Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 12:35   #3031
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Kosmarko, a jak masz zamiar stosować ten sok aloesowy? Na same włosy? Ze spłukiwaniem? Czytałam ,że można też robic płukanki. Ja chcę kiupić ten sok, ale mam dylemat jak go stosować...
Tez jestem ciekawa. Nie ukrywam, ze "odswiezyc loczki" brzmi zachecajaco. Chetnie poznam szczegoly
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 13:02   #3032
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Nie ukrywam, ze "odswiezyc loczki" brzmi zachecajaco.
No więc własnie
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 13:38   #3033
kosmarka
Wtajemniczenie

Tzn. dziwczyny z tego co pamiętam dodawały tego soku do płukanek (solo rozcieńczony z wodą, lub innymi dobrociami).
Nie pamiętam, by któraś włosy na sucho po umuciu wklepywała z dziewczyn, zresztą sok jak sok będzie się kleił chyba .
Czyli do płukania włosków bardziej

Cholera trzeba odświerzyć pamić i wątek z mazidłami , to dla zainteresowanych, od pstu chyba 148 .
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=219255&page=5

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 14:16   #3034
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Tzn. dziwczyny z tego co pamiętam dodawały tego soku do płukanek (solo rozcieńczony z wodą, lub innymi dobrociami).
Nie pamiętam, by któraś włosy na sucho po umuciu wklepywała z dziewczyn, zresztą sok jak sok będzie się kleił chyba .
Czyli do płukania włosków bardziej

Cholera trzeba odświerzyć pamić i wątek z mazidłami , to dla zainteresowanych, od pstu chyba 148 .
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=219255&page=5
To w tym watku własnie czytałam że się płukanki robi z tego soku aloesowego. Tylko zastanawia mnie czy można np. nałożyć ten sok na włosy, pochodzic z nim trochę ( zawinąć włosy w folie i w ręcznik ) , a potem umyc włosy?
Stary 2008-05-14, 14:19   #3035
kosmarka
Wtajemniczenie

No właśnie tego nie doczytałam .

Stary 2008-05-14, 14:42   #3036
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tego nie doczytałam .
Ja trochę poczytałam Dziewczyny pisały o płukankach, o rozcieńczaniu szamponu sokiem oraz o wcierkach, więc mniemam że mogę położyć ten sok na włosy Raz się żyje, zaeksperymentuję A wracajac do tematu przyspieszania porostu - to dla mnie świetnym przyspieszaczem okazał się krem bez spłukiwania Biolage. Stosując go widzę, że końcówki są w o niebo lepszym stanie! W związku z tym myslę, że już nie będę ich podcinała co 2-3 tygodnie Co za tym idzie - moje włosy będa przybierały na długości Zamiast stać praktycznie w miejscu.
Stary 2008-05-14, 14:54   #3037
beoneself
Zakorzenienie

Benek, chodzi o ten krem do stylizacji?
O, ten?

http://allegro.pl/item358243918_matr...acy_250ml.html

I jeszcze tu?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-leave-in.html
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 15:12   #3038
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Tak - to ten Juz nie mogę się doczekać kiedy kupię balsam do spłukiwania z tej serii - czuję, że to będzie r e w e l c j a
Stary 2008-05-14, 16:49   #3039
beoneself
Zakorzenienie

W wątku o analizie składów... najlepszej oceny nie dostał, a nawet bardzo kiepską (balsam do spłukiwania).
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 17:49   #3040
kosmarka
Wtajemniczenie

Serio - no proszę , ja mam zamiar nabyć szampon wzmacniający i balsam wzmacniający lub nawilżający własnie (jeszcze się nie zdecydowałam ostatecznie) +tonik nawilżający i tą mgiełkę na słońce.
A tego kremu nie widziałam - hm trzeba na nowo się zastanowić .

Zmierzyłam odrost na łatce jasnej na włoskach - 3,5 cm od 24 lutego - poprostu boomba .

Jak nie nisim to już nic ich nie ruszy ...

Edit: odnośnie soku, jutro jadę do stolicy województwa -Białegostoku to pograsuję po sklepach fryzjerskich - może na jakieś dziwactwa się dam skusić - jutro zdam sparwozdanie.
Jeśli chodzi o ten sok aloesowy - to Benek 23 masz rację tzreba na sobie próbować - jutro mam zamiar go kupić-zacznę od słpukiwanianim włosów po umyciu i zobaczę co z tego wyjdzie, a potem spróbuję posiadówki z nim w turbanie ... (taką to sobie kolejność ustawiłam).

Stary 2008-05-14, 17:52   #3041
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Serio - no proszę , ja mam zamiar nabyć szampon wzmacniający i balsam wzmacniający lub nawilżający własnie (jeszcze się nie zdecydowałam ostatecznie) +tonik nawilżający i tą mgiełkę na słońce.
A tego kremu nie widziałam - hm trzeba na nowo się zastanowić .

Zmierzyłam odrost na łatce jasnej na włoskach - 3,5 cm od 24 lutego - poprostu boomba .

Jak nie nisim to już nic ich nie ruszy ...
Jeszcze pozostaje przesyłka z thanatosa, pod warunkiem że dojdzie A placilas przelewem?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 17:59   #3042
kosmarka
Wtajemniczenie

Po napisaniu wczoraj do nich mejla-dziś dostałam odpowiedź mało profesjolanizmem pachnącą -
"Witam serdecznie,
skoro paczka nie doszła do tej pory,to już pewnie nie dojdzie. Wyśle zamówienie dzisiaj jeszcze raz. Pozdrawiam Marcin Kirzanowski"

Napisałam co o takiej logistyce sądzę i jego odpowiedzi profesjonalnej że czekam do końca tygodnia na paczkę, i żeby drugiej nie wysyłali, bo jej nie odbiorę - nie będę czekała i latała na pocztę codziennie - że być może listonosz awizo zapomniał zostawić w skrzynce lub coś tam się zdarzyło.
Może pzresadzam, ale nie lubię czekać-zwłaszcza tak długo na coś co może wcale nie przyjdzie.
Poradze sobie inaczej - trudno .

Stary 2008-05-14, 18:42   #3043
isa666
Zakorzenienie

Jutro mija tydzień odkąd stosuję Nisim Fast i wydaje mi się, że mi podziałał już trochę, bo mam długą grzywkę, ale kilka krótszych włosków z niej "wypadało" na czoło, gdy zakładałam ją za ucho a teraz tak się nie dzieje Mogę całą grzywkę za ucho założyć; tak więc jestem dobrej myśli i za 2 tygodnie, gdy miną w sumie 3 tygodnie stosowania zrobię pomiary centymetrem.

BTW. Czy wam też szybciej ubywa w Nisimie odżywki niż szamponu? Bo ja dość sporo szamponu na raz daję a odżywki staram się nie za dużo właśnie żeby na te 3-4 tygodnie stosowania wystarczyła.
Stary 2008-05-14, 18:43   #3044
kitay
Raczkowanie

dziewczyny, powiedzcie mi czy jak chce stosowac ampulki radical i jest wskazanie do stosowania codziennie, to czy musze codzienniemyc glowe, czy moge sobie aplikowac, 2,3razy i potemm byc glowe?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:49   #3045
awangardowa
Raczkowanie

Czy ECO WAX wpływa tak samo jak inne na porost włosów??? Bo wczoraj kupiłam,w aptece tylko ten był i boje sie że to beda upieniądze.... Jak tak to chyba sie załamie ;(

A co to jest ten Nisim w ogóle? Bo przymierzam sie do kupienia serii Seboradin i może on będzie lepszy???
awangardowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:55   #3046
kassia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
dziewczyny, powiedzcie mi czy jak chce stosowac ampulki radical i jest wskazanie do stosowania codziennie, to czy musze codzienniemyc glowe, czy moge sobie aplikowac, 2,3razy i potemm byc glowe?
ja właśnie skończyłam opakowanie radicalu, włosy myję dwa razy w tygodniu i u mnie ampułki nie spowodowały szybszego przetłuszczania ani nie zwiększyły częstotliwości myć, także możesz spokojnie myć tak jak do tej pory
kassia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:59   #3047
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awangardowa Pokaż wiadomość

A co to jest ten Nisim w ogóle? Bo przymierzam sie do kupienia serii Seboradin i może on będzie lepszy???
http://www.guam.istore.pl/sklep,385,...,308116,0.html

Cytat:
Napisane przez kassia20 Pokaż wiadomość
ja właśnie skończyłam opakowanie radicalu, włosy myję dwa razy w tygodniu i u mnie ampułki nie spowodowały szybszego przetłuszczania ani nie zwiększyły częstotliwości myć, także możesz spokojnie myć tak jak do tej pory
A czy przyspieszyly cos?
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 19:13   #3048
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez awangardowa Pokaż wiadomość
Czy ECO WAX wpływa tak samo jak inne na porost włosów??? Bo wczoraj kupiłam,w aptece tylko ten był i boje sie że to beda upieniądze.... Jak tak to chyba sie załamie ;(

miałam ECO WAX. Ma skład prawie identyczny jak ten zwykły i działa tak samo . Tylko jakoś tak bardziej śmierdzi.
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 20:17   #3049
kassia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
A czy przyspieszyly cos?
Hmm w sumie to grzywka urosła mi sporo od ostatniego cięcia (bo na reszcie włosów to trudno zmierzyć), ale nie jestem pewna czy to zasługa radicalu czy picia pokrzywki
kassia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 20:43   #3050
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Po napisaniu wczoraj do nich mejla-dziś dostałam odpowiedź mało profesjolanizmem pachnącą -
"Witam serdecznie,
skoro paczka nie doszła do tej pory,to już pewnie nie dojdzie. Wyśle zamówienie dzisiaj jeszcze raz. Pozdrawiam Marcin Kirzanowski"
Napisałam co o takiej logistyce sądzę i jego odpowiedzi profesjonalnej że czekam do końca tygodnia na paczkę, i żeby drugiej nie wysyłali, bo jej nie odbiorę - nie będę czekała i latała na pocztę codziennie - że być może listonosz awizo zapomniał zostawić w skrzynce lub coś tam się zdarzyło.
Może pzresadzam, ale nie lubię czekać-zwłaszcza tak długo na coś co może wcale nie przyjdzie.
Poradze sobie inaczej - trudno .
A zapłacialaś juz za tą?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 22:19   #3051
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
W wątku o analizie składów... najlepszej oceny nie dostał, a nawet bardzo kiepską (balsam do spłukiwania).
No nie!!!! Nie załamuj mnie... Zaraz lecę na wątek o analizie i sprawdzę co tam napisali o tym balsamie.KOSMARKO, to napisz o efektach stosowania tego soku Ja go kupię jakoś w przyszłym miesiącu (chyba)
Stary 2008-05-14, 22:38   #3052
koletynka
Rozeznanie

GG do koletynka

Cytat:
To w tym watku własnie czytałam że się płukanki robi z tego soku aloesowego. Tylko zastanawia mnie czy można np. nałożyć ten sok na włosy, pochodzic z nim trochę ( zawinąć włosy w folie i w ręcznik ) , a potem umyc włosy?
Można pochodzić i taka maseczka super nawilża włosy. Ja stosuję przepis zaczerpnięty z LHC: aloes+miód+lekka odżywka bez silikonów, nakładam na mokre wymyte włoski, na to foliowy czepek i ręcznik i snuję się z tymże na łbie po mieszkaniu przez kilka godzin. Włosy są po takiej masce wspaniale nawilżone, aż nie mogę sie przestać po nich smyrać

Edit: potem wystarczy dokładnie spłukać włosy, bardzo dokładnie, nie trzeba już używać szamponu - po szamponie nie ma takiego wspaniałego efektu jak bez, a w czystości włosów nie ma różnicy. sprawdziłam na sobie

koletynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 22:47   #3053
Irja
Zakorzenienie

Koletynka, kusisz, kusisz
Może i ja kupię ten aloes, aczkolwiek już mam tyle rzeczy do włosów że nie wiem co mam na nie nakładać
Stary 2008-05-14, 22:50   #3054
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swego czasu spryskiwałam włosy sokiem z aloesu i zostawiałam na włosach [bez zmywania]- bardzo fajnie się spisywał- planuję ponowny zakup, ale na razie mam tyle innych mazideł, że chwilowo nie ma sensu brać kolejnego
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 23:07   #3055
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koletynka Pokaż wiadomość
Można pochodzić i taka maseczka super nawilża włosy. Ja stosuję przepis zaczerpnięty z LHC: aloes+miód+lekka odżywka bez silikonów, nakładam na mokre wymyte włoski, na to foliowy czepek i ręcznik i snuję się z tymże na łbie po mieszkaniu przez kilka godzin. Włosy są po takiej masce wspaniale nawilżone, aż nie mogę sie przestać po nich smyrać

Edit: potem wystarczy dokładnie spłukać włosy, bardzo dokładnie, nie trzeba już używać szamponu - po szamponie nie ma takiego wspaniałego efektu jak bez, a w czystości włosów nie ma różnicy. sprawdziłam na sobie
No to fajnie Spróbuję zrobić tak jak piszesz IRJA - dlatego ja narazie nie kupuję tego soku, tylko jakoś w przyszłym miesiącu, jak wykończę troche tego co mam. Kiedyś tak robiłam, że co wyczytałam na wizażu to od razu leciałam i kupowałam. Teraz jestem mądrzejsza JOLIE - pewnie spróbuję tez tak jak i Ty piszesz.
Stary 2008-05-15, 00:02   #3056
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LifeIsSoSad Pokaż wiadomość
pół biedy jak na dachu
na oknach, drzwiach nawet na skrzynkach listowych
nie dopuszczę do tego aby skrzynka pocztowa miała dłuzsze włosy ode mnie!

Cytat:
Ja trochę poczytałam Dziewczyny pisały o płukankach, o rozcieńczaniu szamponu sokiem oraz o wcierkach, więc mniemam że mogę położyć ten sok na włosy Raz się żyje, zaeksperymentuję A wracajac do tematu przyspieszania porostu - to dla mnie świetnym przyspieszaczem okazał się krem bez spłukiwania Biolage. Stosując go widzę, że końcówki są w o niebo lepszym stanie! W związku z tym myslę, że już nie będę ich podcinała co 2-3 tygodnie Co za tym idzie - moje włosy będa przybierały na długości Zamiast stać praktycznie w miejscu.
Ja również zauwazyłam bardzo duzą poprawę włosów przy używaniu tego kremu, nie tylko koncówek ale całych włosów. są miękkie, gładkie i lśniące polecam! mam jeszcze tonik z tej serii ale uzywam go narazie sporadycznie, czasem cos tam sobie psiknę

Cytat:
No to fajnie Spróbuję zrobić tak jak piszesz IRJA - dlatego ja narazie nie kupuję tego soku, tylko jakoś w przyszłym miesiącu, jak wykończę troche tego co mam. Kiedyś tak robiłam, że co wyczytałam na wizażu to od razu leciałam i kupowałam. Teraz jestem mądrzejsza JOLIE - pewnie spróbuję tez tak jak i Ty piszesz.
ja zdecydowanie jeszcze nie zmądrzałam sok z aloesu powiadacie...
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 00:07   #3057
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś tak robiłam, że co wyczytałam na wizażu to od razu leciałam i kupowałam. Teraz jestem mądrzejsza .
Ja zdecydowanie z czasem utrwalam sobie ten nawyk. Pociesza mnie tylko jedna rzecz: ilosc dobrych kosmetykow do wlosow na rynku na pewno jest ograniczona...
Stary 2008-05-15, 00:10   #3058
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
ja zdecydowanie jeszcze nie zmądrzałam sok z aloesu powiadacie...
Hehehehe-ja musiałam zmądrzeć. Po pierwsze - portfel zrobił się za cieńki, po drugie - NAPRAWDĘ zaczęło brakować miejsca w łazience (a mam malutką łazienkę), a po trzecie - mój mąż powiedział, że jak nie przestanę kupować nowych specyfików to te z naszej łazienki zacznie na Allegro rozprowadzać. W obec tej ostatniej "groźby" musiałam nabrać rozumu
P.S. TULIPANNO! To dobre, co napisałas. To może dodawać otuchy w ciężkich chwilach
Stary 2008-05-15, 00:17   #3059
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehehe-ja musiałam zmądrzeć. Po pierwsze - portfel zrobił się za cieńki, po drugie - NAPRAWDĘ zaczęło brakować miejsca w łazience (a mam malutką łazienkę), a po trzecie - mój mąż powiedział, że jak nie przestanę kupować nowych specyfików to te z naszej łazienki zacznie na Allegro rozprowadzać. W obec tej ostatniej "groźby" musiałam nabrać rozumu
P.S. TULIPANNO! To dobre, co napisałas. To może dodawać otuchy w ciężkich chwilach
moj portfel tez to odczuwa niestety i miejsca w łazience juz dawno brak ale kto by sie tym przejmował...
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 00:25   #3060
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
moj portfel tez to odczuwa niestety i miejsca w łazience juz dawno brak ale kto by sie tym przejmował...
Ja zeby nie podpadac rodzinie trzymam kosmetyki w miejscu radioaktywnym- w moim pokoju Dzieki temu wyrzutow nie slucham. Poza tym jest tych kobiet troche w domu, wiec przy odpowiedniej reklamie sa szczesliwe widzac, ze maja Glorie czy inny WAX pod prysznicem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości