|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Ja po wizycie wczorajszej.
Malenstwo ma 3.77cm Na razie wszystko ok masa badan do zrobienia i wizyta 7 sierpnia. Moje samopoczucie slabe wiec próbuje jakos przetrwać do 2 trymestru...moze bedzie lepiej. Gratuluje kolejnym mamusiom Spaaaaaac |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Moje samopoczucie tez slabe. Najchetniej bym przespala do 2 trymestru
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
My w drodze nad morze :-D spaliśmy dzus u teściów bo to w połowie drogi. Wszystko było dobrze tylko na ostatniej prostej jyz musiałam coś zjeść bo bełt i mąż do teściowej dzwonił żeby mi kanapkę zrobiła szybko i wyniosła do samochodu ;-) taka akcja
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Co do rzeczy to ja miałam jeszcze takie flanelowe milutkie podkłady z ceratką pod spodem kilka i jak się pupa wietrzyla to na tym a jak siku to do pralki i juz. U nas rożek się przydał. A moje must have to otulacz. Ale taki ze dziecku tylko głowa wystaje. Tzw spowijanie. Przy synu nie miałam o tym pojęcia i było ciężko momentami a przy córce wykorzystałam ten sposób i to mi dupe uratowało wiele razy :-D teraz na pewno też wykorzystam! Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1144 |
|
Konto usunięte
|
Tez myśle o otulaczu ale mam mieszane myśli
Jeszcze pomyśle |
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
A czemu?
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wizytę w najbliższy piątek i mam nadzieje, że też będzie ok! 4 lipca widać było tylko pecherzyk, ale jestem dobrej myśli! Ja zrobiłam juz prawie komplet badań zalecanych przed 10 tygodniem (brakuje mi tylko czystości pochwy i cytologii, ale to w piątek) i czekam na wyniki. Ogólnie chodzę do gina z grupy luxmed i dostałam juz całą listę badań, które mam zrobić do końca ciąży rozpisane na konkretne tygodnie. Dodatkowo dostałam skierowanie na TSH i Bete ![]() Udanej niedzieli! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Konto usunięte
|
Mieszane myśli czy to mi będzie potrzebne bo przy pierwszym dziecku nie było, do trzeciego miesiąca mimo, ze HNB i bylo bardzo ciężko to noce były fantastyczne - dwie pobudki jak w zegarku. Każdego dnia marzyłam o tym by już przyszła noc, a ja abym już się nigdy nie obudziła. Baby blues pełną gębą
. I chyba zakupię nie na zaś a jeśli (odpukać) będzie potrzebne Jeszcze niecałe dwa tygodnie i drugi trymestr ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam mocz, morfologie, określenie grupy, przeciwciala, kiłę, rozyczke, toksoplazme, Hiv, hcv, glukozę i TSH. Dobrze, że później będzie mniej tych badań ![]() Dlaczego odmówili Ci HIV? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam dużą pieluchę bambusową i meeeega się przydała do spowijania
Cytat:
Bete tak późno? Cytat:
Jak Ty to liczysz? Mam tp niby szybciej niż Ty a belly mi pokazuje początek drugiego trymestru na 4 sierpnia
|
||
|
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
Juana nie wiem czy coś może mnie jeszcze zaskoczyć po takim pierwszym dziecku
. Teraz lekarka kieruje nas z nim do poradni, na 100% ma nadwrażliwość sensoryczną, ale chce byśmy wykluczyli jakieś zaburzenia. Zawsze coś. Dobrze, ze fizycznie okaz zdrowia i w ogóle nie choruje bo chyba bym się pochlastała ![]() Alloffkowa no jakiś kalkulator mi wyliczył na 28 lipca dopiero co |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi belly liczy wg terminu na 9 lutego i pokazuje że 4 sierpnia będę w 13+0. A wiem że pokazuje prawidłowo bo w ciąży z Oli byłam na prenatalnych w ostatnim dniu 1 trymestru, pamietam właśnie bo ginekolog o tym wspomniał a belly mi pokazywało to samo
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam że o samo spowijanie Ci chodzi. Kupować nie trzeba chociaż to kwestia chyba 30 czy 40 zł. Ja przy Zuzi robiłam to kocyki em. Ale tym razem zaszalej e a co ;-)
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1153 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Planuję minimalistyczną wyprawkę, bo zbieram na wozek ![]() Alloffkowa ja przy pierwszej ciąży tez korzystałam z bbf, teraz posiłkowałam się pierwszym lepszym kalkulatorem. Musiałaś mi do☠☠☠☠☠☠☠ić nie? Nie mogłaś z grzeczności przemilczeć i zostawic mnie w słodkiej niewiedzy? |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się złożyło że na 3 lipca (pon.) miałam już wcześniej zarezerwowana wizytę, a testowalam 29 czerwca (czwartek). Więc przed wizytą u gina nie robilam Bety ![]() Termin porodu mam na 28 lipca według OM, więc jestem trochę do tyłu względem większości z Was Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wkurza mnie to strasznie. 19 idę prywatnie po kontynuację L4 i będę znowu świeciła oczami, że jeszcze niczego nie mam. No ale to na szczęście ten sam lekarz i mu już wcześniej mówiłam, że dopiero 26 mam wizytę.
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
No na NFZ kolejki to masakra. Musiałam iść do endokrynologa i ostatecznie zapisałam się prywatnie bo już nawet się śmiałam jak tak dalej pójdzie to wizytę będę miała po porodzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Kolezanka ma cukrzyce ciazowa i nie moze sie dostac do diabetologa...na nfz wizyta w polowie sierpnia! A prywatnie dwoch diabetologow na urlopie 2tyg...masakra jakas a tu trzeba dzialac a czas leci. Porod na wrzesien a termin do lekarza po polowie sierpnia
|
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Teraz jest najgorszy czas, bo sezon urlopowy.
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
To u mnie na wizytę u gina na nfz czeka się tydzień, max dwa. Nawet lekarz powiedział, że jak będę miała jakieś pytania lub wątpliwości to nawet bez zapisu mogę do niego przyjść. Ale na szczęście mam też mojego ginekologa prywatnie wiec nie muszę się martwić czy na nfz wszystkie badania dostałam
![]() Chyba wybraliśmy z mężem wózek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karska Czas edycji: 2017-07-16 o 19:23 |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale przecież w ciąży czekanie w kolejce nie obowiązuje NIBY. Pewnie to różnie respektowane jest ale ja bym nawet postraszyła taka placówkę że zgłoszę do NFZ jeśli nie znajda terminu na cito
|
|
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Art. 47c ust. 1: „1. Kobiety w ciąży, świadczeniobiorcy do 18 roku życia, posiadający zaświadczenie, o którym mowa w art. 47 ust. 1a, osoby, o których mowa w art. 43 ust. 1, inwalidzi wojenni i wojskowi oraz kombatanci mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie z dnia na dzień można się dostać ale ja mam gina w innym mieście niż mieszkam |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1165 |
|
Konto usunięte
|
Alloffkowa Ty nie masz przypadkiem?
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- A nie, Ty masz Adamex, sorry, takie dwie podobne nazwy |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Część
![]() Coś się ostatnio budzę o 5 i już nie mogę usnąć :/ Ja mam do Endo kontrolę na wrzesień ale muszę się przepisać na wcześniej teraz . Jutro idę do gina na NFZ do której chodziłam z dwiema ciążami zapisałam się na kontrolę w grudniu a tu wychodzi że kolejna ciążę mi będzie prowadzić
|
#1167 |
|
gotowa do działania
|
Witam się i od razu przepraszam, że nie zrobiłam listy. Przez weekend miałam dziwne kłucia brzuszka nisko po bokach ale i na środku też się zdarzało.. i wieczorne mdłości były..
ogarnę to na dniach, obiecuję Mi się bardzo podoba ten wózio ale poszukam jeszcze innych. http://allegro.pl/hit-wozek-angelo-3...ant=6571075054 |
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do terminów wizyt u specjalistów, jest obowiązek znalezienia terminu dla ciężarnej w dniu zgłoszenia lub maksymalnie w ciągu 7 dni. Mówi o tym art. 47c ust. 3 i 4 ustawy z dnia 27.08.2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Dzwoniłam w tej sprawie do Rzecznika Praw Pacjenta i miła Pani potwierdziła, że właśnie na podstawie tego art. muszą nam skołować termin w ciągu 7 dni. Nie dopytałam o konsekwencje niezałatwienia tego, bo jeszcze nie byłam w takiej sytuacji i nie musiałam się "kłócić" ☺️
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mi się podoba, lubię takie połączenia Dziś już lepiej się czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1170 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bezsennośc . Poprzednio tez tak szybko miałaś? Bo ja chyba w 3 trym dopiero...A endo z jakiego powodu? Masz problemy z tarczyca? Temat bardzo mi bliski, mój mąż ma hashimoto i powiązane z nim bielactwo, bardzo cierpi ![]() Cytat:
ale jakby co to nie polecam BeSafe Izi Go Ja myślę między Bugaboo Buffalo a Stokke Trialz, ewentualnie Cameleon 3, ale raczej nie. Pierwszy wozek miałam Mima Xari ale wkurzało mnie, ze w wieku 16 miesięcy syn już się w czapce z pomponem nie mieścił. Poza tym byłam bardzo zadowolona. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

. I chyba zakupię nie na zaś a jeśli (odpukać) będzie potrzebne 

mi belly liczy wg terminu na 9 lutego i pokazuje że 4 sierpnia będę w 13+0. A wiem że pokazuje prawidłowo bo w ciąży z Oli byłam na prenatalnych w ostatnim dniu 1 trymestru, pamietam właśnie bo ginekolog o tym wspomniał a belly mi pokazywało to samo

Wkurza mnie to strasznie. 19 idę prywatnie po kontynuację L4 i będę znowu świeciła oczami, że jeszcze niczego nie mam. No ale to na szczęście ten sam lekarz i mu już wcześniej mówiłam, że dopiero 26 mam wizytę.

05.07.2008
ogarnę to na dniach, obiecuję