![]() |
#151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcówki 2016 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-07-09 o 16:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego X7pro przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#153 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Ignaś już się kręcił dzisiaj od 5, niby z cyckiem drzemał jeszcze ale się rzucał i pojękiwał. Przetrzymałam go tak do 6:15. A dlaczego się tak wcześnie obudził? Bo tz zapomniał zasłonić roletę. Jak szłam spać chciałam zasłonić ale on powiedział, żebym zostawiła bo fajny chłodek wieje, a on zasłoni jak pójdzie spać. No i tyle w temacie ![]() australia nie wiem skąd ten pomysł z tym zoo. Pierwsza odpowiedź jaka mi się nasuwa to "pomysł z dupy" ![]() Ale mam już nowy pomysł na kolejną wycieczkę ![]() ![]() http://silesiadzieci.pl/artykul/162/...skie-paprocany No ale tam to raczej z tz, bo starszaki będą mogły z nim pójść na jakieś rowerki wodne czy coś ![]() Honcia mówisz, że Ciebie dalej pouczają? A dobrze pamiętam, że Ty jesteś najmłodsza z rodzeństwa? Jak tak to chyba musisz się z tym pogodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ja w nocy chyba z 5 razy wstawałam
![]() ![]() Jak fajnie tam w tych Tychach! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Fajowy ten park w Tychach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A dziś plan jest na ogórki... Zaczął się sezon i codziennie będę musiała zbierać i wymyślać jak zagospodarować te kilka kg ogórasów ![]()
![]() |
![]() |
#156 |
Konto usunięte
|
U nas na razie ogórki kwitną dopiero. My zawsze robimy tylko ogórki kiszone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Honciu, no u nas tak samo w nocy - rzucała się po łóżeczku, a jak ją przykrywałam pieluchą bambusową to normalnie machała nogami jakby ją parzyła... No nie wiem, ja spałam pod kołdrą, mąż nie i w samych gatkach, więc chyba wdała się w tatusia pod tym względem
![]() A Marcelinka pewnie już biega i w ogóle? ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-07-10 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak, tak my już biegamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łaaaał to już pięknie sobie poczynia ![]() To tylko moje dziecko jeszcze takie leniwe/łaskawe, czy jeszcze któreś nie drepcze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak! ![]() ![]() Macie już nowy fotelik? Cytat:
![]() Śliweczko a co Ignaś robił w zoo? jest sens jechac z takim maluchem, patrzył się w ogóle na zwierzątka? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Konto usunięte
|
Honcia a jednak my już też powoli mamy ogórki
![]() Ja tak jak australia zjem tylko kiszone, ew. korniszony jak są w jakiejś sałatce. Ooo, jak już fajnie sobie radzi Marcelinka ![]() australia Ignaś jeszcze nie chodzi. Ja już miesiąc temu myślałam, że niebawem ruszy, bo umie iść w miarę ładnie nawet za 1 rączkę ale jak się go puści to on od razu siada. Często jak się zapomni to stoi bez podparcia (jak coś tam przekłada z rączki do rączki albo potrzebuje 2 rąk żeby coś np. otworzyć) ale sam z podłogi bez podparcia jeszcze nie wstał. Czekam z niecierpliwością na to chodzenie, bo nie znoszę jak raczkuje po ogródku za mną i jęczy żeby go nosić. Wiem na pewno że jeszcze Olek od Kociak85 nie chodzi, Hania od Madzii, no i chyba Kinia?, Nadia, Maja, Gabrysia, Gabryś, Feluś, Oliwka, Kubusie, Benio? Aaaa to w sumie nie zostaliśmy w takiej aż mniejszości :P Paulina no nie wiem czy jest sens... Specjalnie dla Krzysia to może nie ma. Bardziej trzeba by to potraktować jako pójście na spacer z dodatkowymi atrakcjami, które mogą nie być atrakcjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Haha, wypisujemy się z klubu leniuchów - pierwsze kroki zrobione
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki wielkie za odpowiedzi w sprawie moich wątpliwości, mamoza ekstremalna powoli mija, jeszcze trochę Dorci została.
Śliweczka on tak, moje gwiazdki lubią bardzo wszelkiego rodzaju rozrywki i towarzystwo różnych osób, ale nie zawsze jestem w stanie im to zapewnić. Zazdroszczę Twoim starszakom basenu od rana, ech, to były czasy. Honcia fajną Marcelka ma czuprynę. Ubawiłam się akcją z gównianym porankiem. ![]() Asiek, Madzia witajcie zguby. Widzę, że adaptacja w żłobku różnie przebiega, u nas powiedzieli, że najlepiej zostawić i sobie pójść, bo jak będę jakiś czas z nimi to się przyzwyczają, że tam jestem i będzie większa rozpacz. Ja chyba wolałabym jednak tak jak u Leny. Stawiając się w sytuacji dziecka to chyba bardziej drastycznie jest jak idziesz do obcego miejsca i nagle matka znika niż jak znika z miejsca, które jest Ci znane. Ciekawe to co Australia napisałaś, że 90% rodziców znosi to gorzej niż dzieci, tzn., że większość dzieci znosi pójście do żłobka całkiem dobrze?
![]() |
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
Australia no tak w ogóle ze się zmianilyscie? Bo tz powiedział że jestem zupełnie inna odkąd się Franek urodził Ale nie wiem w jakim sensie. Pewnie jednak negatywnym skoro to powiedział.
U mnie libido spoko, więc nie o to chodzi: P chociaż pomimo dobrego libido nie mam ochoty na przytulanki i inne czułości i wiem że to mu też nie odpowiada. Franek podobno dobrze dziś w żłobku. Mam nadzieję że naprawdę. Mówiły że tylko trochę poplakal a poza tym się ładnie bawił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracowałam w żłobku przez prawie 3 lata i trafiła mi się tylko jedna dziewczynka, która przez kilka miesięcy prawie całymi dniami płakała (ale też nie do końca wynikało to z samej obecności w żłobku, po prostu jej mama była trochę porypana i nic do niej nie docierało). Tak to przeważnie płaczki są tylko we wrześniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() No to świetnie, a Ty już dziś byłaś w pracy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie mąż nic nie mówił. Moze tżowi chodzi o to, ze już nie on jest na pierwszym miejscu? Porozmawiaj z nim ![]() Cytat:
![]() Juz to kiedyś pisałam ale moja siostra wlaśnie zrobiła ten błąd, ze z córką się tak cackali i ona ryczała przez pół roku przedszkola aż w koncu opiekowala się nią ciotka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#169 |
Konto usunięte
|
O proszę! Jak na zawołanie
![]() ![]() Honcia myślę, że moja mama tam czuwa nad tymi ogórkami, więc raczej by nie przerosły ![]() Lena jak w pracy? No i brawa dla dzielnego Frania! Spał już w żłobku czy wytrzymał bez drzemki? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Australia no przecież najpierw zapytałam jego Ale mi nie powiedział bić konkretnego tylko ze "odkąd jest Franek to jesteś inna"
![]() ![]() Jutro ostatni dzień wolności a w środę idę na szkolenia itp. Honciu no rozmawiałam a raczej próbowałam. Ja chyba dobrze w związku z poslaniem dziecka do żłobka, jestem pozytywnie nastawiona ![]() Ja tam się cieszę ze byłam z Frankiem te kilka dni (w sumie to jeden, w pozostałe dwa po prostu wcześniej po niego przyszłam, nie byłam z nim w sali) bo nawet jeśli jemu nie było to potrzebne to mi było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Jak to się stało, że ja przeoczylam ten post??
![]() Brawo Marysia ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja już od kilku dni jajko niosła przy tych ogórkach ![]()
![]() |
![]() |
#172 | |||||
Zakorzenienie
|
Czytam na biezaco tylko napisac sie nie udaje
![]() To moj ostatni tydzień urlopu, w poniedziałek wracam.do roboty... w sobotę przyjeżdża teściowa i przez dwa tygodnie będzie zajmować się Gabin od sierpnia Igi ma wolne caly miesiąc i mąż bierze urlop, aby siedzieć z dziećmi. Potem ja biore urlop na tygodniiwybrodzinny wyjazd na Mazury i na adaptację Gabi w żłobku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Igi jak mial rok to juz chodził i na.pieszo niemal cale zoo w łodzi przemaszerowal. Generalnie my czesto chodzimy (conajmniej dwa razy w roku) do jakiegoś zoo ![]() SLIWECZKA kiedy w 3city jesteś? Adaptacja... ja jestem za podejściem o ktorym pisala AUSTRALIA Jest dużo mniej bolesne dla dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Elaine, kp nie jest przeciwskazaniem do zarejestrowania się jako dawca szpiku
![]() ![]() Ja bym chciała iść z Marysią do naszego wrocławskiego ZOO, właśnie w ramach takiego niecodziennego spaceru, ale odrzuca mnie cena za bilet dla mnie (dzieci do 3 r.ż. za darmo)... 45zł za "spacer", no hello... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Paulina, już wróciłam, stad brak czasu na wszystko i tylko czytam, cięzko mi wieczorem zebrać myśli, żeby coś sensownego napisać.
Australia, nawet nie pamiętam od kiedy podczytuję, ale raczej po wyznaniu palaczki, bo bym zapamiętała taką akcję. To musiał być początek ciąż i wizażowego wątku, ja wtedy grałam w Wiedźmina ![]() Mój syn też dzisiaj w nocy się kręcił, machał nogami i popłakiwał. PEŁNIA! ![]() A i stało się tak jak przewidywałam- jak tylko zaczął samodzielnie stawiać pierwsze kroki, to wystarczyły dwa dni ćwiczenia i już praktycznie biega (tzn wygląda to tak, jakby nabrał rozpędu i nie wiedział, jak się zatrzymać :P) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Sliweczko Franek narazie ma być odbierany przed drzemka do końca tygodnia, Ale jak moja mama go wczoraj odbierala to już prawie przysypial U pani na rękach.
Brawa dla Marysi ![]() Elaine no tak mi się wydaje ze odpada transfuzja przy karmieniu skoro nie można nawet krwi oddać. O, Australia ma wiarygodniejsze źródło najwyraźniej ![]() Zullugula Franek do tej pory rozpędza się i chwiejnum krokiem biegnie przed siebie mając super radoche, a później okazuje się ze zatrzymać się jest ciężko i hamuje tak jak w bajkach ze tułów zatrzymuje a nogi jeszcze biegną: p bardzo śmiesznie to wygląda: D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Marysia o 4 wstała sobie i chciała zacząć dzień, ale na szczęście jeszcze ją ululałam, sama za to nie mogłam szybko zasnąć z powrotem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojego taty brata ma mieszkanie w Tychach ale na chwilę obecną mieszkają w Madrycie. Jak byłam mała to parę razy u nich byłam z rodzicami ale jedyne co pamiętam to blokowiska ![]() ![]() ![]() Brawo za wycieczkę do zoo! Kreatywna mamuśka ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo dla Marcelinki ![]() Cytat:
![]() Widzę Twoja teściowa tak jak moja babcia. Każdy kto coś jej powie jest mądrzejszy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam trzy opcje adaptacji do wyboru. po rozmowach z właścicielką i przemyśleniach wybrałam stopniowa opcje oswajania Hani że żłobkiem. oby to był dobry wybór! Cytat:
![]() Cytat:
Z Hania w pierwszy dzień byłyśmy razem około 45min był też drugi chłopiec który był z mamą. Potem Hania zostawała stopniowo sama zaczynaliśmy od 10min. Dziś zostaje najdłużej i moje myśli ciągle są przy niej.... W weekend byli u Nas znajomi. Koleżanka bliska jest w 7mcu ciąży. Odkupili od Nas wózek 2in1 ![]() ![]() Pożyczyłam im ubranka malutkie po Hani. 3torby z Ikeii, laktator,sterylizator,szu misia i leżaczek, wanienkę po co to ma się kurzyć jak ktoś może skorzystać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#180 |
Konto usunięte
|
Elaine jestem od 24.07 do 31.07. Mam nadzieję, że uda Ci się w tym czasie znaleźć jakąś wolną chwilę na soczek
![]() Widzę, że coraz więcej mamuś wraca/wróciło do pracy... Czerwcowiątka w żłobkach ... Och ale to przeleciało! Ignaś się dzisiaj obudził po 6. potem trochę pobroił w łóżku, podpiął się do cyca i zasnął jeszcze. Pospaliśmy do 9:20! Madziu fajna z Ciebie koleżanka. To znajomi mają w zasadzie wyprawkę gotową ![]() Ignaś też jeździ w łupince. Ma jeszcze sporo miejsca. Myślę, że nowy fotelik będziemy kupować jakoś na jesień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.