|
|
#151 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
ta na pewno samo ![]() Cytat:
i wiem co to znaczy bo u nas podobnie bo tez sie staramy o kredyt tylko my mamy gporzej bo ja nie mam umowy na staleCytat:
Cytat:
witam nowe panny mlode eseska mi tez sie nie podoba ta zabawa
|
|
#152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to sa sprawdzone informacje z trynku mieszkaniowego tyskiego gdzie mioeszkania wtorne sa drozsze od pierwotnych... napreawde sprawdzalismy to wielokrotnie.. i ja tez bym wolala mieszkac w domku.. logiczne masochistka niejestem./. ale niektorych rzeczy sie nieprzeeskoczy i jak nie ma sie dzialki albo nbadzianych rodzicow to to niewyjdzie.. dlatego trzeba sie domku dorobic z czasem.. Cytat:
|
|
|
#153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym podmywaniem to juz takie przyzwyczajenie i nie moge inaczej. Nawet jak uzywam chusteczek higienicznych to mam wrazenie, ze nadal jestem brudna i musze sie podmyc... SZczegolnie po dluzszym posiedzeniu. A ostatnio metabolizm mi sie poprawil i czasem kibelek odwiedzam nawet 3 razy w ciagu dnia...![]() A jesli tyczy sie wodki to zasnatawiamy sie nad ktoras z Polmosu. ![]() Cytat:
![]() Moja kumpela, ktora we wrzesniu brala slub jest juz w ciazy. Moja siostra cioteczna tez oczekuje maluszka, ale u niej byl z tym problem, bo raz juz poronila...![]() Ja tez nie lubie anekow kuchenych. Kuchnia to ma byc kuchnia, ew. kuchnia polaczona z jadalnia a nie kuchnia z salonie... Cytat:
![]() Slyszalam, ze u Was mnsze trwaja ponad godzine i nie ma lawek. CZy to prawda? Cytat:
![]() Wydaje mi sie, ze w te rate moze juz byc wliczony tak zwany czynsz, bo przeciez po splaceniu rat nie moze byc tak, ze nie bedzie sie placic za lokal... Ja mam mieszkanie wlasnosciowe a mimo to oplacam czynsz...
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze staram sie myślec o tym jaki musi być skifoland jak ktos ma kuchnie łaćzoną a salonem i np napragnie mu sie gotować bigoś...niezły syf wtedy musi być w tym salonie...Moda modą,ale takie rozwiązania są dobre dla ludzi,którzy jadają poza domem
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w racie nie moze byc czynszu bo rata jest z BANKU a nie z firmy, a po splaceniu rat mieszkanie jest nasze i czynszu sie NIE PLACI, zreszta mieszkanie mozesz kupic za gotowke, wiec z leksza bylo by to niemozliwe ze ja na kredyt place czynsz a sasiadka za gotowke nie... a ty placisz bo masz pewnie spoldzielcze-wlasnosciowe czy jakos tak.. edit - katia niezgadzam sie ze eneks tylko wtedy gdy jakda sie poza domem.. poprostu to zalezy od tego co sie lubi...
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też się marzy salon połączony z kuchnią ale chciałabym kuchnię oddzielić taką wysoką jakby ladą, żeby nie było widać co jest na blatach mebli kuchennych i kuchence. Jakbym miała domek, to kuchnie połączyłabym oczywiście z jadalnią, marzenie...
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
a wogole ja dzis 1 raz w zyciu jezdzilam konno - do przedszkola przyjechaly 2 kucyki i jeden duzy kon, a ze dzieci sie baly to lazilam z nimi i na koniec wyszlo ze nauczyciel ma jechac.. a ze ja niechcialam to moje rezolutne 3 latki pytaly czy sie boje (przesmiewczo) i musialam jechac.. bozzz strippi czy to normalne ze mnie cholernie po zejsciu bolalo udo.. jakby jakis nie wiem skurcz? moze dlatego ze bardzo zestresowana i spieta bylam.. oczywiscie dzieci sie niezorientowaly ze ich pani sie boji.. ale w srodku myslalam ze umre;D
edit doczytalam.. anula mi sie marzy to co tobie z tym blatem.. ale widzialam jescze rozwiazanie ze oprocz blatu byla taka fajna firana rozsowana i jak ktos szedl spac np. goscie to sie zaslone przesowalo i bylo choc troszke intymniej
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe panny młode Eliame i Gwareczek!
jeśli chodzi o mieszkania - to jak pisałam tz ma własne - ciasne ale własne! Dlatego na razie nie stresujemy się kredytami. A jeśli chodzi o aneks? - kurcze to to chyba zależy od całego mieszkania. W niektórych to wygląda spoko a w innych nie! Ja też myślę jak to mieszkanko zrobić po swojemu tzn po naszemu . I rozważam opcje połączenia kuchni z pokojem bo pokój malutki a kuchnia taka że można z niej coś ukroić i tam sie po prostu marnuje. Myślałam o czym takim otworzyć kuchnie na pokój i zrobić taki ciąg kuchnia - część jadalniana - wypoczynkowa. Ale nie wiadomo jak to wyjdzie bo ta ściana co ja chce wyburzyć to chyba jest nośna a tych ruszać nie wolno - TŻ mówi , że pomyśli - może jakieś filarki podtrzymujące.
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest kuchnia to zamykam do niej drzwi, otwieram okna i nic do salonu nie przejdzie...No i obliczylam sobie ile wychodzi takie mieszkanie. Jesli brac raty na 30 lat, po 1500 zl/mies to lacznie za te 30 lat placi sie 540tys. Za to kwote to mozna nieduza dzialke kupic i spory domek, pietrowy wybudowac... Szok, ile kasy z ludzi zdzieraja...![]() J. obliczyl, ze nas wybudowanie domu bedzie kosztowac ok 150 tys. juz z wykonczeniem, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc... I najciekawsze jest to, ze on sie tym nie przejmuje, tak samo jak nie przejmuje sie tym jak nazbiera kase na wesele...
|
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo oni u mnie w Bielsku tez buduja pare nowych osiedli No ale u nas to na razie jeszcze w sferze marzen takze konkretnie sie jeszcze nie interesowalam ile za metr itd bo nawet nie wiem czy bedziemy mieszkac w Bielsku, w Dabrowie czy jeszcze gdzie indziej Takze na razie to tylko sobie ogladam, a ze pisalas, że jestes zainteresowana tematem i sledzisz oferty to dlatego tak pytalam orientacyjnie ile u Was to kosztuje ![]() Cytat:
nie wiem jak tam moj Tż bo jak nocuje u mnie to go nie sledze ale jak kiedys bedziemy miec wlasne M to tez bede go pilnowac hmm to mi wystarczy jak sie umyje rano i wieczorem co za duzo to niezdrowo A metabolizm to masz super Ja czasem to przez kilka dni z rzedu nie moge ;/ szczegolnie jak jestem z wizyta u tescia nie lubie na czyims kiblu a w dodatku jak tylko ide z misja to tesciu zaczyna gonic kota po przedpokoju
|
||
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samba w murapolu od 3900 do 4400 zalezy jki metraz i ktore pietro to wiem napewno bo tam chcemy nasze.. nie wiem jakie ceny sa w bielsku.. bo we wroclawiu tez buduja i sa duzo wyzsze.. ale mysle ze u was orientacyjnie takie jak u nas
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
za 540 to można juz sobie kupić domek wybudowany
|
|
|
|
#164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tą firanką to jakoś trudno mi sobie ją wyobrazić heehe Cytat:
![]() No coś TY??? W szoku jestem, że tam mało. A jaki to miałby być dome, parterowy czy piętrowy? Same działki są drogie a gdzie reszta. Jak tak tanio rzeczywiście Wam wychodzi to tylko się budować |
||
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Witam... Ojj dawno mnie tutaj nie było
![]() Hehe, już pierwsze kroczki w sprawie ślubu załatwione... narazie orkiestra ![]() A jutro być może będzie i sala i kościół Sala to jestem pewna na 80% ![]() Nie nadążałam Waszych postów czytać hehe
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ławek kilka jest więc jeżeli już ktoś naprawdę b ędzie konać to może sobie usiąść a cerkiew na leśnej dolinie
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jest kwestia kominów drożnych, Jak jest ciąg w kominie, to zapachy wywiewają się same. ![]() MisQa a Ty sopać nie możesz? ![]() Ja miałam dzisiaj dziwne sny. Męczące i sprawiające, że we śnie jak i po przebudzeniu czułam się zdezorientowana i zaniepokojona. Ale teraz nie mogę sobie przypomnieć co to był za sen ![]() Dzień dobry PM edit: ta kropka wyżej, to" : ) " [usmiech] skopiowany z worda hahaha ale dziwnie tu wygląda. |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
ech ja tez sie nie wyspałam. cała noc mi sie sniło, ze mnie TZ zostawiał, tylko na rózne sposoby
a to miał kogos, a to mówil że nuz mnie nie kocha ech...
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rozumiem,ze mozna znac sie na tych sprawach i duzo zrobic samemu,albo miec konkaktyi wtyki i zalatwic sobie np materialy taniej,ale u mnie w lubelskim,to jak nie masz 300tys NA POCZĄTEK,to nawet nie masz co startowac z jakąs budową....gdyby za 150 tys mozna było wybudowaći wykonczyc dom,to juz w tym momencie pisałabym do was z mojej willi z basenem...
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do klubu
![]() My jedziemy w sobotę do kamerzysty. U nas ceny wahają się od 800 zl - 1200 (jakis tam ulepszenia). Bierzemy takiego za 800 na kolana może nie powalił, ale film niczego sobie. Co do mieszkania to na razie jesteśmy z TZ na etapie planowania i myślenia. Z kredytem i kupnem na razie poczekamy. Wolałabym dom... Poza tym chyba czeka mnie re instalacja systemu. coś mi sie komp wiesza i jakoś tak chyba przy chorzał... A oto mój kościół jest spory i całkiem odnowiony. Pamiętam jak brałam Pierwsza Komunię wśród rusztowań
|
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Tak sie zastanawiałam czemu nic nie piszecie a tu już 3 część ![]() Aż strach pomyśleć ile części jeszcze będzie do pierwszego ślubu ![]() My z TŻ wybieramy sie do księdza w wakacje a ślub to byśmy chcieli albo w czerwcu albo w sierpniu Najbardziej oblegane miesiące ale jak nie uda nam sie w Krakowie to mamy plan "B" - wieś I tam na 100% będzie miejsce bo tam ślub raz na ruski rok
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktosiu my płacimy za kamerzystę 2100 czy 2200 kurde już nawet dokładnie nie pamiętam w każdym bądź razie u tego kamerzysty jego oferta podzielona jest na 3 pakiety i różnica między tymi pakietami to kwestia 100 - 150 zł początkowo chcieliśmy najtańszą, ale koniec końców stanęło na najdroższej...nie wiem czy dobrze bo na innym wątku jakiś czas temu miała miejsce dyskusja mężatek - dziewczyn, które korzystały z usług różnych kamerzystów min. tego którego my zaklepaliśmy, jenda miała na jego temat niezbyt pochlebne zdanie, z kolei inna osoba pisała, że to co oferuje ta firma w najdroższym pakiecie to jedna wielka ściema :/ mam jednak nadzieje, że będziemy zadowoleni z efektu ![]() U nas właśnie ta oferta,którą wybraliśmy zawiera dodatki w postaci stabilizacji obrazu i czegoś tam jeszcze...w poprzedniej części pisałam o tym szerzej
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz częściej zaglądać, bo tu się strasznie dużo dzieje faktycznie ciężko się połapać po dłuższej nieobecności.Cytat:
![]() Melduje z radością, że dziś napisałam ostatni egzamin Cały kwiecień i teraz męczyłam się z zaliczeniami i egzaminami z 11 przedmiotów i wreszcie koniec Ale jestem happy, no dobra prawie koniec, jeszcze muszę jedną pracę zaliczeniową napisać, ale to już pikuś Wreszcie mam czas żeby pisać prace licencjacką, nie jest źle widzę światło w tunelu, powinnam się wyrobić ze wszystkim
|
||
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znow beda wakacje heheh
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obawiam się, że wakacji jako takich mieć już nie będę, bo chce poszukać pracy i zacząć już w wakacje, ale jak by nie patrzeć wakacje od szkoły to będą
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez w tym roku koncze szkole, z tymze mgr juz, wiec czas najwyzszy zajac sie szukaniem pracy Ale poki co to jeszcze goraczkowo tworze zeby sie wyrobic na czerwiec, a praca ewentualna by mi tego nie ulatwila wiec mysle ze od czerwca zaczne rozsylac Cv W sumie to przez cale studia zawsze pracowalam w wakacje, wiec wakacji jako tako nigdy nie mialam i w trakcie roku szkolnego tez sobie czesto gesto dorabialam Noo ale mimo wszystko smutno mi, ze juz koncze szkole i teraz bedzie trzeba pracowac, nie dlatego ze sie chce, a dlalego ze sie musi i juz nigdy nie bedzie tak dlugich "wakacji", no ale coz Mam nadzieje ze jakos to bedzie hehe
|
|
|
|
|
#177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzilka nas nic nie bedzie kosztowac, bo ojciec TZ ma ich kilka i to na prawde duze. Na jednej pobudujemy sie zojcem i bratem TZ, i nie dosc, ze kazdy bedzie mial spora dzialke dla siebie, w sensie ogrodka to jeszcze chca staw wykopac. ![]() Cytat:
![]() Tylko moj tato kreci nosem, bo mu sie nie pododba, ze na wies uciekam z miasta.
|
|
#178 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
MY jak tylko będziemy mieli więcej kaski po weselu to chcemy kupić małą działkę budowlaną do 10 arów. TŻ ma jeszcze jakaś kasę na książeczce mieszkaniowej, a jak nam zabraknie kasy to weźmiemy mały kredyt. Działka to zawsze coś, pierwszy krok do tego, by marzenia się spełniły.
|
||
|
|
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będę trzymać kciuki żeby sesja gładko poszło
|
||
|
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

. Wazne ze juz jest lepiej.

i wiem co to znaczy bo u nas podobnie bo tez sie staramy o kredyt tylko my mamy gporzej bo ja nie mam umowy na stale
Ale nawet jesli to ja juz wole wybudowac dom niz mieszkac w bloku.
ale tez o nim slyszalam mieszane opinie 

a to miał kogos, a to mówil że nuz mnie nie kocha ech...