|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Super ze noc przespana przez córkę bez atrakcji ![]() ![]() Cytat:
Mój tez jest bardzo ruchliwy. Rysowanki etc.nie dla niego. Ledwo udało mi się go nauczyć ze czytam mu bajki przed snem bo wcześniej padał na podłogę i wył tak tego nie lubił. No i właśnie tego się boje bo on potrafi w nocy z łóżka poprostu wystrzelić jak z procy i mógłby zapomnieć gdzie jest. Ale ja jestem przewrażliwiona tez trochę wiem o tym. Od początku miałam takie uczucie o nim , ze najbezpieczniej by było gdyby był w moim brzuchu całe życie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie mu to samo powiedziałam , a potem poszłam i sobie zamówiłam trzy staniki do kp i Tz stwierdził ze skoro muszę to muszę ![]() Jego widzę wkurza fakt , ze wszystko wysłałam kiedyś mojej sis i ze musieliśmy od nowa kupić wszystko . No cóż ja już nie wierzyłam ze będę mieć więcej dzieci i on tez miał to uczucie wiec dziwi mnie jego zdziwienie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja oglądam codziennie wieczorem i wtedy szydełkuje to mój rytuał. Wiem , ze mi się ukróci jak urodzę ale jak sobie wyrobie schemat dnia to znajdę czas i dla siebie bo bez hobby bym zwariowała chyba. No właśnie dlatego trzeba swojego rozsądku słuchać. Samemu dojść do jakiś wniosków . Jak sobie sam człowiek nie pomoże to nikt mu nie pomoże. I np.wlasnie co położna to inna opinia i rada. Moja np.na wiesiołek wkładany do pochwy zrobiła oczy jak 5zl. Wiele np.tutaj ciężarówek pije olej rycynowy żeby wywołać poród wtf?! ![]() Ja postoje obok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem psychicznie nastawiona na kp, mam nadzieję, że nie spanikuje i uda mi się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4383 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda śliczny pokoik!
Minini polecam sie na przyszłość ![]() Samantha dziwne, że Cie nie zbadali. A jak masz 5 cm rozwarcia? Bez sensu ta hameryka :p Morelle współczuje nocy ![]() Ja bym chyba do przychodni nie jechała. Na pewno nie jest odwodniona ja dużo zjadła na noc i potem tez ja karmiłaś ![]() Darietta w domu bedzie łatwiej ogarnąć laktację ![]() Cashmere mam nadzieje, że małemu szybko sie unormuje spanie i karmienie ![]() Super starszak! ![]() Pestycyda straszny sen ![]() Przespałam dzisiaj cała noc ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi mama mówiła , ze od inki dupa rośnie ![]() ![]() Cytat:
A co jest złego w bawarce? ![]() A karmi ma chmiel w ogóle? Cytat:
O jejku ![]() ![]() Dziewczyny przecież nikt nie mówi tutaj o piciu alkoholu jakiś nie wiem browcow z alkoholem czy wina bo dla mnie wino to już kosmos jakiś. Mi chodziło o karmi. I naprawdę mi pomogło . Nie wiem co w nim było , ale pomogło. Procz przystawiania dziecka ważne tez jest picie dużej ilości płynów do 3l dziennie. Może te herbatki jakoś mobilizują żeby pic płyny nie wiem, może nawadniaja lepiej organizm. Ja będę kp ale będę tez odciągać i dawać z butelki bo jak mały będzie miał 3mce to ja wracam do pracy na trochę bo nie wszyscy sobie mogą pozwolić na siedzenie z dzieckiem w domu non stop , a ja tez lubię mieć swój pieniądz . Wiem , ze tak się da to połączyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym mieć tyle ![]() Ale oni mi powiedzieli od początku ze nic mi nie dadzą na wywołanie po cc pierwszej wiec te 5cm musiało by się w 10 zamienić plus jakieś skurcze regularne bo wiem już po sobie , ze odejście wód nic nie oznacza i może się skończyć cc. Najważniejsze jest rozwarcie No bez tego ani rusz. Mój poprzedni gin mnie badał dowcipnie non stop. Ten jakiś taki jest niedowcipny No cóż ![]() Super ze noc przespana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4387 |
królikoholiczka
|
Wiadomo że na każdą będzie co innego działać i każda z Nas znajdzie złoty środek
![]()
![]() |
#4388 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
Samantha jeśli chodzi o bawarkę to mnie ona w ogóle nie przekonuje. Może komuś pomaga, ale ja bym tego nie przełknęła.
Co do alkoholu to ja nawet piwa 0% nie piję bo ma w sobie do 0,5% alkoholu. Nie mówię, że jak ktoś pije to źle czy coś. Chodzi bardziej o to, że ja bym miała straszne wyrzuty sumienia i szkoda mojego zdrowia psychicznego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
O karmi tez slyszalam, na pewno spróbuje, bo.je lubie
![]() Ciekawe czy sie, któraś z nas wstrzeli w jutrzejszą datę? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4391 |
Rozeznanie
|
Hej wszystkim.
Ja moze i jeszcze nie urodzilam i nie karmie. Ale u nas na sr byly panie z medeli i polecaly w razie czego taka butelke z wezykami. (Nie wiem jak sie ona fachowo nazywa) ale z tego co mowily to rureczka leci mm a dziecko i tak ssie piers. Czyli takie 2w1 bo i sie naje i pobudzi laktacje. Wstawiam foto z neta - moze tskie rozwiazanie bylo by dobre? 1499330803589.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Karmi to nie chodzi o chmiel tylko o sód jęczmienny . Mi pobudził laktację femaltiker . Teraz też kupiłam całe pudełko i do torby też spakowałam 4 saszetki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W UK jak mieszkałam to jak powiedziało się ze się chce herbatę to tylko bawarke się dostawało. Musiało się powiedzieć ze się chce black tea wtedy dostało się zwykła herbatę . Ja tam lubiłam nawet ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dawajcie brzuszki jestem.ciekawa jak.wygladaja tuz przed rozwiazaniem
![]() Dawno nie było zdjęć brzuszkow, a sa pewnie imponujące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostro. I nie miałaś mega biegunki? W tym koktaju stad był sok z papaja , jakaś herbata chyba z liści malin , olej rycynowy właśnie i masło migdałowe. Laska wypiła tego chyba litra. I mówiła ze po 3h złapały ja skurcze i zaraz niedługo jej dziecko było na świecie. Może to i działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Wtajemniczenie
|
Miałam . Najpierw biegunkę praktycznie od razu ,a potem się położyłam spać i wybudziły już mnie skurcze
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza historia Morelle spowodowała, że jeszcze raz sięgnęłam do podręcznika, który dostałam na warsztatach bezpieczny maluch, aby przypomnieć sobie jak należy zachować się w niektórych niebezpiecznych sytuacjach. Wrzucam info właśnie o zakrztuszeniu, może któraś z Was tego nie ma.IMG_1499331473.259472.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to nie przekonuje chyba. Moja znajoma właśnie ostatnio to stosowała i przegrała walkę z kp :/ Dziecko ma złapać cała otoczkę praktycznie żeby zassac . Jak dziecko ciąga sutek to guzik z tego wyjdzie. Mleka nie ma w sutku tylko w gruczole wyżej . Tak samo ściskanie sutka żeby spr czy jest mleko nie jest dobre. Jak ktoś nie ma laktatora to stara metoda jest ściąganie ręka do kieliszka i wtedy ściska się pierś cała od góry. Mnie to bardzo bolało, ale moja mama tylko tak odciagala nadmiar bo nie było laktatorów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
Hehe nie kuś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4399 | |||||
Wtajemniczenie
|
Nie ma nic złego w bawarce
![]() Po prostu jak wszyscy mi gadali żebym piła bawarkę na pobudzenie laktacji, to myślałam sobie, że w sumie co takiego ta bawarka w sobie ma, że miałaby mi pobudzić laktację: teina+mleko, dlaczego to miałoby mieć jakiś wielki wpływ? Więc olewałam, bo nie czułam się przekonana ![]() Choć ogólnie te babciowe rady często mają coś w sobie (np. sok z liści białej kapusty na zapalenie i zastoje ratował mi życie wiele razy! ![]() ![]() Mi się w ogóle wydaje, że jak wierzymy, że coś nam pobudza laktację i to pijemy, to rzeczywiście może to pomóc ![]() Ja np. piłam bardzo dużo wody ![]() A co do karmi to nie wiem, odnosiłam się do teorii o chmielu, bo takie też słyszałam. O karmi moja położna w szkole rodzenia mówiła, że jak się chce pobudzić laktację, to żeby pić 2 butelki karmi dziennie (odgazowane) ![]() Ale to nie dla mnie, nawet kilka łyków, bo podobnie jak chyba Meja pisała, ja nawet ciasta z alko nie ruszę ![]() Cytat:
![]() Hehehe to na pewno, mama po lampce wina wyluzowana i od razu mleko płynie strumieniami ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() 50zl ten namiot, więc od biedy przejdzie, choć żeby się opłacało też nie można powiedzieć ![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj też przydałoby się jakieś dziecię! Cytat:
Cytat:
Ale rysunek warto mieć zapisany, bo w panice można zapomnieć wszystko... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja przyjaciółka po cc postawiła na karmi i dzięki temu nie miała przez chwilę problemów z laktacją, więc coś w tym musi być ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz już wiem dlaczego wszyscy mówią mi że brzuch opadł, bo mój to faktycznie taki opadły flaczek przy Twoim ![]()
![]() |
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Ciebie to można ewentualnie powiedzieć że to 9 mc, ale brzuszek ciągle zgrabny i kształtny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Vadi
Hehe śliczny, zgrabny i MAŁY- co jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() HA! a ja już miałam lody odstawić. a to inka winna!
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
*sportaddict*
|
Dzięki, dziewczyny, ja się czuję jak orka, ale wiem, że obiektywnie brzuch nie jest wielki
![]() Chociaż 3,6kg dziecko w 7 miesiącu to chyba tylko w Chinach i USA się zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie.
![]() Przykro mi Vadi, nasze internetowe rentgeny nie stwierdziły nadchodzącego porodu. ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4409 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do mnie mama dzwoni dwa razy dziennie i pyta co i jak. Mówię jej ze dam znac jak coś się zacznie ale ona wie swoje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Brzusio mały i zgrabny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Wtajemniczenie
|
To macie mój:
1499334328098.jpg U mnie 37+5, a w gratisie widać na zdjęciu moje paróweczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.