|
|
#241 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Vadi, tata rzucający wiesiołkiem
Dziewczyny no co Wy z tym konikiem, przecież to Filip z Pszczółki Mai, sympatyczny owad Też mi kiedyś taki wskoczył do pokoju, musiałam ratować przed kotem... Brawa dla Devileek!!! Doczytałam, że było cc w końcu, szkoda Ale najważniejsze że już po wszystkim!Cytat:
Cytat:
Ja pamiętam, że zwłaszcza te pierwsze 3 miesiące były dla mnie bardzo trudne pod względem emocjonalnym i jakoś się odnajduję w tym tekście Wszystko pewnie przez to, że miałam w głowie wizję jak moje macierzyństwo będzie wyglądało i potem zderzenie z rzeczywistością trochę mnie przerosło na początku, więc ten tekst taki bliski mi jest...Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za rozkręcenie! Cytat:
Dobrze, że jedziesz to sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne.Cytat:
Cytat:
Ale oczywiście nie dla wszystkich! Dzieci są różne, znam takie które np. od początku przesypiały ładnie noce Więc tego typu emocje na szczęście nie każdego będą dotyczyły Cytat:
Jakie grzeczne te nasze dzieci dzisiaj Ja po sn i nacięciu normalnie funkcjonowałam. Cytat:
Emilia kciuki dla Ciebie! ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Słyszałam o niej, ale nigdy nie czytałam, wczoraj trafiłam pierwszy raz i wsiąkłam Cytat:
W ogóle nie jestem na to gotowa psychicznie, sn przynajmniej już znam, a cc to zupełna nowość...Nie trać nadziei Xzora, może jeszcze się rozkręci samo! Bądź dzisiaj bardzo aktywna jeśli masz siły i zobaczysz jutro jak tam sytuacja u lekarza, może już ruszyło do przodu trochę Ja nie miałam żadnych skurczy, przepowiadaczy, zupełnie nic, zaczęły mi się sączyć wody, pojechałam po dłuższym czasie na ip, a tam rozwarcie na 2 palce. A jeszcze długo skurcze nie były bolesne dla mnie, dopiero jak podali oxy zaczęły się rozkręcać. |
||||||||||
|
|
|
#242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No dziś pełnia liczę na nią ![]() Morelle Super, że noc lepsza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Xzora, silli ja tez sie obawiam ze skończę cc. A nie chciałabym. Staram się mieć pozytywne nastawienie i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Xzora wszystkiego najlepszego dla tzta! Po stokroć mu życzę niech urodzi mu sie dziś córcia w ramach prezentu😎 Darietta ja tez bym ten pepuszek traktowała octenispetem ale jak uwazasz. Morelle super ze noc mieliście lepsza juz 😊 Nulka nie przepraszaj! Trzymamy kciuki za Was mocno. Z dnia an dzien będzie lepiej 😘 Mala wygladasz super ale juz byśmy chcialy Cię widzieć bez brzucha wiec zrzucaj dziś ten balast! 😛 Emilia kciuki dla Was! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Devilek - gratuluję!! czekamy na wieści! jak się tam czujesz?
nulka - nie martw się, to normalne niestety. też siedzieć nie umiałam normalnie przez pierwsze prawie 2 tyg. na boku siadałam.. ale jedż do lekarki niech sprawdzi czy nic się tsm nie dzieje. buziaki vadi - zgadzam się! joga najlepsza na wszystko. super że pomaga taedio - obyście zdążyli zrobić jakieś fajne fotki ciążowe! nie wątpiłam że się nie zmieścisz w sukienkę! ![]() morele - super że nocka lepsza niż ostatnie.. Mała - to jedziesz na wycieczke czy rodzić? fajny brzusio ja dziś nie mam humoru mąż mnie drażni, syn nie słucha. nie chce mi się nic
|
|
#245 |
|
królikoholiczka
|
Ciśnienie mam 157/96. Jadę!! Brat mnie wiezie właśnie
|
|
#246 |
|
MerDer 4ever
|
Emilia
informuj nas co i jak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Minini ja wątpiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#247 |
|
*sportaddict*
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Opksze wam jeszcze raz na spokojnie swój poród
Ja miałam zaplanowaną cc. We wtorek byłam na wizycie wieczorem. Powiedział że kładzie mnie do szpitala w środę i albo w środę albo w czwartek cc. Zrobili od razu w środę. Bylam na 8 na IP a już o.13.20 mala urodzila się. Szybko poszło. Rano przy przyjęciu nie mialam jeszcze skurczy. A już na przedoperacyjnej pisały się na 80 i były coraz bardziej bolesne. Jeśli miałabym wybierać jeszcze raz to zdecydowanie cesarke był chciała. Znieczulenie nie bolało. Wszystko ok godz trwało. Najpierw na salę już zwykłą przywieźli mala w łóżeczku a za jakieś pół godz mnie. Po chwili przystawili mi mala do piersi. Nie mogłam podnosić głowy przez 6h ale ruszać na boki moglam. Wstałam po 12 h. Najpierw trochę mi słabo było i na wymioty zbieralo to położyłam się i przy drugiej próbie już wstałam. Rano było już super. Na drugi dzień nie czulam się jak po porodzie. Teraz trochę ciągnie rana ale wiadomo że tak musi byc bo to operacja. Spodziewałam się jakiegoś mega bólu s to dla mnie było lżejsze niż okres na prawdę. Teraz biorę paracetamol ale nie za często. Wczoraj wróciliśmy do domu. Podróż trwała ok 2h z postojem na rozprostowanie malej. Spała cała droge i potem tez. W nocy spała nam bardzo ładnie. Miala problem z zaśnięciem bo co chwilę chciała do piersi i zasypiala. W między czasie 3 smolki. Tak chyba 3h. Potem zasnęła na jakieś 4h. Potem obudziła się na jedzenie. Moja mama wzięła ja do siebie i mogłam jeszcze pospać 2h. Juz jest tylko na piersi i najada się bo śpi po niej po ok 2-3h. Ostatnie mm dostała wczoraj ok 6 rano. Mam już pełne piersi mleka i potwierdzam że laktacja siedzi w głowie. Dzis 4 doba mija po cc i tak szybko mam pokarm. Juz ładnie ssie pierś. Szybko się dostawia. Bo na początku deneewowala się że nic nie leci i płakała. Teraz już wie o co chodzi, pokarm jest i jak przyssie się to ładnie pije. Ogolnie wszystko super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#249 |
|
*sportaddict*
|
Karolinusia, gratulacje!
|
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przestań, z Twoim brzuchem z 7 mies? ![]() trzymamy kciuki żeby wszystko było w porządku! i czekamy na wieści co Ci tam powiedzą
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia! Czekamy na informacje!
Karolinusia świetnie sobie radzicie no i super że już w domu swoim!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- A co do pępka to jakos myjecie czyscicie i na to psikacie czy jak? Mi nikt nic nie powiedzial. Ja kupiłam ten Asept i tak myślę stosować czy nie. |
|
|
|
|
#253 |
|
MerDer 4ever
|
Karolinusia super!
za laktację!Minini i sukienką z rozmiarem 34 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles - dziekuje. TZ bardzo chciałby taki prezent dostać....
Emilia - 3mam kciuki! Karolinuusia - cieszę sie, ze tak dobrze zniosłaś CC i ze sobie radzicie z córcią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Vadi co za sen hehehe
Umarlam ze śmiechu Hahahahahaha już sobie wyobrażałam ten gorący i Twoje ubranie. Nulka kciuki żeby się polepszyć. Dobrze, że ma kto Ci pomoc. Nie miej wyrzutów. Morelle super ze przeszło z brzuszkiem. A dawała mm w nocy czy tylko pierś? Jak dziewczyny piszecie o tych bólach po SN to nie zachęcające to jest 😞 Chilli gratuluję oby tak dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#256 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia!!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#258 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kciuki! Daj znać jak będziesz w szpitalu! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
meja_ml - nie chcesz, żeby Cię dopisać do pierwszego posta?
widzę, że Cię ni ma, a przecież się udzielasz, jak chcesz to podaj dane Ja tak samo wolałabym SN niż CC, ale też obawiam się o te "gabaryty".. chyba jutro na wizycie jeszcze o to podpytam...
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
EMILIA mega kciuki!!!!!
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- U mnie laktacja się rozkręciła na maxa, karmię teraz lewą piersią a z prawej też leci. No i zacznie się znowu przygoda z wkladkami.
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie tak wyobrazalam sobie ten czas po powrocie do domu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#262 | ||
|
Zadomowienie
|
Jeju. Kciuki żeby wszystko bylo ok!
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Cytowalam was i mi wyskoczylo ze post jest przepelniony :/
Wiec dziekuje dziewczyny za gratulacje ![]() Z mala juz soe nauczylismy co i jak. Kiedy dac jesc itp. Jest juz po szczepieniach. Zoltaczka nie wychodzi poki co. Mam nadzieje ze jutro juz do domu wyjdziemy Lece nadrabiac poki mala spi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz już są ważniejsze daty widziałam że pytałaś o wzrost małej, 53cm. Później Ci napisze co z tymi zdrojami. Podobno normalnie jest inaczej, czasem na weekend tylko taki młyn. Generalnie nie polecają rodzić w piątki 😁Idziemy dziś do domku! Mała to krzykaczka, lubi być blisko mnie. Laktacja u mnie w powijakach i dokarmiam. Jak zje to śpi, ale i tak niespokojnie. Takie dzieci z niechęcią do snu rodze i w ogóle... Nasze dziecko wciąż jest jednak BEZIMIENNE ![]() Devilek, myszowata, gratulacje!!! Morelle czy mogę dostać się do klubu? chciałabym zobaczyć nasze skarby i podzielic się swoim ![]() Któregoś dnia siądę i opiszę swój poród też było ciekawie
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które już urodziły Wy mialyscie jakieś rezerwowe mm w domu? Skad wiedzieć jakie kupić?
Darietta nam mówili zeby psiknac na patyczek do ucha i objechać w koło i tak za każdym razem aż do czystego patyczka i dwa razy dziennie i właśnie zeby nie bać sie, przyjdzie położna możesz jeszcze ja poprosić żeby Ci pokazała |
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Minini
Na wycieczkę jechałam Fajnie było, zjadłam dwa lody amaz burgera i gra. Tymon teraz u dziadków a my odpoczywamy... Nie.mam.apetytu.na obiad, zjadłam.troszke botwinki i bobu. Emilia Trzymam kciuki ![]() Xzora Jak.się dziś czujesz? 100 lat dla TŻ. ![]() Meja mi Dokładnie, dziś nawet.mężowi mówiłam, że ten poród sn nie.koniecznie.jest lepszy... Karola Świetnie sobie radzicie! Gratki! Cashmere To chyba dobrze pamietam ten stan... jadł z jednej, tryskało z drugiej Nulka Współczuję bólu... oby szybko przeszło. My sweet Hehe bezimienna jeszcze? Koniecznie daj.znać, co wybraliście. Fajnie, ze wracacie do domu. Myszowata Super wieści. Trzymam kciuki za jutro, obyscie wyszły do domku. A ja sie podzielę krajobrazami z wycieczki... ukoilo mnie to fajnie ![]() 1499606338809.jpg1499606354052.jpg1499606390209.jpg1499606406618.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam tez położna mówiła zeby patyczkiem objeżdżać kikut a nie gazikiem. Cytat:
Śliczne widoki. Ja sie czuje dobrze, az za dobrze chyba. Wlasnie wróciliśmy ze spaceru - nazrywalam polnych kwiatów. U Ciebie juz 40t czy 39t0d? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#270 |
|
królikoholiczka
|
Dziękuje za kciuki!
Leżę w szpitalu, od razu pod ktg. Czekam na lekarza, bo jest na cięciu. U nich ciśnienie 120/80. Zobaczymy co powie lekarz. Sama leżę na sali
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Ale najważniejsze że już po wszystkim!
może na którąś pelnia zadziała 
Ja pamiętam, że zwłaszcza te pierwsze 3 miesiące były dla mnie bardzo trudne pod względem emocjonalnym i jakoś się odnajduję w tym tekście
Wszystko pewnie przez to, że miałam w głowie wizję jak moje macierzyństwo będzie wyglądało i potem zderzenie z rzeczywistością trochę mnie przerosło na początku, więc ten tekst taki bliski mi jest...
Dobrze, że jedziesz to sprawdzić, lepiej dmuchać na zimne.
Ale może to tylko ja mam problem, jestem ślepą kurą, wybaczcie 

mąż mnie drażni, syn nie słucha. nie chce mi się nic
informuj nas co i jak

chciałabym zobaczyć nasze skarby i podzielic się swoim