Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-11, 12:50   #751
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez Gosiutka Pokaż wiadomość
Hej 😁 u mnie jednak się rozkrecilo, Oliwka urodziła sie dziś o 3.30z waga 3300. Poród sn niestety z nacięciem. Było ciężko ale jak położyli mi mała na brzuch to było bezcenne! Jestem wykończona.. później was nadrobie i zdam relację 😁

Gratki xzora i samantha !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nooo gratulacje Gosiutka! Witaj Oliwcia na swiecie 😍😘 matkooo ile mamy dzieciaczkow juz 😊
Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po wizycie, dziś 40+1... Szyjka zgładzona, rozwarcie nadal na ok. 1,5 cm, no i nic więcej Mam szczerą nadzieję urodzić zanim położą mnie na wywoływanie, a to chcą zrobić w poniedziałek-wtorek...
No to trzymamy kciuki zeby samo sie rozkrecilo!! Masz tydzień na wdrożenie 4s 😊

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 12:52   #752
emilia0508
królikoholiczka

4cm rozwarcia i podlaczyli oksy. Czekamy. Koleżanka z pracy która miała termin na wczoraj też rodzi dziś i leży obok

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 12:54   #753
taedio
MerDer 4ever

Steve zeby rozkręciło sie samo!

Emilia
Ale trafiłyście

Stary 2017-07-11, 12:57   #754
baby2
Rozeznanie

Gosiutka gratulacje

Emilia trzymam kciuki oby szybko poszlo
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 12:57   #755
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej 😁 u mnie jednak się rozkrecilo, Oliwka urodziła sie dziś o 3.30z waga 3300. Poród sn niestety z nacięciem. Było ciężko ale jak położyli mi mała na brzuch to było bezcenne! Jestem wykończona.. później was nadrobie i zdam relację 😁

No proszę! Gratulacje! Witamy Oliwkę! Zdrówka dla niej i dużo sił dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
ja też się boję strasznie cc, a jak patrzę ile tu u nas na forum było cesarek do tej pory to aż mnie ciary przechodzą, chciałabym żeby u mnie jakoś sprawnie poszło ale znowu boję się że będzie to trwać długo i boleśnie w ogóle tylu rzeczy się boję, a jak mówię mężowi,to tylko odp że spokojnie, dam radę blebleble!
Damy radę, nie ma wyjścia
Mój mąż to już się trochę stresuje porodem Mówi że to było najgorsze uczucie w jego życiu, totalna bezradność, patrzył jak cierpię i nic nie mógł zrobić, w żaden sposób pomóc...

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
To kciuki za piątek!
U mnie w mieście jest z kolei szpital, w którym o cc strasznie ciężko. Przesada w żadną stronę nie jest dobra. Ja się zawsze bałam porodu i myślałam, że jeśli zdecyduję się na dziecko to tylko cc. Teraz boję się jeszcze bardziej cc, ale wiadomo, że najważniejsze, żeby z dzieckiem było wszystko dobrze
Hehe dzięki Choć teraz myślę, że jeszcze lepszy byłby czwartek 13 lipca

Tak, tak naprawdę tylko to się liczy

Cytat:
Ja wczoraj po wizycie, dziś 40+1... Szyjka zgładzona, rozwarcie nadal na ok. 1,5 cm, no i nic więcej Mam szczerą nadzieję urodzić zanim położą mnie na wywoływanie, a to chcą zrobić w poniedziałek-wtorek...
Jak szyjka zgładzona to nie jest źle, kciuki za rozkręcenie w najbliższym czasie!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 12:59   #756
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
4cm rozwarcia i podlaczyli oksy. Czekamy. Koleżanka z pracy która miała termin na wczoraj też rodzi dziś i leży obok
Ale super Powodzenia!

Gosiutka, gratulacje

Dentysta jednak nie taki straszny

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 13:01   #757
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Bez szyjki i z rozwarciem może się uda wcześniej

Cytat:
Kciuki!

Sill może być i czwartek

Ale się rozpędziłyście dziewczyny! To ta pełnia?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 13:12   #758
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Morelle przykro mi ze napotkałaś głębsze problemy przy kp i okazało się ze mała zle chwyta :/ byłam przekonana ze przystawiasz dobrze, a tu się jednak okazało ze za płytko
Super ze chcesz walczyc, trzymam mocno kciuki żeby znów piersi były pełne a medela czemu zle ciągnie? Jakiś felerny egzemplarz, czy uszkodzony? Pamietam ze kupiłaś używany, ciekawe czy ta dziewczyna nie sprzedawała bo faktycznie coś z nim było nie tak :/
Aaa i wodę dlaczego cdl kazała Pestce podawać, wyjaśniła?

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:09 ----------

My znów nie śpimy, od 1.20. Mała nie płacze, ale przewala się po łóżku i ręce cały czas w buzi. Zęby wychodźcie znów będę tracić czas w ciągu dnia i z nią pewnie odsypiać...

Niestety nie mogę jej przystawić inaczej bo sutek podrażnia jej gardło. Ma za małą buzke.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jest i mój synuś
Jest idealny waga 4830 i 56cm . Wszystko dobrze z nim. Ssał cyca 2h w specjalnym pokoju pooperacyjnym. Zmierzyli mu cukier i wyszedł bardzo dobrze.
Ja się czuje gorzej . Jestem śpiąca okropnie oraz zimno mi bardzo. Ciśnienie mam super tylko temp mam niska. Muszę trzymać ręce pod kocem.
Daja mi jeszcze ten epidural co idzie do kręgosłupa. Drażni mnie to ze nic nie czuje. Wiem ze będzie bolało ale nie lubię tego uczucia zdretwienia. Tz był cały czas ze mną i z małym potem. Teraz pojechał do domu się przebrać i zjeść . Wróci do mnie koło północy. Załącznik 7144701Załącznik 7144706

Nareszcie! Gratulacje! !

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja już po prysznicu... podobno drugą cesarke ciężej się przechodzi... i bardziej boli. Potwierdzam! Boli tragicznie... przy Tymonie rano już sie nim zajmowałam, chodziłam a teraz poprosiłem o.drugą kroplowkę, bo.serio.ból.to dramat. A przez to, że duży to.tym bardziej. Macica sie obkurcza to dobrze...ale czy to musi tak.boleć?
Na szczęście trafiłam na świetne położne. Pomogły ni sie wykąpać i ogólnie fajnie sie zajmują nami.
Hugo w nocy płakał za ssaniem, ale podobno jeść nie chciał... teraz śpi w mydelniczce i czekam aż się obudzi
Panie.mówią, że wyglada jak.dziewczynka takie ma rysy i włosy nie wiem czy to komplement :hihihi: nie no żartuje słodki jest.

Współczuję

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja nie zamieściłam fotki małej bo mówiłam ze zrobie to w domu w klubie. Ale mogę nie ogarnąć więc wstawiam tutaj. O to moja kluseczka Wiktoria

Standard zdjęcia tym razem do góry nogami wybaczcie ale nie ogarniam tego
Ładna

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Devileek, sama słodycz Twój Julek

Precious, piękna

Samantha, wyjątkowo Twój TŻ mądrze mówi. To nie wyścigi. Jak nie dasz rady i yo czujesz to rób CC.

AnnaPaula, o jejku to ja faktycznie nie zauważyłam tak szybko urodziłaś ogromne gratulacje!

Matko jedyna, ja posLam spać a tu same dzieciątka się pojawiły! Brawo Mała! Hugo przecudny!!!

Morelle, wczoraj cały dzień o Tobie myślałam. Nie brzmi ciekawie ten opis że nie masz pokarmu. Może uda się zawalczyć. Do p. Iwony się dodzwoniłam czy kogoś innego?

Emilia, trzymaj się tam

Samantha, gratulacje! To prawie 5kg chłopak! Dezycja o CC była słuszna bo inaczej bus chyba nie urodziła. Jest cudowny!

Darietta, dobrze że już Cię wyczyścili. Nie przejmuj się teściowa bo to głupia pipa:/
Co powiedzieli dokładnie z tymi stopami? Koślawe, szpotawe, końskie? To wszystko jest do wyprowadzenia rehabilitacją tylko trzeba się dobrze zabrać. Wikusia cudowna

Baby, kciuki dasz radę!

Minini, udanej jogi i sesji!)

Xzora, wzywamy Cię magią wizażu!

Tak, Pani Iwona była wczoraj. Jescze mniej mogę jeść niż wcześniej; )
Od niej mam laktator.

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Nie jestem was w stanie teraz nadrobić. Klaudia urodziła sie wczoraj o godz. 21.55 przez CC - 57cm długości, waga 3840gram.
Okazało sie, ze sie nie nadaje do rodzenia dzieci. Przed 16tą zaczęły sie pierwsze skurcze - powiększyło sie rozwarcie z 1 palca na ponad 2 i miałam nadzieje, ze wszystko dobrze pójdzie. Potem skurcze zaczęły byc nie do wytrzymania - dla mnie - nie byłam w stanie wiecej znieść, a okazało sie, ze rozwarcie zrobiło sie tylko na 4 palce. Do tego zdaniem położnej i lekarza skurcze były słabe i za krótkie zeby dały radę szyjce. Ponownie opcja z oksytocyną - zgodziłam sie pod warunkiem ze KTG zrobią mi w pozycji klęczącej (na leżąco te skurcze były nie do zniesienia) i ze potem wsadzą mnie do wanny (wcześniej długo byłam pod prysznicem i woda łagodziła bol). Na KTG okazało sie, ze po skurczach tętno dziecka sie obniża i nie zdecydowali sie na podanie oksy. Ja powiedziałam, ze dłużej nie dam rady i lekarze zaproponowali CC. Ani chwili sie nie zastanawiałam i jeszcze chciałam ogólne znieczulenie, zeby juz nie czuc tego bólu. Potem obudziły mnie słowa anestozjolog, położyli obok mnie Klaudię i zaczęłam sie wybudzać. Był mąż, położna pomogła mi przystawić córkę do piersi i zaczęła ciumkac. Całą noc spędziła przy mojej piersi.

Współczuję kochana! Jak po tym znieczuleniu całkowitym?
Najważniejsze, że już po wszystkim.

A u nas znowu walka 10mm z obu piersi po 8h...
Przystawiam, ale głodna jest i płacze
Mąż juz się poddał. Ja daje sobie czas tydzień - jak Pani Iwona mówiła.
Niestety boli ją brzuch .idzie spać i po 30 min budzi się. Widać ze chce zasnąć i nie może.
Teraz mam ja na rękach od 2h. Jeszcze ze 2 h żeby przespała ten ból brzucha
Czytam jej bajki.

Czy waszym dzieciom udało się wrócić do wagi ur?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Kciuki! !!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 13:30   #759
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
kurczę a ja myślałam, że Ty jednak przed tp urodzisz, bo już na ostatniej wizycie były ku temu przesłanki! no nic trzymam kciuki żeby nie wywoływali

Cytat:
Wielkie kciuki emilia!!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Damy radę, nie ma wyjścia
Mój mąż to już się trochę stresuje porodem Mówi że to było najgorsze uczucie w jego życiu, totalna bezradność, patrzył jak cierpię i nic nie mógł zrobić, w żaden sposób pomóc...
Mój mąż mi tego nie mówi, ale ja wiem że też będzie mu ciężko patrzeć bezradnie jak ja cierpię, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie przechodzić przez to bez nikogo bliskiego w pobliżu, przynajmniej mnie będzie za rękę trzymać. A Wy co z małą zrobicie jeśli zaczniesz rodzić w czasie gdy ona będzie w domu?

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Dentysta jednak nie taki straszny
dzielna pacjentka !

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
A u nas znowu walka 10mm z obu piersi po 8h...
Przystawiam, ale głodna jest i płacze
Mąż juz się poddał. Ja daje sobie czas tydzień - jak Pani Iwona mówiła.
Niestety boli ją brzuch .idzie spać i po 30 min budzi się. Widać ze chce zasnąć i nie może.
Teraz mam ja na rękach od 2h. Jeszcze ze 2 h żeby przespała ten ból brzucha
Czytam jej bajki.
To musi być straszne patrzeć jak mała się męczy mam nadzieję, że jednak uda Ci się z tym pokarmem!
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 13:42   #760
myszowata1313
Rozeznanie

Mała,Anna,Sweet,Xzora gratulacje
Darietta jak czytam o tej twojej tesciowej to mam ochote sama ja ukatrupic. Co za babsztyl...
Emmos,baby,emilia kciuki
Taedio sen pierwsza klasa

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 13:43   #761
poprostu
Zakorzenienie

Ja też nim byłam w ciąży to myślałam, że tylko cc, a teraz bym chciała sn. Jednak tracę wiarę w moc liści malin i wiesiołka jak widzę nasze statystyki. Ogólnie im więcej Was rodzi opisuje ból lub problemy po porodzie czy to z połogiem czy karmieniem to jestem mega zestresowana... Wysprzatalam wszystkie kąty, spakowałam kubek, dzisiaj wieczorem przyjdzie koleżanka na "piwo" i wygląda na to że zrobilam wszystko na swojej checkliscie
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 13:51   #762
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluje

Stary 2017-07-11, 13:52   #763
myszowata1313
Rozeznanie

Przedstawiam wam Ole
1499777533367.jpg

Stary 2017-07-11, 13:55   #764
taedio
MerDer 4ever

Myszowata śliczna

Stary 2017-07-11, 14:10   #765
pestycyda
Zakorzenienie

Gosiutka, braaaawo! Gratuluję! Oliwka witaj na świecie;*

SteveS, dobrze że szyjka zgładzona i rozwarcie już jest. Kciuki żeby przyszły skurcze

Emilia, to jest Wam raźniej

Morelle, trzymajcie się dzielnie oby małej szybko przeszło, nauczyła się ssać zaraz PW do Ciebie naskrobie.

Myszowata, piękna Oleńka

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 14:11   #766
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Ole
Załącznik 7145641

Cudna jest

Stary 2017-07-11, 14:16   #767
pestycyda
Zakorzenienie

Zapakowałam torbę, zrobiłam listę co dopakowac przed samym szpitalem. Jeszcze tylko plan porodu i jestem ready. Wygotowalam butelki i laktatator ale pewnie przed użyciem i tak wszystko będę wrzątkiem przelewać. Oby te butelki wcale się nie przydały! Wyprałam chyba ostatnie kocyki. Teraz czekam tp na spokojnie

Stary 2017-07-11, 14:33   #768
karolinuuusia
Zakorzenienie

Morelle podziwiam Cię za walkę! Dzielna jest bardzo, życzę Cię jeszcze większej siły niż masz i zeby się udało!

Dziewczyny gratuluję kolejnych dzieciaczkow!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:00   #769
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Electric hahahaha ja tez dziś wizytuje tylko o 20.30 i modle się od rana zeby coś sie tam na dole zaczelo dziać bo bym chciała juz rodzic 😂 a jak mi doktorek znowu powie ze szyjka dluga, twarda i zamknieta to sobie strzele w kolano chyba zeby pomoc trochę mojej szyjce jade na odkurzaczu, zaraz zlapę mopa i jeszcze ogarne garderobe chyba 😁

Także kciuki dla Ciebie mega i prosze o kciuki dla mnie 😊

A u mojej mamy bylam w niedzielę a ta mnie wita tekstem "ja tu na telefon ze urodzilas czekam a Ty po wsiach jeździsz" 😛

to kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Electric blue kciuki za wizytę!

Ja mam wizytę 18.07... Tak bym chciała jej nie doczekać i urodzić wcześniej...
Najbardziej mi się marzy, żeby urodzić jeszcze w tym tygodniu, póki starsza córka ma przedszkole (w piątek ostatni dzień). Żeby mi np. odeszły wody po 8 rano i żeby urodzić szybko w godzinach jak córa będzie w przedszkolu jeszcze

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Carolles to kciuki za wizytę dla Ciebie też
Dzięki! To oby plan się udał!
Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
hej, ja już na oddziale. Wszystko ok, na ktg żadnych skurczy, usg wpozadku mała waży ok 3 kg, przepływy,łożysko ok. Jutro rano do cięcia. Leżę na trzyosobowej łóżko środkowe . Babki z sali jakieś niemrawe m się trafiły, tylko dzień dobry i odwróciły się obie i śpią. Mąż współczuję mi towarzystwa . Boję się włączyć tv bo takie śpiochy jeszcze będę im przeszkadzać Bożesz co tu robić cały dzien Mąż musiał jechać do pracy
Powodzenia! Już jutro będziesz tulić małą

Cytat:
Nie jestem was w stanie teraz nadrobić. Klaudia urodziła sie wczoraj o godz. 21.55 przez CC - 57cm długości, waga 3840gram.
Okazało sie, ze sie nie nadaje do rodzenia dzieci. Przed 16tą zaczęły sie pierwsze skurcze - powiększyło sie rozwarcie z 1 palca na ponad 2 i miałam nadzieje, ze wszystko dobrze pójdzie. Potem skurcze zaczęły byc nie do wytrzymania - dla mnie - nie byłam w stanie wiecej znieść, a okazało sie, ze rozwarcie zrobiło sie tylko na 4 palce. Do tego zdaniem położnej i lekarza skurcze były słabe i za krótkie zeby dały radę szyjce. Ponownie opcja z oksytocyną - zgodziłam sie pod warunkiem ze KTG zrobią mi w pozycji klęczącej (na leżąco te skurcze były nie do zniesienia) i ze potem wsadzą mnie do wanny (wcześniej długo byłam pod prysznicem i woda łagodziła bol). Na KTG okazało sie, ze po skurczach tętno dziecka sie obniża i nie zdecydowali sie na podanie oksy. Ja powiedziałam, ze dłużej nie dam rady i lekarze zaproponowali CC. Ani chwili sie nie zastanawiałam i jeszcze chciałam ogólne znieczulenie, zeby juz nie czuc tego bólu. Potem obudziły mnie słowa anestozjolog, położyli obok mnie Klaudię i zaczęłam sie wybudzać. Był mąż, położna pomogła mi przystawić córkę do piersi i zaczęła ciumkac. Całą noc spędziła przy mojej piersi.
Gratulacje!!!!
Cytat:

Gratulacje!!!!

Ja już po wizycie, zeszło ponad 2h, bo dwa razy podłączali mnie pod ktg Za pierwszym razem mały się nie ruszał i po 40 min zapisu lekarka stwierdziła, że mam iść coś zjeść i jeszcze raz zrobią. W pobliżu tylko mc donald, także po mc flurry mały zaczął ładnie wierzgać Skurcze jakieś tam się pojawiały, ale bez szału. Jeden pod 100 podchodził, kilka na 80, a tak to 20-30. Szyjka niestety oporna, trochę skrócona, ale jeszcze dość długa Za tydzień kolejna wizyta. Lekarka stwierdziła, że mam się zabrać za mycie okien i sprzątanie, a z mężem przypomnieć sobie czasy narzeczeństwa, bo dobrze byłoby jakbym już urodziła

I kurde codziennie spotykam pod blokiem tą samą sąsiadkę, która za każdym razem zdziwiona, że ja jeszcze z brzuchem Wczoraj napatoczył się na nią mój mąż i też go zaczęła wypytywać kiedy rodzę. A dzisiaj mnie o to samo zaczepiła Zamknę się w domu, nie będę wychodzić i odbierać telefonów, bo w końcu wybuchnę przez to wypytywanie A mojej mamie to już nie wiem jak mam mówić, żeby trochę wyluzowała. Dzisiaj już siała panikę, bo u lekarza mi się przedłużyło, a miałam po wizycie dać znać co i jak i zła, że jej nie powiedziałam, że dłużej tam mi zejdzie Ręce opadają...
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 15:10   #770
vadi
*sportaddict*

Myszowata, śliczna Ola

Electric znam to, za każdym razem jak nie odpisuje na fb od razu to są pytania czy rodze :lol;
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:25   #771
Agg_s
Wtajemniczenie

To chyba tylko ja mam względny spokój bo nikt mnie tak nie zadręcza fakt, rodziców mam na co dzień więc widzą, teściowa raczej nie wydzwania, z najbliższą kumpelą jestem w stałym kontakcie, a resztę towarzystwa poinformowałam, że napiszę SMS jak już się rozpakuję o dziwo, respektują
Chociaż TŻ mówił, że w pracy się go co rusz pytają i mama moja też mówiła, że zaczepiają ją inni i wypytują. Bardzo się cieszę, że to im przypadła ta rola

Myszowata, urocza córcia

eletric, no to mąż się ucieszy!

Stary 2017-07-11, 15:50   #772
cashmere
Zakorzenienie

XZORA, GOSIUTKA gratuluję dziewczyny!!!

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

EMILIA niedługo będzie po wszystkim! Trzymam za Ciebie kciuki!!!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

AGGS dasz link do tej kulki skip hop? Witaj w klubie z zawieszką

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

My po sesji. Zdjęcia zapowiadają się cudowne Robiliśmy też rodzinne ujęcia ze starszakiem. Nie mogę się już ich doczekać!! Może jutro dostanę miniaturki do wyboru.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 15:52   #773
Carolles
Zadomowienie

Morelle brawa za walke!
Cytat:
Przedstawiam wam Ole
Załącznik 7145641

Śliczna😍
Cytat:
Zapakowałam torbę, zrobiłam listę co dopakowac przed samym szpitalem. Jeszcze tylko plan porodu i jestem ready. Wygotowalam butelki i laktatator ale pewnie przed użyciem i tak wszystko będę wrzątkiem przelewać. Oby te butelki wcale się nie przydały! Wyprałam chyba ostatnie kocyki. Teraz czekam tp na spokojnie

Tez dzis wygotowalam smoczek i butelke i dolozylam kilka rzeczy do torby i musze karteczke spisać co dopakowac przed wyjściem do szpitala 😉

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
to kciuki za wizytę!

Dzięki! To oby plan się udał!

Powodzenia! Już jutro będziesz tulić małą

Gratulacje!!!!

Gratulacje!!!!

Ja już po wizycie, zeszło ponad 2h, bo dwa razy podłączali mnie pod ktg Za pierwszym razem mały się nie ruszał i po 40 min zapisu lekarka stwierdziła, że mam iść coś zjeść i jeszcze raz zrobią. W pobliżu tylko mc donald, także po mc flurry mały zaczął ładnie wierzgać Skurcze jakieś tam się pojawiały, ale bez szału. Jeden pod 100 podchodził, kilka na 80, a tak to 20-30. Szyjka niestety oporna, trochę skrócona, ale jeszcze dość długa Za tydzień kolejna wizyta. Lekarka stwierdziła, że mam się zabrać za mycie okien i sprzątanie, a z mężem przypomnieć sobie czasy narzeczeństwa, bo dobrze byłoby jakbym już urodziła

I kurde codziennie spotykam pod blokiem tą samą sąsiadkę, która za każdym razem zdziwiona, że ja jeszcze z brzuchem Wczoraj napatoczył się na nią mój mąż i też go zaczęła wypytywać kiedy rodzę. A dzisiaj mnie o to samo zaczepiła Zamknę się w domu, nie będę wychodzić i odbierać telefonów, bo w końcu wybuchnę przez to wypytywanie A mojej mamie to już nie wiem jak mam mówić, żeby trochę wyluzowała. Dzisiaj już siała panikę, bo u lekarza mi się przedłużyło, a miałam po wizycie dać znać co i jak i zła, że jej nie powiedziałam, że dłużej tam mi zejdzie Ręce opadają...
Dziekuje 😉 a Ty się słuchaj Pani doktor i bierz męża w obroty 😁 bedzie uradowany pewnie 😛

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
To chyba tylko ja mam względny spokój bo nikt mnie tak nie zadręcza fakt, rodziców mam na co dzień więc widzą, teściowa raczej nie wydzwania, z najbliższą kumpelą jestem w stałym kontakcie, a resztę towarzystwa poinformowałam, że napiszę SMS jak już się rozpakuję o dziwo, respektują
Chociaż TŻ mówił, że w pracy się go co rusz pytają i mama moja też mówiła, że zaczepiają ją inni i wypytują. Bardzo się cieszę, że to im przypadła ta rola

Myszowata, urocza córcia

eletric, no to mąż się ucieszy!
Aggs piona! Mnie tez nikt nie dreczy telefonami. 😛 mam wrecz wrażenie ze zapomnieli wszyscy o moim stanie. 😂 przynajmniej moze urodze w spokoju i poinformuje jak będzie po wszystkim 😉

Mam dzis ciężki dzień. Chyba mnie stresuje ta wizyta i zbliżający się tp. Tak zazdroszczę dziewczynom które już mają maluszki przy sobie a z drugiej strony dziecko wywraca świat do góry nogami i sie zastanawiam jak ja ten temat ogarne... Tęsknię do tego mojego dziecka a jeszcze jej poznałam. Boje sie czy będzie taka jak w moich wyobrażeniach, czy będzie zdrowa, czy dobrze przetrwamy poród... Tak juz bym chciała ja tulić a tak strasznie się boje czy bede dobrą mamą. Hormony mi sie dają we znaki. Dobrze ze na końcówce dopiero bo chyba bym zwariowala w trakcie tych 9 miesiecy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-11, 16:17   #774
pestycyda
Zakorzenienie

Carolles, wszystkie chyba już mamy takie rozkminy... Musi być dobrze, damy radę. Kto jak nie my!

Mój TŻ robi podchody żeby oszczędności z wesela które Ostały się po remontach przeznaczyć na drugi samochód. Wiem że kiedyś nas to czeka tak czy siak ale nie wiem czy to dobry moment skoro rok będę w domu siedzieć. On przekonuje że zanim w ogóle kupimy to auto pewnie minie z pół roku a ja po roku-półtpra będę musiała wrócić do pracy. Wtedy dwa auta musimy mieć. Do tej pory TŻ jeździł pksami do pracy ale już się buntuje po paru latach... Sama nie wiem co myśleć heh:/

Stary 2017-07-11, 16:20   #775
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
AGGS dasz link do tej kulki skip hop? Witaj w klubie z zawieszką
Kupowałam tutaj: KLIK ale widzę, że nieaktywne.. ma też na innej aukcji: KLIK
Ale droższe, ja dałam 4 dolce. Wrzuć na wish, może będą jakieś obniżki jeszcze

Cytat:
Aggs piona! Mnie tez nikt nie dreczy telefonami. 😛 mam wrecz wrażenie ze zapomnieli wszyscy o moim stanie. 😂 przynajmniej moze urodze w spokoju i poinformuje jak będzie po wszystkim 😉

Mam dzis ciężki dzień. Chyba mnie stresuje ta wizyta i zbliżający się tp. Tak zazdroszczę dziewczynom które już mają maluszki przy sobie a z drugiej strony dziecko wywraca świat do góry nogami i sie zastanawiam jak ja ten temat ogarne... Tęsknię do tego mojego dziecka a jeszcze jej poznałam. Boje sie czy będzie taka jak w moich wyobrażeniach, czy będzie zdrowa, czy dobrze przetrwamy poród... Tak juz bym chciała ja tulić a tak strasznie się boje czy bede dobrą mamą. Hormony mi sie dają we znaki. Dobrze ze na końcówce dopiero bo chyba bym zwariowala w trakcie tych 9 miesiecy!
To piona!
A z tymi hormonami to i ja coś mam. Myślę, że takie obawy są jak najbardziej naturalne.

Stary 2017-07-11, 16:25   #776
vadi
*sportaddict*

Ja też tak mam z obawami, więc liczę również, ze to normalne
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 16:30   #777
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Hej u mnie jednak się rozkrecilo, Oliwka urodziła sie dziś o 3.30z waga 3300. Poród sn niestety z nacięciem. Było ciężko ale jak położyli mi mała na brzuch to było bezcenne! Jestem wykończona.. później was nadrobie i zdam relację

Gratulacje! 🏻

Cytat:

Kciuki 🏻
Cytat:
Przedstawiam wam Ole
Załącznik 7145641

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-11, 16:43   #778
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Carolles, wszystkie chyba już mamy takie rozkminy... Musi być dobrze, damy radę. Kto jak nie my!

Mój TŻ robi podchody żeby oszczędności z wesela które Ostały się po remontach przeznaczyć na drugi samochód. Wiem że kiedyś nas to czeka tak czy siak ale nie wiem czy to dobry moment skoro rok będę w domu siedzieć. On przekonuje że zanim w ogóle kupimy to auto pewnie minie z pół roku a ja po roku-półtpra będę musiała wrócić do pracy. Wtedy dwa auta musimy mieć. Do tej pory TŻ jeździł pksami do pracy ale już się buntuje po paru latach... Sama nie wiem co myśleć heh:/

Dobrze ze nie jestem sama dziewczyny

Twój tż robi podchody a u nas to ja namawialam tzta jeszcze jakis czas temu na drugie auto. Po pierwsze dlatego ze mi go szkoda ze sie musi tluc autobusami do pracy zeby mnie auta nie pozbawiac a po drugie z tego wzgledu ze mamy maly samochód i przydalby sie przy dziecku większy/bezpieczniejszy bardziej komfortowy bo ciezko nazwac komfotrowym nasze aktualne 😂 ciekawe kiedy wrócimy do tematu kupna auta.

Stary 2017-07-11, 16:50   #779
emmos
Zakorzenienie

Hej wybaczcie, że dopiero teraz daję znać, ale ciągle proszą mnie na badania. Okazało się, że mojej ginki jutro nie ma i powiedziała mi przez telefon, że przyjdzie do mnie w czwartek a inna która mnie badała mówi mi, że nie ma co czekać do czwartku szyjka zgładzona, jest spore rozwarcie,rano mam być na czczo...wolałabym aby moja mi cc zrobiła, ale skoro tak trzeba to już sama nie wiem. Jestem na sali 2osobowej, gadka się klei

Cytat:
Emmos jak tak sie leży w bialej pościeli?

Jak na wczasach, tylko drinków nie dają

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
hej, ja już na oddziale. Wszystko ok, na ktg żadnych skurczy, usg wpozadku mała waży ok 3 kg, przepływy,łożysko ok. Jutro rano do cięcia. Leżę na trzyosobowej łóżko środkowe . Babki z sali jakieś niemrawe m się trafiły, tylko dzień dobry i odwróciły się obie i śpią. Mąż współczuję mi towarzystwa . Boję się włączyć tv bo takie śpiochy jeszcze będę im przeszkadzać Bożesz co tu robić cały dzien Mąż musiał jechać do pracy

U mnie towarzystwo lepsze, pozdrówki ze szpitalnego łoża

Cytat:

Najwazniejsze, że masz to już za sobą. Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego

Cytat:
Hej u mnie jednak się rozkrecilo, Oliwka urodziła sie dziś o 3.30z waga 3300. Poród sn niestety z nacięciem. Było ciężko ale jak położyli mi mała na brzuch to było bezcenne! Jestem wykończona.. później was nadrobie i zdam relację

Super, gratulacje

Cytat:
Przedstawiam wam Ole
Załącznik 7145641

Śliczna jest

Stary 2017-07-11, 16:52   #780
darietta
Zakorzenienie

Widzę że kolejny dzieciaczek nam się pojawił gratuluje.
Ja jeszcze dzisiaj w szpitalu może jutro wyjdę ale nie ponaglam wole posiedziec niz znów tu wrócić. Przenieśli mnie na oddział położniczy powoli z asysta męża przeszłam ale tak nie pewnie czuje się na nogach. Juz mowiłam ze po tym wszystkim na początku z młoda na rekach nie będę chodzic tylko z lozeczka do wózka. Taki bolid ze szpitala na kółkach by mi się przydał. I jeździłabym z młodą po całym mieszkaniu.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości