![]() |
#4771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadówki 2017 cz. 2
takich informacji nie czerpie z blogow
![]()
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Listopadówki 2017 cz. 2
Cytat:
Dieta matki karmiącej to kolejny ciężki temat. ![]() Do pokarmu przechodzą alergeny, kofeina. Junior miał gigantyczne kolki. Wpadłam w pułapkę diety, 2 dni na gotowanym kurczaku i płakałam razem z nim. Nawet jakbym żyła powietrzem to by płakał, bo jelitka muszą się rozwinąć. Teraz będę mądrzejsza. Będę po prostu obserwować jak reaguje na poszczególne pokarmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Molise Czas edycji: 2017-07-12 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- No a jakie macie zamiar kosmetyki używać do pielęgnacji maluszka? Powiem szczerze że naczytałam się srokao o pielęgnacji i sama jestem fanką masła shea, oleje mniej, ale już jako dodane do kąpieli wydają mi się fajną alternatywą dla wszystkich płynów itp. jestem negatywnie nastawiona do liquidum paraffinum nie toleruję w żadnym kosmetyku i ciekawi mnie wasza opinia? Póki co sylveco wg srokao mają fajne składy, a że produkują je u mnie w mieście, może się skuszę, w końcu to lokalny patriotyzm.
![]() |
#4774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazało się że mamy obok domu szkołę rodzenia, kurs z początkiem sierpnia, ale niestety lista rezerwowa.. zobaczymy, może się uda. Co do położnej w domu przed porodem to Nie wiem czy bym chciała bo w sumie o czym rozmawiać? Szkołę rodzenia chyba wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Raczkowanie
|
My po polowkowym. Wszystko wporządku.
![]() Kana ty robiłaś przy pierwszej ciąży??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt!
To prawda - nie ma diety mamy karmiacej. Ja w szpitalu dostalam na pierwszy obiad potrawke meksykanska z fasola ![]() Jedynie alergeny przedostaja sie do mleka mamy. Takze obserwacja kupki wskazana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- http://www.mastermed.eu/uslugi-nfz,b...rca-plodu.html http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...o-serca-plodu/ Tu naprzyklad pisze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nadzieja2017 Czas edycji: 2017-07-12 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
Chlopczyk. 400g. 😍
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
Tez nie uznaje diety matki karmiacej. Jadlam wszystko poza arbuzem, bo po arbuzie pojawiala sie wysypka. Inna jest rozmowa w przypadku alergii/eliminacji bialka mleka krowiego.
Polozna jak przyjezdza do domu to robi ogolny wywiad, mierzy cisnienie i przede wszystkim mozna posluchac serduszka (ja nie kupowalam dopplera wiec z tego korzystam)
#4783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
Zla dieta, czyli jaka? Rozumiem, ze wprowadzacie super dobra diete i kolki ustaja. (Nie bardzo w to wierze)
#4785 |
Wtajemniczenie
|
Ja sesji żadnej nie planuję, zawsze raczej uciekałam od obiektywu. Jak oglądam takie sesje to wiele mi się podoba, ale myślę że to nie dla mnie i źle bym się czuła. Ustawianą sesję ślubną też sobie darowaliśmy jak braliśmy ślub.
Gratuluję dzisiejszych wizyt! ![]() Z dietą matki karmiącej to mam nadzieję że to jednak wymysł. W życiu nie byłam na żadnej diecie i mam nadzieję że utrzymam tę statystykę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() A ja leżę i nic mi się niechce; / |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Wtajemniczenie
|
nie wprowadzamy super dobrej diety, bo nie zajmujemy sie matkami, a noworodkami
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4789 |
Wtajemniczenie
|
sama zrozum, ze placa nam za opieke nad noworodkami, a nie nad ich matkami. matke mozna jedynie wyedukowac, cos podpowiedziec (i tutaj zazwyczaj jest problem, bo duzo mam naczyta sie hafiji, itp. i "wie lepiej" niz wszyscy lekarze, pielegniarki i polozne), wiec nie mamy wplywu na to, co wsadza do buzi gdy zostawia swoje dziecko i opuszcza oddzial
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Figa, sorki ale hafija ma większą wiedzę niz niejedna położna zajmujaca sie noworodkami.
Mi jedna wpierala, ze nie mam karmic piersia, bo mam plaskie brodawki i to 'znak'. Dodatkowo mleko mamy powoduje wzrost bilirubiny i tylko glukoza! Jak ordynator sie o tym dowiedział to przepraszal za personel. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bardziej wierze hafiji niz poloznym. Jednym uchem wpuszcze, innym wypuszcze, a robie swoje. Wiec jakos mnie nie przekonalas.
Samo to, ze na oddziale w drugiej dobie przyniesli mi golabki z kapusta - gdzie tu dieta?
#4794 |
Zakorzenienie
|
Ogolnie byly przemile zarowno te od mam jak i od noworodkow, ale co niektorym nalezaloby sie jakies szkolenie.
To takie panie majace wiedze jak nasze mamy czy tesciowe. Nie ublizajac oczywiscie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zadomowienie
|
Jeszcze za mocno się w hafije nie wczytywałam, ale jestem zachwycona tym, że ona nic nie twierdzi z głowy tylko wszystkie swoje tezy popiera przypisami z dobrych czasopism naukowych. Sama jestem naukowcem a znam lekarzy którzy głoszą wiedzę z lat 80 i nie przyjmują do wiadomości że coś mogło się zmienić od czasu ich studiów...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4796 |
Zakorzenienie
|
Hafija przegina nieco w druga strone, ale... mozna z niej wyczytac sporo. Np. karmienie piersia w ciazy.
Pewnie gdyby nie moje kiepskie samopoczucie, to karmilabym synka dalej.
#4797 |
Raczkowanie
|
Ja uważam ze na oddziale wszystko jest zwalane na dietę i często mówi się ze dziecko płacze bo się czegoś najadła, z drugiej strony na szkoleniach mówią ze to niedojrzałość układu pokarmowego i tak. Wiec... za granica jedzą co chcą, wiec chyba dieta nie istnieje jednak...
Na pewno przy jedzeniu trzeba obserwować maluszka. Więcej dowiem się jak sama zacznę karmić i nie będzie to teoria ![]() Coraz częściej poleca się podawać delicol i probiotyk niż dietę na szczęście wiec chyba wszystko idzie w dobrym kierunku ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 |
Raczkowanie
|
co Wy dziewczyny sądzicie o badaniu prenatalnym w III trymestrze? Umawiacie się, czy nie?
U mnie to koszt 250 zł, a któraś z Was kiedyś pisała, że to nie jest konieczne i w większości przypadków to naciąganie na kasę Jakie macie opinie na ten temat?
#4799 |
Zakorzenienie
|
Ooo ale podawanie priobiotykow przu kp to kolejny błąd! 😜
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Raczkowanie
|
Listopadówki 2017 cz. 2
Hmm wydaje mi się ze kiedyś czytałam ze u dzieci po Cc i karmionych mm powinno się podawać.
Odnośnie usg III 'prenatalnego' to takie coś nie do końca istnieje. Jeżeli ginekolog robi usg na spoko sprzęcie i zna się na robocie to po prostu zrobi zwykle usg, jeżeli robi na kalkulatorze to myśle ze wtedy warto iść jednak ? Ale to naciąganie ze niby 3 usg prenatalne, powinni jak za zwykle usg wziąć i u mnie tak biorą w cenniku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.