![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
Dot.: Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
Czujesz sie szczesliwa zakochana tak dziala pierwsze zauroczenie plus pociag fizyczny
Nie podejmuj zadnych wi±¿±cych decyzji przez nastêpne 2-3 lata. twoje oszolomienie minie i spojrzysz na to trochê z dystansu Facet jest meliniarzem któremu trafi³a siê okazja ze kobieta urz±dzona juz w ¿yciu sie nim zaurovzyla dlatego jest dodany,czuly i zapatrzony ale nie na tyle ¿eby porzuciæ chlanie;-) Tylko nie rób sobie z nim dzieci w najbli¿szej przyszlosci. Gdybys byla moja córka by³abym przerazona |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Ja Ciê nie potêpiam. Zakocha³a¶ siê. Naprawdê wierzê w to, ¿e mê¿czyzna o którym opowiadasz mo¿e mieæ z³ote serce, byæ lagodnym i dobrym cz³owiekiem. Nie s±dzê te¿, aby jego ni¿szy iloraz inteligencji wyklucza³ szczê¶liwy zwi±zek, jak tu niektórzy pisz±.
Niestety obawiam siê, ¿e nie masz pojêcia czym rzeczywi¶cie jest uzale¿nienie od alkoholu. Bardzo Ciê proszê, zanim zdecydujesz siê po¶wieciæ temu Panu ¿ycie - poczytaj w internecie czym jest uzale¿nienie od alkoholu, jakie sa jego skutki - ficzyne i psychiczne, a tak¿e czym jest wspó³uzale¿nienie oraz jesli planujesz miec dzieci - czym jest DDA. Zrób to dla siebie, aby¶ wiedzia³a w co siê pakujesz na wypadek gdyby Twoj ukochany piæ nie przesta³. Jesli nie przestanie - nie bedzie mia³o znaczenia jak dobre serce ma Twoj partner, bo kiedy tylko motyle w brzuchu odfrun±, alkohol zamieni Twoje ¿ycie w piek³o i towarzyszyæ Ci bêdzie wieczny strach. Uwa¿am, ¿e zanim zaczniecie my¶lec o wykszta³ceniu czy nowej pracy dla niego, powinni¶cie pomysleæ o terapii uzale¿nieñ. Czy mieli¶cie jakiekolwiek rozmowy na ten temat? Mimo wszystko - ¿yczê Ci powodzenia, mam nadziejê ¿e Twojemu partnerowi uda siê wyjsæ z na³ogu. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
Wy tak wszyscy negatywnie odpowiadacie autorce. Nie mówiê ¿e zwi±zek z takim osobnikiem to szczyt marzeñ ka¿dej kobiety wrêcz przeciwnie ka¿da z nas nie chcia³aby zwi±zaæ siê z takim cz³owiekiem teoretycznie. Ale praktycznie jak pozna siê kogo¶ i dostrze¿e w nim pewne zalety to widaæ w dali t± zmianê przysz³o¶ciowo. Dlaczego odrazu wszystkie prawie wszystkie przekresliliscie tego cz³owieka? Wed³ug Was cz³owiek siê nie zmienia? Uwa¿acie ¿e alkoholik nie mo¿e wyj¶æ na ludzi ¿yæ normalnie i szczê¶liwe? Nie mówiê ¿e zawsze i ka¿dy alkoholik z tego wychodzi i staje siê normalnym osobnikiem ale mniejszo¶ci to siê udaje i szacunek dla nich byæ mo¿e w tej mniejszo¶ci znajduje siê partner autorki.
A jak lekarze staj± siê alkoholikami, prawnicy i tym podobni na wysokich stanowiskach osoby to co wtedy? Trzeba daæ im szansê pewnie bo siê chwilowo pogubili? |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 34 402
|
Cytat:
Póki co ch³opak autorki jest pijacym alkoholikiem, który nie podj±³ te¿ na ten moment terapii. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 Czas edycji: 2017-07-13 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 538
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 831
|
Cytat:
Pomijaj±c te bajdurzenia trzydziestodwuletniej desperatki, bez do¶wiadczenia w zwi±zkach, to to, co moim zdaniem, przes±dza o niepowodzeniu akcji pt. uratujê rumianego misia przed smutnym koñcem, jest fakt, ¿e ani razu ten pan nie wpomnia³ o terapii, któr± by ewentualnie podj±³ ¿eby powalczyæ o siebie i ¿ycie bez alkoholu. A bez tego, nie warto w ogóle czegokolwiek z nim zaczynaæ. To znaczy, nie warto i tak, ale nawet je¿eli by siê chcia³o, to bez terapii nie ma najmniejszych szans na powodzenie tej misji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alkoholizm to choroba, uzale¿nienie. Skutkiem mo¿e i s± czyje¶ zachowania i wybory, ale to jednak co¶, z czym nie jest ³atwo wygraæ, wiêc nie tylko te wybory maj± tu znaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeste¶ strasznie negatywnie nastawiona. Ale ka¿demu z nas mo¿e siê kiedy¶ podwin±æ noga Tobie mi i wtedy pewnie chcia³aby¶ ¿eby kto¶ da³ Ci szansê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Autorka chyba siê "Rancza" naogl±da³a:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Cytat:
Sama tez nie dajê szansy, je¶li wiem, ze nie podo³am sytuacji. Chroniê w ten sposób siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie wydaje Ci siê ¿e gdy on zacznie siê leczyæ a kobieta któr± kocha bêdzie go wspiera³a to bêdzie to dla niego ³atwiejsze? Czuæ ¿e kto¶ nas wspiera w tym trudnym czasie? G³upie porównanie ale jak mê¿czyzna poznaje kobietê na co¶ chor± to tez powinienem jej powiedzieæ "wróæ jak wyzdrowiejesz"????? ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Czyli takie egoistyczne podej¶cie? Tak to odebra³am. "Najpierw moje szczê¶cie a pó¼niej pomy¶limy co z Tob±" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Daj spokój, jakie szczê¶cie? Zdrowie psychiczne. No ale tez nie widzê nic z³ego w stawianiu na pierwszym miejscu swojego szczê¶cia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie zdrowy egoizm w ¿yciu jest wa¿ny. I nie widzê nic z³ego w tym, ¿e kto¶ nie chce siê wi±zaæ z chorym cz³owiekiem, nieistotne czy to alkoholizm czy inna choroba. Ka¿dy ma prawo wyboru, a w kwestii ¿ycia z kim¶ teoretycznie "na zawsze", nie tylko mi³o¶æ powinna mieæ znaczenie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#76 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 538
|
Cytat:
Naprawdê rozumiem, ¿e alkoholizm jest chorob±. S± ludzie, którzy maj± predyspozycje, choæby z racji ¶rodowiska, w którym dorastaj±, ale zawsze maj± dwie opcje - albo próbowaæ siê ogarn±æ, albo pop³yn±æ. Je¶li taka osoba przestanie piæ, to chwa³a mu/jej, ale nadal nie bêdzie on/a ¿adn± "opcj±" do zwi±zku, przynajmniej dla mnie. Uwa¿am, ¿e mam ¶wiête prawo do takich pogl±dów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 966
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Meravigliosa creatura
Wiadomo¶ci: 1 280
|
No mo¿e jej szczerze powiedzieæ: lubiê ciê, podobasz mi siê, ale nie chcê byæ z tob± w zwi±zku. ¯ycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem mo¿e ja mam za dobre serce ale za wszelk± cenê chcia³abym pomoc wszystkim dla mnie bliskim osobom i tez tak robiê. Jestem w zwi±zku 6 lat i nie wyobra¿am sobie te¿ stawiania mojego szczê¶cia ponad partnera. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 85
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
hakuna matata
Wiadomo¶ci: 22 754
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 850
|
Cytat:
![]() alkoholizm to nie "podwiniecie sie nogi" to konsekwencja swiadomego picia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
I ja tez nie dalabym szansy alkoholikowi
Za bardzo kocham siebie zeby sie po¶wiêcaæ dla kogo¶ kto ¶wiadomie niszczy swoje ¿ycie ci±gn±æ innych wokó³ na dno |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 809
|
Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 38 (20 u¿ytkowników i 18 go¶ci)
Mhm. Niez³a zarzutka.
#86 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 80
|
Przede wszystkim je¶li dwoje ludzi jest szczê¶liwych ze sob± to nikomu nic do tego.
Te¿ kiedy¶ spotyka³am siê z facetem, którego wprawdzie nie spotka³am pod sklepem, ale spokojnie by tam pasowa³. By³a to podobna sytuacja jak autorki, bo dos³ownie zobaczy³am go i mnie trafi³o. Korzysta³am z tej znajomo¶ci ile wlezie, tylko ¿e ja akurat nawet przez chwilê nie pomy¶la³am, ¿e mog³abym siê z nim zwi±zaæ na sta³e. Nie biorê sobie na barki takich ambitnych wyzwañ, nie zamierzam kogo¶ zmieniaæ. Dostatecznie du¿o energii po¶wiêcam na swoje w³asne ¿ycie. Nie prze¿yjê czyjego¶ ¿ycia za niego. Jak czyta³am historiê autorki, to pomy¶la³am sobie, ¿e je¶li chce sobie z nim byæ to niech bêdzie, ale mo¿e niech nie zmienia go wcale? Wziê³a go takiego i niech taki zostanie. Skoro jej odpowiada, to po co go zmieniaæ? Niech sobie pije. Bo je¶li we¼miemy tê drug± opcjê, czyli próby zmienienia pana, to ja osobi¶cie bym siê ba³a, ¿e to wróci, mo¿e nawet ze zdwojon± si³±. Jak jest ok to jest ok, facet próbuje siê zmieniæ dla niej, ale niech tylko bêdzie jaki¶ gorszy okres, to wróci do picia. Powinien siê zmieniæ dla samego siebie, powinien nauczyæ siê radziæ sobie z problemami w inny sposób - raczej bez terapii siê nie obejdzie. Ale to by by³a zmiana o 180 stopni. I to ju¿ nie by³by ten sam uroczy menel, którego autorka pozna³a na samym pocz±tku. ;P Mo¿e wcale jej siê nie bêdzie ju¿ potem podoba³? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 975
|
Moja kole¿anka te¿ zakocha³ a siê w takim "spod sklepu". Ba, nawet wysz³a za niego za m±¿ i urodzi³a dziecko. Czy muszê mówiæ, ze teraz jest samotn± matk±, a by³y m±¿ dalej stoi pod sklepem? Oczywi¶cie, Wam mo¿e siê udaæ, ale nie liczylabym na szczê¶liwe zakoñczenie waszej historii. Czasami mi³o¶æ i chêæ pomocy z jednej strony nie wystarcz±, ¿eby pomóc tej drugiej stronie.
#88 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 472
|
Przeczytalam po³owe.Trudno uwierzyc,ze masz 32 lata i zero zdrowego rozs±dku.Facet pijak zebrzacy o drobne pracujacy z litosci u rodziny...no powodzenia.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Oprocz chuci czlowiek ma rozum i to rozumem trzeba sie kierowac w zyciu.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Cytat:
Zero fascynacji rumianym obliczem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.