Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-11, 05:18   #631
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jest i mój synuś
Jest idealny waga 4830 i 56cm . Wszystko dobrze z nim. Ssał cyca 2h w specjalnym pokoju pooperacyjnym. Zmierzyli mu cukier i wyszedł bardzo dobrze.
Ja się czuje gorzej . Jestem śpiąca okropnie oraz zimno mi bardzo. Ciśnienie mam super tylko temp mam niska. Muszę trzymać ręce pod kocem.
Daja mi jeszcze ten epidural co idzie do kręgosłupa. Drażni mnie to ze nic nie czuje. Wiem ze będzie bolało ale nie lubię tego uczucia zdretwienia. Tz był cały czas ze mną i z małym potem. Teraz pojechał do domu się przebrać i zjeść . Wróci do mnie koło północy. Załącznik 7144701Załącznik 7144706

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratulacje!!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 05:22   #632
Mała!
Zakorzenienie

Ja już po prysznicu... podobno drugą cesarke ciężej się przechodzi... i bardziej boli. Potwierdzam! Boli tragicznie... przy Tymonie rano już sie nim zajmowałam, chodziłam a teraz poprosiłem o.drugą kroplowkę, bo.serio.ból.to dramat. A przez to, że duży to.tym bardziej. Macica sie obkurcza to dobrze...ale czy to musi tak.boleć?
Na szczęście trafiłam na świetne położne. Pomogły ni sie wykąpać i ogólnie fajnie sie zajmują nami.
Hugo w nocy płakał za ssaniem, ale podobno jeść nie chciał... teraz śpi w mydelniczce i czekam aż się obudzi
Panie.mówią, że wyglada jak.dziewczynka takie ma rysy i włosy nie wiem czy to komplement :hihihi: nie no żartuje słodki jest.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 05:27   #633
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Sam, gratulacje 😍 jest cudowny ❤
Stary 2017-07-11, 05:27   #634
Mała!
Zakorzenienie

Samantha
Gratulacje ogromne! W końcu
Słodki i papuśny, a waga bardzo imponująca! Chyba dobrze że było CC .
Jeszcze raz gratulacje

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 05:31   #635
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Całą noc nie spałam nic nie kontaktuje... dziewczynka na sali całą noc płakała, próbowali wszystkiego nawet mm. I nic
Tak, że kiepsko, drugi maluszek też płakał .
Dostałam kroplowke przeciwbólową, ale cos nie.działa :/ boli okropnie, macica sie obkurcza i normalnie ból jak skurcze porodowe, a mam teraz.mieć pionizację i prysznic. No nic zacisne zęby może...
Chcę już móc wstawać i mieć go przy sobie

Gratulacje mała ! Mnie też tak bolało pierwszy dzień coś okropnego ... Teraz już lepiej ale nadal biorę kroplówki przeciwbólowe ...

Cytat:
Jest i mój synuś
Jest idealny waga 4830 i 56cm . Wszystko dobrze z nim. Ssał cyca 2h w specjalnym pokoju pooperacyjnym. Zmierzyli mu cukier i wyszedł bardzo dobrze.
Ja się czuje gorzej . Jestem śpiąca okropnie oraz zimno mi bardzo. Ciśnienie mam super tylko temp mam niska. Muszę trzymać ręce pod kocem.
Daja mi jeszcze ten epidural co idzie do kręgosłupa. Drażni mnie to ze nic nie czuje. Wiem ze będzie bolało ale nie lubię tego uczucia zdretwienia. Tz był cały czas ze mną i z małym potem. Teraz pojechał do domu się przebrać i zjeść . Wróci do mnie koło północy. Załącznik 7144701Załącznik 7144706

Jejku ale duży chłopak !!! Urodzilas sn ?
Gratulacje !

Julek wam dziękuję wszystkim za komplementy

Stary 2017-07-11, 05:37   #636
darietta
Zakorzenienie

Jestem po zabiegu dzis na obchodzie dowiem sie co i jak szwy pozdejmowane podobno kilka zostalo muszę zapytac dlaczego. Położne skrytykowały podejście lekarzy na polnej że jeśli są jakieś pozostałości po porodzie trzeba wyczyścić bo do środy mogłoby być ze mną naprawdę źle. Jestem już po prysznicu z asysta położnej sama mam nie chodzić.

Mala jest ze mna w szpitalu na oddziale noworotkowym bo zgodzili sie ja przyjac niestety karmia mm bo po lekach i narkozie nie moge karmic. Ale sciagam laktatorem i wylewam chociaz na lezaco wiekszosc idzie w recznik i koszule. Przy okazji zglosilismy uwagi pediatry ze stopkami mamy cwiczyc bo jest do wyprowadzenia. Pepka niczym nie przykrywac.

Troszke dziwna sprawa z tym pediatra ze tak bez zapowiedzi przyszedl jakby cos chcial sprawdzic. Maz mowi ze jak zglaszal małą to mu sie zapytal czy biore dopalacze. Wiec może dobrze ze mnie nie widzial bo z tymi siniakami i limem pod okiem powiedzialby ze patologia. I jeszcze problemy bysmy mieli niepotrzebnie.

A co do pomocy tesciowej to z uslug mojej nie chce korzystac bo ledwo przyjechala i juz nic jej nie pasowalo jesli chodzi o małą a to że nogi odkryte i ma zimne stopy i ręce ze jej zimno. Ze wymyslam zeby mala do szpitala zabrac. Nie tak i nie w to ubierac. Na szczescie mąż zrobil po swojemu i miał ją gdzieś. Ale juz troszke zwatpil ze nóżki i rączki zimne trzeba ubierac. Kurcze 25 stopni a ja dziecko w kombinezon zapakuje. Jak wyjde to mu pokaże ze to czy dziecku ciepło czy zimno to pod karkiem sie sprawdza.

Już widzę te komentarze jak pediatra był na bank cos skomentowala ze czegos nie mamy a mąż się zakrecil ze do pępka nie mamy soli fizjologicznej zapomniał o Asept. Ale przez telefon mu powiedzialam co do czego.

Mój brat jak był po męża i malą to mówi że wszystko komentowała i próbowała rządzić dzieckiem. Ale nie udało się bo mąż się postawił. Że pojedzie wtym co jest uszykowane.

Widzę że u nas sie dzieję nie ogarniam kto urodził bo nie mam jvak nadrobić ale gratki dziewczyny. Super. Dużo jeszcze nas chodzi w dwupaku?

U mnie w szpitalu wszystko dają koszule do porodu i po porodzie codziennie świeża podkłady też od nich tak naprawdę tylko chusteczki nawilżone trzeba miec. Kosmetyki dla siebie nawet jak kubka sie nie ma to dają. A ja przyjechałam z pełną torbą.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 05:47   #637
darietta
Zakorzenienie

Ja nie zamieściłam fotki małej bo mówiłam ze zrobie to w domu w klubie. Ale mogę nie ogarnąć więc wstawiam tutaj. O to moja kluseczka Wiktoria

Standard zdjęcia tym razem do góry nogami wybaczcie ale nie ogarniam tego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170705_161447.jpg (51,2 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Message_1499594716022.jpg (70,9 KB, 131 załadowań)

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-07-11 o 05:48
Stary 2017-07-11, 05:53   #638
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja nie zamieściłam fotki małej bo mówiłam ze zrobie to w domu w klubie. Ale mogę nie ogarnąć więc wstawiam tutaj. O to moja kluseczka Wiktoria

Śliczniutka Zdjęcia są prosto

Stary 2017-07-11, 05:56   #639
meja_ml
Raczkowanie

Mała kciuki za pionizacje i żeby przeciwbólowe zaczęły działać.

Emilia kciuki za dzisiaj.

Samantha GRATULACJE. Kawał chłopa teraz masz 😀
Śliczny chłopak.

Darietta dobrze, ze już po. Teraz wracaj szybko do zdrowia. Strasznie nie poważni w tamtym szpitalu, ale.dobrze ze już po wszystkim i mała też przyjęli.

Śliczna dziewczyna z niej😊

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 05:56   #640
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Samantha gratulacje ogromne cudowny kluseczek 😍trzymam kciuki za Ciebie i Mala zebyscie szybko doszly do siebie.
Darietta bidulko oby szybko wszystko przeszlo i zeby Was do domku wypuscili. Ta Twoja tesciowa to straszna cegla😑a rodzice kiedy wracaja? Wikunia jest prześliczna.

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 05:59   #641
meja_ml
Raczkowanie

No to ładnie dziewczyny poszły, jednak pełnią podzialala 😉

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

A właśnie witam się w 38 tygodniu 😊

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 06:09   #642
emilia0508
królikoholiczka

Wenflon mi założyli i czekamy na obchod. Brzuch mnie boli, skurczy brak i pewnie będą wywoływać. Położna mnie poinformowała. Ale to w sumie zależy od lekarza

Stary 2017-07-11, 06:18   #643
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Samantha gratulacje ogromne cudowny kluseczek 😍trzymam kciuki za Ciebie i Mala zebyscie szybko doszly do siebie.
Darietta bidulko oby szybko wszystko przeszlo i zeby Was do domku wypuscili. Ta Twoja tesciowa to straszna cegla😑a rodzice kiedy wracaja? Wikunia jest prześliczna.

Rodzice wczoraj wieczorem wrócili i już bratu podobno zapowiedzieli że to oni nas odbiorą. A teściowa dobre określenie cegła. Ona lubi rządzić i ma być tak jak ona chce. Ale nie ze mną te numery. Kiedyś babcia męża mi powiedziała że żadna synowa jej nie lubi.
Ja natomiast nie dam rządzić sobą i dzieckiem zamierzam od razu pokazać granicę. Szkoda tylko że wczoraj mojej mamy rano nie było bo wolałabym ją przy małej bo teraz to juz wszyscy będą wiedzieć co ze mną sie dzieje i jak to ona musiała się małą zajmować.
Stary 2017-07-11, 06:21   #644
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się ! A cc to nie męczarnia ? Przez kolejne dni po wszystko Ci boli skurcze macicy itp.
Będzie dobrze

http://i66.tinypic.com/2d2j3ty.jpg wstawiam na jakiś czas zdjęcie Julka

😍
Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Wciąż nie mam imienia, ale cześć! Jutro napiszę do Morelle, to więcej w klubie

Julek przeuroczy ❤
Załącznik 7144681
😍
Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ej ej a za mnie nikt kciuków nie trzymał?! Skurcze zaczęły mi się po 15. Wzięłam kąpiel, ogoliłam się i mnie przeczyściło. 17:30 pojechalam na porodówkę i miałam już rozwarcie na 4cm. Podłączyli mnie na ktg ale już zaczęłam czuć parte. O 18:50 urodziła się Michalinka ❤️ 54cm, 3020g i 10 pkt Lekarz mówił ze postawiłam na nogi cały oddział w sali pod koniec pełno ludzi lekarze i położne. Maz wpadł do mnie 5 minut po porodzie i nawet pępowiny nie przeciął bo jechał do mnie 100km ale może lepiej ze go nie było bo krzyczałam mocno TZ przed chwila poszedł a mała śpi. Weźcie kapturki na sutki bo mi się przydały.
😍gratuluję ! I jaki szybki poród!
Cytat:
Anna
Gratuluję! Wspaniale super sobie poradziłaś!

Devileek
Julek jest piękny GRATULUJĘ

Sam
Trzymam kciuki

A teraz UWAGA!
HUGO urodził.się o 21:25 przez CC
Waży 4 kg i.mierzy 56 cm.
JEST IDEALNY
Po zabiegu i szyciu, na sali poporodowej był ze mną az do teraz i doił cycucha jest.poprostu cudowny a ja umieram ze szczęścia! To najcudowniejsze uczucie na świecie....płakałam jak bubr jak.on wydał swój pierwszy płacz

Wszystko poszło szybko, od razu.po.ktg wzięli mnie na oddział.i przygotowanie do CC, blizna mi się.juz rozchodziła, on.duży wiec to była bardzo dobra decyzja.

Nie mogę doczekać się rana, aż będę mogła znowu go mieć przy sobie. Mąż zachwycony nawet w różu.mu cudnie

Załącznik 7144696

😍
Cytat:
Jest i mój synuś

😍 piękna waga!
Cytat:

😍 będzie dobrze ważne ze juz jesteś po zabiegu!

Dziś mój tp??? Ale wątpię że urodze😕 coś mnie tam ciągnie w brzuchu ale to nie to😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 06:34   #645
taedio
MerDer 4ever

Matko kochana! Dziewczyny co wy wyprawiacie?!

Devilek juz Ci pisałam, młody sliczny

Sweet słodka malutka

Anna gratulacje! szybko poszło! Z tych 4 cm tak szybko doszło do 10? Nacinali Cie jak tak szybko? Wypoczywajcie!

Mała co za niespodzianka! śliczny Hugo dobrze, że zdążyli z cc zanim blizna sie rozeszła

Samantha gratulacje! kawał chłopa! odpoczywajcie

Darietta śliczna malutka
Dużo zdrówka dla Ciebie
Super, że mąż sie postawił! nie dajcie sie teściowej

Emilia może cos sie rozkręci

Ja wczoraj miałam skurcze, uwaga - lekko bolesne w końcu co 12/10 min. Miedzy skurczami młody ostro napinkalał mnie w szyjke, wszystko mnie kuło normalnie ale przyszła północ i poszłam spać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 06:45   #646
nulkaa3
Rozeznanie

Ile mamy nowych maluszków na świecie 😍 Gratuluję każdej
Nadrobić ciężko jak już ma się malucha w domu, powiem tylko że po zdjęciu szwów czuję się jak nowo narodzona, w niedzielę każdy ruch to płacz i ból, a po wczorajszym zdjęciu szwów mogę biegać 😁

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 06:54   #647
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ale wczoraj poszła fala
Devilek , Sweet , Anna , Mała , Sam - olbrzymie gratulacje tyle porodowe w jeden dzień ! Rozwalilyscie system

Emilia trzymam kciuki za szybką akcję

U nas dzisiaj 37+3 (38 tydzień ) i spokój ale do tp jeszcze jest czas bo tp na 29 więc spokojnie ,byle nie przenosić u nas dzisiaj całą noc były burze a teraz deszcz chociaż nie obrazilabym się gdybym urodziła do 23 bo moi rodzice mają urlop i pomogli by nam ogarnąć Bartka

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:05   #648
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Nadrobić ciężko jak już ma się malucha w domu, powiem tylko że po zdjęciu szwów czuję się jak nowo narodzona, w niedzielę każdy ruch to płacz i ból, a po wczorajszym zdjęciu szwów mogę biegać 😁

Ja jeszcze biegać nie będę bo przez ten tydzień straciłam za dużo krwi. Musi się naprodukowac nowa. Ale też mi wczoraj zdjeli i mysle ze bedzie lepiej. Super ze ty rowniez.
Stary 2017-07-11, 07:11   #649
vadi
*sportaddict*

O, matulu, żadnych ploteczek tylko tona niusów przez noc!

Devilek, My sweet - CUDNE dzieciaki!

AnnaPaula gratulacje! ale tempo!

Mała! ale siurpryza! gratulacje!

Morelle współczuję problemów z laktacją :/ ale trzymam kciuki, żeby jednak się udało

Emilia - powodzenia!

Samantha gratulacje! ale duży!

Darietta śliczna mała i cieszę się, że Ty też już lepiej i masz w końcu dobrą opiekę I cieszę się, że mąż się zaczął stawiać
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 07:14   #650
Jon_Snow
Wtajemniczenie

O mamo ja to wszystko przespałam!!

Devileek, My Sweet śliczne są Wasze bobaski

Samantha synuś cudny, nawet nie wiesz jak się cieszę że masz to już za sobą! ale waga niezła!

Mała, Anna gratulacje jesteście super dzielne!

Darietta dobrze że już po zabiegu, obyś szybko doszła do siebie

Morelle nie martw się tak bardzo tym karmieniem, czasem tak bywa i nic nie poradzimy, super że walczysz dalej i trzymam kciuki żeby Ci się udało!

Taedio no to w końcu wiesz o co cho z tymi skurczami

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Emilia kciuki trzymam za Ciebie!

Jeszcze czekam na wieści od xzory!

Stary 2017-07-11, 07:15   #651
emmos
Zakorzenienie

Samantha gratulacje!!!! Dziewczyno chłopak jak dąb duży, cudownie, byłaś mega mega dzielna juz po wszystkim, ściskam Cię ciepło

Stary 2017-07-11, 07:22   #652
baby2
Rozeznanie

Samantha gratulacje, wielki chlopak

Mała, AnnaPaula co za niespodzianka, ogromne gratulacje

Ja mam ogromnego stresa od rana, brzuch boli, ale to chyba z nerwów na dwójkę mnie goni. Wyłam jak bóbr jak mąż odwoził Miska do przedszkola. Teraz śniadanie i jedziemy na IP. Trzymajcie kciuki dziewczyny
Emoss jak u ciebie samopoczucie?
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:26   #653
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos powodzenia dzisiaj!!!
Emilia kciuki!
Czekamy na wieści dziewczyny!

Samantha no jest nasz miłośnik apartamentów! Cudny jest, witamy na świecie! Gratulacje ogromne!!! Dużo sił, żebyś szybko doszła do siebie! Waga mega!

Xzora jak tam u Was?

Mała oby ból szybko minął

Nonie odsypiaj, to nie żadna strata czasu, musisz mieć siły na poród

Morelle nie zadręczaj się, robisz co możesz i jesteś w tym bardzo dzielna!

Darietta dobrze, że już jesteś po. Bolesny był ten zabieg?
Słodka mała

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Baby2 kciuki!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:28   #654
vadi
*sportaddict*

Baby powodzenia!!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:34   #655
siilmariien
Wtajemniczenie

Atmosfera się zagęszcza, coraz mniej nas w dwupaku
Agg_s ale będziesz miała uzupełniania

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Gosiutka, a jak tam u Ciebie po fałszywym alarmie? Coś się rozkręca?

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:35   #656
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
😍

😍

😍gratuluję ! I jaki szybki poród!

😍

😍 piękna waga!

😍 będzie dobrze ważne ze juz jesteś po zabiegu!

Dziś mój tp??? Ale wątpię że urodze😕 coś mnie tam ciągnie w brzuchu ale to nie to😊

To ja zabieram dziś Twój termin

Jestem po obchodzie i dziś wtwolujemy poród.. Stres mnie złapał

Stary 2017-07-11, 07:38   #657
Agg_s
Wtajemniczenie

OMG dziewczyny!!!

Co tu się wyprawia ja się pytam?! Ale akcje!
No, nadrabiania mam i uzupełniania!

Devilek, Sweet, Darietta - słodkie dzieciaczki jejku, dopiero co w brzuszkach były, a teraz takie prawdziwe do wycałowania i wytulenia! Piękne!

Ania
- gratulacje! szybko poszło!
Mała - ale niespodziewajka! Hugo śliczny i kawał z niego chłopa gratulacje!
Samantha - wow, no u Ciebie to chłopak-dąb!!!! gratuluję! i podziwiam mimo wszystko za starania SN!!!

Cudowne wiadomości dziewczyny! Czekamy na Xzorę, która również nas pewnie poinformuje o swoim małym cudzie.

Baby, powodzenia!
emilia! dla Ciebie również i emmos! powtórzymy złoty strzał dnia?!

Morelka, 3:0 dla Pestki rozbawiło mnie z samego rana trzymam kciuki za Was, jesteś super mama!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 07:49   #658
cashmere
Zakorzenienie

Halo halo!
Kto urodził, kto rodzi?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:51   #659
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość

Ja mam ogromnego stresa od rana, brzuch boli, ale to chyba z nerwów na dwójkę mnie goni. Wyłam jak bóbr jak mąż odwoził Miska do przedszkola. Teraz śniadanie i jedziemy na IP. Trzymajcie kciuki dziewczyny
Mocno trzymam kciuki!! Bez nerwów, już niedługo zobaczysz swoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
To ja zabieram dziś Twój termin

Jestem po obchodzie i dziś wtwolujemy poród.. Stres mnie złapał
kolejny dzidziuś będzie ogromniaste kciuki!! powodzenia

Emmos dla Ciebie też wielkie kciuki!
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 07:51   #660
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ej ej a za mnie nikt kciuków nie trzymał?! Skurcze zaczęły mi się po 15. Wzięłam kąpiel, ogoliłam się i mnie przeczyściło. 17:30 pojechalam na porodówkę i miałam już rozwarcie na 4cm. Podłączyli mnie na ktg ale już zaczęłam czuć parte. O 18:50 urodziła się Michalinka ❤ 54cm, 3020g i 10 pkt Lekarz mówił ze postawiłam na nogi cały oddział w sali pod koniec pełno ludzi lekarze i położne. Maz wpadł do mnie 5 minut po porodzie i nawet pępowiny nie przeciął bo jechał do mnie 100km ale może lepiej ze go nie było bo krzyczałam mocno TZ przed chwila poszedł a mała śpi. Weźcie kapturki na sutki bo mi się przydały.
jak to nie trztmalysmy? tak szybciutki urodzilas to chyba jednak trzymalysmy
ogromne gratulacje! super że masz już malutką przy sobie! teraz duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domu!

Cytat:
Anna
Gratuluję! Wspaniale super sobie poradziłaś!

Devileek
Julek jest piękny GRATULUJĘ

Sam
Trzymam kciuki

A teraz UWAGA!
HUGO urodził.się o 21:25 przez CC
Waży 4 kg i.mierzy 56 cm.
JEST IDEALNY
Po zabiegu i szyciu, na sali poporodowej był ze mną az do teraz i doił cycucha jest.poprostu cudowny a ja umieram ze szczęścia! To najcudowniejsze uczucie na świecie....płakałam jak bubr jak.on wydał swój pierwszy płacz

Wszystko poszło szybko, od razu.po.ktg wzięli mnie na oddział.i przygotowanie do CC, blizna mi się.juz rozchodziła, on.duży wiec to była bardzo dobra decyzja.

Nie mogę doczekać się rana, aż będę mogła znowu go mieć przy sobie. Mąż zachwycony nawet w różu.mu cudnie

Załącznik 7144696

Mała ja wiedzialam! nie odzywalas sie wieczorem i bylam pewna ze pojechaliscie rodzic! gratulacje! Hugo śliczny! nawet róż mu pasuje
wracaj szybko do sił, oby ból szybko minął. buziaki

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję! !! Piękne macie szkraby!

Był dziś doradca laktacyjny. Nie mam mleka. Puste kanały. 6 serii laktatorem i z 2 piersi i nie było nawet 10 mm. Mam wprowadzona dietę i wypożyczony inne laktator. Jak nie będzie w ciągu 7 dni to już nie będzie.
Nawał był na 3 dobę w szpitalu. Potem okazuje się, że pokarm znikł bo mała lapala sam sutek bez brodawki. Mam długie sutki i drażnią ją w gardło.
Dwa ze mój laktator nie ciągnie jak trzeba. Także nie było praktycznie żadnej symulacji.

Herbatek laktacyjnych i innych tego typu mam nie pić.
Pestka ma pic 20 wody. Ale jak jej dałam wszystko zwróciła. Łącznie z mlekiem.
Budzić ją co 3 h. Dawać 40 mm sztucznego, ale nie więcej niż 5 butelek na dobę.
Siedzę właśnie z wypozyczonym laktatorem i nic. Nawet 1 kropli....

Ps. Dziś była akcja kupa. 3 zero dla Pestki. Ustrzelony przewijak, podłoga i piękny, błękitny dywan.
to mocno trzymam kciuki żeby udalo sie przywrócić laktacje!!! silna jestes, tak sobie dobrze radzisz to dasz rade

szkoda błękitnego dywanu haha

Cytat:
Jest i mój synuś

Brawo Samanta!! ale duzy chlopak! wyglada jak dziecko co ma 1-2 miesiące! i ta waga prawie 5kg! chyba dobrze ze zrezygnowalas z pore z próby sn.
i fajnie że mąż Cie wkoncu wspierał! wracaj do sił i do domu szybciutko!!

Cytat:
Jestem po zabiegu dzis na obchodzie dowiem sie co i jak szwy pozdejmowane podobno kilka zostalo muszę zapytac dlaczego. Położne skrytykowały podejście lekarzy na polnej że jeśli są jakieś pozostałości po porodzie trzeba wyczyścić bo do środy mogłoby być ze mną naprawdę źle. Jestem już po prysznicu z asysta położnej sama mam nie chodzić.

Mala jest ze mna w szpitalu na oddziale noworotkowym bo zgodzili sie ja przyjac niestety karmia mm bo po lekach i narkozie nie moge karmic. Ale sciagam laktatorem i wylewam chociaz na lezaco wiekszosc idzie w recznik i koszule. Przy okazji zglosilismy uwagi pediatry ze stopkami mamy cwiczyc bo jest do wyprowadzenia. Pepka niczym nie przykrywac.

Troszke dziwna sprawa z tym pediatra ze tak bez zapowiedzi przyszedl jakby cos chcial sprawdzic. Maz mowi ze jak zglaszal małą to mu sie zapytal czy biore dopalacze. Wiec może dobrze ze mnie nie widzial bo z tymi siniakami i limem pod okiem powiedzialby ze patologia. I jeszcze problemy bysmy mieli niepotrzebnie.

A co do pomocy tesciowej to z uslug mojej nie chce korzystac bo ledwo przyjechala i juz nic jej nie pasowalo jesli chodzi o małą a to że nogi odkryte i ma zimne stopy i ręce ze jej zimno. Ze wymyslam zeby mala do szpitala zabrac. Nie tak i nie w to ubierac. Na szczescie mąż zrobil po swojemu i miał ją gdzieś. Ale juz troszke zwatpil ze nóżki i rączki zimne trzeba ubierac. Kurcze 25 stopni a ja dziecko w kombinezon zapakuje. Jak wyjde to mu pokaże ze to czy dziecku ciepło czy zimno to pod karkiem sie sprawdza.

Już widzę te komentarze jak pediatra był na bank cos skomentowala ze czegos nie mamy a mąż się zakrecil ze do pępka nie mamy soli fizjologicznej zapomniał o Asept. Ale przez telefon mu powiedzialam co do czego.

Mój brat jak był po męża i malą to mówi że wszystko komentowała i próbowała rządzić dzieckiem. Ale nie udało się bo mąż się postawił. Że pojedzie wtym co jest uszykowane.

Widzę że u nas sie dzieję nie ogarniam kto urodził bo nie mam jvak nadrobić ale gratki dziewczyny. Super. Dużo jeszcze nas chodzi w dwupaku?

U mnie w szpitalu wszystko dają koszule do porodu i po porodzie codziennie świeża podkłady też od nich tak naprawdę tylko chusteczki nawilżone trzeba miec. Kosmetyki dla siebie nawet jak kubka sie nie ma to dają. A ja przyjechałam z pełną torbą.
dobrze ze juz po zabiegu. zdrowiej szybko. małą masz przy sobie? czy mąż z nia jest na oddziale?
o stopke sie nie martw, rehabilitacje przywroci ją do normy. w brzuszku te dzieci są tak "zgniecione" że po porodzie czesto tak bywa. u nas uszko było zgięte w dół, po 2miesiacach samo sie wyprostowalo. buziaki dzielna mamo!!!
dobrze ze twoi rodzice wracają bo byś sie nadenerwowala znow ta tesciową wscibską...

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Wenflon mi założyli i czekamy na obchod. Brzuch mnie boli, skurczy brak i pewnie będą wywoływać. Położna mnie poinformowała. Ale to w sumie zależy od lekarza
to kciuki dlugo coś Cie tam męczą w tym szpitalu... trzymaj sie!!

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

oo to dobrze że od razu lepiej sie czujesz!
jak tam malutka? karmisz piersią? wychodzicie na specerki?

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ale wczoraj poszła fala
Devilek , Sweet , Anna , Mała , Sam - olbrzymie gratulacje tyle porodowe w jeden dzień ! Rozwalilyscie system

Emilia trzymam kciuki za szybką akcję

U nas dzisiaj 37+3 (38 tydzień ) i spokój ale do tp jeszcze jest czas bo tp na 29 więc spokojnie ,byle nie przenosić u nas dzisiaj całą noc były burze a teraz deszcz chociaż nie obrazilabym się gdybym urodziła do 23 bo moi rodzice mają urlop i pomogli by nam ogarnąć Bartka

to Ty masz termon jak ja chociaz mnie sie.zmienil.potem na 27lipca. ale to 2 dni wiec zadna roznica.
tez nie chxe przenosić, chociaz za szybko tez minsie nie spieszy rodzic.
dobrze ze masz z kim starszaka zostawić, moi rodzice też zostaną z moim. to taki spokój psychiczny że jest pod dobrą opieką, bedzie mozna skupic sie na rodzeniu

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość

trzymamy kciuki!! znerwy normalne w takiej chwili. trzymajnsie dzielnie

xzora - jak tam u was?

taedio - na Ciebie nie podzialala pełnia?

ja dzis wstawalam siku 3 razy. raz goniłam komara w nocy. a nad ranem muche zabilam bo siadal mi na twarzy... ehhh. potem meża budzik mnie obudzil.
i az niemozliwe ale nie chce mi sie spac!

jade dzis popoludniu na te zajęcia z jogi przedporodowej z cwiczeniami na poród.
ma być tez jakas fotograf, ktora w ramach promocji wlasnej firmy ma robic zdjecia mini sesje ciążowe. zobaczymy co to za kobieta.

milego dnia dziewczyny!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości