|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Kasiu brawo dla męża. Mój też taki pracuś domowy. Czasami mam wrażenie, że on robi w domu stanowczo więcej niż ja.
Poli przed alergią tez była z niej fajna Kobeta (Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zawsze żartuje ze modliłam sie o dobrego męża i mam dobrego męża a on sie nie modlił i ma co ma ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia hehe dokładnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#304 |
|
Konto usunięte
|
Marta współczuję takiej bratowej... ale dopóki brat jest w nią wpatrzony nic się nie zmieni ale jego życie, takie chce widocznie
![]() Kasia wow ![]() Madzialenka temat alergii ciężki... ale ja bym znalazła takiego lekarza, który zaproponuje odczulanie, a nie pozbycie się "problemu". Wiem że są tacy lekarze i wiem że można. A Wy macie jakieś zwierzęta w domu? |
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling nie, zwierząt nie mamy. Ale Maja bawi się z innymi psami i nic. To jest jeden osobnik tylko. Alergolog nam mówiła, że nie ma sensu odczulac. Co innego, jakby była na psy ogólnie uczulona. A nie na jednego. W środę mamy wizytę u jeszcze innego alergologa w Warszawie. Czekaliśmy aż Maja skończy 5 lat, bo on od takiego wieku przyjmuje. Zobaczymy co on powie. Fakt, faktem że jak jest zerowy kontakt z teściową to i skórę ma ładną. Nawet jak się teraz mały urodzi to nie będzie mogła go zobaczyć. No cóż, jej wybór.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
Marta, jutro jak będę miała wolną dłuższą chwilę, to spróbuję napisać co wiem o tych szpitalach od znajomych i położnej.
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Standardowo od 4-5 nie spałam. Mały miał dyskotekę w brzuszku. Jak zwykle w tych godzinach. Wy też tak macie?
Potem obudziła się Maja i do mnie przybiegła. Też jakoś nie mogła zasnąć i wzięło ją na rozmowy. O 7 obudziły nas gołębie za oknem wrrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#309 |
|
Rozeznanie
|
Ja śpię jak zabita ale co godzinę wstaje siku ale to pewnie dlatego ze przez noc wypijam 1,5 l wody
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia o matko, to sporo. Mi się w nocy nie chce pić. Ale na siku i tak wstaję
ja zawsze mało piłam wody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#311 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez zawsze piłam mało ale teraz jestem bardzo zdyscyplinowana kosz na plastik zapełnia sie momentalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka współczuję teściowej..Nie wiem co powiedziec na jej zachowanie..Moja niby zła nie jest za to teścio masakra..Ja już się poryczałam z rana.Od kilku dni mówię mężowi że źle sie czuje.To więzadło tak mnie boli że tylko leżąc go nie czuje.I znowu ten ucisk i kłucie w pochwie więc pewnie szyjka znowu.Dzwoni kuzyn z zaproszeniem.A mój mąż co na to?No pewnie przyjdziemy.Myślałam że go zatłukę.Monentalnie dostałam histerii że wie że źle się czuję.Przecież nie leżę dla przyjemności tylko dla naszego dziecka.A on oczywiście że co miał powiedzieć.Odnosze wrażenie że do niego nic nie dociera.Słyszał jak lekarz mowil że mam leżeć.I teraz problem jak to odkręcić.I mówi że powie że źle sie czuje.Juz raz w rodzinie powiedział że mnie brzuch boli to poszła plota że mam ciążę zagrożona.I on nie rozumie dlaczego ja ukrywam swoje samopoczucie..
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Juka a może niech kuzyn wpadnie do was? Ty będziesz mogła sobie poleżeć, a oni się spotkają?
Dziewczyny kupujecie kosz Mojżesza? Ja kupiłam przy Mai i bardzo polecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#315 | |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja chyba przez tą pełnię nie mogę spać... a jak zasnę to śpię do 10 ![]() No i u mnie kumulacja siku jest jak zasypiam, mam wrażenie że cała wypita woda przez dzień schodzi ze mnie jak mam iść spać ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Bujaczek to i ja będę musiała kupić. Ale myślę, że na gwiazdkę mały dostanie. Zobaczymy jeszcze.
|
|
|
#317 |
|
Magda ;)
|
Hej, zamówiliśmy wczoraj gyrosy i nie dość, że czekaliśmy 3 godziny to jeszcze były niedobre
a później poszliśmy do galerii i zaszliśmy do kina, mieliśmy iść na Baby Driver, ale już się zaczęło więc wybraliśmy Voltę. Tragedia, nie oglądajcie tego nie pamiętam kiedy ostatnio tak się wynudziłam w kinie ![]() Randka więc taka średnio udana, potem wypiliśmy sobie Wareczkę 0% na pocieszenie ![]() Madzialenka ciężka sprawa z teściową i psem. Wiadomo, że dziecko ważniejsze, no ale ja bym psa nie oddała. Dla mnie to jest członek rodziny i rozumiem, że Ty masz problem, ale ciężko wymagać od teściowej, żeby oddała psa
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ważne, że wieczór spędziliście razem. Co to psa. Może i członek rodziny. Ale powiedz, czy umiałabys zrezygnować ze spotkań z jedyną wnuczką a za chwilę i wnukiem? Teraz, kiedy dziecko łapie najlepszy kontakt? Przecież za 2 lata to będzie dla niej obca kobieta. Już teraz wie, że przez babcię cierpi, bo pies, bo ma uczulenie. Nawet przez telefon rzadko chce z nią rozmawiać. Pies kiedyś zdechnie (sorry za słowa
) a straconego czasu z wnukami nie da się już odbudować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- A swoją drogą dziś tym razem ja mam jakiś parszywy humor..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.. Nadrobilam i nie wiem co napisać miałam. Egoistycznie tylko o sobie napisze. Moje dziecko będzie bezimienne i bezwózkowe. No na nic nie moge sie zdecydować. Mial byc Marek ale moi szefowie i sasiad to Marki i każdy jakos nosem kreci ze i mi coraz mniej sie podoba. Pozniejsze typy Michal (ale u kol dosc bliskiej jest) może Mariusz Mateusz. Chcialabym na M albo B. Ale na B jakos nic mi nie pasuje...wrr..
Wozek..chce używany. I teraz kompletnie nic sie nie trafia w okolicy. A w ciemno nie kupie. Czuje sie super. Mlody szaleje az milo. Wyprawka??? Nie poczyniłam nic nowego. Zamowilam trzecibz kolei otulacz na alli..tym razem bambusowy. No i to by bylo na tyle. Postaram się byc czesciej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Czbasia - do niedawna też mówiłam, że moje dziecko będzie bezimienne, noszone w chuście i urodzi się w domu
Ale z czasem kolejne decyzje zapadły - i u Ciebie będzie podobnie, zobaczysz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia nie martw się, mój też jest bezimienny. Masakra, jak ciężko wymyślić imię dla chłopca.
Madziek z chusty zrezygnowałas? Ja bez szkolenia bym się też bała jakoś. Ale fajna sprawa taka chusta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#322 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się tak śmiałam z tą chustą - bo żaden wózek mi się nie podobał, dlatego stwierdziłam, że zamiast tego chustę kupię
No ale póki co udało mi się wybrać wózek jednak Ale może i na chustę kiedyś się zdecyduję, zobaczymy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek aaaa hehe
jaki wózek wybrałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#324 | |
|
Magda ;)
|
Madzialenka no w tej sytuacji probowalabym jednak odczulac, nie szkodzi ze dziecko ma uczulenie tylko na tego psa, chociaż dla mnie to dziwne. A że pies kiedyś zdechnie... no wiesz ludzie też umierają i to nie znaczy ze trzeba się ich pozbyć.
Moim zdaniem nie możesz po prostu wymagać od teściowej, żeby się pozbyła psa, dla mnie to już totalna ostateczność . Ale ja sama kocham zwierzaki, mam psa i 2 świnki morskie i nie wyobrażam sobie domu bez zwierząt wiec może mam jakieś inne poglądy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Wózek jeszcze kupicie, spokojnie 😊 patrz codziennie na olx i jeżeli poruszać się autem to zaznacz sobie zakres np 30 km z poza miasta, może gdzieś blisko się trafi 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Blond oczywiście każdy robi jak uważa
ja też kiedyś miałam królika miniaturkę i rybki. Okazało się, że mój brat ma uczulenie i od razu je oddałam. Nawet się nie zastanawialam. Zresztą właściciele tego psa też go oddali, jak ich syn miał alergie. Alergolog i dermatolog powiedzieli, że odczulanie w tym przypadku nie jest dobrym rozwiązaniem. Ufam im. Nie dość, że chyba trzeba czekać, bo córcia jest za mała, to jeszcze takie odczulanie trwa i nie wiadomo czy by było skuteczne. Liczę, że pies szybciej zdechnie A ty co byś zrobiła, jakby się okazało , że dzidzia ma alergię na zwierzęta? Tak małego raczej się nie odczula. Idę na spacer, mam dziś ochotę się fizycznie zmęczyć. 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#326 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Jeżeli mały miałby uczulenie to poprosilabym teściów o opiekę, myślę że nie powinno być problemu. Jeżeli by był to starałabym się znaleźć jakiś dobry dom chociaż z ciężkim sercem. Nie wyobrażam sobie oddać psa do schroniska, wywieźć do lasu czy czekać aż jak to mówisz zdechnie. Ciężka sytuacja, a ogólnie teściowa co na to? Nie chce się spotykać z wnuczka? Miłego spaceru 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Blond oczywiście była mowa o oddaniu go do innego właściciela. Absolutnie nie do schroniska czy coś w tym stylu. Maja jest pod opieką alergologa i dermatologa od 2 lata. Miała już kilka testów itp. Generalnie to nie nasze wymysły. Nawet lekarze mówią, że kontakt z tym psem jest niebezpieczny dla jej zdrowia. Tak jak wspomniałam, cos z nim nie tak. Bo wcześniej uczulal innego chłopca. Ale mniejsza z tym . To wybór teściowej. Ja nie wnikam. Niech robi co chce.
O matko, jak się nachodziłam. Kilka dobrych kilometrów z mężem i Mają narobiliśmy. Nawet swoją położna spotkałam. Pytałam się o te otulacze i powiedziała, że to lepsze niż rożki i że rożka to w ogóle mogę nie kupować. Ale to była szybka rozmowa, pogadam z nią na spokojnie jak przyjdzie do mnie na wizytę. Ale z rożkiem się wstrzymam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Madziek fajny wózek. Ja mam po Mai. Więc tu mam problem z głowy. Ale wtedy tez miałam niezły dylemat jaki wybrać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2017-07-09 o 18:56 |
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozek chcialam jakia w trudny teren. Z corka mieliśmy bartatine na paskach. Genialny..bujał przyjemnie. po polach lasach kamieniach szedl jak czolg . Plaża nawet nie byla problemem. Ale Monika wykończyła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- M grilla rozpala ja czekam az corka zasnie i ide mu towarzyszyć.: brzydal: jeszcze 2mies jedzeniowego szalenstwa a pozniej dietai cwiczenia. Na razie 30tc 7kg na plus. Ale ja wage startowa mialam 10kg wyzsza od tej idealnej wymarzonej. Po corce z 5 zostalo no i wiek tez nie pomaga. Ehhhh...bedzie walka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Co do psiaka i alergi..trudna dec.. A tesciowej nie szkoda ze tyle jej ucieka?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia my mamy X-landera i jest w bardzo dobrym stanie, więc zostaje
też kiedyś była opcja, że Marcel. Ale to było 5 lat temu, jak wybieraliśmy dla Mai ( gdy nie wiedzieliśmy czy będzie dziewczynka). Teraz nam się odwidzialo. Ech.... Niby czas jest, ale co jak nie wybierzemy a tu poród przyjdzie wcześniej? Ooo to ładnie , że tylko 7 kg. Ja z Mają przytyłam 16 kg a schudłam 26 i to w jakieś 4 miesiące. Jak wracałam po 7 miesiącach do pracy to mnie nie poznawali. Spacery +kp i poszło. Co do teściowej nie wiem. Staram się już nie poruszać tego tematu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

(

kosz na plastik zapełnia sie momentalnie 

a później poszliśmy do galerii i zaszliśmy do kina, mieliśmy iść na Baby Driver, ale już się zaczęło więc wybraliśmy Voltę. Tragedia, nie oglądajcie tego