja dziś od 7 nie usiadłam normalnie. Motorek w tyłku. O 4 pobudka, od 7 prania, 9-13 wizyta i zakupy, potem obiad, sprzątanie i wizyta koleżankę. Przywiozły lody ♥. Młodemu tak posmakowały że już mnie brzuch od tych wyczynów jego boli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
1499284860146.jpg1499284883509.jpg1499284891045.jpg
Wrzucam pokoik z paroma dodatkami. Dokupiliśmy cotton balle, kocyk na fotel, lampę przy suficie. TŻ zawiesił firankę byle jak bo za długa i muszę skrócić ( a nawet nie wiem jak się zabrać ![]() No i testy kotełów! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
Juz widzę Pesteczkę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kociaki jak w obiektyw patrzą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lubię takie ciuszki bardzo! Dzięki, jej jeszcze nie znałam ![]()
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Kociaki musza być!
![]() ![]() Sam, czekamy na wieści z wizyty ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#4303 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda, pięknie to wszystko urządzilas. Mebelki są cudne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4304 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Pestycyda pięknie u Ciebie!
Dziewczyny badałyście toksoplazmozę w 3 trymestrze? Zastanawiam się czy jeszcze badać czy nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Wtajemniczenie
|
Karolinuuusia ogromne gratulacje! Witamy na świecie Alicję!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Morelle straszne z tym zakrztuszeniem ![]() ![]() Myszowata wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt! Cashmere, ale super że już jesteście w domku! Spokojnej nocki! Samantha powodzenia na wizycie! ![]() ![]() ![]() Coś miałam jeszcze pisać, ale nie pamiętam co... Moja córa dzisiaj spędza pierwszą noc na piętrowym łóżku, ale mam stresa że zleci jak przyjdzie jej do głowy przez sen schodzić... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A skąd te cudne domkowe regały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nogą na szczescie silnie stluczona ale nie zlamana troszke opuchnięta ale mam robic oklady ale przy malej trochę ciężko. Staram sie po malu chodzic aczkolwiek szybko sie męczę. Moja ginka dziś u mnie była bo dowiedziała się o upadku i sie wystraszyła. Już powiedziała że mąż ma przyjechać po papier fo becikowego. A wiecie co mnie zaskoczyło że szpital pozałatwiał akt urodzenia i jutro mąż jedzie odebrać. Zawsze mniej do załatwiania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a firanki! mialam zrobic foto jak mam moją za długą spiętą. zapomnialam! taedio - fryteczki z piekarnika byly pyszne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zadomowienie
|
Tak, badałam w jednej klasie przeciwciał, tej odpowiadającej za niedawne przebycie.
#4310 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a kiedy robilas ostatnie? Cytat:
my mamy obok łóżka postawiony regał z ikei ten w kształcie.schodków. na początku schodził tamtędy zamiast drabinką. teraz... zeskakuje czasem z góry ![]() Cytat:
fajnie ze mniej papierkow do zalatwiania. mleczkiem sie nie martw, wrocicoe.do domu to jeszcze nadmiar bedziesz miala! kciuki za noge.oby szybko przestala boleć!
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||||||
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie Ci ulżyło ze to już w poniedziałek będzie z głowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Śliczny pokoik i przeszedł już kocie testy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuje za kciuki
![]() Na wizycie dostałam zawału bo nie mogli złapać tętna małego. Babka mówiła żebym była spokojna ze on się chowa poprostu tylko. Ktg mnie tak bolało ze makabra. Miałam jeden mega skurcz i trwał chyba 2min jak nie dłużej. Musiałam leżeć prawie ze na płasko i myślałam , ze umrę z bólu. Teraz tez mam mega skurcz . Czuje małego w szyjce. Ofc nie zbadali mnie. Znów mam taka zgagę , ze chciałam stamtąd spadać bo myślałam , ze zwymiotuje. To moja ostatnia wizyta była i w pon.juz cc , no chyba se coś się rozkręci wcześniej to mam do nich dzwonić. Mały już się mało bardzo rusza i wyobraźcie sobie , ze miała taki jakby paralizator i robił tylko taki dźwięk bzzzz ale nie bolało mnie nic jak mi go dotknęła do brzucha. Mówiła , ze to jest żeby pobudzić dziecko do ruchu trochę żeby nie spało cały dzień . Wypijam teraz mrożona kawę i mały fika także ożył . Niech już bedZie poniedziałek bo dostanę zawału. Cytat:
U niej zamawiają te różne gwiazdy polskie np. Cichopek u niej zamawiała . Podobno miła dziewczyna i nie gwiazdorzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4313 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | ||
Wtajemniczenie
|
Darietta powodzenia z karmieniem, nie poddawaj się, będzie dobrze!
![]() Uważaj na siebie! Cytat:
![]() W dzień latała bez problemu i po drabince i bokiem właziła (mamy wyjęte dwie białe środkowe dykty na tej bocznej ściance, bo chciałam żeby był większy przewiew na dole + okienko do zabawy w sklep itd ![]() ![]() Ale boję się czy w nocy będzie pamiętała że śpi w nowym miejscu i czy nie zleci jakoś w półśnie, wstając do wc czy coś... ![]() Na razie zaznaczyliśmy miejsce z drabinką fosforyzującymi smerfami z lidla żeby w nocy przypominały o zejściu ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Dziewczyny ładnie lecimy codziennie od poniedziałku z porodami ![]() ![]() To jutro która rodzi? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Zakorzenienie
|
Pestycyda uwielbiam Twój pokoik
![]() Te kropki na ścianie są mega . Takie rzeczy mnie uspokajają bardzo hehe. Sillmariien , Minini - podziwiam Was za odwagę co do piętrowego łóżka . Ja się nie zgodziłam jak Tz chciał kupić. Mój Misiek w nocy właśnie jak się budzi to wstaje jak burza. Do tego się przekręca we śnie i spi tam gdzie nogi głowa i chyba nawet z tym namiotem bym się bała , ze zleci. Mam nadzieje , ze Lili będzie się super spało ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Super ze mała załapała cyca. Z każdym dniem będzie lepiej zobaczysz . Myśl pozytywnie , ze chcesz kp i będziesz. Początki są zawsze trudne dla każdej mamy. Super ze ginka się zainteresowała i ze szpital załatwił papierologie ![]() Nie noga zdrowieje i wracajcie do domku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4316 |
Wtajemniczenie
|
Samantha moja właśnie też w nocy zmienia pozycje... Fajny pomysł z tym namiotem, to rzeczywiście byłoby zabezpieczenie dodatkowe... Tylko to jest 100% poliester na całą długość łóżka, beznadzieja
![]() Ogólnie to łóżko jest niskie, tylko 116cm. Bokiem myślę że nie wyleci, bo jest jednak ta płyta, ale boję się że zapomni po ciemku o drabince, że trzeba nią zejść ![]() Padam na twarz, dobrej nocki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Byłam w sklepie szybko bo chciałam kupić ta poduszkę do kp ale nie mieli. Kupiłam takie zagłówki pod główkę żeby nie latała podczas jazdy . Miałam to ze starszakiem i polecam ten wynalazek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde o tym poliester nie pomyślałam fakt ![]() Jak śpisz w namiocie te pare dni to spoko ale jak tak codziennie to może być kijowo. Może mogłabyś coś uszyć z lnu sama albo z bawełny ![]() ![]() Miłej nocki ![]() Jestem taka głodna , ze aż mnie mdli . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4319 |
Raczkowanie
|
Morelle straszna sytuacja dobrze, ze opanowana. Zareagowała dobrze i to jest najważniejsze.
Karolinusia wielkie gratulacje. Teraz wypoczywajcie. Vadi brawa za wagę. Duże już dziecko ☺ Cashmere super, ze już jesteście w domu. Pestycyda śliczny ten kocyk gdzie kupilas? Darietta super, ze powoli już się coś dzieje z karmieniem. Teraz tylko wytrwałości i nawal będzie. Kciuki, żeby szybko noga wróciła do sprawności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
królikoholiczka
|
Obudziłam się ze zgaga i już mam dosyć
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.