![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
U mnie pogoda okropna! A wczoraj było tak ładnie i cieplutko
![]() Leżymy sobie z psiakiem i nic nam się nie chce, ale wczoraj miałam intensywny dzień i wieczorem strasznie się czułam, do tego nie mogłam spać pół nocy, więc dzisiaj wypoczywam więcej. Xzora proszę daj nam jakiś znak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze Xzora nie ma czasu na pisanie b0 ciagle tuli Klaudie ❤
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||||
Zadomowienie
|
AnnaPaula gratulacje, poród błyskawiczny!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zbieram się na wizytę, trzymajcie kciuki, żeby jakiś postęp choć w rozwarciu był ![]() ![]() Mama codziennie dzwoni, a czasem i 2razy dziennie, jak nie odbiorę to od razu telefon do Tżta, czy coś się zaczęło dziać. Oszaleję ![]() A jak znam życie, to po porodzie do szpitala przyjedzie, chociaż mówiłam już kilka razy, że chcę aby odwiedzał mnie tam tylko Tż. A ona i tak swoje ![]() ![]() Dobrze, że teściowa mieszka 300 km od nas, bo jakbym miała takie dwie mamusie nad sobą, to bym nie na porodówce, a w psychiatryku wylądowała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Wtajemniczenie
|
Darietta to dobrze, że miałaś znieczulenie, musi być bolesny ten zabieg skoro usypiają
![]() Emilia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też ciągle sprawdzam czy Xzora się nie odezwała... ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Emmos to trzymamy kciuki za jutro! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
MerDer 4ever
|
A u mnie zimno i pada
![]() ![]() My wczoraj oglądaliśmy pierwszy sezon gry o tron i nie wchodziłam na wątek ![]() Minini nie wiem czemu dziewczynka ![]() Emilia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
electric blue kciuki za wizytę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Piękne są Wasze maluszki 😍
Pokaże tez swoją bo jeszcze nie ogarnęłam tematu 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#698 |
Wtajemniczenie
|
Electric, powodzenia!
![]() ![]() Moje dzisiejsze przesyłki prosto od producenta ![]() IMG_1499764082.558208.jpg Okazało się ze Chińczyk wysłał zawieszkę szybko tylko późno potwierdził wysłanie na Ali ![]() IMG_1499764118.973366.jpg Chyba skocze dziś do sklepu i tez kupię sobie sok z ananasa czy coś... nie lubię ale chyba trzeba się poświecić ![]() ![]() IMG_1499764211.725155.jpg Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także kciuki dla Ciebie mega ![]() A u mojej mamy bylam w niedzielę a ta mnie wita tekstem "ja tu na telefon ze urodzilas czekam a Ty po wsiach jeździsz" 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-07-11 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Wtajemniczenie
|
Electric blue kciuki za wizytę!
Ja mam wizytę 18.07... Tak bym chciała jej nie doczekać i urodzić wcześniej... Najbardziej mi się marzy, żeby urodzić jeszcze w tym tygodniu, póki starsza córka ma przedszkole (w piątek ostatni dzień). Żeby mi np. odeszły wody po 8 rano i żeby urodzić szybko w godzinach jak córa będzie w przedszkolu jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
*sportaddict*
|
Ja też się nastawiam, że w tym tygodniu będzie po wszystkim, najpóźniej w poniedziałek
![]() ![]() Jak to stwierdziła moja przyjaciółka - też lipcówka - bardziej gotowe nie będziemy ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Carolles ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Znalazłam też w necie ćwiczenia na cieśń nadgarstka, więc wrzucam: 1. Wyciągnij ręce nad głowę, złap lewą ręką prawy łokieć, pociągnij go w kierunku przeciwległego ramienia i trzymaj tak przez kilka sekund. Powtórz to samo z drugą ręką. 2. Unieś prawe ramię powyżej głowy i chwyć za lewe ucho. Przeciągnij głowę w kierunku prawego barku na 10 sekund. Zrób to samo drugą ręką. 3. Spleć palce rąk na karku. Nie podnosząc ramion, łagodnie staraj się przesuwać łokcie do tyłu. Wytrzymaj w tej pozycji przez pięć sekund lub więcej. 4. Złap się za uszy. Trzymaj prosto głowę i szyję. Rób kółka obydwoma barkami do przodu i do tyłu. Zrób po pięć kółek w każdym kierunku. 5 Rozluźnij ręce. Najpierw zaciskaj pięści, a potem prostuj palce i nadgarstki. Każde ćwiczenie powtórz co najmniej pięć razy. |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze ponad dwa tygodnie do terminu a te już odbieram tego typu telefonu;/ no i TŻ jak wraca codziennie z pracy to pyta czy rodzimy-.-
Kciuki za Wasze wizyty dziewczyny! Oby już się powoli rozwarcia szerzyły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
MerDer 4ever
|
Electric
![]() Agg Śliczna ta zawieszka z misiami ![]() ![]() to babka z makiem czy czekolada? :p Carolles dla Ciebie tez ![]() Przyszła mi zawieszka do smoczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które znacie się na fizjoterapii/rehabilitacji (Pestycyda, Vadi?) kojarzycie czy jest jakiś masaż bezpieczny dla starszych dzieci?
Moja prawie 4-latka domaga się masowania, zaczęłam jej robić masaż shantala żeby sobie go przy okazji przypomnieć, ale to bardziej takie głaskanie jest, a ona wolałaby coś konkretniejszego ![]() Teraz ma fazę na zabawy na plecach typu "przeszła pani na szpileczkach", ale trochę brakuje mi pomysłów ![]() W ogóle to moje dziecko dzisiaj rano ni stąd ni zowąd woła do brzucha: "Łucja, przejdź przez most!" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Agg_s, Taedio śliczne rzeczy... ![]() Rany nic nie zrobię dzisiaj chyba produktywnego, dopóki Xzora się nie odezwie... |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Śliczne zakupu dziewczyny ♥
Silli, jako takiego masażu dla starszych dzieci nie ma chyba. Ja na terapiach je głównie rozciagam i jest to dosyć bolesne. Możesz zrobic delikatną gąsieniczkę ( czyli rolowanie fałdu skóry) po plecach. Możesz rozcierać i ugniatać tak jak w klasycznym masazu tylko musisz to dostosować do swojej córy żeby nie za mocno ani nie za słabo bo widać potrzebuje stymulacji. Fajnie u takich dzieci sprawdzają się zabawy w naleśnik czy kanapkę ( zawijanie w koce itp) tak żeby je "doczulić". Super te u takich dzieci sprawdzają się piłki tenisowe czy takie kolczaste jak dla zwierząt dosyć twarde. Jeździsz tym po skórze i mas z głowy. Na upartego nawet zawiniętym w ręcznik wałkiem kuchennym można ją postymulowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
hej, ja już na oddziale. Wszystko ok, na ktg żadnych skurczy, usg wpozadku mała waży ok 3 kg, przepływy,łożysko ok. Jutro rano do cięcia. Leżę na trzyosobowej łóżko środkowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
No i niech "Łucja już przejdzie przez most” hehehe
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem was w stanie teraz nadrobić. Klaudia urodziła sie wczoraj o godz. 21.55 przez CC - 57cm długości, waga 3840gram.
Okazało sie, ze sie nie nadaje do rodzenia dzieci. Przed 16tą zaczęły sie pierwsze skurcze - powiększyło sie rozwarcie z 1 palca na ponad 2 i miałam nadzieje, ze wszystko dobrze pójdzie. Potem skurcze zaczęły byc nie do wytrzymania - dla mnie - nie byłam w stanie wiecej znieść, a okazało sie, ze rozwarcie zrobiło sie tylko na 4 palce. Do tego zdaniem położnej i lekarza skurcze były słabe i za krótkie zeby dały radę szyjce. Ponownie opcja z oksytocyną - zgodziłam sie pod warunkiem ze KTG zrobią mi w pozycji klęczącej (na leżąco te skurcze były nie do zniesienia) i ze potem wsadzą mnie do wanny (wcześniej długo byłam pod prysznicem i woda łagodziła bol). Na KTG okazało sie, ze po skurczach tętno dziecka sie obniża i nie zdecydowali sie na podanie oksy. Ja powiedziałam, ze dłużej nie dam rady i lekarze zaproponowali CC. Ani chwili sie nie zastanawiałam i jeszcze chciałam ogólne znieczulenie, zeby juz nie czuc tego bólu. Potem obudziły mnie słowa anestozjolog, położyli obok mnie Klaudię i zaczęłam sie wybudzać. Był mąż, położna pomogła mi przystawić córkę do piersi i zaczęła ciumkac. Całą noc spędziła przy mojej piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
królikoholiczka
|
Jeszcze nie dostałam oksy. Czekam aż mi cewnik wypadnie albo sama go wyciągnę. Mam takie skurcze że ledwo daje rade
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Ale się cieszę, że też narzekacie na pytania i czujecie potrzebę prywatności bo już sie zastanawiałam czy jestem wariatka. Dzisiaj polezalam dłużej bo w końcu jest czym oddychać, czuję się psychicznie źle, grubo, brzuch mi przeszkadza. Wstalam późno, postanowiłam że zmienie pościel więc pościel na środek pokoju, na łóżku ciuchy, ja bez stanika, na stoliku naczynia po śniadaniu wchodzi ciotka. Delikatnie jej dałam do zrozumienia, ze mam bałagan i złe sie czuję. Ale później zwróciłam uwagę mojej mamie ze jak po porodzie będę umeczona w połogu leżeć a będą mi wchodzić bez zapowiedzi to montuje łucznik i wyrzucam każdego kto postanowil przyjść.
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Xzora najważniejsze ze Klaudia jest już z Tobą, dużo zdrowia i cierpliwosci dla Was ![]() Emilia niech Ci jakoś pomogą z tym bólem! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jest duża ale nada się właśnie do fotelika ![]() ![]() Babka z czekolada ![]() Zawieszka przesłodka!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymamy w takim razie kciuki za jutro ![]() Ja tez leżałam na środkowym łóżku ale na szczęście co chwile któraś włączała tv i było na czym oko zawiesić ![]() Cytat:
Gratulacje!!! ![]() Współczuje bólu ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie brzmi to pocieszająco ![]() ![]() ![]() Trzymaj się! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#712 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm chyba upiekę zebrę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czyli jednak samo się zaczęło skoro masz skurcze? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że jesteście już razem!!! Super, że córeczka mogła sobie ciumkać całą noc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Taediooo jaka cudna ta zawieszka! Aggd super zakupy tez 😊 Ide odpalic laptopa i chyba jakeis zakupy poczynie dla Nelci ❤ Dziękuję za kciuki kochane😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Emilia, dobrze że skurcze są bez oksy. A jak rozwarcie? Trzymaj się maleńka!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Xzora, nareszcie! My tu szalejmy co się dzieje u Ciebie a Ty już całą noc z Klaudią ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też mega boli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#717 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ![]() A masaż piłkami to super pomysł ![]() ![]() Xzora gratulacje! Czekałyśmy na Twoją relację ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, że córka potrzebuje teraz takiej fizycznej bliskości ze mną i tego typu masaże to fajna sprawa ![]() O tak! Hahaha ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Witam sie po pierwszej nocy w domu. Kryzys byl. Mala od polnocy do 5 nad ranem spac nie mogla. Chyba brzuszek ja bolal.. no nie wiem. Ale dalismy rade z tz. Teraz malutka juz nakarmiona i grzecznie sobie spi
![]() A powiedzcie mi jak dobrac rozmiar oslonek na brodawki? Bo szukam i znalezc nie moge. Wczoraj czytalam ze samatha maiala miec wczoraj cc - jeszcze nie nadrobilam was bo strasznie szalejecie z postami ale moje gratulacje ![]() Ide nadrabiac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.