|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Znalazłam na allegro http://allegro.pl/podklady-poporodow...462597210.html
No ale nie opłaca się ich samych zamawiać
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zastanawiam jak to z tym usg 3trymestru. Moj gin po polowkowym kolejne po 35tc w celu spr ulozenia. W poprzedniej ciazy chodzilam prywatnie dodatkowo a teraz jakos nie czuje potrzeby. Dziec kopie az milo wiec wiem, że wsio o niego w porządku. Kolejna wizyta 18lipca to bedzie 32tc ale to bez usg. A jak u Was, w ktorych tc macie/mialyście usg??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- chyba jestem uzależniona od ali. Kolejne zamówienie..otulacz muslinowy, spodnie, kroliczek i zawieszka mamas&papas do wózka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2017-07-10 o 14:30 |
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#364 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Ja miałam to badanie w ramach nfz Cytat:
podasz link z którego zamawiałaś?
|
||
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała dokładnie w 32t4d.Nie wiem czy to nie za późno ale chyba wie co robi.Myślałam że teraz w 28 zrobi ale popatrzył na to swoje śmieszne kółeczko z tygodniami i powiedział że na następnej wizycie wszystko sprawdzimy.
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam USG na każdej wizycie, chodzę prywatnie. On nie przyjmuje niestety na NFZ.
Kiedyś też zamawiałam kilka rzeczy dla Mai z alli. Ale teraz mąż coś kręci głową, że dla malego to strach, bo nie wiadomo jak to jakościowo. Ze może tam normy nie są sprawdzane. I już sama nie wiem. A wy co o tym sądzicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#368 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Co do zamawiania z Ali. Ja ogólnie jestem zdania, że w sklepach jest sama chinszczyzna i to wszystko pochodzi z jednej fabryki. Dla małego mam tego królika mamas papas i wypralam go w 60 stopniach, mam nadzieje ze to wystarczy 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urocza Muzyka Aktywny Wózek Szopka Dziecko Miękkie Zabawki Pluszowe Wiszące Królik Kształt Gwiazdy M09 http://s.aliexpress.com/fYjUZJBV (from AliExpress Android) Przyszło w niecale 2 tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#370 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
A dzisiaj witam się w 33 tygodniu, nie wiem kiedy to zlecialo 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka dziękuję za kciuki, jeszcze tylko godzinka
![]() Współczuję skurczu, ale Córcia zachowała się super A co do podkładów Absorgyn. Postanowiłam jedną paczkę kupić na próbę. Zamówiłam tutaj z darmową przesyłką: http://allegro.pl/podklady-poporodow...990978826.html
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Asik daj znać, jak po wizycie.
|
|
|
#373 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka, zachowanie córy super, ale wiadomo, ze to zasługa rodzicow
Powodzenia na wizytach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Poli oooo dzięki
Ona w tamtym tygodniu była na półkoloniach i tam mieli kurs udzielania pierwszej pomocy. Nawet zaświadczenie dostała, że skończyła taki kurs. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#376 | ||
|
Konto usunięte
|
Miałam dać znać jak po wizycie ale zapomniałam...
![]() Wszystko dobrze, porównał pomiary ze wszystkich usg (tak jak ten dr od 4d) i wyszło że super się rozwija Jest obrócony w dół, wody płodowe w normie. Pytał się mnie o ruchy, mówię że często i wyraźne i zapytałam się go czy mam liczyć, on mowi że nie. I że jak nie czuję jakiś czas to też się nie niecierpliwić bo może się inaczej ułożyć. Aha i powiedział że ruchy się liczy leżąc na brzuchu (?? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
A postawa córki, wow! Brawo dla Małej ![]() Cytat:
![]() Na początku tylko masaż Schantala mnie nudził... a pózniej jak zaczeła mówic o asymetriach, odpowiednich bucikach. Wiecie że dziecko do łożeczka trzeba odkladać powiedzmy 3 dni w jedną stronę, pózniej zmienić? Bo jak wchodzi się do pokoju to przekręca sie w jedną stronę i z tego może być asymetria. I wiele róznych ciekawych rzeczy, już kurcze nie pamiętam. A z chusty też zajęcia były i bardzo bym chciala nosić |
||
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Marttb co do szpitali (sorki, że tak późno odpisuję) ogólnie mówiąc te wrocławskie mają opinie taśmy, masówek. Dużo mam się skarży, ze nie ma żadnej pomocy po porodzie, bo nawet jak się trafi na cudowny personel, to on zwyczajnie nie ma czasu zająć się każdym pacjentem z osobna, a teraz jak śledzę, to porodówki faktycznie dosyć oblegane.
Generalnie każda ma jakieś plusy i minusy. Na Kamieńskiego są tylko osobne sale do porodu, w ogóle nie ma boksów, więc jest gwarancja porodu rodzinnego. Jest też dostępna wanna. No ale masówka straszna, najczęściej odsyłają z kwitkiem i przyjmują tylko te z duużym rozwarciem. W reszcie szpitali trzeba trafić na wolną salę, ale na Brochowie i w Oławie można rodzić z os. towarzyszącą zawsze, nawet w boksach. Wszystkie we wro mają możliwość podania zzo, ale tylko na Brochowie anestezjolog przypisany jest do oddziału położniczego i dostępny 24h. Oława ma tylko gaz. Szpital na Borowskiej polecają jako najlepszy jeśli masz skierowanie na cc. Najłatwiej tam żebyś dostała bez problemu dziecko do piersi. Dziecko jest na sali obok, za szybą, w każdej chili nożna je zobaczyć. W innych szpitalach może wylądować na zupełnie innym piętrze. Oławę nam położna polecała tylko w przypadku ciąży donoszonej i bez żadnych komplikacji, nie ma R noworodkowych, wrocławskie szpitale mają też wyższy stopień referencyjności. Oławę wszyscy których znam polecają, że świetni lekarze, atmosfera, pomoc po, podobno rzadko rodzi się w pozycji na plecach, sami namawiają na przekręcenie się na bok, na znalezienie pozycji dla siebie najlepszej, duże wsparcie. Także bardzo przepraszam, bo wiem, że wcale ci nie pomogłam. Byłam dzisiaj na wizycie, z młodym wszystko w porządku, waży 1,5 kg. Mnie niestety rozchodzi się spojenie łonowe, czyli dobrze mi się wydawało, że te moje bóle to jednak nie w normie. Dostałam skierowanie do chirurga i mam się oszczędzać. Wykluczone dłuższe spacery, nie mogę za dużo stać, ani siedzieć, oczywiście odpada dźwiganie czegokolwiek. |
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zobaczcie co znalazłam.http://www.benc.pl/grupy/forum/55/wa...ojego_dziecka/
Badał Wam to lekarz? |
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie masz bóle, że to spojenie? Gratuluję wszystkich wizyt i naszych już dorodnych maluchów ja mam jutro wizytę o 11:15, już chce zobaczyć Zosię 3 dni temu zgubiłam magnez i nie łykałam, oprócz skurczy w nodze zaczęłam odczuwać zwykle skurcze i klucie w szyjce, zobaczymy co lekarz jutro powie.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#380 | ||
|
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75372306]Miałam dać znać jak po wizycie ale zapomniałam...
![]() Wszystko dobrze, porównał pomiary ze wszystkich usg (tak jak ten dr od 4d) i wyszło że super się rozwija Jest obrócony w dół, wody płodowe w normie. Pytał się mnie o ruchy, mówię że często i wyraźne i zapytałam się go czy mam liczyć, on mowi że nie. I że jak nie czuję jakiś czas to też się nie niecierpliwić bo może się inaczej ułożyć. Aha i powiedział że ruchy się liczy leżąc na brzuchu (?? To kiepsko, ja ze spotkania z fizjoterapeutką bylam przezadowolona! Chyba jako jedyna bo widziałam że pary były znudzone ![]() Na początku tylko masaż Schantala mnie nudził... a pózniej jak zaczeła mówic o asymetriach, odpowiednich bucikach. Wiecie że dziecko do łożeczka trzeba odkladać powiedzmy 3 dni w jedną stronę, pózniej zmienić? Bo jak wchodzi się do pokoju to przekręca sie w jedną stronę i z tego może być asymetria. I wiele róznych ciekawych rzeczy, już kurcze nie pamiętam. A z chusty też zajęcia były i bardzo bym chciala nosić Super, że po wizycie wszystko ok ![]() No widzisz, pewnie zależy na kogo się trafi. Masaż Shantala mam mieć na osobnych zajęciach i z innym prowadzącym więc liczę na coś ciekawszego Z tym odwracaniem to wiem Patrzyłaś na jakieś chusty? My się uczyliśmy wiązania na little frog i lenny lamb i w sumie obydwie firmy spoko jak dla mnie Dla mnie pasowała chusta 4,2, ale pokazałam dzisiaj swojemu TŻ i on też by chciał wiązać więc dla niego musielibyśmy chyba dłuższą kupić ![]() Cytat:
![]() Współczuję rozejścia spojenia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też dobrze, tylko mała nadal miednicowo
![]() Zaczynam się niepokoić.
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doczytałam że robi się usg dopochwowe i przełącza na doppler,w zwykłym usg przez brzuch nie wyjdzie.Jestem przerażona bo mam łożysko dwupłatowe czyli większe ryzyko
|
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie było mnie chwilę, ze względu na epizod szpitalny. Muszę się teraz pozbierać szczególnie po tym, że ze względu na brak miejsc leżałam 2 dni na bloku porodowym... stres ze względu na pobyt w szpitalu a do tego jeszcze te krzyki dzień i noc...
Z maluchem wszystko dobrze, chodzę na kontrolę ktg, a w środę mam mojego lekarza prowadzącego trzymajcie kciuki ! a ja muszę Was nadrobić
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Schmetterling super, że po wizycie wszystko dobrze. Jeśli chodzi o odkładanie, to ja za każdym razem zmieniałam stronę. Raz ta, raz ta.
Martw trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Asik oj, może jeszcze się przekręcił. Mój się w końcu na to zdecydował. Leslye ooo dobrze, że już wyszłaś. Trzymaj się. Jeśli chodzi o tę badanie, to mi na połówkowym przez brzuch sprawdzał te przepływy krwi, właśnie w kolorach. Nawet włączył głos, aby było słychać, jak krew plynie. Nie wiem czy to jest takie badanie, jak opisali, ale wtedy mówił, że to istotne, aby to sprawdzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#385 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że z maluchem wszystko ok ![]() Właśnie kliknęłam na allegro przewijak, pokrowiec na niego, prześcieradła do gondoli i pieluszki bambusowe ![]() Iiii chyba mam skończoną wyprawkę ![]() od 17.07 znowu w Lidlu mają być dziecięce ubranka
|
|||
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde ooo to już jesteś praktycznie zwarta i gotowa
teraz tylko czekać ![]() Kupiłaś te pieluszki w Lidlu? Ja kupiłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Juka hmm może to sprawdzają, gdy coś ich niepokoi? Sama nie wiem.
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mu ufam, wie chłop co robi Moja mała chyba dalej poprzecznie - zobaczymy co jutro mi powie na ten temat czy dalej będzie mówił ze za wcześnie blond - super że wyprawka gotowa! ja dalej nie mam wanienki do zamknięcia, ale u nas nie ma gdzie kupić, zamawiać nie chcę bo przesyłka droga, w tym tygodniu jedziemy do Opola i tam kupię już madzialenka - dziękuję widać że kolacja kobiety w ciąży
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Marta mamy takie same talerze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

podasz link z którego zamawiałaś?

teraz to mi do śmiechu, ale wtedy to nie było śmieszne. Równo 20 minut mnie trzymało. Mąż przyjechał w tym czasie, chciał już dzwonić do położnej, ale jakoś mnie puściło. Potem wstałam i to rozchodziłam. Ech..... 

i klucie w szyjce, zobaczymy co lekarz jutro powie.