Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 10:48   #811
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Nie piszta o muffinkach, bo ja tu się staram słodkie ograniczać i smaka mi robicie
Wróciłam z ogródka(siedziałam sobie w szortach i staniku od stroju, tak gorąco jest ) i umieram z głodu a lodówka pusta; popijam zatem herbatkę na odchudzanie, może mi głód uciszy trochę
Stary 2008-05-12, 11:04   #812
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Nie piszta o muffinkach, bo ja tu się staram słodkie ograniczać i smaka mi robicie
Wróciłam z ogródka(siedziałam sobie w szortach i staniku od stroju, tak gorąco jest ) i umieram z głodu a lodówka pusta; popijam zatem herbatkę na odchudzanie, może mi głód uciszy trochę
ISA, a Tobie te herbatki pomagają w gubieniu kilogramów? Ja ostatnio trochę poszalałam z jedzeniem i przytyło mi się jakieś 2,5 kg . Niby nie wyglądam źle, ale jakoś przywykłam do swojej wagi w granicach 56-58 kg zamiast 60.
No i ciężko wypracowany efekt do bikini szlag trafił po kilku kolacjach zjedzonych ok. 21 i górze słodyczy jaką pochłonęłam w ostatnim tygodniu. Ciągle mi się wydaje, że problemy z utzrymaniem sylwetki mnie nie dotyczą, ale pora spojrzeć prawdzie prosto w oczy i uczciwie przyznac, że z trzydziechą na karku to już nie tak łatwo .

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 11:12   #813
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

E tam dziewczyny dajcie spokój z tymi herbatkami, to jest szajs jakich mało. Lepiej chwycić za rower i pojeździć bez stresu godzinę niż katować się czymś co rozwala jelita

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 11:15   #814
truheart
Zakorzenienie

A'propos ciała gotowego do bikini-zapisałam się z koleżanką na vacu. Odkąd spróbowałam tego w Nałęczowie w zeszłym roku tak mi się spodobało. Niestety w Łodzi jakos nigdzie nie mogłam trafić na to, az tu przypadkiem odkryłam salon na moim własnym osiedłu, chyba jedyny w mieście
W sobotę miałam panieński-zaczęło się od wizyty u wróżki, podobno miałam przerażona minę, ale to chyba głównie dlatego, że wiozły mnie tam z zawiązanymi oczami i troche bałam się co kombinują. Potem w domu u koleżanki, potem jeszcze w mieście. Dziewczyny naprawdę zorganizowały fajną imprezę
Żałuję, że nie będzie mnie na krakowskim spotkaniu, ale wtedy będę jeszcze moczyć się w morzu mam nadzieję, że jeszcze kiedyś takie spotkanie dojdzie do skutku
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 11:30   #815
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
ISA, a Tobie te herbatki pomagają w gubieniu kilogramów? Ja ostatnio trochę poszalałam z jedzeniem i przytyło mi się jakieś 2,5 kg . Niby nie wyglądam źle, ale jakoś przywykłam do swojej wagi w granicach 56-58 kg zamiast 60.
No i ciężko wypracowany efekt do bikini szlag trafił po kilku kolacjach zjedzonych ok. 21 i górze słodyczy jaką pochłonęłam w ostatnim tygodniu. Ciągle mi się wydaje, że problemy z utzrymaniem sylwetki mnie nie dotyczą, ale pora spojrzeć prawdzie prosto w oczy i uczciwie przyznac, że z trzydziechą na karku to już nie tak łatwo .
Czy pomagają? Jak się pije codziennie w dużych ilościach to tak(już pisałam jak kiedyś przez 3 miechy zrzuciłam 6 kilko pijąc codziennie po 4-5 szklanek pu-erh), ale że też wtedy się nabawiłam potem jakichś problemów z trawieniem i żołądkiem(tak myślę, że przez to, że herbatki wypłukują pewnie coś z organizmu) to teraz piję ostrożniej 1-2 filiżanki góra

Ja jestem leniwiec kanapowy, ćwiczyć nie lubię, ale lubię żreć i mam nadzieję, że choć trochę schudnę znów(albo chociaż więcej nie przytyję), choć dorzuciłam jeszcze do tego picia ograniczenie słodyczy i więcej smarowania cielska czymś wyszczuplającym
Stary 2008-05-12, 11:32   #816
noseknosek

isa, no właśnie one chyba przede wszystkim wypłukują magnez ale i odwadniają. Chudnie się nie z tłuszczu a z wody I oczywiście w objętości mniej ale zdrowe to na pewno nie jest. Tłuszcz niestety od herbaty się nie spali (a szkoda )

truheart, wszystkiego dobrego na nowej drodze

biegam
Stary 2008-05-12, 11:57   #817
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
E tam dziewczyny dajcie spokój z tymi herbatkami, to jest szajs jakich mało. Lepiej chwycić za rower i pojeździć bez stresu godzinę niż katować się czymś co rozwala jelita
Nosku ja wiem, jak działają te herbatki i jakie mają skutki uboczne. Byłam ciekawa czy Isa widzi jakieś efekty. Ja mimo wszytko wolę się np. jeden dzień przegłodzić na wodzie z cytryną i poćwiczyć, zresztą od kiedy mam w domu odpowiedni sprzęt robię to nawet regularnie. .Tylko z jedzeniem mam ostatnio problemy, a w moim wieku to same ćwiczenia już nie wystarczą by mieścić się nadal w rozmiar 36-38 .

Stary 2008-05-12, 11:58   #818
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
truheart, wszystkiego dobrego na nowej drodze
Dziękuję, nowa droga za 12 dni już

Zamówiłam sobie na All fixer spray i puder matujący z Kryolanu
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:00   #819
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

To już tak szybko? Mam nadzieję, że wkleisz jakąś fotkę w sukni ślubnej .

Stary 2008-05-12, 12:02   #820
isa666
Zakorzenienie

Moja kuzynka po ciąży sporo przytyła i jak skończyła karmić piersią to piła też pu-erh i w ciągu 4-5 miesięcy z prawie 20 kg nadwagi po dziecku schudła tak, że wyglądała znów jak przed ciążą(czyli chudy patyczek) Ja od niej odgapiłam z tym piciem pu-erh i też byłam zadowolona z efektów, choć przyznam, że dało mi też dużo odrzucenie słodyczy(które zastępowałam mandarynkami i grejpfrutami)

Teraz się staram jeść mniej słodyczy, więcej owocków i warzyw(w końcu wiosnę mamy ), pić dużo wody itp, ale mimo, że pewnie schudnę co nieco to i tak na brzuchu mam flaka, ale ja nie mam motywacji do ćwiczeń, ileż razy to A6W już zaczynałam?
Po prostu ja bym chciała tak tydzień, dwa i mieć kaloryfer na brzuszku a tu się tak nie da

EDIT; Waham się właśnie czy brać mozaikę brązującą z Avonu(jest za 30.90 w kat. 7 ).
Stary 2008-05-12, 12:08   #821
zizou
Zakorzenienie

dostalam nowy katalog sephory, ale kupa w nim, nic nie ma. nie wiecie, czy bedzie jakas promocja na dzien matki? chociaz sephorowe 2+1 i tak mnie nie ratuje, bo nic sephorowego nie poczebujem

dzizias, jaki dzis upal. uf jak goraco
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:19   #822
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Olenko, u kogo? Ja chcę kupić fixator i nie wiem czy czekac na targi (pewnie będzie Kryolan0 czy raczej na allegro

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:22   #823
snowqueen
Zakorzenienie

isa ja się zapisałam równo miesiąc temu do Gymnasionu. Wstyd się przyznać, ale poszła kupa kasy, a ja byłam jakieś 6 razy Porażka...

Mam zamiar zrobić sobie rozpiskę kiedy chodzić na ćwiczenia i starać się jej trzymać. Zapiszę tam sobie również czym się smarowac każdego dnia

tru ja tez czekam na fotkę w sukni!!

ziz no ja z tego katalogu kupiłam właśnie ten tusz i lakier do paznokci S. A tak to faktycznie nic nie ma.
Wiesz, jestem zadowolona z boi-inga, faktycznie nieźle kryje

Czuję się koszmarnie, jest mi gorąco, nie mam sily pracowac, a jeszcze mam zajęcia od razu po pracy Chyba zdechnę Tak to jest jak się idzie nie do końca zdrowym do roboty
A poza tym chcę sobie kupić filtry apteczne, uzupełnić kremy, itp., znowu pojdzie prawie 300 zł

Mam jakiś kryzys
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:31   #824
pakosta
Wtajemniczenie

Tru, a gdzie ten vacu?
Jej, to już za 12 dni? Chlip chlip, ostatnie chwile panieństwa, trzeba korzystać

Ziz, ja też dostałam gazetkę dostałam przed weekendem, straszne nic.
Snow, ja nie znoszę pracować w taka pogodę zaraz pójdę sobie na spotkanie byznesowe do salonu urody Nie ma jak łączyc przyjemne z pożytecznym.

---
Wzięłam się za szukanie sypkiego pudru. Chyba zaraz się poddam. Za duży wybór, za wysokie ceny, za kiepskie kolory.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:37   #825
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

dziewczyny... jest może któraś z Was w stanie porównać Lucidity 06 z sypkimi pastelowymi pryzmami?

---
nocowałam u kumpeli fajnie było, teoretycznie miałyśmy się uczyć w efekcie gadałyśmy, ogladalysmy zdjecia, wcinalysmy lody itd itd, a dzisiaj rano nie dotarłyśmy na pierwsze zajęcia musimy jutro o 8 odrobić

i czeka mnie dzisiaj masakra - zapisałam się do kosmetyczki na bikini myślicie, że jak dzisiaj zrobię to już w czwartek będę mogła iść na basen?
Stary 2008-05-12, 12:38   #826
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Wzięłam się za szukanie sypkiego pudru. Chyba zaraz się poddam. Za duży wybór, za wysokie ceny, za kiepskie kolory.
nooo z wyborem koloru czegokolwiek u nas tragedia jak wybierzesz to sie pochwal
Stary 2008-05-12, 12:45   #827
noseknosek

pakosta, spróbuj Clarinsa. Ma jeden odcień ale bardzo uniwersalny.

biegam
Stary 2008-05-12, 12:45   #828
isa666
Zakorzenienie

snow trzymam kciuki, żebyś wytrwała w postanowieniu

Ja też zdycham w upale, słońce mi do pokoju prosto świeci, tropiki tu już mam

Ech...chyba wezmę tą mozaikę brązującą, choć trochę się boję, że jednak może być za błyszcząca(na fotkach tak wygląda), ale w sumie chyba nieliczne brązery nie mają drobinek
Stary 2008-05-12, 12:47   #829
zizou
Zakorzenienie

isa nie wolisz kupic na allegro? pojawiaja sie nawet i za 20 zlotych plus przesylka, a raz widzialam u babeczki z krakowa, takze mozna byloby sie umowic na odbior osobisty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 12:49   #830
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
pakosta, spróbuj Clarinsa. Ma jeden odcień ale bardzo uniwersalny.
Miałam odsypkę Clarinsa od Agabil i nie zachwycił mnie - miałam wrażenie że mocno ściąga i trochę tynkuje Latem nie jestem taka blada, więc wolałabym coś ciut bardziej kolorowego...
Najbardziej chciałabym sypańca w odcieniu L3 Shiseido w kamieniu

Ziz, jak dokonam, to się pochwalę

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:56   #831
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
isa nie wolisz kupic na allegro? pojawiaja sie nawet i za 20 zlotych plus przesylka, a raz widzialam u babeczki z krakowa, takze mozna byloby sie umowic na odbior osobisty
Ja jakoś wolę z katalogu zamówić(bo jak mi nie przypasi to mogę zwrócić bez bicia ).
W sumie ostrzyłam ząbki na brązer terracotta Isadory, ale on kosztuje chyba 60 zł i trochę to za dużo jak dla mnie a brązery Sephory(które mi się też podobały) po ostatnim mazianiu się jakieś wszystkie mi się wydały pomarańczowe na mojej skórze
Stary 2008-05-12, 13:03   #832
snowqueen
Zakorzenienie

Daria ja już długo chodzę na bikini, chyba z 1,5 roku, wcale nie jest masakrycznie A chodzę na brazylijskie, więc wyrywania sporo
Tylko bezpośrednio po zabiegu mam lekko podrażnioną skórę, na nastepny dzień jest już ok, więc nie widzę przeciwskazań, żebyś za 3 dni miała pójść na basen
Stary 2008-05-12, 13:05   #833
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka po ciąży sporo przytyła i jak skończyła karmić piersią to piła też pu-erh i w ciągu 4-5 miesięcy z prawie 20 kg nadwagi po dziecku schudła tak, że wyglądała znów jak przed ciążą(czyli chudy patyczek) Ja od niej odgapiłam z tym piciem pu-erh i też byłam zadowolona z efektów, choć przyznam, że dało mi też dużo odrzucenie słodyczy(które zastępowałam mandarynkami i grejpfrutami)

Teraz się staram jeść mniej słodyczy, więcej owocków i warzyw(w końcu wiosnę mamy ), pić dużo wody itp, ale mimo, że pewnie schudnę co nieco to i tak na brzuchu mam flaka, ale ja nie mam motywacji do ćwiczeń, ileż razy to A6W już zaczynałam?
Po prostu ja bym chciała tak tydzień, dwa i mieć kaloryfer na brzuszku a tu się tak nie da

EDIT; Waham się właśnie czy brać mozaikę brązującą z Avonu(jest za 30.90 w kat. 7 ).
Ja herbatkę czerwoną i zieloną uwielbiam. Słodyczy też staram się nie jeść a żeby mieć większą motywację postanowiłam sobie, że za każdy miesiąc bez słodyczy będzie nagroda może coś kosmetycznego
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 13:17   #834
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Daria ja już długo chodzę na bikini, chyba z 1,5 roku, wcale nie jest masakrycznie A chodzę na brazylijskie, więc wyrywania sporo
Tylko bezpośrednio po zabiegu mam lekko podrażnioną skórę, na nastepny dzień jest już ok, więc nie widzę przeciwskazań, żebyś za 3 dni miała pójść na basen
tylko, że ja będę drugi raz w życiu na bikini. no nic, zobaczymy co z tego będzie. a masakra dzisiaj będzie napewno, bo ja ogólnie źle znoszę wyrywanie włosów najczęściej używam kremu do depilacji, ale to się do bikini nie nadaje.. też najchętniej bym się zapisała na brazylijskie, ale to może next time dzisiaj nieco bardziej lajtowo
Stary 2008-05-12, 13:21   #835
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
tylko, że ja będę drugi raz w życiu na bikini. no nic, zobaczymy co z tego będzie. a masakra dzisiaj będzie napewno, bo ja ogólnie źle znoszę wyrywanie włosów najczęściej używam kremu do depilacji, ale to się do bikini nie nadaje.. też najchętniej bym się zapisała na brazylijskie, ale to może next time dzisiaj nieco bardziej lajtowo
Ja się po prostu wyłączam, rozmawiam sobie z kosmetyczką i w sumie aż tak mnie nie boli Przyzwyczaiłam się. Nawet na początku nie miałam podrażnionej skóry, zawsze uprzedzałam, że to moje początki i kosmetyczka była bardzo delikatna. Trwało to ze dwa razy dłużej niż obecnie, ale co tam Dla klientki wszystko
Odkąd poszłam pierwszy raz nawet nie spojrzałam już na inną metodę depilacji jeśli chodzi o te rejony ciała

Właśnie muszę iść w przyszłym tygodniu, może już dziś lub jutro się zapiszę, bo czasami bywa ciężko z miejscem.
Stary 2008-05-12, 13:26   #836
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Ja w Opolu, tej zapyziałej dziurze nie potrafię znaleźć kosmetyczki, która bez oporów zrobiłaby mi brazylijską .
A propos też w przyszłym tyg. muszę się wybrać, bo nogi muszę już ratować kremem.
EDIT: w nowym Elle jest art. o Opolu, czytałam go w niedzielę przy drinku iuśmiałam się setnie , ktośktotu nigdy nie był pomyśli po takiej lekturze, że to całkiem fajne miasto . ja zgadzam się tylko z jednym zdaniem: zakupy w Opolu to wyzwanie dla najwytrwalszych, bo opolanki robią zakupy we Wrocławiu" , ja od siebie dodam tylko, że czasem jeszcze na Śląsku.

Stary 2008-05-12, 13:41   #837
snowqueen
Zakorzenienie

Aga we Wrocławiu też nie było łatwo znaleźć taką kosmetyczkę Wykonałam kilka telefonów do różnych salonów, po drugiej stronie słyszałam najczęściej zmieszanie, oburzenie albo "co to jest bikini brazylijskie?"

W końcu wylądowałam w salonie Clarinsa, kosztuje mnie ta "przyjemność" 90 zł, pewnie gdyby się uprzeć znalazłabym taniej, ale obsługa jest tak fantastyczna, że chyba nigdy nie zrezygnuję z tego salonu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 13:46   #838
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Aga we Wrocławiu też nie było łatwo znaleźć taką kosmetyczkę Wykonałam kilka telefonów do różnych salonów, po drugiej stronie słyszałam najczęściej zmieszanie, oburzenie albo "co to jest bikini brazylijskie?"

W końcu wylądowałam w salonie Clarinsa, kosztuje mnie ta "przyjemność" 90 zł, pewnie gdyby się uprzeć znalazłabym taniej, ale obsługa jest tak fantastyczna, że chyba nigdy nie zrezygnuję z tego salonu.
W Opolu niestety nie ma salonu Clarinsa, nad czym jako fanka tej marki niezmiernie ubolewam . Chociaż może to i dobrze, bo znając siebie przepuszczałabym tam majątek .

Stary 2008-05-12, 13:51   #839
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
W Opolu niestety nie ma salonu Clarinsa, nad czym jako fanka tej marki niezmiernie ubolewam . Chociaż może to i dobrze, bo znając siebie przepuszczałabym tam majątek .
Zawsze możesz tam wstąpić w trakcie zakupów we Wrocławiu
Tanio to tam nie jest, fakt.. ale polecam zabiegi na ciało, raz byłam na jakimś aromaterapeutycznym, z tonizującym masażem, niesamowity relaks!
Stary 2008-05-12, 13:55   #840
cmoksia
Zakorzenienie

ja chodzę do malutkiego 'salonu' gdzie jest jedna kosmetyczka urządziła w bloku salonik. Ostatnio się z nią zgadałam, że ona generalnie nie znosi owłosienia i delipuję się cała calutka. I w międzyczasie jak mi paznokcie u nóg schły, zrobiła jakiejś babce w 15 minut bikini tamta nawet nie jęknęła, nic. Myślę, że ta kosmetyczka raczej nie będzie miała niewiadomo jakich oporów

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości