|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
Tak mąż jest, termin miałam na wczoraj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, wypoczywaj dużo
![]() Nonie, ale jesteś terminową ![]() Ja się czuję jakby mnie czołg przejechał ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj miał zabieg, usunęli mu w całości tego guza (na szczęście był jeszcze mały - 1cm), na razie nie wiemy czy złośliwy czy nie bo podobno trzeba poczekać na wyniki. I w ogóle wypisu tata dziś nie dostał (weekend) i mają dosłać w tygodniu więc wtedy pewnie dowiemy się więcej bo dzisiaj usłyszał tylko "jest dobrze, wychodzi pan".
Ale czuje się dobrze, jesteśmy oczywiście dobrej myśli. Dzięki, że pytasz. Cytat:
odpoczywaj tam i czekamy na relację! ![]() nonie - widzę, pełen lajcik! jak urodzisz i chciałabyś dołączyć do listy na pierwszej stronie to daj znać
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
MALA próbuj może rozgrzewać je przed karmieniem, a po karmieniu chłodzić? Ściągać do uczucia ulgi to na pewno wiesz. I może spróbuj wypić szałwię? Ona zmniejsza produkcję.
EMMOS jak tam u Was??
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Nonie ale czad !trzymaj sie tam za chwile bedzie maluszek.
Etusia piekne zdjecie i cudowne emocje od Ciebie biją😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Nonie
![]() Sill oby to nie byla ospa może jeżeli akcja się rozkręci to jakaś babcia wzielaby córkę na kilka dni? Żeby Łucji nie zaraziła bo byłaby masakra :/ chociaż domyślam sie ze przykro tak oddac córkęMyszowata moja położna też tak mowila o swoich wizytach patronazowych :/ też mi się nie widzi świecic kroczem czy cyckami ale kto jak kto ona to się tego już w życiu naogladala :P daj znać jak tam kąpiel w krochmalu i jak te rumienie |
|
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1500120687488.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1508 |
|
*sportaddict*
|
Aggs to kciuki za tatę
![]() Siil moja mama będąc w ciąży ze mną miała ospe, robiła wtedy rezydenture w szpitalu i nikt z lekarzy się tym nie przejmował, ja się urodziłam zdrowa także się nie przejmuj
|
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dam znac jak bedziemy po kapieli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Mala - szafwia i miętą zmniejsza produkcje. Ciepły prysznic i tak masować w dół i trochę mleka poleci. Laktatorem odciągnąć tez możesz nadwyżkę a najlepiej zeby Hugo jak najwięcej był przy piersi. Mi już nawal minął i mam miękkie piersi. Az czasem zastanawiam się czy wszystko.ok ale chyba najada się bo ładnie soi po karmieniu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs, zdrówka dla taty. Oby to była guzek łagodny
![]() Tak w ciągu dnia specjalnie dla położnej to by mi się dziecka nie chciało kąpać. Nie rozumiem co ona tam chce zobaczyć. Czy nie utopię?:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1512 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Agg_s mocne kciuki za tatę i jego wyniki
Cytat:
Oby nie złapała Cytat:
Nie ma u nas takiej możliwości, w razie czego ja nie wrócę z Łucją do domu, tylko pojadę do którejś cioci. Tylko stres byłby wtedy wielki czy ja nie zarażę Łucji i czy sama się nie zarażę - bo nawet nie wiem czy chorowałam, moja mama nie pamięta, a w książeczce zdrowia zero inf. Na razie liczę na to, że Lila nie zdążyła się zarazić Ja to w ogóle nie nadaję się do takich sytuacji, mam strasznie słabą psychikę, łapię depresję za każdym razem jak moje plany coś zmienia, na co nie mogłam się naszykować psychicznie. Potrzebuję kilka dni żeby się z czymś oswoić. A to przecież zwykłe, małe problemy tak naprawdę, co by było gdyby jakieś cięższe doświadczenie na nas spadło... Dlatego pierwszy rok macierzyństwa był dla mnie taki ciężki, bo składał się z samych sytuacji, których nie mogłam przewidzieć i na które nie byłam gotowa psychicznie Choć teraz tak naprawdę najbardziej mnie dołuje, że musimy ze wszystkim radzić sobie sami, nie możemy liczyć na niczyją fizyczną pomoc. Przepraszam dziewczyny za to mędzenie, musiałam trochę wyrzucić to z siebie Dzisiaj było ciężkie przedpołudnie z córą + ta inf. o ospie i syf w domu, który zawsze mnie wtrąca z równowagi Mąż wrócił, zabieram się za sprzątanie ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1513 | ||
|
królikoholiczka
|
Aggs
mocne za tatę!!! Cytat:
Cytat:
Karolinka dziś lezakuje od 12do 22. Przez noc ładnie ja opalilo ale profilaktycznie robimy jeszcze dziś. Ale za to jakaś ropka w oczku się przypałętała Trochę chyba sciagnela mi z tej piersi bo mniej boli. I robi się powoli miękka.
|
|
|
#1514 |
|
MerDer 4ever
|
Trzeba pokazywać (.)(.) położnej? Przecież nie ma rentgena w oczach a ściskanie to nie wyznacznik
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Silli, nie martw się
każdy może mieć gorszy okres. Będziemy Cię tu wspierać żebyś dała radę z dwojeczką maluchów![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1516 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
Sprawdza jak pokarm i pomaga przy zapaleniach i zastojach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1517 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać jak starszak ![]() Cytat:
Dopiero 2 tygodnie minęły, na pewno niedługo płaski brzuch wróci Cytat:
![]() Cytat:
za powrót męża przed akcją!Cytat:
![]() Oby szybko poszło! Poprostu jak wypad? U mnie dzisiaj tak średnio, ale nie pada. Siedzę w domu. Cytat:
![]() Cytat:
żeby wszystko było ok!
|
||||||||
|
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze co do krochmalu.
To lepiej taki kupny czy mozna zaryzykowac z maka ziemniaczana?? Jak myslicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1519 |
|
Zadomowienie
|
Z mąki lepszy 😉
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Siil takie emocje sa w pełni zrozumiale i ja tez bym się tym martwiła
ja zresztą należę do tych osób martwiacych sie na zapasTaedio to bardziej chodzi o to, że np ta moja pomaga z pozycją do karmienia, jak ma dziecko złapać żeby nie było krzywdy itp i wiem ze ta moja ściąga szwy w domu to też nie trzeba jeździć nigdzie itp ale kazda może inaczej podchodzić do takiej wizyty myślę że fajnie że są takie "odwiedziny" bo może np pomoc określić co to za wysypka itp Jeszcze dwa tygodnie temu przy większej aktywności kulo mnie w pochwie, jako że pogoda popsuła moje plany to wzięłam się za porządki takie generalne, mylam okno lustra itd i co? Zmeczylam się, nic tam się nie dzieje a Młody zareagował tylko czkawka nawet brzuch nie stwardniał---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Aggs miałam pisać za zdrowie taty!Calineczka dzięki, ze pytasz ale tak jak pisałam nic z tego nie wyszło bo deszcz cały dzien sie przeplata ze słońcem Myszowata z mąki! |
|
|
|
#1521 |
|
MerDer 4ever
|
Poprostu mam nadzieje, że moja położna tez mi tak pomoże
Ja tez z każdym kolejnym dniem mam coraz mniej skurczy ilościowo. Teraz mam wrażenie, że brzuch jest twardy non stop Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
Nie stresuj sie na zapas, będzie dobrze wszystko ogarniecie...No to pospałam staram się spać jak.on śpi jestem.zneczona na razie i.mocno.obolała... nie wiem co.bardziej boli : rana, macica, plecy, krzyż czy cycki... a i.jeszcze żołądek... Ciągle bym cos jadła.i.piła, ale żołądek.właśnie boli :/ tez macie przy karmieniu taki apetyt? Wczoraj powrót do domu to jedna wielka emocja... już w aucie ryczałam Tymon.był przeszczesliwy, wyraz jego twarzy i ten uśmiech zapamiętam na zawsze. Wziął Hugo na kolana ... glaskał, calował w czoło ogladał stopy i paluszki kochany i madry z niego chłopiec. Jak pocalowałam Tymonka w czoło to.kazał mi tak samo pocałować Hugo wyjątkowy dzień.Teraz jemy Hugo je co ok 2-3 h w.nocy i.ok 3-4 h w dzień... ładne.ma.kupki ( ze tak powiem )Czekam aż zacznie wiecej jeść bo.nie oprożnia mi piersi nawet jednej :/ spi w swoim łóżeczku tuż obok nas Pierwsza.noc- ok wstawałam 3 razy o 2, 4 i po 6. Kapiel była dziś rano , tez zwinnie poszło - krzyczał okropnie tyle czsasu w wodzie.i.mu sie.nagle.nie podoba Jest kochany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Aggs kciuki za wyniki taty!
Nonie co u Was? 😊 Silli Twoje obawy i emocje sa zrozumiale nie masz co przepraszac. My chcielismy gdzies na spacer wyskoczyc z tż i zaczęło lac i to tak konkretnie 😒 no i lipa ide poprasuje chyba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1525 |
|
MerDer 4ever
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Carolles juz myślałam, że rodzisz!
![]() Mała cudna reakcja Tymka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1527 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, cudownie się Ciebei czyta! CHłopaki Twoje są przesłodkie oba
![]() Carolles, Ty to masz jakiś przypływ energii że na kolanach ze ścierą latasz i okna myjesz? Ja to bym chyba umarła, ledwo dziś obiad zrobiłam i łazienkę ogarnęłam -.- |
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
My juz po krochmalu.. niestety dalej widze zaczerwienienia..
![]() Juz sama nie wiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

odpoczywaj tam i czekamy na relację! 

daj znać jak tam kąpiel w krochmalu i jak te rumienie

Oby nie złapała
Dzisiaj było ciężkie przedpołudnie z córą + ta inf. o ospie i syf w domu, który zawsze mnie wtrąca z równowagi
Mąż wrócił, zabieram się za sprzątanie 
moje nocne skurcze dużo dały
ogarnelam się rano i momentami nie mogłam wysiedzieć , wiec już obudziłam męża i córkę, tak bolało. Zebraliśmy się do moich rodziców odstawić Marcelinke i w drodze miałam jeszcze tylko 4 skurcze i ucichło - ale stwierdzilismy ze pojedziemy do szpitala się pokazać. Na miejscu jakas wredna położna podpiela mnie pod ktg gdzie nie zapisał się ani jeden skurcz
(jeszcze mi zwróciła uwagę ze mam za krótka kiecke i nie powinnam mieć telefonu przy sobie) zrezygnowana stwierdziłam ze to pewnie fałszywy alarm, i zaraz wrócimy do domu ale przyszedł jeszcze lekarz i stwierdził ze mnie zbada bo jestem dzień po terminie - i zdziwko bo mam 8 cm rozwarcia
kazał mnie przyjąć na oddział poza kolejka
wiec zostajemy, zaraz będę miała hegar i po nim pewnie ruszy, a jak nie to przebija pęcherz. Trzymajcie kciuki żeby szybko poszło już od teraz tak samo
🏻
Jeszcze dowiedziałam się wczoraj, że w jej grupie w przedszkolu pojawiła się w tym tygodniu ospa
Kurczę, nawet pod koniec ciąży nie może być spokoju z tymi chorobami... Chciałam rodzić, a teraz zaciskam nogi ze strachu, żeby Łucja nie zaraziła się czymś zaraz po urodzeniu...