|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Hahah ja chyba tak samo ![]() Nigdy nie miałam ale brzmi przekonywująco w takim momencie ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że od wczoraj dajemy rade tylko na piersi. Ale zaraz będę Musiała pewnie dać butle bo jedziemy na zdjęcie szwów Dopiero zasnęła od 5:30... Juz mi słabo ze musze ja obudzić. Gorzej jak jej ta butla nie wystarczy. .
![]() |
#4653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
Na tą chwilę mąż juz nie chce drugiego dziecka. Ja w przyszłym roku będę zmieniać pracę. Tez nie wyobrażam sobie drugiej ciąży. Poród to była dla mnie trauma, a teraz mam już dość.
Patrzę na nią jak się uśmiecha i jest taka słodka. .. ale jedna mi chyba wystarczy. Jakbym była młodsza to bym miała więcej czasu.
#4655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
MerDer 4ever
|
Morelle kropelki i laktator nie sa wyznacznikiem ile masz mleka!
![]() ![]() Jon No skoro każesz.. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to też mnie mega głowa boli i to pierwszy raz w ciąży. Chyba coś jest z pogodą nie tak, bo widzę, że Emilkę też ból dopadł. Cytat:
![]() Cytat:
Nulka - poza tym, że dbasz o Adę musisz też dbać o siebie. Dobrze zrobiłaś, że oddałaś małą - jak nie dajesz rady to trzeba odpocząć i sutki też muszą mieć czas żeby się zregenerować. Mam nadzieję, że dzisiaj już psychicznie lepiej się czujesz. Myszowata - taka akcja w nocy. 3mam kciuki za CC! Współczuję bolesnych badań. Morelle - jak Pestka jeszcze nie przybiera to chyba lepiej wybudzać. 3mam kciuki, żeby z odstawianiem się polepszyło! Chilli - super sobie radzisz, ty to jesteś wulkan energii! Cashmere - 3mam kciuki za dzisiejszy spacer! Jon Snow - gratulacje z okazji 38tygodnia! Minini - super, że GBS ujemny AnnaPaula - dzieje się coś u Ciebie? U mnie spokój, pewnie ok 13tej będę miała KTG. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boli mnie tylko brzuch jak na miesiączkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wszystko ma swoj czas i przebieg, nie na darmo powstają blogi i.książki o wychowaniu dzieci, karmieniu i opiece... to.nie jest łatwa sprawa. To prawdziwie wyzwanie, mnóstwo problemów i.małych i dużych. Ale ile miłości i radości!!! Terazcte maluszki uśmiechem zniewalają, a pomyslcie co.bedzie jak powiedzą" Kocham Cie mamusiu!" I same beda sie do was tulić, naśladować Was i bezgranicznie ufać i kochać... to takie budujące...zobaczycie! Takich książek o cudach macierzyństwa mi.brakuje wlasnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
Morelle - próbuj odciągać dodatkowo po każdym kp . Może musisz mieć większa stymulację. Z tego wiem nie czas karmienia się liczy w pobudzaniu laktacji tylko częstotliwość . Za każdym razem jak dokarmisz mała mm to użyj laktatora.
To mleko możesz trzymać w lodowce 24h bodajże . Na wierzchu bez lodówki 1h . Nie miej sobie za zle jeśli Ci nie wyjdzie nic z tego . Nie dla wszystkich jest tak łatwo . Mam nadzieje jednak , ze się uda ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka mówiła, że właśnie z takiego bólu jak na okres rozwinęła jej się akcja porodowa. to może loda? Vadi pisała, że lód dobry na wszystko. Ja właśnie zaczęłam jeść - zajadam stres. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
Morelle - co do odczuć o drugim dziecku to miałam po pierwszym porodzie takie same odczucia.
Jak byłam w ciąży ze starszakiem to już myślałam o następnym dziecku. Jak urodziłam to powiedziałam sobie Hell No. Decyzja o drugim dziecku przyszła nagle. Nagle mnie strzała jakaś uderzyła , ze teraz albo nigdy i złapał mnie strach ze już stara jestem i nic fajnego nie przeżyje . Ta ciąża jest mega ciężka , ale mam nadzieje , ze ten okruszek mi to wynagrodzi wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4666 |
Rozeznanie
|
Myszowata, sweet kciuki
![]() ![]() Emoss no to rodzimy razem ja tez wtorek szpital, środa cc i też jestem tym coraz bardziej przerażona ![]() Martwię się też moimi piersiami bolą i sutki niestety też nie wiem czemu bo przecież póki co nawet nikt ich nie dotyka. Boję się co to będzie jak zacznę przystawiac maĺą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||
Wtajemniczenie
|
Myszowata, My Sweet Little Precious kciuki dla Was! Powodzenia!
![]() ![]() ![]() Xzora, Devileek, AnnaPaula kciuki żeby się rozkręciło jeśli to Wasz czas ![]() ![]() ![]() ![]() Minini brawo za gbs! ![]() My Sweet Little Precious uff dzięki za kozę na głównym ![]() ![]() Morelle ja bym budziła co max 3h. Choć z drugiej str jak Anastazja śpi do 4h to też nie jest jakiś dramat. Jak będziesz podała na twarz ze zmęczenia, to myślę że tę godzinkę możesz sobie jeszcze dać na sen - przynajmniej 1x na dobę tak jak w tym info od Devileek jest napisane. Próbuj odsypiać w każdej wolnej chwili, olej wszstko inne, broń Boże jakieś szalone pomysły typu sprzątanie itd. ![]() Z odkładaniem do łóżeczka nie pomogę... Nasza córka dopiero jak była trochę starsza zaczęła zasypiać przy piersi - wcześniej trzeba było ją dużo nosić w nocy i w ten sposób usypiać... Łatwiej nam szło odkładanie do naszego łóżka - bo można było z nią śpiącą się położyć, a potem delikatnie zsunąć na łóżko... Mieliśmy taki podział, że ja karmiłam w nocy, a mąż nosił. Karolinuuusia super że dobrze się czujesz, powodzenia dla Was! Devileek powodzenia na wizycie! Nulkaa dokarmianiem się nie przejmuj! ![]() Cashmere kciuki za wizytę położnej i pierwszy spacer! ![]() To prawda! Ale to przejściowe, wszystko się zmieni! Tylko te początki niestety bywają ciężkie fizycznie i psychicznie... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mu kupiliśmy wagę żeby nie jeździć codziennie do przychodni, bo mieliśmy daleko luxmed. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Może sobie dziewczyny strzelcie tego drinka położnej z olejem rycynowym . Faith mówiła ze zadziałało błyskawicznie , a przy okazji będziecie mieć te lewatywę od razu
![]() Ja prawdopodobnie w niedziele wysram z siebie wnętrzności znając życie ze strachu . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4669 |
Zakorzenienie
|
Morelle, jest procent kobiet, który w ogóle nie jest w stanie odciągnąć nic laktatorem - i nie jest to wyznacznik. Niemniej, jeśli dokarmiasz butlą, to pobudzaj piersi, nawet niech mała sobie ciumka, bo chodzi o zwiększenie produkcji. No i może te herbatki wszystkie, ciepły prysznic przed karmieniem - też będzie pobudzał?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś tego olejku się boję :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha no właśnie . Nie wiemy jak organizm zareaguje :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
MerDer 4ever
|
Mnie co jakis czas kłuje szyjka, mam nadzieje, że to dalsze skracanie i rozwieranie
![]() Tego olejku rycynowego nie zamierzam pic ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam i na yt oglądałam kilka filmików to właśnie ta biegunka powoduje skurcze i poród i ze jest No tak jakby się miało zatrucie . Porządna kupa ścisk flaków i tyle, ale wiadomo każdy inaczej reaguje.
Ja osobiście dziękuje . Ja mam nadwrażliwość jelita i u mnie stres powoduje takie akcje . Tak się między innymi stresowałam moim ślubem , ze siedziałam 2h w kiblu i się na ślub spóźniłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4676 | ||
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
Myszowata mega kciuki za Was ✊️✊️ Będzie dobrze, dasz radę, jestem z Tobą myślami. Wspołczuję bolesnego badania ☹️ Cytat:
U mnie w sr było, żeby w nocy 2 razy karmić i wybudzać. Ja będę tak robić. Ale rozumiem, że chodzi o uśpienie już po. Nie wiem co Ci doradzić, kurde to wszystko jest tak trudne, udało Ci się nockę na piersi przetrwać to teraz z odkładaniem jest problem. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza dla Waszej 3 ![]() Cytat:
Kochana, ogromniaste kciuki za Was ✊️✊️ Ja chcę leweatywę, to tylko chwila a po wszystkim może bardzo ułatwić życie ![]() Cytat:
Odsuń od siebie te myśli o własnej beznadziejności, bo absolutnie tak nie jest! Walczysz a to jest super, podanie mm to nie koniec świata ![]() Cytat:
Brawo za przybieranie ![]() ![]() Cytat:
Hahaha ja też ![]() Cytat:
Baby kochana, musimy dać radę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co mi przyszło dla małej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4679 |
MerDer 4ever
|
Emmos śliczności!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała mogę się podpisać pod tym wszystkimi kończynami! ![]() ![]() ![]() Cytat:
U nas tak pierwsze 4 tygodnie nie były za kolorowe, Marcelina spała jak chciała, ciagle karmienia, ja wiecznie z cycami na wierzchu. Potem zaczęła się większa regularność, przybierała ładnie, nie budziłam jej już w nocy specjalnie, bywało ze przespała 5-6 godzin ciągiem i to był już luksus ![]() Ale pomyśl, ona jest naprawdę malutka, wyciągnęli ja na świat, nie nie rozumie, nie ma jak zakomunikować swoich potrzeb, u ciebie w brzuszku było cieplutko i bezpiecznie, a tu teraz trzeba się dostosować. Musisz sobie uświadomić ze zaraz mogą przyjąć kolki, potem ząbkowanie, skoki rozwojowe, bunty ![]() Wg mnie powinnaś usiąść z nią, przytulic do piersi i siedźiec tak ile możesz. Weź sobie książkę, włącz serial, odpal zarę ![]() ![]() Siły życzę i tule mocno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.