|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Minini, współczuję z tym remontem
![]() Emilia, może niech ktg zrobią? Carolles, nie martw się uczuleniami na zapas! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#452 | |||||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tez tak mam ze brzuch twardnieje albo boli jak na okres. Masaż nie bolał mocno gorzej mnie teraz boli plamię lekko ale mówił ze tak będzie. Pytał lekarz kiedy chce rodzic i mówił ze już pora i ze wszystko przygotowane do porodu. Burza zaraz będzie u mnie.Zaczynam się stresować jak ja dam radę z małym dzieckiem. Zielona jestem
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-07-10 o 12:42 |
|||||
|
|
|
#453 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
obyście jak najszybciej sobie poradziły z tym karmieniem
|
||||
|
|
|
#454 |
|
MerDer 4ever
|
Minini dzisiaj jakos tak wyszło
pózniej wpada do mnie koleżanka wiec tez dlatego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zrobię, chociaż myślałam o byciu na czczo bardziej pod kątem badań niż cesarki następnego dnia, ale macie rację nie ma co się głodzić, a małej tym bardziej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja dziewczyny wody mi odeszły o 6 właśnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#457 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mów tak, że jesteś beznadziejna, bo to nie prawda, bardzo się poświęciłaś dla małej, teraz organizm musi wrócić do formy Cytat:
kciuki trzymam mocno!Cytat:
i brawo za karmienie!---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
to teraz będą ciąć czy sn? informuj nas!!!
|
||||
|
|
|
#458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymaj się tam 🏼Cytat:
|
||
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy z Tobą Sam! ✊️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#460 |
|
*sportaddict*
|
Samantha, pełnia zadziałała i u Ciebie albo młody już wie, że nie ma zmiłuj dzisiaj
Ale to lepiej, nawet jak zrobią cc, to nie na zimno czy chcesz próbować sn?
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta kochana nie masz wpływu na połóg, bardzo dobrze, ze pojechała do szpitala odezwij się co i jak
![]() Xzora nadal trzymam kciuki odezwij sie koniecznie! Aggs jak wizyta? Morelle nawet nie wiem co pisać bo ogarnia mnie hiperwentylacja jak pomyślę że będę mieć takie dylematy ale chyba najlepjej trzymać sie zasady karmienie co 3h do 28dnia i raz dziennie Max 4h snu dla dziecka, dobrze że Twój mąż jest zaangażowany! U mnie przyszły Pań Tata powiedział, że będzie chcial uczestniczyć w życiu dziecka i odrabiać z nim lekcje Byłam u kosmetyczki jak siedziałam na stołku już po paznokciach i miałam zapiąć sandały to myślałam że sie rozplacze bo mnie ogarnęła taka bezsilność, nie mogłam swobodnie dosięgnąć, a jeszcze duchota straszna panuje Dziewczyny jak to jest z ktg w szpitalu to jest płatne? Lekarz bez sensu po ostatniej wizycie na następną kazal się umówić za 3,5t a przecież tyle może się wydarzyć tzn martwię się o tętno Małego jakbym pojechała do szpitala na ktg to jest to płatne? Czy muszę zgłosić się przez IP? |
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
XZORA kciuki za szybki poród bez nacięcia czy pęknięcia! Za osiągnięcia z aniballem Ci się należy!
![]() ANNA kciuki by u Ciebie masaż szybko dał efekty i poszło bezboleśnie! DARIETTA jak sytuacja? Mam nadzieję że krwotok opanowany i się nie powtórzy! MORELLE przykro mi że takie ciężkie masz początki oby ta doradczyni Wam skutecznie pomogła! MYSZOWATA super że wychodzicie! EMMOS ja dzień wcześniej bym na czczo nie jechała, zwłaszcza przy cukrzycy. Padniesz tam jeszcze. Domowe śniadanko wskazane ostatni raz ![]() MALA Przemek zależy od firmy jaki rozmiar Ale w te najmniejsze, które starszy brat nosił na początku się nie mieści. Szybko dużo ciuszkow pójdzie niestety w odstawkę.
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak ram Xzora? Jak czytasz do daj znac kochana co u Ciebie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#464 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Podlaczyli mnie pod ktg i czekamy
|
|
|
#465 |
|
MerDer 4ever
|
Poprostu ale śmieszek z tego pana
To chyba zależy od szpitala z tym ktg u mnie zeby zrobić musiałabym przyjąć sie na oddział. Samantha ale jajca daj znać co i jak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
SAMANTHA dobrze że nie będziesz mieć CC na zimno jak coś się dzieje
Mega kciuki!!!
|
#467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym im nie zapłaciła
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia! mąż wlasnie przyjechał z maszyną do cięcia plytek. pozyczyl od kuzyna z firmy. jednak bedzie ta lazienke robic sam. wiedzialam ze sie tak skonczy.. wiem że da rade to zrobić. tylko czasowo i fizycznie tyle godzin non stop robota. juz jest wykonczony.. jade po syna i do rodzicow. teściowa dzis stala pod oknem jak rozmawialam przez tel. z facetem od kuchni i podsłuchiwala.. matko co za wariatka. wyszłam do innego pokoju jak sie zorientowalam. no co za ciekawskie babsko
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora, Gusiutka, Samantha ogromniaste kciuki dla Was!!!
Emilia powodzenia! Mała, AnnaPaula kciuki za rozkręcenie! Darietta oby to nie było nic groźnego, kciuki! Przestań się zadręczać, przecież nie masz żadnego wpływu na to jak przebiega ciąża i połóg! Dałaś z siebie wszystko, zdrowia i sił dla Ciebie! Myszowata super, że wychodzicie! Devileek współczuję bólu i że musiałaś mieć jednak cc, ale najważniejsze że już po wszystkim, gratulacje ogromne jeszcze raz! Dużo sił dla Ciebie kochana! Trzymaj się dzielnie w tym szpitalu, kciuki za jak najszybsze wyjście do domu W moim szpitalu też dokarmiali bez mojej zgody Morelle dzwoń do skutku, w końcu odbierze, albo oddzwoni... Ściskam i życzę Ci dużo sił, miałam podobne problemy na początku i wiem jakie to wszystko jest trudne psychicznie i fizycznie Trzymaj się kochana Mam nadzieję, że nic nie pominelam, ale tu się dzisiaj dzieje
|
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Samantha, powodzenia!
informuj w miarę możliwości ![]() Xzora, Ty tak samo! Może będą dwa dzieciaczki dzisiaj poprostu, jeśli chodzi o ktg to pewnie zależy od szpitala. U mnie, jeśli zgłosisz się na IP z niepokojącymi objawami to robią za darmo, ale jak sobie tak pójdziesz do szpitala i powiesz, że chciałabym ktg to trzeba płacić - chyba 40zł. Co do mojej wizyty to szkoda słów. 3 GODZINY CZEKANIA. Znowu. Doktorka moja na urlopie. Ta co mnie przyjęła (już drugi raz) - zbadała ginekologiczne - rozwarcie na 1,5 palca. Później USG - przepływy ok, wody płodowe bez zmian (AFI - 23). Pytam o wagę - "nie sprawdzam, 2 tygodnie temu było to robione, zaraz Pani powiem ile było". Pytam o długość szyjki - "badałam ją 2 tygodnie temu, tym razem nie ma potrzeby". Pytam o KTG - "przepływy są dobre, nie ma potrzeby robienia KTG". "MA PANI JESZCZE JAKIEŚ PYTANIA?" - tak, kur... osiem, tylko na wszystkie otrzymam tę samą odpowiedź ![]() No, to tyle. Na weekend biorę TŻ w obroty i w przyszłym tygodniu rodzę.
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Agg_s super, że wszystko dobrze
Ta baba jakaś niepoważna, szkoda, że Twojej akurat urlop teraz wypadł... |
|
|
|
#472 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie wychodź za bardzo przed szereg z tym rodzeniem, bo jeszcze ja jestem terminowo przed Tobą |
|
|
|
|
#474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakaś niepoważna z tymi pytaniami. Ja usg miałam 3tyg temu i dziś nie robili. Tyle co ktg i badanie dowcipne ale nawet nie wiem ile było rozwarcia tylko mówił ze już powinno dziecko wychodzić bo pora i wszystko przygotowane. Sexy mi nie pomagały, chodzenie i inne takie. |
|||
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze Samantha, nareszcie się zaczęło!
Poprostu, bo mężczyźni to tak mysla o ojcostwie jak mają dojrzałość 12latkow. Że pograją w piłkę, pospaceruja- no same rozkosze. Niech się wypcha! Aggs, to faktycznie wizyta z pupy:/ ale dobrze że usg zrobiła... No i rozwarcie jest więc trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo przypomniało mi się jeszcze że pominęłam Emmos.
Emmos ogromne kciuki dla Was za jutro! Poprostu to moja druga ciąża, a ja też nie wiem co to są skurcze, w pierwszej nic nie miałam takiego wyraźnego. Te porodowe to pamiętam już jak przez mgłę. Teraz brzuch mam non stop twardy, może czasem lekkie napięcie jak na okres, ale niewyraźne. Jak się nie zacznie odejściem wód, ani silnymi skurczami, to nie wiem jak rozpoznam że to już Pisałam Wam, że zrobiły mi się rozstępy od pępka w dół Wczoraj zauważyłam, że mam już dookoła pępka słoneczko Płakać mi się chce jak na to patrzę, w ogóle mam mega doła dzisiaj...
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę do szpitala zaraz.
Zalałam cała chatę wodami Mam skurcze ale lekkie. Tz sprząta jeszcze moje wody O 5:45 się obudziłam na siku. Poszłam do łóżka i nagle o 6 poczułam takie szarpnięcie w pochwie. I wyskoczyłam z łóżka i stałam już mokra cała. Obudziłam Tz a on do mnie "ty tak sikasz dużo?" Lol Dobrze , ze jestem spokojna w miarę. U mnie jest okropna burza może to ona miała wpływ plus jakoś tam pełnia. Czy Xzora tez rodzi? Dajcie znać bo nie przebrnę przez spam teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Dziękuje za kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Sam powodzenia!!!!
Super, że zaczęło się samo! Xzora się nie odzywała już, pewnie rodzi
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agg_s najważniejsze, że wszystko ok, ale ogólnie to masakra, nie ma to jak uzyskać szeroką wiedzę nt. własnego stanu podczas wizyty u lekarza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Dziękuję kochana Ja płaczę patrząc na swoje piersi.Cytat:
Tylko spokój może Cie uratować Będzie dobrze, niedługo będziesz tulić młodego ✊️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co Ci sie tak nagle spieszy z tym rodzeniem? ![]() Cytat:
ale mysle ze startu porodu nie przegapie to by bylo zbyt piekne zeby do samego konca nie bolalo ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

zeby cos sie zaczęło! 

czasami boli mnie jak na okres, czasami brzuch robi się ciężki i twardy, ale z kolei nie boli
plamię lekko ale mówił ze tak będzie. Pytał lekarz kiedy chce rodzic
i mówił ze już pora i ze wszystko przygotowane do porodu. Burza zaraz będzie u mnie.

pózniej wpada do mnie koleżanka wiec tez dlatego 
ma się coś zacząć niedługo a jak nie to w środę na oddział 
to teraz będą ciąć czy sn? informuj nas!!!

🏼
✊️

u mnie zeby zrobić musiałabym przyjąć sie na oddział.

Wczoraj zauważyłam, że mam już dookoła pępka słoneczko
Płakać mi się chce jak na to patrzę, w ogóle mam mega doła dzisiaj...
Będzie dobrze, niedługo będziesz tulić młodego ✊️