|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
królikoholiczka
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Kufa głowa mi pęka
Ja nie chcę rodzic ale mam czas do środy
|
|
#4562 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może bym się skusiła, a co! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak kazał odstawiać magnez to w ogóle pomyślałam, że wariat Własnie, do kiedy Wy brałyscie magnez? |
||||
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby mi teraz wody odesLy to bym chyba ocipiała z nieprzygotowania i paniki... Mi się ciągle wydaje że tyyyyyle czasu mam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
Darietta super ze tak Wam dobrze idzie. Jak mała śpi tyle czasu to na pewno nie jest głodna.
Gosiutka ślicznie wyglądasz. Prznajmniej widać, że nie oszukujesz z terminem jak niektóre hehe Nulka kciuki za wyjście jutro. Xzora myślałam że coś sobie na głowę ubralas do.zdjęcia hehe dopiero po chwili zauwazylam, ze to misiek 😂 Pestycyda nic się nie martw ja mam na 25TP i też się boję, ze przenoszę bo im nie Wszysto zamknięte długie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4566 |
|
*sportaddict*
|
Oj, tak. Ciągle nie mogę się zdecydować pomiędzy strachem przed porodem i zmianą a
|
|
|
|
#4567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niedziela to ostateczność ![]() Cytat:
i tylko pytam znajomych gdzie jadą i się denerwuje ![]() Cytat:
Ja tez chce jutro rodzic
|
|||
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle to dobrze, że położna znalazła czas!
żeby już było bez przygód!Xzora Aggs no weź
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez ![]() Ej ej przecie nie rodzę! Z rozwarciem i krótka szyjka tez można jeszcze pochodzić! Nie straszyć mnie tu jest kolejka i tego się trzymajmy w granicach rozsądku ![]() Ja magnez jeszcze łykam, myśle ze w poniedziałek na wizycie dopiero powie mi o odstawieniu. Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Jon_Snow co do kp w tandemie u większości mam pojawia się irytacja i nerwy na starsze dziecko (ewolucja, mniejsze ważniejsze niż starsze i to na nim się skupiamy) a bardzo często to większe nagle chce ssać tak często jak noworodek, jest zazdrosne o mniejsze, nie rozumie ze nie dostanie teraz bo najpierw musi zjeść młodsze. A co do karmienia obydwoje na raz - to ciężkie rozwiązanie logistyczne
czasami wiadomo ze trzeba się nagimnastykować z przystawieniem młodszego, znaleźć pozycje dogodną a tu i tak młode odrywa się co chwilkę i przystawianie od nowa - a jak ci zaraz obok drugie gmera w biustonoszu na już to może to być denerwujące. Mi np Marcelina na początku bardzo dużo się krztusila przez szybki wypływ mleka, gdyby teraz były podobne sytuacje to wolałabym się moc skupić w spokoju na tym. No i co jeszcze - młodsze je w spokoju, nie rusza rączkami, po jakimś czasie przysypia. A moja starsza to już się strasznie wierci, potrafi szarpnąć za sutek niechcący, grzebie mi za drugim, possie minutę i chce ta druga, po minucie znów chce wrócić do pierwszej, No ogólnie cyrk Mamy które np karmią obydwoje na rządanie i dodatkowo tez w nocy bardzo często wymiękają. Ja Marceliny już w nocy nie karmię, a w ciągu dnia max 3-4 razy, mam zamiar po porodzie te 'zasady' i pory karmienia jej utrzymać. No to się rozpisałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nonie_ Czas edycji: 2017-07-06 o 22:36 |
|
|
|
#4572 |
|
Rozeznanie
|
Jutro mialam miec wizyte na 9 rano. A tu co? Wody mi sie sacza 😮😮
Chyba jeszcze dzis trafie do szpitala.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata w razie co
!!!
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Aaa myszowata piękna data na poród
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia!!! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#4576 | |||
|
MerDer 4ever
|
Szalona Cytat:
Ja niby chce urodzić ale mam tak samo! Cytat:
Dokładnie! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4577 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie każdy ma na tyle silną wolęCytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki i powodzenia
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo jaaa, kciuki myszko ✊️✊️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie czuje dobrze brodawki bolą ale zaciskam zeby i karmie dalej. Troszke szwy ciagna i bolą. Boje sie jutrzejszej jazdy samochodem mąż ma mi koc zabrac zebym miekko miala. A tak poza tym szczesliwa. Tyle wylezalam dla tej kruszynki. I zjadlabym ja cała.
No i boję się pierwszych dni w domu. Jutro wiem że będę obolala zmeczona mloda musi się zaklimatyzowac. I jak to bedzie. Jak powiedzialam mamie o teściowej to sie wściekła. Mała po szczepieniach ledwie wyjdzie ze szpitala ja obolala zmeczona po porodzie. Chcialabym odpocząć dojść do siebie a ta sie wprasza. |
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, czyli mój ewidentnie chciał mi za wczas ten magnez odstawić, dobrze, że się znam lepiej |
||
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też
Myszowata No to dawaj znac a jak sie sączą? Mocno?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za szybki poród 🏻Calineczka - ja pije maliny już od 4tyg i jak widać słabo to działa, a dlatego ze maliny nie przyspieszają porodu tylko pomagają się lepiej macicy regenerować potem. Ja już się od tej herbaty uzależniłam szczerze mówiąc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu mm wpychaja każdemu Chyba ktoś zaczarowal moją księżniczkę nie chce spać w łóżeczku tylko ze mną. Na łóżku. Ledwo dwa dni ma a juz rządzi. A do tej pory nie było takiego problemu najadla sie i wkladalam do lozeczka i spała |
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja złożyłam dziś bujaczek. Super jest
IMG_1499377006.350657.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4589 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poki co stresuje tz ze bedzie mial jutro wolne. Boje sie polozyc. I ciagle siedze lub "ciagle sikam". Torby kazalam naszykowac. Nagle do mnie dotarlo ze to nie moze byc juz bo remont trwa. Dzis z tz przykleilismy tylko polowe plyt karton/gipsowych. Jeszcze taki burdel mam w domu a tu taka akcja.. poki co czekam. Dopiero 2 godziny sie saczy ale to z kazdym ruchem czuje jak leci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-07-06 o 23:43 |
||||||||
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic przeciwko ze mnie ktoś odwiedzi w szpitalu tudzież po porodzie w domu.
Jak wyjdę to raczej będę chciała tego dnia być sama z Tz i Misiem żeby się ogarnąć po swojemu. Dla mnie jest miłe , ze ludzie chcą zobaczyć moje dziecko. Jak szwagierka rodziła to tez chciałam zobaczyć jej dziecko. Jak rodziłam Misia to moja rodzina i Tz mogli zobaczyć przez szybę jak położna myje go i odciska mu stopki na akcie urodzenia na pamiątkę. Mój Tz był cały czas z nim i zrobił mu masę zdjęć , położna robiła im obojgu zdjęcia. Uwielbiam na nie patrzeć ![]() Moja teściowa jaka jest taka jest, ale będzie na czas mojego porodu zajmować się moim starszakiem żeby Tz mógł być ze mną w tym czasie i mnie trzymać za rękę podczas cc, wiec jestem jej bardzo wdzięczna , ze poświęci tez swój wolny czas i weźmie wolne od pracy żebyśmy my mogli na spokojnie urodzić i wszystko ogarnąć. Wczoraj wzięła mi starszaka na 3/4dnia żebyśmy mogli z Tz pojechać do gina i pobyć razem. Dzięki temu ze se z Tz byliśmy sami to udało nam się jakoś dogadać. Nie mogę jej zabronić żeby nie zobaczyła swojego drugiego wnuka. Aczkolwiek potem zamykam drzwi i nie zapraszam nikogo. Do szpitala przyjdzie moja ciotka z kuzynka oraz Tz brat z żona i drugi brat może z dziewczyna. Teściowa pewnie przyjedzie na następny dzień ze starszakiem. Innej rodziny nie mam a znajomi nasi raczej wiedza żeby odwiedzić nas dużo dużo później. Przy starszaku nikt się nie wpychał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Nie czekaj jedz do szpitala . Jak wody się sączą to jedzie się od razu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

jak ginka powiedziała, że na wtorek wypisuje mi skierowanie do szpitala to ja do niej, "ale że mam urodzić już", jak jakiś półgłówek normalnie
wiedziałam, że to niedługo nastąpi, ale byłam w takim szoku jakby mi conajmniej w 6 miesiącu kazała rodzić 

Dzisiaj mam dzień : DONIOSĘ. Ostatnio jednak były dni : NIE DONIOSĘ. 
3mam kciuki za niedziele
niedziela to ostateczność 
i tylko pytam znajomych gdzie jadą i się denerwuje
Ktoś jeszcze chętny?
Słyszałam właśnie kiedyś, że możliwe jest rozbudzenie laktacji nawet bez ciąży i porodu.

)

żeby już było bez przygód!

teściowie wysłali nam fotki z Krety..