Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 13:59   #841
0306
Zadomowienie

GG do 0306
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Zawsze możesz tam wstąpić w trakcie zakupów we Wrocławiu
Tanio to tam nie jest, fakt.. ale polecam zabiegi na ciało, raz byłam na jakimś aromaterapeutycznym, z tonizującym masażem, niesamowity relaks!
Wiem, naczytałam się o tych ich zabiegach aromaterapeutycznych .
Przyznam, iż nawet nie wiedziałam, że we Wrocku macie ich salon .
Muszę pomyśleć o wizycie, tylko musiałabym wtedy pojechać na dwa dni , bo zwykle takie zakupy robię od godziny 9 rano do 9 wieczór . Nim po 10 razy oblecę wszystkie sklepy, pomierzę, powybrzydzam, to TZta szlag trafia kilka razy . Ostatnio jak wybierałam sukienkę na wesele kuzyna spędziliśmy kilka godzin w kilku sklepach. ostatecznie dokonałam zakupu w sklepie Van Graff (czy jakoś tak ), TZ już nawet nie oponował, że za kieckę zapłaciłam tyle, ile wynosi miesięczna pensja pielęgniarki - był happy że wreszcie coś mi się spodobało i nie jest to w kolorze czarnym .
EDIT: Van Graaf jednak

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 15:10   #842
pakosta
Wtajemniczenie

Pomacałam sobie pudry sypkie.

Chanel nr 50 jest pięknie żółty, ale ma różowe drobinki. 30 jest mniej żółta, ma neutralne/srebrne drobinki i chyba nawet mi się podoba

Sisley (nie wiem jaki odcień) jest dość ciemny, ale pięknie stapia się z cerą.

Clarins jest za jasny.

Dior ma kiepskie, różowawe lub ciemnie odcienie.

La Praire jeden jest za różowy, drugi bardzo ciemny

YSL jest za matowy.

Sprawdzę jeszcze Shiseido, Kanebo i Lucidity mimo wszystko

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 15:10   #843
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Napisałam kilka recencji na KWC. Uff jakie to męczące, wyszłam z wprawy.

Dobranoc i miłego nowego tygodnia
ja nie mam ostatnio weny.. jak już mi się zachce, to zaczynam coś innego robić i wystawianie opinii idzie w odstawkę

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Za free albo za zbadanie skóry, włosów itp. Ogólnie na festiwalu nie można nic kupić. Wstęp 5zł. Poczytajcie sobie wątek Rossmannowski
zbadanie skóry oglądałam wczoraj jakiś program na tvn style i pokazywali ten festiwal kobitka z L'Oreala badała skórę prowadzącej.. OMG, co ona wiedziała o skórze... absolutnie NIC przyłożyła sprzęt (cudowny , działał nawet przez warstwę telewizyjnego makijażu ).
Pani na prawie wszystko mówiła "OK"
mierzyła temperaturę skóry, nawilżenie (oczywiście nawilżenia brakowało - to wiedziała ).
Podsumowanie mnie rozwaliło ;D coś w stylu "ogólnie skóra idealna, nie-naczynkowa" podczas gdy prezenterka ma cerę naczynkową
Wytłumaczeniem było "ja to tylko trzymam"

Tak więc to badanie skóry nie jest takie jakiego by się oczekiwało nie zatrudniają do tego profesjonalistów

Edit: miała któraś z Was ten tusz? http://eu.strawberrynet.com/800/spro...77471&goChar=E
nowa dziecina EL (na stronie EL bardziej kusi)
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 15:45   #844
iceflower
Przyjaciółka KWC

Zrobiłam sobie "popołudnie dla urody" - prysznic, depilacja, balsam, maseczka nawilżająca, włosy, malowanie paznokci i od razu czuje się lepiej. Przy okazji postanowiłam zabrać się za siebie na ostro - ujędrnić uda, zacząć się brązować (chyba Nutri Bronze w sprayu dostanie w końcu swoją szansę - prawie po roku od zakupu), regularnie peelingować, codziennie smarować stopy kremem, bo ostatnio bardzo je zaniedbałam.

Przy okazji odkryłam, że już nie lubię mieć długich paznokci. Kiedyś uwielbiałam - zawsze miałam długie paznokcie, zawsze pomalowane. Teraz wolę obcinać je na krótko, a maluję bardzo rzadko.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 15:57   #845
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Przy okazji postanowiłam zabrać się za siebie na ostro - ujędrnić uda, zacząć się brązować (chyba Nutri Bronze w sprayu dostanie w końcu swoją szansę - prawie po roku od zakupu),
ja tez mysle o lekkim zbrazowieniu sie, zwlaszcza nog bo sa niemal przezroczyste. niby mam nowy, nieuzywany balsam garniera [stoi sobie na polce juz rok...] ale jakos nie mam do niego zaufania

Hosenko
Ty pisalas o jakims nowym balsamie brazujacym, kolastyna? dax cosmetics? jak sie sprawuje?
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 16:01   #846
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
ja tez mysle o lekkim zbrazowieniu sie, zwlaszcza nog bo sa niemal przezroczyste. niby mam nowy, nieuzywany balsam garniera [stoi sobie na polce juz rok...] ale jakos nie mam do niego zaufania
ten skóra muśnięta słońcem? Użyj i podziel się opinią
mam ten Dove, efekt daje bardzo dobry, ale po nim skóra na dekolcie pokryta jest drobnymi krostkami :/ zapycha koszmarnie, a przy tym brudzi ubranie (też koszmarnie )
Double with me?
Stary 2008-05-12, 16:02   #847
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ten skóra muśnięta słońcem? Użyj i podziel się opinią
mam ten Dove, efekt daje bardzo dobry, ale po nim skóra na dekolcie pokryta jest drobnymi krostkami :/ zapycha koszmarnie, a przy tym brudzi ubranie (też koszmarnie )
ja sie strasznie boje uzywac takich specyfikow jakos tak... yyy no boje sie plam, zaciekow itp ale mzoe wieczorem rzeczywiscie sie nim posmaruje...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 16:06   #848
isa666
Zakorzenienie

Ja dziś na noc będę smarować nogi Niveą do ciemnej karnacji(ładny kolor daje i szybko, bo już po 1-2 użyciach ). Dzis mi trochę słońce nogi opaliło, bo śmigam w szortach, ale i tak uda mam blade

A we środę najprawdopodobniej idę do koleżanki, więc zrobię sobie jakiś 3-kilometrowy spacer, bo szybciej na nogach zajdę do niej niż busem, bo w korkach się stoi godzinami Poza tym trochę kcal spalę i nogom to dobrze zrobi
Stary 2008-05-12, 16:10   #849
iceflower
Przyjaciółka KWC

Jak mi się nie sprawdzi ten Nutri Bronze w sprayu to kupię balsam Nivea - podobno jest delikatny i słabo brązuje. Garnier też trochę kusi, ale nie jestem wielką fanką tej firmy, co nie kupię, to mi nie odpowiada. Kiedyś lubiłam Nutri Bronze w tubie, ale któraś kolejna tuba powodowała, ze farbowałam ręczniki. I wtedy całkiem zarzuciłam brązowanie.

Też się boję takich specyfików, nie jestem doświadczona w temacie samoopalania.
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 16:14   #850
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie strasznie boje uzywac takich specyfikow jakos tak... yyy no boje sie plam, zaciekow itp ale mzoe wieczorem rzeczywiscie sie nim posmaruje...
Ale one są delikatniejsze niż samoopalacze (tych też bym się bała ), można samemu stopniować efekt.. na początku jest leciutki kolor, więc o tyle dobrze, że nie widać ewentualnych zacieków
mi całkiem nieźle szło choć pierwsze podejście nie było zbyt sympatyczne dalej już z górki

Isa, a ta Nivea dobra jest?
Double with me?
Stary 2008-05-12, 16:14   #851
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mi się nie sprawdzi ten Nutri Bronze w sprayu to kupię balsam Nivea - podobno jest delikatny i słabo brązuje. Garnier też trochę kusi, ale nie jestem wielką fanką tej firmy, co nie kupię, to mi nie odpowiada. Kiedyś lubiłam Nutri Bronze w tubie, ale któraś kolejna tuba powodowała, ze farbowałam ręczniki. I wtedy całkiem zarzuciłam brązowanie.

mnie kusi TBS brazujacy ale po pierwsze za drogi a po drugie ma w sobie maslo kakaowe a ja mam uczulenie. nutribronze'm sie smarowalam rokt emu, ale sie walkowal strasznie

pierwszy raz wysmarowalam sie maminym samoopalaczem jak bylam w czwartek klasie podstawowki. porobilam sobie cudne palmy na kostkach

Organzzo ja juz rokt emu sie smarowalam tymi cudami, ale co poradze ze znowu mam obawy czy aby nie zrobie sobie kuku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 16:16   #852
isa666
Zakorzenienie

Organzza mam już 2 butelkę, ale tej do ciemnej karnacji, bo te do jasnej zwykle mi skórę żółcą(np. słynny Dove Summer Glow ), natomiast ta Nivejka ładnie pachnie(jak jogurt morelowy wg. mnie) i szybko kolor daje w brązowawym odcieniu
Choć wiadomo, że co skóra to inny efekt, ale ja tą Nivejkę lubię bardzo
Stary 2008-05-12, 16:21   #853
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
mnie kusi TBS brazujacy ale po pierwsze za drogi a po drugie ma w sobie maslo kakaowe a ja mam uczulenie. nutribronze'm sie smarowalam rokt emu, ale sie walkowal strasznie

pierwszy raz wysmarowalam sie maminym samoopalaczem jak bylam w czwartek klasie podstawowki. porobilam sobie cudne palmy na kostkach

Organzzo ja juz rokt emu sie smarowalam tymi cudami, ale co poradze ze znowu mam obawy czy aby nie zrobie sobie kuku
najbardziej się boję tego złażenia, o którym wspomniała Ice.. a to na bieliznę, a to na ręczniki.. :/ aż odechciewa się używania..

Ja zaczęłam przygodę z samoopalaczem na twarzy... pamiętam jak dziś to była jakaś Kolastyna ;D dałam na twarz grubą warstę coby ulepszyć efekt tragedia, byłam przerażona, a to cholerstwo nie chciało zejść nie wspomnę jak wyglądałam

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Organzza mam już 2 butelkę, ale tej do ciemnej karnacji, bo te do jasnej zwykle mi skórę żółcą(np. słynny Dove Summer Glow ), natomiast ta Nivejka ładnie pachnie(jak jogurt morelowy wg. mnie) i szybko kolor daje w brązowawym odcieniu
Choć wiadomo, że co skóra to inny efekt, ale ja tą Nivejkę lubię bardzo
hmm, to może to byłoby dobre rozwiązanie

Tak czy siak potrzebuję jakiegoś balsamu, bo nogi mam jakbym wyszła z młyna
Double with me?
Stary 2008-05-12, 16:21   #854
droga A
Zadomowienie

Cytat:

Ja też się boję plam. Kilka razy się ich nabawiłam. Dlatego teraz sięgam tylko po te balsamy delikatnie brązujące i smaruję się raz na 2 -3 dni. Dobry efekt, bardzo delikatny dawał Dax Białe Piżmo do jasnej skóry i z Mincera tez jestem zadowolona.
I pierwszy raz w życiu zaczęłam stosować kosmetyki opalające do twarzy - na pierwszy ogień poszedł balsam ze złotymi drobinakami z Yves Rocher. Uzywam tylko raz na kilka dni, żeby nie przesadzić. Opala mnie na bardzo delikatny złoty kolor. W pracy myśleli, że na słońcu siedziałam w czesie weekendu. Mam jeszcze Bioderma Bonne Mine, ale nie próbowałam dotychczas.
droga A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 16:22   #855
Organzza
Zakorzenienie

Poszukiwania balsamu doskonałego czas zacząć
Double with me?
Stary 2008-05-12, 16:31   #856
isa666
Zakorzenienie

Ja też się kiedyś bałam stosowania samoopalaczy i brązujących balsamów, ale zaczęłam właśnie jakoś rok temu o tej Nivei i potem był wspomniany szajski Dove aż w końcu chusteczki samoopalające Dax(super, choć bardzo mocny kolor dają) i samoopalacz Dax w piance(jego to nawet na twarz daję i nigdy mi jeszcze kuku nie zrobił ).

Generalnie trzeba dość starannie się smarować; mi się zdarza jeszcze, że na łokciach czy nadgarstkach mi jakiś zaciek wyjdzie, ale jak się dobrze wcześniej peeling zrobi to nie ma problemu.

Mnie trochę wkurza, że po tych specyfikach biała bielizna się brudzi, gdzy zaczynają schodzić(dlatego zakładam ciemną jak jestem wysamoopalaczowana) Ale i tak wolę tysiąc razy to to niż solarkę
Stary 2008-05-12, 16:39   #857
pakosta
Wtajemniczenie

O a wiecie że ja wolę solarium niż balsamy?
Wiem, bluźnię, ale brudna bielizna i koszulki to jednak więcej niż mogę znieść. Zniszczyłam sobie ukochany stanik i satynowa piżamkę, dziękuję bardzo. Do tego toto co brązuje, ten składnik znaczy się, na 90% mnie zapycha, i automatem jestem cała w wykwitach. Tylko zapach lubię (taaa nie jestem normalna )
Jeśli chcę się opalić, to wolę pójść do solarium raz na jakiś czas. Z filtrem na twarzy, ale na ciele już nie. A jak tylko zaczyna się pogoda, wystawiam pyszczek na balkon / działkę.

Ale w tym roku nie popełnię błędu zeszłorocznego - opalania z niskim filterm (bo przecież słońca nie ma - cała skóra ze mnie zeszła). Idę nabyć jakąś 20 - 30, albo Rossmana albo Garniera

Wymiana
Stary 2008-05-12, 16:40   #858
droga A
Zadomowienie

Solarka w moim przypadku w ogóle nie wchodzi w grę. W życiu tam nie byłam
Ja też w zeszłym roku po raz pierwszy użyłam balsamu stopniowo opalającego - Johnson and Johnson na noc, niestety, gdy użyłam 2 dni z rzędu miałam lekkie zacieki. Teraz nie stosuję tak często, podoba mi się lekka opalenizna.
droga A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 16:44   #859
pakosta
Wtajemniczenie

Ziz, kliknęłam szachow, ale muszę iść sprzed kompa, do 130 zł jestem skłonna zapłacić, ale dałam tylko 110, jakby mnie kto przebił w ostatniej sekundzie to możesz dołożyć za mnie, to odkupię

Czy jasno sie wyraziłam?

Wymiana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 16:46   #860
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
O a wiecie że ja wolę solarium niż balsamy?
Wiem, bluźnię, ale brudna bielizna i koszulki to jednak więcej niż mogę znieść. Zniszczyłam sobie ukochany stanik i satynowa piżamkę, dziękuję bardzo. Do tego toto co brązuje, ten składnik znaczy się, na 90% mnie zapycha, i automatem jestem cała w wykwitach. Tylko zapach lubię (taaa nie jestem normalna )
Jeśli chcę się opalić, to wolę pójść do solarium raz na jakiś czas. Z filtrem na twarzy, ale na ciele już nie. A jak tylko zaczyna się pogoda, wystawiam pyszczek na balkon / działkę.

Ale w tym roku nie popełnię błędu zeszłorocznego - opalania z niskim filterm (bo przecież słońca nie ma - cała skóra ze mnie zeszła). Idę nabyć jakąś 20 - 30, albo Rossmana albo Garniera
pod tym względem ja też wolę ale już nie będę raczej chodzić.. bym się czuła, że robię coś niezdrowego.. tak jakoś dziwnie
poza tym u mnie po solarium tak szybko nie widać efektów, więc musiałabym chodzić częsciej...

Który ten rossmannowski jest stabilny?
Double with me?
Stary 2008-05-12, 16:47   #861
pakosta
Wtajemniczenie

Tegoroczne żółte od 15stki w górę

Wymiana
Stary 2008-05-12, 16:48   #862
zizou
Zakorzenienie

oka w takim razie obserwuje i w razie czego zlicytuje
Stary 2008-05-12, 16:51   #863
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję muszę się zaopatrzyć w coś stabilnego do ciała ...po ostatnim letnim sparzeniu się przy użyciu piętnastki
Double with me?
Stary 2008-05-12, 17:28   #864
zizou
Zakorzenienie

pakosto ejm sori ale licytujacy postanowil chyba zdobyc te szachownice za wszelka cene
Stary 2008-05-12, 18:11   #865
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:

U mnie ta Nivea dała bardzo kiepski efekt- miałam wersję do jasnej karnacji- koszmarny żółty kolor, zacieki, masakra.
To samo zresztą po Dove, J&J i kilku innych jeszcze. W sumie najlepiej sprawują się właśnie te NutriBronze, ale schodzą faktycznie brudząc wszystko, no i po zrobieniu peelingu z kwasami miałam na cielsku efekt dalamatyńczyka .
Prędzej czy później też pojawiają mi się niechciane niespodzianki (dekolt, plecy, uda). W sumie najlepszy tego typu balsam jakimiałam, to Herbe z bursztynem chyba. Cudowna, lekko złocista opalenizna, zero wyprysków, zacieków, brudzenia. Tylko jakoś go ostatnio nigdzie nie potrafię dorwać, szkoda bo słoneczko przygrzewa, a ja cała jakbym z młyna wylazła .

EDIT: Ziz, popijam własnie tę miksturę z mleka i rumu ( zrobiłam na białym rumie) moja ciotka robi coś podobnego na spirytusie, ale wolę ten Twój przepis

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 18:49   #866
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
No, nie spodziewałam się tego po Tobie Ciekawe co będzie następne różowe szpilki czy białe futerko
a na to mam ochotę do kompletu, w Kaziu za 119 zł http://www.ebuty.pl/buty/Marisha_Nika,i1964.html

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o Festiwal Urody-można dostac wiele róznych próbek. W przypadku kosmetyków-tylko kredki, lakiery i błyszczyki taniutkich firm rossmannowskich jak Lovely czy Wibo (nie można wybierac kolorów). No i nic nie można kupic, chodzi się tylko i ogląda. Są porady różnych specjalistów, badania skóry itp
Eee to nie chce mi sie iść

Cytat:
Też je robiłyśmy z rzyrafką i dobre były Takie z lekka piernikowe. A jak pięknie wyglądały z wisienką na czubku

Myślę, że rzyrafka się nie pogniewa jak podam przepis bez konsultacji z nią. Ona chyba i tak proporcji nie pamięta
właśnie [/quote]

Cytat:
dostalam nowy katalog sephory, ale kupa w nim, nic nie ma. nie wiecie, czy bedzie jakas promocja na dzien matki? chociaz sephorowe 2+1 i tak mnie nie ratuje, bo nic sephorowego nie poczebujem
Faktycznie słaby ten katalog, moge ewentualnie poszukać nowej palety cieni al ena pewno nie kupie no i ta maskara nabłyszczająca mnie ciekawi.
Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
A poza tym chcę sobie kupić filtry apteczne, uzupełnić kremy, itp., znowu pojdzie prawie 300 zł
A ja testuję jakieś avenki stare 50 i powiem, że bałam się tego tłusciolstwa a to wcale nie jest złe na podróż rowerkiem w upale jaką dziś odbyłam do m1 np.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Edit: miała któraś z Was ten tusz? http://eu.strawberrynet.com/800/spro...77471&goChar=E
nowa dziecina EL (na stronie EL bardziej kusi)
Moja siostra ma próbkę, użyłam raz- całkiem nieźle czesze i wydłuża, ale na mnie tak działają wszytskie świeże próbki EL jakie miałam

Cytat:
Zrobiłam sobie "popołudnie dla urody" - prysznic, depilacja, balsam, maseczka nawilżająca, włosy, malowanie paznokci i od razu czuje się lepiej. Przy okazji postanowiłam zabrać się za siebie na ostro - ujędrnić uda, zacząć się brązować (chyba Nutri Bronze w sprayu dostanie w końcu swoją szansę - prawie po roku od zakupu), regularnie peelingować, codziennie smarować stopy kremem, bo ostatnio bardzo je zaniedbałam.

Przy okazji odkryłam, że już nie lubię mieć długich paznokci. Kiedyś uwielbiałam - zawsze miałam długie paznokcie, zawsze pomalowane. Teraz wolę obcinać je na krótko, a maluję bardzo rzadko.
Ja już staram się oliwkować ciało po kazdym prysznicu al edo peelingu się nei mogę zmusić No i Dove z zeszłego roku brązujący znów nie został użyty wczoraj na nogi

Cytat:
Ja tylko Dove próbowałam i bardzo go lubię, zacieków nigdy nie miałam, nawilżenie jets rewelacyjne i zapaszek też polubiłam
Cytat:
Idę nabyć jakąś 20 - 30, albo Rossmana albo Garniera
Cytat:
Takei rossmannowe dobre sa dla skóry?

Ale miałam dzis dzień dziecka- wreszcie kupiłam gacie do ćwiczeń w GoSporcie Reeboki przecenione o 30 zł potem góra od bikini w HM w kolorze twz 'electric blue' - jakims cudem wygrzebałam rozmiar 44 i miski ma idealne chciałam też dół, ale 38 za małe a 42 ciut za duże więc poszukam jeszcze w innych. A nawet jeśli nei dokupie to 19,90zapłaciłam za samą górę i będzie do opalania albo nawet do jeżdżenia na rolkach w lecie jak się odważę Jutro zobaczę paskowany z Reserved, ten co w reklamówce TV leci
Dokupiłam też skarpetki stopki w 3paku i błyszczyk HelloKitty jabłkowo-cytrynowy
A potem w Realu 2 paczki mentosów i chipsy Kitty nie jets moją ulubiona bohaterką, ale jest prześliczn apaletka 6 cieni i 2 róży za 19,90, nei wiem czy nie ulegnę
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:16   #867
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Moja siostra ma próbkę, użyłam raz- całkiem nieźle czesze i wydłuża, ale na mnie tak działają wszytskie świeże próbki EL jakie miałam
aha, czyli chyba nie dla mnie przydałoby się do tego pogrubienie

Cytat:
Takei rossmannowe dobre sa dla skóry?
dziewczyny "na filtrach" polecają i co najważniejsze są fotostabilne, ceną też nie powalają...

Cytat:
Jutro zobaczę paskowany z Reserved, ten co w reklamówce TV leci
też go muszę obejrzeć, strasznie ładnie wygląda ;D zarówno na plakacie jak i w reklamie a czy na żywo
Double with me?
Stary 2008-05-12, 19:18   #868
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o 7-8 czerwiec
Tak, tak, chodziło mi o 7-8.06 ...

Cytat:
Napisałam kilka recencji na KWC. Uff jakie to męczące, wyszłam z wprawy.
Ja własnie też. Ledwo 3-4 zdołam wyskrobać a tu rośnie liczba do ocenienia

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj TZ wyciągnął na mszę i trafiliśmy na prymicyjną, bite 2h , ale za to miałam niezły ubaw. Stała przed nami panna w wieku 22-25 lat w takim mini, że prawie jej tyłek wystawał, a nogi jak to zwykle w takich przypadkach niezbyt "wyjściowe", zwróciłam TZ uwagę na nią i akurat jak obczajał długość jej spódniczki i komentował z uśmiechem niestosowność stroju do miejsca i wyglądu laska się odwróciła. Oczywiście myślała, że TZ ogląda ją z zachwytem i do końca mszy posyłała powłuczyste spojrzenia i zalotne uśmieszki .

Cytat:
W piątek wieczorem wyciągnęłam też TZta na zakupy do SP, gdzie nabyłam: dwie sole do kąpieli MC (imbir i geranium), szampon i odżywkę Ce-Ce z jedwabiem, zapas Biosilku (Biosilka?), tonik wiesiołkowy ( wreszcie jakaś apteka, gdzie można to nabyć), 3 peelingi Joanny (porzeczka, truskawka i grapefruit) i balsam do ciała z mocznikiem z nowej linii AA Therapy (który miał być żelem pod prysznic, panu farmaceucie się pokręciło, a ja kapnęłam się dopiero w aucie i już nie chciało nam się wracać).
Poszalałaś

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
E tam dziewczyny dajcie spokój z tymi herbatkami, to jest szajs jakich mało. Lepiej chwycić za rower i pojeździć bez stresu godzinę niż katować się czymś co rozwala jelita
Ja dziś w końcu zaczełam sezon rowerowy Co prawda narazie krótka wyprawa: na pocztę - ok 4-5 km w obie strony (jechałam dłuższą drogą ) ale od czegoś trzeba zacząć ...

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dziękuję, nowa droga za 12 dni już
Gratuluję z całego serducha

Cytat:
EDIT; Waham się właśnie czy brać mozaikę brązującą z Avonu(jest za 30.90 w kat. 7 ).
Ja biorę

Cytat:
Ech...chyba wezmę tą mozaikę brązującą, choć trochę się boję, że jednak może być za błyszcząca(na fotkach tak wygląda), ale w sumie chyba nieliczne brązery nie mają drobinek
Jeśli będzie taka jak różowa wersja to będzie błyszcząca
Już Ci pisałam o prasowanym PR - niby ma drobinki ale raczej opalizują na skórze Podobnie zresztą jak też PR ale sypki (w tych śmiesznych słoiczkach)

Cytat:
Hosenko Ty pisalas o jakims nowym balsamie brazujacym, kolastyna? dax cosmetics? jak sie sprawuje?
Dax Cosmetics Jeszcze nie użyłam, ale na KWC ma dobre opinie

Cytat:
A we środę najprawdopodobniej idę do koleżanki, więc zrobię sobie jakiś 3-kilometrowy spacer, bo szybciej na nogach zajdę do niej niż busem, bo w korkach się stoi godzinami Poza tym trochę kcal spalę i nogom to dobrze zrobi
A może rowerek

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:35   #869
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
= W sumie najlepszy tego typu balsam jakimiałam, to Herbe z bursztynem chyba. Cudowna, lekko złocista opalenizna, zero wyprysków, zacieków, brudzenia. Tylko jakoś go ostatnio nigdzie nie potrafię dorwać, szkoda bo słoneczko przygrzewa, a ja cała jakbym z młyna wylazła .

Od dluzszego czasu bezskutecznie szukam serii Citro Bronze z firmy Herbe pisalam do nich ale nie doczekalam sie na odpowiedz,czy seria wycofana czy nie-choc na stronie caly czas widnieje wiec wg mnie ona jest,problem tylko gdzie ja dorwac
Krem brazujacy z tej serii to najlepsze mazidlo jakie mialam,daje piekny rownomierny efekt delikatnej opalenizny,nie tworzy zaciekow ani plam,nie uczulil i nie podraznil,prawie ideal.Prawie poniewaz jest niczym duch

Nie mam jakos zaciecia do samoopalaczy czy mazidel brazujacych,jedynie na nogi od jakiegos czasu uzywam samoopalacza z YR,teraz tez go chce kupic fajny delikatny efekt,w sam raz na moje blade odnoza
O solarium nawet nie myslalam,zreszta jakos mnie nie przekonuje ten pomysl;ale to kwestia co lubimy,co nam sie podoba
Stary 2008-05-12, 20:03   #870
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

co do samoopalaczy itp... lubię Dove summer glow ale do cery ciemnej, nowy J&J z aloesem jest fajny z samoopalaczy spray Sun Ozon Rossmanna...tylko z twarzą mam problem J&J do twarzy mnie pozapycha strasznie i teraz boję się innych

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości