Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-13, 04:11   #1021
meja_ml
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Emilia GRATULACJE Śliczna

Steves masakra z tą teściową. Pierwsze słyszę, że od karmienia piersią maminsynkowie się robią.

Nonie kciuki za coreczke, żeby już wyszły te zęby.

Emmos kciuki za cc.

Devileek gratulacje za kp.

Anna śliczna córcia 😍

Baby GRATULACJE

Pestycyda nic się nie martw ja zostanę he he mój się narazie nigdzie nie wybiera☺

Aggs śliczne łóżeczko i blat. A jaką masz podłogę w kuchni?

Morelle tak jak dziewczyny pisały zmień butelkę. Szkoda twoich nerwów.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

Wczoraj pojechaliśmy z tz na zakupy. Wyszliśmy z domu o 10 a wróciliśmy o 18. Byliśmy w 4marketach. W ostatnim to myślałam, że mi stopy odpadna. Kostek nie miałam masakra.

meja_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 04:19   #1022
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Współczuję zaksztuszeń ale to.sie.zdarza najlepszym nie martw się i nie obwiniaj. Przy dziecku ciężko co.kolwiek przewidzieć. a idzie Ci świetnie.

Chilli
To może daj mu troche mm, czasami trzeba i tyle.

Minini
Da sie. Chybs nawwt do starszaka ta miłość jeszcze teraz jest większa... wszystko mi się przypomina... tesknie.juz za Tymonkiem, chociaż faktycznie świadomość tego.ze malutkie dziecko tak Cię.potrzebuje dużo w życiu zmienia i zmiena wiele w relacjach w domu

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 04:30   #1023
pestycyda
Zakorzenienie

Aggs, brawo dla TŻa że uporał się z łóżeczkiem nie rozwalając go na milion kawałków;p no a blat pierwsza klasa wygląda!

Chilli, biedna mam nadzieję że jednak mały dał spokój...

Morelle, nie zadręczaj się dziewczyno! To równie dobrze mogło się jemu zdarzyć!

Samantha, super że u Was coraz lepiej

Emmos, wielkie kciuki za CC! Będzie dobrze;*

Minini, czyli koniec remontu bliżej niż dalej

Ja nie śpię od 4 bez sensu eeeh

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 05:11   #1024
emilia0508
królikoholiczka

Dziewczyny sukces!! Pojawiły się kropelki więc będzie mleko!! Od razu uśmiech na twarzy! Warto walczyć

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 05:24   #1025
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Aggs - leżę kwicze z Twojego Tz wybacz ale rozwalił system i może sobie z moim piątkę przybić choć jak mój widzi jakieś śrubki to ucieka :Hahahaha

Poprostu - 🏻

Dla mnie składanie mebli to pikus. Skręciłam w domu wielka szafę , łóżko swoje, starszaka łóżko będąc w ciąży

Dziękuje za komplementy . Tez mi się ten przystojniak podoba

Mój starszak ciagle go chce całować i musi być w usta. Mówi ze będzie z nim spać i już chciał mu dać bułkę do jedzenia

Co do kp to tak jak Cashmere napisała .
Ja nie czaje jak może położna dać mm zaraz w pierwszej dobie. Żadna z nas nie ma mleka od razu , na początku jest siara. Poza tym dziecko nie musi żreć od razu. Przecież mój mały przez ponad godzinę mnie nie dotkną skóra do skory , nie miał cyca a mleko mam. Mam mleko bo pojechałam z nim do pokoju specjalnego gdzie było cicho ciemno i wisiał mi na cycku 2h
Potem cała noc wisiał mi na cycku to jednym to drugim . Prawie nie spałam ale coś za coś. Z reszta był tak cudowny ze nie mogłam oczu oderwać od niego.
Ciagle kp go na rzadanie. Czy ciumkal cyca czy połkną 2-3razy mleko. Do tego warto jak dziecko ssie sobie te pierś lekko naciskać , ale od góry aż.
Pielęgniarka mi powiedziała , ze Wow ze mam tyle mleka już i ze już jest to mleko.
Udało się
Walczcie bo warto. Kasa siedzi w kieszeni

I niech mi nikt nie mówi ze mm jest łatwiej. Dla mnie to była masakra . Mój starszak jak był na mm od 7mca życia to potrafił 3-4razy w nocy wstać do tego robił przy tym taki dym, ze my z Tz obije staliśmy na baczność i mu te miksturę mieszaliśmy 🤦🏻☠♀️

Brawo za tak szybka laktacje👏👏
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny poproszę o kciuki jutro o 8:15. Mam cc, idę na pierwszy ogień. Ogarnia mnie strach, już dostałam zastrzyk przeciwzakrzepowy. Miałam usg, mała waży 3300, zobaczymy czy się sprawdzi. Mam nadzieję, że wyjdziemy z tego całe, wszyscy pytają o mojego usuniętego gigantycznego mięśniaka...Mała jest dupką do wyjścia, mam nadzieję, że nie wyraża w ten sposób swojego stosunku do świata

Siostro, jestem z Ciebie dumna! Gratulacje ogromne! ciesze się, że masz to już za sobą i że pięknie dałaś radę mimo takiego bólu

Morelko gratuluję Wam 3 z przodu

Piękności

Jon gratki za wizytę, kiedy rodzisz?

Sam, duży ten Twój smyk, jest uroczy

Kciuki za szybkie wyleczenie pupy. Nie bądz zła na siebie bo jesteś super mamą

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Morelle a karmisz calma medeli? Ja czytałam o zachłyśnięciach przy tej butli i mam co do niej obawy. Może spróbuj zmienić na inną.

Kciuki✊✊

Ja juz od 5 nie spie. Jadę na to nieszczęsne ktg i wielka nadzieja ze dziś będzie po wszystkim. Wczoraj miałam już jechać na ip zaczęły robić się regularnie skurcze ale po prysznicu wszystko przeszlo

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 05:41   #1026
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces!! Pojawiły się kropelki więc będzie mleko!! Od razu uśmiech na twarzy! Warto walczyć
Brawo! 🏻

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Współczuję zaksztuszeń ale to.sie.zdarza najlepszym nie martw się i nie obwiniaj. Przy dziecku ciężko co.kolwiek przewidzieć. a idzie Ci świetnie.

Chilli
To może daj mu troche mm, czasami trzeba i tyle.

Minini
Da sie. Chybs nawwt do starszaka ta miłość jeszcze teraz jest większa... wszystko mi się przypomina... tesknie.juz za Tymonkiem, chociaż faktycznie świadomość tego.ze malutkie dziecko tak Cię.potrzebuje dużo w życiu zmienia i zmiena wiele w relacjach w domu

Mój starszak był w szpitalu widział brata. Słodki byk ale tez bardzo hałaśliwy jest. Biega krzyczy , ciąga go za uszy to chce mu gruszkę w oko włożyć to mu coś do buzi będzie pchać albo żebym położyła baby na krzesło obrotowe bo on chce go pokręcić
Jest za żywy. Mam nadzieje ze to tylko tak w szpitalu a w domu zwolni jednak i będę mogła siku zrobić

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Aggs, brawo dla TŻa że uporał się z łóżeczkiem nie rozwalając go na milion kawałków;p no a blat pierwsza klasa wygląda!

Chilli, biedna mam nadzieję że jednak mały dał spokój...

Morelle, nie zadręczaj się dziewczyno! To równie dobrze mogło się jemu zdarzyć!

Samantha, super że u Was coraz lepiej

Emmos, wielkie kciuki za CC! Będzie dobrze;*

Minini, czyli koniec remontu bliżej niż dalej

Ja nie wiem co to spać

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Brawo za tak szybka laktacje

Kciuki

Ja juz od 5 nie spie. Jadę na to nieszczęsne ktg i wielka nadzieja ze dziś będzie po wszystkim. Wczoraj miałam już jechać na ip zaczęły robić się regularnie skurcze ale po prysznicu wszystko przeszlo

Kciuki 🏻

Ja pinkole jak nie sraczka to urok. Cycki mi zaraz wybuchną . Próbuje obudzić małego a on nic spi jak kamień i nie otworzy dzioba
Chyba będę musiała odciągnąć bo masakrę se zrobię.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 05:58   #1027
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry!
Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Jeszcze będziesz chciała żeby Nikoś miał włosy
Nasza zgaga to poświęcenie
Hahahahhaha właśnie właśnie 😂

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i nic się nie ruszyło! szyjka taka jaka była, w dodatku gin powiedziała, że mogę nawet przenosić i jak nie urodzę do tego czasu to prawdopodobnie 27.07 mam się zgłosić do szpitala jutro mam ktg i w zależności jak będzie wyglądać to ona zdecyduje kiedy mam przyjść do tego szpitala. U mnie dzisiaj 38t5d a mały waży 3546g (podobno ma już dużo nie urosnąć)
Jon patrz u mnie szyjki brak a nie rodze jeszcze 😛 wieczory mam ciezkie i bardzo mnie boli brzuch ale nic sie nie rozkręca mocniej. chyba nie ma reguły a termin mam dzień po Tobie wiec wiesz 😉 Kciuki za dzisiejsze ktg!
Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
E tam i tak wiem że będe przed Wami. Od piątku leże tylko w łóżku, czuje się jak tykająca bomba. Brzuch mega twardy pełno skurczy. Noce koszmar.... sapie, w żadnej pozycji nie czuję sie dobrze. Stopy jak balony..ehh
Hahaha ja chyba będę leżeć od dzis do soboty bo jutro moj tż jedzie do wroclawia boje sie zostać sama w domu

Cytat:
Niby to jego najlepszy przyjaciel . Znam ich oboje ale bez jaj.
Moja ciotka była krótko z kuzynka moja czyli jej córka. To chrzestna mojego starszaka i przyniosła mu prezent wiec spoko. Rozumiem ze Tz matka tez chciała nas zobaczyć wiec wpadła na trochę rano , Tz brat z żona tez spoko , ale tego przyjaciela nie czaiłam po co przyszli. Aczkolwiek przynieśli nam kasę a jak powiedziałam , ze sorry ale muszę wywalić cycka i mam nadzieje ze im to nie przeszkadza to poszli

Godzinę dwie
Taki czas niestety i trza się przemęczyć jakoś. Tyle ze mój aż tak nie ryczy. Kweczy bardziej szuka cyca. Niedawno ulał bo się przeżarł wiec musiałam dać smoczek Załącznik 7147291

Ale śliczny przystojniak 😍 tżta bym zabiła za przeprowadzanie kumpli! Musze mu zapowiedziec ze w pierwszej dobie ma się nie zgadzaac na żadne wizyty (zwlaszcza tesciowej) 😛
Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Hahahacieszę się dziewczyny, bo już się bałam ze trafił mi się wybrakowany model

Poprostu, łóżeczko to chyba takie jak Twoje wiec sama wiesz - taaaaaakie skomplikowane

Załącznik 7147526

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Hahahaha uśmiałam sie z Twojego tżta 😁 ale nie przejmuj sie mamy to samo łóżeczko i składanie go wygladalo podobnie 😂 nie obylo sie bez poprawek z mojej strony bo tż tą dykte zaslaniajaca szuflade polozyl na szczebelkach pod materacem myślałam ze smiechu sie posikam 😂
Cytat:
Aaaa i chyba miałam jeszcze mój blat dębowy wrzucić

Załącznik 7147536

Szafki na dole są jasnoszare, a u góry białe nie pokazuje całości bo wszystko jeszcze w foliach, niewyregulowane i ogólnie bałagan

Oooo jaki ladny blat 😍 a jaki masz kolor mebli kuchennych? Ja mam szare fronty w polysku i "drewniany" blat 😊

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

[/COLOR]U mnie dziś cały dzień ok. Krzyczała w aucie bo było jej za gorąco.
Nie zmieniamy mleka.
Robi gęstą kupę przez to, że praktycznie nie Dostała dziś piersi. Nie miałam jak jej podać w aucie , w trakcie jazdy. Muszę jej podać coś do picia.

Za to mam kryzys psychiczny. .. znowu się zachlysnela. .. trzeci raz! Tylko mi! Mąż nigdy nie miał tego problemu... jestem zdewastowana bo spanikowalam i dałam ją mężowi. Boję się karmić ją teraz butlą. W ogóle mam dość.
Morelle spokojnie, jeśli się boisz to odpuść narazie niech robi to tż a Ty sie wycisz uspokuj bo Twoje nerwy nic nie pomoga a bedzie gorzej. Moze faktycznie zmien butelke.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dziewczyny poproszę o kciuki jutro o 8:15. Mam cc, idę na pierwszy ogień. Ogarnia mnie strach, już dostałam zastrzyk przeciwzakrzepowy. Miałam usg, mała waży 3300, zobaczymy czy się sprawdzi. Mam nadzieję, że wyjdziemy z tego całe, wszyscy pytają o mojego usuniętego gigantycznego mięśniaka...Mała jest dupką do wyjścia, mam nadzieję, że nie wyraża w ten sposób swojego stosunku do świata

Siostro, jestem z Ciebie dumna! Gratulacje ogromne! ciesze się, że masz to już za sobą i że pięknie dałaś radę mimo takiego bólu

Morelko gratuluję Wam 3 z przodu

Piękności

Jon gratki za wizytę, kiedy rodzisz?

Sam, duży ten Twój smyk, jest uroczy

Kciuki za szybkie wyleczenie pupy. Nie bądz zła na siebie bo jesteś super mamą

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Morelle a karmisz calma medeli? Ja czytałam o zachłyśnięciach przy tej butli i mam co do niej obawy. Może spróbuj zmienić na inną.

Emmos mega kciuki dla Was! Wszystko bedzie dobrze, czekamy na Amelke!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
taaa to ja jestem na samym koncu listy tp!

no piekny, jednak dębowy super! oby sie dobrze używał!

a.mnie dzis pan od kuchni zdziwił! przyjechał z częścią rzeczy, jutro ma dowiesc reszte i montować! jejku nareszcie!!
No i super ze w kuchnia w koncu będzie! Pochwal sie jak złoży 😊 A jak lazienka?
Cytat:
Super oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Brawo za tak szybka laktacje👏👏

Kciuki✊✊

No to

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-13, 06:01   #1028
Mała!
Zakorzenienie

Sam
Zabije Cię
Karuzela dla maluszka mnie rozwaliła, a nie mogę się śmiać twój starszak jest świetny

Dziewczyny trzymam kciuki za Was i zeby sie rozkręcało to co ma się rozkrecić

Etusia
Kciuki

U nas ok, mleko napływa bo czuje po piersiach... zreszta Hugo śpi ładnie wiec chyba sie najada

Jejku czemu to CC musi tak boleć ?? ...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 06:26   #1029
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Sam
Zabije Cię
Karuzela dla maluszka mnie rozwaliła, a nie mogę się śmiać twój starszak jest świetny

Etusia
Kciuki

U nas ok, mleko napływa bo czuje po piersiach... zreszta Hugo śpi ładnie wiec chyba sie najada

Czemu macica musi tak bolec
Boli mi dupa Marze o
Nadziałem na cycka w końcu gnomika
Ale chyba i tak muszę odciągnąć

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Ciekawe czy po SN kaszlnięcie to tez mission impossible ?

Stary 2017-07-13, 06:33   #1030
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Ciekawe czy po SN kaszlnięcie to tez mission impossible ?
Też 😊

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 06:34   #1031
morelle_
Zakorzenienie

Mój Mąż wyxhodzi z założenia, że ja Też muszę karmić bo za 2 tyg zostanę sama. Zmianę butli uważa za głupi pomysł bo ja mam wiedzieć co zrobić. Nie uciekać od tego.

Noc była ok. Teraz od 6 rano próbuje ją uśpić. Przegapiłam moment kiedy odłożyć ją do łóżka.

Chociaż pępek odpadł.

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Emmos powodzenia dzisiaj! !
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-13, 06:38   #1032
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Mąż wyxhodzi z założenia, że ja Też muszę karmić bo za 2 tyg zostanę sama. Zmianę butli uważa za głupi pomysł bo ja mam wiedzieć co zrobić. Nie uciekać od tego.

Noc była ok. Teraz od 6 rano próbuje ją uśpić. Przegapiłam moment kiedy odłożyć ją do łóżka.

Chociaż pępek odpadł.

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Emmos powodzenia dzisiaj! !

Serio
Ja tez zmieniałam butelki i dzięki Bogu bo niestety alfą i omega nie jestem żeby wszystko wiedzieć
Kciuki za uśpienie 🏻

Stary 2017-07-13, 06:42   #1033
morelle_
Zakorzenienie

Od 6... zaraz będzie pora kolejnego karmienia
Stary 2017-07-13, 06:57   #1034
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
uspokoić sie prosze! obie! w tej chwili!!

no super! zestresowalas męza skurczami to mu ani skladanie łóżeczka nie szło, Ty sie śmiejesz a on caly pos..any czy zdąży

no piekny, jednak dębowy super! oby sie dobrze używał!

a.mnie dzis pan od kuchni zdziwił! przyjechał z częścią rzeczy, jutro ma dowiesc reszte i montować! jejku nareszcie!!
Przepraszam! już będę grzeczna! obiecuję! dostanę lizaka?!

No będzie z blatem trochę je*ania ale nooooooooo marzenia trzeba spełniać

a budowlańcy/montażyści potrafią jednak zaskoczyć!!! wow!!!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Minini sorka ja już spokojnie! Aggs też się wycofała chyba że nie
Ej, ej bez takich mi tu!

Cytat:
Napisane przez meja_ml Pokaż wiadomość
Aggs śliczne łóżeczko i blat. A jaką masz podłogę w kuchni?

Wczoraj pojechaliśmy z tz na zakupy. Wyszliśmy z domu o 10 a wróciliśmy o 18. Byliśmy w 4marketach. W ostatnim to myślałam, że mi stopy odpadna. Kostek nie miałam masakra.
Podłogę mam taką szarą, kamieniopodobną, paradyż lapatto czy coś takiego

Mnie też dzisiaj czekają zakupy, ale na szczęście nie tak długie oby!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Przekażę słowa uznania!

Bezsenność? U mnie dzisiaj lepiej ale wczoraj też obudziłam się na siku o 4 i koniec

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Hahahaha uśmiałam sie z Twojego tżta 😁 ale nie przejmuj sie mamy to samo łóżeczko i składanie go wygladalo podobnie 😂 nie obylo sie bez poprawek z mojej strony bo tż tą dykte zaslaniajaca szuflade polozyl na szczebelkach pod materacem myślałam ze smiechu sie posikam 😂

Oooo jaki ladny blat 😍 a jaki masz kolor mebli kuchennych? Ja mam szare fronty w polysku i "drewniany" blat 😊
na szczebelkach?! padłam! mój chyba na szczęście nie wiedział co z tym zrobić i musiałam go uświadomić

Ja też mam szare (takie jasne, widać lekko odgiętą folię na zdj) na dole i u góry białe w połysku więc podobnie!

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

EMMOS, kciukasy wielkie!!!!!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 07:07   #1035
vadi
*sportaddict*

Aggs gratuluję poskręcania mebli i blatu

Morelle przytulam mocno, te zachłyśnięcia na pewno są przerażające :/

Emmos powodzenia!

Emilia - mleczne gratulacje

Dziewczyny, dzisiaj ja proszę o mocne kciuki Wczoraj był mój termin porodu z usg, dzisiaj tp z OM, o 10.45 mam KTG i po nim widzę się z moim ordynatorem i decydujemy, co robimy i czy/kiedy tniemy nie ukrywam, że się trochę dygam i prawie dzisiaj nie spałam
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-13, 07:15   #1036
Agg_s
Wtajemniczenie

Łoooo Vadi, mocne kciuki!! daj koniecznie znać zaraz po co postanowiliście! Trzeba rozpakowywać tych chłopaków w końcu

IMG_1499926553.779482.jpg

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 07:21   #1037
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Karolina Janina powitała ten świat wczoraj 11.07.2017 z waga 2600 i 50cm. Było bardzo ciężko. Od 14 skurcze coraz mocniejsze, ale rozwarcie bardzo wolno szło. Koło 19 było już pełne a ja blagalam o inne rozwiązanie. Jednak z pomocą położnych i lekarzy urodziłam siłami natury. Trochę mnie nacieli. I musieli szyć. Za to ja bardzo ucierpiałam, cała twarz sina miałam, zresztą nadal mam trochę. Pozwolili mi przespac cała noc. Dopiero po 6 przywieźli mała. Wieczorem miałam ją na piersi. Trochę possala ale ciężko bo mam małe brodawki. Mama mi przywiezie laktator i nakładki to ruszymy. Ja jestem bardzo oslabiona. Tak jak cała ciąże miałam za wysokie ciśnienie tak teraz za niskie 70/30 a teraz 90/50
Gratuluję córci tez mam małe brodawki

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ile Marcelinka ma ?
Bartek ma 15,5 miesiąca i teraz idą na raz wszystkie trójki noce to masakra niby śpi ale tak jęczy przez sen że się płakać chce . U nas brakuje właśnie trojek i piątek

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

To faktycznie niego położna pogada z Tz bo mała się nabawi potowek a to jest jakaś masakra

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Piękna Mała Księżniczka

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Brawa dla wszystkich mam, super sobie radzicie!

Etusiaaa trzymaj się

Jon_Snow, Nonie dzięki, u nas bez zmian Czyli temp ok 38 przez całą noc i od rana. Brak apetytu.
Niestety to infekcja, bo już wiemy, że kilkoro dzieci w przedszkolu ma to samo + niektóre wymioty...
Obym nic nie złapała od córy

Emilia gratulacje! Witamy Karolinę! Ale Kruszynka Zdrówka dla Was!

Devileek brawo za kp! Kciuki za szybkie wyjście!

Nonie współczuję bólu ząbków córeczki Niech szybko przechodzi!

Emmos to super, trzymamy kciuki do jutra Też chciałam 13 urodzić...

AnnaPaula śliczna malutka!

Nulkaa jestem już nudna z tymi poradami, ale może wizyta cdl by trochę pomogła? Na pierwszej stronie jest link z numerami telefonów do doradców z całej Polski.

Co do zapalenia to ja miałam (gorączka i taki ból, że nie mogłam się ruszyć) i cdl kazała mi właśnie brać tylko ibuprom i tym sokien z liści kapusty smarować i robić okłady z liści kapusty. Przeszło błyskawicznie.
Na zastoje sok z liści kapusty też jest super, najlepiej stosować jak tylko wyczuje się jakieś stwardnienie w piersi.

Morelle mam nadzieję, że noc była spokojniejsza

Kurczę, to rzeczywiście nieciekawa statystyka z cc...
Myślałam że teraz są tam tylko sale 2os...
Dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Klaudii!
Jakbyś chciała skonsultować to karmienie, to możesz jeszcze rozważyć czy nie chciałabyś skorzystać z wizyty p. Justyny póki jesteś jeszcze w szpitalu w Lublinie, potem mogłabyś już telefonicznie tylko podpytywać.
Trzymam kciuki za Was!

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
wow Super, że taki postęp W takim razie czekamy na akcję porodową

gratulacje!!!

Dobrze, że już wychodzicie, teraz już na pewno wszystko będzie tak jak powinno. Limit niefajnych przygód już wyczerpałaś i powinnaś dostać ze szpitala order najdzielniejszej mamy

nam na SR położna mówiła, że jeśli temp. przekracza 38 to brać paracetamol/ibuprom, często przystawiać do piersi, a po karmieniu zimne okłady z liści kapusty. Jeśli nie przejdzie to lekarz, bo można doprowadzić do ropnia. Trzymaj się i jeśli nie będzie poprawy, to nie zwlekaj z wizytą u lekarza, lepiej żeby podał antybiotyk, niż to się bardziej rozwinęło

Zabrałam się za porządki w mieszkaniu, może trochę rozruszam tą moją szyjkę

Zastanawiam się, czy kupować już kółko poporodowe i nakładki silikonowe na piersi Z kółkiem chciałam się wstrzymać, bo jeśli przez gabaryty małego lokatora skończę z cc to chyba nie będzie potrzebne? A najwyżej wysłałabym męża do sklepu. A te nakładki przydają się od razu po porodzie? Bo tego to raczej nie ogarnie, żeby sam kupić
Mi się nakładki od razu przydały bo mam małe brodawki a kółko z ceby poporodowe mąż mi wczoraj kupił i duża ulga

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Nulka ja nic mądrzejszego niż dziewczyny nie napisze, trzymam za Was kciuki!

My jedziemy na ogródek, zrobimy sobie grilla a narazie ... Załącznik 7146646

Grill ❤️

Cytat:
No i super ze te kompresy pomogly!

Moja bratowa tak karmiła najpierw przystawiala do piersi a potem mm. Mala jej piersia nigdy nie dojadala i zawsze po piersi dostawala butle.

Nonie, Faith wspolczuje ciezkich nocek z zabkowaniem, to okropne tymbardziej ze naprawdę ciezko pomoc takiemu maluszkowi

Silli przykro mi ze to jednal infekcja oby Ciebie ominęła mega kciuki! zdrowka dla Lilki!

Xzora kciuki dla Was zeby laktacja sie rozkrecila!

Electric dzieki, ja właśnie mam dylemat czy myc okna czy nie bo tżta w domu nie ma ale chyba będę myc po jednym powoli i zobaczę co bedzie sie działo

Emmos fajnie ze mozesz do jutra czekac z cc, przynajmniej bedziesz się pewniej czula przy swojej p.doktor

Anna sliczna mala!

Cashmere wiesz co wydaje mi sie ze Przemus moze mieć zatwardzene po tym zelazie. Ręki sobie nie dam uciac.moze masz możliwość zadzwonic do pediatry?

Cytat:
Paznokcie gotowe na rodzenie?!

U nas deszcz i chłodno.

Od rana wielkie przemeblowanie w pokoju, żeby zrobić miejsce na łóżeczko. Wieczorem skręcamy.

Zastanawiam się nad laktatorem... wcześniej założyłam, że kupię ewentualnie po porodzie jak faktycznie będzie potrzebny ale po relacjach widzę, że w większości przypadków się przydaje i chyba zrobię ten zakup teraz... i nie wiem - nie chcę wydawać milionów monet - biorę pod uwagę ręczny Avent albo elektroniczny Canpol - jak Wy byście wybrały?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Mini, to czekam na foto jestem ciekawa efektów!
Ja mam jak większość Canpol easy start elektryczny

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
O 8.50 przyszła na świat Maja waży 3020g mierzy 51cm dostała 10 punktów. Jest cudowna i taka maleńka.

Od razu jak ja przynieśli przyssała się do piersi a jak zgubiła to taki wrzask że nie pomyślała bym że noworodek może tak krzyczeć

Sama cesarka ok ,rano zrobili lewatywe , później cennik, kroplówka nawadniająca i na salę operacyjna. Byłam strasznie zestresowana , mąż był ze mną i czekał na korytarzu. Wywiad z anestezjologiem , wkucie i zrobiło się ciepło w nóżki

Podczas zabiegu czułam się mocno osłabiona ale generalnie wszystko przebiegło bez komplikacji.Doktor wyjęła małą i od razu zaczęła płakać a ja razem z nia. Później szycie i na pooperacyjną. Dostałam paracetamol ketonal i na końcu morfine i dopiero po niej ból w miarę zelżał ale czułam się jak naćpana więc zabrali mała a ja poszłam spać. Generalnie po drugiej cesarce brzuch zdecydowanie bardziej boli. Teraz odzyskuje już czucie w nogach, rana po cięciu boli ale daje rade, leżę na pooperacyjnej sama, czekam aż znów przywiozą Maję Jestem szczęśliwa że mam to już za sobą a w małej zakochałam się od pierwszego wejrzenia

Emilia gratulacje

Emoss siostro czekamy na ciebie

Morelle przykro ze pestka tak cierpi oby szybko się unormowało

Gratuluję waga identyczna jak u mojej córy tylko u nas 54cm
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 07:25   #1038
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

Emmos powodzenia!

Dziewczyny, dzisiaj ja proszę o mocne kciuki Wczoraj był mój termin porodu z usg, dzisiaj tp z OM, o 10.45 mam KTG i po nim widzę się z moim ordynatorem i decydujemy, co robimy i czy/kiedy tniemy nie ukrywam, że się trochę dygam i prawie dzisiaj nie spałam

Kciuki 🏻

Stary 2017-07-13, 07:28   #1039
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy może się ten mój synu ulituje nade mną i postanowi wyjść w przyszłym tyg może być poniedziałek - piękna data!

Cytat:
Kciuki!! A Ty już jesteś na etapie, że chcesz żeby wychodził czy jeszcze się wahasz ?

Cytat:
Łoooo Vadi, mocne kciuki!! daj koniecznie znać zaraz po co postanowiliście! Trzeba rozpakowywać tych chłopaków w końcu

Załącznik 7147736

No właśnie, chłopaki lenie, siarę nam robią, same dziewuchy na wątku się rodzą
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 07:29   #1040
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Emmos powodzenia!

Vadi mega kciuki dla Ciebie!
Cytat:

Załącznik 7147736

Agg bo ze śmiechu urodzę! Kradne obrazek jest świetny 😂
Właśnie dojrzalam kawalek frontu pod blatem i tak myslalam ze też szary 😉

Morelle po czesci mąż ma troche racji ale szczerze jeżeli zmiana butelki miala by pomoc to probowalabym. Bezpieczeństwo dziecka jest najwazniejsze a Ty tez nie mozesz sie przy każdym karmieniu stresowac czy sie zachlysnie czy nie. Inaczej by rozmawial gdyby jemu tez sie to przytrafilo czego mu oczywiście nie życze! Powodzenia

I ja nie śpię od 5. Zjadlaaam sniadanie przed chwila ale strasznie mnie zmulilo i teraz mi niedobrze. Chyba z łóżka dzis nie wyjde. Pogoda paskudna leje ciągle.
Tż powiedzial w pracy ze w poniedziałek rodze i jego nie ma 😂 ciekawe czy sie sprawdza jego przypuszczenia.

Stary 2017-07-13, 07:32   #1041
morelle_
Zakorzenienie

Vadi trzymam mocno kciuki![COLOR="Silver"]

Cytat:
Vadi mega kciuki dla Ciebie!

Agg bo ze śmiechu urodzę! Kradne obrazek jest świetny ��
Właśnie dojrzalam kawalek frontu pod blatem i tak myslalam ze też szary ��

Morelle po czesci mąż ma troche racji ale szczerze jeżeli zmiana butelki miala by pomoc to probowalabym. Bezpieczeństwo dziecka jest najwazniejsze a Ty tez nie mozesz sie przy każdym karmieniu stresowac czy sie zachlysnie czy nie. Inaczej by rozmawial gdyby jemu tez sie to przytrafilo czego mu oczywiście nie życze! Powodzenia

I ja nie śpię od 5. Zjadlaaam sniadanie przed chwila ale strasznie mnie zmulilo i teraz mi niedobrze. Chyba z łóżka dzis nie wyjde. Pogoda paskudna leje ciągle.
Tż powiedzial w pracy ze w poniedziałek rodze i jego nie ma �� ciekawe czy sie sprawdza jego przypuszczenia.

Trochę się boję, że jak zmienię butelkę to nie będzie chciała ssać piersi
Stary 2017-07-13, 07:50   #1042
taedio
MerDer 4ever

Juz dawno nie miałam takiej strasznej nocki od 2 nie spałam przez ten wiatr

Emmos wielkie!

Emilia super!

Agg uśmiałam sie z Twojego Tz mój ma juz chyba wprawę bo sprawnie mu teraz poszło wszystko
Obrazek - true story

Vadi

Ja chce rodzic! Teściowie wracają w poniedziałek!

Stary 2017-07-13, 07:57   #1043
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Vadi trzymam mocno kciuki![COLOR="Silver"]

Trochę się boję, że jak zmienię butelkę to nie będzie chciała ssać piersi
Niestety tak moze byc. Az przeczytalam cos o tych butelkach calma bo wczesniej w ogole sie nie zgalebialam i sroka faktycznie pisze ze dzieci moga sie krztusic bo otwor jest dosc duzy ale jest do wypracowania karmienie nia tylko sie stresuj i napewno bedzie lepiej. Trzymam kciuki! Tutaj co znalazlam moze juz to czytalas.

1499929063794.jpg

Stary 2017-07-13, 07:58   #1044
cashmere
Zakorzenienie

EMMOS pewnie już jesteś po CC. Trzymam mocnoooo za Ciebie kciuki i czekam na radosne newsy!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 07:59   #1045
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Juz dawno nie miałam takiej strasznej nocki od 2 nie spałam przez ten wiatr

Emmos wielkie!

Emilia super!

Agg uśmiałam sie z Twojego Tzmój ma juz chyba wprawę bo sprawnie mu teraz poszło wszystkoObrazek - true story
Vadi

Ja chce rodzic! Teściowie wracają w poniedziałek!

A to sie teściowa ucieszy że Nikos na nia poczekal😂

Stary 2017-07-13, 08:10   #1046
morelle_
Zakorzenienie

Dziewczyny, którą dokładnie butelkę avent polecacie?

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Niestety tak moze byc. Az przeczytalam cos o tych butelkach calma bo wczesniej w ogole sie nie zgalebialam i sroka faktycznie pisze ze dzieci moga sie krztusic bo otwor jest dosc duzy ale jest do wypracowania karmienie nia tylko sie stresuj i napewno bedzie lepiej. Trzymam kciuki! Tutaj co znalazlam moze juz to czytalas.

Załącznik 7147786

Dziś znowu tylko 5 mm z obu piersi chyba nic z tego nie będzie.
Stary 2017-07-13, 08:13   #1047
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Kciuki!! A Ty już jesteś na etapie, że chcesz żeby wychodził czy jeszcze się wahasz ?
Nie umiem sobie wyobrazić tego, że on faktycznie już będzie, ale jak mnie ordynator odeśle do domu na kolejny tydzień to chyba się zastrzelę

Dziewczyny
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 08:19   #1048
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Extra! Będzie tylko lepiej!

Cytat:
Sam
Zabije Cię

Etusia
Kciuki

Biedna, współczuję bólu bierzesz jakieś przeciwbólowe?

Cytat:
Czemu macica musi tak bolec
Boli mi dupa Marze o
Nadziałem na cycka w końcu gnomika
Ale chyba i tak muszę odciągnąć

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Ciekawe czy po SN kaszlnięcie to tez mission impossible ?

tez :P i kichnięcie i śmianie się również :P

Cytat:

Emmos powodzenia!

Kciuki kciuki kciuki!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 08:23   #1049
taedio
MerDer 4ever

Carolles No właśnie wczoraj dzwoniła i tak mówiła

Emmos tuli juz Amelkę pewnie

Stary 2017-07-13, 08:27   #1050
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Extra! Będzie tylko lepiej!

Biedna, współczuję bólu bierzesz jakieś przeciwbólowe?

tezi kichnięcie i śmianie się również

Kciuki kciuki kciuki!
Potwierdzam! Jest masakra. Tylek mnie boli!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości