Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-14, 18:58   #1351
myszowata1313
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Myszowata nie znam sie na rumieniu ale wiem że na wszelkiego rodzaju zmiany skórne super działa kąpiel w krochmalu. Czasem jakiś czas po porodzie pojawiają się takie zmiany hormonalne, ale warto obserwować czy to nie AZS, który pojawia się coraz częściej u dzieci
Dzieki wielkie
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Moja tez miala rumień zszedł sam po 1-2 dniach. Na policzkach i nóżkach miala

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mojej wlasnie wczoraj wyskoczylo. Dzis polozna chciala przyjsc ale ze tz ma urodziny i goscie sie wepchali to kazalam przyjsc w pn.
I tak mysle czy to nie od kremu babydream??
A moze od mleka mm?
A moze ja cos zjadlam... no juz sama nie wiem.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:03   #1352
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Uwaga! Jestem na porodowce

powodzenia!!! niech szybko idzie!

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Hej! Dziś o 9.40 przeszedł na świat Kubuś 4380, 58cm, silami natury. Jestem wykończona, dobrze ze mały cały czas śpi o 5.30 wylądowaliśmy na porodówce, takze całkiem szybka akcja. W domu miałam od 2.00 skurcze co 5 min całkiem lajtowe i sie cały czas zastanawiałam czy to nie fałszywy alarm, ale przed 5 chlusnęły wody jal dojdę do siebie napisze wiecej
gratulacje!! odpoczywaj i czekamy nanwiecej info!

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Sill, Minini pierwsze dziecko też kąpałyście od początku?
My jesteśmy zdecydowani od dawna, tzn. mąż na 100% i on chce kąpać, a ja trochę się boję tego początku (co z kikutem i czy mi dziecka nie zepsuje ). Zastanawiałam się czy nie kupić wanienki ikeowej na pierwsze 3 tygodnie (potem jechałaby do rodziców, tam też się przyda), a dopiero potem próbować z wiadrem. Widziałam kąpiele w wiaderku dzieci miesięcznych i większych i było super, z noworodkiem trochę się boję. Może znacie jakiś film instruktażowy z takim maleństwem?

My nie mamy jakiejś bardzo drogiej i jest ok
U nas celibat chyba od marca

2 na pewno

Powodzenia!
no wlasnie pierwsze dziecko kąpalismy dopiero pozniej. juz nawet dokladnie nienpamietam ale jakos po 2-4 tyg. bo dopiero wtedy dostalismy to wiaderko.
ale zgadzam sie z Tobą - tez nie czułabym sie pewnie kąpiąc pierwsze dziecko od poczatku we wiaderku. takze wtedy dobrze wyszlo. a teraz przy drugim to juz sie nie martwie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Tył musi rosnąć, żeby przeciążenia nie było!
Piękne, kobiece kształty

No niby racja, ja to prosta dziołcha nauczona żyć z prostym kranem ale TŻ lubi gotować i już patrzy tutaj pod innym kątem i może zrobię mu tę przyjemność i znajdę jakiś z tą wyciąganą wylewką

Razem poczęłyśmy to może i razem wywołamy?

Powodzenia!

Łooo, ale niespodziewajka!
Gratulacje, witamy Kubusia

Ja też nie zamierzam wydawać milionów monet Ostatnio na nic nie wydaję milionów monet bo się skończyły

Łojej! Od marca to kawał czasu ale jeszcze trochę! 6 tyg po porodzie i prawie jak pierwszy raz będzie!
kup z tą wylewką, nie pożałujesz. a ceny podobne i tak.

hehe to poczekaj chociaż do przyszlego tygodnia z tym wywoływaniem - aż poukladam wszystko w kuchni
łazienke już mąż sam da rade ogarnąć jak bede w szpitalu. ale w kuchni nie dam sobie nikomu innemu poukładać!!

to co? wtorek? środa?

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Śliczny chłopczyk

Współczuje a dokarmiasz ją mm? Moja była tak wygłodniała od drugiej doby, ze bez tego byłaby masakra.

Rozmawiałam z lekarką odnośnie wędzidełka i tutaj zalecenia się zmieniły. Jeszcze te 12 lat temu z automatu przecinali, a teraz jedynie wówczas, kiedy dziecko ma bardzo przyrośnięte i nie jest w stanie ssać. Jesli ssie korzystniej jest zostawić bo bardzo prawdopodobne jest ze z czasem sie uelastyczni i rozciąganie. Przy przycięciu dziecko np przez ranę moze zniechęcić sie do KP. Dopiero podcina sie jak dziecko skończy rok i nie jest w stanie wyciągnąć języka.

U mnie z KP dzisiaj lepiej - obie przyzwyczailiśmy sie do nakładki na sutki - mnie juz nie boli, a Klaudia tez juz sie nie zniechęca.

Jesteśmy tez juz w domu poki co mam zaległości w nadrabianiu, ale wole pisać wyrywkowo niż nic nie pisać zaraz będziemy się karmić i kupiłam tez mleko mm do dokarmiania. Planuje tak jak w szpitalu robić - najpierw KP, a jak bedzie za mało to MM przez strzykawkę.

super że juz w domu jestescie!! i powodzenia w dalszym karmieniu!!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ah Wy i te Wasze XXS! a tej 3 w innych kolorach też nie ma rozmiarów?

Mam kryzys, mąż jutro w nocy wyjeżdża w trasę 600km w jedną stronę i już nie myślę że przenoszę, tylko że urodzę akurat jak go nie będzie i nie wiem co wtedy pocznę, czy dzwonić po mamę czy jechać samej w razie czego (jeszcze electric urodziła, a miała tp po mnie jeden dzień ), w dodatku się chyba przeziębiłam, bo mieliśmy w nocy otwarte okno i mnie boli gardło i smarkam. Siedzę i ryczę.....
spokojnie, nie urodzisz! a tak wogole to on musi na ostatnią chwile tak daleko wyjezdzac?

u nas w domu jest dziś jak na targu albo rynku! jest dwoch ludzi od kuchni, mąż z wujkiem montują wanne w lazience. do tego teść łazi sobie tam i spowrotem i "nadzoruje".. przed chwilą ciotka-sąsiadka przyszla ze sloiczkiem miodu bo dostala dużo - też pewnie ten miód to tylko pretekst zeby zobaczyc jak idzie remont.. a do kompletu tesciowa oczywiscie jej nie mogło zabraknąć! przyszla spytać czy mam miejsce w lodowce bo ona szykuje jedzenie na jutrzejsze urodziny i czy moglaby mi cos przyniesc do schowania jakie miejsce... w mojej tymczasowej mikrokuchni w salonie? oszalała chyba!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:21   #1353
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Myszowata moj mial rumien szczegolnie na pleckach zaczerwienione cale i takie krostki jedne wieksze drugie mniejsze nieregularne kapiel w krochmalu pomogla nie uzywam innych kosmetykow i niczym nie smaruje poki co kapie codziennie malego.

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:27   #1354
cashmere
Zakorzenienie

Zrobił mi się zastój w jednej piersi, boli

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

ELECTRIC gratulacje! Zacne wymiary bardzo zbliżone do mojego babla miałaś nacięcie?

ANULKA powodzenia!!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:29   #1355
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Pamiętaj że jeśli będziesz mala przestawiala czesto to nie będzie problemu z mleczkiem będziesz go miała wystarczająco i nie będzie potrzeby podawania mm. To ona stymuluje najbardziej
Co do picia bawarki to trochę mit bardziej działa na głowę ni laktację ale jeśli działa i ktoś jest zadowolony to czemu nie

My z małym radzimy sobie na razie dobrze nie sprawia żadnych problemów
Dziś mu odpadł pępek

No i powiem wam hit ! Dzwoni dziś moja babcia i rozmawia z moją mamą i pyta się jak tam itp. I. Tekstem " chyba napaliliście w piecu ? " myślałam że padne jak mi to mama powiedziała . Pozniej pytała o kąpanie to mama jej mowi że nie kapiemy codziennie itp. Też szok że jak to . No i jak to Tz bierze na ręce ? Nie boi się ? Wielki szok .

Haha, już mamy i teściowe maja inne wyobrażenie o macierzyństwie, a co dopiero babcie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

ELECTRIC gratulacje! Zacne wymiary bardzo zbliżone do mojego babla miałaś nacięcie?

ANULKA powodzenia!!!

Działaj domowymi sposobami będzie dobrze, dasz radę

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:32   #1356
minini
Zadomowienie

Cytat:

ANULKA powodzenia!!!
biedna oby szybko zeszło

dziewczyny nie obwiniajcie sie tak za wszystko co dolega dziecku. wysypki, brak pokarmu czy odparzenia. to sie może zdarzyć naprawde KAŻDEJ matce. żadna z was przecież świadomie nie zaniedbuje dziecka! dajcie sobie czas na poznanie dziecka i jego potrzeb.
damy rade, jestesmy tu zeby sie wspierac
Stary 2017-07-14, 19:38   #1357
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Dokladnie jak u mnie, im wiecej czasu mija od porodu tym gorszy mam obraz Lutyckiej, moja polozna na wszystko u nich narzeka Moje szwy tez skrytykowala...
Ja nie narzekam pomimo wszystko. Co do szycia to nie wiem bo mi szwy zdjeli przy zabiegu. I nie pokazywalam krocza położnej. Slad na pewno zostanie. Czasu już nie cofne. A do wyboru była jeszcze polna więc tak jakby go nie było.

Niestety lutycka od lat nie jest remontowana ale położne bardzo miłe dwie tylko nawiedzone jedna taka grubsza z porodowki i jedna z polozniczego.
Najleosza jak dla mnie byla Honorata z porodowki bardzo miła wszystko podała przyniosła i do pogadania. Po zabiegu termos z herbata mi dała wodę nalała itp.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:

ANULKA powodzenia!!!
Gorący prysznic na cycki i termofor przejdzie szybko

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Ja potrzebuje złotej rady na poranione brodawki. Mloda przez kapturki pić nie chcę uzywam lano masc ziaji ale nie pomaga.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:39   #1358
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Dzieki wielkie

Mojej wlasnie wczoraj wyskoczylo. Dzis polozna chciala przyjsc ale ze tz ma urodziny i goscie sie wepchali to kazalam przyjsc w pn.
I tak mysle czy to nie od kremu babydream??
A moze od mleka mm?
A moze ja cos zjadlam... no juz sama nie wiem.

Nie od tego. Noworodki tak maja. Moja jeszcze w szpitalu miala i lekarka powiedziała że to normalne i nie kazała niczym smarowac. Ogolnie ja nie używam kremów. Polozna powiedziała żeby nie nadużywać kosmetyków i kąpać tylko w emoliencie. Mamy emolium i skórka jest po.kapieli miękka i nawilzona

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 19:39   #1359
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Myszowata moj mial rumien szczegolnie na pleckach zaczerwienione cale i takie krostki jedne wieksze drugie mniejsze nieregularne kapiel w krochmalu pomogla nie uzywam innych kosmetykow i niczym nie smaruje poki co kapie codziennie malego.

Dzieki za podpowiedz

Stary 2017-07-14, 19:46   #1360
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja potrzebuje złotej rady na poranione brodawki. Mloda przez kapturki pić nie chcę uzywam lano masc ziaji ale nie pomaga.
mnie pomagala maść z masla shea, oleju nagietkowego, oleju kokosowego i wosku pszczelego. wszystkie skladniki naturalne.
Stary 2017-07-14, 19:47   #1361
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Joooon tule mocno! Ja przeżywałam kryzys nocy dzisiejszej bo maz o 5 dzis pojechal w delegacje. Płakałam pół nocy, nie spałam chodziłam po domu. Modlilam sie zeby mi wody odeszły to by nie pojechal a tu rano jak wyjezdzal to juz wylam jak bóbr. Mialam wizje ze urodze jak go nie bedzie i za rękę bedzie mnie trzymac nieszczęsna tesciowa ktora mi sie na porodowke pcha jest godz 18 ja jeszcze w domu i nie rodze a mąż może kolo polnocy wróci wiec czekam i jestem dobrej mysli 😊
Kciuki dla Ciebie żeby Ci sie udalo nogi zacisnąć i nie rodzić bez niego 😉

Chyba muszę się jakoś pozytywnie nastawić na jutrzejszą noc i na całą niedzielę to może Nikoś grzecznie poczeka na tatę. Też mam taką wizję że ktoś inny ze mną będzie albo sama, a najbardziej cały czas uspokaja mnie myśl że mąż ze mną będzie przy porodzie. U Ciebie to już niedaleko do 24:00, to utrzymasz nogi razem!
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Jon, zaciskaj nogi i kuruj się! Ja Ci mówię że nie urodzisz! Nie martw się

tak się smiałam że do 27.07 będę chodzić a teraz mam stresa
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Electric gratuluje!

Jon oby to nic poważnego! Zdrówka zaciskaj nogi

Zaciskam mocno od jutra! Ale chyba dzisiaj pójdę poskakać na piłce!

Cytat:
Electric gratulacje!

Jon żebyś nie urodziła przed powrotem TŻ! I szybkiego powrotu do zdrowia w razie co idz do lekarza żebyś do porodu szła w pełni zdrowa
no właśnie z tym lekarzem to najgorsze że weekend jest i jak coś mi się rozwinie to dopiero w poniedziałek pójdę na razie wypiłam herbatkę z miodem

Cytat:
Pamiętaj że jeśli będziesz mala przestawiala czesto to nie będzie problemu z mleczkiem będziesz go miała wystarczająco i nie będzie potrzeby podawania mm. To ona stymuluje najbardziej
Co do picia bawarki to trochę mit bardziej działa na głowę ni laktację ale jeśli działa i ktoś jest zadowolony to czemu nie

My z małym radzimy sobie na razie dobrze nie sprawia żadnych problemów
Dziś mu odpadł pępek

No i powiem wam hit ! Dzwoni dziś moja babcia i rozmawia z moją mamą i pyta się jak tam itp. I. Tekstem " chyba napaliliście w piecu ? " myślałam że padne jak mi to mama powiedziała . Pozniej pytała o kąpanie to mama jej mowi że nie kapiemy codziennie itp. Też szok że jak to . No i jak to Tz bierze na ręce ? Nie boi się ? Wielki szok .

Brawa za pępuszek!
Babcia rozwala system!
Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
spokojnie, nie urodzisz! a tak wogole to on musi na ostatnią chwile tak daleko wyjezdzac?

u nas w domu jest dziś jak na targu albo rynku! jest dwoch ludzi od kuchni, mąż z wujkiem montują wanne w lazience. do tego teść łazi sobie tam i spowrotem i "nadzoruje".. przed chwilą ciotka-sąsiadka przyszla ze sloiczkiem miodu bo dostala dużo - też pewnie ten miód to tylko pretekst zeby zobaczyc jak idzie remont.. a do kompletu tesciowa oczywiscie jej nie mogło zabraknąć! przyszla spytać czy mam miejsce w lodowce bo ona szykuje jedzenie na jutrzejsze urodziny i czy moglaby mi cos przyniesc do schowania jakie miejsce... w mojej tymczasowej mikrokuchni w salonie? oszalała chyba!
No niby nie musi na gwałt jechać, mówił klientowi że ma żonę w ciąży i zaraz rodzimy, ale w ciągu 2 tyg musi to załatwić, a ja chyba wolę żeby teraz pojechał niż za tydzień jak ja jeszcze będę z brzuchem bo wtedy to dopiero będę się stresować. Mąż mówi że jak się będę źle.czuła psychicznie to nie pojedzie, no ale nie wiem czy z tego skorzystam.. Chyba go puszczę..

Ale masz niezły nadzór budowlany

Stary 2017-07-14, 19:49   #1362
taedio
MerDer 4ever

Jon patrząc na mojego to Nikosie to leniwce i na ta stronę brzucha im sie nie spieszy

Stary 2017-07-14, 19:55   #1363
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Wolalam moje ksztalty 19 kg temu
Jeszcze chwilka i będziemy wracać do formy.

Cytat:
U mnie z KP dzisiaj lepiej - obie przyzwyczailiśmy sie do nakładki na sutki - mnie juz nie boli, a Klaudia tez juz sie nie zniechęca.

Jesteśmy tez juz w domu poki co mam zaległości w nadrabianiu, ale wole pisać wyrywkowo niż nic nie pisać zaraz będziemy się karmić i kupiłam tez mleko mm do dokarmiania. Planuje tak jak w szpitalu robić - najpierw KP, a jak bedzie za mało to MM przez strzykawkę.
Niech Wam w domku wszystko się układa! I koniecznie zaglądaj do nas, nawet jak nie będziesz miała czasu nadrabiać.

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
będzie się działo
Jak króliki!

Cytat:
Mam kryzys, mąż jutro w nocy wyjeżdża w trasę 600km w jedną stronę i już nie myślę że przenoszę, tylko że urodzę akurat jak go nie będzie i nie wiem co wtedy pocznę, czy dzwonić po mamę czy jechać samej w razie czego (jeszcze electric urodziła, a miała tp po mnie jeden dzień ), w dodatku się chyba przeziębiłam, bo mieliśmy w nocy otwarte okno i mnie boli gardło i smarkam. Siedzę i ryczę.....
rozumiem Cię doskonale...
trzymam kciuki żeby nic się nie rozkręciło - pamiętaj, że nasze chłopaki to leniwce!

Cytat:
kup z tą wylewką, nie pożałujesz. a ceny podobne i tak.

hehe to poczekaj chociaż do przyszlego tygodnia z tym wywoływaniem - aż poukladam wszystko w kuchni
łazienke już mąż sam da rade ogarnąć jak bede w szpitalu. ale w kuchni nie dam sobie nikomu innemu poukładać!!

to co? wtorek? środa?

Może być środa, ja się urodziłam w środę!

Wesoło tam masz widzę! Jutro pewnie będzie jeszcze ciekawiej, jak zlecą się goście (większa impreza?) i wszyscy będą pytać dlaczego jeszcze nie urodziłaś

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:12   #1364
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Taedio no w sumie racja, Twój grzecznie czeka na babcię to mój na tatę poczeka dwa dni
Aggs

Stary 2017-07-14, 20:14   #1365
karolinuuusia
Zakorzenienie

Darietta a maść z medeli? Koszt ok 30zl a mysle ze warto.

Alicja

Stary 2017-07-14, 20:15   #1366
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Czesc, melduje sie zaginiona Lipcowka
Serdeczne gratulacje szczesliwych porodow
Ale Wam zazdroszcze pieknych Dzieciaczkow i tego, ze to juz za Wami.
U mnie aktualnie 37t4d wiec do tp jeszcze kawalek - na 31.07. W planach dziewczynka - Ewa
Trzymam kciuki za kolejne szczesliwe powitania szkrabkow

no w końcu się odezwałaś! widziałam, że podczytujesz witaj

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Uwaga! Jestem na porodowce

powodzeniaaaa

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Hej! Dziś o 9.40 przeszedł na świat Kubuś 4380, 58cm, silami natury. Jestem wykończona, dobrze ze mały cały czas śpi o 5.30 wylądowaliśmy na porodówce, takze całkiem szybka akcja. W domu miałam od 2.00 skurcze co 5 min całkiem lajtowe i sie cały czas zastanawiałam czy to nie fałszywy alarm, ale przed 5 chlusnęły wody jal dojdę do siebie napisze wiecej
a to niespodzianka! i taki kawał chłopa! gratulacje!

Cytat:
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:17   #1367
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Darietta a maść z medeli? Koszt ok 30zl a mysle ze warto.

Chodzi o maltan bo mam i tez nic nie dawało. Położna kazała tą ziajke ale ja przez te strupki czuje jakby wolniej pokarm leciał.
Stary 2017-07-14, 20:17   #1368
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, super że już w domku powodzenia!

Devileek, nie palicie w piecu?! 😆😱😱😱 Brawa za pępek!

Myszowata, nie martw się tak wysypką trzeba obserwować. Dobrze ktoś zasugerował kąpiel w krochmalu. Może ograniczyć wszystkie kosmetyki poza tymi do pupy?

Minini, teściowa oczywiście bezcenna

Darietta, na sutki to może chłodna kąpiel i cyce na wierzchu? Niby szybko się regenerują...

Jon, zawsze możesz na doraźna pomoc jechać i powiedzieć że jesteś w ciąży i Cię powinni od razu przyjąć!

Nie wiem czy wszystkie fanki Tolkiena już urodziły ale WP na TVN:p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:17   #1369
taedio
MerDer 4ever

Nie gadajcie mi juz o babci, teściowa zaczęła codziennie dzwonić i pytać czy rodzę
Tz mi mowi, że mam sie nie przejmować tym tekstem (że czeka na babcie) ale z każdym dniem wpienia mnie on (tekst) coraz bardziej

Tz robi kopytka (tzn on mowi, że pierogi leniwe) na kolacje a na TVN władca pierścieni cz. II. Trochę sie rozluźnie

Stary 2017-07-14, 20:18   #1370
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
mnie pomagala maść z masla shea, oleju nagietkowego, oleju kokosowego i wosku pszczelego. wszystkie skladniki naturalne.
Sama robiłaś czy jakaś gotowa
Stary 2017-07-14, 20:27   #1371
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o maltan bo mam i tez nic nie dawało. Położna kazała tą ziajke ale ja przez te strupki czuje jakby wolniej pokarm leciał.
Maltan to nie wiem. Spróbuj może coś da. Najlepiej po każdym karmieniu smaruj. Tylko przeczytaj czy trzeba zmyć przed karmieniem. Medeli nie trzeba

Alicja

Stary 2017-07-14, 20:27   #1372
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

My to chyba dzisiaj placuszki ziemniaczane zrobimy.. mama narobiła mi ochoty, ze może zrobi na kolacje a teraz mówi ze chyba nie bo coś tam sprząta a machina ochoty ruszyła

A tutaj macie arbuza na deser
38t1d

IMG_1500056851.196280.jpg

Jeszcze chwila i grawitacja zrobi swoje

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:29   #1373
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Xzora, super że już w domku powodzenia!

Devileek, nie palicie w piecu?! 😆😱😱😱 Brawa za pępek!

Myszowata, nie martw się tak wysypką trzeba obserwować. Dobrze ktoś zasugerował kąpiel w krochmalu. Może ograniczyć wszystkie kosmetyki poza tymi do pupy?

Minini, teściowa oczywiście bezcenna

Darietta, na sutki to może chłodna kąpiel i cyce na wierzchu? Niby szybko się regenerują...

Jon, zawsze możesz na doraźna pomoc jechać i powiedzieć że jesteś w ciąży i Cię powinni od razu przyjąć!

Nie wiem czy wszystkie fanki Tolkiena już urodziły ale WP na TVN:p

No wlasnie do tej pory byla wykapana w emoliencie i smarowana kremem babydream. I delikatnie smarowana oliwka (moze 2-3 razy) z nivei bo jej skora schodzi.. juz sama nie wiem. Jutro sprobuje z krochmalem w takim razie.

Stary 2017-07-14, 20:36   #1374
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Może musi się zagoić ? Maltan podobno nie polecamy bo w składzie ma cukier co jest dobra pożywką dla bakterri i grzybów

Stary 2017-07-14, 20:40   #1375
poprostu
Zakorzenienie

Jon może dziewczyny będą hejtowac ale jakby mi sie teraz rozkrecala jakas choroba to bym wolała łyknac jakaś aspirynę czy gripexa niz pozwolić się chorobie rozkręcić przed porodem... A mysle ze już Maluchowi jedna tabletka nie zaszkodzi, ale to moje zdanie

Darietta a może schłodzone liście kapusty Ci ukoja?

Aggs to i ja wrzucam arbuza 38+1 połowa dziewczyn z wątku już pewnie nie pamięta jak to było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170714_202948.jpg (71,9 KB, 94 załadowań)
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:41   #1376
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Mega szybka akcja, pozazdroscic Gratulacje !

Morelle wierze, ze zrobilas wszystko co w Twojej mocy z kp, czasem robimy wszystko a i tak sie nie udaje

Cytat:
Śliczny chłopczyk

Współczuje a dokarmiasz ją mm? Moja była tak wygłodniała od drugiej doby, ze bez tego byłaby masakra.

Rozmawiałam z lekarką odnośnie wędzidełka i tutaj zalecenia się zmieniły. Jeszcze te 12 lat temu z automatu przecinali, a teraz jedynie wówczas, kiedy dziecko ma bardzo przyrośnięte i nie jest w stanie ssać. Jesli ssie korzystniej jest zostawić bo bardzo prawdopodobne jest ze z czasem sie uelastyczni i rozciąganie. Przy przycięciu dziecko np przez ranę moze zniechęcić sie do KP. Dopiero podcina sie jak dziecko skończy rok i nie jest w stanie wyciągnąć języka.

Mojej koleżanki córa miała. Podcieli w szpitalu.

Cytat:
Ja o tej myślałam pod względem jakichś wyjść, na przykład do kościoła, to długość by była dla mnie ok, ale dla niskich kobiet to mogłaby być za długa

No ja chyba też sobie prezent zrobię!

Gartulacje!! Sn przy takiej wadze mega szacun! Szybkiego powrotu do siebie!

Xzora fajnie że u Was się układa trzymam kciuki za karmienie!

Na mnie do kostek

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Super ze jestescie juz w domu 😊

Morelle przepraszam,musialam gdzieś przegapic ze przystawiasz do piersi, myslalam ze tylko z laktatorem walczysz nie denerwuj sie na nasze zbudyniale mózgi my jeszcze w dwupakach😂

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Jon kiecki 2 i 3 super ale dlaczego nie ma juz rozmiarow

Zbudyniale to są po porodzie; )

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Morelka napisałam pw

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
My to chyba dzisiaj placuszki ziemniaczane zrobimy.. mama narobiła mi ochoty, ze może zrobi na kolacje a teraz mówi ze chyba nie bo coś tam sprząta a machina ochoty ruszyła

A tutaj macie arbuza na deser
38t1d

Załącznik 7150276

Jeszcze chwila i grawitacja zrobi swoje

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Szczypior z arbuzem

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Jon może dziewczyny będą hejtowac ale jakby mi sie teraz rozkrecala jakas choroba to bym wolała łyknac jakaś aspirynę czy gripexa niz pozwolić się chorobie rozkręcić przed porodem... A mysle ze już Maluchowi jedna tabletka nie zaszkodzi, ale to moje zdanie

Darietta a może schłodzone liście kapusty Ci ukoja?

Aggs to i ja wrzucam arbuza 38+1 połowa dziewczyn z wątku już pewnie nie pamięta jak to było
Fajny mały
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:43   #1377
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda i Vadi ci myślicie i tym leżaku?
Nadaje się dla Pestki czy jeszcze za mala? Dostaliśmy dziś w prezencie i nie wiem czy ją wkładać.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:44   #1378
taedio
MerDer 4ever

Agg wyciągaj ta piłkę!

Poprostu Ty to samo!

Ślicznie wyglądacie, laski

Stary 2017-07-14, 20:46   #1379
siilmariien
Wtajemniczenie

Minini, Carolles kocyk tym razem pachnie OWCĄ, a nie kozą
Nie żebym rozróżniała niuanse w zwierzęcych aromatach, ale kozą raczej nie ma w nim co pachnieć

edit: chyba że koza kaszmirska

Carolles mam ten: http://effiki.com/pl/w-domu-effii/ko...100-Srebrzysty
Są też inne kolory. Fajny jest i śliczny Do zapachu się przyzwyczaję Mąż nie czuje, może ja mam jakiś przeczulony węch teraz

Samantha trzymaj się dzielnie, dużo sił dla Ciebie! Goń tam TŻ do pomocy!

KociaMatka witaj z powrotem

Anusia1990 powodzenia!

Morelle dajesz z siebie wszystko, nie możesz sobie nic zarzucić Niejedna osoba już dawno poddałaby się, a Ty walczysz do końca Szacun!

Darietta pleśniawkami taki maluch zaraża się zwykle w trakcie porodu, powodują je grzyby. Moja córka też miała, tylko później. Nie pomagały żadne metody położnej typu aphtin itd., dopiero pediatra przypisała syrop (nie do picia, tylko do przemywania języka gazikiem) i zeszły od razu i już nie wróciły. Niestety nie pamiętam nazwy, wydaje mi się, że to był Flumycon, ale nie dam głowy. Musiałabyś spytać pediatrę/położną czy Flumycon mógłby być stosowany na pleśniawki, bo ja nie jestem pewna na 100% czy to było to.

Electric blue gratulacje!!! Witamy Kubusia Ale duży chłopak, jesteś mega!

Calineczka w wiaderku kąpaliśmy od początku. Nasza położna mówiła, że można moczyć kikut. Ale nie pamiętam czy nasza pierwsza kąpiel była z kikutem, bo dość szybko odpadł... A na początku myliśmy też czasem w zlewie...
Na pewno pierwsza kąpiel to był niewypał, bo kapaliśmy córę przed karmieniem Była bardzo niezadowolona Potem już było spoko, podobało jej się. To nic trudnego, dacie spokojnie radę, tylko w czasie kąpieli trzeba podtrzymywać główkę pod bródką palcami. I nie zrażać się ewentualnymi pierwszymi niepowodzeniami

Xzora super, że jesteście już w domu, brawa dla Was! Fajnie, że napisałaś o tym wędzidełku. Kciuki za kp!

Jon_Snow współczuję wyjazdu męża i rozumiem zdenerwowanie Postaraj się nie stresować, pewnie nic się nie wydarzy. W razie czego moim zdaniem lepiej żebyś z mamą pojechała niż sama. Wracaj szybko do zdrowia!!!

Minini Ty to masz wesoło z rodzinką męża

Cashmere kciuki żeby szybko przeszedł zastój! Sok z liści kapusty da radę

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-07-14 o 20:48
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-14, 20:47   #1380
anusia1990
Zakorzenienie

Jedt do dupy. Od 18 oxy niby skurcza sa ale szyjka ciagle dluga ;(
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości