|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYGRAŁ PiS !!!!!!!!!!!!
Cytat:
Niestety wypowiadajac sie online musisz liczyc sie z tym co napiszesz i jak to moze zostac odebrane. Wiec jesli widze, ze narzekasz, zakladam, ze jest to Twoja opinia, a nie reakcja pod wplywem chwili. Co do narzekania jako domeny naszego narodu, owszem, jest to uogolnienie, ale wierz mi, spotykam sie z tym zjawiskiem przede wszystkim i w najwiekszym stopniu wlasnie w Polsce. Stad moja opinia.
|
|
|
#182 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybieramy przeciez te opcje, ktora najmniej bedzie przeszkadzac gospodarce, bo to ona napedza kraj, a nie puste frazesy i kielbasa przedwyborcza
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czuje sie zrobiona w konia przez rodzicow, dlaczego kazali mi stac za uzywka?! Toz to wykorzystywanie dziecka!
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja tez się przemieszczam 22 lata i tez slepa i głucha nie jestem. Trochę racji w naszym narodowym narzekani moze i jest ale ja nie cierpie stereotypów A po drugie to i powody do narzekań są, tu koło domu, co się dzieje to czasami sie człowiekowi w głowie nie mieści.PRzeciez piszesz, ze narzekają głównie w Polsce. A Polacy za granicą tez ciągle narzekają? Ja znam i takich co narzekają i takich którzy ciągle uśmiechnięci chodzą Będziemy się kłócily czy Polacy to narzekający naród? ja nie mam ochoty, o to czy my złodzieje, pijaki i nieroby tez nie. Pokój siostro! Spac iśc miałam zaraz się zderzę z monitorem.
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, to pokoj i dobranoc
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem przerażona, teraz dopiero będzie postępująca klerykalizacja kraju, komisje śledcze, teczki i tym podobne klimaty. Boję się też czy PO nie przeforsuje swoich sztandarowych płatnych studiów
Ogólnie - jak zobaczyłam rozkład mandatów, to aż mi się zrobiło nieprzyjemnie. PiS to dla mnie partia nietolerancji i nienawiści, słabo mi się robi jak pomyślę, że Ziobro ma być ministrem sprawiedliwości A ich plany zmian ustrojowych są wg mnie kompletnie poronione, uważam, że obecna konstytucja jest naprawdę ok (z małym wyjątkiem - jestem za likwidacją KRRiT)
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Przygotujcie się i teraz na niskie ukłony, jak czarnymi, dłuuuugimi limuzynami przez korki warszawskie przemykać będą bojownicy o Święte Ziobro. Jeśli ktoś na czas nie ustąpi autem (np. nie zepchnie go z wiaduktu, żeby ziobrysta przejechał) - biada mu i jego rodzinie... |
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
www.pis.org.pl = pis.org = pisiorg = pisiorki Odnośnie braci Kaczyńskich zalecałbym ćwiczenia u logopedów, ponieważ obaj mają bardzo zły jak na polityków sposob cedzenia słów. Który przy wyraźnych problemach z przegrodą nosową brzmią również jak kwakanie. Takie: "kwa... (przerwa) kwa kwa... (dłuższa przerwa) kwa" Przykro mi, ale skojarzenie jest jedno i silniejsze od mojego wątłego poczucia szacunku. Szacunku, na który obaj będą mieli okazję zapracować. |
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zakończenie prywatyzacji. Nawet Niemcy nie prywatyzują przedsiębiorstw przynoszących wpływy. Rozliczenie tak zwanych biznesmenów z dochodzenia do bogactwa. Wprowadziłbym też ustawę, która mówi, że każdy nowy przepis gospodarczy może wejść w Zycie dopiero po 4 latach (przestaną sprzedawać ustawy). Większa dopuszczalność aborcji.
Wypowiedzenie konkordatu. Rozdział państwa od kościoła. Za udowodnioną korupcję całkowita konfiskata majątku. I takie tam. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś zapytał co ma patriotyzm do głosowania-przecież prawo do głosowania jest naszym konstytuacyjnym prawem,nie żyjemy w państwie totalitarnym,gdzie nie mamy wpływu na rząd,ale w państwie demokratycznym. Udział w wyborach jest moim prawem i wg mnie również moim obowiązkiem.
|
|
|
#194 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Już sporo lat patrzę na miotanie się naszych polityków.Ciężko im wyprowadzić kraj na prostą.Może ,gdyby mniej pakowali do własnej kiesy,a częściej spojrzeli w oczy choremu dziecku,którego nie ma za co leczyć - to byłoby im łatwiej.
Dlatego też nie poszłam na wybory.Nie wierzę nikomu. Pójdę za parę lat.Mój syn obiecał,że będzie politykiem - zagłosuję na niego.
|
|
|
#196 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
He, he, a do mnie dopiero dziś rano dotarło, że w sejmie nie będzie osoby, na którą głosowałam (bo głosowałam na osobę bardziej niż na partię). I znowu nie będę miała swojej reprezentacji, bo 4 lata temu głosowałam na partię, która również nie weszła do sejmu. Zaczynam się czuć jak jakiś margines, czy cuś. I to na dodatek społeczny
, bo jakże to inaczej nazwać. ![]() Tak czy inaczej należy się spodziewać teraz wysypu komisji śledczych, stawiania różnych przed trybunałem stanu i innych tego typu rozrywek. Igrzyska będą niewątpliwie, ale czy będzie chleb?
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż zupełnie nie znam się na polityce i z założenia nie wierzę w "kiełbasę przedwyborczą" właśnie takie sprawy mówią wiele o człowieku, nie o polityku, dlatego nie znoszę PiSu. Tusk na przykład jest przeciwny legalizacji związków homoseksualnych ale nie ma w tym nietolerancji, nie traktuje ich jak podludzi, tylko przemawia przez niego zdrowy rozsądek ( jego zdrowy rozsądek, ja nie mam nic przeciw). Po prostu od ich wielkich haseł i programów się odcinam, zwracam uwagę na CZŁOWIEKA. |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Nie uważam żeby w Polsce było żle. Mam mieszkanie-dach nad głową, ide na studia, nie brakuje mi na podstawowe potrzeby. Jestem wolna, nikt nie ogranicza mojego prawa do wolności wypowiedzi, nie lataja mi nad głową bombowce, moge swobodnie jeżdzić po całym świecie ( nie ważne czy z wizą czy bez wizy).Nie mam ambicji by moj kraj stał sie swiatowym mocarstwem. Nie znam ludzi zyjących w skrajnej nędzy. jedyne co może mi się nei podobac to służba zdrowia, ale na nia znów IMO maja wiekszy wpływ ludzi którzy tam pracuja niż ustawy, bo każdy nomalnie myślący lekarz pomaga choremu lub umierającemu pacjentowi, a nie sprawdza kasę chorych, do ktorej ktos nalezy.Co z tego, że od dzieciństwa słyszę o długu publicznym , kiedy nkt mi osobiście go nei każe spłacać.I pewnie to nie jest zbyt popularna opinia w kraju , w którym każdu uwielbia narzekać, ale jestem bardzo zadowolona z Polski i nic bym tu nie zmieniła.pewnie, ze każdy musi sam o siebie zadbać , bo żaden polityk tego nei zrobi, ale tego chyba nikt nie oczekiwał.wiem, że i tak żadne skrajne ugrupowanie w stylu pana Leppera do władzy nei dojdzie, a to czy bedzie rządzic PO, PiS czy SLD jest mi zupełnie obojętne. Mam większe zmartwienia niz Komisja Śledcza, lustrowanie teczek czy pasjonowanie sie debatami przedwyborczymi. Nie poszłam na wybory. I nie lubie dorabiania do mojego nie- pójścia żadnej ideologii.
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
BAN stały
|
no dobra teraz mam dość. jak dla mnie the end
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, W obecnej chwili Samoobrona przebiła SLD i jest na 3 miejscu
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
ale wstyd....
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Straszne,złotówka już straciła na wartości ( nie tego oczekiwali zachodni inwestorzy). Frekwencja żenujaca.Ciesze sie,że chociaż młode pokolenie i "zachodnia" Polska nie zawiodła...
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, bardzo jestem ciekawa ilu osobom pojedynczym jednostkom można by pomóc, gdyby zrezygnowac z ogromnej kasy która poszła na kampanie przedwyborcze, na miliony ulotek ladujących póżniej w koszu. Bardzo mnie to ciekawi.
Jedyne co mi się nie podoba jak już napisałam to służba zdrowia.ale zmiana nazwy z Kas Choryhc na NfZ lub jeszcze inne cudo nic nie da. Tu chodzi o mentalność ludzi tam pracujących. W żadnym państwie i pod żadnym rządem nie jest tak by wszyscy mieli po tyle samo. w Polsce chyba probowano , ale marne tego skutki były. Bezrobocie u mnie w mieście sięga owszem bardoz wysoko z tym, ze nie spotkałam osoby która naprawdę chciałaby pracować , a tej pracy by nie dostała. Znam natomiast wiele, ktore nei mają ochoty pracowac za najniższą pensję, bo im się po prostu nie chce fatygowac się za tyle, wolą wypić przed telewizorem kolejne piwoi narzekać na "kretynow w rzadzie". W Up ściana z ogłoszneiami jest zawsze pelna , do tego organizowane sa kursy dla bezrobotnych, bezpłatne, ba nawet organizatory zwracaja kursantom koszty dojazdu. tylko niestety musi się chcieć.
![]() |
|
|
|
|
#210 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
BTW: jadąc do pracy słyszałem w radiu nowy skrót PiS:
PiSiK: Prawo i Socjalizm i Koryto Smutne... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Nie wiem, nie zauwazylam, czy latwiej bylo zmieniac, stalam wtedy w kolejce po cukier i kawe, ktorej i tak nie wolno mi bylo pic, jak bylam mala 

Ogólnie - jak zobaczyłam rozkład mandatów, to aż mi się zrobiło nieprzyjemnie. PiS to dla mnie partia nietolerancji i nienawiści, słabo mi się robi jak pomyślę, że Ziobro ma być ministrem sprawiedliwości
A ich plany zmian ustrojowych są wg mnie kompletnie poronione, uważam, że obecna konstytucja jest naprawdę ok (z małym wyjątkiem - jestem za likwidacją KRRiT)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)