A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 19:56   #3361
gasta18
Wtajemniczenie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

hehe miałam tak samo.... od kiedy mi wpadł Koontz z biblioteki do wanny to już w wannie nie czytam

A na PW to chyba można... też jestem strasznie ciekawa co to za książka

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:49
gasta18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:56   #3362
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mogłabym zdradzić, ale czy to nie będzie reklama? Anahstasia, jak myślisz? Nie chciałabym popełnić gafy.
EDIT: Może na PW? Tak chyba można..
sądzę, że to nie byłaby reklama, bo przecież inne książki też sobie polecamy, ale jakby co to też poproszę na PW
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:56   #3363
OliFka1
Rozeznanie

Ja również jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
Też lubię. Earl Grey jest pycha!
Earl Grey to również i moja ulubiona Ale jestem herbatomaniaczką i namiętnie kupuję w herbaciarni różne smaki. Obecnie moja kolekcja liczy 31 mieszanek. Tak więc każdego wieczora inna
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:00   #3364
gasta18
Wtajemniczenie

A ja tam pijam Liptona i żyję

Zaraz się zabieram za czytanie.... bo się ostatnio opuściłam
Stary 2008-05-11, 20:00   #3365
Anahstasia
Zakorzenienie

W moim odczuciu to nie będzie reklama Jeśli jednak byłaby, to tak samo jest karana za upublicznienie czy to na forum, czy przez PW Pisz tutaj, biorę to na siebie
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:06   #3366
emememsik
po prostu Em :)

Czas edycji: 2012-08-01 o 11:48
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:10   #3367
Alvesta
Zakorzenienie

dzięki brzmi bardzo ciekawie

Czas edycji: 2012-08-01 o 11:49
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:12   #3368
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Kliknij TUTAJ. Kolor na zdjęciu wygląda nieciekawie i plastikowo, ale w realu jest ładny, głęboki.
Dzisiaj cały dzień siedziałam i tagowałam pliki (bo Clip nie widzi folderów, tylko grupuje piosenki po tagach właśnie) A jakość dźwięku - jak dla mnie - jest fenomenalna i jak na razie jestem na maksa rozkochana w tym odtwarzaczu
Wcale Ci się nie dziwię, bo pamiętam ile mi samej mój radochy sprawiał Jeszcze raz gratuluję zakupu!

Cytat:
Mnie rozprasza robactwo. Nawet na balkonie nie mogę spokojnie usiedzieć, bo a nuż jakaś biedronka przeleci
O, to nie tylko ja jestem na 'nie' dla wszelakich żyjątek? Wszelkie mordercze biedronki, zabójcze pajączki.. brrr

Cytat:
Przyłapałaś mnie
Beware, beware

Cytat:
U mnie jest tak samo. Daję w prezencie nowe i byłoby mi dziwnie otrzymać książkę używaną, w końcu to prezent więc powinien być nowy - zawsze można spróbować pożyczyć. Miałam kiedyś sytuację, że koleżanka dała mi książkę, którą sama sobie wcześniej przeczytała i wręczając mi prezent zaczęła opowiadać o książce - poczułam się dziwnie, jakby dawała mi coś co już nie jest jej potrzebne (bo rzadko czyta się to samo po raz drugi).
Otóż to. I zamiast wrażenia, że prezent jest od serca, jest wrażenie, że to nietrafiony prezent samego obdarowywanego albo wręczany tylko i wyłącznie z obowiązku Oby jak najmniej takich sytuacji, mimo wszystko

Cytat:
Ana, za ten opis to Cię kocham po prostu! Jakbym czytała o sobie.
Nawet nie wiedziałam, że aż tak podobne mamy upodobania i fobie.
Mnie też by czekała reanimacja przy wpadnięciu książki do wanny.
Z kolei zamiast pieska to kot mnie grzeje w nogi i czasem mruczy, albo sapie przez sen, a kubek z gorącą herbatą robi nastrój i jest pozycją obowiązkową.
Też lubię malinową (albo czarną z malinowym sokiem babcinej roboty), a wieczorem delektuję się czasami jaśminową.
Moja bratnia dusza
(Aniu, a może po prostu Anie tak mają?

Cytat:
To proponuję założyć taką partię. Skoro była Partia Przyjaciół Piwa, to czemu nie mogłaby powstać Partia Miłośników Kocyków, Malinowych Herbat i Lampek do Czytania?

http://www.wizaz.pl/forum/group.php?groupid=45

Cytat:
A może książki do słuchania?
A wiesz, że ja jeszcze nigdy żadnego audiobooka nie słuchałam?

Cytat:
Ana, najszczersze gratulacje! A teraz impreza.......... !
To pijemy...

Em, gratuluję sukcesu wydawniczego!
Stary 2008-05-11, 21:26   #3369
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
początkowo pomyślałam ja też nie, a potem mi się przypomniało, że w dzieciństwie mama kupowała mi i siostrze bajki audio na kasetach seria Dawno, dawno temu, czy coś w tym stylu
Niby nie to samo co książka, ale sądzę, że to ogromny krok naprzód w pomocy osobom mającym kłopoty ze wzrokiem. Ostatnio widziałam mnóstwo audiobooków.

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 21:30   #3370
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
początkowo pomyślałam ja też nie, a potem mi się przypomniało, że w dzieciństwie mama kupowała mi i siostrze bajki audio na kasetach seria Dawno, dawno temu, czy coś w tym stylu
Niby nie to samo co książka, ale sądzę, że to ogromny krok naprzód w pomocy osobom mającym kłopoty ze wzrokiem. Ostatnio widziałam mnóstwo audiobooków.
Też ich widzę w księgarniach coraz więcej. Bardzo często też przygotowywane są dwa wydania premierowe nowej książki - w wersji papierowej i wersji audio (jak to np. było choćby z Marszem Polonia Pilcha). Dla osób, które mają kłopoty ze wzrokiem to kapitalne rozwiąnie. Ale... nie wiem czy mi słuchanie książki sprawiałoby tak dużą przyjemność, jak jej samodzielne czytanie
Stary 2008-05-11, 22:07   #3371
magrat16
Zakorzenienie

nie chcę zapeszać, ale chyba będę miała pracę weekendową
tylko boję się czy sobię poradzę.
[edit] rozwiążą się w końcu moje problemy finansowe

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 22:09   #3372
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
O, moje gratulacje!
Na pewno sobie poradzisz, nie ma rzeczy niemożliwych A czym będziesz się zajmować?
Stary 2008-05-11, 22:13   #3373
magrat16
Zakorzenienie

pracować jako sprzedawczyni w małej cukiernio-kawiarni. eh obsługa kasy to raczej pikuś gorzej z parzeniem kawy no ale cóż. Praca idealna zwłaszcza dla studentki studiów dziennych( mam małe pole do wyboru innej)

03.10.2015
Stary 2008-05-11, 22:15   #3374
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
pracować jako sprzedawczyni w małej cukiernio-kawiarni. eh obsługa kasy to raczej pikuś gorzej z parzeniem kawy no ale cóż. Praca idealna zwłaszcza dla studentki studiów dziennych( mam małe pole do wyboru innej)
Myślę, że małe przeszkolenie pozwoli Ci przełamać strach, że sobie nie poradzisz. A praca faktycznie idealna, a na dodatek może być też przyjemna jeśli lokal jest kameralny Czyli, słowem, czekają Cię teraz intensywne weekendy
Stary 2008-05-12, 05:53   #3375
niv_
Zakorzenienie

Zapowiada się ciekawie

Cytat:
Gratuluję
Na pewno sobie poradzisz, będzie dobrze

Milego dnia!

Czas edycji: 2012-08-01 o 11:50
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 09:16   #3376
dziewczyna
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze Początki zawsze są ytudniejsze, bo czegoś się nie umie i z powodu stresu, że się nie poradzi Po kilku dniach śmigać i śmiać się ze swoich obaw.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 09:26   #3377
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
wracaj szybko jak tylko pookładasz sobie to, co ci się naskładało będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Foxinabiedna Ty . Spokojnie poukładaj sobie swoje spawy i wróc do nas. Ja też teraz bardziej weekendowo bywam, bo w pracy równiez młyn, ale cóż zrobić. Trzymaj sie
Cytat:
Oj, Ciebie też dopadło
To my tu cierpliwie czekamy i nadal tęsknimy A Ty trzymaj się dzielnie i nie daj przepracowaniu (pamiętaj, zdrowie musisz zostawić sobie na czytanie książek
Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
trzymaj się foxino, mam nadzieję, że wszystko ci się na plus rozwiąże i wrócisz do nas i na bloga
Cytat:
Foxino, widzę, że Ciebie też dopadł ten wstrętny brak czasu
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że niedługo będziecie mogły odetchnąć. Po takich wariackich okresach zawsze przychodzi potem trochę spokoju, znam to z autopsji Życzę Wam, aby nastąpiło to jak najszybciej!
Cytat:
Tęsknimy i czekamy na Ciebie.

Jesteście BOSKIE Dziewczyny!!!! Dziękuje za słowa otuchy.

Ja jestem chyba jakaś pokręcona, wczoraj, kiedy nareszcie przyszła upragniona niedziela, a co za tym idzie chwila wytchnienia z ksiązką na przykład, to ja o 10 wciśnięta w strój sportowy z kijami pod pachą wyciągałam TŻ-ta na kilkunastokilometrową pieszą wycieczkę. Po 3 godzinach siedziałam już na rowerze i zrobiliśmy kolejne 40km... I tak jak zimą zapadam w sen zimowy i totalnie nic mi się nie chce, to na wiosne nie mogę usiedzieć w miejscu. na koniec wczoraj siedząc na piwie w kawiarnianym ogródku meszka dobrała mi się do stopy, a ja od ok 2 lat na wszelkie ukąszenia w stopę reaguję silnym odczynem zapalnym i stopa przybierając barwe fioletu rośnie do rozmiaru XXXL i od dziś na kilka dni jestem unieruchomiona i chodzić praktycznie nie mogę.

Więc pedzę dalej nadrabiać zaległości.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 09:35   #3378
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość

Jesteście BOSKIE Dziewczyny!!!! Dziękuje za słowa otuchy.
(...)
na koniec wczoraj siedząc na piwie w kawiarnianym ogródku meszka dobrała mi się do stopy, a ja od ok 2 lat na wszelkie ukąszenia w stopę reaguję silnym odczynem zapalnym i stopa przybierając barwe fioletu rośnie do rozmiaru XXXL i od dziś na kilka dni jestem unieruchomiona i chodzić praktycznie nie mogę.

Więc pedzę dalej nadrabiać zaległości.
Ada, jak miło Cię widzieć To Cię bidulko dopadło Zdrówka życzę (polecam picie wapna z wit. C; mam to samo co Ty i wytrwałości w nadrabianiu i książek, i forum (trochę tych postów tutaj ostatnio napisałyśmy

Stary 2008-05-12, 09:45   #3379
foxina
Rozeznanie

Wszystkim gratuluję świetnych zakupów!!!

Marthinisia cudowne zdjęcia, nie mogę się napatrzeć.
Ondine zdrówka dużo życzę! A Titubę czytałam jakią czas temu, bardzo pozytywnie ją odebrałam.
Germini gratuluję zakupu odtwarzacza, też mi się marzy, ale nieustannie są inne priorytety ostatnio. A z tym cmentarzem to niezła przygoda, ja chyba bym oszalała, uwielbiam stare cmentarze, ale z dystansem.
Niv daj prosze znac później jak Młyn sie Tobie spodobał w ostatecznym podsumowaniu, krążę wokół tej ksiazki już czas jakiś.
Ana gratuluję pierwszego pięciotysięcznika!:pijemy :Jestem pod wrażeniem.
Stary 2008-05-12, 09:58   #3380
foxina
Rozeznanie

Cytat:
O, to nie tylko ja jestem na 'nie' dla wszelakich żyjątek? Wszelkie mordercze biedronki, zabójcze pajączki.. brrr
Dlatego własnie ja też rzadko czytam na zewnątrz, nie dość, że różne dźwięki mnie rozpraszają, to jeszcze wszystkie owadzie maleństwa lgną do mnie.

Cytat:
Ale to juz na 100% Magrat? Fajna praca, ale ja bym nie mogła pracować w cukierni, jestem słodyczomaniakiem i po kilku tygodniach mogłabym sie turlac już

Cytat:
Ada, jak miło Cię widzieć To Cię bidulko dopadło Zdrówka życzę (polecam picie wapna z wit. C; mam to samo co Ty i wytrwałości w nadrabianiu i książek, i forum (trochę tych postów tutaj ostatnio napisałyśmy

O dziekuje Aniu! Wapno piję oczywiście, łykam tez tabletki przeciwhistaminowe i cały czas mam okłady. To jest strasznie dyskomfortowa dolegliwość, bo przez parę dni żadnego obuwia nawet nie moge załozyć.
Stary 2008-05-12, 10:08   #3381
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
O dziekuje Aniu! Wapno piję oczywiście, łykam tez tabletki przeciwhistaminowe i cały czas mam okłady. To jest strasznie dyskomfortowa dolegliwość, bo przez parę dni żadnego obuwia nawet nie moge załozyć.
Dlatego też żyjątkom wszelakim mówimy stanowcze nie Ja raz przez małą, niepozorną pszczołę wylądowałam w szpitalu, bo nie dość, że opuchlizna, to gorączka blisko 40 stopniowa. Nie wiem skąd mi się taka nadwrażliwość na ugryzienia wzięła, ale mam ją już od lat i z biegiem czasu zamiast mijać, trwa i trwa i trwa...

Za jakąś godzinę wychodzę na moje łowy Na celowniku mam torbę-worek, ŚK i Centrum Taniej Książki - już nie mogę się doczekać :diablek:
Stary 2008-05-12, 10:17   #3382
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego też żyjątkom wszelakim mówimy stanowcze nie Ja raz przez małą, niepozorną pszczołę wylądowałam w szpitalu, bo nie dość, że opuchlizna, to gorączka blisko 40 stopniowa. Nie wiem skąd mi się taka nadwrażliwość na ugryzienia wzięła, ale mam ją już od lat i z biegiem czasu zamiast mijać, trwa i trwa i trwa...
Straszne, bo to nie są żarty. Można życiem przypłacić. Najgorsze, że z wiekiem to sie chyba jeszcze nasila i będzie gorzej, przecież te robale są coraz bardziej zmutowane. Ja dwa lata temu kiedy to uczulenie wyszło na światło dzienne, po ugryzieniu przez komara w feralną stopę dwkrotnie lądowałam na pogotowiu, bo stopa przybrała czarny kolor.

Cytat:
Za jakąś godzinę wychodzę na moje łowy Na celowniku mam torbę-worek, ŚK i Centrum Taniej Książki - już nie mogę się doczekać :diablek:
ulala... a ta torba-worek na te książki rozumiem?
Też bym była podniecona, Aniu pochwal sie łupami jak tylko wkroczysz spowrotem do domu!
Stary 2008-05-12, 10:32   #3383
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne, bo to nie są żarty. Można życiem przypłacić. Najgorsze, że z wiekiem to sie chyba jeszcze nasila i będzie gorzej, przecież te robale są coraz bardziej zmutowane. Ja dwa lata temu kiedy to uczulenie wyszło na światło dzienne, po ugryzieniu przez komara w feralną stopę dwkrotnie lądowałam na pogotowiu, bo stopa przybrała czarny kolor.
To pięknie to okupujesz
Ehh, słowem, jest nam przeznaczone siedzieć w bezpiecznych pomieszczeniach i czytać, czytać, czytać...
(A tak w ogóle, to co pochłaniasz teraz?

Cytat:
ulala... a ta torba-worek na te książki rozumiem?
Też bym była podniecona, Aniu pochwal sie łupami jak tylko wkroczysz spowrotem do domu!
Nie inaczej Najpierw przez to kupię worek, a później go wypełnię... W ramach testu oczywiście...
(Dam znać wieczorem jak mi poszło
Stary 2008-05-12, 10:41   #3384
Germini
Zakorzenienie

Właśnie mi się przypomniało, że jak robiłam fotkę moich nowych zdobyczy, nie dorzuciłam do nich "Bramy Niebiańskiego Spokoju" Shan Sa - a mam ją z Podaja

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Germini, w praktyce róznie to bywa.Zalezy z kim rozmawiam. Najczęściej jednak - przyznję bez bicia- ściemniam. Rzadko mówię prosto z mostu, bo do niektórych osób to nie trafia. Uwazaja,ze tekstowi nic sie nie stalo, wiec o co tyle hałasu. Może powinnam byc bardziej asertywna, ale...
Ja teraz na szczęście tego problemu nie mam (od dłuższego czasu pożyczam książki tylko jednej zaufanej osobie), ale generalnie brak asertywności i mnie dotyczy. Głupio powiedzieć komuś "nie pożyczę ci, bo wiem, że nie szanujesz książek i boję się, że zniszczysz"

Cytat:
Napisane przez Alvesta Pokaż wiadomość
nie miałam w ogóle z tym problemu. Żadnych nieudogodnień nie stwierdziłam ja to cierpiałam przy zwykłych słuchawkach i przejście na kanałowe to był luksus
Ooo, to chyba pierwsza tego typu wypowiedź, z jaką się spotkałam A generalnie czytałam, że przyzwyczajenie się do kanałówek może zająć nawet do 2 tygodni.

Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię, bo pamiętam ile mi samej mój radochy sprawiał Jeszcze raz gratuluję zakupu!
Dzięki! Ojj radocha jest - w sumie cały wczorajszy dzień przesiedziałam grzebiąc w plejerze i empetrójkach
Cytat:
Ja również, ale na razie nawet nie chcę. Książka to dla mnie nie tylko treść, ale również papier, okładka, możliwość przesunięcia palcem po druku...

Cytat:
Poradzisz sobie

Cytat:
Ja jestem chyba jakaś pokręcona, wczoraj, kiedy nareszcie przyszła upragniona niedziela, a co za tym idzie chwila wytchnienia z ksiązką na przykład, to ja o 10 wciśnięta w strój sportowy z kijami pod pachą wyciągałam TŻ-ta na kilkunastokilometrową pieszą wycieczkę. Po 3 godzinach siedziałam już na rowerze i zrobiliśmy kolejne 40km...

Przez cały zeszły tydzień remontowali nam windę, więc była nieczynna. Piesze podejście na 6 piętro to już był wyczyn...
Cytat:
na koniec wczoraj siedząc na piwie w kawiarnianym ogródku meszka dobrała mi się do stopy, a ja od ok 2 lat na wszelkie ukąszenia w stopę reaguję silnym odczynem zapalnym i stopa przybierając barwe fioletu rośnie do rozmiaru XXXL i od dziś na kilka dni jestem unieruchomiona i chodzić praktycznie nie mogę.

Ja może aż takich uczuleń nie miewam (chociaż zdarzały się, gdy byłam dzieckiem), ale za np. to ukąszenie komara potrafi paprać mi się dosłownie tygodniami. I weź tu latem za miasto wyjedź...
Cytat:
Dlatego własnie ja też rzadko czytam na zewnątrz, nie dość, że różne dźwięki mnie rozpraszają, to jeszcze wszystkie owadzie maleństwa lgną do mnie.
Najgorsze jest to, że nie tylko maleństwa
Panicznie boję się wszelkich owadów
Stary 2008-05-12, 10:42   #3385
emememsik

magrat, gratuluję! Na pewno sobie poradzisz. Parzenie kawy to nic trudnego, no i ten zapach..

Co do małych żyjątek.. Siedziałam sobie wczoraj wieczorem w łóżku z książką, a tu patrzę, i po kołdrze chodzi mi pająk. Mam arachnofobię, ale było już późno i nie chciałam nikogo budzić (zazwyczaj zaczynam się drzeć i czekam aż ktoś go wyniesie ), więc postanowiłam stanąć na wysokości zadania i wzięłam go na zeszyt z zamiarem wywalenia za okno, a ten pająk zanim się oglądnęłam już wlazł mi na rękę. Zaczęłam skakać i piszczeć, ale w końcu udało mi się go wywalić. To było straszne, nienawidzę pająków!

Czas edycji: 2012-08-01 o 11:50
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 10:44   #3386
foxina
Rozeznanie

Cytat:
(A tak w ogóle, to co pochłaniasz teraz?
Cały czas czytam 'Kocie oko' Atwood, dosyć ciężka książka, ale bardzo dobra psychologiczna proza. Planuję dziś ją skończyć wreszcie i od razu zabieram się za Emmę.
Stary 2008-05-12, 11:11   #3387
emememsik

Germini, widzę, że nie jesteś zachwycona Listem w butelce. Chętnie go od Ciebie pobiorę na podaju jak tylko będę miała punkty.
Stary 2008-05-12, 11:22   #3388
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Germini, widzę, że nie jesteś zachwycona Listem w butelce. Chętnie go od Ciebie pobiorę na podaju jak tylko będę miała punkty.
Nie ma sprawy, planuję go puścić w świat Ale nie wiem, kiedy to nastąpi, gdyż ta jedna jedyna osoba, której pożyczam książki i o której wspominałam wcześniej , chce go najpierw przeczytać. Jak już będę wiedziała, kiedy to mniej więcej nastąpi, to dam Ci znać, ok?
A przygody z pająkiem nie zazdroszczę
Stary 2008-05-12, 11:24   #3389
emememsik

Cytat:
Nie ma sprawy, planuję go puścić w świat Ale nie wiem, kiedy to nastąpi, gdyż ta jedna jedyna osoba, której pożyczam książki i o której wspominałam wcześniej , chce go najpierw przeczytać. Jak już będę wiedziała, kiedy to mniej więcej nastąpi, to dam Ci znać, ok?
Jasne, dziękuję Ci bardzo. Ja niestety punkcików dorobię się za minimum trzy tygodnie, bo przed końcem matur pewnie nie uda mi się przeczytać żadnej z książek, które z góry przeznaczyłam na podaja.
Stary 2008-05-12, 11:25   #3390
foxina
Rozeznanie

Cytat:

Przez cały zeszły tydzień remontowali nam windę, więc była nieczynna. Piesze podejście na 6 piętro to już był wyczyn...

Cytat:
Ja może aż takich uczuleń nie miewam (chociaż zdarzały się, gdy byłam dzieckiem), ale za np. to ukąszenie komara potrafi paprać mi się dosłownie tygodniami. I weź tu latem za miasto wyjedź...
Właśnie! Tymbardziej, że ja wręcz kocham plener, lasy, wszelkie dzikie miejsca, gdzie nie przewijają sie setki turystów.

Cytat:
Najgorsze jest to, że nie tylko maleństwa
Panicznie boję się wszelkich owadów
Wygląda to na defekt większości moli ksiązkowych.

Cytat:
Co do małych żyjątek.. Siedziałam sobie wczoraj wieczorem w łóżku z książką, a tu patrzę, i po kołdrze chodzi mi pająk. Mam arachnofobię, ale było już późno i nie chciałam nikogo budzić (zazwyczaj zaczynam się drzeć i czekam aż ktoś go wyniesie ), więc postanowiłam stanąć na wysokości zadania i wzięłam go na zeszyt z zamiarem wywalenia za okno, a ten pająk zanim się oglądnęłam już wlazł mi na rękę. Zaczęłam skakać i piszczeć, ale w końcu udało mi się go wywalić. To było straszne, nienawidzę pająków!
U mnie zawał murowany, zalezy jeszcze jakich rozmiarów byłby ten pająk, ale ja juz usnąć w tym pokoju raczej bym nie mogła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości