|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Ja też nie śpię bo żołądek się skarży :/ chyba na wczorajszego falafla z frytkami na kolację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Współczuje ![]() Mam to samo. Schyliłam się do wanny umyć stopki starszakowi i mało nie zwymiotowałem mu do wody ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Współczuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Karolinusua gratuluje fopiero przeczytałam. Co dziennie któraś się rozpakowuje. Mam nadzieję że nie jesteście złe że troszkę w kolejkę się wepchnełam.
Pytanko dziewczyny jak pobudzać laktacje bo niestety sciskam brodawki i małe kropelki się pojawiają ale zdecydowanie dla młodej to trochę za mało i muszę mm dopoić. A nie chciałabym za bardzo jej przyzwyczajać. I karmicie na żądanie czy przez sen też przystawiacie? Bo moja zasłynęła np. O 22 i nadal śpi troszkę się gmerałam bo obok maluda non stop cyc więc ja juz w gotowości z cycami na wierzchu przyciskam żeby coś poleciało i przygotowuje się a ona śpi. A też nie chcę jej rozbudzać. ---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Pisałam do was i jednak się sama rozbudziła. Próby kp były kropelki leciały ale łapała i puszczała. Ona ma metode zlizywania mleka z piersi a nie ssania. Niestety tak się rozplakała że mm wygrało znowu a ja zaliczyłam kolejną porażkę. Będę próbować w domu i faktycznie kupie laktator i jak co bedzie butla z moim mlekiem już wole tą metode niz mm. Ale dalej bede walczyc o kp tylko niech mi się bardziej rozkręci. Zastanawiam się czy jakieś herbatki na laktacje nie kupić. Albo bawarke zacząć pić jak będę w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz w domu kup sobie piwo karmi . Otwórz i odgazuj trochę z gazu i pij . Ja piłam nawet 3dziennie i mi pomogło i mojej sis tez. Do tego herbatka chyba Bocianek jest dobra. Te w granulkach to syf sam cukier moim zdaniem. No i laktator. Właśnie przeczytałam, ze żeby zwiększyć laktację to po każdym kp najlepiej jest ściągać mleko laktatorem dodatkowo żeby zwiększyć laktację. Znalazłam takie coś , ze najlepiej jest 10min ściągać laktatorem potem 10min przerwy a potem 60min siedzieć z laktatorem najlepiej tym podwójnym i mieć go w tym staniku co trzyma laktator . Można se zrobić ze stanika sportowego samemu wycinając małe otworki. I jak pompuje laktator to dodatkowo uciskać sobie pierś ręka . Wrzucam screena z artykułu IMG_1499306900.117294.jpg Chilli - znalazłam taki link do smakołyków dla matek kp http://loveandmarriageblog.com/10-yu...ation-recipes/ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
Silimarillion, mam nadzieję że córka nie lynatykuje
![]() ![]() Darietta, cieszę się że się nie pokazałaś! Obyś jeszcze skakała jak młoda 🐐 koza! Brawo za walkę o karmienie. Powoli do przodu. No i szpital w końcu nadrabia. Sam, a nie wiesz jakie skurcze się pisały na ktg? Paralizator- brzmi strasznie-.- Meja, kocyk na fotelu z Pepco a minky w zwoltexie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- Zniknęło mi co pisałam znowu a tyle tego było ;( Darietta, Co do laktacji, nie pomogę chyba bo sama jeszcze przed jestem. Jeśli mała zlizuje mleko to chyba też nie tak dobrze bo powinna chwytać i ssać nawet jak pokarmu nie masz. Zlizywanie laktacji nie pobudzi raczej. Może położna laktacyjna by pomogła tylko taka z prawdziwego zdarzenia? Tradycyjna pobudka o 4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Darietta po pierwsze to obrazek poniżej
![]() Spróbuj też metody 753 . Co do polecenia karmi nie zgodzę się za bardzo bo ma alkohol jednak w składzie. Może herbatki prędzej ![]() Przedstawiaj ja ciągle to ona stymuluje laktację zaden laktator nie pokaże Ci ile masz pokarmu tak samo kropelki to nie wyznacznik . Piersi to nie magazyn https://www.hafija.pl/2011/11/proble...a-pokarmu.htmlIMG_1499316315.724672.jpg Uwierz w siebie I najlepiej Skorzystaj z doradcy który Ci pokaże jak przedstawić do piersi żeby mała chwytała dobrze . Może jeszcze coś doradzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę ![]() Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-07-06 o 05:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zauważyć ze jeszcze 700 postów i nowy wątek porodówki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4328 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() Niezły łup za 17 zł ![]() Cytat:
![]() Plasterki przed ciążą w ogóle mi nie pomagały. W ciąży tak. Były super. Tylko teraz mi się zrobiło w środku nosa. Powodzenia na wizycie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te trzy kobietki to naprawde wiedzialy co robią bo mloda pare razy chwyciła cyca i ciumkała ale szybko sie niecierpliwi bo jest glodana a tam nie leci duzo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
Dlatego trzeba przestawiać bo jeśli poczuje buteleke nie będzie chciała ssać dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- I dlatego ja nie chcę podawać mm w ogóle mam nadzieję że mi się to uda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Ja miałam straszną noc. Mąż nie zarejestrował, że dziecku nie daje się na raz więcej jeść nóż określają normy. Wpakował w nią zamiast 50 to 100. Juz nie chciałam robić afery bo miał ogromne wyrzuty sumienia. Nosił ja na rękach i miał łzy w oczach.
Płakała non stop, a raczej krzyczala w nieboglosy i prezyla się przez 3h... noszenie, kolysanie, masaż brzuszka, ciepły termofor, smoczek, na końcu piers. Juz chcialam po pogotowie dzwonić bo wystraszyłam się ze się odwodni. Kupy na szczęście są takie same, ale ogromne. Słychać było jak jej się przewraca. Zasnęła w końcu o 2:30 i spala do 6:30. Nie budzilam jej. Sama się obudziła. Zmieniłam pieluche. Juz nie płakała. Dałam pierś. Jadła 30 min. Śpi. Miałam z nią jechać do pediatry dziś , chociaż w przychodni pow że dopiero po wizycie położnej. Teraz nie wiem co robić? Jak myślicie? ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
![]() |
#4332 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale poszukaj jakiegoś doradcy laktacyjnego niech pomoże trochę. Milo ze strony szpitala ze załatwili dokumenty A dla pocieszenia ja w 3 dzień po porodzie odciągalam do laktatora może 3 ml😕 a potem strumienie mleka leciały Cytat:
Ja zaraz zbieram się na ktg. Mam nadzieje ze nie będę siedzieć jak tydzień temu 5h😲 może dziś mnie zostaw. .. wczoraj miałam takie skurcze ze hej ale wszystko przeszlo😕 zobaczymy jak dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
Chilli napisz mi proszę ile dni rwal Cie szew? Nie biorę nic przeciwbolowego i strasznie mnie rwie tam gdzie jest zakończenie :/
#4334 |
Zakorzenienie
|
Devileek - dzieki za info dot. instrukcji. A coś zmieniłaś po jej przeczytaniu?
Pestycyda - no i gdzie twój synek bedzie spał jak lozeczko zajęte? Pokoik prześliczny! Sam - odnośnie twojego o brzuch to ja mam takie samo czucie na całej powierzchni. Calineczka - na pewno tokso dwa razy badałam i drugi raz chyba na początku III trymestru Darietta - dobrze, ze z chwytaniem u corki juz lepiej i ze noga tylko stłuczona. Samantha - dobrze, ze na wizycie ok. Ten paralizator mnie trochę przeraża. Siilmariien - mam nadzieje, ze córka spokojnie spędziła noc? Morelle - bardzo współczuje ciężkiej nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Może dziewczyny, które mają dzieci doradzą? Jechać z nią dziś do lekarza?
Mogła sie odwodnic jak kupy były takie same jak zawsze, ale dużo i brzuszek ją bolał?
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak przetrzymuje balonik dłużej w środku i staram się robic tzw..Kołyskę jak była opisana właśnie w instrukcji ![]() Jeśli będziesz miała problem ze znalezieniem to pisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
*sportaddict*
|
Morelle A może masz możliwość zadzwonić do swojego szpitala albo położnej i zapytać co robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Morelle współczuję nocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj był złożyć deklaracje na położną. Mam nr zadzwonię kolo 10. Do szpitala to nie ma co.
#4340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelle ja bym pojechała, chodzi głównie o to żeby sprawdzić czy przybiera cały czas. Położna pewnie nie wiadomo kiedy przyjedzie. Pierwsza wizyta patronażowa powinna się odbyć chyba w ciągu tygodnia-dwóch od narodzin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4342 |
Zadomowienie
|
Co do tego dokarmiania dziewczYny musicie zrozumieć ze jak dziecko nie będzie ssało piersi - nie będzie się produkowało mleko w piersiach. Dacie butelkę to automatycznie nie dostawiacie. Devilek dobrze tez pisze wszystko
![]() Ja nie chce żeby wyszło ze się wymądrzam ale kurde karmie już 19 miesięcy i wydaje mi się ze jakieś pojęcie o tym mam. ![]() Na naukę butelki w razie czego tez jeszcze będziecie miały okazje. ![]() Ja dziś mam fryzjera. Nie rodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Ok 14:30 mamy wizytę bo rano są dzieci chore.
#4344 | |
Raczkowanie
|
Darietta kciuki za laktacje. Nie stresuj się wszystkie dziewczyny miały na początku mało mleka i dokarmialy. Chodz, żeby pokazywały Ci jak masz przystawiac. Może niech mąż kupi Ci herbatkę na laktacje i pij ja już w szpitalu. Zapytaj się może mają w szpitalu laktator albo zadzwoń do swojej położnej. U nas można pożyczyć.
Morelle i mała tyle zjadła na raz wow. Jak masz wątpliwości to jedz przynajmniej sprawdza i będziesz wiedziała. Dziewczyny, która dzisiaj rodzi? Tak dobrze nam idzie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Morelle ja bym do przychodni nie jechała! Dzieci które dostają kolke potrafią plakac non stop 3h i sie nie odwadniają, karmilas ja później więc jest juz ok a mala jest spokojna. Zacznij od położnej i poproś o szybsza wizytę bo sie boisz. Obserwuj mała ale z doświadczenia koleżanek wiem ze pediatrzy potrafią napędzić panikę o byle co, wiec terax spokojnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Morelle mały mojej koleżanki potrafił zużyć 20pampersoe w jednej dobie! Nam położna mówiła ze biegunka jest wtedy jak dziecko robi kupę cały czas i cały czas i nie może przestać. Daj Małej kilka h w końcu przespala 4h i nie robiła kupki non stop
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas ciężka nocka, Przemek prawie całą noc na cycce, nie dawał się odłączyć, jak przystawilam przed 21. Myślałam że będę karmić na spiocha, ale nie dałam rady usnąć. No i musiałam mu co raz pomagać się przystawic. Więc głowa mi pęka i jestem zombiak. Za to reakcja starszaka na brata cudowna <3 pomagał zmieniać pieluchę, robi cacy i mu śpiewa <3
#4349 |
Zadomowienie
|
Morelka ale ty chcesz jechać na wizytę patronazowa czy przez ten brzuszek w nocy?
Jak jest już teraz okej i spała potem spokojnie to odpuść, jak chcesz ta patronazowa załatwić przy okazji to nie zaszkodzi tez ![]() ![]() Meja do mnie położna dotarła jak Marcelina miała prawie trzy tygodnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny pamiętajcie, że ile mm podacie, tyle mniej mleka będziecie miały. Bo dla naszego organizmu jest to znak, że dziecko taka ilością się najada i nie potrzeba zwiększać produkcji. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- MORELLE jak już z brzuszkiem ok, ja bym specjalnie do lekarza nie jechała. Takie rzeczy się zdarzają, bolało ja bo się biedna przejadła. Na pewno wszystko będzie już ok ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.