Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-05, 20:42   #4291
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

A w ogóle odnośnie tych ćwiczeń z piłka tej laski z filmiku to ćwiczę od dawna właśnie jej wygibasy i fajnie mi na kręgosłup robią.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 20:48   #4292
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dzis o 13.20 zostałam mama Alicji mala ma 2750g i 51cm. Dostala 10 pkt. Czuje sie bardzo dobrze. Dostaje leki i nic nie boli. Oby tak dalej. Mala.jest przeslodka. Caly czas śpi

Karolinusia wielkie brawa! Gratulacje! Dobrze czytać, że czujesz się bardzo dobrze. Uściskaj małą od ciotek i pochwal się zdjęciem

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Witam Was po wizycie

Młody 3.600 kg, za to szyjka długa, twarda i zamknięta widzimy się 13.07 z ginem i będziemy decydować, co robić, on uważa, że z moją szyjką i zerowymi w niej zmianami indukcja nic nie da (o ile oczywiście nie zdarzy się jakiś cud po drodze), więc jest duża szansa, że tego 13.07 wypisze mi skierowanie na cc. A z tym moim brzydkim łożyskiem też nie chce długo czekać po terminie. Także tak

Waga zacna Brawo za wizytę Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy z Przemciem z domu Wróciliśmy ok.19. Umyliśmy mu dupcie, przebralismy, zjadł i śpi
Ciekawe ile pobudek w nocy nas czeka.

Cudnie się czyta takie pozytywne wieści Super że jesteście już w domku

Sam, ✊️✊️ za wizytę.

Morelle, współczuję sytuacji ☹️ ja bym chyba na zawał padła, moj tż jest opanowany, ja nie☹️ kiedyś znalazłam moją mamę nieprzytomną w nocy☹️od razu zasłabłam jak ją zobaczyłam, a moj brat opanował wszystko. Takich sytuacji boję się panicznie. Super, że sobie poradziłaś!

Stary 2017-07-05, 20:55   #4293
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was po wizycie

Młody 3.600 kg, za to szyjka długa, twarda i zamknięta widzimy się 13.07 z ginem i będziemy decydować, co robić, on uważa, że z moją szyjką i zerowymi w niej zmianami indukcja nic nie da (o ile oczywiście nie zdarzy się jakiś cud po drodze), więc jest duża szansa, że tego 13.07 wypisze mi skierowanie na cc. A z tym moim brzydkim łożyskiem też nie chce długo czekać po terminie. Także tak
Gratki za wizyte! Ciekawe czy moja szyjka cos ulega zmianie bo tez na każdej wizycie dluga, twarda zamknieta

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Właśnie jeszcze nie wiemy do kogo ona jest podobna
Ma moje włosy, nos, dłonie i palce u stóp
Po mężu usta, krecioła na głowie i duże stopy! Napewno będzie wyższa niż ja.

Przeżyłam dziś chwilę grozy! !!!!
Zakrztusila mi się butelką. .. nie mogła oddychać. Jeszcze mąż nie wrócił.
Udało mi się przywrócić oddech, ale na koniec poryczalam się z tego wszystkiego.
Cała zsiniala... myślałam że zawału dostane.
Ojej współczuję zakrztuszenia! Ja sie boje strasznie ze w pore nie zareaguje 😞 oby sie to u Was nie powtarzalo! 😙
Cytat:
Dzis o 13.20 zostałam mama Alicji mala ma 2750g i 51cm. Dostala 10 pkt. Czuje sie bardzo dobrze. Dostaje leki i nic nie boli. Oby tak dalej. Mala.jest przeslodka. Caly czas śpi

Witaj na świecie Alicja! Gratulacje dla Was Karola 😘 maleństwo z tej Twojej córci. 😉 Odpoczywajcie, buziaki dla małej 😙
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Załącznik 7136641moj aniolek na dzisiejszym spacerze😊
Morelle mamy identyczne foteliki☺

Aniolek 😍

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Więc tak - jestem w domu

Wczoraj rano dostałam wypis. Później czekałam na pediatrę - była mega fajna. Aż ją uściskałam. Pow, że Pestka ok. Przez moją opryszczkę zaprosili laryngologa do szpitala, zbadała jej słuch i jest ok. Także nie muszę iść z nią do poradni. Chociaż tż się upiera. Wkleili mi certyfikat, że słuch był badany. Dodatkowo miała szczepienie na żółtaczkę, wit K i krew z pięty na badania przesiewowe.
Pani doktor pow, że naczyniak spokojnie zejdzie. Osłuchowo wszystko, martwiłam się ze względu na te zastawki które wyszły w ciąży. Jedyne co to, że ulewa. Spytała czy chce wyjść już ze szpitala, odp że tak, ale w granicach rozsądku, więc jak coś mają spr to niech spr. Więc pobrali jej krew na morfologię, crp i od razu na żółtaczkę. Także czekałam do 14 na wyniki badań. Wyszły idealne Żółtaczka ok 10.
Niestety na drogę musiała dostać butlę bo ja mam jeszcze mało pokarmu i głodna jest, marudzi. Drogę przespała. W domu byłam tak zmęczona, że nie mogłam zasnąć. Przebrałam się w piżamę i położyłam. Co 1 h się budziła i mąż mi ją przystawiał do piersi. Rzuciliśmy wszystkie menele na środek i jest totalny bałagan. W międzyczasie starałam się zrobić listę co trzeba załatwić dziś. Bo też pojechał do wro wysłać paczki, na zakupy, pocztę i po l4 na mnie. Nie dostał. Internista mu nie dał. Pow, że gin powinien. Zarejestrował mnie do lekarki z luxmedu, do której chodziłam, ale ona na wizycie też mi mówiła, że nie wystawi. Także tak to jest ...
O 22 odpadłam, już tylko tż się nią zajmował. Dostała butelkę. W nocy miałam mega dreszcze z przemęczenia. W dodatku mam opryszczkę na nosie i męczy mnie astma. Tż budził ją co 3h. W nocy wystarczyła jej pierś.
Jak na razie od rana też. Butelka jest na wszelki wypadek. Bardzo mało mam tego pokarmu i ona zwyczajnie jest głodna.

W ogóle dopiero na wypisie zobaczyłam, że mam zaznaczony poród z komplikacjami - Pestka była owinięta pępowiną wokół szyi.

W dniu wypisu przyszła do tej koleżanki z pokoju pani od laktacji, więc też skorzystałam. Potem jeszcze była dietetyczka, więc wiedzieliśmy co najlepiej by było, żebym jadła. Mąż zrobił zakupy.
Pije herbatki laktacyjne i femil... coś tam. Do rozpuszczania z mlekiem.

Radzę pilnować dokumentów przy wypisie bo mi jednego nie oddali. Musiałam ich męczyć i dobrze zrobiłam bo 30 min później już bym nie odzyskała. Poszły by do archiwum.

Mam na pamiątkę nasze dwie opaski ze szpitala

Ogólnie jest coraz lepiej bo jestem z mężem, w domu i odsypiam powoli. Malutka jest cudowna. Uśmiecha się za każdym razem gdy ją całujemy. Przebieranie lubi - ma to chyba po mamusi Paznokcie nie są problemem Mleko mi ścieka, ale jeszcze mało. Użyłam laktatora to się za głowę złapałam, że nawet dna butelki nie wypełniłam. Ale walczę ostro. 30 min jedna pierś, 30 min druga. Na szczęście mi nie przeszkadza takie mocne targanie za sutki Więc nic się z nimi nie dzieje.
Daje Pestce wit D w sprayu, bardzo wygodne! polecam!

Aha i w ogóle jak wróciliśmy wczoraj do domu to w kołysce leżało pudełko na biżuterię - czerwone serduszko, a w środku było to:

https://www.apart.pl/bizuteria/zawie...iamentami/7109

Duże to ja, a małe to Pestka Postarał się chłopak

Co do mojego samopoczucia: psychicznie wszystko ok Fizycznie dalej jestem niewyspana, ale nie jest tak źle. Szew mnie mega ciągnie z lewej str. Podobno mam tam więcej supełków. Brzuch powoli opada, ale jeszcze dużo zostało. (Wczoraj wyglądałam komicznie przy przymierzaniu paczek z Zary. Dobrze, że moja sis była z nami, żeby pomóc to chociaż miałam odniesienie). Na wadze mniej o 5 kg. No to chyba tyle

A tutaj foto Pesteczki w drodze do domu i w jej apartamentach -jak to określiła emmos

ps. Śpi zupełnie jak mamusia
Fajnie ze mieliście taka dobrą opiekę w szpitalu to sie chwali naprawde! Prezent od Twojego męża cudowny! 😍Postaral sie chłopak bardzo 😊 w domu z dnia na dzień bedzie coraz lepiej, nauczycie sie swojego rytmu dnia i nocy i bedziecie obie sie wysypiac. Najważniejsze ze wszystko jest dobrze, laktacje rozpedzisz wierze w Ciebie 😉 niestety nie widzę zdjęć Pestki 😞 pewnie jest piękna! A waga sie nie przejmuj! Nawet nie zauwazysz kiedy zgubisz nadprogramowe kilogramy!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Myszowata sto lat!

Cashmere super ze jestescie juz w domku 😉 buziaki dla Przemka 😙

Saaaaamanthaa bolą mnie juz ręce od zaciskania kciuków za Twój rychły poród! Na swój tak nie czekam jak na Twój tak mi Cie szkoda 😢

Ja dzis zrobilam rundke po galeriach w pozyskiwaniu ostatnich rzeczy do szpitalnej torby. Kupilam małej komplet na wyjście ze szpitala w Tesco za cale 17 zl 😊 i pare drobiazgów do domu i nie bylo mnie caly dzien prawie. Wpadła wieczorem teściowa na herbate i moja siostra tez na chwilę i jestem wykończona.

A Wy znowu tylw naskrobalyscie 😂 dziecko mi robi masaż brzucha od wewnątrz calkiem to przyjemne 😊

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 21:00   #4294
pestycyda
Zakorzenienie

Aaaa znikło mi cytowanie ;(

Morelle, super że już w domku mała jest przeurocza!
Heviranu mi lekarka nie zleciła. Kazała zakleić plastrem albo maścią posmarować i powiedziała że groźne mogłoby to być gdybym przy porodzie miała i to narządów rodnych...

Precious, nie swiruj. Będzie dobrze

Myszowata, wszystkiego najlepszego

Chilli, sama słodycz

Morelle, fajnie że opieka nad dzieciaczkami dobra na Brochowie. Masz pewność że z małą wszystko ok! Też słyszałam o metodzie 7,5,3 bardzo dużo dobrego. Na Fejsie jest też grupa mam karmiących we Wrocławiu i tam mnóstwo porad.

Calineczka, herbatę z liści maliny to już nawet od 34 chyba. Ja piję już jakiś czas.

Jon Snow, nie zapytałam o wagę przy porodzie. Lama że mnie w sumie

Aggs, dobre rady już dostałaś. Zawsze w ostateczności można czopek glicerynowy...

Karolina, gratulacje ogromne!!!!

Matko morelle, dobrze że malutkiej po zakrztuszeniu nic się nie stało. Chwilę grozy faktycznie...

Vadi, czyli Twój większy niż mój ale ty masz termin szybciej:p to jeszcze chwilę w ciąży pochodzisz

Cashmere, super że już w domku. Spokojnej nocy!

Samantha, czasem mi tak brzuch drętwieje faktycznie go nie czuje. Kombinuj z tym porodem ile się da

Ja dziś od 7 nie usiadłam normalnie. Motorek w tyłku. O 4 pobudka, od 7 prania, 9-13 wizyta i zakupy, potem obiad, sprzątanie i wizyta koleżankę. Przywiozły lody ♥. Młodemu tak posmakowały że już mnie brzuch od tych wyczynów jego boli...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 21:03   #4295
pestycyda
Zakorzenienie

1499284860146.jpg1499284883509.jpg1499284891045.jpg

Wrzucam pokoik z paroma dodatkami. Dokupiliśmy cotton balle, kocyk na fotel, lampę przy suficie. TŻ zawiesił firankę byle jak bo za długa i muszę skrócić ( a nawet nie wiem jak się zabrać

No i testy kotełów!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 21:07   #4296
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Załącznik 7137301Załącznik 7137306Załącznik 7137311

Wrzucam pokoik z paroma dodatkami. Dokupiliśmy cotton balle, kocyk na fotel, lampę przy suficie. TŻ zawiesił firankę byle jak bo za długa i muszę skrócić ( a nawet nie wiem jak się zabrać

No i testy kotełów!

Jak pięknie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 21:07   #4297
Carolles
Zadomowienie

Juz widzę Pesteczkę zakochalam sie 😍

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 21:14   #4298
vadi
*sportaddict*

Cytat:

No i testy kotełów!

Ślicznie! Zdjęcie nr 1 to oczywiście mój typ
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 21:15   #4299
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

No i testy kotełów!

Super to się prezentuje!
A kociaki jak w obiektyw patrzą

Stary 2017-07-05, 21:31   #4300
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mam cc umówiona na pon.juz.

Fajnie ze lepiej
Jak lubisz takie ciuszki to polecam ta dziewczynę. Jest super https://matimade.pl

Wreszcie nadejdzie kres Twojej męki

Lubię takie ciuszki bardzo! Dzięki, jej jeszcze nie znałam
Stary 2017-07-05, 21:31   #4301
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

No i testy kotełów!

Super tam u Was 😊 kociaki świetne!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 21:32   #4302
Agg_s
Wtajemniczenie

Kociaki musza być! bardzo ładny pokoik

Sam, czekamy na wieści z wizyty

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 21:33   #4303
emmos
Zakorzenienie

Pestycyda, pięknie to wszystko urządzilas. Mebelki są cudne

Stary 2017-07-05, 21:38   #4304
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Gratki za wizyte! Ciekawe czy moja szyjka cos ulega zmianie bo tez na każdej wizycie dluga, twarda zamknieta

Ojej współczuję zakrztuszenia! Ja sie boje strasznie ze w pore nie zareaguje 😞 oby sie to u Was nie powtarzalo! 😙

Witaj na świecie Alicja! Gratulacje dla Was Karola 😘 maleństwo z tej Twojej córci. 😉 Odpoczywajcie, buziaki dla małej 😙

Aniolek 😍

Fajnie ze mieliście taka dobrą opiekę w szpitalu to sie chwali naprawde! Prezent od Twojego męża cudowny! 😍Postaral sie chłopak bardzo 😊 w domu z dnia na dzień bedzie coraz lepiej, nauczycie sie swojego rytmu dnia i nocy i bedziecie obie sie wysypiac. Najważniejsze ze wszystko jest dobrze, laktacje rozpedzisz wierze w Ciebie 😉 niestety nie widzę zdjęć Pestki 😞 pewnie jest piękna! A waga sie nie przejmuj! Nawet nie zauwazysz kiedy zgubisz nadprogramowe kilogramy!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Myszowata sto lat!

Cashmere super ze jestescie juz w domku 😉 buziaki dla Przemka 😙

Saaaaamanthaa bolą mnie juz ręce od zaciskania kciuków za Twój rychły poród! Na swój tak nie czekam jak na Twój tak mi Cie szkoda 😢

Ja dzis zrobilam rundke po galeriach w pozyskiwaniu ostatnich rzeczy do szpitalnej torby. Kupilam małej komplet na wyjście ze szpitala w Tesco za cale 17 zl 😊 i pare drobiazgów do domu i nie bylo mnie caly dzien prawie. Wpadła wieczorem teściowa na herbate i moja siostra tez na chwilę i jestem wykończona.

A Wy znowu tylw naskrobalyscie 😂 dziecko mi robi masaż brzucha od wewnątrz calkiem to przyjemne 😊

Cytat:
Aaaa znikło mi cytowanie ;(

Morelle, super że już w domku mała jest przeurocza!
Heviranu mi lekarka nie zleciła. Kazała zakleić plastrem albo maścią posmarować i powiedziała że groźne mogłoby to być gdybym przy porodzie miała i to narządów rodnych...

Precious, nie swiruj. Będzie dobrze

Myszowata, wszystkiego najlepszego

Chilli, sama słodycz

Morelle, fajnie że opieka nad dzieciaczkami dobra na Brochowie. Masz pewność że z małą wszystko ok! Też słyszałam o metodzie 7,5,3 bardzo dużo dobrego. Na Fejsie jest też grupa mam karmiących we Wrocławiu i tam mnóstwo porad.

Calineczka, herbatę z liści maliny to już nawet od 34 chyba. Ja piję już jakiś czas.

Jon Snow, nie zapytałam o wagę przy porodzie. Lama że mnie w sumie

Aggs, dobre rady już dostałaś. Zawsze w ostateczności można czopek glicerynowy...

Karolina, gratulacje ogromne!!!!

Matko morelle, dobrze że malutkiej po zakrztuszeniu nic się nie stało. Chwilę grozy faktycznie...

Vadi, czyli Twój większy niż mój ale ty masz termin szybciej:p to jeszcze chwilę w ciąży pochodzisz

Cashmere, super że już w domku. Spokojnej nocy!

Samantha, czasem mi tak brzuch drętwieje faktycznie go nie czuje. Kombinuj z tym porodem ile się da

Ja dziś od 7 nie usiadłam normalnie. Motorek w tyłku. O 4 pobudka, od 7 prania, 9-13 wizyta i zakupy, potem obiad, sprzątanie i wizyta koleżankę. Przywiozły lody ♥. Młodemu tak posmakowały że już mnie brzuch od tych wyczynów jego boli...

Dziekuje bardzo
Cytat:

No i testy kotełów!

Sliczny pokoj

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:03   #4305
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda pięknie u Ciebie!

Dziewczyny badałyście toksoplazmozę w 3 trymestrze?
Zastanawiam się czy jeszcze badać czy nie Sezon truskawkowy w końcu może sprzyjać zakażeniom
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:06   #4306
siilmariien
Wtajemniczenie

Karolinuuusia ogromne gratulacje! Witamy na świecie Alicję! Super, że dobrze się czujesz, oby tak dalej! Czekam na szczegóły porodu i zdjęcie malutkiej Alicji Zdrówka dla Was i spokojnej nocy!

Morelle straszne z tym zakrztuszeniem Brawa dla Ciebie, że nie wpadłaś w panikę i wszystko dobrze się skończyło

Myszowata wszystkiego najlepszego!

Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt!

Cashmere, ale super że już jesteście w domku! Spokojnej nocki!

Samantha powodzenia na wizycie!

Coś miałam jeszcze pisać, ale nie pamiętam co...

Moja córa dzisiaj spędza pierwszą noc na piętrowym łóżku, ale mam stresa że zleci jak przyjdzie jej do głowy przez sen schodzić...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:

No i testy kotełów!

Pestycyda ale pięknie, czaderski pokoik!
A skąd te cudne domkowe regały?
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:06   #4307
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Wszystkim z dzieciaczkami gratuluję Tobie Darietta szczególnie i życzę dużo zdrowia Ja dostałam swoją wczoraj i znowu zabrali tym razem zoltaczka a już tak fajnie szło karmienie, leżała przy cycu 1,5h dochodzenie do niej to już nie to samo Jak wrócę do domu to chociaż sobie poczytam Wasze porody 😊
U mnie z karmieniem niestety ciężko dzis prawie 2 godziny trzy położne pomagały ale jeszcze chyba mam za mało tego pokarmu i musiałam dokarmic butlą. Ale jest lepiej bo mala nawet bez nakladek chwycila ktore mąż mi kupił. Troszke brodawki mnie bolą ale wiem że jest nadzieja ze może ruszy a dokarmiac mogę i butelka a dokladnie smoczek lowi jest idealny. Nie zaburzy oddruchu ssania który mloda ma idealny. Tylko musimy się nauczyć funkcjonować.

Z nogą na szczescie silnie stluczona ale nie zlamana troszke opuchnięta ale mam robic oklady ale przy malej trochę ciężko. Staram sie po malu chodzic aczkolwiek szybko sie męczę.

Moja ginka dziś u mnie była bo dowiedziała się o upadku i sie wystraszyła. Już powiedziała że mąż ma przyjechać po papier fo becikowego.

A wiecie co mnie zaskoczyło że szpital pozałatwiał akt urodzenia i jutro mąż jedzie odebrać. Zawsze mniej do załatwiania.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:09   #4308
minini
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, wrzucam Wam linka do fajnego poradnika ze strony mojego szpitala, jest o połogu, opiece nad noworodkiem, karmieniu itp., może Was zainteresuje

KLIK
dzieki, napewno poczytam

Cytat:

No i testy kotełów!

pieknie jest! koty zaakceptowały to można przynosić dziecko

a firanki! mialam zrobic foto jak mam moją za długą spiętą. zapomnialam!

taedio - fryteczki z piekarnika byly pyszne
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:10   #4309
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy jeszcze badać czy nie Sezon truskawkowy w końcu może sprzyjać zakażeniom
Tak, badałam w jednej klasie przeciwciał, tej odpowiadającej za niedawne przebycie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 22:16   #4310
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

ja mialam przeciwciala po przechorowaniu więc nie musze powtarzać badan.
a kiedy robilas ostatnie?

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Karolinuuusia ogromne gratulacje! Witamy na świecie Alicję! Super, że dobrze się czujesz, oby tak dalej! Czekam na szczegóły porodu i zdjęcie malutkiej Alicji Zdrówka dla Was i spokojnej nocy!

Morelle straszne z tym zakrztuszeniem Brawa dla Ciebie, że nie wpadłaś w panikę i wszystko dobrze się skończyło

Myszowata wszystkiego najlepszego!

Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt!

Cashmere, ale super że już jesteście w domku! Spokojnej nocki!

Samantha powodzenia na wizycie!

Coś miałam jeszcze pisać, ale nie pamiętam co...

Moja córa dzisiaj spędza pierwszą noc na piętrowym łóżku, ale mam stresa że zleci jak przyjdzie jej do głowy przez sen schodzić...

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Pestycyda ale pięknie, czaderski pokoik!
A skąd te cudne domkowe regały?
na ktore lozko pietrowe wkoncu sie zdecydowaliscie?
my mamy obok łóżka postawiony regał z ikei ten w kształcie.schodków. na początku schodził tamtędy zamiast drabinką. teraz... zeskakuje czasem z góry

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
U mnie z karmieniem niestety ciężko dzis prawie 2 godziny trzy położne pomagały ale jeszcze chyba mam za mało tego pokarmu i musiałam dokarmic butlą. Ale jest lepiej bo mala nawet bez nakladek chwycila ktore mąż mi kupił. Troszke brodawki mnie bolą ale wiem że jest nadzieja ze może ruszy a dokarmiac mogę i butelka a dokladnie smoczek lowi jest idealny. Nie zaburzy oddruchu ssania który mloda ma idealny. Tylko musimy się nauczyć funkcjonować.

Z nogą na szczescie silnie stluczona ale nie zlamana troszke opuchnięta ale mam robic oklady ale przy malej trochę ciężko. Staram sie po malu chodzic aczkolwiek szybko sie męczę.

Moja ginka dziś u mnie była bo dowiedziała się o upadku i sie wystraszyła. Już powiedziała że mąż ma przyjechać po papier fo becikowego.

A wiecie co mnie zaskoczyło że szpital pozałatwiał akt urodzenia i jutro mąż jedzie odebrać. Zawsze mniej do załatwiania.

fajnie ze mniej papierkow do zalatwiania.
mleczkiem sie nie martw, wrocicoe.do domu to jeszcze nadmiar bedziesz miala!
kciuki za noge.oby szybko przestala boleć!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:22   #4311
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:

Gratuluję dużo zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy z Przemciem z domu Wróciliśmy ok.19. Umyliśmy mu dupcie, przebralismy, zjadł i śpi
Ciekawe ile pobudek w nocy nas czeka.
W domku najlepiej

Cytat:
Dziewczyny, wrzucam Wam linka do fajnego poradnika ze strony mojego szpitala, jest o połogu, opiece nad noworodkiem, karmieniu itp., może Was zainteresuje

KLIK
Dzięki za poradnik zapisałam sobie

Cytat:
Mam cc umówiona na pon.juz.

Fajnie ze lepiej
Jak lubisz takie ciuszki to polecam ta dziewczynę. Jest super https://matimade.pl

Pewnie Ci ulżyło ze to już w poniedziałek będzie z głowy
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Karolinusia wielkie brawa! Gratulacje! Dobrze czytać, że czujesz się bardzo dobrze. Uściskaj małą od ciotek i pochwal się zdjęciem

Waga zacna Brawo za wizytę Oby tak dalej

Cudnie się czyta takie pozytywne wieści Super że jesteście już w domku

Sam, ✊️✊️ za wizytę.

Morelle, współczuję sytuacji ☹️ ja bym chyba na zawał padła, moj tż jest opanowany, ja nie☹️ kiedyś znalazłam moją mamę nieprzytomną w nocy☹️od razu zasłabłam jak ją zobaczyłam, a moj brat opanował wszystko. Takich sytuacji boję się panicznie. Super, że sobie poradziłaś!

Ja tez się boję zasłabnięć zaraz panikuję

Cytat:

No i testy kotełów!

Śliczny pokoik i przeszedł już kocie testy
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-05, 22:29   #4312
Samantha7
Zakorzenienie

Dziękuje za kciuki
Na wizycie dostałam zawału bo nie mogli złapać tętna małego. Babka mówiła żebym była spokojna ze on się chowa poprostu tylko.
Ktg mnie tak bolało ze makabra. Miałam jeden mega skurcz i trwał chyba 2min jak nie dłużej. Musiałam leżeć prawie ze na płasko i myślałam , ze umrę z bólu. Teraz tez mam mega skurcz . Czuje małego w szyjce. Ofc nie zbadali mnie. Znów mam taka zgagę , ze chciałam stamtąd spadać bo myślałam , ze zwymiotuje. To moja ostatnia wizyta była i w pon.juz cc , no chyba se coś się rozkręci wcześniej to mam do nich dzwonić.
Mały już się mało bardzo rusza i wyobraźcie sobie , ze miała taki jakby paralizator i robił tylko taki dźwięk bzzzz ale nie bolało mnie nic jak mi go dotknęła do brzucha. Mówiła , ze to jest żeby pobudzić dziecko do ruchu trochę żeby nie spało cały dzień . Wypijam teraz mrożona kawę i mały fika także ożył .
Niech już bedZie poniedziałek bo dostanę zawału.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Wreszcie nadejdzie kres Twojej męki

Lubię takie ciuszki bardzo! Dzięki, jej jeszcze nie znałam

U niej zamawiają te różne gwiazdy polskie np. Cichopek u niej zamawiała . Podobno miła dziewczyna i nie gwiazdorzy

Stary 2017-07-05, 22:34   #4313
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Dziękuje za kciuki
Na wizycie dostałam zawału bo nie mogli złapać tętna małego. Babka mówiła żebym była spokojna ze on się chowa poprostu tylko.
Ktg mnie tak bolało ze makabra. Miałam jeden mega skurcz i trwał chyba 2min jak nie dłużej. Musiałam leżeć prawie ze na płasko i myślałam , ze umrę z bólu. Teraz tez mam mega skurcz . Czuje małego w szyjce. Ofc nie zbadali mnie. Znów mam taka zgagę , ze chciałam stamtąd spadać bo myślałam , ze zwymiotuje. To moja ostatnia wizyta była i w pon.juz cc , no chyba se coś się rozkręci wcześniej to mam do nich dzwonić.
Mały już się mało bardzo rusza i wyobraźcie sobie , ze miała taki jakby paralizator i robił tylko taki dźwięk bzzzz ale nie bolało mnie nic jak mi go dotknęła do brzucha. Mówiła , ze to jest żeby pobudzić dziecko do ruchu trochę żeby nie spało cały dzień . Wypijam teraz mrożona kawę i mały fika także ożył .

U niej zamawiają te różne gwiazdy polskie np. Cichopek u niej zamawiała . Podobno miła dziewczyna i nie gwiazdorzy

Biedna trzymam aby szybciej się rozkręciło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-05, 22:54   #4314
siilmariien
Wtajemniczenie

Darietta powodzenia z karmieniem, nie poddawaj się, będzie dobrze!
Uważaj na siebie!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
na ktore lozko pietrowe wkoncu sie zdecydowaliscie?
my mamy obok łóżka postawiony regał z ikei ten w kształcie.schodków. na początku schodził tamtędy zamiast drabinką. teraz... zeskakuje czasem z góry
Na ikea kura
W dzień latała bez problemu i po drabince i bokiem właziła (mamy wyjęte dwie białe środkowe dykty na tej bocznej ściance, bo chciałam żeby był większy przewiew na dole + okienko do zabawy w sklep itd ). Trochę może za bardzo na górze szalała z emocji, wychylała się strasznie itd. Lila to też jest taki typ gimnastyczki, że pewnie będzie zaraz wyskakiwała zamiast schodzić
Ale boję się czy w nocy będzie pamiętała że śpi w nowym miejscu i czy nie zleci jakoś w półśnie, wstając do wc czy coś...
Na razie zaznaczyliśmy miejsce z drabinką fosforyzującymi smerfami z lidla żeby w nocy przypominały o zejściu ale nie wiem czy dadzą radę świecić całą noc...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Dziękuje za kciuki

Ale daje Ci w kość ta końcówka ciąży... Ogromne kciuki żeby rozkręciło się jeszcze przed poniedziałkiem!

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Dziewczyny ładnie lecimy codziennie od poniedziałku z porodami 3 lipca, 4, 5....
To jutro która rodzi?
Stary 2017-07-05, 23:20   #4315
Samantha7
Zakorzenienie

Pestycyda uwielbiam Twój pokoik
Te kropki na ścianie są mega . Takie rzeczy mnie uspokajają bardzo hehe.

Sillmariien , Minini - podziwiam Was za odwagę co do piętrowego łóżka . Ja się nie zgodziłam jak Tz chciał kupić. Mój Misiek w nocy właśnie jak się budzi to wstaje jak burza. Do tego się przekręca we śnie i spi tam gdzie nogi głowa i chyba nawet z tym namiotem bym się bała , ze zleci.

Mam nadzieje , ze Lili będzie się super spało 🏻

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Biedna trzymam aby szybciej się rozkręciło

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Super ze mała załapała cyca. Z każdym dniem będzie lepiej zobaczysz . Myśl pozytywnie , ze chcesz kp i będziesz. Początki są zawsze trudne dla każdej mamy.
Super ze ginka się zainteresowała i ze szpital załatwił papierologie 🏻
Nie noga zdrowieje i wracajcie do domku

Stary 2017-07-05, 23:23   #4316
siilmariien
Wtajemniczenie

Samantha moja właśnie też w nocy zmienia pozycje... Fajny pomysł z tym namiotem, to rzeczywiście byłoby zabezpieczenie dodatkowe... Tylko to jest 100% poliester na całą długość łóżka, beznadzieja
Ogólnie to łóżko jest niskie, tylko 116cm. Bokiem myślę że nie wyleci, bo jest jednak ta płyta, ale boję się że zapomni po ciemku o drabince, że trzeba nią zejść

Padam na twarz, dobrej nocki!
Stary 2017-07-05, 23:34   #4317
Samantha7
Zakorzenienie

Byłam w sklepie szybko bo chciałam kupić ta poduszkę do kp ale nie mieli. Kupiłam takie zagłówki pod główkę żeby nie latała podczas jazdy . Miałam to ze starszakiem i polecam ten wynalazek IMG_1499294033.337813.jpg

Stary 2017-07-05, 23:42   #4318
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Samantha moja właśnie też w nocy zmienia pozycje... Fajny pomysł z tym namiotem, to rzeczywiście byłoby zabezpieczenie dodatkowe... Tylko to jest 100% poliester na całą długość łóżka, beznadzieja
Ogólnie to łóżko jest niskie, tylko 116cm. Bokiem myślę że nie wyleci, bo jest jednak ta płyta, ale boję się że zapomni po ciemku o drabince, że trzeba nią zejść

Padam na twarz, dobrej nocki!

Kurde o tym poliester nie pomyślałam fakt
Jak śpisz w namiocie te pare dni to spoko ale jak tak codziennie to może być kijowo. Może mogłabyś coś uszyć z lnu sama albo z bawełny tylko Tz lub ktoś by Ci musiał zorganizować stelarz w sensie taka ramę

Miłej nocki

Jestem taka głodna , ze aż mnie mdli .

Stary 2017-07-05, 23:49   #4319
meja_ml
Raczkowanie

Morelle straszna sytuacja dobrze, ze opanowana. Zareagowała dobrze i to jest najważniejsze.

Karolinusia wielkie gratulacje. Teraz wypoczywajcie.

Vadi brawa za wagę. Duże już dziecko ☺

Cashmere super, ze już jesteście w domu.

Pestycyda śliczny ten kocyk gdzie kupilas?

Darietta super, ze powoli już się coś dzieje z karmieniem. Teraz tylko wytrwałości i nawal będzie. Kciuki, żeby szybko noga wróciła do sprawności.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 02:22   #4320
emilia0508
królikoholiczka

Obudziłam się ze zgaga i już mam dosyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości