PM 2017, cz. 51 <3 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-10, 13:06   #4981
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dot.: PM 2017, cz. 51 <3

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Jest już po zabiegu/operacji, z każdym dniem jest coraz lepiej dzisiaj ściągnął szwy, jutro zaczyna rehabilitacje, także wszystko jest na dobrej drodze po weselu się zagoi
Będzie dobrze

Ja dziś nie pracy latam, dzwonię, załatwiam i ledwo się obejrzałam i za dwa godzinki do domu.

Olja będziesz w domu rodzinnym 21-23 lipca?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-07-10, 13:07   #4982
NikolaNiki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Pewnie Tz mi założył podsłuch

Wysłane z mojego Lenovo K10a40 przy użyciu Tapatalka

Na bank

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość

Dla takich widoków wartoChociaż na wstępie jak tylko zaczęliśmy iść to wdepnęłam w błoto po kostki No, ale ciemno było
U mnie to norma Dla mnie cudem bedzie jak w sukni slubnej sie nie potkne i nie wywroce
NikolaNiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:09   #4983
Anemone
Mother of Cat

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Tico tico
Wieśka Tico
Ja miałam w maturalnej klasie Tico na wyłączność. Zawsze będę mieć do tych samochodów sentyment
Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Pogoda długoterminowa pokazuje na mój slub 37 stopni i deszcz
ja nie ufam w ogóle prognozie pogody na więcej jak 2 dni do przodu dzisiaj miało być 27 stopni i słońce, a jest chyba 25 i co chwilę pada deszcz a chciałam się opalać
Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
Zapisalismy sie na kurs tanca i przyszly moje buty z witt
pokaż buty!
Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość

A ja dziś wyjątkowo nie mam praktyk w przychodni. Za to popołudniu mam pracę. A teraz siedzę na allegro i zamawiam baner, rejestracje, balony, wstążkę itp. Oczywiście po to że bez sensu kilka razy płacić za przesyłkę. No i czekam na maila z drukarni, od tygodnia dogadujemy się co do rabatu na zaproszenia i winietki i dogadać się nie możemy. Nie lubię tak długo załatwiać jedną sprawę. A jak już się dogadamy to 5 dni roboczych na projekt i od zatwierdzenia 15 dni roboczych a ja myślałam że będę miała na wszystko mnóstwo czasu Pamiętam jak Wam-już żonom zostało do ślubu pół roku, potem 5 miesięcy i sobie myślałam "matko, jak już mało". Kiedy ten czas zleciał że teraz ja tyle mam?
Mam tak samo jak Ty
ale w zasadzie to jakoś nie czuję, że już mniej jak pół roku zostało
Cytat:
Napisane przez Zuza_kg Pokaż wiadomość
Co do studiów to ja zapisałam się i na podyplomówke i na magisterkę - nie mam jeszcze pomysłu jak to ogarnę ale co tam jak szaleć to szaleć
toż to czyste szaleństwo!
Cytat:
Ano... moje uczucia wciąż żywe ale on bardzo mi pomaga się ich pozbyć
i tak trzymaj, nie był Ciebie wart
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Właśnie wdepnęłam bosą stopą w gwoździa
wiesz co, może i trochę dziwne, ale ja bym poszła do lekarza po zastrzyk przeciwtężcowy. Kiedyś oglądałam program w TV i była babka, która zachorowała na tężec przez maleńką ranę na łydce

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Ja w tamtym tygodniu zrobiłam rundkę telefoniczną po usługodawcach ale stresowałam się jedynie telefonem do kuzyna, do tej pory dziwie się, że nie padłam
ja się stresowałam tylko telefonem do kancelarii, bo nigdy nie rozmawiałam z innym księdzem niż katecheta w szkole czy daleki kuzyn
Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
u nas sie beda przebierac
tylko nie wiemy czy beda szable czy uda sie zalatwic oficjalny szpaler, wtedy zamiast szabli z karabinkami

Odnośnie mojego przelewu, przed pójściem spać zerknęłam na konto i kasa dostępna była. Więc wychodzi na to, że pieniądze od razu są dostępne, ale dopiero następnego dnia roboczego to księgują

Byłam dziś u gina. Jestem okazem zdrowia, polip umarł! wyniki badań też książkowe no i mam zakaz od lekarza na wszelkie hormony, za dużo skutków ubocznych odczuwam

Wkurzyłam się też w biedronce dzisiaj. Wzięłam masło osełkowe, bo było, że promocja i z kartą 'moja biedronka' płacę za 2 kostki 7,99 zł.
po odejściu od kasy coś za duży rachunek mi się wydawał... gość policzył za 2 kostki łącznie 19,98!
Zawróciłam na sklep i co? druczkiem napisane, że promocja obowiązuje przy zakupach za min. 99 zł
Wkurzyłam się bardzo. Tak to bym wzięła zwykłe masło za 4,99, bo ja nawet masła nie jem, ale bratu chciałam kupić, bo widziałam, że im się kończy, a pomieszkuję u niego drugi tydzień...
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:12   #4984
malgosiaw123
Zakorzenienie

Kurde na próbny makijaż jestem dopiero 10 dni przed ślubem umówiona a chciałam teraz jak mam wolne. No nic trudno.

malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:13   #4985
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Kurde na próbny makijaż jestem dopiero 10 dni przed ślubem umówiona a chciałam teraz jak mam wolne. No nic trudno.

lepiej 10 dni przed niż wcale
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2017-07-10, 13:14   #4986
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NikolaNiki Pokaż wiadomość

To postaram sie umowic na jakas wizyte Wiem, ze kiedys kosmetycznka zrobila kwas hialuronowy i w koncu mialam troche nawlizona tawzr i wygladala promiennie
Właśnie mezo z ampułką z kw. hialuronowym bardzo polecam

krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:15   #4987
malgosiaw123
Zakorzenienie

Nie no takiej opcji nie mogłoby być bo makijażystka by się nie zgodziła od razu powiedziałam że nie wykonują ślubnych bez próbnego. Kazała mi do tego czasu nie regulować brwi ale pytała czy mam cienkie czy grube. Jak grube to ja uspokoiło i powiedziała że nie muszę zapuszczać

Stary 2017-07-10, 13:19   #4988
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Dziewczyny czy to takie tuby sa najlepsze na slub ? https://www.paperconcept.pl/pl/tuby-...e-tukbt80.html

A co bierzecie biale platki, motylki czy jeszcze cos innego? Ja to sam juz

Jak to stary gwozdz to trzeba uwazac niestety na cos takiego, moze dla swietego spokoju odwiedzcie pogotowie/przychodnie. Szkoda ryzykowac. Ale mam nadzieje, ze bedzie ok

To postaram sie umowic na jakas wizyte Wiem, ze kiedys kosmetycznka zrobila kwas hialuronowy i w koncu mialam troche nawlizona tawzr i wygladala promiennie
ja bede brala platki róż
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:22   #4989
NikolaNiki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość

Byłam dziś u gina. Jestem okazem zdrowia, polip umarł! wyniki badań też książkowe no i mam zakaz od lekarza na wszelkie hormony, za dużo skutków ubocznych odczuwam

A mozesz kogos polecic, bo musze sie wybrac jak przyjade do PL a na podkarpaciu nikogo nie znam?
I jakie badania warto zrobic przed wizyta, zebym juz z wynikami poszla?

Ja podejrzewam, ze moge miec problem z tarczyca i myslalam o takich badaniach:
- morfologia,
- TSH i cos jeszcze ,
- hormony
- cholesterol,
- proby watrobowe,
- zelazo,
- cukier
- mocz

Moze mi podpowiecie jakie robic badania, juz wieki nie byla i przydalo by sie posprawdzac, a wiem, ze tu kilka z Was ma problem z tarczyca?
Stary 2017-07-10, 13:22   #4990
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Nie no takiej opcji nie mogłoby być bo makijażystka by się nie zgodziła od razu powiedziałam że nie wykonują ślubnych bez próbnego. Kazała mi do tego czasu nie regulować brwi ale pytała czy mam cienkie czy grube. Jak grube to ja uspokoiło i powiedziała że nie muszę zapuszczać

jaki mniej wiecej chceszz makijaz ?
Stary 2017-07-10, 13:23   #4991
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
A mozesz kogos polecic, bo musze sie wybrac jak przyjade do PL a na podkarpaciu nikogo nie znam?

- morfologia,
- TSH i cos jeszcze ,
- hormony
- cholesterol,
- proby watrobowe,
- zelazo,
- cukier
- mocz

Moze mi podpowiecie jakie robic badania, juz wieki nie byla i przydalo by sie posprawdzac, a wiem, ze tu kilka z Was ma problem z tarczyca?
przy tarczycy obowiazkowo:
TSH
FT3
FT4
antyTPO
USG tarczycy
jeszcze może być antyTG

i wszystko będzie jasne

Edytowane przez agnieszka_2612
Czas edycji: 2017-07-10 o 13:26
agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:24   #4992
NikolaNiki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Właśnie mezo z ampułką z kw. hialuronowym bardzo polecam

O dzieki, dobrze takie rzeczy wiedziec

Cytat:
ja bede brala platki róż
Dzieki
Stary 2017-07-10, 13:24   #4993
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Róbcie nowy wątek !

Stary 2017-07-10, 13:25   #4994
Anemone
Mother of Cat

Cytat:

- morfologia,
- TSH i cos jeszcze ,
- hormony
- cholesterol,
- proby watrobowe,
- zelazo,
- cukier
- mocz

konkretnego lekarza nie polecę, bo mieszkam jeszcze w Krakowie, lada dzień przeprowadzka pod Warszawę, dawno na podkarpaciu nie byłam u gina

mogę polecić stronę znanylekarz.pl tam znajdziesz po opiniach

jeżeli chodzi o hormony tarczycowe, to dziewczyny na wątku się lepiej znają
Ja miałam badane tylko FSH, TSH, LH i Estradiol.
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2017-07-10, 13:26   #4995
LadyArya
Amounted Princess

ja robie w dniu ślubu taki jak próbny, ale napewmo bedzie mocniejszy sporo bo bede miec rzesy przedluzane . w sensie na probnym mialam tez podoklejane kepki, ale delikatne takie bardzo.
Stary 2017-07-10, 13:29   #4996
agnieszka_2612
Zakorzenienie

jeszcze 33 dni do wakacji i do urlopu

Stary 2017-07-10, 13:29   #4997
NikolaNiki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
TSH
FT3
FT4
antyTPO
USG tarczycy
jeszcze może być antyTG

i wszystko będzie jasne

Dziekuje
Stary 2017-07-10, 13:30   #4998
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
jaki mniej wiecej chceszz makijaz ?
Nie wiem jeszcze na pewno ciemno oko.

Stary 2017-07-10, 13:31   #4999
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
przez chwilę pisaliśmy a potem nagle przestał się odzywać
Może to i lepiej

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Właśnie wdepnęłam bosą stopą w gwoździa

Ała, musiało bolec pamietam jak moja siostra zrobiła podobnie

Cytat:
Ale że mnie to jest boidupa muszę zadzwonić do zespołu,makijażystki i kogoś tam jeszcze i

Powodzenia tez nie lubię dzwonić dlatego zazwyczaj najpierw pisze e-mail No i mi nie po drodze dzwonić z UK

Cytat:
Ale miałam dziwna akcje. Dziwnie do tej makijażystki trochę gadamy i za chwilę przerwało nam rozmowę i słyszałam cała nasza rozmowę na nowo. Tak jakby była nagrana i odtwarzana

Mój TZ kiedyś jak dzwonił do mamy to połączył się z mama i jeszcze dwoma innymi osobami i wszyscy przez chwile razem rozmawiali

Cytat:
Pewnie Tz mi założył podsłuch

Otóż to

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:32   #5000
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Hejka. Weekendzik spędzony w domu przed konsolą z TŻ i siostrą. Rodzice byli c-nd w Polsce i wczoraj dojechały moje albumy. <3

Ja za to spałam jak zabita. I jakieś orgie mi się śniły. I to nie moje, a moich znajomych i innych ludzi. Np. przyszłam posiedzieć do znajomej, a jej współlokatorka zabawiała się z jakimś kolesiem i inną dziewczyną. W salonie. o,O Albo przyszłam innym razem i siedzę sobie z nimi dwiema, potem moja siostra przyjechała i ktoś jeszcze i gadamy tak bez sensu, aż nagle przyjeżdża facet tej współlokatorki, potem facet mojej znajomej i grzecznie próbują nas wyprosić, mówiąc że chcą mieć trochę czasu dla siebie. No okay, to się zbieramy, ale ja nie mogłam czegoś znaleźć. Siostra poszła do samochodu, a ja szukam czegoś tam dalej. Znajoma mnie pośpiesza i mówi, że jej współlokatorka lubi BDSM i może być głośno zaraz. No i nie znalazłam tego czegoś, więc wyszłam i wychodząc z bloku ogarnęłam, że to czego szukam to moje majtki, a że miałam sukienkę to biegiem wróciłam do mieszkania i powiedziałam, że muszę je znaleźć. A w mieszkaniu głośne krzyki. Heh. Znajoma zła na mnie, bo też sama zabierała się ze swoim chłopakiem do dzieła i musiała mi w ręczniku otworzyć. I majtki znalazłam. Były różowe.
Hahaha komuś się coś marzy
Cytat:
dzień dobry
Wieśka Tico
Ja miałam w maturalnej klasie Tico na wyłączność. Zawsze będę mieć do tych samochodów sentyment

ja nie ufam w ogóle prognozie pogody na więcej jak 2 dni do przodu dzisiaj miało być 27 stopni i słońce, a jest chyba 25 i co chwilę pada deszcz a chciałam się opalać

pokaż buty!

Mam tak samo jak Ty
ale w zasadzie to jakoś nie czuję, że już mniej jak pół roku zostało

toż to czyste szaleństwo!

i tak trzymaj, nie był Ciebie wart

wiesz co, może i trochę dziwne, ale ja bym poszła do lekarza po zastrzyk przeciwtężcowy. Kiedyś oglądałam program w TV i była babka, która zachorowała na tężec przez maleńką ranę na łydce

ja się stresowałam tylko telefonem do kancelarii, bo nigdy nie rozmawiałam z innym księdzem niż katecheta w szkole czy daleki kuzyn

Odnośnie mojego przelewu, przed pójściem spać zerknęłam na konto i kasa dostępna była. Więc wychodzi na to, że pieniądze od razu są dostępne, ale dopiero następnego dnia roboczego to księgują

Wkurzyłam się też w biedronce dzisiaj. Wzięłam masło osełkowe, bo było, że promocja i z kartą 'moja biedronka' płacę za 2 kostki 7,99 zł.
po odejściu od kasy coś za duży rachunek mi się wydawał... gość policzył za 2 kostki łącznie 19,98!
Zawróciłam na sklep i co? druczkiem napisane, że promocja obowiązuje przy zakupach za min. 99 zł
Wkurzyłam się bardzo. Tak to bym wzięła zwykłe masło za 4,99, bo ja nawet masła nie jem, ale bratu chciałam kupić, bo widziałam, że im się kończy, a pomieszkuję u niego drugi tydzień...
Trzeba było zwrócić to masło W biedronce możesz zwracać.

Małgosia przykro mi z powodu kuzyna
Muszka jak rana głęboką to bym pojechała do lekarza, ze starymi gwoździami nie ma żartów.

Dobry, uwaga narzekanie !!! ja mam ostatnio non stop doła, nie wiem za co wesele zrobimy bo plany się popsuły, kredytu nie dostaniemy, więc kombinujemy. Ogólnie mam wszystkiego dość. Ślub za ponad trzy miesiące a prawie nic nie mamy, tylko podstawy podstaw. Już mam dość tego ślubu i wszystkiego. Do lekarza też nie mogę pójść bo mnie nie stać a na NFZ dopiero we wrześniu. Mam normalnie wszystkiego dość. Taki pesymizm mi się ostatnio włączył, że Tz zaczął mnie unikać, mówi, że mam się uspokoić bo sobie spokojnie poradzimy, ale ja mam swój czarny scenariusz we lubię i kropka koniec. Mamy jechać w tygodniu oglądać obrączki ale ochoty w ogóle na to nie mam. Czemu nie mogę cieszyć się z tego ślubu wyglądałam się, trochę mi ulżyło, komentować nie musicie.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:37   #5001
NikolaNiki
Zadomowienie

Cytat:
TSH
FT3
FT4
antyTPO
USG tarczycy
jeszcze może być antyTG

i wszystko będzie jasne
Dziekuje

Cytat:
konkretnego lekarza nie polecę, bo mieszkam jeszcze w Krakowie, lada dzień przeprowadzka pod Warszawę, dawno na podkarpaciu nie byłam u gina

mogę polecić stronę znanylekarz.pl tam znajdziesz po opiniach

jeżeli chodzi o hormony tarczycowe, to dziewczyny na wątku się lepiej znają
Ja miałam badane tylko FSH, TSH, LH i Estradiol.
Dzieki ja ciagle mysle, ze Ty mieszkasz gdzie kolo Rzeszowa

Cytat:
jeszcze 33 dni do wakacji i do urlopu
Za 21 dni lecimy do Polski Na sama mysl o locie
Stary 2017-07-10, 13:38   #5002
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy to takie tuby sa najlepsze na slub ? A co bierzecie biale platki, motylki czy jeszcze cos innego? Ja to sam juz
]
Ja polecam tę motylki, super wyglądają🙂

Stary 2017-07-10, 13:39   #5003
Zuza_kg
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miałam dziwna akcje. Dziwnie do tej makijażystki trochę gadamy i za chwilę przerwało nam rozmowę i słyszałam cała nasza rozmowę na nowo. Tak jakby była nagrana i odtwarzana

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 13:41   #5004
marta271
Zakorzenienie

Hi widzę ze zalapalam sie na sama koncowke watku
Stary 2017-07-10, 13:44   #5005
nivea91
Zakorzenienie

Rosario ale nie macie uzbieranej nawet małej części na ślub?

Stary 2017-07-10, 13:44   #5006
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Kto zakłada wątek?

Stary 2017-07-10, 13:51   #5007
Laura Rose
Zakorzenienie

Hej

Jestem i ja na koniec

Nikola, idź do gp, oni serio nie są aż tak straszni Z twojej listy nie miałam robionego cholesterolu i moczu. No i jeśli ci wyjdzie jakaś choroba przewlekła, nie będziesz chyba latać do Polski po leki?

Muszka, to musiał być ból

Małgosia, bardzo przykra sprawa z kuzynem, nie umiem nic sensownego napisać
Stary 2017-07-10, 13:59   #5008
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Rosario ale nie macie uzbieranej nawet małej części na ślub?

Mamy część, ale tą kasę możemy dopiero we wrześniu wypłacić i ona jest przeznaczona na salę i alkohol. Resztę mieliśmy kupować co miesiąc z wypłat a okazało się, że Tz maniej zleceń, a szef nagadał, że tyle roboty jest, że się nie wyrobią i nasza wina, wiem bo zaufaliśmy... Ale nic już nie poradzimy. Pożyczymy może od siostry Tz, jak nie zaczną wcześniej remontu i mojego taty. Eh... Mam dość, non stop problem z kasą :/ Na szczęście Tz ma teraz jedno osobne zlecenie i parę stówek wpadnie.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:02   #5009
NikolaNiki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Hej

Jestem i ja na koniec

Nikola, idź do gp, oni serio nie są aż tak straszni Z twojej listy nie miałam robionego cholesterolu i moczu. No i jeśli ci wyjdzie jakaś choroba przewlekła, nie będziesz chyba latać do Polski po leki?

Muszka, to musiał być ból

Małgosia, bardzo przykra sprawa z kuzynem, nie umiem nic sensownego napisać
Ja z moich praktyk z UK GP zauwazyam, ze jak przylatuje z diagnoza z Polski to tak oni mi zaczna leczenie i bede wtedy miala kontrolne wizyty. Ale jak ich prosze o badania to zawsze nie. Ostatnio chcialam zrobic cytologie to mi powiedzieli, ze dopiero 1,5 Roku

A nie wiem czy pamietacie jak mialam do buczenie w uszach strasznie uciazliwe, dopiero w zeszlym tygodniu dostalam list od specjalisty, ze dostne kolejny list wyznaczonym terminem wizyty w ciagu 12 tygodni juz nie mam tej dolegliwosci wiec
Stary 2017-07-10, 14:06   #5010
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z moich praktyk z UK GP zauwazyam, ze jak przylatuje z diagnoza z Polski to tak oni mi zaczna leczenie i bede wtedy miala kontrolne wizyty. Ale jak ich prosze o badania to zawsze nie. Ostatnio chcialam zrobic cytologie to mi powiedzieli, ze dopiero 1,5 Roku

A nie wiem czy pamietacie jak mialam do buczenie w uszach strasznie uciazliwe, dopiero w zeszlym tygodniu dostalam list od specjalisty, ze dostne kolejny list wyznaczonym terminem wizyty w ciagu 12 tygodni juz nie mam tej dolegliwosci wiec
No jak wolisz Ja wolę te kilka stów przeznaczyć na kino w Polsce czy cokolwiek innego
Na wizyty u specjalistów się faktycznie tragicznie długo czeka A cyto jest co 3 lata

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości