|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Tak się zaaferowalam multicytowaniem, że zapomnialam napisać...Kubuś pełza do tyłu
![]() Wiem, że przy waszych raczkujących i pomykających szkrabach to nie wiele...ale zawsze
|
#3632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję, ja nie zniosłabym takiego zachowania [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7523022] Ehh, za nami dluuugi wieczor, jak zwykle przed spaniem Oli hasal na golasa po kanapie, bawil sie pielucha, chusteczka nawilzana, w koncu chcialam go juz ubrac, wiec zabralam chusteczke i ...Oli wpadl w histerie jeszcze nigdy tak nie krzyczal, malo tego, on sie darl wnieboglosy, lzy jak grochy, nie chcial smoczka, nie chcial mleka, nic.. [/quote]Dziecku takiej zabawki pożałowałaś Lea, zwykłej chusteczki nawilżanej Jakby co Lea ma już zaproszenie na USG ![]() Cytat:
dla Kubusia, zaraz będzie i raczkować Jakiś czas temu (styczeń, czy luty był, nie pamiętam dokładnie) dziecko otworzyło baterię za pomocą pieniążka i wypiło zawartość, no i niestety przełyk został tak poparzony przez kwas znajdujący się w środku, że dziecko zmarło .Cytat:
![]() Pyśka, kiedy coś nowego zmalujesz ? A może zmalowałaś, tylko nie chcesz podzielić się fotką z koleżankami?Ale Blaneczka fajnie sobie raczkuje po trawie |
||||
|
|
|
#3633 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetny pomysł, ale cena powalająca. Na pewno miło spędzicie pierwszą rocznicę. U nas uczczenie rocznicy się nie udało, mieliśmy plany wyjechać, ale niestety musiałam leżeć w szpitalu, wyszłam co prawda dzień przed, ale to w zasadzie w ostatniej chwili. Spędziliśmy więc ten dzień z naszymi rodzicami, a rozrywką było palenie bukietu. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7516388]Anusia: prawie nie trzesie, ale w sumie niech sie wypowie Pysia, bo chodniki angielskie troche sie roznia od tych w Polsce [/quote]Dzięki za odp, Cytat:
Dobrze, że Agatce nic nie jest. Joli mój zrobił to samo, także twój mąż nie jest osamotniony w wyczynach Cytat:
Ja też wywołuje śmiech na twarzach jak mówię, że Maja czegoś tam nie jada. Najbardziej dobija mnie mój tata, który się czepia o słoiczki, daję Mai deserki-owoce, ostatnio on pyta co jej daję, mówię śliwkę, a on Ty chyba śliwki nie widziałaś, ręce opadają. Po pierwsze, co go obchodzi czym ją karmię, po drugie skąd ja mu wezmę śliwki o tej porze roku. I tak przerabiamy to prawie co dzień, co podnosi mi ciśnienie, oczywiście rozmowa kończy się niemiło, ja stwierdzam, że to moje dziecko i będę robić tak jak uważam, on obrażony wychodzi mrucząc coś pod nosem. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7523022] Ehh, za nami dluuugi wieczor, jak zwykle przed spaniem Oli hasal na golasa po kanapie, bawil sie pielucha, chusteczka nawilzana, w koncu chcialam go juz ubrac, wiec zabralam chusteczke i ...Oli wpadl w histerie jeszcze nigdy tak nie krzyczal, malo tego, on sie darl wnieboglosy, lzy jak grochy, nie chcial smoczka, nie chcial mleka, nic.. Histeria tyrwala pol godziny, w koncu zasnal bez wieczornego mleka u nas na lozku, po kilku minutach nakarmilam go na spiocha, wypil ledwie 100 ml, na szczescie sie nie rozbudzil. Ale takiej histerii to u nas jeszcze nie bylo Lea dobrze, że to już za wami. Oli pewnie miał jeszcze ochotę na zabawę a tu mu odebrałaś zabawki. Swoja droga Maja też strasznie płacze i urządza histerie, wtedy jak pozbawię jej chusteczki nawilżającej. Co w nich jest takiego pociągającego??? Cytat:
To też często słyszę. Taaa mama ta najgorsza Cytat:
Blaneczka jak hasa sobie po trawie, minka zadowolona, szczęśliwe dziecko od razu widać. U nas jeszcze trochę mokro by Maję tak puścić na przechadzkę. Cytat:
Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź, jeszcze się zastanawiam, przede wszystkim ze względu na cenę. Muszę przeanalizować nasz budżet Do końca tego tygodnia muszę coś kupić, ja to zawsze tak z wszystkim zwlekam. Cytat:
Kubusiowi gratuluję proszę synkowi nie umniejszać zaszczytów Cytat:
Jeju to straszne, nie słyszałam o tym. Przyznam się szczerze, że nie wiedziała, że baterie mogą być tak niebezpieczne, jakoś nigdy nie myślałam o tym, w tych kategoriach. Choć pewnie na zdrowy rozsadek nie dałabym dziecku takiej baterii do zabawy, z obawy przed połknięciem. Skoro już po północy Serdeczne życzenia dla Olci i Maciusia :cmok Na koniec zdjęcia Mai. 1. Tak też można się trzymać, ręce przydają się do czego innego ![]() 2. Co jest mamuśki
|
||||||||
|
|
|
#3634 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Jesienne Mamy,
no cóż, poczułam się wywołana do tablicy...zgłaszam się więc ja - podglądacz - pasożyt . Na swoje usprawiedliwienie mam to, że nigdy nie czytałam Was na trybie niewidocznym. Jestem mamą Malwinki, która urodziła się 27 października i podczytywałam Was już na poczekalni. Nie miałam odwagi się wcześniej odezwać - chyba dlatego, że wiązało by się to z deklaracją na udzielanie się w wątku i gdyby mi to nie wyszło...hm nie chciałabym Was zawieść. Nie wiem, czy zauważyłyście moje "istnienie", bo mieszkam w USA i jestem na forum kiedy Wy śpicie (albo i nie ). W każdym razie po apelu Poissonivy moje czerwone uszy i poliki nie dały mi spokoju....Nie wiem, czy mnie zechcecie tu przyjąć - mnie, szpiega i czarną owcę wątku. Jeśli tak, będzie mi bardzo miło . |
|
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
na poczatku dziekujemy za wszystkie miłe słowa i cos znowu tu szwankuje i mysl zgubiłam blaneczka- cudna i jak słodko wyglada na tej trawce kludii- słodka ta twoja córeczka tylko jak patrzę na moja to twoja wygląda jak malutki dzidziuś a moja faktycznie tak doroslej i rozumiem twoje rozterki zwiazane z powrotem do pracy- ale ja nie żałuje swojej decyzji. w pracy jestem juz od 10 marca i tez było mi ciężko ale się przyzwyczaiłam. no i ja polecam żłobek - moje dziecko wygląda na szczęsliwe myshia- ja tylko z troski bo cały czas myslę o wiatrówce a my wczoraj w ogrodzie botanicznym-super było - zaraz beda fotki no i była teściowa z teściem którego nie znoszę. oczywiscie nie sama z siebie tylko tż do niej napisał bo sie z nim posprzeczałam przez telefon. bo mi mówi zebym ja pojechała - taki kawał i ja autobusem w sumie ponad 1, 5 godziny ( w obie strony)żeby ona ja zobaczyła a oni mają samochód i tesciowa juz 2 tygodnie siedzi na zwolnieniu bo jej sie pracować nie chce-to mu powiedziałam że ja nie pojade i moze sie nawet na mnie obrażać. ale tż chyba przemyślał sprawę bo nagle rano zadzwoniła że przyjedzie. a mówiłam jej że jedziemy do ogridu i bedziemy ok 16 a ta dzwoni juz o 14 - za ile bedziemy. ale to to nic- wymyślili sobie że ja zabiorą i nic nie chcieli mi mówić tylko zabarać ja bez mojej zgody do wujka żeby sie pochalić. tylko beze mnie i mojej wiedzy. bez fotelika i tak sobie to wymyslili że niby ja sobie w tym czasie pospie albo posprzatam( w swięto)bo teściu juz kiedys sobie tak wymyślił tylko tż sie nie zgodził. mój tata sie zorientował że cos jest nie tak. teściu ja my tam jedziemy to nawet sie z nami nie wita i nigdy nie był z nami na spacerze a samochodem do nas taki kawał- a chciał się braciszkowi pochwalić jaki to on niby super dziadek.dobrze że ja tesciowe nie ufam i i tak bym ich samych nie puściła- jej nie ufam a co dopiero jemu. troche im oczywiscie dogadałam- a co sobie będę żałować. tesciowa mi mówi że ona taka zmęvzona bo ptacuje a ja niby co -leżę w domu plackiem. i później do nie zadzwoniłam że kapnełam sie jaki mieli plan i żeby więcej nie próbowali i że nie zyczę sobie wizyt pseudo dziadka.i tż o tym powiedziałam i też sie wkurzył.ona oczywiście sie wyparła że niby tylko na spacer - jaki spacer jak ona od przystanku do nas nie może trafić a on nie zna wcale tej okolicy to by sie tu zgubili. ale mi cisnieie czoraj podnieśli
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Olci
tradycyjnie kwiatki od macka (juz dwuzebnego )ta temperatura, to prawdopodobnie reakcja na zeba, wyszla mu druga jedynka. Wszystkie objawy minely(tz temperatura) witam nowe kolezanki ![]()
|
#3637 | |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia - bezbolesnego ząbkowania i szybkiego chodzenia dla Maciusia i Oleńki
Cytat:
Zuzia cudowna a to spojrzenie..... Blanka rośnie na zawadiakę jak nie kozackie okulary to teraz superowa czapeczka no no... Maja bystrzarka już znów coś nowego odkryła?! Ależ my biedne jesteśmy (co niektore) z tymi babciami! ale pocieszyłam się troszeczkę że nie tylko mnie obśmiewają ![]() Lea sory za ten tryb jeszcze raz - gęś z prowincji!!!!!!!!!!!jeste m i włączyłam malo tego żyłam w nieświadomości a wogóle nie chciałam nigdy być niewidoczna ale dobrze ze zmodernizowali to i coś mnie poprawoli! no |
|
|
|
|
#3638 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Usiłuję od 2 godzin sklecić odpowiedź i ciągle odrywam się od wizażu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witam serdecznie Murmelius ) Ale my przecież nie ustalamy zasad, że mamy się udzielać codziennie, czy raz w tygodniu, każdy pisze tak często jak mu odpowiada, czasami nie ma się ochoty na pisanie i to również jest zrozumiałe, ale po co się ukrywać ![]() Cytat:
Jak komuś mówię, że Ola od września idzie do żłobka, to wszyscy na mnie patrzą jak na wyrodną matkę i zaraz mówią, a to będzie często chorować... nie wiem, ale wydaje mi się, że nie ma wcale gwarancji, że jak będę z nią w domu, to nie będzie chorować, przecież mąż może jakąś cholerę przywlec z pracy?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciociom i przesyła serdeczne buziaki dla narzeczonego |
|||||||
|
|
|
#3639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z tym zaraz to byłabym ostrożna, ale dziękujemy ciociu
Cytat:
![]() A właściwie to nic nie zmalowałam, pomalowałam na jednolity kolor i mocno skróciłam...musialam złamalam pazura jak rozkładałam wózek wrrrrrrr ![]() A na takich ogryskach nie lubię wzorków...więc czekam jak podrosną Aniu ja w tej sprawie wypowiedzialam się w poście wcześniejszym tylko że zacytowalam Lea a nie Ciebie i może nie zauważyłaś ![]() Cytat:
A w okularach zawadiacko wygląda Cytat:
Duży Witamy Cię Czekamy na fotki twojej pociechy ![]() Dorka fotka z cyklu..mamusia z córusią podoba mi się bardzo dla zębacza ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7525878]Ale mielismy nocke ![]() Nie wiem co jest Oliemu, ale co chwile plakal, skonczylo sie na viburcolu o polnocy, spal po nim do 4, czyli lacznie w nocy 5 godzin snu, a ja padam na nos ![]() Ide sobie jakas ekstra mocna kawe strzelic... I znowu placz...[/quote] Może poszedł w ślady ziomala Maciusia...i ząbek się wykluwa ![]() _________________________ _____ U nas nocka tradycyjnie...do 9 rano pospałam...od tygodnia mój spioch śpi jak zabity i o 9 rano idę go obudzić, bo potem mam problem by rozłozyć pory karmienia tak by najpoźniej ostatnie wypadło o 22.
Dobra spadamy popelzać po kocyku ![]()
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z pyśki gapiszon do potęgi n-tej.
![]() Olciu, Maciusiu...Wszystkiego naj, naj...rosnijcie zdrowo i przynoście wiele pociechy rodzicom..
|
#3641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Mermelius!!! Fajnie, że się odezwałaś (ja też długo czytałam wątek zanim zabrałam w nim głos), mamy kolejna mamusie. Myślę, że Ivy miała na myśli mamy ukrywające się. O Tobie ja np. nie wiedziała, o tej godzinie już sypiam . Czekamy na zdjęcia Malwinki Cytat:
Niezłych masz teści, dobrze zrobiłaś, mówiąc im do słuchu. Klaudunia aniołek grzeczny, śliczna dziewczynka. Cytat:
Gratuluję ząbka Maciusiowi ![]() Oj czasem to ona za bystra, a nowego to non stop coś wymyśla ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7525878]Ale mielismy nocke ![]() Nie wiem co jest Oliemu, ale co chwile plakal, skonczylo sie na viburcolu o polnocy, spal po nim do 4, czyli lacznie w nocy 5 godzin snu, a ja padam na nos ![]() Ide sobie jakas ekstra mocna kawe strzelic... I znowu placz...[/quote] Współczuje nocki, może ząbki mu idą, albo miał jakieś boleści? Miejmy nadzieję, że nic złego i dziś będzie lepiej. |
|||
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
zabawa z ciocią (u niej w domu) http://pl.youtube.com/watch?v=x9tvyDcFaEM
tak na marginesie- ten kocyk jest moj (dostalam go w prezencie na swoj chrzest), wychowalam sie na nim ja, moj starszy siostrzeniec, a pozniej mlodszy. Teraz maciek na nim szalal
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3644 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też pisałam i pisała, a jak w końcu wysłałam, to już nowe posty i znów piszę ![]() Cytat:
Pysiu zauważyłam, nawet skomentowałam Maja dziękuje. Mam nadzieję, że nie będzie wstydziochem ja trochę byłam (jestem?) i ciężko czasem z tym![]() Cytat:
Fajnego masz śpiocha Też tak chcę chociaż z 3 dni
|
|||
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno zamienianie się jest fajne
ale ja się nie zamieniam
|
#3646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciociom [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7525878]Ale mielismy nocke ![]() Nie wiem co jest Oliemu, ale co chwile plakal, skonczylo sie na viburcolu o polnocy, spal po nim do 4, czyli lacznie w nocy 5 godzin snu, a ja padam na nos ![]() Ide sobie jakas ekstra mocna kawe strzelic... I znowu placz...[/quote] Współczuję Lea, to z pewnością zębale próbują się przebić przez dziąsła życzę, aby chociaż w dzień Oli ciut pospał ![]() Cytat:
![]() u mnie dzisiaj w miarę, siedziała, siedziała w łóżeczku o 7:30 podniosła alarm, że jest głodna .Cytat:
. Cytat:
Hmm u nas trzeba podłogi poczyścić ![]() Cytat:
![]() Edit: Ja to mam sklerozę... Ciekawe, jak Demonik po weselu? |
||||||
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Oleńki i Maciusia
My jutro jedziemy z Łucją do Centrum Zdrowia Dziecka. Bardzo się wewnętrznie stresuję, bo chciałabym, żeby było dobrze. Trzymajcie kciuki za naszą kruszynkę! |
|
|
|
#3648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Najserdeczniejsze życzenia miesięcznicowe dla Oli Dziś urodziny ma Aneta80s - tadam, tadam! Zdrówka i pociechy z chłopaków Zdjęcia cudne - Puchatek wśród zabawek, Klaudunia z mamą, Agatka w swej kryjówce, nasza nowa, maleńka koleżanka Zuzia na brzuszku, Blaneczka brykająca w trawie i Majunia w gustownych, ciemnych okularach Witam serdecznie nowe Mamuśki z ich pociechami: Kludii99 z Zuzią Brawa dla Kubusia-pełzaczka i dwuzębnego Maciusia .Motylku, odezwij się koniecznie i napisz jak przetrwaliście podróż .Och, jak miło przeczytać coś takiego w poniedziałek rano po kiepskiej nocy .Cytat:
Ja, choć mam ciekawą pracę i bardzo ją lubię, nie palę się do powrotu... Taka kwoka się ze mnie zrobiła, dobrze mi z Jaśkiem ![]() Cytat:
.Cytat:
- w otwieranie szuflad i przesuwanie krzeseł z kuchni do pokoju - kabelkami - sflaczałym balonikiem z ziarenkami ryżu - moją starą Nokią - pudełkiem od chusteczek Nivea - kremem dopupnym Oczywiście wszystko to pod czujnym okiem rodziców Poza tym Jaś chce w kółko oglądać pociągi, a że mieszkamy blisko torów i pociągi jeżdżą często, przysiady z obciążeniem idą mi coraz lepiej .Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7525878]Ale mielismy nocke ![]() Nie wiem co jest Oliemu, ale co chwile plakal, skonczylo sie na viburcolu o polnocy, spal po nim do 4, czyli lacznie w nocy 5 godzin snu, a ja padam na nos ![]() Ide sobie jakas ekstra mocna kawe strzelic... I znowu placz...[/QUOTE] My też mieliśmy fatalną noc, a konkretnie - ostatnie 3 noce. Jaś jęczy przez sen, budzi się ok. 6 rano z płaczem i nie może już zasnąć. Druga górna dwójeczka idzie i wyjść nie moze. Już jest dziurka w dziąsełku, niebawem zobaczymy perełkę, ale najpierw wszyscy musimy trochę pocierpieć. Cytat:
.Cytat:
![]() * * * Żyję, ale ledwie zipię .My mieliśmy bardzo sympatyczny weekend . W sobotę we trójkę byliśmy na ślubie i weselu (Jaś miał zostać z moimi rodzicami, ale wypadła im jakaś impreza, teściów nie było, więc wzięliśmy szkraba ze sobą). Ślub zaczął się o 16, a na przyjęciu byliśmy do 22. Zachowaliśmy się trochę nieelegancko, bo Jaś zrobił konkurencję młodej parze . Zachowywał się bardzo grzecznie, uciął sobie drzemkę, zjadł całą kaszkę, dostał mamine mleko i rozdawał uśmiechy na prawo i lewo. Ze trzy razy z nami zatańczył, ale generalnie uciekałam z sali, gdy muzyka grała, bo było nieznośnie głośno.Wczoraj zaś byliśmy na imieninach u mojego dziadka, później spacerek, później grillowana kolacja w ogrodzie u teściów, można powiedzieć, ze weekend minął nam pod znakiem obżarstwa .Teraz Jaś śpi od 9, ale już trzy razy budził się z płaczem. Dostał rano Nurofen, ale widać ból jest silniejszy.
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja jakoś tak uparcie szukam spacerówki z tacką właśnie zamiast pałąka - w sumie sama nie do konca wiem, dlaczego
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
O proszę, taka koleżanka nie chce mamom uciemiężonym w nosy i nad ranem pomóc![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7526694]Majunia jest cudowna, boskie zdjecia, i to w okularach i gryzaca lozeczko Maja dziękuje cioci Edit: Anetko wszystkiego dobrego, dużo zdrówka i szczęścia oraz samych plusów z macierzyństwa. |
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich - ostatnio nie pisałam bo miałam zbyt mało czasu na pisanie na bieżąco a tyle się działo, najpierw przygotowania i zakupy związane z 2 urodzinami Zuzi i dzien urodzin, później komunia synka mojego brata ciotecznego. Ogólnie duzo latania, mało spania do tego przeziebieni wszyscy ( jeszcz mi trochę cieknie z nosa buuuuuuuu.... tak ogólnie przeglądałam w miare mozliwości na bieżąco posty ale jest ich tak dużo że nie jestem w stanie się odnieśc, acha witam nowe mamusie na forum, może już teraz uda mi się na bieżąco byc z wami
...i trochę fotek z urodzin Zuzi - naprawde było super, z wrażenia Mikołaj cały dzień nie spał a rozgadał sie jak nigdy,Zuzia mówiła później przez sen, co chwilę kogoś innego przywoływała w śnie
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie mam 1,5h przerwe w pracy,wpadlam do domu nacieszyc sie Simulka,a ten bąk ani mysli wstawac tylko spi...
![]() nadrobilam wszystko,wieczorem postaram sie uzyc nawet "wielocytatu" ![]() Najlepsze zyczonka dla Wszystkich Jubilatow na 16 idziemy do lekarza, bo debilna Matka(czyli ja) wlaczyla klime w samochodzie Si ma chrypke 4 dzien.sprawdzalam w slowniku, bo przyznaje sie bez bicie nie wiem jak sie mowi chrypka,a tu takie slowo nie istenieje i co ja mam pow zapalenie krtanii,infekcja ???Buziaki mamusie
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
Hej Jesienne
Wszystkiego najlepszego dla Oleńki Sto lat dla Anety Moja królewna w końcu zasnęła. Uff, noc z trzema pobudkami na karmienie, ciekawie się zaczyna nowy tydzień ![]() dla Maciusia z okazji pojawienia się drugiego ząbka. Przejażdżka na kocyku bardzo zabawna Majunia super wyglada w okularkach Witamy Murmelius z Malwinką. Jasia , biedaczek strasznie cierpi przy tych ząbkach....Teraz czekam aż moja królewna się obudzi . Pogoda jest piękna, trzeba iść na długi spacer i zrobić zakupy. |
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7525878]Ale mielismy nocke
![]() Nie wiem co jest Oliemu, ale co chwile plakal, skonczylo sie na viburcolu o polnocy, spal po nim do 4, czyli lacznie w nocy 5 godzin snu, a ja padam na nos ![]() Ide sobie jakas ekstra mocna kawe strzelic... I znowu placz...[/quote] no to a Oliemu Cytat:
Gratulacje ząbka Eszeweria Mikołajek na zdjęciu z dziewczynkami wyszedl jak mały raper ![]() Dorka Ty z córcią to też tak jak Motylek z synkiem wyglądacie jak rodzeństwo! Slodka ta fotka razem! Maatra budyń w/gTwoich receptur pałaszuje jak nigdy dotąd nic! co zostawi to oczywiście mamuśka skonsumuje Demoniku jak czytam zawsze Twoje posty to tak ciepło mi się na brzuchu robi nie wiesz Ty dlaczego tak na mnie działasz?może jescze ktoś tak ma? ![]() Jeszcze Prim miałam coś odpisać ale zapomniałam zacyt. i efekt że zapomniała ale coś z tą mamą była sprawa zaraz to poprawię |
|
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
acha zapomniałam się pochwalic - Mikołaj wyczaił co się robi w pozycji na czworaka i teraz zasuwa po całym mieszkaniu i nauczył się z pozycji leżacej siadac - tak się ciesze
![]() Pozdrawiam wszystkich i ide sprzatac dalej bo bałagan po weekendzie że hej
|
#3656 |
|
Raczkowanie
|
joł baby hihihihihi
![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kubuś też doczytałam teraz pełza już i za to ![]() ![]() klask i:Prim nie mojej mamie chyba chodzi o to że raz na jednej stronie powinna dzidzia spać raz na drugiej ale Weronika od urodzenia upatrzyła sobie na jeden boczek i tak zasypia ale mojej mamie nie przetłumaczysz że takie małe dziecko tez ma swoje upodobania nie? a tam w duszy teraz też tak usnęła i śpi słodko |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po odstawieniu Bebilonu Pepti przeszłam na BEBIKO,które Daria bardzo polubiła. Teraz zastanowaim się nad tym, czy mogłabym przejść na BEBIKO R , bo dotychczas dodaje małej raz dziennie po prostu kleiku do mleka na wieczór, ale chciałbym przejsć na to Bebiko R bo to z kleikiem od razu i cały czas już podadać z tym kleikiem,ale zastanawima się czy dawka nie byłaby za duża,tym bardziej,że rano daję małej jeszcze kaszkę...
Dodam,że Daria jutro kończy 7 miesięcy. ![]()
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
moze to alergia?
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7528789]Oli ma katar, prawie jak wodospad, leci mu z nosa caly czas ![]() Jak przyjdzie z pracy Tz to zakroplimy i prysniemy do noska, bo sama sobie poradzic nie moge, czy przy zabkowaniu moze sie pojawic katar?[/QUOTE] ja tez myslę że to alergia spróbuj dac zyrtec w kropelkach tak z 5 kropli jak po kilku godzinach nie ustąpi to znaczy że katar. Kurcze tylko zyrtec jest na receptę - może powiedz męzowi jak będzie wracał z pracy niech wpadnie do lekarza po recepte albo niech wyłudzi w aptece , wiem że to nie ładnie ale co tam
przyroda w obiektywie : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247348 milion nici milion pomysłów : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...40#post7397640 Edytowane przez eszeweria Czas edycji: 2008-05-12 o 14:44 Powód: dodany tekst |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

jeszcze nigdy tak nie krzyczal, malo tego, on sie darl wnieboglosy, lzy jak grochy, nie chcial smoczka, nie chcial mleka, nic.. [/quote]
dla Kubusia, zaraz będzie i raczkować 

Do końca tego tygodnia muszę coś kupić, ja to zawsze tak z wszystkim zwlekam.
. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że nigdy nie czytałam Was na trybie niewidocznym. Jestem mamą Malwinki, która urodziła się 27 października i podczytywałam Was już na poczekalni. Nie miałam odwagi się wcześniej odezwać - chyba dlatego, że wiązało by się to z deklaracją na udzielanie się w wątku i gdyby mi to nie wyszło...hm nie chciałabym Was zawieść. Nie wiem, czy zauważyłyście moje "istnienie", bo mieszkam w USA i jestem na forum kiedy Wy śpicie (albo i nie 

ciociom i przesyła serdeczne buziaki dla narzeczonego 

.
Jasia , biedaczek strasznie cierpi przy tych ząbkach....
co zostawi to oczywiście mamuśka skonsumuje