|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.III
Cytat:
o lekkich konsystencjach polecam wodę termalną uriage+ serum fitomed z lukrecją z kroplą kwasu hialuronowego Szukając czegoś z witaminą c, co nie naruszyłoby jakoś bardzo budżetu zdecydowałam się na serum Bielendy rozjaśniające z wit.c C, glukonolaktonem. Używałyście może? Nakładam je średnio co 2 dni na noc, pod filtr niestety kompletnie się nie nadaje, klei się potwornie, czasami wręcz mam uczucie przyklejania się do poduszki Jeśli o działanie chodzi to ładnie nawilża, rozjaśnia, nie mam już problemu z czerwono-różową twarzą i bladą szyją Jakieś mniejsze zaskórniki może i trzyma w rydzach- nie pozwala, żeby wykluło się coś więcej.Mam problem ze skórą na policzkach- mają dużą skłonność do zaskórników, szczególnie po bokach twarzy, na szczytach kości jarzmowych, mimo to używanie tam czegoś z kwasami- acnederm, serum mezo z migdałem albo właśnie czasami tego z wit.c powoduje, że wyskakują mi tam małe czerwone krostki, nie mające w sobie nic do wyciśnięcia, trochę jakby kaszka, psikam wtedy je wodą termalną, smaruję pastą cynkową i bez problemu schodzą po 2-3 dniach. Dodam, że jestem w trakcie nawadniania skóry, już jest w miarę okej. Ale nie wiem kurczę, czym mam traktować te policzki, bo są i wrażliwe i często mi coś tam rośnie mniejszego bądź większego.
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
TKie krosty na policzkach to moze byc i nadwrazliwosc na ktorys produkt (moze acnedern uzywany za czesto cie wysusza?), moze byc tez ogólnie wciaz slabe nawodnienie (mieszanej skorzw ciężko zlapac ten balans) ale moze tez byc reakcja alergiczna pokarmowa. Na twoim miejscu bym przez pare dni stosowała kazdy produkt solo aby zobaczyć czy to nie reakcja na ktorys z nich. A jesli nie to pewnie problem jest z dietą.. Lub niedostatecznym nawilżeniem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za pomoc dziewczyny! Postaram się wyprobować nakładanie serum razem z kremem i z twarzą spryskaną esencją, i z żelem aloesowym też sprobuje. Poszukam tez tego serum z wit. C bo faktycznie u mnie z tym średnio.
Myśle że u mnie na stan skóry składa się głównie stres, geny, no i niestety dieta. Poczytam, zrobie zakupy i zobacze co z tego będzie ![]() Dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1174 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Refine też mi się podoba, ja Swanicoco kupiłam na yesstyle - oni są autoryzowanym sprzedawcą.Mgiełek dobrych nie znam, bo ja jako mgiełki używam hydrolatów , samodzielnie albo wzbogaconych. Biofficine masz tu Cytat:
Korah, a może Ty nie tolerujesz żadnej formy glikolu? [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75146236]To ten http://beautifullyorganic.co.uk/mies...y-mature-skin/ Ja po tym serum naprawdę widziałam wymierne efekty po zużyciu pierwszego opakowania (i pogorszenie stanu skóry po zaprzestaniu stosowania). Kasiamagda- przypomnij mi, proszę, które to serum Biofficina tak się fajnie miesza z olejami- to antyoksydacyjne?[/QUOTE]Hmmm..no to zastanowię sie jeszcze na tym Miessence... To jest ten - lotion . na polskim eccoverde jest tu. Tylko dlaczego nazwali to balsamem to ja nie mam pojęcia , bo....Cytat:
. Cytat:
Jak chcesz to mogę Ci zrobić i wysłać próbkę ![]() O tym czarnym Bentonie tez czytałam duzo pozytywnych opinii i tez kusi.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aroma-Zone - o tak, uparli się na ten swój ojczysty język, ale na maile odpisują po angielsku ![]() Muszę sobie też kilka rzeczy zamówić, ale czekam, aż wszystkie moje chciejstwa będą dostępne ![]() Cytat:
Co więc na zastępstwo ? jaka bombę oksydacyjną polecacie (oprócz serum Biofficiny) ? Cytat:
![]() Gdzie kupowałaś ? Edytowane przez kasiamagda Czas edycji: 2017-07-05 o 19:10 |
|||||||||
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiąc czarna esencja Bentona macie na myśli TĘ http://www.skin79-sklep.pl/produkt/7...ssence&x=0&y=0 ? Haha. Właśnie o niej czytałam i mocno się zastanawiam
Cena zdecydowanie lepsza niż Swanicoco ![]() Gracias kasiamagda, wczoraj zamówiłam Biofficinę. Razem z Hosanną, muszę kombinować z nawilżeniem skóry, bo jest odwodniona
Edytowane przez earthpace Czas edycji: 2017-07-05 o 19:52 |
|
|
|
|
#1176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, właśnie tę. Cytat:
Cytat:
Na ebayu u everbiz99. Ten sprzedawca ma sporo rzeczy tej marki. |
|||
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Ale w tym peelingu Iwostinu glikolu za wiele nie ma, możliwe jednak, że w połączeniu z kwasem laktobionowym nie za ciekawie działa i wręcz skóra po nim boli w dotyku, tak jakby była cala posiniaczona, chociaż ani podrażnienia, ani siniaków żadnych nie widać, w każdym razie to nie tylko moja opinia.Jak złapiesz w dobrej promocji to serum Biofficiny, to myślę, że będziesz zadowolona, skóra jest po nim promienna, serum jest przyjemne w zapachu i konsystencji, ale słabiej nawilża od takiej np. Alterry. Ten Lotion ciekawie wygląda A ja przychodzę z nowinką taką, że peelingi enzymatyczne z e naturalne w ogóle nie podrażniają mojej skóry w najmniejszym stopniu, od paru użyć przetrzymuję je kilka minut na twarzy po rozmasowaniu i świetnie się sprawdzają, uwielbiam, to najlepsze enzymatyki jakie dotąd miałam
|
|
|
#1178 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie bardzo ze Swanicoco kuszą : -Plant Stem Pure Ampoule -FGF Pure Ampoule albo w mixie z EGF - Epi Clearance - Black Yeast Fermentation Luminous Ampoule - Neofinetia Falcata Callus Pure Ampoule - ekstrakt z neofinetti robiony jest gorącą woda, więc interesuje mnie szczególnie ![]() Tylko co wybrać ?, chciałabym do retinolu wrócić jesienią... pod retinol najbardziej pasuje mi to żeńszeniowe (pierwsze)...O ile coś dobrego wysokoprocentowego z retinolowych serów znajdę (ewentualnie będzie mi się chciało robić ) ![]() No, ale najpierw muszę znaleźć cos antyoksydacyjnego na lato ![]() Mam nadzieję, ze Biofficina się Tobie spodoba - mnie naprawdę bardzo pozytywnie zaskoczyła ![]() Cytat:
![]() Ebaya ...boję się. Boję się o ewentualne podróbki. Trzebaby się w końcu przełamać ![]() Nawiązujac do galactomyces....to słynną "Piterę "- SK-II - Facial Treatment Essence można dostać w promo na YS w duzo lepszej cenie niż zwykle ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() BTW. Alterra ma jakiś nowy żel nawilżający, cos a'la serum: tu. Z alterry mnie się nawet sprawdza punktowy żel na wypryski ![]() Gdyby jeszcze e-naturalnie nie miało cen wysyłek zagranicznych z kosmosu.... |
|||
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Tyle, że sam sklep za wysyłkę krajową też sobie liczy 10 zł, trzeba by polować na dzień darmowej dostawy, jakiś rabat lub zrobić zamówienie za minimum 99 zł, wtedy wysyłka jest za free, w sumie do zrobienia
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-07-05 o 21:44 |
||
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo ale jakbym zamawiała coś dla siebie to jaki problem wziąć coś ekstra dla kogoś, i tak poniosę koszt wysyłki i tak
|
|
|
|
|
|
#1182 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Własnie spojrzalam - zrobiłam sobie koszyk i rzeczywiście - potaniało . Wyszło mi dokładnie 40 pln (zamówienie na ponad 200pln), kiedyś za taki koszyk liczyło mi 75....No to już chodzi mi po glowie kolejna wish-lista ![]() Cytat:
![]() Skoro obniżyli koszty wysyłki to nie będę Cię fatygować
|
|||
|
|
|
|
#1183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy w ogóle w PL będzie dostępny. Ja tymczasem napalam się na to serum: http://www.rossmann.pl/Produkt/Biele...ml,415345,7094 Bym wzięła zamiast planowanego zielonego mezzo na jesień. Mnie się serum Neuro Glikol+C nie sprawdzał, więc może to z zieloną herbatką by był lepszy. A ja punktowy kupiłam Isany- niezły, cena śmieszna i składowo też ok. Cieszę się, że nie kupiłam Sylveco, bo pewnie działanie podobne a droższy jest. |
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który to ten żel punktowy Isany? Ktoś kiedyś chwalił na forum to serum Isany http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana...ml,360464,7111 i się zastanawiam nad kupnem. Nie wiem co mam myśleć o wykupionej/wycofanej już alterze z granatem bo na początku mnie strasznie zapchała. Mam krem do mycia twarzy i zapas serum. Skończe zaczęte opakowania i pomyśle co dalej bo mam jeszcze 3 sera alterry w zapasie .. |
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Nie najgorszy skład ma też płyn micelarny i maseczka peel off w saszetkach. Reszta raczej nie warta uwagi.Z tym serum można pokombinować, np. aplikując minimalną ilość na dobrze zwilżoną hydrolatem, termalką czy tonikiem twarz i nawet przeciągając po szyi, mnie starcza jedna pompka, większe ilości mogą się lepić na skórze, obciążać czy zapychać.
|
|
|
#1188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To ten żel: http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana...ml,285711,7111 Tak jak pisze Korah serum z granatem też stosuję małą ilość na zwilżoną twarz i jest ok. A może ta emulsja do mycia twarzy Cię zapchała? Ja ją stosuję do mycia rąk jak mam mocny problem z alergią i nie mogę myć ani mydłem ani żelem.Raczej z całej tej serii Bielendy tylko serum mnie interesuje. Może skuszę się na maseczkę, jak gdzieś będzie stacjonarnie. |
||
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ampułki się wplata zamiast serum czy jako coś dodatkowego? Zastanawiam się czy mam dla niej miejsce w swoim planie, hehe. Macie do polecenia jakieś skarpety peelingujące azjatyckie? Jak coś wybrałam to doczytałam, że te akurat nie działają.. Edytowane przez earthpace Czas edycji: 2017-07-06 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Konto usunięte
|
Informuję że w moim Rossmannie (małe miasto) pojawiły się już toniki z Alterry i peeling do twarzy
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie miałam na myśli jakiegoś drastycznego pogorszenia cery po odstawieniu Miessence, w sensie czegoś w rodzaju wysypów, czy znaczącego pogorszenia ogólnej kondycji skóry, ale po zaprzestaniu stosowania jednak czegoś jej brakowało w stopniu, który sprawiał, że z powrotem sięgałam po to serum- wspomagało jędrność, dodawało blasku i sprawiało właśnie to "wow", dlatego staram się mieć go zawsze pod ręką (i myślę, że jednak warto spróbować- ja podejrzewam centellę o takie zacne działania, bo wszystkie kosmetyki z centellą mi bardzo pasują). |
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy dla Mamuśki.
Moja mama ma bardzo wysuszona skore na ciele a szczegolnie na nogach. Nie ma szans zebym przekonala ja do balsamow bo bie cierpi maziania i tego ze musi odczekac zanim sie ubierze- wieczny pospiech. Znacie moze jakis srodek- zel, olejek cokolwiek co by jednoczesnie mylo u nawilzalo? Takie 2 w 1? I jeszcze o jakims neutralnym zapachu no. oliwkowym?
|
|
#1193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapach ma ładny, delikatny, ale z lekkimi owocowymi nutami. |
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam!
Czy możecie polecić mi krem na dzień dla trzydziestolatki, która ma cerę mieszaną w kierunku tłustej? Zastanawiam się nad Pharmaceris Sebo Moistic lub coś podobnego z tej serii lub Effaclar Duo, ale nie wiem czy te kremy nie są odpowiednie dla młodszej cery, bo zależy mi też na nawilżeniu i działaniu przeciwzmarszkowym.
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75265501]Nawilżający żel pod prysznic Vianek (seria niebieska) do skóry suchej i wrażliwej ponoć nie wymaga stosowania balsamu- właśnie sama go nabyłam (z polecenia) z tą myślą
![]() Zapach ma ładny, delikatny, ale z lekkimi owocowymi nutami.[/QUOTE] Tez polecam viankowe zele pod prysznic. Mialam odżywczy, teraz energetyzujacy, w kolejce jest ujędrniający.. Maja piekny zapach i skończył sie problem z przesuszona skóra (tez jestem kiepska w smarowaniu balsamem). Nwilzajacy na bank spróbuję! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
Jak radzicie sobie ze skórą dekoltu, ramion i pleców, która wymaga nawilżania, a jednak bardzo się zanieczyszcza? Od roku używam Dermoprotektora Cetaphil i jest trochę lepiej niż ze zwykłymi balsamami. Jednak wciąż powstają zaskórniki i krostki, a także coś co przypomina zapalenie mieszków. Marzę o lekkim balsamie do ciała np. z kwasami albo wit. C. Kiedyś był taki Palmers, ale teraz nie mogę go dostać.
Widziałam ostatnio w Rossmanie takie nowości, miałyście już z nimi doświadczenie? Mincer z wit. C http://www.rossmann.pl/Produkt/Mince...ml,409748,5585 Petal Fresh http://www.rossmann.pl/Produkt/Petal...ml,390666,5585 Niby oczyszczające, ale w składzie oleje i trójglicerydy. Myślałam też o moczniku, ale większość np. Pilarix, Squamax okazywały się za ciężkie. |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam też ten problem. Aktualnie dekolt mam zsypany i obwiniam o to letnią porę, bo zimą takich dużych problemów nie mam. Nic na plecy i dekolt nie mogę kłaść nawilżającego, bo od razu robią mi się bolące wypryski. A czym myjesz? Może tu jest problem? Zmywasz dobrze plecy po zastosowaniu odżywki na włosy? Może łagodne mycie spowoduje, że nie będziesz musiała bardzo nawilżać skóry? Czym robisz peeling? Ja oprócz dokładnego przecierania tonikiem dwa razy dziennie (teraz mam Vianek normalizujący) smaruję raz na jakiś czas jakimś serum (mam Alterrę z granatem i Avę Aloe) lub po prostu żelem aloesowym. I kładę maseczkę tą samą co na twarz (teraz Orientana neem i trawa cytrynowa). Ale muszę robić to systematycznie, bo inaczej szybko się dekolt zanieczyszcza. I nie mogę stosować na te partie tego samego co na resztę ciała, traktuję je tym samym co twarz. To masło Petal Fresh ciekawe, ale na Twoim miejscu szukałabym lżejszych formuł. To dodatkowo na drugim miejscu w składzie ma Isopropyl Myristate, który może zapchać. Na nogi bym kładła na dekolt i plecy na pewno nie. |
|
|
|
|
|
#1198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby tak, ale to zależy od produktu. Np ampułka ślimakowa Mizon to jest taka naaalkoholizowana woda, dla mnie ta konsystencja odpowiada bardziej esencji. No ale esencje też bywają gęste, więc ja zawsze szukam w Google grafika fot, żeby zobaczyć, jaką postać ma dany produkt. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ja po prostu czekam aż największy atak pryszczy sam zejdzie po lecie bo nigdy nie miałam gładkich pleców czy dekoltu.
|
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
A propos Effaclar Duo, to wyszła właśnie wersja z SPF 30.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

o lekkich konsystencjach polecam wodę termalną uriage+ serum fitomed z lukrecją z kroplą kwasu hialuronowego
Jeśli o działanie chodzi to ładnie nawilża, rozjaśnia, nie mam już problemu z czerwono-różową twarzą i bladą szyją

Ja się tak przyzwyczaiłam przez ubiegły rok do paypala, że marudzę teraz, jak nie ma w płatnościach takiej możliwości. Zrobiłam zamówienie w tym francuskim Aroma-Zone polecanym przez kasięmagdę (olejki eteryczne i hydrolaty) i oni właśnie nie dość, że tylko po francusku, to jeszcze bez paypala.