Dieta - MŻ-WR kontynuacja II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-13, 14:39   #1891
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1
Dot.: Dieta - MŻ-WR kontynuacja II

Cytat:
Napisane przez KATESIA Pokaż wiadomość
Doniu zdradzę Ci sekret- spadły tak naprawde 4 (dzis sprawdziam na wadze) a w niedziele miałam komunie synka- i stad ten kilogram mniej bo podjadłam na wieczór ciasta....

a co zrobiłam...znalazłam świetna dietkę, po której nie ma podobno efektu jo-jo. Mozna ja powtarzac co miesiąc-świetnie oczyszcza no i odchudza- na komunii wszyscy sie zachwycali ze tak schudłam...
oczywiscie ja jestem niesubordynowana i apetyt mi rosnie w miare jedzenia i dzis zaczęłam drugi tydzien tej dietki....moze niedługo zobacze 6 na poczatku wagi- wtedy skoncze z dietką i spokojnie bede ja wzbogacac...
nie podam jej tu bo moze mi sie oberwac od moderatorów...bo mi sie wydaje ze jest dobra...czytałam opinie dziewczyn które ja stosuje ze nie ma efektu jo-jo, ale róxnie to bywa ...troszke boje sie krytyki, czasem lepiej nie wszystko wiedziec ...jak chcesz to dam Ci na PW

pozdrawiam

mówisz o strukturalnej??? bo ja też się nad nią zastanawiam
jeśli nie to ja też o priva proszę
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 16:29   #1892
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzień dobry dziewczęta dopiero dzisiaj kompa właczyłam bo miałam zajęcia w liceum- kurs pierwszej pomocy w ramach zajęć na studiach...Myslałam, ze bedzie gorzej ale trafila mi się cała męska grupa i byli grzeczni i nawet udawali ze mnie słuchali ;d
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 18:01   #1893
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam!
nie bylo mnie długo mam nadzieję że ktoś mnie jeszcze pamięta ;-) no i wróciłam, z 2kg do góry... więc proszę o zmiaę na liście 45 kg nie wiem jak to się stało, po prostu. szczerze mówiąc to mam już dosyć i zastanawiałam sie nad jakąś konkretnę dietką, myślalam o kopenhaskiej - tej którą Basia robiła, lub szpitalnej, jest podobno podobna do kopenhaskiej. sama nie wiem.

Katesia a ta 6-dniowa dnietka o tkórej pisałaś, to daje ładne rezultaty? no i jak przeczytałam w jeden dzień makarony, ryże, kasze... i co, suche? bez niczego?? napisz coś więcej jak możesz.

chyba jestem trochę zdesperowana juz i doła przez to mam

ehhh
Stary 2008-05-13, 18:15   #1894
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Witam!
nie bylo mnie długo mam nadzieję że ktoś mnie jeszcze pamięta ;-) no i wróciłam, z 2kg do góry... więc proszę o zmiaę na liście 45 kg nie wiem jak to się stało, po prostu. szczerze mówiąc to mam już dosyć i zastanawiałam sie nad jakąś konkretnę dietką, myślalam o kopenhaskiej - tej którą Basia robiła, lub szpitalnej, jest podobno podobna do kopenhaskiej. sama nie wiem.

Katesia a ta 6-dniowa dnietka o tkórej pisałaś, to daje ładne rezultaty? no i jak przeczytałam w jeden dzień makarony, ryże, kasze... i co, suche? bez niczego?? napisz coś więcej jak możesz.

chyba jestem trochę zdesperowana juz i doła przez to mam

ehhh
nie martw sie mi tez waga podskoczyla, az bylam w szoku, ale sobie teraz wmawiam, ze to jakies wahania, bo niemozliwe zebym tyle w tluszczyku przytyla w tydzien takze spokojnie, do roboty i bedzie git, ja tez sie zdolowalam wczoraj, ale dzis juz mi lepiej i mam wieksza motywacje, zeby niczego nie zawalic

a w ogole to dzien dobry ja z pracy dopiero po 17 do domu sie przywloklam, jeszcze sklep zaliczylam i teraz odpoczywam, bo nie mam sily i checi na nic ale z mz dzis bardzo ladnie z wr to tylko ze 40 min chodzenia, myslalam nad rowerkiem,ale dam sobie spokoj, wole nog nie przemeczac przed jutrzejszym bieganiem, no i za duzo ruchu ostatnio za bardzo mi wzmagalo apetyt takze lenistwo ogolnie i tylko A6W zrobie pozniej

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 19:53   #1895
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

Cytat:
Napisane przez donia27 Pokaż wiadomość
Przeżyłam Zachowywałyśmy się jakbyśmy się nie znały, nie zamieniłam z nią ani słówka i siadłam sobie tak żeby jej za bradzo nie widzieć bo sam jej wygląd mnie denerwuje tzn. jej mina
aha to spoko ale ogólnie cała sytuacja nie godna pozazdroszczenia.. jednak coś jest w tych dowcipach o teściowych

przed chwila zrobiłam 8 minute abs i tylko tyle bo dziś była godzina roweru aaa zapomniałabym, że skoczyłam jeszcze 500 razy na skakance
hmm albo mi się wydaje albo jestem trochę głodna ale nie jem już nic oprócz marchewki bo i tak niepotrzebnie dziś zjadłam kawałek ciasta z rabarbarem
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 20:09   #1896
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kwakwa_1 Pokaż wiadomość
mówisz o strukturalnej??? bo ja też się nad nią zastanawiam
jeśli nie to ja też o priva proszę
Cytat:
Napisane przez Madzia87 Pokaż wiadomość
aha to spoko ale ogólnie cała sytuacja nie godna pozazdroszczenia.. jednak coś jest w tych dowcipach o teściowych

przed chwila zrobiłam 8 minute abs i tylko tyle bo dziś była godzina roweru aaa zapomniałabym, że skoczyłam jeszcze 500 razy na skakance
hmm albo mi się wydaje albo jestem trochę głodna ale nie jem już nic oprócz marchewki bo i tak niepotrzebnie dziś zjadłam kawałek ciasta z rabarbarem
no coś Ty - zjedz coś białkowego, jak jesteś głodna, np. serek homogenizowany naturalny. głodzenie się to głupota, nie pomoże Ci schudnąć, efekt będzie odwrotny.

Cytat:
Dziewczyny napiszę Wam na forum tylko z zastrzezeniem zeby obejrzał ja jakis moderator- i ocenił i ewentualnie dał komentarz -jesli jest cos nnie tak to wykasuję

dieta trwa 6 dni, mozna ja powtórzyc raz w miesiącu.
1dzień=same owoce, w tym na obiad banana (aby był potas) -nieograniczona ilość źle, za mało kcal, brak białka itp. na obiad banan? tylko? głupota.
2dzień=same warzywa, zarówno gotowane jak i surowe-nieograniczona ilość to już kompletna głupota
3dzień=ryż, kasze-nieograniczona ilość
4dzień=kurczak gotowany, drób, wedlina drobiowa-nieograniczona ilość
5dzień=soki warzywne, owocowe, pieczywo chrupkie, ryżowe, suchary, płatki kukurydziane, chrupki kukurydziane-nieograniczona ilość
6dzień=nabiał-jogurty naturalne, owocowe, ze zbożami, ser chudy, kefiry, maslanki itp-nieograniczona ilość
W tym czasie duuuużżżżżoooooo pijemy wody, herbat, soki,kawa bez cukru. NIe ograniczać jedzenia, co najmniej 5 posiłków, gdyż organizm trawiąc spala kalorie. Kolejność dni dowolna, można zmieniać
moimo zdaniem dietka jest oki, ale powtarzam- nie jestem dietetykiem i moge sie mylic...
słuchaj, ta dieta nie jest 'oki', bo nie dostarczasz wszystkich niezbędnych składników odżywczych. poza tym produkty, które zalecają spożywać w tej diecie mogą wielokrotnie utrudniać chudnięcie, nie mówiąc już o tym, że wcale nie są zdrowe (typu chrupki kukurydziane). a co do magicznej 'nieograniczonej ilości' - jak oni to sobie wyobrażają? przecież można zjeść ponad 4000 kcal z samych jogurtów i będą to puste kalorie niestety, bez białka, węgli złożonych itp. Pamietaj - grunt to urozmaicona dieta.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 20:35   #1897
Navien
Wtajemniczenie

Powodzenia Basiu jutro na maturze z matmy Ja historię mam już za sobą
Stary 2008-05-13, 20:45   #1898
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

te matury w tym roku to jakieś nieporozumienie... moja siostra pisała rozszerzoną biologię i mówiła, że była tak trudna jak nigdy.. w piątek pisze chemię ciekawe jak jej pójdzie

a ja zaraz spadam się uczyć statystyki bo w niedzielę zaliczenie
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 20:57   #1899
Navien
Wtajemniczenie

Madziu bo to prawda. Moja historyczka jak usłyszała tematy z dzisiejszej matury to się załamała nad idotyzmem cke;] uspokoiła mnie tym Ogólnie wszystkie matury są o wiele trudniejsze niż zeszłoroczne. Zdecydowanie! Ja nie wiem co oni chcą nam udowodnić:/ Wkurza mnie to. Taka niesprawiedliwość. Może i próg punktowy się obniży, ale co z tego jak znajdą się takie osoby, które zdadzą świetnie i to oni będą mieli pierwszeństwo na uczelniach
Stary 2008-05-13, 21:07   #1900
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Napisane przez Madzia87 Pokaż wiadomość
te matury w tym roku to jakieś nieporozumienie... moja siostra pisała rozszerzoną biologię i mówiła, że była tak trudna jak nigdy.. w piątek pisze chemię ciekawe jak jej pójdzie

a ja zaraz spadam się uczyć statystyki bo w niedzielę zaliczenie
to fakt z ta biologia, ja w zeszlym roku zdawalam, widzialam tegoroczna i moim zdaniem trudniejsza niz moja no ale moze faktycznie progi spadna, ja w tym roku bede rekrutacje przechodzic, moze bedzie mi latwiej sie dostac ciekawe jak ta chemia w piatek bedzie wygladac, moja byla dziwna, ale mialam zadziwiajaco swietny wynik,to chyba mozna ja uznac za latwa

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 21:12   #1901
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

melduję zaliczenie ćwiczeń dzisiaj
Stary 2008-05-13, 21:18   #1902
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

Cytat:
Doniu zdradzę Ci sekret- spadły tak naprawde 4 (dzis sprawdziam na wadze) a w niedziele miałam komunie synka- i stad ten kilogram mniej bo podjadłam na wieczór ciasta....
i naprawde tyle schudlas przez tydzien? te 4 kg??

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Powodzenia Basiu jutro na maturze z matmy Ja historię mam już za sobą
to do mnie? jak tak to nie dziekuje jak nie to i tak sie podlaczam jak historia? slyszalam ze straszna

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
melduję zaliczenie ćwiczeń dzisiaj
gratuluje

a tak w ogole moj twisterek doszedl i szczerze mowiac po 5 skretach boli mnie 1 bok i nie wiem czy bdobrze na nim cwicze <hmmm>
Stary 2008-05-13, 21:25   #1903
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mnie to czasem taka kolka złapie jak ćwiczę na twisterku że masakra ale zaciskam zęby i ćwiczę dalej chyba, że już nie wytrzymuję
Stary 2008-05-13, 21:29   #1904
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

aha... czyli to dobry znak... a ile tak dziennie ? tak mniej wiecej? zeby byly dobre efekty?
Stary 2008-05-13, 21:31   #1905
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no ja cwicze albo raz dziennie jakieś 15 min albo 2 razy po 10 jak mam czas...a co do efektów to nie powiem Ci ile centymetrów bo się nie mierzyłam ale w połączeniu ze steperkiem ładnie brzuch i boczki mi zleciały
Stary 2008-05-13, 21:35   #1906
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

ja wlasnie spedzilam 5 minut... i boli boczek a co mialas wczesniej? twister czy stepper?
Stary 2008-05-13, 21:37   #1907
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

wcześniej jakieś 3 tyg kupiłam steper
Stary 2008-05-13, 21:41   #1908
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

aha... no to nie wiem... ja teraz 5 minut cwiczylam... i jezeli bede tak 5 minut pare razy dziennie to tez dsa jakies efekty?
Stary 2008-05-13, 21:44   #1909
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mysle ze lepszy efekkt da wiecej minut a mniej razy dziennie
Stary 2008-05-13, 21:47   #1910
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

czyli np 15 minut 2 razy dziennie? bo to boli strasznie:P
Stary 2008-05-13, 21:50   #1911
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ale nie musisz od razu robic 15 min....np najpierw zacznij od 5 minut 2 razy dziennie i tak stopniowo zwiekszaj....nie od razu krakow zbudowano
Stary 2008-05-13, 22:00   #1912
pati22letnia
Raczkowanie

GG do pati22letnia

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no ja cwicze albo raz dziennie jakieś 15 min albo 2 razy po 10 jak mam czas...a co do efektów to nie powiem Ci ile centymetrów bo się nie mierzyłam ale w połączeniu ze steperkiem ładnie brzuch i boczki mi zleciały
w takim razie chyba też musze sie skusic na ten twister jak nie jest aż tak drogi jak u ciebie boczki i brzuch spadaja bo u mnie to największa zmora wogóle to mam taką motywacje że szok wczoraj jak odwiedziłam rodzinę to mowili że widac że schudłam tylko taka ciotka powiedziała że no jeszcze tylko przydało by mi się zgubic brzuszek i boczki , a dzisiaj skolei moja przyszla teściowa mówi do mojego Tżta że musi dużo jeść żeby mnie przeniósł na weselu i tak mi dała motywacji że stwierdziłam że musze schudnąć i pokaże wszystkim że będę szczupła w sumie to itak sie cieszę bo jak do tej pory udało mi sie zrzucić pare kilo więc nie jest źle
pati22letnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:07   #1913
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

twisterek D: zrobilam 15 minut ja musze od razu cwiczyc... bo ja duzo sie ruszam wiec w sumie nie bede miala problemow tylko myslalamz e te 5 minu tez cos da po prostu tak jak dzis... 15 min twisterka bylo... bede tak robic rano i wieczorem a w miedzyczasie bede takie 5 minutowki

eeee... to chamsko tesciowa powiedziala... ile wazysz??
Stary 2008-05-13, 22:10   #1914
pati22letnia
Raczkowanie

GG do pati22letnia

no przyszła teściowa haha no właśnie hamsko trochę teraz waże 70 wczesniej 75 ja itak już widze różnicę więc i tak sie ciesze mam nadzieję że powoli ale jakoś te kilogramy zlecą , na boczki to wiem że hula hop jest też dobre ale ja wogóle nie umiem tym kręcić
pati22letnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:16   #1915
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość

to do mnie? jak tak to nie dziekuje jak nie to i tak sie podlaczam jak historia? slyszalam ze straszna
Do Ciebie, do Ciebie Wyczaiłam wcześniej, żeś też Baśka
Historia masakra. Wstyd i tyle. pewnie zaliczyłam i wos i historię po 50%. Wstyd mi się będzie ludziom pokazać heh...

Wracam czytać swoją literaturę przedmiotu jeszcze raz, bo ustny polski już w czwartek A jutro ustny ang. Ach, ach, wakacje soon
Stary 2008-05-13, 22:35   #1916
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:

a tak w ogole moj twisterek doszedl i szczerze mowiac po 5 skretach boli mnie 1 bok i nie wiem czy bdobrze na nim cwicze <hmmm>

a mojego nie ma

kurde dziewczyny czy to możliwe że wczoraj przed vacu ważyłam 0,5kg więcej niż dziś przed vacu a po jeszcze 0,2kg mniej jeszcze się w czwartek zważę to zobaczymy czy to tylko przejściowe

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:40   #1917
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

vacu <--- ej a co to? bo jakos nie jestem w stanie obczaic

a ja dzis jakies 5 serii twisterka po 5 minut i jedna porzadna 15 minut do tego 10 min rowerka- w oczekiwaniu na lazienke bo tata zajal
Stary 2008-05-13, 22:40   #1918
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

słuchaj, ta dieta nie jest 'oki', bo nie dostarczasz wszystkich niezbędnych składników odżywczych. poza tym produkty, które zalecają spożywać w tej diecie mogą wielokrotnie utrudniać chudnięcie, nie mówiąc już o tym, że wcale nie są zdrowe (typu chrupki kukurydziane). a co do magicznej 'nieograniczonej ilości' - jak oni to sobie wyobrażają? przecież można zjeść ponad 4000 kcal z samych jogurtów i będą to puste kalorie niestety, bez białka, węgli złożonych itp. Pamietaj - grunt to urozmaicona dieta.
mniej więcej takiej odpowiedzi sie spodziewałam...nie bronię jej(diety) na siłę, ale jestem zadowolona-skonczyłam te 6 dni i teraz miksuję zawartosc tych dni- łacze warzywa z kurczakiem do tego wiesniak itd- wg zdrowych zasad i mam nadzieje ze efekt sie utrzyma , jesli tak wyjdzie to za miesiąc powtórka....
ps. ja osobiscie chrupek np. nie jadłam- bo nie lubię, oprócz tego jogurtów owocowych tez nie używam bo wiem ze w tyłek moga wejsc...podsumowując kazda dieta moze byc dobra jesli podejdzie sie do niej z rozsądkiem.
[quote=mloda_to_glupia;754 6238]i naprawde tyle schudlas przez tydzien? te 4 kg??

[quote]
naprawde- i sama jestem w szoku a na dodatek baaaardzo szczescliwa.

powtarzam-nie namawiam nikogo na tą diete, dla mnie jest ona takim wstepem oczyszczającym do dalszego odchudzania....

pozdrawiam

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:53   #1919
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

kurcze to moze i ja sprobuje... nie wiem, nie wiem... zobacze...
wszystko zalezy od tego jak mi pojdzie matematyka... czy rzuce sie na pake chipsow z lodami i jakiegos fast fooda czy bedzie oki i wsiade na rowerek twisterek i skakanke
Stary 2008-05-13, 22:54   #1920
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
vacu <--- ej a co to? bo jakos nie jestem w stanie obczaic
vacu well taka komora z bieżnią, rowerkiem albo steperem w środku w której się wytwarza podciśnienie i tak sobie chodzisz 30min i to podobno pomaga na cellulit i centymetry zgubić ja na razie byłam 4 razy i wydaje mi się że mam gładszą/jędrniejszą skórę

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości