Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2017-07-13, 10:36   #61
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 32 059
Dot.: Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?

Cytat:
Napisane przez DagmaraWrocek Poka¿ wiadomo¶æ

Sk³onno¶ci alkoholowe s±, fakt, olbrzymim problemem. Bardzo sie tego ba³am. Ale spojrza³am na sprawy w ten sposób: ilu, do cholery, Polaków cierpi na podobn± przypad³o¶æ? Ilu naszych dziadków i wujków nie wylewa za ko³nierz? A jednak maj± ¿ony, maj± rodziny, potrafi± byæ kochanymi mê¿ami, ojcami, partnerami.
Ty sobie nawet nie zdajesz sprawy czym jest alkoholizm. Piszesz jak oderwana od rzeczywisto¶ci idealistka, zero jakiego¶ realnego spojrzenia na ¶wiat i zero rozs±dnej oceny sytuacji.
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:05   #62
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Czujesz sie szczesliwa zakochana tak dziala pierwsze zauroczenie plus pociag fizyczny
Nie podejmuj zadnych wi±¿±cych decyzji przez nastêpne 2-3 lata. twoje oszolomienie minie i spojrzysz na to trochê z dystansu
Facet jest meliniarzem któremu trafi³a siê okazja ze kobieta urz±dzona juz w ¿yciu sie nim zaurovzyla dlatego jest dodany,czuly i zapatrzony ale nie na tyle ¿eby porzuciæ chlanie;-)
Tylko nie rób sobie z nim dzieci w najbli¿szej przyszlosci.
Gdybys byla moja córka by³abym przerazona
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:21   #63
TropicalEscape
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

Ja Ciê nie potêpiam. Zakocha³a¶ siê. Naprawdê wierzê w to, ¿e mê¿czyzna o którym opowiadasz mo¿e mieæ z³ote serce, byæ lagodnym i dobrym cz³owiekiem. Nie s±dzê te¿, aby jego ni¿szy iloraz inteligencji wyklucza³ szczê¶liwy zwi±zek, jak tu niektórzy pisz±.

Niestety obawiam siê, ¿e nie masz pojêcia czym rzeczywi¶cie jest uzale¿nienie od alkoholu. Bardzo Ciê proszê, zanim zdecydujesz siê po¶wieciæ temu Panu ¿ycie - poczytaj w internecie czym jest uzale¿nienie od alkoholu, jakie sa jego skutki - ficzyne i psychiczne, a tak¿e czym jest wspó³uzale¿nienie oraz jesli planujesz miec dzieci - czym jest DDA.
Zrób to dla siebie, aby¶ wiedzia³a w co siê pakujesz na wypadek gdyby Twoj ukochany piæ nie przesta³. Jesli nie przestanie - nie bedzie mia³o znaczenia jak dobre serce ma Twoj partner, bo kiedy tylko motyle w brzuchu odfrun±, alkohol zamieni Twoje ¿ycie w piek³o i towarzyszyæ Ci bêdzie wieczny strach.

Uwa¿am, ¿e zanim zaczniecie my¶lec o wykszta³ceniu czy nowej pracy dla niego, powinni¶cie pomysleæ o terapii uzale¿nieñ.
Czy mieli¶cie jakiekolwiek rozmowy na ten temat?

Mimo wszystko - ¿yczê Ci powodzenia, mam nadziejê ¿e Twojemu partnerowi uda siê wyjsæ z na³ogu.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
TropicalEscape jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:29   #64
Agus8794
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 177

Wy tak wszyscy negatywnie odpowiadacie autorce. Nie mówiê ¿e zwi±zek z takim osobnikiem to szczyt marzeñ ka¿dej kobiety wrêcz przeciwnie ka¿da z nas nie chcia³aby zwi±zaæ siê z takim cz³owiekiem teoretycznie. Ale praktycznie jak pozna siê kogo¶ i dostrze¿e w nim pewne zalety to widaæ w dali t± zmianê przysz³o¶ciowo. Dlaczego odrazu wszystkie prawie wszystkie przekresliliscie tego cz³owieka? Wed³ug Was cz³owiek siê nie zmienia? Uwa¿acie ¿e alkoholik nie mo¿e wyj¶æ na ludzi ¿yæ normalnie i szczê¶liwe? Nie mówiê ¿e zawsze i ka¿dy alkoholik z tego wychodzi i staje siê normalnym osobnikiem ale mniejszo¶ci to siê udaje i szacunek dla nich byæ mo¿e w tej mniejszo¶ci znajduje siê partner autorki.

A jak lekarze staj± siê alkoholikami, prawnicy i tym podobni na wysokich stanowiskach osoby to co wtedy? Trzeba daæ im szansê pewnie bo siê chwilowo pogubili?
Agus8794 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:35   #65
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 34 402

Cytat:
Napisane przez Agus8794 Poka¿ wiadomo¶æ
Wy tak wszyscy negatywnie odpowiadacie autorce. Nie mówiê ¿e zwi±zek z takim osobnikiem to szczyt marzeñ ka¿dej kobiety wrêcz przeciwnie ka¿da z nas nie chcia³aby zwi±zaæ siê z takim cz³owiekiem teoretycznie. Ale praktycznie jak pozna siê kogo¶ i dostrze¿e w nim pewne zalety to widaæ w dali t± zmianê przysz³o¶ciowo. Dlaczego odrazu wszystkie prawie wszystkie przekresliliscie tego cz³owieka? Wed³ug Was cz³owiek siê nie zmienia? Uwa¿acie ¿e alkoholik nie mo¿e wyj¶æ na ludzi ¿yæ normalnie i szczê¶liwe? Nie mówiê ¿e zawsze i ka¿dy alkoholik z tego wychodzi i staje siê normalnym osobnikiem ale mniejszo¶ci to siê udaje i szacunek dla nich byæ mo¿e w tej mniejszo¶ci znajduje siê partner autorki.

A jak lekarze staj± siê alkoholikami, prawnicy i tym podobni na wysokich stanowiskach osoby to co wtedy? Trzeba daæ im szansê pewnie bo siê chwilowo pogubili?
Alkoholikiem jest siê na zawsze. OcZywi¶cie mo¿na zostaæ niepijacym alkoholikiem - mieæ dobr± pracê, p³aciæ rachunki, byæ dobrym dla innych i tak dalej, ale choroba alkoholowa zostaje z cz³owiekiem na zawsze.
Póki co ch³opak autorki jest pijacym alkoholikiem, który nie podj±³ te¿ na ten moment terapii.

Edytowane przez d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Czas edycji: 2017-07-13 o 11:37
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:38   #66
201803090921
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 538

Cytat:

Nie da³abym szansy ¿adnemu alkoholikowi; zostanie na³ogowcem to skutek konkretnych wyborów i zachowañ, a nie jakie¶ fatum, co znienacka spad³o z nieba. Taki cz³owiek móg³by byæ ewentualnie znajomym, ale nigdy facetem do zwi±zku.
201803090921 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:41   #67
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 831

Cytat:
Je¿eli siê nie lecz±, to z pewno¶ci± skoñcz± bardzo ¼le, niewykluczone, ¿e do³±cz± do towarzystwa spod sklepu. Nie od razu, oczywi¶cie, bo najpierw bêd± musieli przechlaæ swój maj±tek, a to mo¿e trochê potrwaæ.

Pomijaj±c te bajdurzenia trzydziestodwuletniej desperatki, bez do¶wiadczenia w zwi±zkach, to to, co moim zdaniem, przes±dza o niepowodzeniu akcji pt. uratujê rumianego misia przed smutnym koñcem, jest fakt, ¿e ani razu ten pan nie wpomnia³ o terapii, któr± by ewentualnie podj±³ ¿eby powalczyæ o siebie i ¿ycie bez alkoholu. A bez tego, nie warto w ogóle czegokolwiek z nim zaczynaæ. To znaczy, nie warto i tak, ale nawet je¿eli by siê chcia³o, to bez terapii nie ma najmniejszych szans na powodzenie tej misji.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:42   #68
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TropicalEscape Poka¿ wiadomo¶æ
Ja Ciê nie potêpiam. Zakocha³a¶ siê. Naprawdê wierzê w to, ¿e mê¿czyzna o którym opowiadasz mo¿e mieæ z³ote serce, byæ lagodnym i dobrym cz³owiekiem. Nie s±dzê te¿, aby jego ni¿szy iloraz inteligencji wyklucza³ szczê¶liwy zwi±zek, jak tu niektórzy pisz±.

Niestety obawiam siê, ¿e nie masz pojêcia czym rzeczywi¶cie jest uzale¿nienie od alkoholu. Bardzo Ciê proszê, zanim zdecydujesz siê po¶wieciæ temu Panu ¿ycie - poczytaj w internecie czym jest uzale¿nienie od alkoholu, jakie sa jego skutki - ficzyne i psychiczne, a tak¿e czym jest wspó³uzale¿nienie oraz jesli planujesz miec dzieci - czym jest DDA.
Zrób to dla siebie, aby¶ wiedzia³a w co siê pakujesz na wypadek gdyby Twoj ukochany piæ nie przesta³. Jesli nie przestanie - nie bedzie mia³o znaczenia jak dobre serce ma Twoj partner, bo kiedy tylko motyle w brzuchu odfrun±, alkohol zamieni Twoje ¿ycie w piek³o i towarzyszyæ Ci bêdzie wieczny strach.

Uwa¿am, ¿e zanim zaczniecie my¶lec o wykszta³ceniu czy nowej pracy dla niego, powinni¶cie pomysleæ o terapii uzale¿nieñ.
Czy mieli¶cie jakiekolwiek rozmowy na ten temat?

Mimo wszystko - ¿yczê Ci powodzenia, mam nadziejê ¿e Twojemu partnerowi uda siê wyjsæ z na³ogu.

Cytat:
Napisane przez Sziket Poka¿ wiadomo¶æ
Nie da³abym szansy ¿adnemu alkoholikowi; zostanie na³ogowcem to skutek konkretnych wyborów i zachowañ, a nie jakie¶ fatum, co znienacka spad³o z nieba. Taki cz³owiek móg³by byæ ewentualnie znajomym, ale nigdy facetem do zwi±zku.
Alkoholizm to choroba, uzale¿nienie. Skutkiem mo¿e i s± czyje¶ zachowania i wybory, ale to jednak co¶, z czym nie jest ³atwo wygraæ, wiêc nie tylko te wybory maj± tu znaczenie.
Stary 2017-07-13, 11:46   #69
Agus8794
Raczkowanie

Cytat:

Jeste¶ strasznie negatywnie nastawiona. Ale ka¿demu z nas mo¿e siê kiedy¶ podwin±æ noga Tobie mi i wtedy pewnie chcia³aby¶ ¿eby kto¶ da³ Ci szansê.
Stary 2017-07-13, 11:47   #70
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Autorka chyba siê "Rancza" naogl±da³a:
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:49   #71
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Cytat:

? Niech wroci ja sie ogarnie, po terapii i jak bedzie mogl udowodnic ze teraz jest niepijacym. Inaczej to niszczenie sobie zycia.

Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-13, 11:54   #72
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371

Cytat:
Jeste¶ strasznie negatywnie nastawiona. Ale ka¿demu z nas mo¿e siê kiedy¶ podwin±æ noga Tobie mi i wtedy pewnie chcia³aby¶ ¿eby kto¶ da³ Ci szansê.
Tak, ka¿demu mo¿e siê noga POWIN¡Æ. Oczywiscie, ze chcia³abym dostaæ szansê, ale mam ¶wiadomo¶æ, ze mogê jej nie dostaæ.

Sama tez nie dajê szansy, je¶li wiem, ze nie podo³am sytuacji. Chroniê w ten sposób siebie.
kalor jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 11:58   #73
Agus8794
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Poka¿ wiadomo¶æ
? Niech wroci ja sie ogarnie, po terapii i jak bedzie mogl udowodnic ze teraz jest niepijacym. Inaczej to niszczenie sobie zycia.

A nie wydaje Ci siê ¿e gdy on zacznie siê leczyæ a kobieta któr± kocha bêdzie go wspiera³a to bêdzie to dla niego ³atwiejsze? Czuæ ¿e kto¶ nas wspiera w tym trudnym czasie?

G³upie porównanie ale jak mê¿czyzna poznaje kobietê na co¶ chor± to tez powinienem jej powiedzieæ "wróæ jak wyzdrowiejesz"?????

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, ka¿demu mo¿e siê noga POWIN¡Æ. Oczywiscie, ze chcia³abym dostaæ szansê, ale mam ¶wiadomo¶æ, ze mogê jej nie dostaæ.

Sama tez nie dajê szansy, je¶li wiem, ze nie podo³am sytuacji. Chroniê w ten sposób siebie.

Czyli takie egoistyczne podej¶cie? Tak to odebra³am. "Najpierw moje szczê¶cie a pó¼niej pomy¶limy co z Tob±"
Stary 2017-07-13, 12:00   #74
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
A nie wydaje Ci siê ¿e gdy on zacznie siê leczyæ a kobieta któr± kocha bêdzie go wspiera³a to bêdzie to dla niego ³atwiejsze? Czuæ ¿e kto¶ nas wspiera w tym trudnym czasie?

G³upie porównanie ale jak mê¿czyzna poznaje kobietê na co¶ chor± to tez powinienem jej powiedzieæ "wróæ jak wyzdrowiejesz"?????
Tak, je¶li psychicznie sobie nie da rady z choroba, to powinien siê wycofaæ. Nie róbmy z siebie meczennikow za wszelka cenê, musimy z znaæ swoje mo¿liwo¶ci.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Daj spokój, jakie szczê¶cie? Zdrowie psychiczne. No ale tez nie widzê nic z³ego w stawianiu na pierwszym miejscu swojego szczê¶cia.
Stary 2017-07-13, 12:03   #75
visionAM
Zakorzenienie

Wg mnie zdrowy egoizm w ¿yciu jest wa¿ny. I nie widzê nic z³ego w tym, ¿e kto¶ nie chce siê wi±zaæ z chorym cz³owiekiem, nieistotne czy to alkoholizm czy inna choroba. Ka¿dy ma prawo wyboru, a w kwestii ¿ycia z kim¶ teoretycznie "na zawsze", nie tylko mi³o¶æ powinna mieæ znaczenie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-13, 12:04   #76
201803090921
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 538

Cytat:
Negatywnie? Nie, raczej realistycznie, no i nie mam natury mêczennicy, ¿eby szlachetnie po¶wiêcaæ siê w imiê relacji z osob± uzale¿nion±. Lepiej byæ samej ni¿ z kim¶, kto ci±gnie w dó³.

Naprawdê rozumiem, ¿e alkoholizm jest chorob±. S± ludzie, którzy maj± predyspozycje, choæby z racji ¶rodowiska, w którym dorastaj±, ale zawsze maj± dwie opcje - albo próbowaæ siê ogarn±æ, albo pop³yn±æ. Je¶li taka osoba przestanie piæ, to chwa³a mu/jej, ale nadal nie bêdzie on/a ¿adn± "opcj±" do zwi±zku, przynajmniej dla mnie. Uwa¿am, ¿e mam ¶wiête prawo do takich pogl±dów.
201803090921 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:05   #77
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 966

Cytat:
Napisane przez DagmaraWrocek Poka¿ wiadomo¶æ
Ja w ka¿dym razie ca³± sw± energiê po¶wiêcê, na tym, ¿eby mu pomóc.
I Tobie nie zostanie nic...

Moim zdaniem id¼ w to. Sama siê za pó³ roku ogarniesz. Byle by¶ tylko jakiego¶ dziecka po drodze nie zrobi³a. Reszta spoko.
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:07   #78
Regista
Meravigliosa creatura

Wiadomo¶ci: 1 280

Cytat:
No mo¿e jej szczerze powiedzieæ: lubiê ciê, podobasz mi siê, ale nie chcê byæ z tob± w zwi±zku. ¯ycie.
Regista jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:08   #79
Agus8794
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalor Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, je¶li psychicznie sobie nie da rady z choroba, to powinien siê wycofaæ. Nie róbmy z siebie meczennikow za wszelka cenê, musimy z znaæ swoje mo¿liwo¶ci.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Daj spokój, jakie szczê¶cie? Zdrowie psychiczne. No ale tez nie widzê nic z³ego w stawianiu na pierwszym miejscu swojego szczê¶cia.

Nie wiem mo¿e ja mam za dobre serce ale za wszelk± cenê chcia³abym pomoc wszystkim dla mnie bliskim osobom i tez tak robiê.

Jestem w zwi±zku 6 lat i nie wyobra¿am sobie te¿ stawiania mojego szczê¶cia ponad partnera. Wiadomo ¿e nie robiê nic wbrew sobie. Ale jestem szczê¶liwa wtedy kiedy jest szczê¶liwy mój partner. I w ten sam sposób siê uzupe³niamy .
Stary 2017-07-13, 12:15   #80
201707261516
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 85

Cytat:
Ale jestem szczê¶liwa wtedy kiedy jest szczê¶liwy mój partner. I w ten sam sposób siê uzupe³niamy .
Partner. Nie utrzymanek.
201707261516 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:18   #81
Timon i Pumba
hakuna matata

Wiadomo¶ci: 22 754

Tre¶æ usuniêta
Timon i Pumba jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:20   #82
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Nie wiem mo¿e ja mam za dobre serce ale za wszelk± cenê chcia³abym pomoc wszystkim dla mnie bliskim osobom i tez tak robiê.

Jestem w zwi±zku 6 lat i nie wyobra¿am sobie te¿ stawiania mojego szczê¶cia ponad partnera. Wiadomo ¿e nie robiê nic wbrew sobie. Ale jestem szczê¶liwa wtedy kiedy jest szczê¶liwy mój partner. I w ten sam sposób siê uzupe³niamy .
Ja tez jestem wtedy szczê¶liwa. Tylko ze ³atwo siê mówi takie rzeczy, ale w ¿yciu mo¿e byæ ró¿nie. Nie wiem, co bym zrobi³a, gdyby mój partner sta³ siê alkoholikiem, ale ¶wiadomie w zwi±zek z alkoholikiem bym nie wesz³a. Nigdy. Tak samo raczej nie z osoba chora, mo¿e nieczu³e, ale to jest inna sytuacja ni¿ jak kto¶ zaczyna chorowaæ w trakcie zwi±zku.
Stary 2017-07-13, 12:51   #83
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 850

Cytat:
dokladnie Ja rowniez nie dalabym szansy alkoholikowi, to moj swiadomy wybor.
Cytat:
alkoholizm to nie "podwiniecie sie nogi" to konsekwencja swiadomego picia
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:54   #84
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

I ja tez nie dalabym szansy alkoholikowi
Za bardzo kocham siebie zeby sie po¶wiêcaæ dla kogo¶ kto ¶wiadomie niszczy swoje ¿ycie ci±gn±æ innych wokó³ na dno
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 12:57   #85
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 809

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 38 (20 u¿ytkowników i 18 go¶ci)

Mhm. Niez³a zarzutka.
Stary 2017-07-13, 13:01   #86
softness
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 80

Przede wszystkim je¶li dwoje ludzi jest szczê¶liwych ze sob± to nikomu nic do tego.
Te¿ kiedy¶ spotyka³am siê z facetem, którego wprawdzie nie spotka³am pod sklepem, ale spokojnie by tam pasowa³. By³a to podobna sytuacja jak autorki, bo dos³ownie zobaczy³am go i mnie trafi³o. Korzysta³am z tej znajomo¶ci ile wlezie, tylko ¿e ja akurat nawet przez chwilê nie pomy¶la³am, ¿e mog³abym siê z nim zwi±zaæ na sta³e. Nie biorê sobie na barki takich ambitnych wyzwañ, nie zamierzam kogo¶ zmieniaæ. Dostatecznie du¿o energii po¶wiêcam na swoje w³asne ¿ycie. Nie prze¿yjê czyjego¶ ¿ycia za niego. Jak czyta³am historiê autorki, to pomy¶la³am sobie, ¿e je¶li chce sobie z nim byæ to niech bêdzie, ale mo¿e niech nie zmienia go wcale? Wziê³a go takiego i niech taki zostanie. Skoro jej odpowiada, to po co go zmieniaæ? Niech sobie pije. Bo je¶li we¼miemy tê drug± opcjê, czyli próby zmienienia pana, to ja osobi¶cie bym siê ba³a, ¿e to wróci, mo¿e nawet ze zdwojon± si³±. Jak jest ok to jest ok, facet próbuje siê zmieniæ dla niej, ale niech tylko bêdzie jaki¶ gorszy okres, to wróci do picia. Powinien siê zmieniæ dla samego siebie, powinien nauczyæ siê radziæ sobie z problemami w inny sposób - raczej bez terapii siê nie obejdzie. Ale to by by³a zmiana o 180 stopni. I to ju¿ nie by³by ten sam uroczy menel, którego autorka pozna³a na samym pocz±tku. ;P Mo¿e wcale jej siê nie bêdzie ju¿ potem podoba³?
softness jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 13:01   #87
pfffh
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 975

Moja kole¿anka te¿ zakocha³ a siê w takim "spod sklepu". Ba, nawet wysz³a za niego za m±¿ i urodzi³a dziecko. Czy muszê mówiæ, ze teraz jest samotn± matk±, a by³y m±¿ dalej stoi pod sklepem? Oczywi¶cie, Wam mo¿e siê udaæ, ale nie liczylabym na szczê¶liwe zakoñczenie waszej historii. Czasami mi³o¶æ i chêæ pomocy z jednej strony nie wystarcz±, ¿eby pomóc tej drugiej stronie.
Stary 2017-07-13, 13:40   #88
_Supernova_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 472

Przeczytalam po³owe.Trudno uwierzyc,ze masz 32 lata i zero zdrowego rozs±dku.Facet pijak zebrzacy o drobne pracujacy z litosci u rodziny...no powodzenia.

_Supernova_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 13:44   #89
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Oprocz chuci czlowiek ma rozum i to rozumem trzeba sie kierowac w zyciu.

Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2017-07-13, 13:47   #90
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Poka¿ wiadomo¶æ
Przeczytalam po³owe.Trudno uwierzyc,ze masz 32 lata i zero zdrowego rozs±dku.Facet pijak zebrzacy o drobne pracujacy z litosci u rodziny...no powodzenia.

Pierwsza my¶l, to "poszed³by¶ do roboty".
Zero fascynacji rumianym obliczem.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-19 11:31:22

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.