Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-06, 10:42   #181
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Blond zostaw w komodzie te na 56. Jak się okaże, że są za małe to wtedy wymienisz. Uprać możesz 56 i 62, aby już były gotowe.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 10:54   #182
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Jesteś z lubelskiego?Ja też.Ja też nie mam pojęcia nadal kiedy skurcz a kiedy zwykłe napinanie.Bo jak na złość jak jestem na wizycie to nic się nie dzieje a jak tylko wyjdę to odrazu Super że wychodzisz.Teraz odpoczywaj i z kanapy dyryguj tż co trzeba robić w domuJa dzisiaj miałam pobudkę.Śpię sobie słodko dzwoni domofon.Ja już nie reaguje bo u nas często ktoś się myli więc jeśli nie jestem z nikim umówiona to nawet słuchawki nie podnoszę.Śpię sobie dalej.Za chwilę łomot do drzwi.I to taki łomot jakby się paliło.A tam babuszka z klatki obok że ją zalewamy.Zachodzę do łazienki a tam czysto.Czyli coś w rurach za ścianą.Ja taka niewyjściowa rozczochrana..Masakra.Ale mi wstyd byłoMam dzisiaj wizytę.Proszę o kciuki bo strasznie się denerwuję

Trzymamy kciuki! Napewno wszystko bedzie dobrze! O której masz wizytę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:05   #183
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Heh kasa z ubezpieczenia to jedyne pocieszenie w tej sytuacji
Leżę w Lublinie na Jaczewskiego, ponoć jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy oddział ginekologiczno-polożniczy w regionie i przywożą tu najcięższe przypadki. Wszystko wskazuje na to że jutro wyjdę. Wczoraj skurczy nie było tylko lekkie napinanie brzucha przy wstawaniu (chociaż dziś położna stwierdziła że przy zmianie pozycji to też mogą być skurcze! Nosz kuźwa, pierwszy raz jestem w ciąży to skąd mam wiedzieć kiedy jest skurcz a kiedy zwykle napinanie czy twardnienie!?) Dziś też narazie spokojnie. KTG wyszło bez skurczy więc to też dobry znak.

Dokładnie 30t2d też czytałam że raczej zakładają wcześniej ale tu mi pani profesor najwyższa rangą na oddziale sama założyła nawet bez informowania mnie co robi. Dopiero po fakcie powiedziała że go założyła. I tak dobrze że nie muszę za niego płacić bo normalnie w gabinecie kosztuje 150zł! Zdejmują go ponoć kolo 37 tygodnia. Steryd też dostałam w dwóch dawkach(Celeston chyba) zaraz po przyjęciu na oddział. Teraz tylko chcę żeby już było spokojnie przez te ostatnie tygodnie.
Będzie dobrze! A w domu to już w ogóle!

Cytat:
Jesteś z lubelskiego?Ja też.Ja też nie mam pojęcia nadal kiedy skurcz a kiedy zwykłe napinanie.Bo jak na złość jak jestem na wizycie to nic się nie dzieje a jak tylko wyjdę to odrazu Super że wychodzisz.Teraz odpoczywaj i z kanapy dyryguj tż co trzeba robić w domuJa dzisiaj miałam pobudkę.Śpię sobie słodko dzwoni domofon.Ja już nie reaguje bo u nas często ktoś się myli więc jeśli nie jestem z nikim umówiona to nawet słuchawki nie podnoszę.Śpię sobie dalej.Za chwilę łomot do drzwi.I to taki łomot jakby się paliło.A tam babuszka z klatki obok że ją zalewamy.Zachodzę do łazienki a tam czysto.Czyli coś w rurach za ścianą.Ja taka niewyjściowa rozczochrana..Masakra.Ale mi wstyd byłoMam dzisiaj wizytę.Proszę o kciuki bo strasznie się denerwuję
Rzeczywiście niezła pobudka
Trzymam kciuki za wizytę - ale jestem przekonana, że wszystko będzie OK!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
A ja wstawiam obiecane zdjęcie brzuszka robione wczoraj. (28+6)
Piękny!

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:11   #184
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Madziek dzięki

Stary 2017-07-06, 11:21   #185
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
ostatni_dzien_lata dobrze, że już jest lepiej i może jutro wyjdziesz. Nawet jakbyś miała leżeć, to w domu zdecydowanie lepiej

JUka jejku, ale miałaś pobudkę. Dobrze, że to nic u was. Ciekawe czy trzeba będzie kuć rury? Trzymam kciuki za wizytę. O której masz? Daj koniecznie znać, jak po.

Śliczny brzusio, zgrabniutki.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:25   #186
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Błękitna dziękuję

Stary 2017-07-06, 11:33   #187
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatni_dzien_lata dobrze, że już jest lepiej i może jutro wyjdziesz. Nawet jakbyś miała leżeć, to w domu zdecydowanie lepiej

JUka jejku, ale miałaś pobudkę. Dobrze, że to nic u was. Ciekawe czy trzeba będzie kuć rury? Trzymam kciuki za wizytę. O której masz? Daj koniecznie znać, jak po.

Ale zgrabniutkiU mnie dzisiaj 28t5dWizytę mam o 15.30.Mąż od przyszłego tygodnia będzie na miejscuA z łazeinką wyszło że jednak u nas coś cieknie.Hydraulik ze spółdzielni powiedział że on nic mi nie zrobi musimy coś tam wymienić.Mój mąż się upiera że to nie to i coś głębiej cieknieNo nic zrobimy tak jak mówił.Wymienimy tą część jeśli będzie ok to dobrze a jak nie to dalej będziemy zgłaszać niech już oni się martwią.Ale babuszce trzeba będzie ścianę pomalować
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 11:34   #188
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Blond zostaw w komodzie te na 56. Jak się okaże, że są za małe to wtedy wymienisz. Uprać możesz 56 i 62, aby już były gotowe.
No uprać zamierzam tylko nie wiem jak rozdzielić te 62-68, nie wiem czy to bardziej 62 czy 68
W ogóle jakoś wydaje mi się, że mam mało ubranek na 56.
Cytat:

Zgrabny brzuszek

Juka kciuki za wizytę

Ja się umówiłam na usg 4d na wtorek chociaż lekarz mi powiedział, że szkoda że tak późno, no ale trudno. Mam nadzieję, że będzie coś widać
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 11:40   #189
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Juka dzięki oj, czyli dodatkowe koszta będą przez tę rurę.

Blonde dzięki daj znać jak USG, a najlepiej wrzuć zdjęcie tego 4d.
Co do ubranek, zależy jak firma. Myślę, że to w trakcie wyjdzie, jak się dzidziuś urodzi. Ewentualnie poprzykladaj do siebie te ubranka i porównaj.

Stary 2017-07-06, 12:29   #190
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Juka dzięki oj, czyli dodatkowe koszta będą przez tę rurę.

Blonde dzięki daj znać jak USG, a najlepiej wrzuć zdjęcie tego 4d.
Co do ubranek, zależy jak firma. Myślę, że to w trakcie wyjdzie, jak się dzidziuś urodzi. Ewentualnie poprzykladaj do siebie te ubranka i porównaj.

wrzucę, oby tylko było widać, bo to już będzie 33 tc
Mamy też dostać płytę z nagraniem

Pewnie tak, zobaczę jak mi to zajmie miejsce w komodzie i najwyżej te mniejsze 62 też powkładam

Drugie pranko się właśnie pierze
Stary 2017-07-06, 12:54   #191
marttb
Zakorzenienie

blond - ja układałam 56-62 razem - od najmniejszego do największego. Jak było coś 62-68 to porownywałam gdzie bardziej pasuje.

juka - to się Wam teraz niepotrzebny problem przypałętał

madzialenka - ale brzusio! kurde Wy naprawdę macie już pokaźne brzuszki i piękne! mój jest spory, ale nie aż tak, mąż marudzi ze mała będzie mała bo mam tak brzuch mały. A chyba najbardziej narzekam na bóle kręgosłupa

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 13:01   #192
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond szalejesz z praniem dwa prania i już, czy jeszcze coś masz?

Marta oj, myślę że to nie zależy od wielkości brzuszka. Ile ona teraz waży?

Stary 2017-07-06, 13:23   #193
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
blond - ja układałam 56-62 razem - od najmniejszego do największego. Jak było coś 62-68 to porownywałam gdzie bardziej pasuje.

juka - to się Wam teraz niepotrzebny problem przypałętał

madzialenka - ale brzusio! kurde Wy naprawdę macie już pokaźne brzuszki i piękne! mój jest spory, ale nie aż tak, mąż marudzi ze mała będzie mała bo mam tak brzuch mały. A chyba najbardziej narzekam na bóle kręgosłupa
no właśnie chyba też tak zrobię
muszę zobaczyć jakiś filmik jak się składa dziecięce ubranka

Jak patrzę na Twój brzuch to mój wydaje mi się ogromny, z kolei patrząc na inne brzuchatki to mój wydaje mi się mały
Cytat:
Blond szalejesz z praniem dwa prania i już, czy jeszcze coś masz?

nie pierwsze pranko to były ubranka na 56 wszystkie plus skarpetki i czapeczki, teraz piorą się kocyki, komplety do wózka, prześcieradła itp. i chyba jeszcze jedno zrobię dzisiaj z pieluchami
Stary 2017-07-06, 13:46   #194
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziś akurat ładna pogoda, to szybko ci będzie schło.

Stary 2017-07-06, 14:11   #195
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja jestem nadal w trakcie inwentaryzacji - dziś ogarniam wszystko to, co dostaliśmy używane. Od cholery tego jest, zasadniczo nie musiałabym nic nowego kupować, bo wszystko co potrzebne jest. Ale z tymi rozmiarami to tak jak i z ciuchami dla dorosłych - rozmiar rozmiarowi nie równy. Czasami takie różnice w jednym rozmiarze, że aż nie do wiary!

Przyszła dzisiaj wielka paka z gemini
Zamówienie za 3 stówki, a ani pół gratisu, próbki, czegokolwiek. Nie mówiąc o tym, że zamówiłam sobie jeszcze mój krem, którego zwykle używam i do niego miała być gratis woda termalna - jakoś jej w paczce nie widziałam...
No ale nie to najważniejsze - ważne, że jest w końcu i u mnie jakiś postęp w tych sprawach wyprawkowych

byłam kiedyś "aparatką"!
Stary 2017-07-06, 15:05   #196
juka_juka
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie.Sprawdził tylko serduszko więc nie wiem ile mała ma.Za miesiąc usg trzeciego trymestru to wtedy się dowiem.Powiedziałam o tym uczuciu ucisku to on odrazu że na fotel szyjkę sprawdzimy.Zaczął badać i mówi o troche skrócona zobaczymy zaraz na usg.A ja już panika.Robi usg o mówi o nie jest źle 3,5 ale wiecej odpoczywac.Ja mu mowie że i tak dużo leze a on to nic że mam leżeć dalej bo jeszcze miesiąc szyjka musi trzymać potem może się zacząć skracać.Dostałam kartę ruchów i od jutra mam liczyć.W sumie cieszę się że jest ok ale mam niesmak bo malutkiej nie obejrzałam..

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

O twardnieniach już nic nie mowilam skoro szyjka jest ok.Bol w boku który czuje od wczoraj to więzadła.Mowi że może boleć.Dziwne rzeczy sie dzieja bo wg wagi u niego ważę 3kg mniej niż na wadze mojej wiec wg karty przytyłam tylko 2,5kg.
Stary 2017-07-06, 15:11   #197
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Jestem po wizycie.Sprawdził tylko serduszko więc nie wiem ile mała ma.Za miesiąc usg trzeciego trymestru to wtedy się dowiem.Powiedziałam o tym uczuciu ucisku to on odrazu że na fotel szyjkę sprawdzimy.Zaczął badać i mówi o troche skrócona zobaczymy zaraz na usg.A ja już panika.Robi usg o mówi o nie jest źle 3,5 ale wiecej odpoczywac.Ja mu mowie że i tak dużo leze a on to nic że mam leżeć dalej bo jeszcze miesiąc szyjka musi trzymać potem może się zacząć skracać.Dostałam kartę ruchów i od jutra mam liczyć.W sumie cieszę się że jest ok ale mam niesmak bo malutkiej nie obejrzałam..

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

O twardnieniach już nic nie mowilam skoro szyjka jest ok.Bol w boku który czuje od wczoraj to więzadła.Mowi że może boleć.Dziwne rzeczy sie dzieja bo wg wagi u niego ważę 3kg mniej niż na wadze mojej wiec wg karty przytyłam tylko 2,5kg.

3,5 cm to chyba mega super? Ja mam dokładnie tyle samo co Ty i mój lekarz jest zachwycony...

Stary 2017-07-06, 15:55   #198
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
3,5 cm to chyba mega super? Ja mam dokładnie tyle samo co Ty i mój lekarz jest zachwycony...

Ja mam 3 cm i też nikt nie marudzi ważne że twarda i zamknięta

blond - ja do tej pory zrobiłam 5 prań, na tą chwilę zostało ostatnie z rozkiem i ochraniaczem, a w sierpniu będę prac wszystko z wózka, fotelika i bujaczkow. Jest tego trochę, ale same zimowe kostiumy to było jedno pranie.

madzialenka - pewnie, że wielkość brzucha nie ma znaczenia, też mu to mówię. 5 czerwca ważyła 1032g, 11 lipca mam wizytę także zobaczymy
madziek - super że postępy w wyprawce! napisz e-mail do nich o tej wodzie

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 16:03   #199
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko wiesz u mnie w 17 tygodniu było 4cm mierzone na fotelu.Dosłownie kilka dni później na ip mierzone usg 3,2.Wiadomo że usg bardziej wiarygodne ale tak czy siak się skróciła.Miesiąc później na usg 3,4 kazał dużo leżeć.Na kolejnej wizycie badanie na fotelu,była troszkę dłuższa bo 3,8 ale dalej kazał się oszczędzać.No i dzisiaj troszkę krótsza niż ostatnio bo 3,5 ale wiadomo że jakaś tam granica błędu jest.I zaczął gadać że z szyjkami różne rzeczy się dzieją i trzeba uważać.Jeszcze miesiąc mam uważać,potem już i tak zacznie się skracać fizjologicznie.Ale mnie badanie bolało..Was też tak boli?On jest bardzo delikatny ale z miesiąca na miesiąc badanie boli mnie coraz bardziej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-06, 16:04   #200
poli230
Zadomowienie

Ja ostatnio tez mialam takie kłucia i tez jakby skurcze. Szyjka 3.32 i powiedział ze jest dobrze. Mały ma 1330g, torbieli splotow naczyniowych nie widać, serce jak dzwon

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 16:27   #201
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio tez mialam takie kłucia i tez jakby skurcze. Szyjka 3.32 i powiedział ze jest dobrze. Mały ma 1330g, torbieli splotow naczyniowych nie widać, serce jak dzwon

Super że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Też macie kartę ruchów?Myślałam że tylko ogólnie powie żeby pilnować a on mi dał tą kartę i kilka razy powtarzał że to bardzo ważne i mam się na tym skupić bardzoHmm już widzę kolejną moja schizę
Stary 2017-07-06, 16:32   #202
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość

Ja tez mam różne kłucia w pochwie tak jakby ale powiedział ze z szyjka wszystko Ok i to są bóle fizjologiczne.
Wiec juz teraz nie wiem...moze tez powinnam więcej leżeć?

Stary 2017-07-06, 16:35   #203
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Super że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Też macie kartę ruchów?Myślałam że tylko ogólnie powie żeby pilnować a on mi dał tą kartę i kilka razy powtarzał że to bardzo ważne i mam się na tym skupić bardzoHmm już widzę kolejną moja schizę
Nie słyszałam o karcie ruchów... idę w poniedziałek, może dostanę?

Jedynie teraz na wizycie dr się pytał Czy regularnie czuję ruchy i tyle.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 16:42   #204
89Otojestkasia
Rozeznanie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75270601]Nie słyszałam o karcie ruchów... idę w poniedziałek, może dostanę?

Jedynie teraz na wizycie dr się pytał Czy regularnie czuję ruchy i tyle.[/QUOTE]

Ja sie pytałam czy mam liczyć ruchy to powiedzial ze nie. Wiec ja juz nic nie wiem.

Stary 2017-07-06, 16:49   #205
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez mam różne kłucia w pochwie tak jakby ale powiedział ze z szyjka wszystko Ok i to są bóle fizjologiczne.
Cytat:
Wiec juz teraz nie wiem...moze tez powinnam więcej leżeć?

A wcześniej jaką miałaś długość szyjki?Mnie odrazu zapytał czy kłuje i ciężar od wewnątrz a ja że tak.A on na to że za wcześnie więc sprawdzimy szyjkę bo może się skraca.Wtedy gdy pojechałam na ip bardzo bolał i ciągnął mnie brzuch i też kłuł ale troche inaczej.A skróciła się praktycznie w kilka dni.Wtedy były święta nie oszczędzałam się gotowałam sprzątałam itp.I pewnie dlatego.Powiedział że takie dolegliwości to z przeciążenia.A bóle rozrostowe to po bokach więzadła.Ja uważam...Rano wstanę ogarnę,potem poleżę.Potem ugotuje obiad i znowu leżę.Na zakupy małe chodzę na osiedle duże z mężem w weekendy.Większe porządki robi mąż ja nie tykam.Ostatnio na więcej sobie pozowoliłam i jest tego skutek niestety.Będę go słuchać.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Ja sie pytałam czy mam liczyć ruchy to powiedzial ze nie. Wiec ja juz nic nie wiem.

To widzę że mój przewrażliwionyMa m taką kartę z godzinami od 9-21.Jak poczuje 10 ruchów to zaznaczyć kropką godzinę.Jeśli przez cały dzień nie będzie 10 ruchów to odrazu szpital.Jeśli mniej niż 10 to też jechać sprawdzić.
Stary 2017-07-06, 17:15   #206
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello!
Pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie tu nie było. Może uda mi się częściej tutaj bywać, bo od 20 czerwca jestem już na L4. W poniedziałek zdałam egzamin na nauczyciela mianowanego i mogę się w końcu oddać kompletowaniu wyprawki. Póki co mam... NIC. Tzn. najmniejsze ciuszki są u szwagierki. Większe ciuszki w piwnicy w siatach. Łóżeczko już wybrane, wystarczy zamówić. Wózek na razie wypożyczony drugiej szwagierce. 11.07 jedziemy na urlop, a po nim już muszę porządnie się wziąć za pranie, prasowanie i pozostałą część wyprawki.
Proszę o wpisanie na listę:
aniolekKB - 32 l, druga ciąża, OM 24.12 TP 30.09 - dziewczynka Emilia
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 18:41   #207
poli230
Zadomowienie

Mój każe liczyc ruchy jakos po 34 tygodniu chyba.

Kazdy lekarz to chyba odrębna historia
Aniołek, udanego wyjazdu i powodzenia w kompletowaniu wyprawki. Z drugim pewnie łatwiej

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-06, 19:28   #208
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Juka mnie też wczoraj na fotelu nadal. Ech.... Nie lubię tego. A długość szyjki ładna.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Aniołek witaj. Gratulacje zdania egzaminu. Ile lat ma pierwsze dziecko?

Stary 2017-07-06, 19:33   #209
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
W poniedziałek zdałam egzamin na nauczyciela mianowanego i mogę się w końcu oddać kompletowaniu wyprawki.
Gratuluję mianowania!!!
Btw - dopilnuj, żeby przekształcono Ci umowę! Powinno to iść "z automatu", ale np. u mnie trzeba było sobie tego przypilnować... Właśnie "przed chwilą" rozmawiałyśmy tutaj o awansach Ja swój egzamin, a dokładnie to czas przygotowań do niego, wspominam koszmarnie, mam nadzieję, że Ty się aż tak nie stresowałaś

Cytat:
A dziewczyny! Co do egzaminów i awansów. W tamtym roku, w sierpniu miałam egzamin na dyplomowanego. Wspominam baaaardzo miło. Dużo lepiej niż na mianowanym.
maluchna30 - no właśnie też tak słyszałam - że dyplomowanie to przyjemność w porównaniu do mianowania. No ale i tak zabierałam się do tego jak pies do jeża...

byłam kiedyś "aparatką"!

Edytowane przez madzieeek
Czas edycji: 2017-07-06 o 19:35
Stary 2017-07-06, 19:45   #210
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Ja w szpitalu mam kartę ruchów płodu i trzy razy dziennie (od 8 do 9, od 14 do 15 i od 20 do 21) przez godzinę mam leżeć na lewym boku, liczyć ruchy i każdy zapisywać kreską, potem te kreski zliczyć i wpisać sumę w osobną rubrykę. I co ciekawe pod każdym okienkiem podpisuje się położna. Jak by było mniej niż 10 na godzinę to każą liczyć jeszcze raz. Antoś jest niesamowicie ruchliwym dzieckiem i zwykle wychodzi mi ponad 50 ruchów na godzinę aż mi brzuch podskakuje zwłaszcza jak leżę na boku. Wydaje mi się że dają pacjentkom te karty głównie po to żebyśmy miały jakiekolwiek zajęcie bo wtedy czas szybciej płynie i nie myśli się o dolegliwościach.
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości