|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Emilia gratulacje!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem może to zasługa też tej metody 5s że tak śpi Zobaczymy jak będzie w domu bo czasem się dzieciom odmienia podobno :P Też wolała bym podać mm niz herbatkę ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Emilia gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia, gratulacje
ciężko było ale na pewno warto;*Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciśnienie strasznie niskie! Obyś jak najszybciej doszła do siebie żeby cieszyć się z małej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Emilia Gratulacje
![]() My wczoraj już myśleliśmy o IP z Tz . Skurcze były regularne co 7 potem co 5 minut . Poszłam umyć głowę , wykąpałam się ,dopakowalam i przeszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla Was!
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaliczyli mala do hipotrofikow? Moja 2750g, 51cm i jest zaliczona do hipotrofikow bo to poniżej 10 centyla. O kp nie martw.sie. wszystko w głowie siedzi. Lada moment będzie pokarm. Brodawki tez bardzo szybko wyrobily się. Rada dla mam zeby nie podawać smoczka na początku kp. Mojej zaburzal rytm ssania i odstawiłam. Miala problem chwycic pierś. Odstawiłam i problem zniknął. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-07-12 o 08:53 |
|
|
|
|
#848 | ||||||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
oby było dobrze. Hugo też lubi poplakać :/ dobrze, ze sprawdzisz co jest grane.o Baby ![]() Caroles No to super, oby gładko się zaczęło i gładko poszło ![]() U mnie dzisiaj ciut lepiej, za to wczoraj było tragicznie. Zabieg.miałam o 21, więc na 1 noc zabrali Hugo. Rano prysznic itp. Potem leżałam razem z HUGO. Spał i ciagna cyca... A ja pomimo wielkiego bu wstawałam i wstaję, nwwet prysznic jeszcze jeden wczoraj wieczorem wzięłam. Cały czas jesteśmy na piersi, ake mało mleka jeszcze i czekamy. Natomiast mm synek.nie chce... wiec ciagle dostaje cycka i.czekam na mleko.Wspaniały czaa chociaż ciężki bardzo. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Dziem dobry.
Cytat:
Jon kciuki za wizyte! Devileek super sobie radzicie z Julkiem, grzeczny egzemplarz Ci się trafił 😉 kiedy wychodzicie? Sam jestes niesamowita, super ze Max caly czas jest z Tobą 😉 Mała fajnie ze i u Ciebie coraz lepiej. Powoli dojdziesz do siebie 😊 Morelle jak nocka? Emmos co z Tobą w końcu będzie to cc dzis? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#851 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać czego się dowiedziałaś po wizytach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia! ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Faith, no nie jako fałszywy alarm:/
Mała, obyście szybko doszli do siebie super że mały nie chce mm. Przynajmniej nie dokarmia na siłę.Ja czekam w zusie na swoją kolej. Już tutaj 3 raz jestem się pytać o ten macierzyński nieszczesny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, potrzebuję szybkiej porady. Nie karmie piersią, nie mam pokarmu. Dzisiaj w nocy obudził mnie ból lewej piersi, jest mega twarda, boli każdy dotyk,jest rozpalona. Próbowałam ściągać laktatorem, to dosłownie 5 kropli zleciało. Do tego mam blisko 38' gorączki. Jak mogę sobie ulżyć? Nie dość że jestem zmęczona i niewyspany, to jeszcze problem z piersiami...
Pomocy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#857 |
|
MerDer 4ever
|
Emilia gratulacje! Nulka może zamrożone i rozbite listę kapusty? Do tego cos przeciwgorączkowego koniecznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka jak nie masz pokarmu ? Może spróbuj na początek ciepłych okładów żeby coś wyleciało ?
Tu taka instrukcja jak sobie radzić przy zastoju .IMG_1499845884.127498.jpgIMG_1499845891.055746.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
My w ogóle dostaliśmy dziś pochwale od pediatry za kp. Malutki od wczoraj przybrał 40 g.
Pani ogólnie chyba była zaskoczona moim podejściem i ze tak sobie radzimy bo się pytała czy to pierwsze dziecko :P Koleżanka z pokoju dostała mały opieprz ze za dużo mieszanki daje i ze to na pewno nie pobudzi laktacji a jeszcze za dużo przybrał czy jakoś tak w ciągu doby. Tłumaczyła jej ze dużo nastawienie robi i jeśli ona nie karmiła poprzednich dzieci to to już tak siedzi w głowie ze dlatego ma problem ale jak się gada ze ma się jałowy pokarm to co się dziwić .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#860 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dużo sił dla Ciebie Cytat:
wrzuce do klubu zaraz to co mam. Cytat:
wg mnie zimne oklady z tej kapusty i koniecznie lekarz. próbowalaś małą przystawiać do tej piersi? to też pomaga na takie coś. trzymaj sie dopiero wstalam!!! ide jeść! ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Minini czekam na obchód zobaczymy co powiedzą bo może nas dziś wypuszcza
No bzdury ale ja już nie reaguje bo mnie coś bierze jak słyszę . Dziś jedna położna z rana widzi u mnie na stoliku sok z Tymbarka jabłkowy i pyta się czy pije a ja ze tak miałam chęć a ona No ale dziecko żeby brzuszek nie bolał ... tylko odpowiedziałam ze nie będzie go bolał na pewno :P To odpowiedziała ze jeśli tak uważam to tak będzie hah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka wszystkim.
Dzis wychodze do domu niby powinnam sie cieszyc a boje sie mam nadzieje ze to koniec przygod jakie mnie czekaja. Byla u mnie moja ginka udalo jej sie mala zobaczyc byla zachwycona. Jeden dzien mala byla na butelce i masakra histeria jesli chodzi o karmienie wczoraj od 20 jak zaczela walke to do 23:30 krzyczala. Mialam chwile zwatpienia i chcialam podac jej mm ale zaparlam sie i walczylam mialam gdzies czy komus to przeszkadza. Dziewczyny z pokoju mnie podziwiaja one dalyby butelke a ja taka oslabiona i po przezyciach walcze. Wczoraj po poludniu je nastraszylam bo mala plakala a ja niereagowalam poszly po polozna a ja taka zmeczona zasnelam i mnie nic nie ruszalo. Moja mala potrafi 5 godzin spac i nie jesc a pozniej jak sie dopadnie sie do cyca to pol dnia. W domu budzik bede sobie ustawiac i max 4 godziny przerwy. Pediatra powiedzial ze mala cos nie moze z waga odbic ale mm nie kazala dawac jesli mam pokarm gdyby spadla waga to wtedy tak dopoic mm. Polozna ma kontrolowac wage. |
|
|
|
#863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj do urzędu skarbowego się wybieram![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Dziękuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora teraz dopiero przeczytałam opis porodu . Widzę ze tez Ci nie wyszło jak mi
i miałyśmy bardzo podobny przebieg. Dobrze ze już po wszystkim i Klaudia jest już Tobą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
Devileek ja wiedziałam że Ty sobie dasz radę z kp! Dobrze że się nie dajesz tym położnym i pielęgniarkom bo to jakiś obłęd jest jesli chodzi o ich podejście!
Darietta Ty to jesteś dzielna! Podziwiam że masz w sobie tyle sily, na pewno wszystko u Was bedzie dobrze z karmieniem, a Ty lada chwila.wrócisz do sił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#866 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek
żebyście dzisiaj wyszli! I za karmienie! Super!Darietta super, że wychodzicie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny . Zaczęłam się tylko zastanawiać co bym miała ubrać małemu na wyjście ze szpitala ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się nastawiam.na kp. Więc.licze, że szybko sie mleko pojawi trzymam kciuki za Was
![]() Hugo lubi cycka, ssie ładnie, nie budzę go, spał całą noc ze mną bez cycka. Ale potrafi leżeć na mnie 3 h słodki jest.jak.miód Strasznie chce mi się spać. A małego zabrali na USG i czekam aż wróci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez SteveS Czas edycji: 2017-07-12 o 10:52 |
|
|
|
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Devilek pięknie sobie radzisz, wiedziałam ze tak będzie
dobre nastawienie i odrazu łatwiej ![]() Nulka dziewczyny dobrze piszą, kto Ci powiedział ze nie masz pokarmu? To zapalenie świadczy o czymś innym. Weź koniecznie ibuprom, na pierś ciepłe okłady - potem spróbuj odciągnąć (albo dostawić dziecko, najlepszy odciągacz) po karmieniu zimny okład z kapusty. Nie chcesz karmić? U nas cały czas cisza kolejny gorszy wieczór wczoraj za nami, Marcelina miała tprawie 38 stopni od ząbków, pospala wieczorem tylko godzinę, a potem płakała prawie do wpoldo pierwszej na szczęście do rana dospala już w miarę spokojnie. ja już nie wiem jak jej mam ulżyć.. sama prawie ryczałam bo do męża nie chce iść i tylko do mnie na ręce chciała, a ja z tym brzuchem wymiękam strasznie się boje takich nocy jak jeszcze Mały dojdzie do tego.Etusia brawo za przetwory, moje ogóry pięknie rosną w ogródku i będę się obrabiać z tym chyba już z małym przy cycu ![]() Morelka dobrze ze zareagowaliście, brawo dla ciebie za walkę o kp, myśle o Was dużo! Sill jak Twoja córka po nocy? Lepiej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Dobrze ze się nie dajesz teściowej, i super ze Cię mama wspiera, to bardzo bardzo ważne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

ciężko było ale na pewno warto;*

daj znać czego się dowiedziałaś po wizytach 

🏻
🏻

za karmienie! Super!
dobre nastawienie i odrazu łatwiej 
kolejny gorszy wieczór wczoraj za nami, Marcelina miała tprawie 38 stopni od ząbków, pospala wieczorem tylko godzinę, a potem płakała prawie do wpoldo pierwszej
na szczęście do rana dospala już w miarę spokojnie. ja już nie wiem jak jej mam ulżyć.. sama prawie ryczałam bo do męża nie chce iść i tylko do mnie na ręce chciała, a ja z tym brzuchem wymiękam