Panny Młode 2009 cz. III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-13, 21:18   #151
mala2241
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Trzy dyski mu sie wysuneły, naszczęście nie trzeba było operacji robic, tylko musi uwazac bardzo na siebie i przez próg mnie nie przeniesie, bede musiała uwazac zeby sie nie potknąć. Wazne ze juz jest lepiej.
Dzięki Mała za słowa otuchy . Jak tak Was czytam to mi siły i checi wracaja do przygotowań
oj wiem jak to jest moja mama jest po operacji kregoslupa i tez nie moze dzwigac odkurzac myc okien i wieszac prania i takie tam ale n ie martw sie przeniesie cie przez prog jak juz wydobrzeje trzymam kciuki za was

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
hehe samo jakos sie wlewalo nawet nie wiem jak
ta na pewno samo

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
wszystko za darmo, oni maja prowizję od banku za to, a mieszkanie będzie mialo troche ponad 57M2
rata wyjdzie ok 1200 na 30 lat
t cala moja wyplata i wiem co to znaczy bo u nas podobnie bo tez sie staramy o kredyt tylko my mamy gporzej bo ja nie mam umowy na stale

Cytat:
Napisane przez eliame Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode.
Ja z moim T. ślub zaplanowany mamy na 4 lipca 2009.
Sale na szczęście już mamy, no i fotografa też. Coraz bardziej zaczynam przejmować się brakiem zespołu na wesele, tym bardziej że wiele godnych polecenia ma pozajmowane terminy. Do tego zbliżająca się sesja przedłuży pewnie poszukiwania..

Nie wiem czy jestem tu jedyną osobą, ale jak na razie całe te przygotowania ślubne mnie nie cieszą. Jedynie męczą. No cóż może później to się zmieni..

Czas mi coś za szybko mija bo te 16 miesięcy do ślubu mijają w zatrważającym tempie

Życzę powodzenia w przygotowaniach i jeszcze raz dzień dobry/dobry wieczór w wątku.
Cytat:
Napisane przez gwareczek Pokaż wiadomość
Witam przyszłe Panny Młode
My zaplanowaliśmy ślub na 16.05.2009
Jeszcze nie mamy sali i spędza mi to trochę sen z powiek

Ale planujemy od przyszłego tygodnia rozpocząć poważne poszukiwania.

witam nowe panny mlode i powodzenia w przygotowaniach

eseska mi tez sie nie podoba ta zabawa
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 21:30   #152
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
nie placi sie czynszu? Hmmm, dziwne... Ale nawet jesli to ja juz wole wybudowac dom niz mieszkac w bloku. W domu moge robic co mi sie chce czego nie mozna powiedziec, gdy mieszka sie w bloku...

jupik, fajnie, ze podoba Ci sie moj kosciol. Moja rodzinka na poczatku mi odradzala ten kosciol, bo znajduje sie na cmentarzu. Mnie osobiscie to nie przeszkadza.
No i szkoda, ze Twoj tz taki malo zainteresowany...

Moze krtos chce sie zapisac do klubu Panien Mlodych 2009?
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=70
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
chyba zawsze sie płaci czynsz?? dlaczego te od dewelopera by miały nie miec czynszu??
tak w deweloperskich bynajmniej u mnie nieplaci sie czynszu.. sa oddawane do twojej dyskozycji.. z czasem moze zawiazac sie wspolnta mieszkaniowa i placisz fundusz remontowy.. ale w nowych blokach logiczne ze przez pierwsze lata sie nieremontuje... szczegolnie ze dewelperskie firmy to nie spoldzielnie..
i to sa sprawdzone informacje z trynku mieszkaniowego tyskiego gdzie mioeszkania wtorne sa drozsze od pierwotnych... napreawde sprawdzalismy to wielokrotnie..
i ja tez bym wolala mieszkac w domku.. logiczne masochistka niejestem./. ale niektorych rzeczy sie nieprzeeskoczy i jak nie ma sie dzialki albo nbadzianych rodzicow to to niewyjdzie.. dlatego trzeba sie domku dorobic z czasem..

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no wiem wiem ale pewnie rata bedzie rosla razem z pensja no i teraz bierzesz 200 000 zalozmy a splacasz 2 razy tyle ;/ no ale wiadomo ze nikt Ci tyle kasy za darmo nie pozyczy na tyle czasu troche mnie przeraza taki kredyt no ale coz zrobic takie czasy i niestety innej opcji, nie ma chyba ze mieszkac z rodzicami
uuu to nie wiedzialam normalnie mnie oswiecilas a ile gdzies tak takie mieszkanie 3-pokojowe deweloperskie kosztuje u nas na slasku, bo mowilas ze juz cos sie orientowaliscie? chyba bardziej sie oplaca w takim razie takie kupic bo u mnie na osiedlu gdzie bloki sa 20 letnie za mieszkanie okolo 60 m2 trzeba dac okolo 170 tys, a do tego jeszcze z 500 zl czynszu co miesiac
w tychach od 3900 za metr, do 4400 na poddaszu w 4 pietrowych blokach (zalezy jaka kondygnacia i ilosci pokoi - im wiecej tym cena spada bo metraz jest wiekszy..), na nowych strzezonych osiedlach np firma murapol, i tam chcemy mieskznaie oto strona http://www.murapol.pl/ (buduja nie tylko w tychach) ogladalam tez firme http://kombud-pb.com.pl/ - to tylko 2 firmy budujace sie w tychach z tego co ja patrzylam jest minimum 4 (jeszcze osiedle łąbędzie, i sosnowe...) wystarczy sie naprawde tylko rozejrzec...
Stary 2008-05-13, 21:46   #153
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie tyle nie myj
tzn ze jaka wodke bedziesz kupowac?? my tez planujemy jedna, dobra ale nie jakas strasznie droga. Znasz cos godnego polecenia? Mi Bols smakuje ale tez o nim slyszalam mieszane opinie
Jesli chodzi o wode to oszczedna jestem. TZ ganiam, zeby zakrecal wode kiedy sie myje. Tzn, na czas namydlania sie, bo wtedy woda nie jest przeciez potrzebna. A z tym podmywaniem to juz takie przyzwyczajenie i nie moge inaczej. Nawet jak uzywam chusteczek higienicznych to mam wrazenie, ze nadal jestem brudna i musze sie podmyc... SZczegolnie po dluzszym posiedzeniu. A ostatnio metabolizm mi sie poprawil i czasem kibelek odwiedzam nawet 3 razy w ciagu dnia...

A jesli tyczy sie wodki to zasnatawiamy sie nad ktoras z Polmosu.
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Jaga, więc wybrałaś ten kościół, który mi się podobał, śliczny jest. Dpbry wybór.

Zgłosiłam się już do klubu

Dzisiaj miałam straszny sen, że zaszłam w ciążę dokładnie 9 miesiącu przed ślubem. Było za późno, żeby cokolwiek przekładać, byłam załamana i chyba nawet płakałam przez sen jaaaa:/
Ciesze sie, ze i Tobie kosciolek sie podoba.

Moja kumpela, ktora we wrzesniu brala slub jest juz w ciazy. Moja siostra cioteczna tez oczekuje maluszka, ale u niej byl z tym problem, bo raz juz poronila...

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja tez nie lubie anekow kuchenych. Kuchnia to ma byc kuchnia, ew. kuchnia polaczona z jadalnia a nie kuchnia z salonie...

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Śliczne te Wasze kościółki
A przy okazji ja sie pochwale cerkwią, w której będziemy brali ślub
Na żywo wyglada o wiele piekniej...
Sliczna cerkwia. Chyba nawet wiem gdie sie znajduje.
Slyszalam, ze u Was mnsze trwaja ponad godzine i nie ma lawek. CZy to prawda?

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tak w deweloperskich bynajmniej u mnie nieplaci sie czynszu.. sa oddawane do twojej dyskozycji.. z czasem moze zawiazac sie wspolnta mieszkaniowa i placisz fundusz remontowy.. ale w nowych blokach logiczne ze przez pierwsze lata sie nieremontuje... szczegolnie ze dewelperskie firmy to nie spoldzielnie..
i to sa sprawdzone informacje z trynku mieszkaniowego tyskiego gdzie mioeszkania wtorne sa drozsze od pierwotnych... napreawde sprawdzalismy to wielokrotnie..
i ja tez bym wolala mieszkac w domku.. logiczne masochistka niejestem./. ale niektorych rzeczy sie nieprzeeskoczy i jak nie ma sie dzialki albo nbadzianych rodzicow to to niewyjdzie.. dlatego trzeba sie domku dorobic z czasem..
No tak, juz dzis rozmawialam z TZ na temat auta retro i powiedziala, ze jesli nie bedzie nas stac to trudno, bo "jesli nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma"...

Wydaje mi sie, ze w te rate moze juz byc wliczony tak zwany czynsz, bo przeciez po splaceniu rat nie moze byc tak, ze nie bedzie sie placic za lokal... Ja mam mieszkanie wlasnosciowe a mimo to oplacam czynsz...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 21:55   #154
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie lubie anekow kuchenych. Kuchnia to ma byc kuchnia, ew. kuchnia polaczona z jadalnia a nie kuchnia z salonie...
Oooo to takl samo jak ja Zawsze staram sie myślec o tym jaki musi być skifoland jak ktos ma kuchnie łaćzoną a salonem i np napragnie mu sie gotować bigoś...niezły syf wtedy musi być w tym salonie...Moda modą,ale takie rozwiązania są dobre dla ludzi,którzy jadają poza domem
Stary 2008-05-13, 21:56   #155
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi sie, ze w te rate moze juz byc wliczony tak zwany czynsz, bo przeciez po splaceniu rat nie moze byc tak, ze nie bedzie sie placic za lokal... Ja mam mieszkanie wlasnosciowe a mimo to oplacam czynsz...
a ja lubie wszystkie imprezy w domu a mama siedziala w kuchni cos donosila i robila a tak kuchnia w pokoju cos cudownego... sama tak chce...

a w racie nie moze byc czynszu bo rata jest z BANKU a nie z firmy, a po splaceniu rat mieszkanie jest nasze i czynszu sie NIE PLACI, zreszta mieszkanie mozesz kupic za gotowke, wiec z leksza bylo by to niemozliwe ze ja na kredyt place czynsz a sasiadka za gotowke nie...
a ty placisz bo masz pewnie spoldzielcze-wlasnosciowe czy jakos tak..

edit - katia niezgadzam sie ze eneks tylko wtedy gdy jakda sie poza domem.. poprostu to zalezy od tego co sie lubi...
Stary 2008-05-13, 22:13   #156
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
edit - katia niezgadzam sie ze eneks tylko wtedy gdy jakda sie poza domem.. poprostu to zalezy od tego co sie lubi...
Oczywiście
Stary 2008-05-13, 22:19   #157
anuulaa
Wtajemniczenie

Mi też się marzy salon połączony z kuchnią ale chciałabym kuchnię oddzielić taką wysoką jakby ladą, żeby nie było widać co jest na blatach mebli kuchennych i kuchence. Jakbym miała domek, to kuchnie połączyłabym oczywiście z jadalnią, marzenie...
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:20   #158
martucha84
Zakorzenienie

a wogole ja dzis 1 raz w zyciu jezdzilam konno - do przedszkola przyjechaly 2 kucyki i jeden duzy kon, a ze dzieci sie baly to lazilam z nimi i na koniec wyszlo ze nauczyciel ma jechac.. a ze ja niechcialam to moje rezolutne 3 latki pytaly czy sie boje (przesmiewczo) i musialam jechac.. bozzz strippi czy to normalne ze mnie cholernie po zejsciu bolalo udo.. jakby jakis nie wiem skurcz? moze dlatego ze bardzo zestresowana i spieta bylam.. oczywiscie dzieci sie niezorientowaly ze ich pani sie boji.. ale w srodku myslalam ze umre;D

edit doczytalam.. anula mi sie marzy to co tobie z tym blatem.. ale widzialam jescze rozwiazanie ze oprocz blatu byla taka fajna firana rozsowana i jak ktos szedl spac np. goscie to sie zaslone przesowalo i bylo choc troszke intymniej
Stary 2008-05-13, 22:21   #159
eseska
Zakorzenienie

Witam nowe panny młode Eliame i Gwareczek!

jeśli chodzi o mieszkania - to jak pisałam tz ma własne - ciasne ale własne! Dlatego na razie nie stresujemy się kredytami. A jeśli chodzi o aneks? - kurcze to to chyba zależy od całego mieszkania. W niektórych to wygląda spoko a w innych nie! Ja też myślę jak to mieszkanko zrobić po swojemu tzn po naszemu. I rozważam opcje połączenia kuchni z pokojem bo pokój malutki a kuchnia taka że można z niej coś ukroić i tam sie po prostu marnuje. Myślałam o czym takim otworzyć kuchnie na pokój i zrobić taki ciąg kuchnia - część jadalniana - wypoczynkowa. Ale nie wiadomo jak to wyjdzie bo ta ściana co ja chce wyburzyć to chyba jest nośna a tych ruszać nie wolno - TŻ mówi , że pomyśli - może jakieś filarki podtrzymujące.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:25   #160
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
a ja lubie wszystkie imprezy w domu a mama siedziala w kuchni cos donosila i robila a tak kuchnia w pokoju cos cudownego... sama tak chce...

a w racie nie moze byc czynszu bo rata jest z BANKU a nie z firmy, a po splaceniu rat mieszkanie jest nasze i czynszu sie NIE PLACI, zreszta mieszkanie mozesz kupic za gotowke, wiec z leksza bylo by to niemozliwe ze ja na kredyt place czynsz a sasiadka za gotowke nie...
a ty placisz bo masz pewnie spoldzielcze-wlasnosciowe czy jakos tak..

Z jednej strony anekst to plus, szczegolnie jak sa takie imprezy, jak piszesz, ale tak jak pisala katia, nie wyobrazam sobie gotowac np. bigos lub cos innego co daje swadek i zeby mi sie to po salonie roznosilo... Jak jest kuchnia to zamykam do niej drzwi, otwieram okna i nic do salonu nie przejdzie...

No i obliczylam sobie ile wychodzi takie mieszkanie. Jesli brac raty na 30 lat, po 1500 zl/mies to lacznie za te 30 lat placi sie 540tys. Za to kwote to mozna nieduza dzialke kupic i spory domek, pietrowy wybudowac... Szok, ile kasy z ludzi zdzieraja...

J. obliczyl, ze nas wybudowanie domu bedzie kosztowac ok 150 tys. juz z wykonczeniem, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc... I najciekawsze jest to, ze on sie tym nie przejmuje, tak samo jak nie przejmuje sie tym jak nazbiera kase na wesele...

AV by jaga_2001
Stary 2008-05-13, 22:29   #161
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
w tychach od 3900 za metr, do 4400 na poddaszu w 4 pietrowych blokach (zalezy jaka kondygnacia i ilosci pokoi - im wiecej tym cena spada bo metraz jest wiekszy..), na nowych strzezonych osiedlach np firma murapol, i tam chcemy mieskznaie oto strona http://www.murapol.pl/ (buduja nie tylko w tychach) ogladalam tez firme http://kombud-pb.com.pl/ - to tylko 2 firmy budujace sie w tychach z tego co ja patrzylam jest minimum 4 (jeszcze osiedle łąbędzie, i sosnowe...) wystarczy sie naprawde tylko rozejrzec...
noo ja z murapolu juz ogladalam bloczki bo oni u mnie w Bielsku tez buduja pare nowych osiedli No ale u nas to na razie jeszcze w sferze marzen takze konkretnie sie jeszcze nie interesowalam ile za metr itd bo nawet nie wiem czy bedziemy mieszkac w Bielsku, w Dabrowie czy jeszcze gdzie indziej Takze na razie to tylko sobie ogladam, a ze pisalas, że jestes zainteresowana tematem i sledzisz oferty to dlatego tak pytalam orientacyjnie ile u Was to kosztuje

Cytat:
Jesli chodzi o wode to oszczedna jestem. TZ ganiam, zeby zakrecal wode kiedy sie myje. Tzn, na czas namydlania sie, bo wtedy woda nie jest przeciez potrzebna. A z tym podmywaniem to juz takie przyzwyczajenie i nie moge inaczej. Nawet jak uzywam chusteczek higienicznych to mam wrazenie, ze nadal jestem brudna i musze sie podmyc... SZczegolnie po dluzszym posiedzeniu. A ostatnio metabolizm mi sie poprawil i czasem kibelek odwiedzam nawet 3 razy w ciagu dnia...
nooo ja tez zakrecam wode jak sie namydlam nie wiem jak tam moj Tż bo jak nocuje u mnie to go nie sledze ale jak kiedys bedziemy miec wlasne M to tez bede go pilnowac hmm to mi wystarczy jak sie umyje rano i wieczorem co za duzo to niezdrowo A metabolizm to masz super Ja czasem to przez kilka dni z rzedu nie moge ;/ szczegolnie jak jestem z wizyta u tescia nie lubie na czyims kiblu a w dodatku jak tylko ide z misja to tesciu zaczyna gonic kota po przedpokoju
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 22:32   #162
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony anekst to plus, szczegolnie jak sa takie imprezy, jak piszesz, ale tak jak pisala katia, nie wyobrazam sobie gotowac np. bigos lub cos innego co daje swadek i zeby mi sie to po salonie roznosilo... Jak jest kuchnia to zamykam do niej drzwi, otwieram okna i nic do salonu nie przejdzie...

No i obliczylam sobie ile wychodzi takie mieszkanie. Jesli brac raty na 30 lat, po 1500 zl/mies to lacznie za te 30 lat placi sie 540tys. Za to kwote to mozna nieduza dzialke kupic i spory domek, pietrowy wybudowac... Szok, ile kasy z ludzi zdzieraja...

J. obliczyl, ze nas wybudowanie domu bedzie kosztowac ok 150 tys. juz z wykonczeniem, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc... I najciekawsze jest to, ze on sie tym nie przejmuje, tak samo jak nie przejmuje sie tym jak nazbiera kase na wesele...
hmm dobra kasa na wesele jakos sie uzbiera a na ten domek 150 tys(aczkolwiek zawsze cos w trakcie wypada i trzeba zwiekszyc kase) to skad wezmiecie? bp to dla mnie bylby wiekszy problem niz wesele.. bo pieniadze z wesela z kopert to raczej calej sumy wam niedadza...

samba w murapolu od 3900 do 4400 zalezy jki metraz i ktore pietro to wiem napewno bo tam chcemy nasze.. nie wiem jakie ceny sa w bielsku.. bo we wroclawiu tez buduja i sa duzo wyzsze.. ale mysle ze u was orientacyjnie takie jak u nas
Stary 2008-05-13, 22:41   #163
kliwia
Zakorzenienie

za 540 to można juz sobie kupić domek wybudowany
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 23:06   #164
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a wogole ja dzis 1 raz w zyciu jezdzilam konno - do przedszkola przyjechaly 2 kucyki i jeden duzy kon, a ze dzieci sie baly to lazilam z nimi i na koniec wyszlo ze nauczyciel ma jechac.. a ze ja niechcialam to moje rezolutne 3 latki pytaly czy sie boje (przesmiewczo) i musialam jechac.. bozzz strippi czy to normalne ze mnie cholernie po zejsciu bolalo udo.. jakby jakis nie wiem skurcz? moze dlatego ze bardzo zestresowana i spieta bylam.. oczywiscie dzieci sie niezorientowaly ze ich pani sie boji.. ale w srodku myslalam ze umre;D

edit doczytalam.. anula mi sie marzy to co tobie z tym blatem.. ale widzialam jescze rozwiazanie ze oprocz blatu byla taka fajna firana rozsowana i jak ktos szedl spac np. goscie to sie zaslone przesowalo i bylo choc troszke intymniej
To miałaś dzisiaj przygody, fajnie

A z tą firanką to jakoś trudno mi sobie ją wyobrazić heehe

Cytat:
Ale przecież są okapy, postęp idzie tak do przodu, że przy tych cudach techniki to taki zapach bigosiku to pikuś. Ja jakoś się tym nie przejmuję

Cytat:
No coś TY??? W szoku jestem, że tam mało. A jaki to miałby być dome, parterowy czy piętrowy? Same działki są drogie a gdzie reszta. Jak tak tanio rzeczywiście Wam wychodzi to tylko się budować
Stary 2008-05-14, 00:14   #165
*Agatek*
Zakorzenienie

Witam... Ojj dawno mnie tutaj nie było

Hehe, już pierwsze kroczki w sprawie ślubu załatwione... narazie orkiestra
A jutro być może będzie i sala i kościół Sala to jestem pewna na 80%
Nie nadążałam Waszych postów czytać hehe

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 04:49   #166
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Sliczna cerkwia. Chyba nawet wiem gdie sie znajduje.
Slyszalam, ze u Was mnsze trwaja ponad godzine i nie ma lawek. CZy to prawda?
hehe można sobie wybrać długość, godzina, dwie, albo nawet trzy
a ławek kilka jest więc jeżeli już ktoś naprawdę b ędzie konać to może sobie usiąść
a cerkiew na leśnej dolinie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 07:43   #167
kliwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa
Ale przecież są okapy, postęp idzie tak do przodu, że przy tych cudach techniki to taki zapach bigosiku to pikuś. Ja jakoś się tym nie przejmuję
No ja póki co okapu nie mam, ale jak smażę cebulę, to czuć tylko w kuchnio-jadalni. DO reszty domu nie dociera swądek spalenizny
Też jest kwestia kominów drożnych, Jak jest ciąg w kominie, to zapachy wywiewają się same.

MisQa a Ty sopać nie możesz?

Ja miałam dzisiaj dziwne sny. Męczące i sprawiające, że we śnie jak i po przebudzeniu czułam się zdezorientowana i zaniepokojona. Ale teraz nie mogę sobie przypomnieć co to był za sen

Dzień dobry PM 

edit: ta kropka wyżej, to" : ) " [usmiech] skopiowany z worda hahaha ale dziwnie tu wygląda.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 08:20   #168
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ech ja tez sie nie wyspałam. cała noc mi sie sniło, ze mnie TZ zostawiał, tylko na rózne sposoby a to miał kogos, a to mówil że nuz mnie nie kocha ech...

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 09:30   #169
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

150tys z wykończeniem?? ja rozumiem,ze mozna znac sie na tych sprawach i duzo zrobic samemu,albo miec konkaktyi wtyki i zalatwic sobie np materialy taniej,ale u mnie w lubelskim,to jak nie masz 300tys NA POCZĄTEK,to nawet nie masz co startowac z jakąs budową....gdyby za 150 tys mozna było wybudowaći wykonczyc dom,to juz w tym momencie pisałabym do was z mojej willi z basenem...
Stary 2008-05-14, 10:54   #170
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zapisałam się do klubu

My jedziemy w sobotę do kamerzysty. U nas ceny wahają się od 800 zl - 1200 (jakis tam ulepszenia). Bierzemy takiego za 800 na kolana może nie powalił, ale film niczego sobie.
Co do mieszkania to na razie jesteśmy z TZ na etapie planowania i myślenia. Z kredytem i kupnem na razie poczekamy.
Wolałabym dom...

Poza tym chyba czeka mnie re instalacja systemu. coś mi sie komp wiesza i jakoś tak chyba przy chorzał...

A oto mój kościół jest spory i całkiem odnowiony. Pamiętam jak brałam Pierwsza Komunię wśród rusztowań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MiastoiGminaSuchedniw36.jpg (149,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MiastoiGminaSuchedniw38.jpg (141,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MiastoiGminaSuchedniw39.jpg (165,1 KB, 9 załadowań)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 11:01   #171
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2

Witam!

Tak sie zastanawiałam czemu nic nie piszecie a tu już 3 część
Aż strach pomyśleć ile części jeszcze będzie do pierwszego ślubu
My z TŻ wybieramy sie do księdza w wakacje a ślub to byśmy chcieli albo w czerwcu albo w sierpniu Najbardziej oblegane miesiące ale jak nie uda nam sie w Krakowie to mamy plan "B" - wieś I tam na 100% będzie miejsce bo tam ślub raz na ruski rok

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 11:14   #172
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Witam! Będziemy ślubować tego samego dnia
Moje przygotowania na razie też stoją w miejscu, nie mamy czasu się za to zabrać, bo teraz zbliża się sesja i jesteśmy zawaleni nauką.
Byliśmy u jednego kamerzysty na prezentacji no i bardzo nam się podobało, bo do każdej pary podchodzi indywidualnie, tzn. jeśli na wstępie są pokazywane jakieś tła z kwiatów, czy obrączek to są to kwiaty danej panny młodej i obrączki tej akurat pary. No i w ogóle widać, że montaż taki przemyślany, że robi różne ujęcia osób, a nie jak wielu kamerzystów kręci tych, co się akurat gdzieś nawiną w kadr. Podał nam ceny ile kosztuje każdy dodatek do tej płyty - czyli np nagranie z pleneru, jakieś skróty i inne rzeczy. Górna granica całości to 1950 zł, ale te opcje które nas akurat interesują kosztowałyby w całości 1700zł. No i teraz mamy dylemat co zrobić, bo on do tanich nie należy, ale z drugiej strony bardzo nam się jego propozycja podobała, szczególnie to, że nie robi schematów, tylko każde wesele traktuje indywidualnie.
Musimy się umówić jeszcze z kimś tak dla porównania, żeby mieć pełny obraz tego wszystkiego.
Jak myślicie - warto wydać trochę więcej i wiedzieć, że to wszystko jest takie "nasze"? Ten 1700 to w ogóle dużo według Was?

Ktosiu my płacimy za kamerzystę 2100 czy 2200 kurde już nawet dokładnie nie pamiętam w każdym bądź razie u tego kamerzysty jego oferta podzielona jest na 3 pakiety i różnica między tymi pakietami to kwestia 100 - 150 zł początkowo chcieliśmy najtańszą, ale koniec końców stanęło na najdroższej...nie wiem czy dobrze bo na innym wątku jakiś czas temu miała miejsce dyskusja mężatek - dziewczyn, które korzystały z usług różnych kamerzystów min. tego którego my zaklepaliśmy, jenda miała na jego temat niezbyt pochlebne zdanie, z kolei inna osoba pisała, że to co oferuje ta firma w najdroższym pakiecie to jedna wielka ściema :/ mam jednak nadzieje, że będziemy zadowoleni z efektu
U nas właśnie ta oferta,którą wybraliśmy zawiera dodatki w postaci stabilizacji obrazu i czegoś tam jeszcze...w poprzedniej części pisałam o tym szerzej
Stary 2008-05-14, 11:40   #173
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Witam... Ojj dawno mnie tutaj nie było

Hehe, już pierwsze kroczki w sprawie ślubu załatwione... narazie orkiestra
A jutro być może będzie i sala i kościół Sala to jestem pewna na 80%
Nie nadążałam Waszych postów czytać hehe
Gratuluje załatwienia pierwszej, ale jednej z ważniejszych spraw Musisz częściej zaglądać, bo tu się strasznie dużo dzieje faktycznie ciężko się połapać po dłuższej nieobecności.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ech ja tez sie nie wyspałam. cała noc mi sie sniło, ze mnie TZ zostawiał, tylko na rózne sposoby a to miał kogos, a to mówil że nuz mnie nie kocha ech...
dobrze, że to tylko sen

Melduje z radością, że dziś napisałam ostatni egzamin Cały kwiecień i teraz męczyłam się z zaliczeniami i egzaminami z 11 przedmiotów i wreszcie koniec Ale jestem happy, no dobra prawie koniec, jeszcze muszę jedną pracę zaliczeniową napisać, ale to już pikuś Wreszcie mam czas żeby pisać prace licencjacką, nie jest źle widzę światło w tunelu, powinnam się wyrobić ze wszystkim
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 11:44   #174
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Melduje z radością, że dziś napisałam ostatni egzamin Cały kwiecień i teraz męczyłam się z zaliczeniami i egzaminami z 11 przedmiotów i wreszcie koniec Ale jestem happy, no dobra prawie koniec, jeszcze muszę jedną pracę zaliczeniową napisać, ale to już pikuś Wreszcie mam czas żeby pisać prace licencjacką, nie jest źle widzę światło w tunelu, powinnam się wyrobić ze wszystkim
uuu no to gratuluje na pewno sie wyrobisz i znow beda wakacje heheh
Stary 2008-05-14, 11:49   #175
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
uuu no to gratuluje na pewno sie wyrobisz i znow beda wakacje heheh
dziękuje Obawiam się, że wakacji jako takich mieć już nie będę, bo chce poszukać pracy i zacząć już w wakacje, ale jak by nie patrzeć wakacje od szkoły to będą
Stary 2008-05-14, 12:03   #176
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje Obawiam się, że wakacji jako takich mieć już nie będę, bo chce poszukać pracy i zacząć już w wakacje, ale jak by nie patrzeć wakacje od szkoły to będą
no tak to niestety jest ja tez w tym roku koncze szkole, z tymze mgr juz, wiec czas najwyzszy zajac sie szukaniem pracy Ale poki co to jeszcze goraczkowo tworze zeby sie wyrobic na czerwiec, a praca ewentualna by mi tego nie ulatwila wiec mysle ze od czerwca zaczne rozsylac Cv W sumie to przez cale studia zawsze pracowalam w wakacje, wiec wakacji jako tako nigdy nie mialam i w trakcie roku szkolnego tez sobie czesto gesto dorabialam Noo ale mimo wszystko smutno mi, ze juz koncze szkole i teraz bedzie trzeba pracowac, nie dlatego ze sie chce, a dlalego ze sie musi i juz nigdy nie bedzie tak dlugich "wakacji", no ale coz Mam nadzieje ze jakos to bedzie hehe
Stary 2008-05-14, 12:26   #177
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ja tez zakrecam wode jak sie namydlam nie wiem jak tam moj Tż bo jak nocuje u mnie to go nie sledze ale jak kiedys bedziemy miec wlasne M to tez bede go pilnowac hmm to mi wystarczy jak sie umyje rano i wieczorem co za duzo to niezdrowo A metabolizm to masz super Ja czasem to przez kilka dni z rzedu nie moge ;/ szczegolnie jak jestem z wizyta u tescia nie lubie na czyims kiblu a w dodatku jak tylko ide z misja to tesciu zaczyna gonic kota po przedpokoju
metabolizm super, ale ostatno prezez te ciagle obzeranie sie slodyczami znow przytylam. :/ Od dzis basta!

Cytat:
hmm dobra kasa na wesele jakos sie uzbiera a na ten domek 150 tys(aczkolwiek zawsze cos w trakcie wypada i trzeba zwiekszyc kase) to skad wezmiecie? bp to dla mnie bylby wiekszy problem niz wesele.. bo pieniadze z wesela z kopert to raczej calej sumy wam niedadza...
ja sie tym przejmuje, ale TZ nie...
Cytat:
[/QUOTE]Ale okap nie zawsze wszystko pociagnie. No i gorzej jesli ktos ma taki zmysl wechu jak ja. Ja to nawet poczuje, gdy leze u siebie w pokoju na lozku, ze ktos klatka schodowa schodzil i mial zapalonego papierosa...
Bylo swego czasu tak, ze rodzicow ganialam z domu, bo mimo, ze mieli zamkniete drzwi do kuchni, wlaczony opak i otwarte okno to i tak dym z papierosow wlatywal mi do pokoju, a ja za papierosy moglabym zabyc...[QUOTE]No coś TY??? W szoku jestem, że tam mało. A jaki to miałby być dome, parterowy czy piętrowy? Same działki są drogie a gdzie reszta. Jak tak tanio rzeczywiście Wam wychodzi to tylko się budować
Domek parterowy. Dzilka nas nic nie bedzie kosztowac, bo ojciec TZ ma ich kilka i to na prawde duze. Na jednej pobudujemy sie zojcem i bratem TZ, i nie dosc, ze kazdy bedzie mial spora dzialke dla siebie, w sensie ogrodka to jeszcze chca staw wykopac. No i pisalam, ze TZ wraz z ojcem maja firme budowlana, wiec i robotnikow maja i sami budowe nadzorowac beda. TZ powiedzial, ze tez sam chatke wykonczy, bo nie tylko na murowaniu ale i na wykonczeniach sie zna. Jakby cos to nawet moj tato moglby pomoc, bo tez sie na tej robocie zna, bo tez jest budowlancem.

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
150tys z wykończeniem?? ja rozumiem,ze mozna znac sie na tych sprawach i duzo zrobic samemu,albo miec konkaktyi wtyki i zalatwic sobie np materialy taniej,ale u mnie w lubelskim,to jak nie masz 300tys NA POCZĄTEK,to nawet nie masz co startowac z jakąs budową....gdyby za 150 tys mozna było wybudowaći wykonczyc dom,to juz w tym momencie pisałabym do was z mojej willi z basenem...
No niby ma tyle kosztowac, ale czy tyle rzeczywiscie bedzie tyle wyjdzie to sie okaze w praktyce...

Tylko moj tato kreci nosem, bo mu sie nie pododba, ze na wies uciekam z miasta.

AV by jaga_2001
Stary 2008-05-14, 14:37   #178
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
To moje gratulację, ja całą sesję mam dopiero przed sobą i na samą myśl mi słabo.

Cytat:
ja sie tym przejmuje, ale TZ nie...
Domek parterowy. Dzilka nas nic nie bedzie kosztowac, bo ojciec TZ ma ich kilka i to na prawde duze. Na jednej pobudujemy sie zojcem i bratem TZ, i nie dosc, ze kazdy bedzie mial spora dzialke dla siebie, w sensie ogrodka to jeszcze chca staw wykopac. No i pisalam, ze TZ wraz z ojcem maja firme budowlana, wiec i robotnikow maja i sami budowe nadzorowac beda. TZ powiedzial, ze tez sam chatke wykonczy, bo nie tylko na murowaniu ale i na wykonczeniach sie zna. Jakby cos to nawet moj tato moglby pomoc, bo tez sie na tej robocie zna, bo tez jest budowlancem.

No niby ma tyle kosztowac, ale czy tyle rzeczywiscie bedzie tyle wyjdzie to sie okaze w praktyce...

Tylko moj tato kreci nosem, bo mu sie nie pododba, ze na wies uciekam z miasta.
No to super. Po odliczeniu kosztów działki i robocizny to racja, tyle może wyjść budowa domu. Fajnie macie MY jak tylko będziemy mieli więcej kaski po weselu to chcemy kupić małą działkę budowlaną do 10 arów. TŻ ma jeszcze jakaś kasę na książeczce mieszkaniowej, a jak nam zabraknie kasy to weźmiemy mały kredyt. Działka to zawsze coś, pierwszy krok do tego, by marzenia się spełniły.
Stary 2008-05-14, 15:14   #179
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
no tak to niestety jest ja tez w tym roku koncze szkole, z tymze mgr juz, wiec czas najwyzszy zajac sie szukaniem pracy Ale poki co to jeszcze goraczkowo tworze zeby sie wyrobic na czerwiec, a praca ewentualna by mi tego nie ulatwila wiec mysle ze od czerwca zaczne rozsylac Cv W sumie to przez cale studia zawsze pracowalam w wakacje, wiec wakacji jako tako nigdy nie mialam i w trakcie roku szkolnego tez sobie czesto gesto dorabialam Noo ale mimo wszystko smutno mi, ze juz koncze szkole i teraz bedzie trzeba pracowac, nie dlatego ze sie chce, a dlalego ze sie musi i juz nigdy nie bedzie tak dlugich "wakacji", no ale coz Mam nadzieje ze jakos to bedzie hehe
No niestety lub stety, jak kto woli, skończy nam się beztroska, trzeba będzie dorosnąć i w końcu zacząć żyć na własny rachunek, wszak za rok mężatkami będziemy

Cytat:
To moje gratulację, ja całą sesję mam dopiero przed sobą i na samą myśl mi słabo.
Dzięki
Będę trzymać kciuki żeby sesja gładko poszło
Stary 2008-05-14, 15:47   #180
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości