|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Dziewczyny dziękuję pięknie
![]() ![]() Umyłam dwa okna, jakby mój mąż to widział to by mnie chyba przez kolano przerzucił ![]() ![]() Siil prześliczny jest ten kocyk pudrowy róż, kusi mnie, ale dopiero co mi przyszła mięta ![]() Minini nam pierwsi fachowcy, którzy przyszli oglądać łazienkę krzyknęli 8 tys hahaha była w stanie deweloperskim, więc też gotowa, ja to się prawie poplułam jak to usłyszałam ![]() Darietta super, że wychodzicie ![]() Carolles, opaski kupowałam tutaj http://allegro.pl/opaska-pin-up-lub-...Y2JkY2ZlYjk%3D Adrianna kciuki za Was, trzymajcie się ![]() Anna przesłodkie te ciuszki ![]() Taedio fajnie tam w tym koszu ![]() Aggs rozbrajasz mnie tym swoim DONIOSE ![]() My Sweet ręce opadają, mam nadzieję, że zostałaś już przyjęta. Ciekawe czy oni Ci dziś to cc zrobią.... Mała, pyszności u Ciebie ![]() Devileek, kciuki za sn, jesteśmy z Tobą ![]() Cashmere, rewelacja u Ciebie z cukrami, jeszcze krzywa i będzie spokój ![]()
#4802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta kolorystycznie fajnie współgra, ale nie wiem czy nie zbyt geometryczna do reszty pokoju: https://www.vox.pl/produkt-lampa-kom...ala-17041.html Nad dzieciową ja się zastanawiałam nad taką, ale droga ![]() https://www.vox.pl/produkt-lampka-ba...ska-18725.html Więc na razie kupiliśmy chmurkę w Ikei na ścianę za 19 zł  |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
MerDer 4ever
|
Emmos
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Sill raczej dorosła ![]() Takie dzieciowe co wstawiłas są 10x taniej na alie :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Taedio
A ŚWIDNICKIEGO próbowałaś? Bo.jak.nie to Ci prześle ![]() Co do kefiru sie zgadzam ![]() Devileek Ja ostatnio przy skurczu miałam wyciek taki jakby, dosłownie miałam całe majtki mokre, i tyle... cisza! szyjkę też mam zamkniętą - :/ Leżę w sypialni i tak patrzę przed siebie i uwierzyć nie.mogę, że już za kilkanaście dni będzie tam moje drugie serce... ![]() 1499438177578.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4805 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza wizyta w szpitalu zaczęła sie od KTG. Najpierw zadzwoniłam do lekarza - wyszedł i zlecił położnej zeby wykonała KTG i założyła mi zieloną kartę. Położna jeszcze sie upewniła odnośnie tego koloru, tak jakby to zielone coś oznaczało.
KTG było dla mnie mordęgą - pol godziny na jednym boku, potem na drugim (teraz musiałam sie położyć, bo wlasnie moj kregoslup to zaczyna odchorowywac), miałam w miedzy czasie liczyć ruchy - naliczyłam ich 96. Ewidentnie Klaudii sie nie podobało. Po KTG lekarz zabrał mnie na USG, było wykonane na innym sprzęcie niż poprzednie tydzień temu. Na ostatnim waga Klaudii to było 3250, teraz 3760 +\- 0,5kg. Kiepsko. Najgorsze, ze ja sie nastawiałam od samego początku na duże dziecko, a jak tydzień temu usłyszałam, ze powinno ok 3500 ważyć to mi dobrze było z tą myślą. Teraz na nowo muszę sie oswajać na 4kg bobasa. Na koniec badanie na fotelu - szyjka dalej zamknięta i miękka, nie ma napierania dziecka na szyjkę. Na KTG zapis prawidłowy, bez skurczy. Lekarz pytał czy zostaje, powiedziałam, ze nie, wiec podpisywałam papier, ze nie zgadzam sie na hospitalizacje. Dawał mi tez usg do zabrania i teraz zobaczyłam, ze go jednak nie mam, musiało mi sie jedynie wydawać ze chowałam. Umówiłam sie z nim, ze w poniedziałek znowu dzwonię do niego jesli nie chce zostać na oddziale i potem przyjeżdżam w środę. Powiedział juz, ze w środę mam juz zostać, bo to bedzie 5dni po terminie. Także dziewczyny, prosze o mocne kciuki zeby coś sie ruszyło jak najszybciej! Na pn umówiłam sie do lekarza rodzinnego - oby wystawił L4. Mojego lekarza juz nie bede pytać bo chyba mu nie na rękę ze nie chce zostać w szpitalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Na pewno widziałam takie na Allegro jak szukałam lampek dla siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Xzora
Dobrze, ze z małą wszystko jest dobrze ![]() ![]() Nie rozumiem, czemu miałbyś teraz zostać w szpitalu? Czemu chciał Cię zatrzymać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4808 |
MerDer 4ever
|
Mała nie widziałam takiego u nas
![]() Słodko tam u Was ![]() Xzora ![]() Poszukam, dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
*sportaddict*
|
Xzora
![]() Też nie rozumiem po co chciał Cię trzymać bez sensu skoro nic się nie dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |||
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() na obiad mam kopytka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dostałam kasę!!! jutro odbieram wózek i będę rodzić!!! dziękuję za kciuki i przepraszam za dzisiejsze marudzenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle zaczęłam się dzisiaj stresować, że zignoruję jakieś ważne symptomy porodu, bo będę liczyła że zacznie się nie wiadomo jak intensywnie... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam ostatnio non stop twardy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Xzora mocne kciuki, żeby się zaczęło dziać u Ciebie jak najszybciej
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Sill kusicielu, już mam też szary w innym rozmiarze ![]() ![]()
#4813 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciekawe o co chodziło z tą zieloną kartą. U mnie też pewnie będzie spora waga, boję się żeby tylko nie więcej niż 4kg... Cytat:
![]() Super, że kasa przyszła! Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-07-07 o 16:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Rozeznanie
|
Xzora kciuki za akcje
![]() ciekawe jak myszowata ? bo sweet to pewnie jeszcze nie urodziła skoro tyle czekała na przyjęcie. Mnie dzisiaj jakiś strach obleciał. Zaczęłam się martwić czy mała będzie zdrowa, jak zniósł cesarke i w ogóle. Z tego wszystkiego brzuch mnie rozbolał okresowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Taedio ja bym tam dała lampkę z czarną nóżką, taką z drucików
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki dziewczyny
![]() Będę dawać znać co i jak ![]() Xzora trzymam za Ciebie też żeby się coś rozkręciło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
Beby2
Mnie też, prawie się poryczałam aż. Ale akurat robiłam makijaż i.musiałam sie powstrzymać ![]() Jeszcze doszło do mnie, ze jak bedzie CC to.to.operacja i strach.mnie zniwu odleciał... Juz stres mnie zjada powoli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4819 |
MerDer 4ever
|
Wieczorem bede szukać lampki i pytać Was o zdanie
![]() Rozpogodziło sie i idziemy z Tz na spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja caly czas mam wrażenie ze mam za malo kocykow i ciagle szukam czegos 😊 mam szare dwa i mietowy i chyba jakiś różowy kupie 😛 Emmos dziekuje😘 Xzora mega kciukasy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Jon, te się dowiadywałam co do becikowego i jak się zmieniało prace to faktycznie nie jest to proste bo trzeba fure dokumentów zanieść:/ dobrze że się z tym nie spieszy.
Za to po wizycie w zusie w sprawie macierzyńskiego prawie sobie wyrwałam włosy z głowy. Mi się umowa skończyła na L4 więc muszę wszystko sama załatwiać. Dzonilam do szefowej to okazuje się że jak mam termin to ona jest na urlopie i jej księgowy. Mogę się nie wyrobić w 21 dni:/ Etusia, gratuluję sprzedaży auta chociaż wiem że serce pęka. Silli, większą ilość sluzu po wiesiolku może być. Ja dopiero zaczęłam łykać ale czytałam że na poprawę śluzu przy staraniach o dziecko się bierze. Devileek, nigdy nie wiesz kiedy Ci wody odejdą. Może być zamknięte a godzinę później sru!:p Xzora, trzymam kciuki za rozpoczęcie akcji! Pamiętaj o pełni ![]() Emilia, super! Pochwal się wózkiem jak odbierzesz ![]() Mała, ja też się stresować zaczęłam wszystkim... Taedio, miłego spacerku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zadomowienie
|
Taedio ja bym poszla w coś takiego 😊
1499440817257.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiedział, ze moze to byc sygnałem odklejającego sie łożyska. Ja w ciagu ostatnich 2 tygodni miałam 3 takie twardnienia - brzuch jak skala, ciezko chodzić i przechodziło dopiero następnego dnia rano. Nawet mi do glowy nie przyszło zeby z tym jechać na IP, myślałam ze organizm sie przygotowuje do porodu i dlatego tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
DEVILEK trzymaj się w szpitalu! Ty ze swoimi osiągnięciami z analballem
![]() XZORA kciuki by się coś szybko rozkręciło u Ciebie!
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Oby tak było ! Bo praca pójdzie na marne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy juz w domu.
I co teściowa sie wpakowała ja w sypialni z cycami na wierzchu i tylkiem bo wietrze. Zdążyłam przykryć się recznikiem. Miała z daleka zobaczyc małą a ona ją dotykała jak powiedziałam żeby nie dotykać i nie odkrywać obraza. I tekst ona jak urodzila to bylo pełno ludzi każdy dotykał i nic się nie działo. Wszyscy zdrowi. A najlepsze że jeszcze teściu też miał przyjechać ![]() Kur... Ja z tylkiem pozszywanym 2 godziny w domu a ci w goscie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Wtajemniczenie
|
O mamo ale pysznosci owoce frytki pochlonelabym wszystko 😋mam jagody i serniczek musi mi to wystarczyc.My dzis zalatwilismy wszystko mamy akt urodzenia i ja zalatwilam zaswiadczenie z posredniaka ufff 2.40 minut maly spal momentami cos marudzil ale zaraz zasypial znowu.Dodatkowo tż dzis go bawil i cala chate wysprzatalam i pierwszy raz od urodzenia poszlam z malym na drzemke popoludniowa godzinke dal pospac szkoda ze nie 2 bo jestem wymeczona ale postanowilam sie codziennie chociaz godzibe z nim drzemnac po tych nocach nieprzespanych ciekawe czy mi sie uda a za godzine kapiel☺jakos leci z dnia na dzien jeszcze gdyby nocki byly lzejsze hehe od kiedy chcecie nosic dziecko w chuscie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Xzora wielkie kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4828 |
Rozeznanie
|
kurcze Xzora, wydaje mi się, że u mnie w pon może zakończyć się podobnymi wieściami - bobas bliżej 4kg, a tez te 3,5 brzmi bardziej optymistycznie .... i możliwe też, że w środę może mnie wysłać do szpitala bo on liczy termin z usg czyli 06.07, a w środy jest cały dzień na dyżurze.
Ja liczę jeszcze na zbliżającą się pełnię, może jeszcze nam się uda ![]() Ananasa już próbowałam, aleee... gdy zjadałam, koleżanka mnie uświadomiła, że powinnam jeść tą twardą cześć - którą wycięłam ![]() Ostre też już próbowałam i nic, czyli jednak u mnie to musze czekać na swój moment. Devilek - mam nadzieję, że rozkręci się u Ciebie poród SN.! Kciuki, kciuki dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby ruszyło u Ciebie ![]() A z tym przyjściem do szpitala 5 dni po terminie to chyba lepiej skoro boisz się o dużą wagę? Cytat:
Cytat:
A dlaczego musisz sobie sama załatiwać macierzyński? Mi się też kończy umowa po porodzie i wszystko mi w pracy załatwią, tylko muszę akt urodzenia przynieść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4830 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda dzięki
![]() ![]() Carolles nie wiem czy nie bedzie za dużo wzorów jak na jeden pokój ![]() Bede Wam później wrzucać linki ![]() Xzora schody, sprzątanie, spacery czy sutki można samemu ogarnąć ![]() Ciekawe czy ananas pomoże ![]() ![]() Darietta współczuje. Ale to tez wina męża. Powinien ich ustawić w końcu ![]() Wróciliśmy juz ze spaceru, akurat jak wchodziliśmy do klatki zaczął padać deszcz a teraz juz grzmi ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.