|
|
#991 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też już jestem po wizycie Kolejna wizyta 8 sierpnia, czyli za 4 tygodnie. Muszę zrobić jeszcze badanie na awidność toxo igg i ponownie TSH i ft4.
|
|||
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie najgorsze jest to ze pojechalam do szpitala, lekarz mnie zbadal i wyslal do domu. Powiedzial, ze wszystko ok i on nie widzi zadnego krwawienia. W zaleceniach mam jedynie napisane "kontrola u lekarza prowadzacego" a to dopiero za 2 tyg.
|
|
|
|
#993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
A na ilu wizytach byłaś? Bo z tego co wyczytałam to pierwsze usg jest w celu potwierdzenia ciąży i potem są trzy kolejne w każdym trymestrze. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało, skoro wszędzie jest napisane ze przysługują tylko 3 usg.
Cytat:
Rozmawialiśmy dziś z lekarzem, wszystko nam wyjaśnił i chyba zdecydujemy się na papp-a Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, przytyłyście już coś? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS. Z porannych mdłości zrobiły mi się wieczorne mdłości... |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ani grama
Nie przytyłam na sZczescie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się.
Ja na razie jeszcze chudnę. ... ale w każdej ciąży tak miałam... O raju kiedy te mdłości przejdą. ... miałam je na jednym poziomie takim do ogarnięcia ale dziś to jakaś masakra.... pół dnia w pracy wstrzymywalam wymioty normalnie. ... I to jest abstrakcja. .. bo tu wymioty o mało co a tu MC Donald i musiałam wziąć cheesburgera bo nie dałam rady sobie odmówić. ... Ja mam wizytę 24 lipca dopiero.... byłaby wcześniej ale moja doktor teraz na urlopie przez 2 tyg. Jak pójdę to już chyba przezierność karkowa będzie mierzyć no to już będzie chyba 13 tydzień Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
No te mdłości wykańczają... A u mnie jeszcze malowanko i czuję farbę non stop
|
|
|
|
#1003 |
|
Konto usunięte
|
Karska dwa ale rozmawiałam z nim i mówił ze będzie robił na każdym. Za to w pierwszej ciąży prywatnie miałam chyba tylko trzy razy nie licząc trzech genetycznych gdzie indziej
nie byłam zadowolona z mojego gina Ja nie przytyłam ale brzuch mam przez te wzdęcia okropne. Czekam aż przejdą, nie chce mieć jeszcze brzucha bo na wyprz kupiłam takie ładne spodnie |
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do krwiaka jeszcze. Ja miałam w poprzedniej ciąży. Chociaż nie zdążył krwawic ale był i tez musiałam leżeć i luteina a potem cała ciąża coś. Wszystkie infekcje lapalam z polpascem łącznie. Poprzednia ciąża to koszmar dlatego też tak bardzo się boje jak będzie tym razem. Z kolei pierwsza była super. Ta na razie ok i oby tak zostało. Oby te mdłości zniknęły bo mocno wykanczaja....
Jeszxze 3 dni w pracy i ruszamy nad morze na urlop :-D przebieram juz nóżkami Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Shelby mi lekarka kazała z krwawieniem od razu na IP jechać. Najgorsze jest jednak takie żywo czerwone. U mnie z krwiaka leciało
Ja lecę na badania.
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj po wizycie powiedzieliśmy w końcu najbliższym o ciąży
bałam się reakcji teściów ale była Ok, tylko szwagier pomyślał ze wpadliśmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
podejrzewam, że kilogram doszedł na wyjeździe i kilogram ciążowy bo ważąc się byłam po obiedzie i już miałam wzdęcia. Cytat:
![]() I teraz mam problem bo na usg na nfz zapisałam się na 7.08, wizytę prywatnie mam 8.08 gdzie też na pewno będzie usg, a usg prenatalne i papp-a 17.08, wydaje mi się że to za często, muszę pokombinować i coś przełożyć. Edit: Przepisałam się i będę miała usg 8.08, 14.08 i prenatalne 17.08
Edytowane przez karska Czas edycji: 2017-07-12 o 09:08 |
|||
|
|
|
#1008 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Mogła bym do was dołączyć ? Jestem Martyna. Mam 23lata. W tamtym roku we wrześniu wziąłem ślub. Od początku staraliśmy się o dziecko. Już się bałam że coś jest nie tak, ale po paru miesiącach wynik testu 26 maja w dzień matki 😀 pozytywny. Ostatnia miesiączka 26 kwietnia. Wizyta u lekarza miałam dwie pierwsza jeszcze przed biciem serduszka, potwierdzenie że coś się znajduje. A druga już z pulsowaniem 🙂 następne USG 21 lipca wraz z badaniami wszystkimi krwi itp. Wizyta u lekarza 25 lipca.
Terminy mam różne jest to 31 styczeń lub 1 luty. Jednak chciałam bym tutaj się zapisać ze względu że pewnie się przedłuży. Jest to moja pierwsza ciąża. Moje samopoczucie ? Aktualnie czuje się świetnie. Wcześniej tylko miałam nudności, zawroty głowy, bóle podbrzusza i okropna senność. Z apetytem różnie bywało nie mogę patrzeć na pomidory i odrzucają mnie wędliny. Zachcianek jako takich nie mam ale ostatnio mam w głowie kwasny smak. A teraz lecę czytać forum nasze 😊 |
|
|
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1010 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja się dziś średnio czuje i zostałam w domu. Gardło mnie boli i mam katar o. O pewnie przez klime w pracyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie tez ciagle katar trzyma
|
||
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, na przeziębienia polecam Prenalen, ja miałam syrop i tabletki na gardło - nie wiem, na ile przeszło mi samo, a na ile po tym... Ale przeszło. Jest jeszcze jakiś aerozol do nosa Edytowane przez usagisama Czas edycji: 2017-07-12 o 10:33 |
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Co do gardła to faktycznie coś drapie ale pewnie to przez lody które wczoraj zjadłam.
Dziewczyny macie już jakieś nietypowe zachcianki ? |
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() kotori0212 Witaj! ![]() Karska niestety nie mogę, bo jest na urlopie Krwiaka żadnego nie mam z tego co jest napisane na wypisie z izby. To chyba serio plamienie było przez leczenie przeciwinfekcyjne... Dzisiaj jest wszystko ok. Poobserwuje się trochę i jak coś to uderzę gdzieś prywatnie. Ja to taka panikara straszna jestem ![]() Tak w ogóle to mam do Was pytanie. Może któraś z Was orientuje się w temacie. Jestem na L4 (szkodliwe warunki pracy) do 19 lipca. Wizytę u mojej ginekolog mam 26 lipca. Jeżeli by wystawiła mi zwolnienie trzy dni do tyłu (rodzinni tak niby mogą), to miała bym zwolnienie od 23 lipca. Myślicie, że mogę mieć 3 dni bez zwolnienia? Dodam tylko, że 20 i 21 lipca miałam mieć urlop a 23 lipca mam wolne w grafiku. Pewnie i tak zadzwonię do pracy i się dopytam, ale może któraś z Was też kiedyś miała taką sytuację. |
|
|
|
#1015 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Odczuwam pewna ulgę, nie powiem ![]() Cytat:
Cytat:
Za to męczy mnie trochę alergia i straszliwie ból głowy od trzech dni i nie bardzo wiem co z tym zrobić. Na wizycie oczywiście zapomniałam się zapytać o to bo akurat dobrze się czułam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz mieć przerwę w l4 oczywiście, jeśli masz w tym czasie wolne i urlop to nie przychodzisz do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1018 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie dało się inaczej. Boże czekam już tyle na pozwolenie na budowę ze chyba rozniose wszystkich w tym głupim starostwie, nigdy nie zaczniemy ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Tz ostatnio koledze powiedział, ze jestem w ciąży to ten jelop "znowu????", No ☠☠☠☠a... |
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie 11 tydzień i mdłości nie odpuszczają, ale muszę przyznać, że się trochę do nich przyzwyczaiłam ![]() Poza tym okrutnie boli mnie kręgosłup :/ Jeśli chodzi o wagę to póki co stoi w miejscu i niech sobie stoi Ja żadnych badań ponad te co są konieczne nie będę robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Buhaha co to u nas będzie jak mam rok młodsze dziecko od Ciebie ![]() Już szwagier wczoraj jak usłyszał to stwierdził że wpadliśmy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Kolejna wizyta 8 sierpnia, czyli za 4 tygodnie. Muszę zrobić jeszcze badanie na awidność toxo igg i ponownie TSH i ft4.

nie byłam zadowolona z mojego gina
05.07.2008
bałam się reakcji teściów ale była Ok, tylko szwagier pomyślał ze wpadliśmy
podejrzewam, że kilogram doszedł na wyjeździe i kilogram ciążowy bo ważąc się byłam po obiedzie i już miałam wzdęcia.
pozytywny. Ostatnia miesiączka 26 kwietnia. Wizyta u lekarza miałam dwie pierwsza jeszcze przed biciem serduszka, potwierdzenie że coś się znajduje. A druga już z pulsowaniem
następne USG 21 lipca wraz z badaniami wszystkimi krwi itp. Wizyta u lekarza 25 lipca. 

. Odczuwam pewna ulgę, nie powiem ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie dało się inaczej.

co to u nas będzie jak mam rok młodsze dziecko od Ciebie