PM 2018 cz. 6 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-05, 19:03   #3151
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Czemu a jak tu odmówić ja z tymi rodzicami mam prawie zerowy kontakt a na święta urodziny trzeba do tego dziecka jeździć. Jeszcze teraz przed ślubem średnio mi się to uśmiecha tyle kasy dawać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja bym po prostu powiedziała "Przykro mi ale nie jestem w stanie". i jeśli mnie ktoś zapyta to tak powiem.
Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Czemu byś odmówiła? Pomyśl o tym, że u Ciebie też ktoś będzie świadkiem i jeżeli będziesz miała dziecko to kogoś o bycie chrzestnym również będziesz musiała poprosić.
Myślę o tym i jestem tego świadoma, ale ja nie będę brała na świadka/chrzestnego osobę która tego nie chce(np.w wypadku naszych świadków wiedziałam że się mega z tego ucieszą). Jeśli mi ktoś odmówi to to uszanuje. Dlatego gdy ja nie chcę, liczę, że ktoś moje zdanie bierze pod uwagę. W końcu "pyta się" czy ktoś będzie chrzcil dziecko, a nie "oznajmia"
Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Masz jakieś foto tych ślubnych śpiochów?
Nie mam, ale nawet jakbym miała to raczej na wspólne forum bym nie rzuciła. Ale wyglądała super, sama byłam zdumiona(względem śpiochów bo ze super będzie wyglądać jako przepiękna kobieta to od zawsze wiedziałam)

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Ja bym po prostu powiedziała że nie, nie czujesz się na tyle związana z dzieckiem że mogłabyś być chrzestna. Tym bardziej że mówisz że masz z nimi zerowy kontakt
Albo tak można odpowiedzieć, to też bardzo dobre argumenty.
Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Wcinam bób Jak ja lubię ten czas kiedy jest młody bób który uwielbiam

Dawno nie miałam takiego wolnego, odpoczynkowego popołudnia jak dzis

Zmieniając temat - co myślicie o solarium? Korzystacie?
Lubię Bob ale nie mogę go jeść, NO chyba ze TZ nie ma w domu
Z solarium korzystałam na studniówkę i nigdy nie popełnić drugi raz tego błędu. Co prawda nie wygladalam jak niektóre brązowe Panie ale zdecydowanie wolę swój własny kolor bądź naturalna słoneczna opalenizne niż solaris.
Stary 2017-07-05, 19:12   #3152
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cześć Dziewczyny!

Cały czas czytam, ale nie mogę się wbić w temat ;-)
Aktualnie odliczam do urlopu

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 19:23   #3153
babysbreath
Raczkowanie

Co do domów i mieszkań-uważam, że każdy kij ma dwa końce i zarówno wielbiciele mieszkań, jak i wielbiciele domów nie będą w stanie przekonać drugiej strony do swoich racji Z mojego puntu widzenia powiem, że wychowywałam się w kawalerce, następnie moi rodzice wybudowali dom i dla mnie jest o niebo lepiej Może i są problemy z dojazdami, trawę kosić trzeba, ale z drugiej strony uwielbiam wyłażenie na podwórko w piżamie Ale rozumiem, że ktoś woli mieszkać w mieszkaniu w mieście i to szanuję
Jeśli chodzi o solarium to nie korzystam, aczkolwiek toleruję, o ile ktoś nie robi z siebie skwarki
babysbreath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 19:25   #3154
Holigula
Rozeznanie

Hej wam. Wpadam na chwilkę. Widziałam że temat domów i mieszkań się przewinął. Ja mieszkałam całe życie na wsi w domu rodzinnym, a teraz w bloku. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Z newsów ślubnych - dziś podpisaliśmy umowę z fotografem;-) bardzo fajny gościu, pełno wspólnych znajomych mamy z racji tego że ja trochę pozowałam do zdjęć. Konkretny, wsYtsko czarno na białym przedstawil itp.

Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 19:47   #3155
adie94
Zadomowienie

Poziomkowa - kiedyś kilka razy korzystałam i zabawa przednia. Jak w statku kosmicznym 😀 rozważam kilka sesji kosmicznych przed ślubem co by wyglądać jak kim kardashian😀😀 teraz dostałam uczulenia na słońce ale to od wit C która brałam. Moja skóra się nie oplala ani nie poparza łatwo.

Kiedyś z Tż robiliśmy rozeznanie kosztów budowy domu + kupno działki. Braliśmy pod uwagę takie same parametry domu i na lepszym śląsku na wsi wyszło nas z wykończeniem 500tys a na podkarpaciu w średnim mieście do 300tys. Moja rodzina kupiła 10 letn dom do wykończenia100m2 pod miastem na podkarpaciu z dużą działka za niecałe 150tys. Da się tanio ale zależy jakie kto ma wymagania. Tak jak Kinder, wolałabym dać kasę na coś lepszego. Na razie wolimy mieszkać pod treściami niż wyrzucać kasę na wynajem. Każdy miesiąc wynajmu to rata za kredyt na dom.

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 20:06   #3156
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
Hej wam. Wpadam na chwilkę. Widziałam że temat domów i mieszkań się przewinął. Ja mieszkałam całe życie na wsi w domu rodzinnym, a teraz w bloku. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Z newsów ślubnych - dziś podpisaliśmy umowę z fotografem;-) bardzo fajny gościu, pełno wspólnych znajomych mamy z racji tego że ja trochę pozowałam do zdjęć. Konkretny, wsYtsko czarno na białym przedstawil itp.

No i super

Adie94 - właśnie dlatego wzięliśmy kredyt na mieszkanie. Wynajem wyniósłby nas o wiele drożej niż rata.

W sumie tak samo miałam starcie z przeciwniczką kredytów i zwolenniczką wynajmu. Tyle, że mówiła ona o mieszkaniu w Warszawie, a tam to inne warunki zupełnie. Acz nie kupowałam argumentu pt. "Bo co jak stracisz pracę". W przypadku wynajmu przecież jak też stracisz pracę i nie będziesz płacić, to nikt nie będzie się patyczkować. Poza tym w Polsce nie ma jakiejś kultury wynajmu, znam mnóstwo przypadków, gdzie kazano parze lub małżeństwu się wynosić z dnia na dzień, bo "syn/córka z Anglii wraca". I nagle po takich doświadczeniach dziwnym trafem brali pod uwagę kredyt :P
Stary 2017-07-05, 20:15   #3157
mia00
Zakorzenienie

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Mieszkałam i w bloku i to że ktoś o 8 rano tłukł mięso na kotlety w ndz doprowadzało mnie do szału. Ja bym mogła i w bloku, ale tż nie.

Ja tam czasem do solarium chodziłam, na wiosnę by swoją bladością nie razić w tym roku nie byłam.

Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 20:21   #3158
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Korzystam, tylko w sezonie letnim aby nabrać koloru jak się zaczyna nosić spódniczki i szorty, sukienki. Chodzę tak z 5-9 razy i koniec, nabieram lekkiej opalenizny i potem już opalam się słońcem normalnie. Chodziłabym mniej, ale średnio mnie łapie solarium i muszę więcej.

Widziałam się dzisiaj z TŻ i jacyś nerwowi byliśmy, ciągle się o coś sprzeczaliśmy. ale koniec końców ok.
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 20:37   #3159
broadwaydream
Wtajemniczenie

A mi się ciągle od paru dni snia koszmary, nawet się TZ udzieliło bo też w nocy się z krzykiem dziś obudził. Masakra jakaś.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

A co do mieszkań wolę blok
Stary 2017-07-05, 20:43   #3160
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Ale w przypadku kupna od dewelopera można żądać naprawy usterki w ramach reklamacji. Mieszkanie od dewelopera ma swoje wady, ale jest też rynek wtórny, przy którym wiesz co kupujesz. Ale chodzi mi głównie o to, że deweloper żąda za mieszkania powiedzmy 200 tys., płacisz je i reszta Cię nie obchodzi. A w przypadku rynku wtórnego możesz też śmiało negocjować. W przypadku budowy nigdy nie wiesz, czy na wszystko starczy. Praktycznie nie znam osoby, która by się wybudowała i miała wszystko skończone na tip-top w ciągu kilku lat. Nierzadko ludzie mieszkają, spłacają kredyty, a i tak wiele rzeczy nie jest pokończone, a wręcz przeciwnie. Bo pieniędzy nie starczyło.
U developerów też można negocjować cenę I to całkiem dobrze idzie lepiej niż na wtórnym moim zdanien

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 20:56   #3161
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Ja zawsze byłam ANTYsolarium bo wydaje mi się to świadomym niszczeniem skóry
I ogólnie za opalaniem nie przepadam ale mnie szybko slonce łapie bo mam ciemniejszą karnacje. Ale jakiś czas temu dość nierówno mnie złapało, ogólnie zawsze z przodu jestem bardziej opalona Pomyślałam dzis żeby pójść spróbować, tak na początek 5min ale w tajemnicy przed całym światem Ale jednak dopiero niedawno skończyłam brać antybiotyk i jednak może jeszcze trochę poczekam

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 21:36   #3162
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Dziewczyny co myślicie o takim przystrojeniu samochodu do ślubu? Serca z kwiatami + tablice rejestracyjne + kokardy na klamki.
Czy jednak sztuczne kwiaty?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam1.JPG (52,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sam2.JPG (58,8 KB, 24 załadowań)

A&P
Stary 2017-07-05, 21:38   #3163
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o takim przystrojeniu samochodu do ślubu? Serca z kwiatami + tablice rejestracyjne + kokardy na klamki.
Ładnie to wygląda rok temu pomagalismy panu mlodemu w podobnej aranzacji
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 21:46   #3164
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Mi się podoba bo skromne i łatwo zamontować.
Ale cena trochę wygórowana jak za takie coś bo z przesyłką 90zł

A&P
Stary 2017-07-05, 21:46   #3165
piankowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze to mi sie żadne ozdoby na auta nie podobają, śmieszne tablice też nie. Nie widziałam jeszcze auta któreby było ładnie przystrojone.

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 21:49   #3166
girlandzia
:)

Dla mnie dekoracje auta są zbędne,a większość jest kiczowata

Podoba mi się coś takiego jak w załączniku, ale uważam to za zbędny wydatek

Edytowane przez girlandzia
Czas edycji: 2017-07-05 o 21:58
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 22:00   #3167
girlandzia

Screenshot_2017-07-05-21-55-45.png

Stary 2017-07-05, 22:23   #3168
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Wiesz, tak z każdą pozycją w planie budowy można zrobić.
zapłacić za gładzie, pomalowanie, położenie kafli, dachu, kominka albo zrobić to samemu
zapłacić za wywiezienie ziemi, albo wynająć samą koparkę i zrobić to samemu
kupić meble kuchenne Junona w promocji w brw albo kupić wymarzone lakierowane na lata
kupić baterię do łazienki z gazetki za 69,90 i wymienić ją za 3-4 lata, albo kupić droższą i mieć ją aż Ci się nie znudzi
budować z pustaków albo jednak wybrać nowocześniejszy i lepszy materiał
położyć blachę na dach, albo konkretną dachówkę
mieć 3 pokoje z kuchnią albo jednak zdecydować na większą przestrzeń dla każdego członka rodziny
ogrodzić siatką albo pięknym ogrodzeniem

Jest mnóstwo rzeczy, na których można faktycznie oszczędzić (czyli np zrobić ile się da samemu)- ale na to trzeba mieć czas, a u nas nie ma chętnych bezrobotnych, którzy położą nam kafelki.
Jest też dużo rzeczy na których można pozornie oszczędzić, a jeśli to ma być dom to w moim rozumieniu na lata, dlatego nie kupiłabym "byle taniej".
Ziarnko do ziarnka z tych "lepszych" materiałów, mebli, instalacji i robi się ogromna kwota. Ja wiem, że u nas nie przeszłoby "kupmy tańszy ten kibel, może nie będzie zły" ani "80m kwadratowych to już spoko dom", dlatego u nas poszłyby na to horrendalne pieniądze, których nie mamy Dlatego z mojej strony byłabym spokojniejsza o wykończenie mieszkania, niż domu.
też będziemy budować dom - ale Kinder słusznie zauważyłaś - górnej granicy wydatków nie ma...
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 22:29   #3169
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Mnie w tym momencie czeka remont pokoju u rodzicow skoro mam tam jeszcze mieszkać przez niemal rok. No i musze w końcu kupić sobie porządne łóżko. Po tylu latach na wynajmowanym i wersalce w domu skoro nie będę miała mieszkania to chociaż łóżko sobie sprawię.

Ja teraz mam łóżko i materac, który wybieraliśmy przez 2 miesiące i nikomu go nie oddam po latach spania na sofie/wersalce/narożniku.
Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Praktycznie nie znam osoby, która by się wybudowała i miała wszystko skończone na tip-top w ciągu kilku lat. Nierzadko ludzie mieszkają, spłacają kredyty, a i tak wiele rzeczy nie jest pokończone, a wręcz przeciwnie. Bo pieniędzy nie starczyło.

Nie każdy ma znajomych, rodzinę, która coś potrafi, którzy zrobią ot tak (no i nie wyobrażam sobie, żeby np. wujkowi nie zapłacić nic za tę robotę, w końcu poświęcił swój czas).

Kinder, słyszałam o mieszkaniach bezczynszowych, ale właśnie tu kryje się haczyk w postaci tego, że nie wiesz, kogo będziesz mieć za sąsiadów. A użerać się z kimś... To już wolę zapłacić i żeby spółdzielnia załatwiała remonty, usterki itd.
Co do mieszkania w nieskończonym domu- to racja, mnóstwo takich historii. Albo czekanie x lat na dach, albo na meble z prawdziwego zdarzenia, a nie zbieraninę. Też bym się tego bała. Chyba każdy w mojej rodzinie przez dobrych kilka lat miał surowe schody, jakieś stare dywany rzucone byle cieplej od podłogi, na podwórku latami jakąś masakrę a nie trawnik.

Co do znajomych albo rodziny potrafiących to i owo zrobić- mnie akurat nie urządza, że tata, wujek albo kolega potrafią zrobić gładź czy instalacje sanitarne. Oni również wszyscy pracują i nie mogłabym kogoś poprosić o taką pracę za flaszkę wódki. Albo sama robię, albo z ekipą, która za to bierze pieniądze. Np. tata tżta potrafiłby większość zrobić, w tym samą budowę domu, ale przecież mu nie powiem, żeby po swojej robocie jeździł nam dom stawiać

A te bezczynszowe- takie bezczynszowe, że koniec końców płacisz taką samą albo i większą kwotę i z każdą pierdołą trzeba zbierać podpisy, wybierać fachowców, ustalać, dopilnować... To nie dla mnie
Cytat:

Nie
Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Ooo taka jest ekstra, ale pewnie droga.

My mamy tylko kokardy na klamkach, nic innego nie pasuje, a te dekoracje na maskę mi się nie podobają, a przecież za darmo też nie są

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Pola_1122 Pokaż wiadomość
też będziemy budować dom - ale Kinder słusznie zauważyłaś - górnej granicy wydatków nie ma...
U nas temat domu, to raczej odleglejszy niż bliższy plan- najprędzej za 5 lat będziemy myśleć o tym (chyba że tż zostanie cesarzem sprzedaży w Dubaju i nie będę się przejmować, czy kupić drzwi za 700zł czy za 7000zł ). Mnie te kwoty przerażają i wolę sobie na spokojnie urządzać mieszkanie, a na grilla jeździć do teściowej
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 22:30   #3170
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piankowa Pokaż wiadomość
Szczerze to mi sie żadne ozdoby na auta nie podobają, śmieszne tablice też nie. Nie widziałam jeszcze auta któreby było ładnie przystrojone.

Mam rak samo. Jedynie tablice młodą para zniose i to taka a la zwykła tablica rejestracyjna

Stary 2017-07-05, 22:32   #3171
Holigula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Jest cudna. Chce ją mieć!! Dziewczyny dziś brakło dosłownie sekundy by mnie już tu nie było... Dosłownie:-( jakiś debil przejechał rozpędzony na czerwonym świetle gdzie ja skrecalam i miałam bezkolizyjne. Do teraz nie wiem jakim cudem ja zdażylam zareagować i zatrzymałam samochód. A tamten przejechał i dopiero jakieś 50 metrów dalej się zatrzymał ale nie wysiadł by przeprosić... Masakra... Jak nie wiele potrzeba:-(

Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 22:33   #3172
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Wcinam bób Jak ja lubię ten czas kiedy jest młody bób który uwielbiam

Dawno nie miałam takiego wolnego, odpoczynkowego popołudnia jak dzis

ja nie przepadam za bobem - za to moj TŻ teraz codziennie...

jeżeli chodzi o solarium - nigdy nie byłam, ale rozważam teraz przed wakacjami kilka sesjo na kolarium (solarium kolagenowe) - ogólnie z solarium trzeba uważać, jego skutki wychodzą po 10-15 latach, wszystko jest dla ludzi ale nadmierne korzystanie niestety widać, zresztą na szczęście już teraz nie jest aż tak w modzie
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-05, 23:02   #3173
pinaa
Zadomowienie

Cytat:
Jest cudna. Chce ją mieć!! Dziewczyny dziś brakło dosłownie sekundy by mnie już tu nie było... Dosłownie:-( jakiś debil przejechał rozpędzony na czerwonym świetle gdzie ja skrecalam i miałam bezkolizyjne. Do teraz nie wiem jakim cudem ja zdażylam zareagować i zatrzymałam samochód. A tamten przejechał i dopiero jakieś 50 metrów dalej się zatrzymał ale nie wysiadł by przeprosić... Masakra... Jak nie wiele potrzeba:-(

Masakra ja kiedyś też prawie zostałam stratowana na skrzyżowaniu, ruszam sobie jak gdyby nigdy nic na zielonym, a jakiś geniusz prosto we mnie jedzie, no ja pier****, trzeba mieć oczy dookoła d*py

Co do ozdób na samochody to one dla mnie są jakieś takie eeee... no nie podoba mi się to za bardzo Jakieś zwykłe ładne tablice z tekstem 'para młoda' mogą być, ale te miliony uczepionych kwiatków to jakoś chyba nie dla mnie przynajmniej na tym przyoszczędzę
Stary 2017-07-06, 07:58   #3174
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję, człowiek się raczej nie spodziewa 100% debili na drodze Nam ostatnio z koleżanką wyjechał na bezkolizyjnym na swoim czerwonym- na dodatek skręcił ostro z lewo z pasa do skrętu w prawo, tego to się już w ogóle nie spodziewałam.

Która mnie zaraziła?
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 08:05   #3175
madz88
Zakorzenienie

I po co Ci durni prezydenci przyjeżdżają do Warszawy i paralizuja całe miasto? Nie mogą sobie na jakaś wies jechać gdzie nie będę aż tak ludzie utrudniać zycia? Trzymajcie kciuki żebym w ogóle dziś do pracy dotarła...

Stary 2017-07-06, 09:04   #3176
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

Cytat:
Ładnie, podoba mi się

Cytat:

:-(
Dobrze, że Ci się nic nie stało

Cytat:
Napisane przez Pola_1122 Pokaż wiadomość
ja nie przepadam za bobem - za to moj TŻ teraz codziennie...

jeżeli chodzi o solarium - nigdy nie byłam, ale rozważam teraz przed wakacjami kilka sesjo na kolarium (solarium kolagenowe) - ogólnie z solarium trzeba uważać, jego skutki wychodzą po 10-15 latach, wszystko jest dla ludzi ale nadmierne korzystanie niestety widać, zresztą na szczęście już teraz nie jest aż tak w modzie
Kolarium? A co to za nowość? Muszę wygooglowac ;-)

Sporadycznie chodziłam na solarium, ale od kiedy nabawilam się przebarwień od hormonów unikam opalania twarzy.

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 09:08   #3177
mia00
Zakorzenienie

Hej

Siostra dziś rano urodziła

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-07-06, 09:14   #3178
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Hej

Siostra dziś rano urodziła
Zostałaś ciocią

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-06, 09:25   #3179
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Zostałaś ciocią
Mam już dwie siostrzenice, ale pierwszy chłopak od tak bliskiej rodziny

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-07-06, 09:32   #3180
girlandzia

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
I po co Ci durni prezydenci przyjeżdżają do Warszawy i paralizuja całe miasto? Nie mogą sobie na jakaś wies jechać gdzie nie będę aż tak ludzie utrudniać zycia? Trzymajcie kciuki żebym w ogóle dziś do pracy dotarła...
Uroki życia w stolicy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości