![]() |
#541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Cytat:
Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu i też nie mogę już się doczekać, czy będzie wiadomo jaka jest płeć naszej iskierki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
GoniaJ dzięki wielkie za radę. Muszę sie zaopatrzyć w taką rękawicę.
A balsamy na rozstępy można stosować? Ja coprawda narazie nic nie przytyłam a nawet schudłam, ale brzuszek rośnie i martwię się że oliwka czy balsam nawilżający może nie zapobiec rozstępom. A na biuście to już mi rozstępy powyłaziły, pomimo tego że staram się regularnie nawilżać skórę. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaroszaniu, cieszę sie że badania dobrze wyszły i z wynikami wszystko ok. Bardzo Cię podziwiam za to że jesteś konsekwentna i nie ,,odpuszczasz" temu lekarzowi. W końcu trzeba mu uświadomić że nie jest bezkarny ![]() Dziewczyny, ciuszki śliczne! Ja to jestem jakimś dziwolągiem bo jeszcze nic dla dziecka nie kupiłam ale może w ten weekend coś fajnego znajdę i kupię w końcu ![]() Moja Pola jakoś się uspokoiła i mniej bryka po brzuchu ![]() ![]() Niunia, są specjalne balsamy na rozstępy dla kobiet w ciąży (Ziaja - MammaMia, Elancyl... ) Wejdź sobie na KWC i tam jest oddzielna kategoria - kosmetyki dla kobiet w ciąży. Ja ze swojego Elancyla jestem bardzo zadowolona, tylko jest on niestety drogi.
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
Niunia balsamy, serum i specjalne oliwki i preparaty na rozstepy jak najbardziej, wlasnie to mialam na mysli mowiac o nawilzaniu. Preparaty bogate w olejki, witmine E etc. Stosowac dwa razy dziennie najlepiej, a piersi masowac, masowac, masowac, ja masuje je przy nakladaniu preparatu ale rowniez szortka rekawica, lacznie z sutkami ktore lekko w ten sposob hartuje.
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
ja sobie nie bede szorowac bo sutki ostatnio bardzo mnie bola. jeszcze jak potraktuje je czyms szorstkim to juz w ogole bedzie zle. zreszta ja bede malo karmila piersia.
#547 |
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z miasta i pochłonęłam wprost z jednorazówki pół kg truskawek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Efekt: ZALEDWIE 4 niewielkie ROZSTĘPY!Starałam się smarowć przynajmniej na noc,ale nie było to tak super regularnie.Uzyłam prawie 4 opakowania Cena to ok.35zł-ALE WARTO-jestem tego przykładem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
to ja jestem w 6miesiacu, stosuje cos na rozstepy jak mi sie przypomni (czyli raz na tydzien) a nie pojawil sie jeszcze zaden
![]()
#551 |
Rozeznanie
|
Ja od wczoraj zaczęłam 6 miesiąc ciąży i jeśli chodzi o kremy na rozstępy to smaruję co wieczór mój brzuszek od początku 4 miesiąca. W razie czego będę miała spokojne sumienie,że choć próbowałam im zapobiegać. W mojej pierwszej ciąży robiłam tak samo i efekt był taki ,że nie pozostała mi ani jedna "szrama" na brzuchu. Myślę jednak, że dużo zależny też od naszych organizmów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
ja mam dwa rozstępy na pośladku, ale pojawiły się już jakieś 1,5-2 miesiąca temu. Na brzuszku narazie brak, ale pewnie będą, bo jakoś tak mi się zapomina, żeby się smarować balsamem na rozstępy. Za to cała się naoliwiam co wieczór, więc może tragedii nie będzie... no zobaczymy, ale jakby co to pewnie będę miała później pretensje do samej siebie, a nie jakiegoś specyfiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane,
Witam po kilkudniowej nieobecności. Ale naprodukowałyście tekstu ![]() co do wózków - my zastanawiamy się nad dwoma - Impact Bolder albo X-lander. Decyzję odnośnie wózków podejmie mężuś. A co, niech ma ![]() Iwa, Agnes, Gonia, Jaroszania - śliczne brzucholki ![]() Iwa - ja też mam przesuszoną skórę, ale podejrzewam, że to efekt słoneczka. Dwa dni spędziłam na słońcu (z umiarem , oczywiście ![]() Izzi, spodnie - bomba, naprawdę ![]() Ninunia, witaj na wątku ![]() Anuhaaaa - fajnie, że zajęłaś się listą. A tak wogóle - co z Tauruskiem???? Kaolinat, gratuluję córeczki i kopniaczków ![]() Lija, trzymam kciuki za córunię ![]() Dorotka, jaka Ty jesteś zgrabniutka ![]() ![]() Magflieg, gratuluję Emilki ![]() Wiktorynka, ja też wracam do pracy po dłuższej nieobecności (4 m-ce) w domu, z tym, że w piątek. A więc - trzymam za nas kciuki ![]() MAriolcia, Witaj na wątku ![]() ![]() JAroszania, cieszę się , że z Antosiem wszystko w porządku ![]() Liatris, trzymam kciuki za USG ![]() My zaczynamy jutro 20 tydzień. Połowinki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W południe mam Wizytę u lekarza, ale to jeszcze nie połówkowe, więc nie wiem , czy będzie USG. w każdym razie mężu już nie może się doczekać, kiedy pozna płeć swojego potomka ![]() ![]() ![]() Imiona mamy już wybrane - chłopiec - jednak będzie Filipek, dziewusia - i tu problem...nie wiemy czy Tosia, czy Pola. A póki co, czekamy na kopniaki. A to mój dzisiejszy, prawie 20-tygodniowy brzuszek. Mam wrażenie, że robi się mniejszy...ale niewiele dziś zjadłam, więc może dlatego ![]() Ps. zdjęcia są tam pomazane, że aż poszłam sprawdzić lustra do łazienki ![]() ![]() ![]()
#554 |
Wtajemniczenie
|
nabuko piekny brzuszek. teraz bedzie rosl oraz szybciej
![]() ja juz sie zeganm i zbieram bo przed usg musez jeszcze wstapic do ksiegarni.
#555 |
Zadomowienie
|
Aniu, trzymam w takim razie kciuki za dobre wieści z usg
![]() Nabuko, bruszek masz śliczności ![]() ![]() Co do rozstępów ja mam już wielki bęben i biust ale rozstępu ani jednego ![]() Liatris, dzięki za link do artykułu ![]()
#556 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, cos strasznego...ja w ogole to nie wiem jak cos takiego mozna przeoczyc... moja kolezanka z innego forum w 22 tc dowiedziala sie ze jej ciaza bedzie usunieta...
"chromosomalna triploide, albo umrze w brzuszku albo beda wywolywac porod. Mamy ta ciaze uznac za stracona. we wtorek wyniki genetyczne i do szpitala." ponoc te wady mozna zauwazyc duzo wczesniej i cos z tym zrobic.... ![]() siedze i placze...
#557 |
Zadomowienie
|
o matko..ale masakra.. przecież to już połowa..jak coś takiego można zrobić kobiecie? coś strasznego...
#558 |
Zadomowienie
|
wiem wlasnie
![]()
#559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
nabuko cudny brzusio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Mój ginekolog mówił, że piersi w ciąży nie można zbyt intensywnie dotykać, bo może to wywołać skurcze macicy. Podobno dawno temu była to taka "domowa" metoda aborcji we wczesnej ciąży. Więc lepiej uważać z tym pocieraniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
Witam z pracy
![]() Jakoś mi dzisiaj leci. Biuro przywitało mnie cieplutko i serdecznie, wyjątkiem był szef. Koles nawet zawahał sie przy podawaniu ręki ... burak. Ale mniejsza o niego, prawie go tu nie ma, ja juz wiem, że niczego pozytywnego spodziwac sie po nim nie moge i raczej wiąże z tym biurem dalekosieznych planów. W tej chwlili mam mój zespól i dobrze mi z nimi! Po macierzyńskim będę sie zastanawiala co dalej. Co do rostepów, niestety u mnie sie pojawiły, na razie na piersiach - no ale nie dziwię sie, w takim tempie sie powiekszyły ze zdziwiłabym sie gdyby skora to wytrzymala bez szwanku. Preparatu używam tego samego o ktorym mówiła izzi. Musze przyznac ze kremik pachnie cudnie, dobrze sie wchłania, minus - tani nie jest. Mój szkrab, to mały terrorysta, kiedy siedze prosto, jest cichutko, kiedy tylko na moment sie zgarbię, natychmiast dostaję kopniaka. Wyglada na to ze nabiorę dobrych nawyków w prostowaniu się. Co do hartowania piersi, moj doktor stanowczo odradził mi takie praktyki. nabuko - bałam sie tego pierwszego dnia, ale niepotrzebnie. Teraz ja trzymam kciuki za Ciebie. tylko sie kobietko za bardzo pracą i krzywymi spojrzeniami nie przejmuj. Najwazniejsze sa teraz nasze maleństwa.
#563 |
Zadomowienie
|
anuhaaaaaaaaaa - sto lat, dla twojej psiny!
![]()
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Słoneczko, cieszę się że odnalazłaś się w tej biurowej rzeczywistości ![]() ![]() A Ty jesteś wspaniałą kobietą i na pewno sobie doskonale poradzisz... Ja sobie tak nawet myślałam że jeśli mi już będzie bardzo ta moja praca dokuczać to może urodzenie dziecka właśnie zmobilizuje mnie do poszukania innej opcji, może innego biura , może własnej działalności ...? No ale po ostatnich ,,podwyżkowych" deklaracjach mojego szefa mój entuzjazm do porzucania pracy osłabł ![]() ![]()
![]() |
#565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cała reszta tej firmy to warunki idealne, dobry zespól(az dziw bierze ze takie buraki mają takie szczeście do pracowników), lokalizacja wręcz genialna (mam pięc minut spacerkiem)... ech... moze zacznę wierzyc w cuda ![]()
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
napisze krotko bo nie moge wyjsc ze zdziwienia, ze tak funkcjonuje jakikolwiek nie prywatny szpital... na usg zostalam bardzo milo przyjeta, dr powiedzial, ze w mojej sprawie interweniowal pan dyrektor. pod czas badania specjalnie do mnie przyszedl osobiscie przeprosic itd. do tego zaprosil mnie do przychodni w szpitalu i jak spytalam jak z miejscami w ich szkole rodzenia powiedzial, ze mam miejsce jak w banku kiedy bedzie mi pasowalo tylko zebym do niego zadzwonila. a powiedzial zebym sie nie przejmowala tym Koprowiczem bo jest stary, brzydki i niedlugo pojdzie na emeryture
![]() ![]()
#567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Duża buźka dla Antośka ![]() ![]() Liatris czekamy na wieści od Ciebie ![]()
![]() |
#569 |
Wtajemniczenie
|
zadnych randek to 18 roku zycia
![]()
#570 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiec do wszystkiego nalezy podejsc z rezerwa, bo tak na dobra sprawe nawet jak bierzemy kapiel, czy sie myjemy, czy robiac peeling tez wykonujemy pewnego rodzaju "masaz". Wiec z glowa i umiarem jest to jak najbardziej wskazane w czasie ciazy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.