![]() |
#91 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 663
|
Dot.: Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?
Cytat:
I my¶lê, ¿e autorka zrobi krzywdê i sobie i jemu, ale nie ma ju¿ innego scenariusza ni¿ brn±æ w to dalej i zobaczyæ, co siê stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;75456011]A jak dla mnie tu wcale nie chodzi o niego, a o autorkê. Ten zwi±zek powsta³ z najgorszych powodów z jakich móg³ powstaæ, do czego sama siê przyzna³a. Myli swoje emocjonalne problemy, hormonalne szaleñstwo i koszmarnie niezdrow± potrzebê po¶wiêcania siê i opiekowania lud¼mi niczym psami z jak±¶ melodramatyczn± mi³o¶ci± rodem z Disneya. I robi to i walczy na pokaz z bezdusznymi hejterami ¿eby sobie udowodniæ ¿e jest taka inna, dobra i szlachetna. Nie ma w tym ¿adnej mi³o¶ci, bo co zreszt± mo¿na kochaæ w cz³owieku z którym nie mo¿na siê w ¿aden sposób normalnie komunikowaæ? Cia³o? To poci±g fizyczny. A reszta wynika z tego, ¿e facet jest ofiar± autorki i jej problemów.
I my¶lê, ¿e autorka zrobi krzywdê i sobie i jemu, ale nie ma ju¿ innego scenariusza ni¿ brn±æ w to dalej i zobaczyæ, co siê stanie.[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Cytat:
Uwa¿am ¿e je¶li siê chce wej¶æ w zwi±zek z alkoholikiem, trzeba dobrze wiedzieæ z czym siê taka relacja wi±¿e, a u autorki zamiast wiedzy widzê zakochañcow± bezrefleksyjno¶æ. A to nie wró¿y dobrze. No i jest tu jeszcze jedna kwestia - autorka widzi w nim teraz same dobre cechy, bo ch³op siê stara dla niej, dla nich zmieniæ, bo próbuje, bo mówi o zmianach, bo jest bardzo inny od poprzednich facetów - nie olewa, interesuje siê jej ¿yciem, no leci na ni± z ka¿dej strony. I fajnie. Tylko ¿e na tym zakochañcowym haju nie bêdzie siê ¿y³o wiecznie, a ona ju¿ teraz widzi jak wiele ich ró¿ni mentalnie. Teraz j± to rozczula, ale obawiam siê, ¿e za jaki¶ czas zacznie jej to przeszkadzaæ. Sama wiesz, ¿e zwi±zek to nie tylko bieganie po têczy na jednoro¿cu, trzeba jednak mieæ o czym na co dzieñ ze sob± rozmawiaæ. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
- milego dnia kochanie, ide do pracy
- milego bede pod sklepemXD Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Autorko, widaæ, ¿e czeka³a¶wiat na pochwa³y i czujesz siê zawiedziona. Zastanów siê jednak, dlaczego na wielu forach wiêkszo¶æ jest przeciw takiemu zwi±zkowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Ju¿ 4 strony... a ja dalej Nie jestem zbyt przekonana co do prawdziwo¶ci w±tku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Mam wra¿enie, ¿e autorka w±tku wykazuje cechy osobowo¶ci narcystycznej. Ma du¿± potrzebê zyskania uznania i bycia silniejsz± od partnera, podbijaj±c swoje ego czerpaniem satysfakcji z opieki nad tym mê¿czyzn±. Na razie z powodzeniem uzupe³niaj± swoje deficyty.
Je¶li moje przypuszczenia s± s³uszne, autorka mo¿e kurczowo trzymaæ siê tej relacji. Uzale¿niony od alkoholu partner z czasem mo¿e przejawiaæ zachowania agresywne, godz±ce w godno¶æ autorki. Wtedy autorce mo¿e byæ nieco ³atwiej podj±æ decyzjê o separacji. Czy warto anga¿owaæ siê w zwi±zek z alkoholikiem? Odpowied¼ nasuwa siê sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No i oby siê uda³o.
![]() |
#99 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 487
|
Bzykaæ siê z ¿ulem jeszcze jestem w stanie (z trudem) zrozumieæ - ka¿dy ma swoje potrzeby.
Ale ¿ulowi p³aciæ za ten seks i pos³uszeñstwo, to dla mnie ju¿ wiêkszy hardcore |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
BAN sta³y
|
Autorka siê w ¿ulu zakocha³a. Zdarza siê i to na ¶wiecie. A raczej zakocha³a siê w swoim obrazie w jego oczach i jego uwielbieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 392
|
Cytat:
Z drugiej strony, nie jestem przekonana, ¿e relacjê, jak to nazywasz, podwy¿szonego ryzyka, mo¿na kiedykolwiek okre¶liæ jako zdrow±. Je¶li opiera siê ona na lêku "czy on siê dzi¶ napije, czy nie", wymaga kontroli, a przynajmniej uwagi, to to nie jest zdrowa relacja, o ile oczywi¶cie mówimy o relacjach partnerskich - bo to nie jest relacja partnerska. Sam w±tek wielce ciekawy; godny troll, z szacunkiem dla jêzyka polskiego, i mro¿±ce krew w ¿y³ach g³osy w dyskusji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
po drugiej stronie szafy
|
Masz racjê rembertowa, powinnam by³a jeszcze dodaæ, ¿e du¿o zale¿y od stadium alkoholizmu.
#103 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 032
|
a ja jestem przekonana, ¿e to nie troll. Mieszkam we Wroc³awiu i czytaj±c ten w±tek mam wra¿enie, ¿e znam osobi¶cie autorkê. 2 rzeczy które napisa³a o sobie mi siê nie zgadzaj±, ale mo¿e autorka zmieni³a szczegó³y, ¿eby unikn±æ rozpoznania, Mo¿e to nie ona, ale ja naprawdê znam tak± osobê osobi¶cie, I szczerze, to naprawdê przystojny ten "¿ul", ale pogadaæ siê z nim nie da, zachowaæ siê nie umie i nie wyobra¿am zabraæ go do eleganckiej restauracji, czy nawet dobrego pubu,
Nie widzê ich przysz³o¶ci razem, Dla mnie dopasowanie charakterów osobowo¶ci partnerów, a tak¿e odpowiedni poziom finansowy i przede wszystkim umys³owy jest o wiele wa¿niejszy ni¿ uroda i sex, I partner nie musi mnie uwielbiaæ - niech po prostu bêdzie partnerem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
wañka wstañka
Wiadomo¶ci: 12 467
|
Cytat:
Przecie¿ w waszej relacji nie ma znaczenia, ¿e siê bêdziecie ró¿niæ. Co ma znaczenie to to, ¿e nie masz instynktu samozachowawczego, jeste¶ ¶lepa, nie rozs±dna i tyle. Zaczynasz sprawê od upy strony. On najpierw powinien siê zacz±æ naprawiaæ, leczyc, przestaæ piæ zanim w ogóle kwestia zwi±zku mog³aby siê pojawiæ. Przy takim poziomie za¶lepienia nie jeste¶ w stanie go wspieraæ. Motywacja, któr± dla niego jeste¶ mo¿e znikn±æ bardzo szybko.
![]() |
#105 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 74
|
Cytat:
Ty te¿ w koñcu bêdziesz mia³a do¶æ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 218
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Có¿, napiszê szczerze: jeste¶ obc± osob±, jak±¶ pani± z Internetów i zupe³nie mi zwisa to, czy wczoraj by³a¶ szczê¶liwa, dzi¶ jeste¶ szczê¶liwa i czy jutro bêdziesz szczê¶liwa. Zupe³nie mnie nie obchodzi to z kim siê spotykasz, z kim sypiasz i czy zmarnujesz sobie ¿ycie czy nie. Przeczyta³am ten w±tek, teraz odpiszê ci kilka s³ów ale za 10 minut nie bêdê o Tobie ju¿ pamiêtaæ. Dlatego nie odradzam ci tego zwi±zku, z tym panem. B±d¼ sobie z kim chcesz. Ale Ty sama siebie ok³amujesz wpieraj±c sobie i innym, ¿e nie przeszkadza ci to, ¿e jest niewykszta³conym ¿ulem, no bezrobotnym prostakiem. Sk±d taki mój wniosek? W kilku postach, w tym tych powy¿ej, wspominasz o tym, ¿e ju¿ zaczynasz zmieniaæ swojego ¿ulka w kogo¶, z kim mog³aby¶ byæ na powa¿nie. Chcesz ¿eby uzupe³ni³ swoje wykszta³cenie, znalaz³ porz±dn± pracê na etat a nawet kiedy¶ pracowa³ u Ciebie. Chcesz ¿eby ograniczy³ alkohol. Zaczynanie zwi±zku od "generalnego remontu" faceta nigdy nikomu na dobre nie wysz³o. Có¿, niestety, droga Autorko, ale Ty nie akceptujesz ¿ulka takiego jakim jest. Nic na to nie poradzisz. Mo¿esz zak³amywaæ, czarowaæ rzeczywisto¶æ, ale wcze¶niej czy pó¼niej, zderzysz siê z okrutn± prawd± o Tobie, o nim i o waszym zwi±zku. I na marginesie, wszystkie ma³e ¿ulki s± bardzo uprzejme, uczynne i "do rany przy³ó¿". Ta wra¿liwo¶æ to czê¶æ tego, kim jest ale zarazem to w³a¶nie wra¿liwo¶æ na takim poziomie sprawi³a, ¿e pan nie umie sobie poradziæ ze swoim ¿yciem, z piciem. Mo¿e siê staraæ, ale z ¿ulkowa ma³o kto wraca do normalno¶ci. I na koniec, my¶lê, ¿e dzi¶ ci nie przeszkadza jego picie i brak pracy. Ale kiedy zdecydujecie siê na wspólne dzieci, to wszystko siê zmieni. Ojciec, który bêdzie wiecznie przebywa³ pod sklepem, napruty jak baniak, jest s³abym ojcem. I tyle w tym temacie. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 543
|
Cytat:
Cytat:
Maj± ¿ony, maj± "rodziny" bo kobiety boj± siê b±d¼ nie s± w stanie, nie maj± zwyczajnie warunków i wystarczaj±co si³y w sobie, albo zwyczajnie szkoda im tych wszystkich zmarnowanych lat i zwyczajnie NIE ODCHODZ¡ OD NICH. I takie "rodziny" wszystkie ca³ymi dniami dostosowuj± siê do tego co akurat odwali alkoholik, w jakim jest nastroju itp. Nie potrafi± byæ kochanymi mê¿ami, gdyby potrafili to daliby sobie pomóc walczyæ z na³ogiem, zamiast rujnowaæ ¿ycie swojej rodzinie. Czêsto jedyn± ucieczk± z takiej sytuacji dla dzieci jest wyprowadzka ale kobieta z takim facetem zostanie do koñca ¿ycia "z braku laku" i sama go bêdzie przed sob± usprawiedliwiaæ, ¿e "on taki jest", "pije bo ma stresuj±c± pracê", "piwko to nie alkohol". Generalnie ¿yczê ci powodzenia, faktycznie z mi³o¶ci mo¿na zg³upieæ, a skoro wiedzia³a¶ jak ludzie reaguj± na twojego wybranka to nie rozumiem czemu zaskakuj± ciê negatywne reakcje dziewczyn na forum. Rób sobie co chcesz i nie ogl±daj siê na innych tylko do cholery nie rozpowszechniaj pogl±dów, ¿e alkoholicy maj± ¿ony, rodziny i s± kochaj±cymi partnerami ![]()
![]() |
#108 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
1. fajnie ¿e postrzegasz mi³o¶æ w kategoriach czego ty potrzebujesz a nie jakichs odgórnych za³o¿eñ. jest ciep³ym cz³owiekiem, wam jest dobrze, bez problemu mo¿esz go utrzymywaæ i czujesz siê z tym szczêsliwa , nie realizujesz schemtaów ¿e facet ma byæ taki czy ¶maki. jeste¶ w zgodzie ze sob±, i to jest super.
2. niestety realia s± takie, ¿e jego przemiana najprawdpodobniej jest krótkotrwa³a. (zmieniæ siê dla ukochanej osoby to silny bodziec, ale musi byæ motywacja by zmianê utrzymaæ gdy dostanie siê czego siê chce. lub siê nie z³amaæ gdy siê nie dostanie). Ale nie jeste¶ 19letni± siks±, próbowaæ mo¿esz. czy siê nie wpakujesz w kana³, nie uzale¿nisz emocjonalnie od alkoholika, du¿a szansa ¿e tak. 3. opisujesz go oczywi¶cie w ³adnych barwach, mi³a kochana ¿yczliwa osoba której warto pomóc, i mo¿e i tak, ale oczywi¶cie z twoich s³ów na kilometr wieje zakochaniem i brakiem obiektywizmu. co mo¿na powiedzieæ, ¿yczyæ ci tylko by wam siê dobrze u³o¿y³o. stoczyæ mo¿e siê ka¿dy czy okazaæ toksykiem, mo¿e i nie mo¿na zak³adaæ ¿e ka¿dy ¿ulik zostanie ¿ulikiem, skoro chcesz podj±æ ryzyko, doros³a jeste¶. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 032
|
a ja siê tym w±tkiem " dowarto¶ciowa³am", narzekam na mojego, ¿e za du¿o pracuje, ¿e wydaje kasê na kosztowne sporty, hobby, knajpy, imprezy, wyjazdy, ¿e ci±gle mnie gdzie¶ ci±ga, a bo to otworzyli now± knajpê, a to znalaz³ fajne miejsce w necie gdzie mo¿emy pojechaæ na weekend, co¶ zwiedziæ, zobaczyæ... , ¿e jak zagoni³am do sprz±tania, to zatrudni³ ukrainkê, bo on " kibla sprzêtaæ nie bêdzie i ja te¿ nie muszê" - teraz to my¶lê, ¿e jak wróci z pracy to powinnam, go w " w przys³owiow± dupê" poca³owaæ, ¿e jest jaki jest , nie muszê go utrzymywaæ, uzupe³niaæ wykszta³cenia i szukaæ roboty w magazynie.
Edytowane przez myszka197 Czas edycji: 2017-07-13 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 631
|
To jest niesamowite. Jeszcze bym zrozumia³a, gdyby autorka mia³a 20 lat i hormony uderzy³y, ale w tym wieku...
Ja nie wiem co ten ¿ul ma w sobie, ¿e tak ci odbi³o. Ani to z tym pogadaæ, ani wyj¶æ do ludzi. Jedynie dawaæ na piwsko i staæ z nim pod sklepem, a ju¿ na pewno nie zrozumiem jak mo¿na sypiaæ z takim cz³owiekiem. W ogóle on dba o higienê? Zmienia i pierze ciuchy i bieliznê? Czy ty to robisz? Ech szkoda, ze ludzie sobie tak niszcz± ¿ycie na w³asne ¿yczenie oby tylko dzieci z tego nie by³o. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
Niech sobie autorka bêdzie w tym zwi±zku.
Tylko ABSOLUTNIE niech nie ma dzieci ani zwierz±t.
#112 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Osobiscie balabym siê pakowac w zwiazek z kims uzaleznionym od alkoholu, bo wiem ile nieszczesc moze za tym isc. Znam jednak przypadek,gdzie facet, ktory byl nalogowym alkoholikiem (facet po 30 a spad³ bardzo nisko, spanie w krzakach i wlasnych wymiotach itp) poznal i zakochal sie w dziewczynie, i to go wyprowadzilo na prost±. od jakis 12 lat nie pije, przykladny ojciec i m±¿.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 631
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 803
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Bardzo czêsty przypadek. Dziêkujê losowi, ¿e tego jednego moja matka nie zrobi³a, bo stoczyliby¶my siê wszyscy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
BAN sta³y
|
A autorka ju¿ chyba nie wróci, bo nie spe³niono jej oczekiwañ. Nie pog³askano, nie pochwalono. Wiêc okaza³o siê, ¿e jeste¶my fal± hejtu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Cytat:
Aha i te¿ znam alkoholika Nie pij±cego od wielu lat, ma ¿onê i s± na prawdê udanym ma³¿eñstwem. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Cytat:
Troche nie rokuje, ale autorce to nie przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 30 807
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 827
|
Cytat:
Przynajmniej ja spotkalam sie z takimi ludzmi i naprawde nie wydaje mi sie bardzo dziwnym, ze porwal cie szczery i prosty czlowiek. Ty sama wiesz najlepiej czy jestes szczesliwa, czy nie. I chocby byl narkomanem po amputacji rak i nog i z 10 dzieci, liczy sie tylko to, czy czujesz sie szczesliwa. Wiesz takich panow Wojtkow mozesz ubrac w garnitur, umyc i ogolic, a panow z korporacji postawic pod sklepem w starych ciuchach. Niczym sie od siebie nie roznimy - kazdego mozna przebrac. A poza tym masz piekny styl pisania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.