Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-10, 14:20   #361
juka_juka
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Znalazłam na allegro http://allegro.pl/podklady-poporodow...462597210.html
No ale nie opłaca się ich samych zamawiać
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:28   #362
czbasia
Zakorzenienie

A ja sie zastanawiam jak to z tym usg 3trymestru. Moj gin po polowkowym kolejne po 35tc w celu spr ulozenia. W poprzedniej ciazy chodzilam prywatnie dodatkowo a teraz jakos nie czuje potrzeby. Dziec kopie az milo wiec wiem, że wsio o niego w porządku. Kolejna wizyta 18lipca to bedzie 32tc ale to bez usg. A jak u Was, w ktorych tc macie/mialyście usg??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

chyba jestem uzależniona od ali. Kolejne zamówienie..otulacz muslinowy, spodnie, kroliczek i zawieszka mamas&papas do wózka Wszystko super i za grosze..

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2017-07-10 o 14:30
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:29   #363
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jak to z tym usg 3trymestru. Moj gin po polowkowym kolejne po 35tc w celu spr ulozenia. W poprzedniej ciazy chodzilam prywatnie dodatkowo a teraz jakos nie czuje potrzeby. Dziec kopie az milo wiec wiem, że wsio o niego w porządku. Kolejna wizyta 18lipca to bedzie 32tc ale to bez usg. A jak u Was, w ktorych tc macie/mialyście usg??

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

chyba jestem uzależniona od ali. Kolejne zamówienie..otulacz muslinowy, spodnie, kroliczek i zawieszka mamas&papas do wózka Wszystko super i za grosze..

1499689738340.jpg
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane! Staram się was podczytywać, ale nie mam czasu nic napisać. U nas na spotkanie remont całego dołu czyli salon, kuchnia, wiatrołap i łazienka. Zapierdziel od rana do wieczora. Na pocieszenie śpię jak zabita.😊 Byłam w międzyczasie na usg prenatalnym w III trymestrze i wszystko jest ok. Jak skończę remont to do was wracam, obiecuję. Buźka dla wszystkich i kciuki za wszystkie wizyty.😚

Stary 2017-07-10, 14:33   #364
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

usg 3 trymestru robi się między 28, a 32 tc, sprawdza się wtedy wagę dziecka, ułożenie, ilość płynu owodniowego, stan łożyska itp.
Ja miałam to badanie w ramach nfz
Cytat:
zamówiłam tą zawieszkę i nie przyszła do mnie podasz link z którego zamawiałaś?
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 14:49   #365
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja będę miała dokładnie w 32t4d.Nie wiem czy to nie za późno ale chyba wie co robi.Myślałam że teraz w 28 zrobi ale popatrzył na to swoje śmieszne kółeczko z tygodniami i powiedział że na następnej wizycie wszystko sprawdzimy.
Stary 2017-07-10, 14:51   #366
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja mam USG na każdej wizycie, chodzę prywatnie. On nie przyjmuje niestety na NFZ.

Kiedyś też zamawiałam kilka rzeczy dla Mai z alli. Ale teraz mąż coś kręci głową, że dla malego to strach, bo nie wiadomo jak to jakościowo. Ze może tam normy nie są sprawdzane. I już sama nie wiem. A wy co o tym sądzicie?

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 15:01   #367
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja mam USG na każdej wizycie, chodzę prywatnie. On nie przyjmuje niestety na NFZ.

Kiedyś też zamawiałam kilka rzeczy dla Mai z alli. Ale teraz mąż coś kręci głową, że dla malego to strach, bo nie wiadomo jak to jakościowo. Ze może tam normy nie są sprawdzane. I już sama nie wiem. A wy co o tym sądzicie?

U nas w sklepach to samo tylko kilka razy droższe. Zresztą to wdzystko sue upierze wiec nie widze problemu. Ale wiadomo...każdy robi jak uważa: ehem:

Stary 2017-07-10, 15:03   #368
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

Ja jutro idę prywatnie na to 4d i nie mogę się doczekać 😊 a tak to nfz i na większości wizyt mam usg, ale nie zawsze z pomiarami. Ogólnie na nfz należą się 3 takie szczegółowe.

Co do zamawiania z Ali. Ja ogólnie jestem zdania, że w sklepach jest sama chinszczyzna i to wszystko pochodzi z jednej fabryki. Dla małego mam tego królika mamas papas i wypralam go w 60 stopniach, mam nadzieje ze to wystarczy 😊

Stary 2017-07-10, 15:04   #369
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
usg 3 trymestru robi się między 28, a 32 tc, sprawdza się wtedy wagę dziecka, ułożenie, ilość płynu owodniowego, stan łożyska itp.
Ja miałam to badanie w ramach nfz

zamówiłam tą zawieszkę i nie przyszła do mnie podasz link z którego zamawiałaś?
Urocza Muzyka Aktywny Wózek Szopka Dziecko Miękkie Zabawki Pluszowe Wiszące Królik Kształt Gwiazdy M09
Urocza Muzyka Aktywny Wózek Szopka Dziecko Miękkie Zabawki Pluszowe Wiszące Królik Kształt Gwiazdy M09
http://s.aliexpress.com/fYjUZJBV
(from AliExpress Android)
Przyszło w niecale 2 tyg.

Stary 2017-07-10, 15:05   #370
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ja będę miała dokładnie w 32t4d.Nie wiem czy to nie za późno ale chyba wie co robi.Myślałam że teraz w 28 zrobi ale popatrzył na to swoje śmieszne kółeczko z tygodniami i powiedział że na następnej wizycie wszystko sprawdzimy.
Chyba nie będzie za późno 😊 lekarz pewnie wie co robi 😊 u mnie to był 30t3d 😊

A dzisiaj witam się w 33 tygodniu, nie wiem kiedy to zlecialo 😍

Stary 2017-07-10, 15:05   #371
Asik1604
Zadomowienie

Madzialenka dziękuję za kciuki, jeszcze tylko godzinka

Współczuję skurczu, ale Córcia zachowała się super

A co do podkładów Absorgyn.
Postanowiłam jedną paczkę kupić na próbę.
Zamówiłam tutaj z darmową przesyłką:
http://allegro.pl/podklady-poporodow...990978826.html

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 16:35   #372
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Asik daj znać, jak po wizycie.

Stary 2017-07-10, 16:38   #373
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
http://s.aliexpress.com/fYjUZJBV
(from AliExpress Android)
Przyszło w niecale 2 tyg.

O dziękuję zaraz klikne 😊

Stary 2017-07-10, 16:45   #374
poli230
Zadomowienie

Madzialenka, zachowanie córy super, ale wiadomo, ze to zasługa rodzicow

Powodzenia na wizytach

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 17:11   #375
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Poli oooo dzięki
Ona w tamtym tygodniu była na półkoloniach i tam mieli kurs udzielania pierwszej pomocy. Nawet zaświadczenie dostała, że skończyła taki kurs.

Stary 2017-07-10, 17:53   #376
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Miałam dać znać jak po wizycie ale zapomniałam...

Wszystko dobrze, porównał pomiary ze wszystkich usg (tak jak ten dr od 4d) i wyszło że super się rozwija
Jest obrócony w dół, wody płodowe w normie.

Pytał się mnie o ruchy, mówię że często i wyraźne i zapytałam się go czy mam liczyć, on mowi że nie.
I że jak nie czuję jakiś czas to też się nie niecierpliwić bo może się inaczej ułożyć.
Aha i powiedział że ruchy się liczy leżąc na brzuchu (?? )

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Czbasia mniami lody

Blond tak, postawa dziadka powinna być wzorem dla tych innych, co siedzieli obok i nikt nawet się nie ruszył. Daj znać, czego się dowiesz na sr. Co mąż robi, że możesz z nim do pracy jechać?

Dziewczyny, się się dziś wystraszyłam. Wstaje sobie rano o 8.00 a tu nagle mega skurcz, coś jak nerwoból że oddechu nie można złapać, w lewym boku. Aż się poryczalam. Położyłam się i normalnie nie mogłam się ruszyć. Maja jak mnie zobaczyła, to od razu za telefon i do męża zadzwoniła, aby szybko wracał z pracy. On już skończył pracę, ale po drodze miał zajechać na zakupy. A potem chciała mi robić masaż serca, bo na półkoloniach się uczyli teraz to mi do śmiechu, ale wtedy to nie było śmieszne. Równo 20 minut mnie trzymało. Mąż przyjechał w tym czasie, chciał już dzwonić do położnej, ale jakoś mnie puściło. Potem wstałam i to rozchodziłam. Ech.....

Dobrze, że samo przeszło.
A postawa córki, wow! Brawo dla Małej

Cytat:
Co do sr to wykład z fizjoterapeutą nie bardzo mi się podobał, zresztą chyba żadnej z nas nie przekonał. Myślałam, że to będzie coś bardziej w rodzaju porad np. na temat leżaczków, klinów itp, a on godzinę smęcił o tym co dziecko mniej więcej kiedy powinno robić, a potem kolejną godzinę ćwiczyliśmy jak podnosić dziecko, odkładać itp. I to też nie bardzo jak dla mnie, bo miał jakieś dziwne sposoby na podnoszenie, trwało to dużo czasu i bardzo ciężko było złapać lalkę, żeby zrobić to prawidłowo.
Później miałam jeszcze warsztaty z chustonoszenia i to bardzo mi się spodobało muszę się poważnie zastanowić nad zakupem chusty

ja też nie jestem już w stanie, więcej nie jadę
To kiepsko, ja ze spotkania z fizjoterapeutką bylam przezadowolona! Chyba jako jedyna bo widziałam że pary były znudzone
Na początku tylko masaż Schantala mnie nudził... a pózniej jak zaczeła mówic o asymetriach, odpowiednich bucikach.

Wiecie że dziecko do łożeczka trzeba odkladać powiedzmy 3 dni w jedną stronę, pózniej zmienić?
Bo jak wchodzi się do pokoju to przekręca sie w jedną stronę i z tego może być asymetria.
I wiele róznych ciekawych rzeczy, już kurcze nie pamiętam.

A z chusty też zajęcia były i bardzo bym chciala nosić
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 19:01   #377
blekitnams
Zadomowienie

Marttb co do szpitali (sorki, że tak późno odpisuję) ogólnie mówiąc te wrocławskie mają opinie taśmy, masówek. Dużo mam się skarży, ze nie ma żadnej pomocy po porodzie, bo nawet jak się trafi na cudowny personel, to on zwyczajnie nie ma czasu zająć się każdym pacjentem z osobna, a teraz jak śledzę, to porodówki faktycznie dosyć oblegane.

Generalnie każda ma jakieś plusy i minusy.

Na Kamieńskiego są tylko osobne sale do porodu, w ogóle nie ma boksów, więc jest gwarancja porodu rodzinnego. Jest też dostępna wanna. No ale masówka straszna, najczęściej odsyłają z kwitkiem i przyjmują tylko te z duużym rozwarciem.

W reszcie szpitali trzeba trafić na wolną salę, ale na Brochowie i w Oławie można rodzić z os. towarzyszącą zawsze, nawet w boksach.

Wszystkie we wro mają możliwość podania zzo, ale tylko na Brochowie anestezjolog przypisany jest do oddziału położniczego i dostępny 24h. Oława ma tylko gaz.

Szpital na Borowskiej polecają jako najlepszy jeśli masz skierowanie na cc. Najłatwiej tam żebyś dostała bez problemu dziecko do piersi. Dziecko jest na sali obok, za szybą, w każdej chili nożna je zobaczyć. W innych szpitalach może wylądować na zupełnie innym piętrze.

Oławę nam położna polecała tylko w przypadku ciąży donoszonej i bez żadnych komplikacji, nie ma R noworodkowych, wrocławskie szpitale mają też wyższy stopień referencyjności. Oławę wszyscy których znam polecają, że świetni lekarze, atmosfera, pomoc po, podobno rzadko rodzi się w pozycji na plecach, sami namawiają na przekręcenie się na bok, na znalezienie pozycji dla siebie najlepszej, duże wsparcie.

Także bardzo przepraszam, bo wiem, że wcale ci nie pomogłam.

Byłam dzisiaj na wizycie, z młodym wszystko w porządku, waży 1,5 kg. Mnie niestety rozchodzi się spojenie łonowe, czyli dobrze mi się wydawało, że te moje bóle to jednak nie w normie. Dostałam skierowanie do chirurga i mam się oszczędzać. Wykluczone dłuższe spacery, nie mogę za dużo stać, ani siedzieć, oczywiście odpada dźwiganie czegokolwiek.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 19:40   #378
juka_juka
Wtajemniczenie

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam.http://www.benc.pl/grupy/forum/55/wa...ojego_dziecka/

Badał Wam to lekarz?
Stary 2017-07-10, 20:22   #379
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Marttb co do szpitali (sorki, że tak późno odpisuję) ogólnie mówiąc te wrocławskie mają opinie taśmy, masówek. Dużo mam się skarży, ze nie ma żadnej pomocy po porodzie, bo nawet jak się trafi na cudowny personel, to on zwyczajnie nie ma czasu zająć się każdym pacjentem z osobna, a teraz jak śledzę, to porodówki faktycznie dosyć oblegane.

Generalnie każda ma jakieś plusy i minusy.

Na Kamieńskiego są tylko osobne sale do porodu, w ogóle nie ma boksów, więc jest gwarancja porodu rodzinnego. Jest też dostępna wanna. No ale masówka straszna, najczęściej odsyłają z kwitkiem i przyjmują tylko te z duużym rozwarciem.

W reszcie szpitali trzeba trafić na wolną salę, ale na Brochowie i w Oławie można rodzić z os. towarzyszącą zawsze, nawet w boksach.

Wszystkie we wro mają możliwość podania zzo, ale tylko na Brochowie anestezjolog przypisany jest do oddziału położniczego i dostępny 24h. Oława ma tylko gaz.

Szpital na Borowskiej polecają jako najlepszy jeśli masz skierowanie na cc. Najłatwiej tam żebyś dostała bez problemu dziecko do piersi. Dziecko jest na sali obok, za szybą, w każdej chili nożna je zobaczyć. W innych szpitalach może wylądować na zupełnie innym piętrze.

Oławę nam położna polecała tylko w przypadku ciąży donoszonej i bez żadnych komplikacji, nie ma R noworodkowych, wrocławskie szpitale mają też wyższy stopień referencyjności. Oławę wszyscy których znam polecają, że świetni lekarze, atmosfera, pomoc po, podobno rzadko rodzi się w pozycji na plecach, sami namawiają na przekręcenie się na bok, na znalezienie pozycji dla siebie najlepszej, duże wsparcie.

Także bardzo przepraszam, bo wiem, że wcale ci nie pomogłam.

Byłam dzisiaj na wizycie, z młodym wszystko w porządku, waży 1,5 kg. Mnie niestety rozchodzi się spojenie łonowe, czyli dobrze mi się wydawało, że te moje bóle to jednak nie w normie. Dostałam skierowanie do chirurga i mam się oszczędzać. Wykluczone dłuższe spacery, nie mogę za dużo stać, ani siedzieć, oczywiście odpada dźwiganie czegokolwiek.
Dziękuję za opis, będę się więc wahać między Oławą a Opolem, chociaż Opole spełnia moje wymagania jedynie właśnie przy porodzie męczą i zwlekają z cesarkami nawet kosztem dziecka, tego się boję u nich najbardziej.

Jakie masz bóle, że to spojenie?

Gratuluję wszystkich wizyt i naszych już dorodnych maluchów ja mam jutro wizytę o 11:15, już chce zobaczyć Zosię
3 dni temu zgubiłam magnez i nie łykałam, oprócz skurczy w nodze zaczęłam odczuwać zwykle skurcze i klucie w szyjce, zobaczymy co lekarz jutro powie.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 20:24   #380
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75372306]Miałam dać znać jak po wizycie ale zapomniałam...

Wszystko dobrze, porównał pomiary ze wszystkich usg (tak jak ten dr od 4d) i wyszło że super się rozwija
Jest obrócony w dół, wody płodowe w normie.

Pytał się mnie o ruchy, mówię że często i wyraźne i zapytałam się go czy mam liczyć, on mowi że nie.
I że jak nie czuję jakiś czas to też się nie niecierpliwić bo może się inaczej ułożyć.
Aha i powiedział że ruchy się liczy leżąc na brzuchu (?? )

To kiepsko, ja ze spotkania z fizjoterapeutką bylam przezadowolona! Chyba jako jedyna bo widziałam że pary były znudzone
Na początku tylko masaż Schantala mnie nudził... a pózniej jak zaczeła mówic o asymetriach, odpowiednich bucikach.

Wiecie że dziecko do łożeczka trzeba odkladać powiedzmy 3 dni w jedną stronę, pózniej zmienić?
Bo jak wchodzi się do pokoju to przekręca sie w jedną stronę i z tego może być asymetria.
I wiele róznych ciekawych rzeczy, już kurcze nie pamiętam.

A z chusty też zajęcia były i bardzo bym chciala nosić [/QUOTE]
Super, że po wizycie wszystko ok
No widzisz, pewnie zależy na kogo się trafi. Masaż Shantala mam mieć na osobnych zajęciach i z innym prowadzącym więc liczę na coś ciekawszego
Z tym odwracaniem to wiem

Patrzyłaś na jakieś chusty? My się uczyliśmy wiązania na little frog i lenny lamb i w sumie obydwie firmy spoko jak dla mnie
Dla mnie pasowała chusta 4,2, ale pokazałam dzisiaj swojemu TŻ i on też by chciał wiązać więc dla niego musielibyśmy chyba dłuższą kupić
Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Duże już te nasze dzieciaczki
Współczuję rozejścia spojenia
Cytat:
Dziewczyny zobaczcie co znalazłam.http://www.benc.pl/grupy/forum/55/wa...ojego_dziecka/

Badał Wam to lekarz?
Nigdy o tym nie słyszałam, ale to badanie dopplera chyba wykonuje się przy echu serca? Bo to akurat miałam.
Stary 2017-07-10, 20:42   #381
Asik1604
Zadomowienie

U mnie też dobrze, tylko mała nadal miednicowo
Zaczynam się niepokoić.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 20:46   #382
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że po wizycie wszystko ok
No widzisz, pewnie zależy na kogo się trafi. Masaż Shantala mam mieć na osobnych zajęciach i z innym prowadzącym więc liczę na coś ciekawszego
Z tym odwracaniem to wiem

Patrzyłaś na jakieś chusty? My się uczyliśmy wiązania na little frog i lenny lamb i w sumie obydwie firmy spoko jak dla mnie
Dla mnie pasowała chusta 4,2, ale pokazałam dzisiaj swojemu TŻ i on też by chciał wiązać więc dla niego musielibyśmy chyba dłuższą kupić

Duże już te nasze dzieciaczki
Współczuję rozejścia spojenia

Nigdy o tym nie słyszałam, ale to badanie dopplera chyba wykonuje się przy echu serca? Bo to akurat miałam.

Doczytałam że robi się usg dopochwowe i przełącza na doppler,w zwykłym usg przez brzuch nie wyjdzie.Jestem przerażona bo mam łożysko dwupłatowe czyli większe ryzyko
Stary 2017-07-10, 20:47   #383
Leslye
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, nie było mnie chwilę, ze względu na epizod szpitalny. Muszę się teraz pozbierać szczególnie po tym, że ze względu na brak miejsc leżałam 2 dni na bloku porodowym... stres ze względu na pobyt w szpitalu a do tego jeszcze te krzyki dzień i noc...

Z maluchem wszystko dobrze, chodzę na kontrolę ktg, a w środę mam mojego lekarza prowadzącego trzymajcie kciuki ! a ja muszę Was nadrobić
Leslye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 21:02   #384
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Schmetterling super, że po wizycie wszystko dobrze. Jeśli chodzi o odkładanie, to ja za każdym razem zmieniałam stronę. Raz ta, raz ta.

Martw trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Asik oj, może jeszcze się przekręcił. Mój się w końcu na to zdecydował.

Leslye ooo dobrze, że już wyszłaś. Trzymaj się.

Jeśli chodzi o tę badanie, to mi na połówkowym przez brzuch sprawdzał te przepływy krwi, właśnie w kolorach. Nawet włączył głos, aby było słychać, jak krew plynie. Nie wiem czy to jest takie badanie, jak opisali, ale wtedy mówił, że to istotne, aby to sprawdzić.

Stary 2017-07-10, 21:06   #385
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
U mnie też dobrze, tylko mała nadal miednicowo
Zaczynam się niepokoić.
u mnie też mały miednicowo ułożony
Cytat:
Doczytałam że robi się usg dopochwowe i przełącza na doppler,w zwykłym usg przez brzuch nie wyjdzie.Jestem przerażona bo mam łożysko dwupłatowe czyli większe ryzyko
to nie, bo echo miałam przez brzuch. Prenatalne miałam w szpitalu i tam było i przez brzuch i dopochwowo. Nie przejmuj się na zapas, jeżeli Cię to niepokoi to dopytaj swojego lekarza na wizycie
Cytat:
Napisane przez Leslye Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie było mnie chwilę, ze względu na epizod szpitalny. Muszę się teraz pozbierać szczególnie po tym, że ze względu na brak miejsc leżałam 2 dni na bloku porodowym... stres ze względu na pobyt w szpitalu a do tego jeszcze te krzyki dzień i noc...

Z maluchem wszystko dobrze, chodzę na kontrolę ktg, a w środę mam mojego lekarza prowadzącego trzymajcie kciuki ! a ja muszę Was nadrobić
Dlaczego leżałaś w szpitalu?
Najważniejsze, że z maluchem wszystko ok

Właśnie kliknęłam na allegro przewijak, pokrowiec na niego, prześcieradła do gondoli i pieluszki bambusowe
Iiii chyba mam skończoną wyprawkę Jeszcze jakieś pajace rozpinane muszę dokupić, bo mam ich mało i może jakieś bodziaki kopertowe
od 17.07 znowu w Lidlu mają być dziecięce ubranka
Stary 2017-07-10, 21:08   #386
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde ooo to już jesteś praktycznie zwarta i gotowa teraz tylko czekać
Kupiłaś te pieluszki w Lidlu? Ja kupiłam.

Stary 2017-07-10, 21:14   #387
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Schmetterling super, że po wizycie wszystko dobrze. Jeśli chodzi o odkładanie, to ja za każdym razem zmieniałam stronę. Raz ta, raz ta.

Martw trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Asik oj, może jeszcze się przekręcił. Mój się w końcu na to zdecydował.

Leslye ooo dobrze, że już wyszłaś. Trzymaj się.

Jeśli chodzi o tę badanie, to mi na połówkowym przez brzuch sprawdzał te przepływy krwi, właśnie w kolorach. Nawet włączył głos, aby było słychać, jak krew plynie. Nie wiem czy to jest takie badanie, jak opisali, ale wtedy mówił, że to istotne, aby to sprawdzić.

To nie to badanie.Te przepływy sprawdza się tylko przez usg dopochwowe z dopplerem.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
u mnie też mały miednicowo ułożony

to nie, bo echo miałam przez brzuch. Prenatalne miałam w szpitalu i tam było i przez brzuch i dopochwowo. Nie przejmuj się na zapas, jeżeli Cię to niepokoi to dopytaj swojego lekarza na wizycie

Dlaczego leżałaś w szpitalu?
Najważniejsze, że z maluchem wszystko ok

Właśnie kliknęłam na allegro przewijak, pokrowiec na niego, prześcieradła do gondoli i pieluszki bambusowe
Iiii chyba mam skończoną wyprawkę Jeszcze jakieś pajace rozpinane muszę dokupić, bo mam ich mało i może jakieś bodziaki kopertowe
od 17.07 znowu w Lidlu mają być dziecięce ubranka
Dopytam.Ale wizyte mam dopiero za miesiąc.Marta Ty masz chyba łożysko przodujące.Sprawdzał Ci to?
Stary 2017-07-10, 21:16   #388
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Juka hmm może to sprawdzają, gdy coś ich niepokoi? Sama nie wiem.

Stary 2017-07-10, 21:21   #389
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
To nie to badanie.Te przepływy sprawdza się tylko przez usg dopochwowe z dopplerem.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Dopytam.Ale wizyte mam dopiero za miesiąc.Marta Ty masz chyba łożysko przodujące.Sprawdzał Ci to?
Nie ale ja mu ufam, wie chłop co robi
Moja mała chyba dalej poprzecznie - zobaczymy co jutro mi powie na ten temat czy dalej będzie mówił ze za wcześnie

blond - super że wyprawka gotowa! ja dalej nie mam wanienki do zamknięcia, ale u nas nie ma gdzie kupić, zamawiać nie chcę bo przesyłka droga, w tym tygodniu jedziemy do Opola i tam kupię już

madzialenka - dziękuję

widać że kolacja kobiety w ciąży a do tego mleko migdałowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170710_211320.jpg (130,0 KB, 45 załadowań)

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-10, 21:24   #390
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta mamy takie same talerze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości