Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-06, 09:19   #4381
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Myślałam o tym, tylko właśnie z tym stelażem jest problem... W ostateczności można kupić namiot z Ikei i może jakoś wyciąć ich stelaż
Zobaczę jeszcze.

Tak, dzięki, wszystko ok i jest zachwycona Dzisiaj na szczęście planuje spać na dole Jutro znowu na górze Postanowiła, że naprzemiennie będzie spała

Brawo dla starszego braciszka Współczuję nocki, kciuki żeby w dzień udało Ci się odespać!

Lampka wina na laktację??

Mnie picie alkoholu podczas kp w ogóle nie przekonuje, zwłaszcza na początku, gdy trzeba często przystawiać... Byłabym się.

Tutaj fajny artykuł w temacie: https://www.hafija.pl/2013/08/karmie...i-alkohol.html
Albo można tak zrobić tylko trzeba zobaczyć czy to się opłaca .

Super ze noc przespana przez córkę bez atrakcji 🏻

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dpbrze ze po katg wszystko ok. paralozator brzmi okropnie.. terwz byle wytrwac do poniedzialku! trzymaj sie!

I jak tam nocka w nowym łóżku?

moj tez eyskakuje bokiem wiec sie nie martw zawsze wtedy krzycze, a on ma ubaw... ehhh

wszystko zalezy od dziecka i, jak sie rozwija, jesli widzisz ze dla twojego pietrowe byloby niebezpieczne to dobrze ze sie nie zgodzilas. moj syn to skumulowana energia, od samego poczatku rozwijał sie bardziej fizycznie niż umysłowo (ale.to brzmi ) rysować do teraz nie lubi, za to wspina sie po linie pod sam.sufit, na rowerze bez bocznych kolek jezdzil jak.mial 3lata, na snownordzie w zeszlym sezonie zaczął itd. ale każ mu usiąść i jakies zadanie w skupieniu zrobić - posiedzi 5 min. i nie umie dluzej... kazdy jest inny

tez.to mialam dla.starszego

teraz to samo jest już w komplecie z fotelikiem.

to poszlalas na noc u mnie same frytki

wszyscy rodzice popelniają błędy. twoj maz nie jest pierwszy. dobrze ze nie zrobilas.afery. jesli małej przeszło i spala spokojnie to bym sie nie martwiła

najgorzej jak nie umiesz pomóc a dziecko sie męczy..

powodzenia na ktg! oby szybko poszlo

pisalas ze juz sie umowilas. i ze popoludniu bo rano dzieci chore przyjmują. ja tego wlasnie unikalam. wolalam jak rano przyjmują dzieci zdrowe. wchodzisz potem do takiego dusznego gabinetu rozbierasz dziecko a tam przed tobą kładli 20 chorych dzieci...

pod koniec dnia chociaz.myją te wszystkie sprzęty to rano jest wieksza szansa ze nic tam nie siedzi...

pierwsza wizyta poloznej powinna byc do 48 h od wyjscia ze szpitala. tak jest w jakiejs ustawie. ostatnio na sr polozna o tym mowila. no ale jak jest w rzeczywistosci to wiadomo...

podobno polozna za.taka wizyte w domu dostaje od nfz 26 zl!! masakra! i musi za to dojechac, miec sprzet, poswiecic czas.... porazka. wcale sie nie dziwie ze im sie nie chce.

super że brat sie angażuje w pomoc a nocka.. no trudno moze w dzien uda ci sie z nim troche przespać. powodzenia

Mój tez jest bardzo ruchliwy. Rysowanki etc.nie dla niego. Ledwo udało mi się go nauczyć ze czytam mu bajki przed snem bo wcześniej padał na podłogę i wył tak tego nie lubił.
No i właśnie tego się boje bo on potrafi w nocy z łóżka poprostu wystrzelić jak z procy i mógłby zapomnieć gdzie jest.
Ale ja jestem przewrażliwiona tez trochę wiem o tym. Od początku miałam takie uczucie o nim , ze najbezpieczniej by było gdyby był w moim brzuchu całe życie

Cytat:
Wow, świetnie wyglądają!

No właśnie raz jej się zdarzyło, dlatego się martwię...
Zazdroszczę regałów, przepiękne są!

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Wszystko super, córka zachwycona

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, współczuję nocki. Noech mąż sobie nie wyrzuca że przekarmil bo każdemu zdarzają się błędy. Daj znać po wizycie ewentualnie

Calineczka, ja robiłam dwa razy toxo w tym jakoś na przełomie 2 i 3 trymestru.

Cashmere, oby kolejne noce były łatwiejsze. A teraz spróbuj odpocząć

Baby, miłego spa

Samantha, a na Twój zakupy to TŻ marudzi:p

Zdrzemnelam się jeszcze 2 godzinki i jestem rozlazła jak kluska. Czas się ogarnąć...

SZerze mówiąc, jeśli laktacja jest w głowie to ja osobiście nie wierzę w herbatki laktacyjne. Dlatego nie kupuje. Bo wiem że mi nie pomogą:p jak ogarnię mnie panika to może coś kupie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

No właśnie mu to samo powiedziałam , a potem poszłam i sobie zamówiłam trzy staniki do kp i Tz stwierdził ze skoro muszę to muszę
Jego widzę wkurza fakt , ze wszystko wysłałam kiedyś mojej sis i ze musieliśmy od nowa kupić wszystko . No cóż ja już nie wierzyłam ze będę mieć więcej dzieci i on tez miał to uczucie wiec dziwi mnie jego zdziwienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Samantha masz przepiękne włosy

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Pięknie! gratuluję zakupu telewizora. Tylko kiedy znaleźć czas na jego ogladanie?

Ja tylko powtarzam co mówiła doradczyni. A to nie znaczy że mamy to stosować. Myślę że wszystko trzeba robić z rozsądkiem. Może piwa się napije ale wino to vhyba tylko bezalkoholowe

Ja oglądam codziennie wieczorem i wtedy szydełkuje to mój rytuał. Wiem , ze mi się ukróci jak urodzę ale jak sobie wyrobie schemat dnia to znajdę czas i dla siebie bo bez hobby bym zwariowała chyba.

No właśnie dlatego trzeba swojego rozsądku słuchać. Samemu dojść do jakiś wniosków . Jak sobie sam człowiek nie pomoże to nikt mu nie pomoże.
I np.wlasnie co położna to inna opinia i rada. Moja np.na wiesiołek wkładany do pochwy zrobiła oczy jak 5zl.
Wiele np.tutaj ciężarówek pije olej rycynowy żeby wywołać poród wtf?! a podobno działa cuda. I jest nawet jakiś koktajl położnej .
Ja postoje obok.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:20   #4382
emmos
Zakorzenienie

Ja też jestem psychicznie nastawiona na kp, mam nadzieję, że nie spanikuje i uda mi się

Stary 2017-07-06, 09:27   #4383
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda śliczny pokoik!

Minini polecam sie na przyszłość

Samantha dziwne, że Cie nie zbadali. A jak masz 5 cm rozwarcia? Bez sensu ta hameryka :p

Morelle współczuje nocy
Ja bym chyba do przychodni nie jechała. Na pewno nie jest odwodniona ja dużo zjadła na noc i potem tez ja karmiłaś

Darietta w domu bedzie łatwiej ogarnąć laktację

Cashmere mam nadzieje, że małemu szybko sie unormuje spanie i karmienie
Super starszak!

Pestycyda straszny sen

Przespałam dzisiaj cała noc jedna pobudka o 6 na siku a potem spaliśmy do 9 żadnych budzików i telefonów! Szok potem śniadanko i oglądamy z Tz film

Stary 2017-07-06, 09:35   #4384
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że moja siostra mówiła że jej laktacje pobudzila zwykła inka i mi to polecala. Przy każdym dziecku stosowała i pomagało.

A mi mama mówiła , ze od inki dupa rośnie

Cytat:
Tak wiem, po prostu zszokowało mnie to wino w ustach doradczyni.
O ile rozumiem, że ktoś może polecać piwo ze względu na chmiel (choć z tego co czytałam chmiel może właśnie zmniejszać produkcję mleka... Ale nawet gdyby miał pomagać, to mnie osobiście picie piwa nie przekonuje, podobnie jak picie bawarki), to ciężko mi zrozumieć jakie właściwości wina miałyby pomagać w rozkręceniu laktacji zdaniem tej doradczyni...

A co jest złego w bawarce?
A karmi ma chmiel w ogóle?

Cytat:
Jejku śniło mi się że zaczęłam krwawić i sama z walizka do szpitala szłam bo nikogo nie chciałam martwić

O jejku

Dziewczyny przecież nikt nie mówi tutaj o piciu alkoholu jakiś nie wiem browcow z alkoholem czy wina bo dla mnie wino to już kosmos jakiś.
Mi chodziło o karmi. I naprawdę mi pomogło . Nie wiem co w nim było , ale pomogło.
Procz przystawiania dziecka ważne tez jest picie dużej ilości płynów do 3l dziennie. Może te herbatki jakoś mobilizują żeby pic płyny nie wiem, może nawadniaja lepiej organizm.

Ja będę kp ale będę tez odciągać i dawać z butelki bo jak mały będzie miał 3mce to ja wracam do pracy na trochę bo nie wszyscy sobie mogą pozwolić na siedzenie z dzieckiem w domu non stop , a ja tez lubię mieć swój pieniądz . Wiem , ze tak się da to połączyć.

Stary 2017-07-06, 09:35   #4385
meja_ml
Raczkowanie

Cytat:
Tak wiem, po prostu zszokowało mnie to wino w ustach doradczyni.
O ile rozumiem, że ktoś może polecać piwo ze względu na chmiel (choć z tego co czytałam chmiel może właśnie zmniejszać produkcję mleka... Ale nawet gdyby miał pomagać, to mnie osobiście picie piwa nie przekonuje, podobnie jak picie bawarki), to ciężko mi zrozumieć jakie właściwości wina miałyby pomagać w rozkręceniu laktacji zdaniem tej doradczyni...
chyba jedynie relaksacyjnie na mame
meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:38   #4386
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Samantha dziwne, że Cie nie zbadali. A jak masz 5 cm rozwarcia? Bez sensu ta hameryka :p

Morelle współczuje nocy
Ja bym chyba do przychodni nie jechała. Na pewno nie jest odwodniona ja dużo zjadła na noc i potem tez ja karmiłaś

Super starszak!

Pestycyda straszny sen

Przespałam dzisiaj cała noc jedna pobudka o 6 na siku a potem spaliśmy do 9 żadnych budzików i telefonów! Szok potem śniadanko i oglądamy z Tz film

Chciałabym mieć tyle
Ale oni mi powiedzieli od początku ze nic mi nie dadzą na wywołanie po cc pierwszej wiec te 5cm musiało by się w 10 zamienić plus jakieś skurcze regularne bo wiem już po sobie , ze odejście wód nic nie oznacza i może się skończyć cc.
Najważniejsze jest rozwarcie No bez tego ani rusz.

Mój poprzedni gin mnie badał dowcipnie non stop. Ten jakiś taki jest niedowcipny No cóż

Super ze noc przespana 🏻

Stary 2017-07-06, 09:40   #4387
emilia0508
królikoholiczka

Wiadomo że na każdą będzie co innego działać i każda z Nas znajdzie złoty środek

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 09:40   #4388
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Mama dzwoniła, wczoraj tez i jeszcze powiedziała, ze popołudniu zadzwoni...

Moja mama wyjechała na wakacje tydzień temu i też codziennie dzwoni i pyta czy czasem nie urodziłam, bo mi zabroniła jak jest na wakacjach a jak raz nie odebrałam tel to mówiła, że myślała już ze jestem w szpitalu

Cytat:
Jejku śniło mi się że zaczęłam krwawić i sama z walizka do szpitala szłam bo nikogo nie chciałam martwić

okropny sen

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wiele np.tutaj ciężarówek pije olej rycynowy żeby wywołać poród wtf?! a podobno działa cuda. I jest nawet jakiś koktajl położnej .
Ja postoje obok.

ostatnio mama mi mówiła, że jak ona rodziła to też dawali ten olej rycynowy na wywołanie porodu, ale to jakaś masakra, bo po tym kobiety wymiotowały dalej niż widziały, dziwię się że jeszcze takie praktyki ktoś stosuje
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:41   #4389
meja_ml
Raczkowanie

Samantha jeśli chodzi o bawarkę to mnie ona w ogóle nie przekonuje. Może komuś pomaga, ale ja bym tego nie przełknęła.
Co do alkoholu to ja nawet piwa 0% nie piję bo ma w sobie do 0,5% alkoholu.
Nie mówię, że jak ktoś pije to źle czy coś. Chodzi bardziej o to, że ja bym miała straszne wyrzuty sumienia i szkoda mojego zdrowia psychicznego. pod tym względem jestem strasznie przeczulona.
meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:42   #4390
Mała!
Zakorzenienie

O karmi tez slyszalam, na pewno spróbuje, bo.je lubie ale piwko odpuszczę. Za to.bawsrke bede pic i inke na potęgę...

Ciekawe czy sie, któraś z nas wstrzeli w jutrzejszą datę?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:46   #4391
myszowata1313
Rozeznanie

Hej wszystkim.
Ja moze i jeszcze nie urodzilam i nie karmie. Ale u nas na sr byly panie z medeli i polecaly w razie czego taka butelke z wezykami. (Nie wiem jak sie ona fachowo nazywa) ale z tego co mowily to rureczka leci mm a dziecko i tak ssie piers. Czyli takie 2w1 bo i sie naje i pobudzi laktacje. Wstawiam foto z neta - moze tskie rozwiazanie bylo by dobre? 1499330803589.jpg

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 09:46   #4392
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój tez jest bardzo ruchliwy. Rysowanki etc.nie dla niego. Ledwo udało mi się go nauczyć ze czytam mu bajki przed snem bo wcześniej padał na podłogę i wył tak tego nie lubił.
No i właśnie tego się boje bo on potrafi w nocy z łóżka poprostu wystrzelić jak z procy i mógłby zapomnieć gdzie jest.
Ale ja jestem przewrażliwiona tez trochę wiem o tym. Od początku miałam takie uczucie o nim , ze najbezpieczniej by było gdyby był w moim brzuchu całe życie

No właśnie mu to samo powiedziałam , a potem poszłam i sobie zamówiłam trzy staniki do kp i Tz stwierdził ze skoro muszę to muszę
Jego widzę wkurza fakt , ze wszystko wysłałam kiedyś mojej sis i ze musieliśmy od nowa kupić wszystko . No cóż ja już nie wierzyłam ze będę mieć więcej dzieci i on tez miał to uczucie wiec dziwi mnie jego zdziwienie

Ja oglądam codziennie wieczorem i wtedy szydełkuje to mój rytuał. Wiem , ze mi się ukróci jak urodzę ale jak sobie wyrobie schemat dnia to znajdę czas i dla siebie bo bez hobby bym zwariowała chyba.

No właśnie dlatego trzeba swojego rozsądku słuchać. Samemu dojść do jakiś wniosków . Jak sobie sam człowiek nie pomoże to nikt mu nie pomoże.
I np.wlasnie co położna to inna opinia i rada. Moja np.na wiesiołek wkładany do pochwy zrobiła oczy jak 5zl.
Ja postoje obok.

Sam ja wypiłam taki koktajl poloznej , tzn 3 łyżki właśnie olejku rycynowego i pół szklanki soku pomarańczowego . Po 2 h zaczęły się skurcze

Co do Karmi to nie chodzi o chmiel tylko o sód jęczmienny . Mi pobudził laktację femaltiker . Teraz też kupiłam całe pudełko i do torby też spakowałam 4 saszetki

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:49   #4393
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Samantha jeśli chodzi o bawarkę to mnie ona w ogóle nie przekonuje. Może komuś pomaga, ale ja bym tego nie przełknęła.

Co do alkoholu to ja nawet piwa 0% nie piję bo ma w sobie do 0,5% alkoholu.

Nie mówię, że jak ktoś pije to źle czy coś. Chodzi bardziej o to, że ja bym miała straszne wyrzuty sumienia i szkoda mojego zdrowia psychicznego. pod tym względem jestem strasznie przeczulona.

W UK jak mieszkałam to jak powiedziało się ze się chce herbatę to tylko bawarke się dostawało. Musiało się powiedzieć ze się chce black tea wtedy dostało się zwykła herbatę . Ja tam lubiłam nawet

Stary 2017-07-06, 09:52   #4394
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny dawajcie brzuszki jestem.ciekawa jak.wygladaja tuz przed rozwiazaniem
Dawno nie było zdjęć brzuszkow, a sa pewnie imponujące.

Stary 2017-07-06, 09:53   #4395
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Sam ja wypiłam taki koktajl poloznej , tzn 3 łyżki właśnie olejku rycynowego i pół szklanki soku pomarańczowego . Po 2 h zaczęły się skurcze

Co do Karmi to nie chodzi o chmiel tylko o sód jęczmienny . Mi pobudził laktację femaltiker . Teraz też kupiłam całe pudełko i do torby też spakowałam 4 saszetki

Ostro. I nie miałaś mega biegunki?
W tym koktaju stad był sok z papaja , jakaś herbata chyba z liści malin , olej rycynowy właśnie i masło migdałowe. Laska wypiła tego chyba litra. I mówiła ze po 3h złapały ja skurcze i zaraz niedługo jej dziecko było na świecie.
Może to i działa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 09:54   #4396
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Miałam . Najpierw biegunkę praktycznie od razu ,a potem się położyłam spać i wybudziły już mnie skurcze

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 09:58   #4397
emmos
Zakorzenienie

Wczorajsza historia Morelle spowodowała, że jeszcze raz sięgnęłam do podręcznika, który dostałam na warsztatach bezpieczny maluch, aby przypomnieć sobie jak należy zachować się w niektórych niebezpiecznych sytuacjach. Wrzucam info właśnie o zakrztuszeniu, może któraś z Was tego nie ma.IMG_1499331473.259472.jpg

Stary 2017-07-06, 10:06   #4398
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim.
Ja moze i jeszcze nie urodzilam i nie karmie. Ale u nas na sr byly panie z medeli i polecaly w razie czego taka butelke z wezykami. (Nie wiem jak sie ona fachowo nazywa) ale z tego co mowily to rureczka leci mm a dziecko i tak ssie piers. Czyli takie 2w1 bo i sie naje i pobudzi laktacje. Wstawiam foto z neta - moze tskie rozwiazanie bylo by dobre? Załącznik 7137696

Mnie to nie przekonuje chyba. Moja znajoma właśnie ostatnio to stosowała i przegrała walkę z kp :/

Dziecko ma złapać cała otoczkę praktycznie żeby zassac . Jak dziecko ciąga sutek to guzik z tego wyjdzie. Mleka nie ma w sutku tylko w gruczole wyżej . Tak samo ściskanie sutka żeby spr czy jest mleko nie jest dobre. Jak ktoś nie ma laktatora to stara metoda jest ściąganie ręka do kieliszka i wtedy ściska się pierś cała od góry. Mnie to bardzo bolało, ale moja mama tylko tak odciagala nadmiar bo nie było laktatorów.

---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ----------

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Miałam . Najpierw biegunkę praktycznie od razu ,a potem się położyłam spać i wybudziły już mnie skurcze

Hehe nie kuś

Stary 2017-07-06, 10:25   #4399
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
A co jest złego w bawarce?
A karmi ma chmiel w ogóle?
Nie ma nic złego w bawarce
Po prostu jak wszyscy mi gadali żebym piła bawarkę na pobudzenie laktacji, to myślałam sobie, że w sumie co takiego ta bawarka w sobie ma, że miałaby mi pobudzić laktację: teina+mleko, dlaczego to miałoby mieć jakiś wielki wpływ? Więc olewałam, bo nie czułam się przekonana

Choć ogólnie te babciowe rady często mają coś w sobie (np. sok z liści białej kapusty na zapalenie i zastoje ratował mi życie wiele razy! Nic innego nie działało tak szybko i skutecznie), więc liczę się z tym że bawarka może pomóc, ale ja nie miałam ochoty pić

Mi się w ogóle wydaje, że jak wierzymy, że coś nam pobudza laktację i to pijemy, to rzeczywiście może to pomóc
Ja np. piłam bardzo dużo wody

A co do karmi to nie wiem, odnosiłam się do teorii o chmielu, bo takie też słyszałam.
O karmi moja położna w szkole rodzenia mówiła, że jak się chce pobudzić laktację, to żeby pić 2 butelki karmi dziennie (odgazowane) a jeśli mamy dużo mleka, to piciem karmi spowodujemy nawał.
Ale to nie dla mnie, nawet kilka łyków, bo podobnie jak chyba Meja pisała, ja nawet ciasta z alko nie ruszę

Cytat:
Procz przystawiania dziecka ważne tez jest picie dużej ilości płynów do 3l dziennie. Może te herbatki jakoś mobilizują żeby pic płyny nie wiem, może nawadniaja lepiej organizm.
Myślę, że coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
chyba jedynie relaksacyjnie na mame
Hehehe to na pewno, mama po lampce wina wyluzowana i od razu mleko płynie strumieniami

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

50zl ten namiot, więc od biedy przejdzie, choć żeby się opłacało też nie można powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Moja mama wyjechała na wakacje tydzień temu i też codziennie dzwoni i pyta czy czasem nie urodziłam, bo mi zabroniła jak jest na wakacjach a jak raz nie odebrałam tel to mówiła, że myślała już ze jestem w szpitalu
Biedne te nasze mamy...

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj też przydałoby się jakieś dziecię!

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim.
Ja moze i jeszcze nie urodzilam i nie karmie. Ale u nas na sr byly panie z medeli i polecaly w razie czego taka butelke z wezykami. (Nie wiem jak sie ona fachowo nazywa) ale z tego co mowily to rureczka leci mm a dziecko i tak ssie piers. Czyli takie 2w1 bo i sie naje i pobudzi laktacje. Wstawiam foto z neta - moze tskie rozwiazanie bylo by dobre? Załącznik 7137696
Wow, nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje...

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Wczorajsza historia Morelle spowodowała, że jeszcze raz sięgnęłam do podręcznika, który dostałam na warsztatach bezpieczny maluch, aby przypomnieć sobie jak należy zachować się w niektórych niebezpiecznych sytuacjach. Wrzucam info właśnie o zakrztuszeniu, może któraś z Was tego nie ma.Załącznik 7137706
Dzięki, oby żadnej z nas się to nie przydało!
Ale rysunek warto mieć zapisany, bo w panice można zapomnieć wszystko...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 10:30   #4400
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Moja dokładnie to samo Prosi i grozi Jak widać póki co młodego przekonała, żeby siedział w środku

Moja przyjaciółka po cc postawiła na karmi i dzięki temu nie miała przez chwilę problemów z laktacją, więc coś w tym musi być

Cytat:
Dziewczyny dawajcie brzuszki jestem.ciekawa jak.wygladaja tuz przed rozwiazaniem
a proszę bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 40tc.jpg (30,0 KB, 76 załadowań)
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:31   #4401
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

My Sweet ma jutro cc więc ona na pewno
Stary 2017-07-06, 10:32   #4402
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja dokładnie to samo Prosi i grozi Jak widać póki co młodego przekonała, żeby siedział w środku

Moja przyjaciółka po cc postawiła na karmi i dzięki temu nie miała przez chwilę problemów z laktacją, więc coś w tym musi być

a proszę bardzo
a Ty przypadkiem nie zgubiłaś się gdzieś w 7 miesiącu? Taki brzuch sprężysty, uniesiony, szyjka długa, no jak nic, coś tu oszukujesz

teraz już wiem dlaczego wszyscy mówią mi że brzuch opadł, bo mój to faktycznie taki opadły flaczek przy Twoim

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:34   #4403
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

a proszę bardzo
No to już wszystko wiadomo! Mały nie wychodzi przez babcię, przestraszył się gróźb

U Ciebie to można ewentualnie powiedzieć że to 9 mc, ale brzuszek ciągle zgrabny i kształtny
Stary 2017-07-06, 10:35   #4404
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Hehe śliczny, zgrabny i MAŁY- co jest?

Stary 2017-07-06, 10:35   #4405
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Morelle współczuje nocy

Super starszak!

Pestycyda straszny sen

dobrze ze sie wyspalas! najlepsze co teraz moze nam sie przytrafić to wyspanie sie

Cytat:
A mi mama mówiła , ze od inki dupa rośnie
HA! a ja już miałam lody odstawić. a to inka winna!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:35   #4406
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
a Ty przypadkiem nie zgubiłaś się gdzieś w 7 miesiącu? Taki brzuch sprężysty, uniesiony, szyjka długa, no jak nic, coś tu oszukujesz

teraz już wiem dlaczego wszyscy mówią mi że brzuch opadł, bo mój to faktycznie taki opadły flaczek przy Twoim
no u vadi nie wygląda jakby miała zaraz rodzić
Stary 2017-07-06, 10:36   #4407
vadi
*sportaddict*

Dzięki, dziewczyny, ja się czuję jak orka, ale wiem, że obiektywnie brzuch nie jest wielki
Chociaż 3,6kg dziecko w 7 miesiącu to chyba tylko w Chinach i USA się zdarza
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:38   #4408
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
no u vadi nie wygląda jakby miała zaraz rodzić
Zdecydowanie.
Przykro mi Vadi, nasze internetowe rentgeny nie stwierdziły nadchodzącego porodu.

Cytat:
Dzięki, dziewczyny, ja się czuję jak orka, ale wiem, że obiektywnie brzuch nie jest wielki
Chociaż 3,6kg dziecko w 7 miesiącu to chyba tylko w Chinach i USA się zdarza
No właśnie! 3,6kg!!!! Gdzie to się zmieściło w takim brzuszku?!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:45   #4409
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
O karmi tez slyszalam, na pewno spróbuje, bo.je lubie ale piwko odpuszczę. Za to.bawsrke bede pic i inke na potęgę...

Ja bym się chciala wstrzelić. I zeby mała już wyszła bo najwyższa pora

Cytat:

Wczoraj wrzucałam brzucho

Do mnie mama dzwoni dwa razy dziennie i pyta co i jak. Mówię jej ze dam znac jak coś się zacznie ale ona wie swoje No i mówi ze na pewno się nudzę, nie wiem skąd jej się to wzięło

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

a proszę bardzo

Brzusio mały i zgrabny
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:46   #4410
Jon_Snow
Wtajemniczenie

To macie mój:
1499334328098.jpg
U mnie 37+5, a w gratisie widać na zdjęciu moje paróweczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości