![]() |
#181 |
Szef ds. Wymianek
Wiadomo¶ci: 17 865
|
Dot.: Zwi±zek z... no có¿, "panem spod sklepu". Czy to ma przysz³o¶æ?
To chyba podobnie jak z inn± userk± by³o, t± od Monsieura - zdania co do jej stylu pisania by³y bardzo podzielone^^.
![]() |
#182 |
hakuna matata
Wiadomo¶ci: 22 754
|
Tre¶æ usuniêta
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
Autorka nie bierze w ogóle pod uwagê tego, jak alkohol wp³ywa na cz³owieka i co siê mo¿e za kilka lat staæ z mi³ego kochanego misia. A¿ dziwne, ¿e wykszta³cona obyta kobieta ma takie klapki na oczach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 479
|
My¶la³am ¿e siê ogarn±³ z piciem, dlatego autorka tak pieje z zachwytu nad swoim panem ¿ulem. A tu niekoniecznie. On nadal pije, nawet wiêksz± ilo¶æ alkohol
![]()
![]() |
#185 |
Szef ds. Wymianek
Wiadomo¶ci: 17 865
|
Dlatego historia ta wydaje mi siê lekko nieprawdopodobna
![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 809
|
Cytat:
![]() Smutno mi, bo¿e. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Ja my¶lê, ¿e to troll i to zorganizowany. Ilo¶æ go¶ci, którzy odwiedzali wczoraj w±tek, by³a wrêcz alarmuj±ca ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#188 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 515
|
Cytat:
W ogóle od pocz±tku styl pisania przypomina mi Salalinê (czy innego trolla, bo ona nie pamiêtam, ¿eby wszystkich naoko³o obra¿a³a). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 975
|
No có¿ autorko, skoro nic do Ciebie nie przemawia to b±d¼ szczê¶liwa ze swoim Panem Menelem.
#191 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 11 487
|
Cytat:
By³y zwi±zki z misiami co to lubi± parê piwerek po pracy, z by³ymi i czynnymi narkomanami, hazardzistami, ale akcji ''przygarnij ¿ula" chyba nie by³o |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 809
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#193 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Czy to ma przyszlosc ?
Jezeli oboje tego chcecie, jestescie razem szesliwi, nawzajem sie motywujecie i uzupelniacie to uwazam, ze jak najbardziej. Trzy miesiace to krotki okres, czas pokaze i zweryfikuje wasz zwiazek - motylki odleca i wtedy tak naprawde sie okaze czy mimo roznic jestescie w stanie razem zyc i zalozyc rodzine. Moze teraz nie wszyscy Wam kibicuja, wiadomo - stereotypy ... ale zapewne w przyszlosci sie to zmieni ... Ludzie sie zmieniaja i wierze, ze Wam sie uda. Jednak zwrocilabym uwage na jego ciagotki do alkoholu i ewentualnie wspolnie podjela kroki uwolnienia go z nalogu. Teraz kiedy jest super, moze nie pije, ale co w momencie kiedy bedzie mial problem - np. straci prace itp jak sie zachowa ? |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Piszê uczciwie - przeczyta³am pierwsz± stronê w±tku i ostatni±.
Wierzyæ mi siê nie chce w to, co przeczyta³am. Jak wykszta³cona kobieta, która w dodatku robi karierê zawodow± itd. mo¿e byæ taka niem±dra i w ogóle siê nie szanowaæ. Sorry, ale dla mnie zakochanie siê w panu spod sklepu, który podrywa j± na parê z³otych dla browara, sypianie z nim i plany wspólne z takim kim¶ na przysz³o¶æ jest równoznaczne z tym, ¿e komu¶ naplu³ ¿ul na twarz a ten to jeszcze zliza³ z pe³n± rado¶ci± i siê cieszy³. Ogólnie fuj.
#195 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 742
|
Cytat:
Za du¿o czasu na wiza¿u ![]()
Nie chcê zabijaæ czasu. Chcê chwytaæ go mocno i odciskaæ swój ¶lad na ¶wiecie. wymiana Edytowane przez zuz123 Czas edycji: 2017-07-14 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#196 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Sama znam przypadek pary, gdzie facet bardzo siê zmieni³ na dobre, ale je¶li kto¶ jest naprawdê uzale¿niony, to nigdy nie wiadomo czy siê nie z³amie. ja bym nie ryzykowa³a. Podejrzewam ze to chodzi o taki typ poczciwego cz³owieka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 582
|
Czy¿by w±tek roku?
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Wszystkie nicki zajête. ![]() Edytowane przez lubiekielbase Czas edycji: 2017-07-14 o 14:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Pe³zanie
Wiadomo¶ci: 531
|
Có¿ za mezalians
![]() A mo¿e on siê za³o¿y³ z kumplami spod sklepu o skrzynkê Harnasia, ile autorka z nim wytrzyma?
#200 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 631
|
Uwa¿am, ¿e kto¶ kto nie ma ¿adnego wykszta³cenia, a jedyne w ¿yciu co robi to pomaga w sklepie i pije to nigdy siê nie zmieni. Mo¿e pani autorce siê wydaje, ¿e ma dar naprawiania ludzi i stawiania "meneli" na nogi, ale nic bardziej mylnego. Czar pry¶nie i kole¶ bêdzie robi³ to co dotychczas zreszt± jak autorka pisa³a nadal pije, ale "mniej"(yhyy chcia³a bym zobaczyæ te "mniej").
O tym, ¿e trzeba mu przypominaæ o zmienianiu gaci - nie skomentujê. Nied³ugo trzeba bêdzie mu przypominaæ ¿eby siê dok³adniej podtar³ po skorzystaniu z toalety. I nadal nie wiem o czym mo¿na gadaæ z facetem, który ma ograniczony zasób s³ów i nie wykazuje siê elokwencj±; mo¿e o tym ile piw dzisiaj wypi³, lub czy wygra³ Harnasia? Nie rozumiem na prawdê. Ech nadal mam nadziejê,¿e komu¶ siê po prostu nudzi w wakacje czy podczas urlopu. Edytowane przez Memories90 Czas edycji: 2017-07-14 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 663
|
Bo¿e, niedobrze mi siê robi, bo autorka serio traktuje tego go¶cia jak ja swojego psa. Nie za m±dre stworzenie, ale strasznie pocieszne, cielêce spojrzenie, wdziêczne ¿e je kochasz i cieszy siê jak g³upie kiedy wracasz do domu po ca³ych piêtnastu minutach nieobecno¶ci. Nikt mi nie wmówi ¿e ta mieszanka lito¶ci i protekcjonalnego podej¶cia to zdrowa podstawa dla relacji miêdzyludzkich. On nie jest równorzêdnym partnerem i nie wiem jak mia³by nim zostaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
38 lat...
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 694
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;75487866]Bo¿e, niedobrze mi siê robi, bo autorka serio traktuje tego go¶cia jak ja swojego psa. Nie za m±dre stworzenie, ale strasznie pocieszne, cielêce spojrzenie, wdziêczne ¿e je kochasz i cieszy siê jak g³upie kiedy wracasz do domu po ca³ych piêtnastu minutach nieobecno¶ci. Nikt mi nie wmówi ¿e ta mieszanka lito¶ci i protekcjonalnego podej¶cia to zdrowa podstawa dla relacji miêdzyludzkich. On nie jest równorzêdnym partnerem i nie wiem jak mia³by nim zostaæ.[/QUOTE]
Nie obra¿aj psów ![]() ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 218
|
DagmaraWrocek po tym co ostatnio napisa³a¶, widaæ wyra¼nie, ¿e Ty jeste¶ zakochana g³ównie w tym, jak siê przy nim czujesz, a niekoniecznie w nim samym, jako cz³owieku, który imponuje i poci±ga. Co¶ na zasadzie - kocham go, bo on ma mnie za Boga, Alfê i Omegê. Niezbyt mi³ym porównaniem jest relacja opiekun-pies, ale mniej wiêcej tak w³a¶nie opisujesz wasz± historiê.
Twój facet nie jest menelem, jest zwyczajnym ¿ulem. Moja mama kiedy¶ pracowa³a w sklepie osiedlowym, dl którego przychodzi³o wielu takich rumianych ¿uli. Przychodzili kupiæ winko za 3 z³, czasem trze¼wi, czê¶ciej ju¿ podchmieleni, ale zawsze wykazywali siê jako tak± kultur± osobist±, nie byli aroganccy, chamscy ani agresywni. Przeciwnie, chcieli sobie czasem pogadaæ, po¿artowaæ, czêsto byli pomocni. Zawsze z szacunkiem odnosili siê do mojej mamy, jak j± nazywali "pani kierowniczki" oraz innych klientów. Ogólnie grzeczni, mili, rumiani od wódeczki i winka, panowie, którzy wiêkszo¶æ swojego czasu spêdzali pod sklepem lub w piwnicach popijaj±c z kolegami. Czêsto brali alkohol na tzw. "kreskê" ale zawsze, kiedy przychodzi³a renta, zasi³ek lub emerytura matki (ewentualnie pensja ¿ony) p³acili swoje d³ugi...i zaczynali nowy miesi±c "na zeszyt". I ja jestem w stanie uwierzyæ, ¿e na pierwszy rzut oka a nawet przez pierwsze miesi±ce, taki cz³owiek jest jak do rany przy³ó¿. Patrzy w ciebie jak w obraz, chce s³uchaæ twoich wspomnieñ, twoich rad. Na tym etapie mu imponujesz i na pewno chcia³by w jaki¶ sposób "doskoczyæ" do ciebie. Ale minie pierwszy, najmilszy okres w zwi±zku, a pan wróci do swoich starych nawyków i tego kim by³ przez 38 lat. Nie zmienisz go w pasjonata Teatru telewizji, niestety. Jest takie powiedzenie, ¿e nawet w Pary¿u nie zrobi± z owsa ry¿u. A ty z ¿ula nie zrobisz inteligenta, no zwyczajnie nie. A ci±gle próbujesz siebie i innych przekonaæ, ¿e pod wp³ywem twojej osoby on zacz±³ siê zmieniaæ...w ciebie? Pod³apuje twoje zainteresowania, twój styl ¿ycia. Mo¿e nawet siê tym teraz inspiruje, a ciebie to nape³nia dum±, jednak nie jest dzieckiem, pust± kartk± do zapisania po swojemu. Odpowiedz sobie na pytanie czy bêdziesz go takiego chcia³a, jakim jest - ¿ulem, któremu w³asna matka nie chce daæ ca³ej wyp³aty, bo j± przepije. ¯ulem, który sêpi od obcych ludzi o 5 z³otych na wino a pod sklepem spêdza ca³y swój czas. Je¶li tak, to dobrze. Je¶li jedna wierzyæ, ze go zmienisz - wspó³czujê straconych lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 970
|
Ja sobie darujê pojazd po tym facecie, go¶ciu jako¶ specjalnie o ni± chyba nawet nie zabiega³, czytaj±c ca³± historiê mam wra¿enie, ¿e to ona wszystko inicjowa³a (ach, ten u¶miech numer 8). ¯yje jak ¿yje, ale w stu procentach zgadzam siê z Wami, ¿e jest traktowany jak pies! A¿ mi siê nie chce nad tym rozwodziæ, bo o zachowaniu 32 letniej pani magister napisa³y¶cie chyba wszystko, co trzeba.
Swoj± drog±, nie wiem jak kto¶ móg³ stwierdziæ, ¿e fajny styl pisania ![]() ![]() ![]()
To, ¿e siê do Ciebie u¶miecham, wcale nie musi oznaczaæ, ¿e Ciê lubiê. Mogê, na przyk³ad, wyobra¿aæ sobie, ¿e stoisz w p³omieniach ![]() Ma³a Mi "Dobrze jest umieæ odró¿niaæ ¿ycie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
Ja przeczyta³am posty autorki pobie¿nie, bo poziom literacki mnie powali³.
#207 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 229
|
Pogardy dla faceta co nie miara, a pewnie po³owa wizazanek ma w sobie tyle elokwencji co ten Pan i podobny zasób s³ów. No ale maj± wykszta³cenie , wiêc s± lepsze.
Przykro siê czyta wypowiedzi w tym w±tku , zero jakiegokolwiek szacunku do drugiego cz³owieka |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 694
|
Cytat:
Po drugie) nie bierze siê za szukanie pracy, bo po postach autorki rozumiem ¿e odwleka to w czasie. Mi siê wydaje,¿e autorka jest zach³y¶niêta "mi³o¶ci±" co wcale mi³o¶ci± byæ nie musi, a zauroczeniem. Nie widzi tego,¿e on mo¿e j± wykorzystaæ. Oczywi¶cie ¿e nie musi. Ale mo¿e. Gdybym ja by³a facetem autorki robi³abym wszystko,aby udowodniæ ¿e zas³uguje na ni±. A on mam wra¿enie, robi wszystko,¿eby by³o jak by³o, bo jest mu wygodnie.. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 631
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Memories90 Czas edycji: 2017-07-14 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.