|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Biedne dziecko, ktoś je weźmie spod tego klosza, np. na wycieczkę szkolną i dopiero wtedy okaże się, że stanie pod wc w galerii nie jest niczym strasznym i przerastającym ośmiolatka. Bo z takimi skrajnymi i niebezpiecznymi sytuacjami dzieci stykają się bardzo często, właśnie między innymi na wycieczce szkolnej, gdzie nie ma mamusinej spódnicy.
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2345 | ||||
Zadomowienie
|
W jaki sposób upokarzające? Serio pytam, chciałabym wiedzieć jak inni na to patrzą.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2346 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Poza tym widziałam jeszcze taka toaletę na basenie. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wytłumaczenie czemu maka wchodzi z synem do damskiej albo ojciec z córką do damskiej zamiast męskiej jest proste: pisuary. Często w publicznych toaletach nie są jakoś odgrodzone, dziecko czy matka mogą zobaczyć coś czego nie chcą/nie powinni. I facet, który odwraca się od pisuaru żeby zobaczyć małą dziewczynkę czy jakąś babeczkę też może poczuć się dziwnie, przed chwilą stal jedna bez gaci. W damskich są kabiny, wychodzimy ubrane, jedynie ręce umyć i można wychodzić.
Tinker, w domu też miałaś problem jak po wyjściu z toalety zobaczylaś tatę/brata/kuzyna?
![]() |
#2348 |
Konto usunięte
|
Na serio jesten jedyna osoba, ktorej nie podoba sie wizja toalet unisex?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie, nie chodzi o sam fakt, że to CHŁOPIEC wchodził do damskiej toalety, tylko że był dość duży i był w kabinie razem z mamą. Bo jak ja weszłam do "głównego" pomieszczenia toalety (w którym są kabiny) , to otworzyła się kabina i najpierw wyszła kobieta, a potem chłopiec. I ja nie rozumiem, czy takie dziecko (jak wspomniałam, widziałam ich jak myli ręce) nie jest w stanie się obsłużyć sam jeśli chodzi o wypróżnianie? Bo dla mnie taki dzieciak już raczej powinien umieć sikać czy podetrzeć sobie tyłek. A jak umie, to a) po co mama w kabinie b) czemu nie poszedł do męskiej? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Konto usunięte
|
W małpich gajach, w których można zostawić dziecko z animatorkami, animatorki wchodzą do toalety z dzieckiem.
Dla mnie 7-latek w toalecie to nie problem. Sikam w zamkniętej kabinie, potem myję ręce i wychodzę. Za to.. Kilka razy już zaobserwowałam dziwne zachowanie rodziców w stylu: jest jakaś atrakcja, dziecko się jej ewidentnie boi, ale rodzic naciska, żeby dziecko z danej atrakcji skorzystało. Np. dzieci często się boją takich dużych przebierańców maskotek, z którymi można sobie zrobić zdjęcie. Dzisiaj to samo, dziecko płakało ze strachu prawie, ale mama nakłaniała, żeby podeszło, mówiąc, że to nic takiego itd. Wszyscy czekający w kolejce - oczy wlepione w to dziecko, więc w końcu zrobiło według woli mamusi. Żal mi go było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() wiesz jak generalnie wygląda używanie pisuaru? nikt nie stoi ze spodniami opuszczonymi do kostek... jak facet stoi tyłem to mu nic nie widać i nic nie wystaje. z resztą co za problem nie gapić się (w przypadku kobiety) albo prowadzić dziecko po drugiej stronie. poza tym niedokładnie przeczytałaś, przy założeniu że korzysta dziecko: matka z synem -> męski ojciec z córką -> damski napisałam wyraźnie że rozumiem ojca z córką w damskim. matkę z synem już nie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
lise-kotta
|
Ach widzę, że padł mój ulubiony pseudoargument, że jak się nie ma własnych dzieci to nie wolno się wypowiadać na temat dzieci w ogóle xD
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W życiu nie pomyślałabym że ktoś może mieć takie problemy w związku z toaleta w pracy.🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiem argument jest na pewno "pseudo" bo na wychowaniu najlepiej się znają bezdzietne singielki w wieku 23-35 a każda kobieta z dzieckiem to dla nich madka a każdy przejaw troski, opieki czy rodzicielskiej miłości to ozm. Dobrze na ten temat pisze nie raz " blog ojciec " swoją droga polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ale może ten dzieciak miał jakiś problem i musiał iść z matką. Jakoś problem gastryczny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2358 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
No to może i ja się wypowiem - jako matka dwulatki oraz praktycznie rzecz biorąc matkująca siostra ośmiolatki. Pomaganie takiemu siedmio-, ośmiolatkowi w czynnościach toaletowych jest dla mnie co najmniej creepy. Czego takie dziecko niby nie potrafi zrobić? Usiąść na sedesie? Wytrzeć tyłka? Spuścić wody? A jeśli chodzi o usyfioną deskę to przecież wystarczy przed wejściem przypomnieć dziecku, żeby wytarło tę deskę i nie dotykało jej rękoma czy coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Konto usunięte
|
Mam do żłobka kilka minut pieszo. Chodzę z moim prawie 2-latkiem na nogach. Czasem zajmuje to pół godziny, bo chce wszystko oglądać, ale idziemy. Usłyszałam od jakiejś babci, że co ja wyprawiam! Dziecko zmęczy się zanim dojdzie i potem cały dzień będzie wymęczone. Inna rodzina swoją 2,5-latkę (taka sama odległość co my) albo odwozi samochodem (bez pasów bez fotelika na przednim siedzeniu) albo niesie na rękach...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Ja tez z tych nieogarniajacych chodzenia ze zdrowym ośmiolatkiem do toalety. Ze tez w ogóle chłopiec w tym wieku sie na to godzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() Płyniesz, ale w sumie to nic nowego. Ja wiem że twoje dzieci mają schorzenia, ale nie rób z nich wyznacznika reszty. Wszystkie 7 i 8latki którymi się opiekowałam jako mieszkająca z nimi niania na pełen etat umiały sobie poradzić same w toalecie, dlatego zdziwiłoby mnie jakby pierwszoklasista musiał iść z asystą do kabiny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym miejscu gdzie jest pojedyncza toaleta to jest to toaleta unisex i wbrew pozorom nie wszystkie instytucje mają oddzielne drzwi dla pań i panów (wspomniane chociażby małe prywatne gabinety lekarskie, dentystyczne, kosmetyczne, fryzjerskie itp.) ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75352326]W małpich gajach, w których można zostawić dziecko z animatorkami, animatorki wchodzą do toalety z dzieckiem. Dla mnie 7-latek w toalecie to nie problem. Sikam w zamkniętej kabinie, potem myję ręce i wychodzę. Za to.. Kilka razy już zaobserwowałam dziwne zachowanie rodziców w stylu: jest jakaś atrakcja, dziecko się jej ewidentnie boi, ale rodzic naciska, żeby dziecko z danej atrakcji skorzystało. Np. dzieci często się boją takich dużych przebierańców maskotek, z którymi można sobie zrobić zdjęcie. Dzisiaj to samo, dziecko płakało ze strachu prawie, ale mama nakłaniała, żeby podeszło, mówiąc, że to nic takiego itd. Wszyscy czekający w kolejce - oczy wlepione w to dziecko, więc w końcu zrobiło według woli mamusi. Żal mi go było. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] swoją drogą to chyba 90% zdjęć maluchów z takimi "maskotkami" to zdjęcia na których dzieci są rozryczane ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
A co cie przeraza w blogojciec z ciekawości?
#2366 | |
lise-kotta
|
Cytat:
ale mierzenie wszystkich dzieci wg tego, jakie są twoje dzieci jest mocno krzywdzące, bo nie kazde dziecko ma adhd i nie każde potrzebuje ciągłej kontroli w wieku, w ktorym powinno być w miarę samodzielne. just sayin' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zadomowienie
|
Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Bylam pare dni temu w gorach, zrobilam trase z drugiego najwyzszego szczytu na maderze na najwyzszy i z powrotem, jest jeszcze opcja zeby z tego najwyzszego, ruivo nie wracac ta sama trasa tylko krotsza, wtedy konczy sie w innym miejscu (wazne dla reszty historii). Zaczelam w miare wczesnie, o 9 wiec przynajmniej 1/3 trasy szlam w cieniu, jak wracalam to bardzo sobie tego pomyslu gratulowalam bo ja bylam zmeczona i ugotowana a mijalam sie z ludzmi ktorzy zaczeli duzo pozniej czyli w sloncu wiekszosc trasy, mimo ze gory to lekki wiaterek wial tylko momentami. No goraco
![]() Moze zrobili mniej hardkorowa trase. Ale to i tak niewiele zmienia w moim odczuciu. Pchac sie z niemowlakiem w wysokie gory w najwieksza patelnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kaludia91 Czas edycji: 2017-07-10 o 11:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 |
Polka Ogarniaczka
|
dla mnie to przesada i narażanie niemowlaka na niebezpieczeństwo
#2369 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Ja szłam w góry z 4 miesięcznym dzieckiem w chuście przy chyba minus 20. Nie znam tamtejszych realiów ale my mieliśmy w okolicy schronisko i w razie czego w okolicy był też wyciąg.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.