Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 00:19   #961
zizou
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

na allegro golden bronze w opcji KT, 115. gdyby kosztowala 100 to bym kupila. 115 to dla mnie zdzierstwo zwlaszcza ze zainwestowalam w automat do chleba i maszynke do lodow
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 00:30   #962
rzyrafka
Zakorzenienie

maszynka do lodów (chodiz o tę do mieszania co się ją mrozi 24h przed?) to super sprawa tylko, ż emam ją u babci a ostatnio coś rzadko tam jeżdżę
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 00:32   #963
zizou
Zakorzenienie

nie, chodzi mi o taka zwykla, ze sie wsadza skladniki, ona miesza, chlodzi i po 20 minutach sa lody a moze sie ja i mrozi przed uzyciem, nie wiem
Stary 2008-05-14, 02:40   #964
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Witam w klubie Mam zresztą wrażenie, że już o tym rozmawiałyśmy i że wtedy polecałam sztyft przeciw obtarciom Compeed I zresztą nadal polecam
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
MagJa ja mam ten sztyft zawsze w torebce ale akurat :rolleeys: przyajciolka mi go capnela a jak chcialam go kupic w SP to nie bylo na szczescie pecherze znikly po kapieli w lodowatej wodzie. uf. ale jutro i tak wloze skarpety
A co to za sztyft? Nigdy nie słyszałam, a brzmi jak rozwiązanie lub choćby zmniejszenie moich stopowych problemów. Aha, i jeśli znacie jeszcze coś na zmęczone (np. długim chodzeniem) lub obolałe stopy, to proszę, polećcie... ja szukałam swego czasu jakichś odprężających soli do kąpieli stóp, ale nic godnego uwagi nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Chyba bym wolała pochodzić do pracy, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że nie wynoszę praktycznie nic nowego z zajęć
Jakoś dziś zachciało mi się napisać kawałek magisterki, więc pewni jutro zacznę - dziś padam z nóg.
A moje Pw doszło?
Doszło odpiszę jutro, bo wczoraj pisałam egzaminy, a dziś dopiero teraz wróciłam z pracy do domu i padam na nos - zaraz lecę do łoża.
A co do magisterki, to myślę, że skoro już pierwszy impuls do pisania poczułaś, to będzie tylko lepiej - przynajmniej w moim przypadku tak zwykle jest; ciężko mi się zebrać do nauki, a jak już siądę, to JAKOŚ idzie...
A moja praca - no cóż, na pół etatu, jak to studenka, pracuję w pubie . Więc praca nie tyle wymagająca, ile męcząca; dużo stresu i wysiłku fizycznego.

Cytat:
Wiesz co, ja też mam takie stopy obciera je dosłownie wszystko: i sportowe, i wyjściowe, i japonki:/
Mam nad piętą, pod ścięgnami, bliznę i sobie wczoraj ja pierwszy raz w życiu obtarłam, boli jak cholera ponadto obcieram notorycznie małą kostkeczkę nad paznokciem, głownie w trzecim palcu. O bąblach i małych rankach nie wspomnę, eh. Najgorsze, że nie mam pomysłu co z tym zrobić.
To ja mam to samo
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 07:54   #965
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Olu ja juz mam cale piety zabliznowane dzis wlozylam niby buty, w ktorych juz cale miasto przeszlam, ale wlozyla je na gola stope to mam. na japonki jeszcze troche za chlodno ale to byloby najlepsze obuwie

stopy to ja mam takie, ze tylkow ziac i obciac na klodku. mnie potrafia obetrzec nawet buty sportowe
ziz mam podobnie - ubranie butów na gołą stopę zawsze się kończy jakimiś obtarciami(których nawet nie czuję nieraz a okazuje się, że mam jak ściągnę buty) Mi się tak chyba dzieje dlatego, że jak jest ciepło to stopy mi się pocą bardziej(mimo stosowania sprayów do butów i stóp) i wyłażą piękne pęcherzyki i obtarty naskórek
Dziś idę do tej koleżanki i ubieram moje stare rozczłapane baleriny, bo one mnie nie obcierają(mam jeszcze 3 inne pary, ale 2 z nich mnie już kiedyś bardzo obtarły i nie ryzykuję).

BTW. Ja od 3 lat szukam ładnych eleganckich sandałków na obcasie na lato, ale zawsze jak już mierzę jakieśw sklepie to mi się wydaje, że paseczki mi się wrzynają w skórę i że mnie pewnie poobcierają i zawsze wychodzę z niczym W tym roku chyba kupię tylko japonki jakieś, bo pewnie sandałków dla siebie nie znajdę

EDIT: Jeeee, właśnie się okazało, że mam ćw. ze statystyki już zaliczone Mam 25 punktów a trzeba było mieć 21 na zaliczenie
Ajm soł hepiii!

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2008-05-14 o 08:16
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 08:15   #966
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
A co to za sztyft? Nigdy nie słyszałam, a brzmi jak rozwiązanie lub choćby zmniejszenie moich stopowych problemów. Aha, i jeśli znacie jeszcze coś na zmęczone (np. długim chodzeniem) lub obolałe stopy, to proszę, polećcie... ja szukałam swego czasu jakichś odprężających soli do kąpieli stóp, ale nic godnego uwagi nie znalazłam

Doszło odpiszę jutro, bo wczoraj pisałam egzaminy, a dziś dopiero teraz wróciłam z pracy do domu i padam na nos - zaraz lecę do łoża.
A co do magisterki, to myślę, że skoro już pierwszy impuls do pisania poczułaś, to będzie tylko lepiej - przynajmniej w moim przypadku tak zwykle jest; ciężko mi się zebrać do nauki, a jak już siądę, to JAKOŚ idzie...
A moja praca - no cóż, na pół etatu, jak to studenka, pracuję w pubie . Więc praca nie tyle wymagająca, ile męcząca; dużo stresu i wysiłku fizycznego.
To ten sztyft http://www.apteka.gda.pl/compeed-szt...zom-p-687.html
http://www.boots.com/shop/product_en...=000&imageid=1
Można kupić w Bootsie
Jeżeli chodzi o sole do kąpieli stóp to Flos Lek - cynamonowy lub waniliowo imbirowy; nie miałam, ale sie przymierzam, maja dobre opinie.

To pracy w pubie nie zazdroszczę rzeczywiście bardzo męcząca robota.

Ja zacznę znowu stosować ten sztyft, może mi pomoże, mam jeszcze pół. Ja go kupiłam kiedyś w Super Pharm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sztyftcompeed.jpg (6,6 KB, 3 załadowań)

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 08:18   #967
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Myślę nadal jaki balsam do opalania kupić, po lekturze KWC chyba zdecyduję się na mleczko Garniera Ambre Solaire(mają stabilne filtry wg. biochemiczek) tylko nie wiem jeszcze jaki faktor Nie chcę za wysokiego, bo trochę bym się chciała przybrązowić(a leżeć na słońcu plackiem nie lubię), więc chyba ten SPF 8 lub 12 wystarczy. Najwyższy i tak jest chyba SPF 20
Ja myślę też nad Rossmannem, skoro jest zachwalany i niedrogi, a może wezmę to i to. Chciałabym zacząć od 30, a skończyć na 15-20.
Do buźki kupiłam sobie Avene SPF20, ale zacznę od wyższych - mam mnóstwo próbek filtrów LRP, Biodermy (wątpię, czy się skusze, skoro zapchała kilka z Was), Avene, takie SPF40-50, poza tym niższe Shiseido, więc na pewno niczego mi nie zabraknie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Spłukałam się dzisiaj na pielęgnację - pół litra Sensibio, żel Avene Cleanance, peeling cukrowy Garnier, żel Gilette do golenia. O mały włos nie wzięłam balsamu brązującego Nivea - akurat był w promocji i kremu do twarzy brązującego Nivea, ale na ten do twarzy jakoś nie mogłam się zdecydować - wersja na noc miała fajniejszy skład ale była jedna dla wszystkich odcieni skóry i bałam się piorunującego efektu. A jak już nie wzięłam do twarzy to i do ciała sobie podarowałam. I dobrze, bo trzeba testować L'oreala.
Ja się też spłukałam wczoraj Na szczeście miceli mam jeszcze zapas (całe 500 ml i 250 ml, które zostawiam na wyjazd). A kupiłam Nutritic 5%, którego Ty chyba nie lubisz , maseczkę Hydrabio, krem do rak Avene, krem SPF20 Avene w zesawie z balsamem po opalaniu 200 ml - niezła promocja! No i dwa opakowania Capivitu Sun System.
Muszę jeszcze kupić filtry do ciała.

Żel do golenia zawsze kupuję Isany - golę się tylko pod pachami, a on jest super tani, a delikatny i dobrze się sprawdza

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
(...) postanowiłam zrobić naleśniki z nadzieniem serowo-śmietanowo-cynamonowo-nutellowym
Brzmią pysznie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Uwielbiam Calzedonie
BTW - nie wiecie, czy gdzieś można kupić zeszłoroczne kostiumy C.?

---
Dzisiaj dzwonię do mamy, pytam czy jest obiad w domu. Mama na to:
-Tak Martuś, zrobiłam Ci obiadek, masz barszcz w papierku i kup sobie do niego paszteciki
We Wrocławiu jest duży sklep w outlecie - Calzedonia i Intimissimi. W piątek najprawdopodobniej tam zajrzę, mam nadzieję, że znajdę coś ładnego i niedrogiego

A z mamą dobre

Cytat:

Krakowianki, widziałyście może przypadkiem czy w SP są letnie promocyjne zestawy Avene: emulsja SPF 50 + woda termalna(fotka niżej)? Są też chyba inne, ale ten mnie akurat interesuje
Ja w SP widziałam jakieś zestawy Avene i LRP, ale nie pamiętam jakie dokładnie.
W Eskulapie na pewno jest taki zestaw
Ja kupiłam zestaw krem SPF20 50 ml z balsamem po opalaniu 200 ml gratis

Cytat:
Zmiksuj z sokiem z puszki, kostkami lodu, zalej wódką waniliową i dodaj grenadine, albo sok malinowy po prostu

Dotyczy się to wszelkich owoców z puszki, najlepszy drink świata

O matko, pyszności. Lecę po wódkę waniliową
Ja bym sobie jeszcze dolała malibu, które uwielbiam po prostu.

A ostatnio w pubie kolega-barman zrobił mi przepysznego drinka. Oczywiście go nie pamiętam! Musze do niego uderzyć po przepis...
W ogóle on robi świetne drinki, jest bardzo kreatywny, prawie zawsze wymyśla mi coś innego, ja tylko mówię, na jaki rodzaj smaku mam ochotę

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
pakosta, obniuchałm dziś to twoje incanto ,a właściwie dwa- shine i charms i mi się bardzo spodobało shine....jeszcze musze te pozostałe obczaić (dziś nie miałam czasu bo mąż poganiał)
[/COLOR]
Ja też obniuchałam incanto i chcę chyba i shine i heaven Charms jakoś mnie nie przekonuje, przynajmniej po jednorazowym teście.

Cytat:
Też mam torebkę z tym wzorem, jest śliczny

Ja mam sesję od 16czerwca. nie mam ochoty i motywacji do nauki. Kawałek teoretyczny magisterki napisałam, muszę się zmobilizować, żeby na sobotę napisać coś jeszcze, bo spotykam sie z promotorką.
Ja chciałam kupić też ręcznik do kompletu, ale był z zdzierczej cenie.
Ale torba jest super, ślicznie wygląda i jest wygodna, pojemna, a nie wygląda na ogromną. I nigdy nikogo z taką nie spotkałam

Ja nie napisałam ani kawałka Niech mnie ktoś zmusi, zbije, zmobilizuje

Cytat:
stopy to ja mam takie, ze tylkow ziac i obciac na klodku. mnie potrafia obetrzec nawet buty sportowe
Mnie też wszystko obciera. Każdy jeden but, nieważne, sportowy, skórzany, japonki.. Bez znaczenia.
Teraz biegam w tych CCC i są super wygodne, ale na bose stopy się póki co nie odważyłam.

Cytat:
Chyba bym wolała pochodzić do pracy, od jakiegoś czasu mam wrażenie, że nie wynoszę praktycznie nic nowego z zajęć
Ja mam takie samo wrażenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ja dokupiłam dziś dół w HM (wczoraj górę obie części po 19,90 własnie z myślą o opalaniu wzięłam. w RE nei było tego z reklamy. Fajne mstroje ma Protest al eniestety w 40 się w biuście nei mieszczę a 42 chyba nie robią
w kropki to ja mam portfelik ale jeszcze starszy (czarny i w mniejsze kropki)
Kropki rulez

Jak po 19,90 te części, to muszę skoczyć do H&M. Zwłaszcza, że tak jak Tobie, chodzi mi tylko o opalanie, do pływania mam.

Cytat:
zwlaszcza ze zainwestowalam w automat do chleba i maszynke do lodow
Wow, ale fajna inwestycja Tata mojego chłopaka piecze ostatnio pyszne chleby, ale bez żadnej maszyny. Normalnie wolę jeść je niż ciasta
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 09:23   #968
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
To ten sztyft http://www.apteka.gda.pl/compeed-szt...zom-p-687.html
http://www.boots.com/shop/product_en...=000&imageid=1
Można kupić w Bootsie
Jeżeli chodzi o sole do kąpieli stóp to Flos Lek - cynamonowy lub waniliowo imbirowy; nie miałam, ale sie przymierzam, maja dobre opinie.

To pracy w pubie nie zazdroszczę rzeczywiście bardzo męcząca robota.

Ja zacznę znowu stosować ten sztyft, może mi pomoże, mam jeszcze pół. Ja go kupiłam kiedyś w Super Pharm.
Dziękuję . Jeszcze dziś może się zdarzyć, że będę w okolicach Bootsa, więc na pewno kuknę; a wcześniej zajrzę jeszcze do niesieciowej apteki na swojej ulicy, a nuż też mają

Praca w pubie - masz rację, strasznie męcząca . Ja to bardzo lubię, w sumie sama nie wiem dlaczego , naprawdę się cieszę, jak idę do pracy (no... oczywiście z wyjątkami), ale pod koniec zwykle mam już dosyć, zwłaszcza, że pracuję głównie popołudniowo-nocne zmiany, i to ok 10/11 godzin pod rząd

A w ogóle to w piątek na 5 dni jadę do Polski! Już się nie mogę doczekać, dziś trzeba zacząć się pakować .

Zizou na pewno też się z tego cieszy, bo dostanie wtedy swoją szachownicę
Stary 2008-05-14, 09:54   #969
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Zizou na pewno też się z tego cieszy, bo dostanie wtedy swoją szachownicę
zizou potwierdza - bardzo sie cieszy

jezusie jaki dzis upal, a mnie czeka wycieczka do oswiecimia... chyba umrem. ale juz mam pryznajmniej na stopach moje wygodne szybkostrzaly bagienne, spacery mi nie straszne
Stary 2008-05-14, 10:00   #970
isa666
Zakorzenienie

snow ja też myślałam nad tymi Rossmannowymi filtrami, ale akurat nie będę w okolicach R. w najbliższym czasie A filtra mi trza na już, więc zdana jestem na inne firmy, ale mam nadzieję, że te Gariera są dobre. Na plażę się nigdzie nie wybieram(ani na wakacje), więc potrzebuję tylko czegoś tak do smarowania na codzień jak świeci słoneczko, bo ja i tak w godzinach szczytu nigdy nie siedzę na słońcu w upale

Zaraz wybywam do koleżanki; chcialam iść w krótkich spodenkach, więc wyszłam na balkon sprawdzić jaka temperatura i zawiało zimnym wiatrem jakimś, więc idę jednak w rurkach
Stary 2008-05-14, 10:03   #971
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
zizou potwierdza - bardzo sie cieszy

jezusie jaki dzis upal, a mnie czeka wycieczka do oswiecimia... chyba umrem. ale juz mam pryznajmniej na stopach moje wygodne szybkostrzaly bagienne, spacery mi nie straszne
Ha ha, wiedziałam Sroka na świecidełka!

Ja się do Oświęcimia miałam wybrać po Wielkanocy, jak mnie TŻ w Polsce odwiedzał, ale nie starczyło czasu... on bardzo chce zobaczyć "muzeum" (khem). No cóż, następnym razem na pewno...
Stary 2008-05-14, 10:12   #972
zizou
Zakorzenienie

ja jade do kolezanki w sumie to jedziemy cos tam podbic w jakims urzedzie taka tam wycieczka

no i chyba wszystki NK wiedza, ze ja sroka jestem a moja szachowniczke w rozu kocham - moj najulubienszy kosmetyk, zostawil anwet maczki daleko w tyle daje tyle swiezosci, twarz wyglada pieknie
Stary 2008-05-14, 10:14   #973
Olaola
Zadomowienie

No tak, ziz, na załatwianie w urzędach to trzeba mieć dobre i wygodne buty niestety takie realia
Stary 2008-05-14, 12:34   #974
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Umieram . Gotowałam na obiad rosół, ale zgłodniałam nim doszedł i postanowiłam zrobić naleśniki z nadzieniem serowo-śmietanowo-cynamonowo-nutellowym . Zjadłam dwa i zaraz mi żołądek pęknie
O bosh, jakie pyszności a jak to nadzienie się robi-tak na oko? ja chcę dzisiaj takie na obiad!
Cytat:
Uwielbiam Calzedonie Już w tym roku wypatrzyłam 2 kostiumy, a nawet chyba letni katalog nie wszedł
BTW - nie wiecie, czy gdzieś można kupić zeszłoroczne kostiumy C.?
Biedna Ola
Tyż mam rzut beretem, półtora A skąd wiesz że efekt wart? Już jesteś po

---
Dzisiaj dzwonię do mamy, pytam czy jest obiad w domu. Mama na to:
-Tak Martuś, zrobiłam Ci obiadek, masz barszcz w papierku i kup sobie do niego paszteciki
Co do Calzedoni, tez lubię i posiadam taki sprzed 2 lat. Kiedy kilka dni temu spojrzałam na wystawę i zobaczyłam kostiumy po 279zł to.. lekka przesada
Myślę, że jedyne miejsce, gdzie możesz wyszperać taki kostium teraz to All. Pewnie jeszcze w okolicy marca/kwietnia mieli resztki w sklepach, ale teraz to już nowe tylko są.
Co do vaculine to wiem, bo w zeszłym roku miałam okazję pouzywać tego cuda przed 6 dni z rzędu i widziałam, że nogi były znacznie jędrniejsze i smuklejsze. Wtedy nie mierzyłam się centymetrem.
Teraz kiedy trafiłam na ten salon w Łodzi to pani na początku nas zważyła i zmierzyła, następne pomiary po 5 (czyli u mnie w czwartek) i 10 sesji. Dam Ci znać czy cyferki się zredukowały
Cytat:
nie, chodzi mi o taka zwykla, ze sie wsadza skladniki, ona miesza, chlodzi i po 20 minutach sa lody a moze sie ja i mrozi przed uzyciem, nie wiem
Fajna maszynka z jakiej ona jest firmy?
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 13:49   #975
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Ja myślę też nad Rossmannem, skoro jest zachwalany i niedrogi, a może wezmę to i to. Chciałabym zacząć od 30, a skończyć na 15-20.
Do buźki kupiłam sobie Avene SPF20, ale zacznę od wyższych - mam mnóstwo próbek filtrów LRP, Biodermy (wątpię, czy się skusze, skoro zapchała kilka z Was), Avene, takie SPF40-50, poza tym niższe Shiseido, więc na pewno niczego mi nie zabraknie
Dziś je oglądałam, wyglądają porządnie chyba wezmę spf 20-25

ile kosztuje ta Avenka spf20? Mam jeszcze Antheliosa 50+, ale trochę przydałoby się opalić

Powąchałam też C-Thru Pearl Garden pyszny, letni zapach, zupełnie inny od pozostałych C-thru, które niczym mnie nie urzekały

Ziz, użyłaś już któregoś brązującego balsamu?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 13:52   #976
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

na stanie mam: mango w puszce, lód, wódkę waniliową (Sobieski) i syrop malinowy (grenadiny nie było) o czymś zapomniałam?

- -
jestem cała happy, bo jutro po basenie jadę do domu i od razu lecę do fryzjera na farbę, podcięcie i saunę, a potem masaż mama mówi, że jest cała w siniakach, ale jest bardzo zadowolona widziałam ją po pierwszym masażu i już miała większe wcięcie w talii ja też chce
Stary 2008-05-14, 13:53   #977
evitka21
Zakorzenienie

jeśli chodzi o filtry to ja własnie oststatnio kupiłam polecany przez bichemiczki jako stabilny filtr sorayi 45 (jest też 60 i kilka niższych)

i jesi chodzi o odczucia organoleptyczne to jest świetny, żadnego tam bielenia, lepienia, mocnego błyszczenia. Bardzo się polubiliśmy. Miałam brać tą 60, ale dziewczyny opisywały ją jako ciężką (ma w składzie shea, bielący tlenek cynku i coś tam jeszcze tego typu)

I nie mają alkoholu więc do mojej naczynkowej, suchej buzi akurat

Bardzo polecam

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 14:18   #978
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
O bosh, jakie pyszności a jak to nadzienie się robi-tak na oko? ja chcę dzisiaj takie na obiad!
Ja miącham mikserem tłusty biały ser (250g) ze sporą ilością cynamonu, odrobiną cukru waniliowego albo cukru pudru i kilkoma łyżkami śmietany 12%. Upieczone naleśniki smaruję nutelką, na to masa i voila!

Dziewczyny proszę trzymać za mnie kciuki, zabieram się za depilację depilatorem .Dawno tego nie robiłam i boję się bólu. Miałam pójść do kosmetyczki na wosk, ale po sprawdzeniu salda konta nie mogę sobie na to pozwolić w tym tygodniu, a golenie nóg u mnie odpada.

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 14:26   #979
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miącham mikserem tłusty biały ser (250g) ze sporą ilością cynamonu, odrobiną cukru waniliowego albo cukru pudru i kilkoma łyżkami śmietany 12%. Upieczone naleśniki smaruję nutelką, na to masa i voila!

Dziewczyny proszę trzymać za mnie kciuki, zabieram się za depilację depilatorem .Dawno tego nie robiłam i boję się bólu. Miałam pójść do kosmetyczki na wosk, ale po sprawdzeniu salda konta nie mogę sobie na to pozwolić w tym tygodniu, a golenie nóg u mnie odpada.
aga, będzie dobrze skóra się szybko przyzwyczai do depilatora i bedziesz miała spokój na dłuższy czas. Ja odkąd mam depilator to nie wyobrażam sobie powrotu do golenia (choć gładkość gorsza)

Stary 2008-05-14, 14:29   #980
truheart
Zakorzenienie

Cytat:

Zatem dzisiaj szef kuchni polace naleśniki!
Ale się zgrałyśmy, mnie też dziś czeka depilacja łydek... mam koleżankę, która depilatorem potrafi jeszcze pojechać po bikini i pachach, ale ja aż taka dzielna nie jestem.
Stary 2008-05-14, 14:33   #981
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

u mnie też będą dzisiaj naleśniki ale wyjątkowo NIE słodkie
Stary 2008-05-14, 14:40   #982
Jelonek
Zakorzenienie

U mnie też naleśniki Jakiś naleśnikowy dzień dzisiaj
A muffinki wyszły pyszne wczoraj
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 14:44   #983
evitka21
Zakorzenienie

a ja zostałam skuszona przez pakostę na incanto shine i biorę 50 ml z truskawy

Stary 2008-05-14, 15:04   #984
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

też mam randkę z depilatorem zaraz po powrocie z pracy.
Za godzinę do domu muszę jeszcze po drodze pójść na pocztę odebrać paczkę

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 15:04   #985
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
A jakie? przyznam, że czasem podgladam Twojego kulinarnego bloga
Stary 2008-05-14, 15:40   #986
isa666
Zakorzenienie

A u mnie na obiad zaraz będzie kiełbaska z grilla
Ale naleśniki bym też zjadła...

Ja się na zakup depilatora czaję od kilku miesięcy, ale ciągle to odkładam, bo się boję, że jednak to boli i wogóle Choć nie jestem jakaś bardzo wrażliwa na ból to jednak wizja wyrywania na raz tylu włosków mnie przeraża
Stary 2008-05-14, 15:51   #987
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
JA tam składniki wole sama miksować a potem wlać do mieszalnka na godiznkę i gotowe
Cytat:
BTW. Ja od 3 lat szukam ładnych eleganckich sandałków na obcasie na lato, ale zawsze jak już mierzę jakieśw sklepie to mi się wydaje, że paseczki mi się wrzynają w skórę i że mnie pewnie poobcierają i zawsze wychodzę z niczym W tym roku chyba kupię tylko japonki jakieś, bo pewnie sandałków dla siebie nie znajdę
Mnie często japonki obcierają między palcami, a wszystkie inne buty w górną część pięty, a ostatnio kupione reeboki w achillesa chociaż tamta część nawet nei jest skórzana

Cytat:
Ja nie napisałam ani kawałka Niech mnie ktoś zmusi, zbije, zmobilizuje
ja zaraz siadam do przepisania 5 wykłdaów z jednego przedmiotu, to na razie jedyna szansa żeby mnei zmusic chociaż do przeczytania tego a zaliczenie już nie długo
Cytat:
Teraz biegam w tych CCC i są super wygodne, ale na bose stopy się póki co nie odważyłam.
Ja sie mimo wszystko nie boję wkładać na bose stopy butów, lubię wiedzieć gdzie mam się spodziewać niespodzianek
Cytat:
Kropki rulez
yeah poluje na balerinko-peeptoły czarne w kropki w Pull&Bear, są śliczne a wczoraj była tylko 40 i siostra sobie odłożyła. Musze czekać na 38 bo 39 małe i kosztują 99 zł a sa z materiału, np ale śliczne
Cytat:
Jak po 19,90 te części, to muszę skoczyć do H&M. Zwłaszcza, że tak jak Tobie, chodzi mi tylko o opalanie, do pływania mam.
Ja do pływania musze znaleźć jakiś porządniejszy i niestety przy zapotrzebowaniach mojego biustu będzie to sporo kosztowało
Cytat:
a moja szachowniczke w rozu kocham - moj najulubienszy kosmetyk, zostawil anwet maczki daleko w tyle daje tyle swiezosci, twarz wyglada pieknie
A ja nieskromnie powiem, że świeżości mi dodają kuleczki APC- mam kilka z nowych w spadku po MagJi i one są zupełnie inne niż rozświetlacz hm (subtelniejsze) oraz czekolada B. (bardziej świetliste)

Cytat:
Co do Calzedoni, tez lubię i posiadam taki sprzed 2 lat.
Ja nie przepadam za Calzedonią, mierzyłam dawno temu i wkurzało mnie to, że obwód nei jest wiązany tylko zapinany i jak sie chce większe miski to wiąże się to automatycznie ze zwiększeniem obwodu. Nie wszystkie wielkobiuste to otyłe grubasy

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Powąchałam też C-Thru Pearl Garden pyszny, letni zapach, zupełnie inny od pozostałych C-thru, które niczym mnie nie urzekały
A nie mówiłam Ja też starych wersji nie lubię a ta jets akurat w moim guście na ten sezon (pasuje do Pumy I'm going i CK in2u ) Jak się nie spłuczę doszczętnie na targach (w co niestety watpie ) to zakupię ją sobie
Cytat:
jeśli chodzi o filtry to ja własnie oststatnio kupiłam polecany przez bichemiczki jako stabilny filtr sorayi 45 (jest też 60 i kilka niższych)
W ostatnuch WO piszą, ż eprzeprowadozny został test filtrów 8 popularnych marek: Nivea, Soraya, Lirene, Dax, Ziaja, Miraculum AA Oc., Kolastyna. Jedynie Nivea i własnei Soraya miały ten współczynnik faktora zgodny z deklarowanym na opakowaniu- reszta firm o 20% niższe
Cytat:
aga, będzie dobrze skóra się szybko przyzwyczai do depilatora i bedziesz miała spokój na dłuższy czas. Ja odkąd mam depilator to nie wyobrażam sobie powrotu do golenia (choć gładkość gorsza)
Ja nie moge uzywac depilatora, korzystałam przez ok rok i popękały mi naczynka pod kolanami
Cytat:
mam koleżankę, która depilatorem potrafi jeszcze pojechać po bikini i pachach, ale ja aż taka dzielna nie jestem.
Ja tak robię, wcale nie boli bardzo i skóra pach jest niepodrażniona jak po maszynce i innych cudach Bikini też próbowałam, jednak zaczęło mi wyrastać więcej małych włosków i dałam sobie spokój.
Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
U mnie też naleśniki
U mnie miały być, ale stanęło na przypiekanej białej kiełbasce z piekarnika

aga- co tam ma przyleciec do Ciebie

isa- podobno wg człowieczego rytmu dobowego próg bólu jest najwyższy ok godziny 21, może spróbuj wtedy na pierwszy raz
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 16:31   #988
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna maszynka z jakiej ona jest firmy?
tru taka z allegro
http://www.allegro.pl/item363976696_...nut_od_ss.html
Stary 2008-05-14, 16:34   #989
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Zatem dzisiaj szef kuchni polace naleśniki!
Ale się zgrałyśmy, mnie też dziś czeka depilacja łydek... mam koleżankę, która depilatorem potrafi jeszcze pojechać po bikini i pachach, ale ja aż taka dzielna nie jestem.
Fakt zgrałyśmy się

Cytat:
Moja skóra wygląda potem kilka dni jak zmasakrowana , kiedyś nałogowo używałam depilatora, teraz wolę wosk - mniej boli, lepszy i trwalszy efekt .

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
U mnie też naleśniki Jakiś naleśnikowy dzień dzisiaj
A muffinki wyszły pyszne wczoraj
Mam powtórkę z wczoraj, zostało mi i ciasto i nadzienie w lodówce. Mam nadzieję, że nie pęknę .

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
też mam randkę z depilatorem zaraz po powrocie z pracy.
Mam za sobą pół pierwszej nogi i wyję z bólu, a odnóże do kolana pokryte jest czerwonymi, piekącymi kropami (nad kolano jeszcze nie dotarłam).

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 16:56   #990
iceflower
Przyjaciółka KWC

Ja tam się panicznie boję depilatorów. Kiedyś chciałam mieć i co jakiś czas ochota powraca, ale jak raz przyszło co do czego i miałam go użyć testowo u przyjaciółki, to stchórzyłam.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości