Rzucić palenie - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 10:58   #2311
Mama_zenka
Przyczajenie

Dot.: Rzucić palenie

goshaaa gratulacje, ja już 5 tygodni nie palę, ale zaczyna mi to wychodzić bokami (dosłownie) i aż mnie kusi....żeby tak zapalić i znów mieć mniej w pasie
Mama_zenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 11:23   #2312
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Ja nie pale... ale moze wam pomoge...
Otóż moja babcia paliła od niepamietych czasow...teraz mija 2 miesiac jak nie pali i co najwazniejsze nie ciagnie jej do tego. A to wszystko dzieki checia oraz tabl. Tabex. Sa one na recepte, wystarczy isc do lekaarza pierwszego kontaktu powiedziec mu ze sie chce rzucic palenie, zasugerowac sie tymi tabl. i po klopocie, moim zdaniem nie sa one drogie bo kosztuja niecale 40zl... opakowanie starcza na caly miesiac kuracji-pozniej juz nie trzeba tego powatarzac. Przez pierwsze 3 dni, bierze sie tabl. co 2 godz, 6razy dziennie stopniowo ograniczajac palenie.. 5 dnia nie wolno juz zapalic.. pozniej dawka tabl.stopniowo maleje Moja babcia dla testu po kuracji chciala zapalic ale odrzucal ja smak i zapach... wiec tabl.jej bardzo pomogly i to niedrogim kosztem
Wiec z reka na sercu moje je wam polecic

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:28   #2313
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

no ja właśnie zaczęłam swoje wyzwanie z Tabexem i mam nadzieję że pomoże. musze przyznać że jak kilka godzin temu zapaliłam (bo teoretycznie jeszcze mogę) to papieros był obrzydliwy no ale zobaczymy jak bedzie dalej trzymajcie za mnie kciuki
Alida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:08   #2314
anka_85
Zakorzenienie

dołaczam zdesperowana do grona osób chcących rzucić palenie.
nie pale juz ładnych kilka godzin i po prostu szlag mnie trafia!!!!!!!!!!!!!!

głód niesamowity,nie wiem co ja mam ze soba zrobić
mam ochotę iść do sklepu po fajki
nie wyobrażam sobie nocy
jak ja zasne
?????
masakra

myślę o pójściu do lekarza po ten słynny tabex

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 08:35   #2315
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
dołaczam zdesperowana do grona osób chcących rzucić palenie.
nie pale juz ładnych kilka godzin i po prostu szlag mnie trafia!!!!!!!!!!!!!!

głód niesamowity,nie wiem co ja mam ze soba zrobić
mam ochotę iść do sklepu po fajki
nie wyobrażam sobie nocy
jak ja zasne
?????
masakra

myślę o pójściu do lekarza po ten słynny tabex
ja jak próbowałam za pomocą tzw silnej woli rzucić to poł nocy nie przespałam a rano pobiłam rekotrd świata w biegu do kiosku po fajki :/ tak więc niestety przegrałam na starcie:/ a co do tabexu to wczoraj jeszcze popalałam ale duzo mniej co jest dla mnie wielkim osiągnieciem bo z paczki zeszłam na pól, dzisiaj (drugi dzien tabexu) wypaliłam tylko jednego i póki co jest mi tak niedobrze że chyba predko po następnego nie sięgne...
Stary 2008-05-13, 10:33   #2316
gosia261282
Gang Iren

Witam.Chce rzucic palenie,ale juz tyle razy probowalam i mowilam o tym,ze az mi glupio znowu probowac,bo jak sie nie uda?Poza tym nie wiem jak radzic sobie w sytuacjach stresowych,czym zastapic papierosa?Bo guma do zucia to zupelnie co innego.Doradzcie cos!
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 12:30   #2317
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

haha, ja robilam sobie naszyjniki z koralikow, mialam zajete rece i jakos o papierosach nie myslalam... wszystko jest dobre, oby dla danej osoby skuteczne... dla jednej bedzie spacer, dla innej tabex a dla innej robotki reczne... ech, zastepstw jest mnostwo..
Zycze powodzenia-warto!
Stary 2008-05-13, 13:32   #2318
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alida Pokaż wiadomość
ja jak próbowałam za pomocą tzw silnej woli rzucić to poł nocy nie przespałam a rano pobiłam rekotrd świata w biegu do kiosku po fajki :/ tak więc niestety przegrałam na starcie:/ a co do tabexu to wczoraj jeszcze popalałam ale duzo mniej co jest dla mnie wielkim osiągnieciem bo z paczki zeszłam na pól, dzisiaj (drugi dzien tabexu) wypaliłam tylko jednego i póki co jest mi tak niedobrze że chyba predko po następnego nie sięgne...
no to ja własnie biegne :\
super.......
biegne po fajki
a przy okazji zajde do apteki zapytać jak to z tym tabexem,za ile i czy na recepte.
pójde do lekarza i tyle....
ja jestem strasznie uzalezniona nie dam rady bez wspomagacza....
cała się trzese za silny głód mam

ech,i tak rzuce,ale droga jeszcze daleka :/

Ani

Stary 2008-05-13, 13:48   #2319
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
no to ja własnie biegne :\
super.......
biegne po fajki
a przy okazji zajde do apteki zapytać jak to z tym tabexem,za ile i czy na recepte.
pójde do lekarza i tyle....
ja jestem strasznie uzalezniona nie dam rady bez wspomagacza....
cała się trzese za silny głód mam

ech,i tak rzuce,ale droga jeszcze daleka :/
tabex jest niestety na recepte a kosztuje ok 38-42 zł (zależy od apteki). ja poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, podałam nazwę, zmolestowałam, zapewniłam ze jak bedę się źle czuć to odstawie i wyszłam jako szczęśliwa posiadaczka recepty.

a wracając do moich wcześniejszych prób rzucenia z silną wola (jaaaasneeee...) to zanim zdążyłam wybiec do kiosku po faje to z pieć razy sie popłakałam, prawie roztrzaskałam bogu winnego kota o ścianę i nie wyobrażałam sobie żeby tak miało byc przez najbliższe dni, tygodnie..

palę od 12 (!!!) roku życia a nałogowo od 16 (!!!!) tak więć staż mam już zaawansowany.
dzisiaj natomiast wypaliłam tylko 3 faje ( i to z obrzydzeniem) a zwykle o tej porzez to już połowa paczki była za mną!
Stary 2008-05-13, 14:22   #2320
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
tabex jest niestety na recepte a kosztuje ok 38-42 zł (zależy od apteki). ja poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, podałam nazwę, zmolestowałam, zapewniłam ze jak bedę się źle czuć to odstawie i wyszłam jako szczęśliwa posiadaczka recepty.

a wracając do moich wcześniejszych prób rzucenia z silną wola (jaaaasneeee...) to zanim zdążyłam wybiec do kiosku po faje to z pieć razy sie popłakałam, prawie roztrzaskałam bogu winnego kota o ścianę i nie wyobrażałam sobie żeby tak miało byc przez najbliższe dni, tygodnie..

palę od 12 (!!!) roku życia a nałogowo od 16 (!!!!) tak więć staż mam już zaawansowany.
dzisiaj natomiast wypaliłam tylko 3 faje ( i to z obrzydzeniem) a zwykle o tej porzez to już połowa paczki była za mną!
pytałam się ile kosztuje u nas w aptece... 39 zł.
ale na recepte (czytałam na pewnym forum że niektóre apteki sprzedają bez recepty)
planuję w tym tygodniu przejść się do lekarza.
będe nalegać na tą receptę,mam nadzieje że problemów mieć nie będe.

ja się zastanawiałam czy kupić te papierosy...
czy warto?
ale niestety,tak jak Ty mówisz,nie dam rady sama z sobą.wszyscy będą cierpieć
jestem nerwowa,byle pierdoła na "głodzie" a ja w środku cała się trzęse.
nastawiam się strasznie pozytywnie na ten tabex.wydaję mi się że tylko on pochamuje głód i mnie zniechęci...tylko tyle mi trzeba

edit:
ja nałogowo to pale w sumie ponad 7 lat.
a w wieku 12 popalałam sobie na wakacjach przez 2 miesiące i już wtedy czułam pierwszy głód jak do domu wróciłam z wakacji.
też mam staż w sumie niczego sobie

Ani

Stary 2008-05-13, 14:37   #2321
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

wiesz, wiele osób na pewno powie, ze to nie proszki ale silna wola i motywacja są jedynie potrzebne do rzucenia palenia i mają rację. silna wola tez jest bardzo potrzebna ale u mnie Tabex dużo pomaga bo nie jestem aż tak rozdrażniona i łagodzi głód nikotynowy a jak juz zapale (do 4-5 dnia jeszcze można) to biorę dwa-trzy machy i wyrzucam bo mi sie niedobrze robi
niestety też dopadły mnie skutki uboczne tego leku czyli mdłości i bóle głowy ale podobno po zmniejszeniu dawki zanikają wiec czekam na te dni
a póki co nie palę tyle co zawsze.. godzina 14:30 a ja dopiero 3 fajki (od 6 rano). jestem z siebie dumna
Stary 2008-05-13, 14:44   #2322
anka_85
Zakorzenienie

no zazdroszczę i gratuluję po tym co pisałaś to naprawde sporo,drastycznie ograniczyłaś się w popalaniu.

jasne że silna wola daje dużo.
ale na te pierwsze dni potrzebuje się zniechęcić,ograniczyć i z dnia na dzień odstawić,i wiem (nie wiem z kąd) że dzięki tabexowi osiągnę to co chce...
wiem że tabex zniesie ten głód,te napady nerwów i całe roztrzęsienie.
trochę się naczytałam na temat tych tabletek.nie chce jeść niqitinów i nicorettów,kiedyś to wcinałam i żułam i paliłam mimo wszystko :/ pozatym od draństwa bolało mnie serce,teraz też mam bóle i nie chce dokładać sobie.
tak czy siak,tabexa spróbuje.widze w tym ostatnią deske ratunku

Ani

Stary 2008-05-13, 14:46   #2323
gosia261282
Gang Iren

Brałam tabex 3 razy w ciągu kilku lat.Owszem pomaga,ale nie na długo,jakiś czas po skończeniu opakowania zapalałam znowu(nie paliłam po 1-2 miesiące).Moi znajomi też tak mieli,dopóki był tabex to spoko,a potem wracali do nałogu.Jedna tylko mama która paliła 2 paczki dziennie przez 30 lat rzuciła(na tabexie) i nie pali już od lat czterech za co ją podziwiam.A ja...mięczak jestem.
Stary 2008-05-13, 14:51   #2324
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Brałam tabex 3 razy w ciągu kilku lat.Owszem pomaga,ale nie na długo,jakiś czas po skończeniu opakowania zapalałam znowu(nie paliłam po 1-2 miesiące).Moi znajomi też tak mieli,dopóki był tabex to spoko,a potem wracali do nałogu.Jedna tylko mama która paliła 2 paczki dziennie przez 30 lat rzuciła(na tabexie) i nie pali już od lat czterech za co ją podziwiam.A ja...mięczak jestem.
to moja druga ,z resztą nieudana próba,więc też mięczak jestem.
palenie ponoc uzależnia tak silnie jak kokaina...
chyba coś w tym porównaniu jest,bo jak mam głód to moje ciało woła "ratunkuuu dajcie mi nikotyny"
w rzucaniu 3 pierwsze dni są ponoć najgorsze.
ja kilka godzin wytrzymałam i poddałam się :/

a wszyscy mówili "nie pal,uzależnisz się i zobaczysz jak to jest"
a ja sobie myślałam "ta jasne,a co to za sztuka rzucić ??? "
no to się teraz przekonam

Ani

Stary 2008-05-13, 14:51   #2325
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
ja sie zawzięłam i mam nadzieję że uda mi sie całkowicie wyzbyć nałogu już wymyślam co sobie kupię za oszczedzone pieniądze i jaką bedę miała pieeeeekn a cere i włosy
Stary 2008-05-13, 14:54   #2326
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie zawzięłam i mam nadzieję że uda mi sie całkowicie wyzbyć nałogu już wymyślam co sobie kupię za oszczedzone pieniądze i jaką bedę miała pieeeeekn a cere i włosy
miesięcznie 250 zł
ach,piechotą nie chodzi
pozatym,jak widze siebie i te szare cienie pod oczami,tą ponurą niedotlenioną twarz,szlag mnie trafia.

wiem tyle,za tą kasę kupie sobie laptopka na raty.

Ani

Stary 2008-05-13, 15:02   #2327
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
miesięcznie 250 zł
ach,piechotą nie chodzi
pozatym,jak widze siebie i te szare cienie pod oczami,tą ponurą niedotlenioną twarz,szlag mnie trafia.

wiem tyle,za tą kasę kupie sobie laptopka na raty.
dokładnie
jakbym miała coś kupić za 200 zł (ciuch, kosmetyk, rtv lub cos innego) to bym 100 tys razy sie zastanawiała i chodziła z tydzien a w koncu bym pewnie nie kupiła:/ a na papieroski to bez mrugniecia okiem .. a jak sobie pomyślę że w rok to ja całkiem fajne wakacje przepalam... ehh coś trzeba z tym zrobić i już
a co do cery to ja nie lepiej mam. czasami sie zastanawiam czy sie rozmazałam a to "tylko" moje sińce wychodzą spod makijażu.. do tego blada, szara, ziemista cera... bleeeee
Stary 2008-05-13, 15:08   #2328
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie
jakbym miała coś kupić za 200 zł (ciuch, kosmetyk, rtv lub cos innego) to bym 100 tys razy sie zastanawiała i chodziła z tydzien a w koncu bym pewnie nie kupiła:/ a na papieroski to bez mrugniecia okiem .. a jak sobie pomyślę że w rok to ja całkiem fajne wakacje przepalam... ehh coś trzeba z tym zrobić i już
a co do cery to ja nie lepiej mam. czasami sie zastanawiam czy sie rozmazałam a to "tylko" moje sińce wychodzą spod makijażu.. do tego blada, szara, ziemista cera... bleeeee
wczoraj się zastanawiałam jak to jest że na jakiś zapaszek oryginalny mi szkoda wydać "na raz" 200 zł a na fajki nie...
albo jakiś kosmetyk,ciuch,bielizna.. .
na faje nie szkoda...grosz do grosza,i uzbiera się.
codziennie 6.90 + to co tż spali w pracy.
i wychodzi w skali miesiąca konkretna suma...a tylu rzeczy sobie odmawiam "bo za dorgie,bo szkoda pieniędzy"
hm,moja motywacja się nagle wzmocniła

a ta ziemista cera to najgorsze paskudztwo jakie jest u mnie widoczne od fajek.
tych szarych obwódek koło oka niczym nie jestem w stanie ukryć,żaden korektor,i tak w ciągu dnia wszystko "wyłazi" zza makijażu.

jestem ponad to wszystko ciekawa,jak będe pachnieć naturanie jak rzuce palenie?
to mnie intryguje

Ani

Stary 2008-05-13, 15:34   #2329
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

Cytat:
wczoraj się zastanawiałam jak to jest że na jakiś zapaszek oryginalny mi szkoda wydać "na raz" 200 zł a na fajki nie...
albo jakiś kosmetyk,ciuch,bielizna.. .
na faje nie szkoda...grosz do grosza,i uzbiera się.
codziennie 6.90 + to co tż spali w pracy.
i wychodzi w skali miesiąca konkretna suma...a tylu rzeczy sobie odmawiam "bo za dorgie,bo szkoda pieniędzy"
hm,moja motywacja się nagle wzmocniła

a ta ziemista cera to najgorsze paskudztwo jakie jest u mnie widoczne od fajek.
tych szarych obwódek koło oka niczym nie jestem w stanie ukryć,żaden korektor,i tak w ciągu dnia wszystko "wyłazi" zza makijażu.

jestem ponad to wszystko ciekawa,jak będe pachnieć naturanie jak rzuce palenie?
to mnie intryguje
no mnie też i to bardzo
do kolejnej motywacji dodam jeszcze argument mojego dentysty, że papierosy niszczą szkliwo zebów:/ pomijam kamień i osad bo to się da usunąc ale te uszkodzenia szkliwa, szorstkie i nieestetyczne (na szczęście jeszcze małe u mnie) są już praktycznie na stałe:/

a jak rzucę to z jak dumnie podniesioną głową będę chodziła do lekarzy na wizyty (u połowy już mam powpisywane w kartach-"poinformowano o zagrożeniu"... nawet u ginka)
rozmowa zwykle wyglądała tak:
dok: pali Pani
ja: Pale
dok: tzreba rzucic
ja: nie..
dok: grozi Pani..... (tu litania znanych i mniej znanych chorób)
ja: trudno (narastająca złość)
dok: to ja wpiszę że Panią poinformowałęm..(w domysle-zebys mnie po sadach nie ciagala jak na cos zachorujesz)
ja: ok

nastepna wizyta..
dok: pali Pani jeszcze?
ja: popaaaalamm troszke.. (dla złagodzenia wybuchu złości)
dok: czyli jara nadal (pisze znowu coś w karcie)

no a poza tym wierząc lub nie to podobno niedługo fajki mają kosztować po 10-12 zeta za paczkę więc to jest chyba wystarczający argument prawie 400 zeta miesięcznie...
Stary 2008-05-13, 16:02   #2330
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
no mnie też i to bardzo
do kolejnej motywacji dodam jeszcze argument mojego dentysty, że papierosy niszczą szkliwo zebów:/ pomijam kamień i osad bo to się da usunąc ale te uszkodzenia szkliwa, szorstkie i nieestetyczne (na szczęście jeszcze małe u mnie) są już praktycznie na stałe:/

a jak rzucę to z jak dumnie podniesioną głową będę chodziła do lekarzy na wizyty (u połowy już mam powpisywane w kartach-"poinformowano o zagrożeniu"... nawet u ginka)
rozmowa zwykle wyglądała tak:
dok: pali Pani
ja: Pale
dok: tzreba rzucic
ja: nie..
dok: grozi Pani..... (tu litania znanych i mniej znanych chorób)
ja: trudno (narastająca złość)
dok: to ja wpiszę że Panią poinformowałęm..(w domysle-zebys mnie po sadach nie ciagala jak na cos zachorujesz)
ja: ok

nastepna wizyta..
dok: pali Pani jeszcze?
ja: popaaaalamm troszke.. (dla złagodzenia wybuchu złości)
dok: czyli jara nadal (pisze znowu coś w karcie)

no a poza tym wierząc lub nie to podobno niedługo fajki mają kosztować po 10-12 zeta za paczkę więc to jest chyba wystarczający argument prawie 400 zeta miesięcznie...
no ja ściemniam że nie pale,zwłaszcza u ginekologa bo by mnie chyba zjadł,biore hormony i jak się bierze,to wiadomo,nie można palic

zęby jak na palacza mam niczego sobie,tylko kamień,aż dziwne.

zapomniałabym o tych cenach fajek...głównie przez to rzucam,
teraz ciężko mi z kasą,a co dopiero po podwyżkach ...
to jeden z ważniejszych powodów żeby rzucic...
nie mam ochoty dokładać do budżetu państwa :/
i tak za dużo dostali

zdrowie,oszczędności i w końcu koniec z wiecznym smrodem i wietrzeniem go.

mój sąsiad miał guza na płucach,już ma wycięte i jest wszystko ok...myślałam o nim i myśle i aż wstyd mówić...jakoś nie bardzo dochodzi do mnie że ja też takie coś mogę mieć ...
i nadal paliłam,ze świadomością "kiedyś rzucę" i nastał ten czas rzucenia

oj ciężko będzie

Ani

Stary 2008-05-13, 16:06   #2331
Alida
Raczkowanie

GG do Alida

będzie dobrze, zobaczysz spójrz ile już pozytywów wypisałyśmy a co do gina to ja biore proszki anty więc dlatego za każdym razem na mnie tak krzyczał wypisując recepte..
ehh.. a ja "stan na godz 16-po 10 godzinach na nogach" 3 faje !!!
Stary 2008-05-13, 16:13   #2332
anka_85
Zakorzenienie

dużo naprawde motywujących pozytywów

zazdroszczę Ci że na te 10 godzin tylko 3 papierosy.
ja póki co ograniczam,niechętnie sięgam po papierosa(fakt że jest to silniejsze odemnie),i czekam na wizyte u lekarza i na tabex.
dzisiaj mało popalałam,zazwyczaj kopce więcej.
mam nadzieję tabex że podziała na mnie tak jak na Ciebie.

Ani

Stary 2008-05-13, 16:50   #2333
anka_85
Zakorzenienie

z ciekawostek motywujących...
ojciec mojego toważysza życia palił od chyba 17 roku życia,
teraz przeszedł na emeryturę i rzucił!
palił najmocniejsze fajki,tzw. "roboty" (ręcznie robione) ja jako palacz wymiękalam przy jego fajkach.pół fajki od niego i "kaplica"
palił ich naprawdę dużo.
czyli jednak po tylu latach palenia można
czyli nie tylko mnie powinno się udać

edit
Alida,proszę,powiedz mi czy w ulotce tabexu pisze coś na temat interakcji ze środkami antykoncepcyjnymi?
zapomniałam się w aptece spytać.

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2008-05-13 o 17:25
Stary 2008-05-13, 19:16   #2334
kasikk12
Raczkowanie

Cześć! Ja palenie rzuciłam 11 miesięcy temu. Paliłam 8 lat, paczkę dziennie, ale udało się i już więcej nie wezmę tego świństwa do ust.
Stary 2008-05-13, 19:19   #2335
kasikk12
Raczkowanie

Rzuciłam dzięki tabletkom tabex Bez nich nigdy bym nie rzuciła.
Stary 2008-05-13, 19:47   #2336
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
z ciekawostek motywujących...
ojciec mojego toważysza życia palił od chyba 17 roku życia,
teraz przeszedł na emeryturę i rzucił!
palił najmocniejsze fajki,tzw. "roboty" (ręcznie robione) ja jako palacz wymiękalam przy jego fajkach.pół fajki od niego i "kaplica"
palił ich naprawdę dużo.
czyli jednak po tylu latach palenia można
czyli nie tylko mnie powinno się udać

edit
Alida,proszę,powiedz mi czy w ulotce tabexu pisze coś na temat interakcji ze środkami antykoncepcyjnymi?
zapomniałam się w aptece spytać.
Nie ma nic na ulotce o środkach anty,tylko że nie należy przy tabexie pić alkoholu.
Stary 2008-05-13, 19:48   #2337
gosia261282
Gang Iren

Ja próbuję rzucić od jutra tym razem bez wspomagaczy.Trzymajcie kciuki.
Stary 2008-05-13, 19:58   #2338
kasikk12
Raczkowanie

Cytat:
Ja próbuję rzucić od jutra tym razem bez wspomagaczy.Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki...
Stary 2008-05-13, 20:07   #2339
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma nic na ulotce o środkach anty,tylko że nie należy przy tabexie pić alkoholu.

dzięki za odp.

Gosia kciuki trzymam

póki co tak mnie w klacie gniecie że chyba dostane zawału serca.
co mi jest ?od wczoraj mam takie bóle.
musze iść jutro do lekarza po skierowanie do kardiologa.
masakra.
teraz to na prawde odechciało mi się palić

3 aspiryna i nie chce przejść ten ból
no po prostu zaj......
Stary 2008-05-13, 22:46   #2340
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Witam
Dziewczyny mogę się przyłączyć?
Palę od 4 lat, czasem nawet ok. 2 paczek dziennie
Starałam się rzucić na kilka sposobów, niestety prędzej czy później zawsze się łamałam

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości