|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
W takim razie ja też zainwestuję w magnez - nerwus ze mnie straszny i to chyba jeden z głównych powodów wypadania moich włosów.
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczelam brac magnez od jakis 4 dni..stres zwiazany z matura daje sie we znaki..
Wlosy strasznie mi wypadaja,ale to juz od dluzszego czasu. Babcia mi dzis powiedziala abym przy myciu wlosow wciarala sobie żółtka jaj...ktos cos slyszal o tym? Daje to jakies efekty?
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
Maria wcale mnie nie pocieszylas,z tego co wiem ŁZS jest choroba ktora nie mozna do konca wyleczyc tylko zaleczyc...Szampon i wcierki to przeboleje ale rezygnacja z lakieru to istna porazka..przyklapnieta fryzura nie bardzo mi pasuje.Mysle,ze jakos to bedzie puki co dzieki za porade i pozdrawiam.
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Rozmawialam ostatnio ze znajoma. Ona twierdzi, ze jej pomaga woda brzozowa wcierana we wlosy po myciu. Czy ktos o tym slyszal?
Pozdrawiam
|
|
|
|
#1055 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
, nawet gdzieś się plącze osobny wątek o brzozowej i pokrzywowej .I jak to z reguły bywa - jednym pomoże, innym niekoniecznie, ale jeśli nie masz skóry głowy wrażliwej na alkohol, to możesz spróbować. Kosztuje grosze, a być może zadziała, więc warto spróbować. |
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Do kamila.bg
Ale ja przecież mogłam się pomylić, może to zwykły łojotok? Sama miałam łupież tłusty i on być może też przyczynił się do tego, że straciłam włosy. Wyleczyłam go przypadkiem stosując ampułki Radical. Nie mnie jednak koniecznie musisz iść do dermatologa. ŁZS można zaleczyć i przy odpowiedniej pielęgnacji mieć spokój na wiele lat. Całuski
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Natomiast musze powiedziec, ze zauwazylam nieznaczna poprawe wygladu wlosow po zastosowaniu Seboradinu:szampon+odzywk a(fioletowy). Wlosy zdecydowanie mniej sie przetluszczaja..Albo to juz moje urojenia..Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
celebriti
|
Leczę włosy od ponad 2 miesięcy. Widzę efekty. Moje 'menu':
- szampon Neril (co 3 mycie) - szmpon Joanna Rzepa - WAX raz w tygodniu - odżywka Nivea - bes silikonów - 1 opakowanie VITAPIL (od lutego) - 1 opakowanie tabletek wspomagających, niestety zapomniałam firmy, poleciła mi farmaceutka - vit A+E - magnez+ B6 - szklanka pokrzywy obecnie zażywam tylko magnez i żelazo - biofer oraz belisse sun (zawiera skrzyp, stad nie biorę już innych preparatów) włosy przestały mi nadmiernie wypadać, a dodam, że miesiąc temu zafundowałam im pasemka :/ moja kuracja pomogła. jeśli któraś z was ma pytania, chętnie odpowiem - priv.
|
|
|
#1059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
celebriti
|
no własnie głupio się przyznać, ale nie pamiętam. skończylam vitapil, chciałam kupic silice i pani doradziła mi jakiś czeski preparat na V. zawierał wszystkie potrzebne składniki dla wzmocienia włosów czyli skrzyp, pokrzywe, witmaminy etc. suplement diety. wychodzę z założenia że należy uzupełnić niedobory witamin i minerałow, więc przy tak szerokiej gamie preparatów dostepnych na rynku, można cos wybrac
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znowu ostatnio pogorszenie ilości wypadających włosów
nie wiem czy to nie przez powrót przed 2 miesiącami do tabletek
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzies wyczytalam,ze mozna stosowac plukanke z herbaty z pokrzywy, mozna?
Jak taki wywar przygotowac? 2 saszetki na 1litr wystarcza?
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, ja miałam zawsze problem z wypadaniem włosów, ale ostatnio ten problem starsznie się nasilił
, obawiam się że jeszcze trochę to strace wszystkie włosy . Na poczatku tłumaczyłam sobie ze to przez malowanie, zaczełam stosowac różne witaminy, wcierki itp. Byłam wczoraj u dermatologa przepisała mi wcierke do włosów robiona w aptece na recepte, podobno świetna, zobaczymy! Kilka lat temu brałam tabletki antykoncepcyjne i nie miałam żadnych problemów z włosami, wrecz przeciwnie miałm taka bójna fryzure, ze kazdy mi zazdrosicił a teraz![]() Ja mam w tej wcierce , która przepisał mi pani dermatolog spirytus Vini 60%, jak myslisz z moim problemem powinnam ja stosowac, czy raczej nie? Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-05-10 o 18:26 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edytowania |
|
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Do kajka270,
Cytat:
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja znów wróciłam do tartej cebuli na włosy, bo po powrocie do tabletek anty znowu mam problem z nadmiernie wypadającymi wlosami. I znalazłam genialny sposób na wyciśnięcie soku ze startej cebuli
wkładam papkę z cebuli do podkolanówki do której nie mam pary i nie noszę jej już z rok conajmniej i ściskam a sok leci czyściutki i jest go niesamowicie dużo jak znowu pojawi się rzepka to może w ten sposób też będę wyciskać sok
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Pozwolicie ze dołacze sie do watku ![]() Otóż włosy wypadują mi garściami...kiedys miałam bardzo gęste i mocne..teraz gdy próbuje rozerwać włosa, peka zanim go dobrze nie naprężę. Łykam Vitapil, Capivit, myje włosy szamponem z naftą i na noc mam taki lotion z nafta...ale to nic nie daje...zastanawiam sie czy przyczyna moze byc to ze na poczatku roku zazyłam Postinor duo-bombe hormonów..włosy takze chyba bardzo spowolnoły sie we wzroscie..prawie nie rosną;/ |
|
|
|
#1067 |
|
|
Gosiaczek6, na wypadanie owszem, wpływ mogło mieć zażywanie Postinoru włosy znane są z tego, że reagują z opóźnieniem.
Natomiast przy łamliwości szukałabym innego źródła - włos jest tkanką martwą i tabletka nie mogła mieć na niego wpływu [co najwyżej przy nasadzie mogła podziałać]. |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Na kanale Tvp2 bedzie zaraz mowa jak zachamowac wypadanie moze sie czegos dowiecie
|
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie serdecznie
. Wróciłam do tematu ponieważ, po bezsprzecznie wygranej walce z łysieniem i miesiącach pięknych, mocnych i bujnych kędziorów (ufam, że ktoś mnie jeszcze pamięta z poprzednich części wątku), znowu zaczęły mi one wypadać . Rozpoczynam więc od nowa długi proces zapobiegania i wspierania tego co się ostanie na głowie . Powodzenia i dużo wiary - z łysieniem można wygrać (przynajmniej w jakimś stopniu ).
|
|
|
|
#1070 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
levante, witaj
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
dziewuchy! wszystko, co jest w postaci tabletki szodzi w jakims stopni naszej watrobie. wszystko, czego potrzebujecie dla wlosow, paznokci jest zywnosci. i ona da najlepszy efekt, trzeba dobrac diete i juz. nie lykajcie zadnych skrzypowit, tableek musujacych... porobicie to jak juz bedziecie dojrzalymi babkami
|
|
|
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pisałam tu dosyc dawno jak rozpoczynałam walkę z wypadaniem, jakieś 6 miesięcy temu chyba, więc pewnie mnie nie pamiętacie. Biorę już 5 opakowanie inneov i mi zdecydowanie pomogło. Wypadanie stopniowo się zmniejszało i w końcu całkowicie zaprzestało
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 | ||
|
|
Cytat:
![]() Z tą szkodliwością też nie należy demonizować. Cytat:
|
||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1077 |
|
żona
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wamp powiem ze minimalnie mniej mi wypada włosów po Revalidzie i wcieraniu seboradinu niger ale nie zmienia to faktu nadal mnie opusczaja.... Pije tez pokrzywe codziennie i pomogła na przetłuszczanie. Musialam myc włosy codziennie a teraz moge nawet co 3 dni jak sie uprę. Mam pytanko jak myślićie czym to może być spowodowane, że jak czesze włosy wypada mi ich tak z 15 sztuk na oko, jak myje to samo a jak mam je mokre i mam je rozczesać to leci tyle ,ze cala umywalka we włosach, aż czarna sie robi
aha i jeszcze jedno bo tylko was sie mogę poradzić.... Czemu włosy po bokach mam dłuzsze a z tyłu głowy o 5 cm krotsze bo dojść za cholerke nie moge czym to jest spowodowane....
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy są cały czas, inni wracają... Makabra ... Po wszystkich moich perypetiach włosowych podtrzymuję, że najważniejsze jest zdiagnozowanie problemu, w przeciwnym razie same próby i błędy i tak w kółko. Problem w tym, iż zdiagnozowanie u nas w kraju, to makabra nr 2![]() . Ach...Cytat:
. Pozbieram swoje przepisy i podzielę się nimi. Oczywiście podstawą był Inneov, do którego właśnie wróciłam (Inneov koniecznie z przerwami –3 miesiące kuracji i przerwamysza – widzę, że aktualnie polecasz coś szczególnego – nasza stara, dobra cebula . Świetny pomysł z aplikacją.Cytat:
Cytat:
.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

, nawet gdzieś się plącze osobny wątek o brzozowej i pokrzywowej
.

nie wiem czy to nie przez powrót przed 2 miesiącami do tabletek 
. Na poczatku tłumaczyłam sobie ze to przez malowanie, zaczełam stosowac różne witaminy, wcierki itp. Byłam wczoraj u dermatologa przepisała mi wcierke do włosów robiona w aptece na recepte, podobno świetna, zobaczymy! Kilka lat temu brałam tabletki antykoncepcyjne i nie miałam żadnych problemów z włosami, wrecz przeciwnie miałm taka bójna fryzure, ze kazdy mi zazdrosicił a teraz

. Rozpoczynam więc od nowa długi proces zapobiegania i wspierania tego co się ostanie na głowie
).

bo dojść za cholerke nie moge czym to jest spowodowane....