|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 40
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#333 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ustalcie sobie kwotę, jaką gotowi bylibyście płacić za sprzątanie. a następnie sprzątaj sama, a pieniądze odkładaj sobie na jakaś przyjemność dla siebie nowy ciuch, wyjazd, SPA, cokolwiek
|
|
|
|
|
#335 |
|
Konto usunięte
|
Ja byłam dzisiaj na plaży (niewielkiej) i specjalnie zwróciłam uwagę - był znaczek z przekreślonym psem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#336 |
|
BAN stały
|
Skąd wziąć darmowe zdjęcia do wykorzystania w prezentacji? (Prezentacja będzie umieszczona na stronie internetowej firmy.)
Wiem, że są strony z darmowymi zdjęciami, ale... z jakich źródeł Wy korzystacie? Nie chcę zaliczyć wpadki, a pierwszy raz dostałam takie zadanie
|
|
|
|
#337 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety na większości plaż jest zakaz wprowadzania psów i to dotyczy wszystkich psów. Też zauważyłam, że niektórzy wprowadzają małe pieski typy york itp. i nikt z tego jakiejś afery nie robi ale przypuszczam że większy pies z uwagi na większe gabaryty rzuca się w oczy i można mandacik zapłacić. Osobiście chodzę z psem z samego rana lub wieczorem na obrzeża plaży w tzw. dzikie rejony gdzie tylko wędkarze bywają, żeby pies przynajmniej łapy umoczył ![]() Mam znajomego który wynajmuje domki na Mazurach i mogłabym z psem jechać gdzie nad jeziora jest bliziutko, tylko mobilizacji u mnie brak... Zdarza mi się po sezonie (jesień, zima) spacerować z psem po plaży |
|
|
|
|
#338 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;75515196]A nie możesz z nim najpierw tego omówić albo nawet pokazać co uważasz za bajzel, a co jeszcze nie?[/QUOTE]
Dokładnie. A co jest dla ciebie bajzlem? Bałagan masz tylko u siebie? Czy tylko porozrzucane ubrania,czy nieumyte naczynia,porozrzucane papierki itepe. IMO się nie dogadacie. Sprzątanie to jednak kluczowa rzecz. Ja jestem z tych co lubią porządek (ale pedantka nie jestem) i do szału doprowadzałby mnie bajzel. Okej, ta pani by sprzątała raz na 2 tygodnie,a ja bym ten bajzel musiała wiecznie oglądać,o nie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#339 |
|
Konto usunięte
|
Czy mogę iść do lekarza rodzinnego po tabletki anty? Nie jestem w stanie się dostać do gina na NFZ, nie stać mnie na prywatną wizytę.
Sytuacja jest wyjątkowa, zgubiłam ostatnie opakowanie tabletek (prawdopodobnie mi wypadło z torebki w Krakowie...), a kolejki do niego są na miesiąc w przód... No po prostu nie da rady. Chciałabym tylko jedno opakowanie, potem na spokojnie bym się umówiła do ginekologa . Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć i na tym forum pojawiały się głosy, że dziewczyny się zjawiały u rodzinnego z opakowaniem tabletek jako dowodem, że lek ten został im przepisany i przechodziło. Ja osobiście nigdy czegoś takiego nie praktykowałam i wątpię, by moja rodzinna przystała na to.
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#342 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Osobiście najczęściej sprawdza mi się Pixabay.com jako najobszerniejsza baza, ale to zależy czego szukasz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Polplamiłam czymś spódnicę ale nie wiem czym próbowałam już wszystkiego żeby ją usunąć plama jest jakby różowa na granatowym materiale. Gdy próbowałam ją usunąć to jak była mokra nic nie było widać ale jak wyschnie to plama się pojawia. Od tych odplamiaczy mam wrażenie, że bardziej pojaśniała.
Co mam teraz zrobić pralnia chemiczna czy barwnik do tkanin co mi radzicie? |
|
|
|
#344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Czyli jeżeli przy zdjęciu jest informacja: CC0 Public Domain Darmowy do użytku komercyjnego Nie wymaga przypisania to mogę umieścić to zdjęcie w prezentacji bez podawania źródeł, itd.?
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#346 |
|
Konto usunięte
|
Nienawidzę białych koszul, ale wczoraj udało mi się kupić naprawdę piękną. Wyglada jak ta:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...al-blouses.jpg Jedyna różnica: jest bez rękawów, znaczy rękawy ma tego typu: https://uniqlo.scene7.com/is/image/UNIQLO/goods_69_181625?$prod$ Zastanawiam się, czy zawsze będę musiała zakładać na nią marynarkę czy ujdzie. Obowiązuje mnie styl biznesowy (mężczyźni zazwyczaj w białych koszulach/ garniturach, kobiety odpowiednio elegancko), ale bez ścisłych wytycznych. |
|
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam niedlugo nowa prace. Pierwszy dzien i wszystkie szkolenia sa z miescie 300km of mojego miejsca zamieszkania.
Dostalam informacje of firmy ze zwroca mi koszty podrozy oraz noclegu jesli mieszkam w innym miescie niz odbedzie sie to szkolenie ale w zakresie zgodnym z instrukcja otrzymana na zaproszeniu. Zaproszenia jeszcze nie dostalam, ale jak patrze na ceny hoteli w Warszawie to I'm blizej tego terminu tym mniej mozliwosci znalezienia czegos w normalnej cenie. I tuaj moje pytanie. Moga mi powiedziec np. ze za nocleg max 50zl za dobe moga mi zwrocic? Jak mam wynajmowac miejsce w pokoju wielosoobowym to na pewno sie na to nie zgodze Druga sprawa, generalnie bede potrzebowala byc w hotelu jedna noc, ale kolejnego dnia jestem na szkoleniu do 16-17, a doba hotelowa jest np do 12 to moge gdzies w hotelu zostawic swoje rzeczy? Nie chce isc z walizka na szkolenie Czy musze zaplacic tez za druga dobe hotelowa? Na wakacjach nigdy nie bylo problem zeby przechowac gdzies rzeczy, ale to jednak byly jakies domy wypoczynkowe a tutaj ![]() Trzecia sprawa. Na ostatni dzien w pracy jest zwyczaj zeby przyniesc jakies ciasto itd, ja ciasta nie bede niosla i zdecydowalam ze kupie cukierki. Tylko jak je im tam polozyc/rozlozyc? W reklamowce przeciez nie poloze
|
|
|
|
#349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzecie, może pączki albo babeczki? |
|
|
|
|
#350 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za 50 zł to nawet pewnie pokój w schronisku młodzieżowym byłoby ciężko. Jeśli to rozsądna firma to będą mieli limit kilkuset złotych. Alternatywą jest bnb, ale musiałabyś się upewnić, czy ci zwrócą. Niektóre hotele przechowują, inne nie. Ale w praktyce robi się zazwyczaj tak, że bierzesz bagaż ze sobą na szkolenie. Chyba, że ci wygodniej zostawić na przechowanie na dworcu. Edytowane przez 201708280929 Czas edycji: 2017-07-16 o 10:32 |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. Wyłóż je do jakiejś miski, albo na talerz.
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3. a nie macie miseczek w pracowniczej kuchni ? My mamy takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80152551/ jak ktoś odchodził i przynosił cukierki to wrzucał do misek i stawiał na wolnym biurku.
|
|
#353 |
|
Inez
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie psów.
Co do bluzki moim zdaniem mogłaby być bez marynarki. Jeszcze jedno pytanie: Muszę pokonać trasę Rzeszów-Kraków. Zwykle podróżuje prywatnym samochodem, więc nie mam doświadczenia. Jedziemy w dwie osoby, mamy niewielkie bagaże (ze 4 zestawy ubrań każda + kosmetyczka). Pociąg czy Polski bus? Czy w przypadku Polskiego busa bilety kupuje się przez Internet czy można u kierowcy/w jakiejś kasie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U kierowcy na pewno nie można. Ogólnie ja osobiście wybrałabym polskiego busa, chyba, że bardzo zależałoby mi na pieniądzach, a pociągiem wyszłoby akurat znacznie taniej. Jest wygodniej w polskim busie, teraz nawet można wybrać sobie konkretne miejsca. Jest światło, gniazdka do podłączenia ładowarki, dużo miejsca na bagaż itp. |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena biletu na PKP IC to 30 zł (chyba, że macie zniżki studenckie, szkolne etc.), w przypadku PB zmieniają się dynamicznie (im bliżej dnia odjazdu tym drożej, na dzisiaj wahają się w przedziale 14-30 zł, w zależności od godziny odjazdu). W przypadku pociągów macie do wyboru: Intercity, TLK, Regionalne, i z tego co widziałam raz na dobę jeździ Pendolino w IC macie obowiązkowe miejscówki, w TLK i Regio niestety nie.Ja osobiście preferuję IC i wagony bezprzedziałowe, w PB jest bardzo mało miejsca na nogi, siedzenia niewygodne, często jest duszno bo klimatyzacja nie wyrabia albo w ogóle nie działa.
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może źle trafiłaś z tą klimą? U mnie zawsze dawała radę, a podróżowałam głównie latem. |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
da się jakoś przyspieszyć okres o parę dni? albo go opóźnić? na dodatek nie taki regularny co do dnia, tylko mam różnice w długościach cyklu do 5 dni. wtedy kiedy mogę go dostać mam wyjazd, wiem jak znoszę pierwszy dzień i wolałabym uniknąć tego że dostanę akurat w dniu wyjazdu
|
|
|
|
#358 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2. W każdym hotelu, w którym byłem, można było w dzień wyjazdu bez dodatkowej opłaty trzymać walizki 3. Nie macie w firmie żadnego talerza/miski? Edytowane przez samotny_t Czas edycji: 2017-07-16 o 11:29 |
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zazwyczaj jak jeżdżę to wszystkie miejsca w autobusie są zajęte, taka ilość ludzi też generuje zaduchGdybym mogła to jeździłabym tylko PKP IC, ale nie mam już legitki studenckiej, więc różnica w cenie znaczna
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

ustalcie sobie kwotę, jaką gotowi bylibyście płacić za sprzątanie. a następnie sprzątaj sama, a pieniądze odkładaj sobie na jakaś przyjemność dla siebie

i przechodziło. Ja osobiście nigdy czegoś takiego nie praktykowałam i wątpię, by moja rodzinna przystała na to.

Czy musze zaplacic tez za druga dobe hotelowa? Na wakacjach nigdy nie bylo problem zeby przechowac gdzies rzeczy, ale to jednak byly jakies domy wypoczynkowe a tutaj