|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: cienkowłose!- laczmy sie
Dziewczyny... a co trzeba zrobic, zeby wlosy nie zbijaly sie w te ,,straki" :|?? strasznie mi to przeszkadza ;/ musze czesac je co 5minut, zeby jakos wygladaly... a jesli na dworze wieje wiatr, to juz w ogole wygladam jak dziwak
nie wiem, jakies mgielki, odzywki, maski...?? co zrobic :/?? prosze pomozcie...
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matrix Biolage to moja ulubiona seria
|
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez mam maluuutko wlosow, a na dodatek sa cienkie :/ chodzi o to, ze robia sie z nich takieee... kluchy, no! i nie wiem co mam zrobic, zeby JAKOS wygladaly po kilku minutach czesania...
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie - czy któras z was stosowała te kosmetyki i moze coś na ich temat powiedzieć ? czy sa skuteczne? zaznacze ze ja mam włsy bardzo ciemne, ale falowane z tendencją do puszenia ;/
http://allegro.pl/item352766799_boll...mla_200ml.html http://allegro.pl/item350062508_amla...bollywood.html |
|
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz namiar? ![]() myślę, że jak powiesz mniej więcej tak jak opisałam to fryzjer zrozumie, jak odchylę głowę w dół to one wszystkie są jednej długości, a jak normalnie stoję, to są postopniowane i tyle filozofii
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a poproszę ten namiar do Łomży bo mam tam koleżankę, może się do niej wybiorę :P zrozumieć może i zrozumie ale wiesz jak to jest, wcale nie jestem pewna że każdemu to tak dobrze wyjdzie :P |
|
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
sposób na cienkie włosy
hej! może macie jakieś sposoby (fryzurki itp) na cienkie włosy? moje nie dosyć że się szybko przetłuszczają to są jeszcze cieniutkie, już nie mam pomysłów co z nimi zrobić. Krótka fryzurka nie wchodzi w grę bo się po prostu w takiej nie czuję ale mam dosyć smętnie zwisających kosmków, help
|
|
|
|
|
#912 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! jestem kolejną cienkowłosą
. Tak do 15 roku życia miałam piękne, gęste wlosy, czasem nawet zaczepiano mnie na ulicy i pytano jak je pielegnuję, bo są takie ładne, a ja wtedy prawie w ogóle się nimi nie zajmowałam . potem przyszedł czas liceum, diety cud, studia-stres i moje włosy z grubych stały się cienkie i delikatne. Próbowałam wielu sposobów. Z doświadczenia wiem na pewno, że po pierwsze żadnych cieniowanych fryzur !!!!! wielu fryzjerów wmawiało mi, że cieniowanie zwiększa objętość, ale uważam, że równe cięcia są o wiele korzystniejsze dla cienkowłosych. Po drugie - wax naprawdę działa, ale trzeba go nakładać minimum raz w tygodniu na 1-2 godz. Po trzecie trzeba zainwestować w dobry szampon, dla mnie świetna marka to Rene Furterer, ale (wbrew nazwie) najlepiej nie służy mi szampon dodający objętości, ale ten stymulujacy porost włosów - REWELACJA ! w życiu nie miałam tak lekkich, puszystych i świeżych włosów przez cały dzień (zazwyczaj moje włosy są tłuste u nasady i suche na końcach). Ten szampon jest naprawdę super. Jeśli trzymam się tych 3 zasad, to moje włosy wyglądają w miarę ok, choc teraz mam problem z elektryzowaniem się włosów :-(. Może wiecie jak z tym walczyć? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
|
|
#914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zależy jeszcze czy je obciąże kosmetykami, bo jak nie to powiedzmy że do polowy dnia jakos wytrzymują, ale naogół wyglądają tak że szkoda gadac![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko trzeba wziąć jakąś delikatną gumkę-frotkę, żeby nie było odgniecenia
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyklapnięte włosy ... :(
Spróbujcie posypać pudrem do włosów włosy u nasady i dokładnie wyczesać szczotką można także eksperymentować ze zwykłym pudrem.
|
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przyklapnięte włosy ... :(
również mam problem z oklapniętymi włosami. Tzn na drugi dzień po umyciu. U mnie wystarczy, że suszę włosy głową do dołu, i są puszyste
czasami nawet za bardzo i utrzymuje się to cały czas, do nastepnego dnia, kiedy musze znow głowę umyć. Ja mam tylko taki problem, że moje włosy są podatne na wszystko, i wystarczy mała wilgoć na dworzu, kilka kropel deszczu.. i włosy wywijają się we wszystkie strony ;| masakra
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Noo to ja też się dopiszę do jakże licznego grupy kobiet tutaj obecnych
heheMoje włosy są cienkie i mam ich mało. Aczkolwiek wszystkie koleżanki zazdroszczą mi tego, że są proste i zadbane Podczas ost wizyty u fryzjera podcielam włosy (były poza łoptaki, a teraz lekko opadają na ramiona) i i jestem bardzo zadowolona. Zwykłe podcięcie, ale od tego momentu -pozbywając się zniszczonych końćówek mam pięknie ślniące i zdrowe włosy Stosuję do tego też szampon Pantene Pro-V +odżywka z kompletu i włosy są grubsze, silniejsze (wypadają w normie, czyli ok. 100 włosów na dzień). Przez niecały miesiąc piłam też herbatę ze srzypu polnego (ok. 5zł), co dało podobne efekty Jestem zadowolona z moich obecnych włosków Mogłyby się tylko nie przetłuszczać tak szybko, ale co tam Coś za coś ;p A! i nie chcą się tapirować, bo zaraz opadają pomimo spryskania lakieru xD Są mistrzowskie hehe, dlategóż je kocham Szukam jeszcze swojego koloru -obecnie mam ciemną czekoladę i cosik jaśniejszego farbowane na gwiazdę, ale niedługo szykuję się wizyta u fryzjera, więc.. i chyba będzie drastyczne cięcie a la Sarah Harding Zobaczymy.. ![]() Kóniec, Pozdrawiam, Nathi^^ |
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cienkie włosy - aby były grubsze i gęściejsze
Ja mam bardzo cienkie włosy, do tego przetłuszczają się, ale nie jakoś znacznie, żeby były świeże myję je co 3 dni. Bardzo chciałabym im dodać objętości, noszę długie bo takie lubię i w takich dobrze wyglądam, w krótkich czuję się źle i niekobieco.
Używam szamponu Elseve Light, nabłyszczającego do włosów cienkich i przetłuszczających się, albo serii Loreal Proffesional Volume. Dobra jest też seria dodająca objętości Matrix. Niestety nie mogę używać żadnych ciężkich produktów do stylizacji - lakierów, pianek, wosków itd. bo strasznie mi obciążają włosy i musiałabym je myć codziennie. Jedyne co używam to spreye do prostowania. Szukam jakiegoś lekkiego sprayu (bardzo mi odpowiada ta forma) dodającego objętości włosom/ odbijającego je u nasady. Pomożecie? A co do utrwalania? |
|
|
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
Mi włosy zdecydowanie zgęstniały po wcierkach (głównie seboradin, lada dzień zacznę przygotowaną przez siebie nalewkę pokrzywową), płukaniu pokrzywą i masażu skóry głowy - całą głowę mam w nowych włosach, część ma już ok. 6-8 cm, inne nie mają nawet jednego
Używałam też przez jakiś czas waxa i jakiś raz w tygodniu olejek rycynowy - pewnie to tez ma jakieś znaczenie. Dodatkowo te nowe włosy są znacznie grubsze od starych - więc odżywienie skóry głowy działa też na grubość. Teraz przygotowuję hennę, która lada moment nałożę na włosy - zobaczymy, czy to prawda, że pogrubia. Dodatkowo polecam cierpliwość - zauważalne zgęstnienie czupryny zaobserwowałam tak na prawdę dopiero po roku regularnego dbania o włosy. Ale Ty, jak piszesz, masz teraz krótkie - więc efekty będą szybciej widoczne. |
|
|
|
|
#923 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam zawsze problem z włosami na wiosnę i na jesieni kiedy strasznie wypadają. Przeciw wypadaniu stosowałam szampon Dermena - na prawdę skuteczny. Brałam różne preparaty w tabletkach w różnym skutkiem, a teraz zaczełam łykać Maxi krzem, poleciła mi go pani magister w aptece, to jakaś nowość, ma w składzie wyciąg z pędów bambusa i największą zawartość krzemu, nawet 10 razy więcej niż inne produkty do pielęgnacji włosów. Łykam trzy tygodnie, wiem że na ostateczne efekty pewnie jeszcze za wcześnie, ale wydaje mi się że włosy stały się mocniejsze i mają zdrowy wygląd
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a otworzyli kebab bar sorki czelsi, nie podam Ci namiaru, bo teraz to sama nie wiem gdzie co i jak
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko
jak idą przygotowania?? Już nie pamiętam, byłaś u tej fryzjerki czy jeszcze nie?? Jeśli długo nie będziesz odpowiadać to przyjmę, że byłaś...zamordowałaś fryzjerkę i poszłas siedzieć... |
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Przegladając katalog fruzyr, znałazłam coś takiego jak poniżej. Modleka ma cienkie włosy, ale nie wiem czy w rzeczywistosci to dobry pomysł sie tak obciąć. Pytam i tka tylko profilaktycznie, bo nawet jeśli bym się chciała tak obciąć, to i tak musze czekac bo mam krótkie (które już mi sie znudziły więc zapuszczam. Zresztą nie wyglądam w nich zbyt korzystnie, ale obcięłam by wzmocnić włosy - podziałało!
) Więc jak myślicie??
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Powiem tak, mam to samo co wy. Cienkie, włosy, półtora dnia i witam smalec na głowie. Miałam kiedyś piekne długie włosy prawie do pasa. Poszlam do fryzjera i zrobilam sobie u góry lond basemka i od spopu ciemne. pół roku później poszlam poraz kolejny.. Z tego wzgledu ze mam naturalnie blond wlosy, z przod odrosty nie rzucaly sie w oczy, a od spodu nie bylo widac. Jednak jakies 2-3 miesiace po wizycie drugiej u fryzjera, zrobilo mi sie cos okropnego z tymi rozjasnianymi wlosami. Suche, postrzepione, Tragedia.! I zafarbowalam cale wlosy na ciemno. Zapuszczalam, zapuszczalam. No i po roku czasu sciełam się na "Rihanne" Jak wyszlam od fryzjera bylo bezbłednie, do pierwszego umycia, nie wiedzialam co mam z nimi zrobic, Teraz w lutym sciełam sie (Sama) na chłopaka, na krótko pocieniowalam postrzepilam wlosy. I jakis 2 tygodnie temu kupilam dekoloryzator, i zeszlam z czerni. Jednak moje wlosy zagescily sie mimo experymentow, poniewaz co jakis czas je podcinam..
Ps. Moja mama za młodu poszla do fryzjerki zrobić trwałą (Tez ma cholernie cienkie wlosy, wkoncu mam to po niej) I fryzjerka jej skopała to bo trwałą się nakłada równo, a oni najpierw ugóry pozniej dół.. I jak skonczyla dół zaczeła liczyc czas.. I te włosy z góry sie spaliły.. Miala placek łysawy na górze. I wiecie co? Przed kazdym myciem włosów w szklanej miseczce wlewa "Naftę z Rycyną i żółtko" Nakłada na włosy po 10 minutach myje głowe.. Odrosły jej włosy i cały czas sie wzmacniają.. Też to robie bo przy takich zabiegach jakie ja wyprawiam to juz bym dawno łysa była..;] Nie jest to super rewelacyjny sposob, ale wzmacnia wlosy zapobiega wypadaniu. Violetta Villas cale zycie myla naftą włosy;] Pozdrawiam Eee.. Albo kupić wałki do Push-Upów.;] Rano wstajesz nawijasz włosy, przez ten czas co sie nawijają myjesz sie, jesz sniadanie, malujesz sie, i na koniec zdejmujesz i układasz, delikatnie dla utrzymania pryskasz lakierem i Łala.. ;] Uniesione włosy.
...Co Mnie Nie Zabije To Mnie Wzmocni... Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-08 o 13:00 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: cienkie włosy...
mam prawdziwy koszmar na głowie!!! Cienkie włosy,w dodatku nie dające się ułożyć NICZYM innym niż prostownicą,a że delikatne to niszczą się expressowo
( Ktoś jeszcze ma takie coś na głowie??ja chcę długie włosy,mam za ramiona i muszę jutro obciąć bo za suche
|
|
|
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: cienkie włosy...
Zastanawialam sie nad przedluzeniem wlosow...ale czy na tak cieniutkich wlosach nie bedzie wiedac tych wszystkich laczen?.... jesli ma to wszystko wylazic to czy jest sens to robic?
natiii82jak to bylo u ciebie?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

nie wiem, jakies mgielki, odzywki, maski...?? co zrobic :/?? prosze pomozcie...

ale musze sie pochwalic ze dzieki seboradinowi wloski przestaly mi garsciami wypadac

chcesz namiar? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a otworzyli kebab bar
natiii82jak to bylo u ciebie?